www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Стерилитет при мъжа => Темата е започната от: gabi в Май 05, 2005, 09:58:52 am

Титла: Търся СЪВЕТ!
Публикувано от: gabi в Май 05, 2005, 09:58:52 am
Моят приятел изпитва панически неприязън към доктори! Може би не е единствен! :(  След първата лоша спермограма, коятобеше само на 1 ден въздържание и два неуспешни опита в които мен ме стимулираха с "прегнил"и се налагаше да правиме секс по график, заяви че не иска и да чуе за доктори, защото освен чувство на подтиснатост ще ни развалят и удоволствието от секса.
Неговата диагноза беше намалена подвижност и лошо качество, но достатъчен брой сперматозоиди., т.е олигоспермия и астенозооспермия.
 След като му "назначих" кобинирани витамини - А,В, С,Е, Селен , Цинк спермата му придоби много по - бял цвят от разводнения полупрозрачен досега.
След като вече ми закъсняваше 1 ден и двамата бяхме сигурни че имаме успех, но уви!..... :?
Така или иначе сме решили известно време да не мислиме за това и да не ходиме по доктори, но все пак какво ще ми препоръчате да пием за подобряване на неговите показатели, дали да продължим с витамините, или с някакъв билков чай, или с лекарства, което вече без лекар не ми се иска да го правиме?
Данните от спермограмата съм ги писала по - назад във форума.
В лабораторията в която ги правихме казаха че сме за ИКСИ.
Когато ги показах на преглед при моя лекар, той установи че съм в овулация и ми би прегнил за стимулиране, на въпроса ми дали има смисъл с тази спермограма, той заяви :" Аз трябва да съм луд ,ако няма смисъл и те стимулирам!"
Това много ме крепи, но трябва да положиме и ние някакви усилия.
Въпросът мие най - вече към тези, които са имали подобен проблем и са го решили успешно, както и към Мели и към всички съпричастни!
Благодаря Ви много и Приятни празници! :D
Титла: Търся СЪВЕТ!
Публикувано от: jam в Май 05, 2005, 10:08:32 am
Габи,

искам да те коригирам - с Прегнил не се "стимулира"! Прегнилът е препарат, съдържащ хормона ЧХГ (хормона на бременността). Този препарат се инжектира в няколко случая, единият от които е преди овулация, при наличие на зрял голям фоликул, за да се гарантира неговото спукване. Това е направил лекарят при теб и ми е много странно, че е използвал израза "да те стимулирам"...
колкото до мъжа ти - да продължава да си пие антиоксидантите, можеш да включиш и Трибестан, да откаже цигарите и алкохола, носенето на тесни слипове и дънки, горещите душове и вани, прекомерното физическо натоварване.
Титла: Търся СЪВЕТ!
Публикувано от: gabi в Май 05, 2005, 10:25:20 am
А трибестана как се приема?
Титла: Търся СЪВЕТ!
Публикувано от: Хера в Май 05, 2005, 11:50:39 am
Цитат на: gabi
А трибестана как се приема?


Моят мъж го пие три пъти по едно хапче...90 дена и после почивка.