www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: Silwi25 в Февруари 03, 2007, 10:50:59 am

Титла: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: Silwi25 в Февруари 03, 2007, 10:50:59 am
Не можах почти цяла седмица да седна да пиша свястно и съм на края на силите си от тичане по доктори.Цяла седмица независимо от забрани за консултации и т.н си правиме разходки до поликлиниката да ни слушат и гледат.Бебето първо беше със запушен нос и Т и кихаше, обаче нещата взеха да стават сериозни.Почна да повръща здраво, а отгоре на всичко се появи и някаква адска кашлица, от която тя просто се дере и аз не сме да я оставя и 5 мин.Нито спя, нито ям ,само чупя ампули, давам сиропи, дондуркам и се пробвам да пробутвам ядене, което си е чист героизъм.
Скапаната ни педиатърка я напсувах след като ми обясни, че зачервено гърло се лекува със Дактарин.Казах и да ходи да чете и че бебето не го понася, а тя взе да ми прави комплименти колко красива била дъщеря ми:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Не знам явно има хора дето не са си нацелили професията, а и много не са наред с главата.
накрая за капак взе да ми се обяснява тая гъска тъпа как няма да е тук събота и неделя и че може би трябвало да се направи кръвна картина, ама то дай сега да не морим бебето, ако няма Т.Ама ауууууууу то гърлото много червено, но щом е добре айде да си ходим.
И така в четвъртъка се озовахме на свестна педиатърка посред нощ.Предписа ни 3 неща ,ама май вече си бяхме закъснели с тва чакане и айде да видим колко ще издържи бебето.И така в петък бебката почна яко да буха.Направо се дере и аз сериозно издивях.Знам, че хаповете не правят чудеса, но очаквах да се подобри с новите хапове.Вместо тва тя стана по-зле.И така по съвет на някой тук(хиляди благодарности) , който ми беше писал за Масларски от Вита скокнахме и до там.Правихме кръвна картина и ни прегледа чоовека, прави ни инхалации и се оказахме с бронхолит.За момента бил слаб, ама ако стане по-зле сме за болница.
Ако не се побъркам добре ще е.Сега се разнасяме до банята на чешмата да правим нещо като инхалация над топлата вода и обратно.Промивам носа здраво, ама тя пак кашля, а като се изкашля аз подскачам.
На никого не пожелавам да го изпитва тва нещо.
И във връзка с инхалациите да Ви питам.На малко бебе не може ли над котлона по-отдалече да не се изгори?Някой правил ли е на детето си инхалации, като е толкова малко?
Джам, Вие оправихте ли се вече?
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: Lali в Февруари 03, 2007, 10:55:44 am
Аз да ти кажа на тази възраст не бих се колебала да постъпим в болница. Особено, ако няма подобрение.
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: Baby2007 в Февруари 03, 2007, 12:10:27 pm
...
Изтрито по искане на авторката.
Лали
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: jam в Февруари 03, 2007, 14:34:02 pm
Силви, не сме се оправили още. и Марти е с бронхиолит.

инхалации в домашни условия според мен е рисково, въпреки, че четох вчера колко много майки са го правили. аз даже щях да купувам инхалатор, но мойто диване няма да го понесе, а и педиатърът е против да се правят в къщи.
какво ви изписа за лечение Масларски и с какво ви прави инхалацията там? не може ли да се води бебето амбулаторно във Вита за инхалации само? и аз обмислях да му звъня на Масларски евентуално да питам за инхалации при тях, ако не се подобри Марти.

ако лекарят е преценил, че може да се продължи с домашно лечение, аз лично не смея да рискувам с болница в това грипозно време. болниците са препълнени с пневмонии и всякакви. а и бях в педиатрията - ако не се налага изрично, не ща да стъпя там втори път.

инхалации с лайка на малки бебета - НЕ! алергизира. вдишване над вряща тенджера - съшо НЕ!

Силви, аз съм включила в бебешката стая електрическа кана за вода, махнала съм капака да няма защита от изключване и я оставям да ври за по 5 минути. така правя често през деня и проветрявам много. в стаята не бива да е топло.

друг съвет - като е будна, не я оставяй да лежи неподвижна. колкото е по-активна, толкова по-добре. особено е добре да върти нещо в ръцете, да стиска, да хваща, ако може, разбира се. масаж на гръбчето, встрани от гръбнака поглаждаш в посока настрани и нагоре. да пие много вода. следиш за поява на температура, за промяна в цвета на секрета от носа, за признаци на кислороден недостиг - посиняване на устните и ноктите, учестено дишане над 40 пъти в минута.
казаха ми, че бронхиолитът може много бързо да се влоши, затова трябва постоянно дебнене.

а нашата хрема, мамицата й, вече 7 дни и се влошава само... :(



Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: Silwi25 в Февруари 03, 2007, 15:15:39 pm
Джам, на нас масларски ни прави инхалации там с Вентолин.Това ни изписа и другата педиатърка, при която я водих.Малката се държа геройски и изкара цели 5 мин и видимо има подобрение.Днес от тва непрекъснато влизане в банята на влажно и парно кашлицата поспря.Иначе Масларски ни изписа АЦЦ кид и дадох от него сутринта.Сега ще и дам и вечерта и да видим.
За жалост почна да качва и малко Т ,ама май щото я прегрях, а за активността нямаме проблем особено щом видим Стеримара.Имам чувството, че ще се изправи и ще тръгне да бяга.
Жал ми е за детето.Тия дни го стресирахме яко с разните там процедури.
А за инхалациите ще пробвам и с вода на котлона.ПОложението е такова, че не смея да чакам.Просто аз още тя да е болна няма да издържа.И двамата с мъжа сме изморени и изнервени, няма кой да готви и направо сме се спекли от всякъде с тая суха храна.
Абе, картинката е такава, че не пожелавам на никой да я има вкъщи.
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: jam в Февруари 03, 2007, 15:34:03 pm
ох, Силви, напълно ми е ясно - ние сме така от сряда... въртим се двамата с мъжа ми като диви катерици в колело...

добре де, не разбрах, не може ли да я водиш във Вита поне веднъж дневно да правят там инхалациите?

ние пием Вентолин сироп през устата и също АЦЦ.
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: Baby2007 в Февруари 03, 2007, 15:50:59 pm
jam, ако искаш изтрии моето мнение да не подведе някой.

Пожелавам много бързо оздравяване на вашите слънчица!!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: Silwi25 в Февруари 03, 2007, 16:25:28 pm
Джам, не знам за инхалациите, ако искаш да ти метна на лични телефона на Масларски и го питай.Не вярвам да има някакъв проблем.Аз обаче гледам да не я разнасям бебката много да не направя някоя още по-голяма беля.
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: Ganka в Февруари 03, 2007, 17:51:12 pm
Айде и аз да се присъединя към вашата група. И моя е много зле. Кашля като магаре и има 38.8 температура. А отделно има много секрет в гърлото и се дави непрекъснато. Не съм спала от 3 дни нормално и днес вече полудях окончателно след като от снощи малкия рева по 3-4 часа непрекъснато и спа по 20 минути. Вече няма глас от дране и днес беше като парцал. Доктора тук ми каза, че му няма нищо 8O Ако се вдигне температурата да давам парацетамол. Не е ял от два дни, не се повлиява от антипиретиците и пие само чай от маточина и ябълка. Вече и аз не знам какво да давам и как да го оправя. А като се закашля и повръща.
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: lady_11 в Февруари 03, 2007, 18:03:10 pm
Джам, ако става въпрос за инхалации амбулаторно, мисля че ще ви е близо окръжна болница - отделението по детска пулмология. Шефката - др Гизова е много разбран човек.

И двете със Силви споменавате д - р Масларски, за него мнение не мога да дам, но за Куфарджиева и Гизова мога - страхотни специалисти  педиатри - пулмолози.

Между другото внимавайте с Вентолина - освен че е антиспазмолитик, може да причини сърдечна тахикардия.


 
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: jam в Февруари 03, 2007, 20:22:45 pm
лейди, благодаря за инфото! ако се наложи, ще се свържа с тази лекарка от Окръжна, но засега се въздържам да ходим по болници - като че ли е по-добре. аз не знаех, че в Окръжна има детска пулмология, това е важно сведение.
за Вентолина знам, педиатърът предупреди. той затова се дава стриктно по часове и точна доза - много внимавам.
Титла: Re: Закъсахме яко с бебката
Публикувано от: baracuda в Февруари 03, 2007, 21:42:14 pm
 :crossfingers:Ох,дано по-скоро оздравеят малките душици!Да са весели,игриви,да правят белички!Силви,Джам,Гане стискам ви много палци и дано тревогите по-скоро отминат! :babyflips:
(http://cards.usmivka.com/bunnies.gif)