Репродуктивно здраве > Стерилитет при мъжа

Спермограма – проблеми и решения

<< < (2/197) > >>

Мели:

--- Цитат на: krassita в Октомври 12, 2007, 23:30:02 pm ---Мели, записахме час за спермограма на мъжа ми за понеделник, 15.10.07. Взехме това решение отчасти и защото няколко пъти вече чета Вашите препоръки по въпроса. Аз съм с ендометриоза, и тепърва започвам лечението с диферелин, но решихме, че междувременно не е зле да установим как стоят нещата и при него. Записах му час в клиниката на д-р Щерев, където беше и моята операция и лечение.
Добър избор ли съм направила за лечебното заведение според Вас, и бихте ли ми дали някакви препоръки преди самата спермограма? Трябва ли да изискваме някакви специални тестове?
Благодаря!

--- Край на цитат ---

Красита, пропуснала съм тази тема, извинявай. Вие сигурно вече сте направили спермограмата. Изборът на лечебно заведение е отличен. Препоръките преди първата спермограма са стандартните. Тестовете се правят по преценка на ембриолога.

Как са нещата при съпруга ти, писала ли си в някоя тема?

Мели:

--- Цитат на: chiki riki в Октомври 17, 2007, 22:46:03 pm ---Здравейте,
наскоро мъжът ми прави спермограма, и в заключението пише, че има съмнения за тератозооспермия. Вярно е, че поради стечение на обстоятелствата се въздържахме около 13-14 дена, вместо 3-5, но все пак за нас това е притеснително. Няма как да покажем резултатите на д-р Стаменов - там се бориш като опълченец, за да запишеш час...Пробваме вече година, а бебе няма. Каква профилактика и лечение има за нарушена морфология?  :oops:

--- Край на цитат ---

Големият срок въздържание може да повлияе негативно върху всички показатели, които се изследват при спермалния анализ. Затова съветът ми е първо да повторите спермограмата при спазен срок на сексуално въздържание (3до5 дни) и пак ще говорим.

krassita:
Благодаря за отговора, Мели. Още не съм взела резултатите, защото в петък ще ходя там, за да ми поставят първата инжекция диферелин, та да съчетая двете неща, тъй като спермограмата за момента не е спешна, про положение че през следващите 3 месеца аз ще се лекувам и ще спрем с опитите за забременяване. В петък ще Ви пиша за резултатите, разбира се.
Благодаря още веднъж!

krassita:
Мели, ето ги и нашите резултати:

Въздържание – 3,5 дни
Време на втечняване в лабораторни условия – 20
Цвят – ел. к.
Обем – 4,5
pH – N
вискозитет – 0
левкоцити  4 – 5
Желат. конгломерати – не
Аглутини – не
Незрели клетки от сперматогенезата – да
Обща концентрация на сперматозоиди / 1мл – 93 х 10 на шеста степен
1. Нормокинетични – 55%
А. С бързи линеарни постъпателни движения ЛПД – 25%
B. С бавни ЛПД – 30%
2. Хипокинетични – 10%
3. Акинетични – 35%
Концентрация нормокинетични (А+В) сперматозоиди / 1 мл – 51,15 х 10 на шеста степен
Тотален брой нормокинетични сперматозоиди 230,175 х 10 на шеста степен
Заключение – Normozoospermia

Извинявам се, ако нещо не е написано правилно, така съм го разчела аз. Моля за коментар, Мели, и предварително благодаря!  :youwoman:

davinchi:
Здравейте , интересув се какво точно означават термините "Нормокинезис" ,"хопокинезис" и "акинезис" и какви трябва да бъдат приблизително нормалните проценти за всеки от тях .Благодаря

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия