www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Усложнения при бременност => Темата е започната от: Bebii в Май 02, 2005, 21:21:36 pm

Титла: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Bebii в Май 02, 2005, 21:21:36 pm
Здравейте,момичета!Не съм си мислила, че толкова рано ще посетя вашиа форум, но живота е непредивидим.Все пак се надявам някой ден след години да споделя някоя хуваба новина с вас. А сега дп моя проблем.Вчера се видях с моя мойта най-добра приятелка и кумица и тя ми сподели една доста обезпокоителна новина. Притеснена от закъснението на цикъла си миналата седмица е ходила на лекар, при което не установяват бременност. Кръвното изледване обаче показва наличието на такава.При повторния преглед гинеколожката "решава", че тя наистина е бременна,но не открива наличието на плоден сак. При прегледа с интравагиналния ехограф също не се вижда. Споменават и възможността от извънматочна бременност. Тя ми каза че евентуално ако е бремнна трябва да е някъде в 4-5 седмица. Искам да се посъветвам с вас като много по натрупали опит жени по този върпос. Не съм кой знае колко наясно с нещата,но всичко което ми разказа тя ме безпокои много и искам да и помогна по някакъв начин. Първо искам да ви питам възможно ли е още толкова рано да се види бременността и има ли шанс това да стане малко по-късно. По принцип нямам никаква вяра на лекарите и в частност на гинеколозите от личен опит и се надявам просто още да не виждат бебето. Другото, което ми каза тя е че има доста силни болки,които определи че са в яйчниците и много слабо кървене по 1-2 капки. Също така знам че има и раничка и си мислехме че може да е от нея. След това, което изчетох по въпроса обаче започвам много да се безпокоя, защото всички признаци сочят към извънматочна бременност :( Посъветвах я да отиде на друг лекар,но за съжаление все пак трябва да се изчака още малко време. Наистина ви умолявам да споделите с мен какво знаете по тази тема и какво е вашето мнение.Благодаря ви предварително :wink:
Титла: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Мели в Май 02, 2005, 21:51:37 pm
Като не вярваш на лекари, защо я пращаш пак на лекар? Ми да иде на врачка тогаз, да получи достоверна информация!

Сега като лекар ще ти кажа какво мисля по темата.
1. Рано е - може да се види плоден сак, може и да не се види.
2. След като кръвният тест за ЧХГ е положителен, то това е накарало гинеколожката да реши, че е бременна. Затова кавичките ми се струват неуместни.
3. Кървенето не може да е свързано с "раничка", така се нарича условно - правилно е да се нарича ерозио и представлява видимият преход между два вида епител. Не кърви.
4. Болките трябва да се изяснят. Утре пак на лекар.
5. Повторен тест за ЧХГ в кръвта ще е полезен - ще се види дали има динамика, в каква посока, с колко и т.н.
6. Ако получи рязка, силна болка в корема, прилошаване, кървене или ако й падне кръвното - веднага в болница!
7. И най - важното, да си намери гинеколог, на когото да вярва, да слуша какво й казва и да изпълнява.

И само т. 7 е достатъчна.
Желая успех на твоята кумица.  :)
Титла: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Bebii в Май 02, 2005, 22:07:55 pm
Няма нужда да ми се караш :( Колкото до лекарите имам си причина за това твърдение не казвам, че всичките са лоши, но факта че толкова време ме лекуваха с редица лекарства без да ми направят каквито и да е изследвания си говори. Както и да е това е друга тема. След като изчетох каквото има по тая тема и аз стигнах до извода, че кървенето не е от раничката, но пък колкото и да е слабо си е обезпокоително. Искам само да питам дали е добре тея дни да отиде пак на лекар и кога да си направи пак кръвно изследване, защото тя си мислеше дали да не изчака малко време и да отиде другата седмица. Ако пак нищо не видят й и кажат, че може да е извънматочна бременност горката още повече ще се стресира. Надявах се всичките тези консултации да намеря нещо успокоително обаче имам чуството, че стана обратното. Все пак да се надяваме че просто не могат да видят нищо.
Титла: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Мели в Май 02, 2005, 22:11:53 pm
Няма да ти се карам, ако не обобщаваш. :)

За изследванията - кръвните тестове през седмица, както и прегледа на УЗ, ако няма болки и кървене. Ако има - още утре.
Титла: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: nad в Май 04, 2005, 17:42:27 pm
Не ни слагай всички под общ знаменател ! Правим доста жертви в живота си да станем лекари . В медицината 2+2 доста често не е = 4 . Вместо да питате хора без подготовка по въпроса , слушайте лекаря си . За лечението е много важно доверието на пациента !
Титла: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: inki в Май 06, 2005, 11:41:24 am
При всички случаи трябва консултация с лекар и то,веднага .Ако това е извънматочна бременност не се знае/не искам да те плаша/кога ще стане кръвоизлив,с риск за живота й!!!Сигурна ще я наблюдават в болница и ще решат какво да правят!!!
Дано да не стане така!!!Защото е много неприятно!Ти и дай кураж,не трябва да се обезсърчава!!!Животът продължава ,ще има и други бременности!!!
Успех!!!
Титла: ДО МЕЛИ
Публикувано от: [desi] в Май 17, 2005, 13:09:31 pm
мели, ако няма болки, кървене и т.н. докога е "безопасно" да се чака за да се провери дали бебето е на правилното място? има предвид да не е извънматочна?

питам, понеже мен доктора не иска да ме преглежда докато не минем "страшния" период когато губя бебетата. И каза, че ако не ме боли/изкървя ще чакаме до начало на 8ма седмица(седем пълни седмици ).
аз го питах за извънматочна, той беше категоричен, че не иска нищо да прави - а с коремен видеозон мисли, че до 6таа няма да види ако има извънматочна със сигурност. Мен това ме стесира...преди на 5 седмици и 6 дена видя сърдечна дейност на бебето а сега казва - по добре да не пипаме.... ако било извънматочна щяло да си проличи....  
вярвам му.... ама наистина ли се чака ако няма съмнения? иначе ЧХГ го удвоявам за 48 часа и то е дори и доста високичко за седмиците...
4 седмици и 6 дена  - 7 860
Титла: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Мели в Май 17, 2005, 13:36:18 pm
Деси, аз лично съм на мнение, че прегледът с вагинален накрайник ПО НИКАКЪВ НАЧИН не засташава бременността. По - скоро има психологически момент на страх, отколкото реална вреда.

Това, че удвояваш ЧХГ е отличен показател, при извънматочна обикновено не се увеличава с такива темпове.

Така или иначе, при малка болка или кървене бягаш на лекар. Останалото е стискане на палци! :)
Титла: за диагнозата:бременност
Публикувано от: nad в Май 17, 2005, 14:10:36 pm
Дали бременността е в матката може да се установи и с абдоминален / коремен / ултразвук още в 5 гестационна седмица , а сърдечната дейност на ембриона се вижда в 6-7 седмица , с добър апарат разбира се.Основно изискване: гледането да е с пълен пикочен мехур.И най-важното е , че няма никаква опасност за бременността и при двата начина на гледане.
Титла: голяяяямо Благодаря
Публикувано от: [desi] в Май 17, 2005, 14:11:17 pm
абе и аз мисля, че е безопасен вагиналния, а и преди като кървях доктора не се притесняваше да ме преглежда...явно е всичкото за да ме успокои, че няма да има никаква причина да се случи пак, знам ли...

Ама е хубаво да го чуеш и от друг доктор това и да се успокоиш :) Благодаря ти Мила Мели!

това за ЧХГто че като расте добре не е извънматочна не го знаех.

сега ще стискам палците и на краката и на ръцете да минат тези глупави 6та и 7 ма седмица.... ако всичко е наред този път и изкараме 10те седмици после ме чака шиене  :evil:  на шийката....
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Stivarip в Октомври 16, 2007, 14:24:16 pm
Днес ми е 14 ден след О. На 12 ден имам положителен уринен тест. Вчера /13 ден/ бях при Владимиров. Изписа Утрогестан вагинално. Започнах и инжекции Фраксипарин. Пуснахме бета ЧХГ (299,3 mlU/ml) Дотук с добрите новини. Вчера следобед започнаха придърпвания в ляво /а там беше фоликулът :? /. Снощи имах кафяво зацапване :( Владимиров каза, ако до 3-4 дни не спре кървенето, да му се обадя. Аз, почнах да мисля за извънматочна :( Какво е вашето мнение?
п.п. Утре ще пусна нов бета ЧХГ.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Касиел в Октомври 16, 2007, 14:34:34 pm
Спомням си миналата година като преживях извънматочна и съответно загубата на една тръба.Симптомите бяха същите, даваха ми и Утрогестан за задържане а докато чаках времето да се види нещо на ехограф получих кръвоизлива. Беше страшно и ужасно изживяване/ защото ме объркаха с апандисит в АГ/ въпреки положителните тестове за бременност и падащото ЧХГ. Ако ми се случи отново бих предпочела да направя аборт и ако няма нищо в матката ,бих пробвала с Метотрексат преди да загубя и втората си тръба. Беше ми тогава толкова страшно че и метотрексат си донесох от Турция,понеже тука го нямаше.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Lan в Октомври 16, 2007, 14:36:14 pm
Stivarip, вече си взела най-доброто решение за момента, да пуснеш втори кръвен тест -  не се притеснявай излишно, така или иначе в момента нищо не може да се види. За "глътка въздух" да ти дам - при мен зацапването беше розово - ярко, като много разредена чиста кръв. Кафеникаво зацапване имах при успешната си бременност! Все пак всички сме индивидуални, но каквото и да - притеснението само ти вреди! Попадала си в много добри ръце. д-р Владимиров е прекрасен лекар, не се притеснявай да споделиш и това си притеснение с него. Пожелавам ти хубава успешна бременност и да се окаже излишно четенето на тази статия:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/620/37/!
Това е най-точното описание, което съм чела до сега.:bighug:
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: sugari75 в Октомври 16, 2007, 14:39:05 pm
Stivarip на първо време не се натоварвай излишно с черни мисли.То каквото има да става-ще стане.Искренно ти желая да е с хубав край :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Pippi в Октомври 16, 2007, 15:12:46 pm
Stivarip, кафеникавото зацапване не означава непременно извънматочна. не мисли за това, направи си нов кръвен тест и си взимай утрогестана. и гледай да си почиваш повечко.
успех и ти пожелавам след 5-6 дни да видиш твоята точица!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Lan в Октомври 16, 2007, 15:18:43 pm
Ако ми се случи отново бих предпочела да направя аборт и ако няма нищо в матката ,бих пробвала с Метотрексат преди да загубя и втората си тръба. Беше ми тогава толкова страшно че и метотрексат си донесох от Турция,понеже тука го нямаше.
Касиел, разбирам шока от това, което си преживяла, но в момента съветът ти към това момиче е прибързан!
Какво значи "аборт и ако няма нищо в матката"?! Ами ако има!? Аз лично смятам, че е много по-голям ужас да убиеш така чаканото бебче, от колкото да загубиш една тръба!
Да не говорим, че така проведенето лечение с нищо не гарантира, че няма да се стигне пак до операция, т.е. да се преживее и аборт и кръвоизлив и операция...двоен и троен ужас! А запазването на тръбата пък пак не гарантира успешна нова бременност. Спокойствие му майката сега, и изкъсо проследяване и много късмет!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: White в Октомври 16, 2007, 15:22:44 pm
Засега следенето на повишението на ЧХГ е най-добрият вариант. Ако за 48 часа няма удвояване - повишено внимание и преглед.
Стискам палци за едно малко трудничко, но добро начало на 9 месечни радости и трепети. :D
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: sia в Октомври 16, 2007, 15:44:43 pm
Stivarip, следенето на ЧХГ-то и утрогестанът са достатъчни в случая. Само аз бих добавила и почивка на легло докато не премине зацапването. При последната ми бременност лежах до 12 г.с. и въпреки зацапването и кръвоизливите, вече 22 дни едно малко момиченце ме прави щастлива. Така че не си вкарвай мрачни мисли в главата, а мисли позитивно.
Успех мила!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Stivarip в Октомври 16, 2007, 16:50:54 pm
Благодаря за подкрепата, милички :grouphug: Вдъхнахте ми известен оптимизъм. Сега нямам търпение да разбера какъв ще е резултатът утре.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: mpia в Октомври 16, 2007, 17:27:39 pm
Успех утре
Чакаме добри новини yahoo_17
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: asturiana в Октомври 16, 2007, 20:05:03 pm
Скапа аз имах изван маточна която изчезна сама само ми следиха хормона на бременоста не се паникосваи а изчакаи. на 5 седмици се вижда сака в матката . Дори сам чувала за изван маточна и при изчакване плода да слиза в матката. Йспех скапа стискам палци.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Tamara в Октомври 17, 2007, 09:43:21 am
Спомням си миналата година като преживях извънматочна и съответно загубата на една тръба.Симптомите бяха същите, даваха ми и Утрогестан за задържане а докато чаках времето да се види нещо на ехограф получих кръвоизлива. Беше страшно и ужасно изживяване/ защото ме объркаха с апандисит в АГ/ въпреки положителните тестове за бременност и падащото ЧХГ. Ако ми се случи отново бих предпочела да направя аборт и ако няма нищо в матката ,бих пробвала с Метотрексат преди да загубя и втората си тръба. Беше ми тогава толкова страшно че и метотрексат си донесох от Турция,понеже тука го нямаше.

Брей Касиел, вече си мисля, че ако имам проблем ще се обръщам лично към теб. Значи стъпките са следните. При болки първо правя аборт, след това тичам до Турция за Метотрексат, а после какво го правя това...
Само за сведение аз пропуснах първите две стъпки и се оказа киста и от нея е болката. Ама не придърпване а направо си е болка. След като така и така съм тръгнала в обратен ред сега първо да ползвам метотрексата или първо да ида да го купя от Турция?
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: mpia в Октомври 17, 2007, 09:58:25 am
Скапа аз имах изван маточна която изчезна сама само ми следиха хормона на бременоста не се паникосваи а изчакаи. на 5 седмици се вижда сака в матката . Дори сам чувала за изван маточна и при изчакване плода да слиза в матката. Йспех скапа стискам палци.
Това за първи път го чувам извън маточна бременност да изчезне.
Би ли обяснила
Интересно е
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: mu6oron в Октомври 17, 2007, 10:06:53 am
Stivarip не се притеснявай мила и не губи надежда. Сама знаеш предишните две седмици колко бяха тежки за мен! Забрави ли, че и моята диагноза беше същата просто защото беше много рано и не се виждаше плоден сак! Оказа се,че болката в дясно където беше и доминантния всъщност е била от образувалото се жълто тяло. Сега вече я нямам ,но тогава от внушение и от самата болка имах чувството че всеки момент ще ми се пръсне тръбата. Наистина най-доброто решение е да следиш ЧХГ-то.
Все още съм на тръни след миналия мисед да не се повтори пак и живот и здраве другата седмица ще видя какво е положението,но поне болките ми отминаха може би защото се успокоих.
Прегръщам те силно! Желая ти от цялото си сърце страховете ти да са напразни!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Stivarip в Октомври 17, 2007, 10:59:48 am
Току що си взех резултата. Значи на 13 ден след О. - ЧХГ 299,3 mIU/ml, na 15 ден (днес) - ЧХГ 704,7 mIU/ml. Май е добре, а? Това дали изключва проблеми за сега?
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: sia в Октомври 17, 2007, 11:04:55 am
Чудесен резултат! Увеличило се е два пъти и половина :D
Сега почивай и всичко ще бъде наред.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: mu6oron в Октомври 17, 2007, 11:31:06 am
И аз мисля,че резултата е хубав а след 1000 трябва да се види и на видеозон! При мен се видя на 1227 резултат!

Успех мила!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Lan в Октомври 17, 2007, 11:53:55 am
Току що си взех резултата. Значи на 13 ден след О. - ЧХГ 299,3 mIU/ml, na 15 ден (днес) - ЧХГ 704,7 mIU/ml. Май е добре, а? Това дали изключва проблеми за сега?
Да за сега резултатът е прекрасен, но за съжаление е само насочващ, т.е. не изключва проблем. Надявам се всичко да е наред! Стискаме ти палци, мила!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: sugari75 в Октомври 17, 2007, 16:55:25 pm
Stivarip  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: White в Октомври 18, 2007, 13:00:38 pm
Стискай зъби още 2-3 дни и отиди на лекар. При 1000-2000 ЧХг ще се види точката на ехограф.
Айде, чакам да честитя. :wink:
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Stivarip в Октомври 19, 2007, 16:18:07 pm
Момичета, днес ходих в Майчин Дом за болничен. Видя се плоден сак 4 мм в матката :D Като казах, обаче, че имам 2 миседа в 7-8 г.с., докторът веднага пожела да ме приемат за наблюдение. В понеделник влизам.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Pippi в Октомври 19, 2007, 17:15:38 pm
Честито, Stivarip!
лека и успешна бременност ти пожелавам!
малко е гадничко в МД, но в името на бебока ще издържиш и сигурно няма да обръщаш внимание :) Важното е всичко да е наред с бебчето и да се роди живо и здраво като му дойде времето.
Успех!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: mpia в Октомври 19, 2007, 18:01:14 pm
Лека бременност и от мен!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: sia в Октомври 19, 2007, 18:40:40 pm
Момичета, днес ходих в Майчин Дом за болничен. Видя се плоден сак 4 мм в матката :D Като казах, обаче, че имам 2 миседа в 7-8 г.с., докторът веднага пожела да ме приемат за наблюдение. В понеделник влизам.

Честито мила! Лека и безпроблемна! Зацапването изчезна ли?
На твое място бих потърсила и второ мнение преди да постъпя в МД. Аз имам горчив опит от там.  А и при ранна бременност няма какво да се направи освен да се предпише задържаща терапия каквато ти имаш вече. Ще ти пуснат при постъпването ПКК и урина и оттам всеки ден ще идват и ще те питат как се чувстваш. Лекарите си тръгват към 12.30 часа и остават само кисели акушерки. За обстановката и хигиената в стаите и в банята (има 1 баня на етаж) няма въобще да ти обяснявам. Всичко това си струва да се изживее само ако си 100 % сигурна в лекаря, който ще те наблюдава.
Каквото и да решиш, желая ти успех!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Stivarip в Октомври 20, 2007, 18:55:38 pm
Консултирах се с Владимиров. Той каза, че нищо не губя, ако вляза.
Поне ще лежа. Няма да пътувам по един час до работа. Готова съм да постъпя. Дано само си струва този път.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Lan в Октомври 20, 2007, 19:52:03 pm
Stivarip, честито!!!
Влизай, но се зареди с хубава доза "Майната му!"...и всякави сапуни, влажни кърпички, обикновени кърпички, тоалетна хартия и каквото се сетиш за почистване и с някой близък/приятел/роднина да ти носи туй-онуй! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност  :)!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Nataly* в Октомври 20, 2007, 22:16:29 pm
Stivarip, честито!!!
Влизай, но се зареди с хубава доза "Майната му!"...и всякави сапуни, влажни кърпички, обикновени кърпички, тоалетна хартия и каквото се сетиш за почистване и с някой близък/приятел/роднина да ти носи туй-онуй! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност  :)!
Лан е права, миличка, зареди се с много търпение. Аз съм лежала 3 пъти в Майчин дом и е ужасно. Но ти си силно момиче и ще стискаш зъби. Успех.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Касиел в Октомври 21, 2007, 23:23:29 pm
Браво, ето че притесненията и въпроса ти били излишни. :bighug:
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: asturiana в Октомври 22, 2007, 13:09:15 pm
Скапа аз имах изван маточна която изчезна сама само ми следиха хормона на бременоста не се паникосваи а изчакаи. на 5 седмици се вижда сака в матката . Дори сам чувала за изван маточна и при изчакване плода да слиза в матката. Йспех скапа стискам палци.
Това за първи път го чувам извън маточна бременност да изчезне.
Би ли обяснила
Интересно е
Ами диагнозата ми беше, че е изван маточна. Имах болки от лавата страна кафеникаво кървене и краъния тест за бременност показваше че има такава , но докторите не откриваха в матката нищо. Оттам и заклучиха че е извън маточна. Аз не сам доктор нали разбираш.
А пък и доктора ми обясни че хормона на бременноста ако не започне да пада(това се прави при извън маточна бременност) се влива накакво много силно лекарство в кръвта (накакав вид дрога и хормон) което помага да се разгради ембриона. И минава без операция. Е има вариант и да не е било извън маточна , но никой не може да докаже истината вече.
   
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: asturiana в Октомври 22, 2007, 13:16:17 pm
Момичета, днес ходих в Майчин Дом за болничен. Видя се плоден сак 4 мм в матката :D Като казах, обаче, че имам 2 миседа в 7-8 г.с., докторът веднага пожела да ме приемат за наблюдение. В понеделник влизам.
Желая ти много много ама много късмет . Дано да мине всичко успешно и да ни зарадваш със добри новини скоро. Даваш ми голама надежда да продалжа и аз на пред с опитите. 
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Касиел в Октомври 22, 2007, 20:21:13 pm
Скапа аз имах изван маточна която изчезна сама само ми следиха хормона на бременоста не се паникосваи а изчакаи. на 5 седмици се вижда сака в матката . Дори сам чувала за изван маточна и при изчакване плода да слиза в матката. Йспех скапа стискам палци.
Това за първи път го чувам извън маточна бременност да изчезне.
Би ли обяснила
Интересно е
Ами диагнозата ми беше, че е изван маточна. Имах болки от лавата страна кафеникаво кървене и краъния тест за бременност показваше че има такава , но докторите не откриваха в матката нищо. Оттам и заклучиха че е извън маточна. Аз не сам доктор нали разбираш.
А пък и доктора ми обясни че хормона на бременноста ако не започне да пада(това се прави при извън маточна бременност) се влива накакво много силно лекарство в кръвта (накакав вид дрога и хормон) което помага да се разгради ембриона. И минава без операция. Е има вариант и да не е било извън маточна , но никой не може да докаже истината вече.
   
8O
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: kisskotkata в Октомври 22, 2007, 20:56:36 pm

Ами диагнозата ми беше, че е изван маточна. Имах болки от лавата страна кафеникаво кървене и краъния тест за бременност показваше че има такава , но докторите не откриваха в матката нищо. Оттам и заклучиха че е извън маточна. Аз не сам доктор нали разбираш.
А пък и доктора ми обясни че хормона на бременноста ако не започне да пада(това се прави при извън маточна бременност) се влива накакво много силно лекарство в кръвта (накакав вид дрога и хормон) което помага да се разгради ембриона. И минава без операция. Е има вариант и да не е било извън маточна , но никой не може да докаже истината вече.
 
Лекарството е метотрексат. Влива се и след него има забрана за забременяване / при мен беше две години/ Касиел защо да  невъзможно да е била извънмточна. Ако не се е виждали нищо в матката, а ако е бил примерно съвсем в края на тръбата. Има начини и това, че не ги знаем не значи че не може да се случат.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Касиел в Октомври 22, 2007, 21:22:52 pm
Не бе. Не ме разбирай погрешно. Аз писах за метотрексата тези дни ама ми затвориха устата и сега затова се опулих вместо да пиша отново за него,че ме достраша .Виж последните ми мнения ако не вярваш и ще разбереш че съм съгласна с тебе и напълно те разбирам. Само че при мене, при извънматочната ми хормона падаше , и ми казаха че извънматочна не се вижда.А ти пишеш обратното и затова ми стана интересно.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: z22 в Октомври 22, 2007, 21:32:34 pm
момичета може да има много начини,но аз съм твърдо против да се обсъждат тези неща във форума.Това трябва лекар да го реши.Всеки може да прочете и не се знае какви ще са последствията.

 Аз работя в аптека и един ден едно момиче дойде за тест за бременност.Каза,че вече е правило,но има втора бледа черта и ще го повтори.Аз и казах,че е бременна със сигурност,а тя само дето не припадна-не искала бебето.Започва да ме разпитва, какво може да направи и дали не става и с лекарства.Казах,че в ранен етап може,но трябва да се обърне към лекар.На следващият ден дойде да ме пита за името на лекарството,защото личният и лекар не знаел  как се казва,иначе щял да и даде рецепта. 8OЕстествено не и казах,защото просто щеше да отиде в друга аптека и да си купи,каквото трябва и не ми се мисли,какво можеше да и се случи.
 Ето за това ,не мисля че такива коментари са уместни.Има си лекари,те да преценят!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: kisskotkata в Октомври 22, 2007, 21:44:22 pm
Z22 на мен са ми го вливали и ми казаха, че това е вид химиотерапия. Беше ми назанчено от лекар след гроздовидна бременност и ходих в болницата за вливанията. Не знаех, че може да се използва по друг начин и ако знаех нямаше да си напиша мнението.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: z22 в Октомври 22, 2007, 21:54:31 pm
kisskotkata , не говорех конкретно за теб-а по принцип.А за аборт се използват и дриги неща,не точно това лекарство.Просто мисълта ми е,че четат и разни тийнейджъри ,дето не му мислят много и не се знае,как могат да използват дадена информация.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Касиел в Октомври 23, 2007, 14:27:44 pm
Z22 е права. Някой ще използват казаното от нас на своя глава и може да си навредят.Не бях помислила за това.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Syaina в Ноември 01, 2007, 18:25:12 pm
Наистина биха си навредили много жестоко ...  8O 8)
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: rosana_84 в Ноември 07, 2007, 11:02:27 am
здравей те момичета
все още не съм наясно и ме извинете ако смятате че въпросчето ми е тъпо но аз ще питам
значи на 03.11 направих 2 теста + са и двата
на 05.11 отидох на лекар, гледаме на вагинален и обикновен видеозон но на нито един от двата не се видя нищо
незнам това какво означава, но лекарката каза че било явно още рано и затова не се вижда, но като прочетох тази тема и се замислих да не би да е извънматочна бременност
от време на време получавам някакви болежки в коремчето, нямам никакво по-странно течение или кървене
това е ако може някой да се изкаже по-моя въпрос ще съм му благодарна
мерсиииииииии
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: kisskotkata в Ноември 07, 2007, 11:15:21 am
За да се види нещо на видеозон трябва да ти закъснява поне 10 дена. Успех
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: StefiZ в Ноември 07, 2007, 11:17:14 am
Може да е рано, затова лекарката да не е видяла плодно сакче.
За твое успокоение можеш да си пуснеш кръвен тест за бременност и ако стойността е над 1500 отиди пак при лекарката да те погледне, би трябвало да се види.
Но за да изключиш евентуално извънматочна бременност се правят два кръвни теста през 48 часа и ако стойностите на втория са се удвоили, се предполага че всичко е ок.

Успех :)
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: rosana_84 в Ноември 07, 2007, 11:18:54 am
За да се види нещо на видеозон трябва да ти закъснява поне 10 дена. Успех
ами трябваше да ми дойде на 27.10 а аз ходих на доктор на 05.11 което ще рече че ми е закъсняло с точно 10 дни
лекарката ми каза да отида този петък 09.11 за да погледне отново
но ме притеснява факта да не би и при мен да е извънматочно
това което описах на там ли води?
исках да попитам и още нещо, пречели това че се прави вагинален ако има бременност?
мерсиииии

StefiZ много ти благодаря
а този кръвен тест по-здравна каса ли е? в смисъл да ли ми трябва направление?
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: kisskotkata в Ноември 07, 2007, 11:32:13 am
Зависи и на какъв видеозон те гледат. За такава ранна бременност би трябвало да е с вагинален ехограф и няма проблен да те гледат с него не се тревожи. Кръвния тест не се поема от здравната каса, така че не ти трябва направление.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: peta в Ноември 07, 2007, 11:34:58 am
а този кръвен тест по-здравна каса ли е? в смисъл да ли ми трябва направление?
Не е по здравна каса. В различните лаборатории е различна цената, но варира някъде м/у 14-18лв. Успех!
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: White в Ноември 07, 2007, 12:56:19 pm
Росана, възможно е да си имала късна овулация и оттам - късно оплождане и всщност закъснението да не е 10 дни, а по-малко.
Нито един от описаните от теб симптоми не води на мисълта за извънматочна. Най-сигурно е с кръвни тестове през 48 часа, за да се проследи нарастването на хормона бетаЧХГ.
Кръвен тест можеш да направиш в лаболатория Кандиларов и Бодимед в София. Резултатите излизат за 2 часа. Цена - около 20 лв. Не се поемат от касата, няма нужда от направление.
Късмет.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: rosana_84 в Ноември 07, 2007, 13:22:47 pm
благодаря на всички ви за отговорите и подкрепата
Успех на бебеправещите
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: dendy в Януари 15, 2008, 22:43:58 pm
Време е да се разпиша отново в темата, 2 -ра извънматочна, открита преди часове. ЧХГ-то върви нормално и е вграници за седмиците, но пък док твърди, 4е я е видял в същата тръба от която изкарахме и предната.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Вазарели в Януари 16, 2008, 11:38:10 am
Ако си от София иди при Мазнейкова да те види и тя , преди да предприемаш каквото и да било. Има много добра техника и е добра в патологичната бременност.
Второ мнение няма да е излишно.
Дано да не се окаже вярно подозрението на твоя док. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Lan в Януари 16, 2008, 12:36:33 pm
dendy,  :(  :bighug:.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: sia в Януари 16, 2008, 12:45:40 pm
Ех мила, съжалявам много. :(
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: elina0102 в Февруари 09, 2008, 12:58:19 pm
Здравейте дано не ви отегча но и аз имам такъв проблем :(
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: elina0102 в Февруари 09, 2008, 13:15:49 pm
Вече ми закъснява с 16 дни.В началото си направих 2 теста-положителни макар че втората ивица беше по-бледа.На петия ден отидох на лекар,защото започна да ми тече тъмно кафяво.Гледа ме с вагинален и каза че нищто не вижда,но според нея има бременност.Лигавицата ми била подходяща-17мм какво значи това?Даде ми да пия хапчета за задържане.След седмица отидох на друг лекар тя също не видя нищо,но каза че според нея ще излезе извънматочна и да се готвя за операция :balk_145:Как може да го каже като не вижда нищо?От 3 дни течението ми вече е бледо кафяво,засега нямям болки.Да пия ли хапчетата?В понеделник съм пак на лекар-друг.Моля ви дайте ми съвет.Дали ще доведе до нещо хубаво?Много съм се отчаяла.БЛАГОДАРЯ
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Pukanka в Февруари 09, 2008, 14:11:04 pm
Миличка,за съжаление щом са те гледали при такова закъснение и  не се вижда нищо,мисля че са прави.Извънматочната не се вижда.Това кървене и положителен тест потвърждават проблема. Моя съвет е да не стоиш сама в къщи а винаги с придружител и при болка да бягате веднага в болница.Учудва ме че лекарките са те оставили така.Чакат да ти се пръсне тръбата ли? От кой град си?
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: elina0102 в Февруари 09, 2008, 14:55:39 pm
От Варна съм.Знаеш ли добър лекар ?
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: InactiveByRequest в Февруари 09, 2008, 17:54:50 pm
Не мисля , че е правилно да се пият лекарства за задържане при извънматочна бременност. 8O
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Pukanka в Февруари 09, 2008, 18:08:01 pm
elina0102 ,пиши мила като вземеш някакви мерки и посетиш добър лекар.Не оставяй така нещата и най-вече не бездействай в къщи очакваща операция.Мисля че може да се направи лапароскопска операция с която тръбата има шанс да се запази, но не разбирам много,така че за това нека друг каже.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Nataly* в Февруари 09, 2008, 20:03:21 pm
Вече ми закъснява с 16 дни.В началото си направих 2 теста-положителни макар че втората ивица беше по-бледа.На петия ден отидох на лекар,защото започна да ми тече тъмно кафяво.Гледа ме с вагинален и каза че нищто не вижда,но според нея има бременност.Лигавицата ми била подходяща-17мм какво значи това?Даде ми да пия хапчета за задържане.След седмица отидох на друг лекар тя също не видя нищо,но каза че според нея ще излезе извънматочна и да се готвя за операция :balk_145:Как може да го каже като не вижда нищо?От 3 дни течението ми вече е бледо кафяво,засега нямям болки.Да пия ли хапчетата?В понеделник съм пак на лекар-друг.Моля ви дайте ми съвет.Дали ще доведе до нещо хубаво?Много съм се отчаяла.БЛАГОДАРЯ
Здрасти. Аз ще говоря от горчивият си личен опит. На мен за съжаление тогава нямаше кой да ми ги обясни тези неща и просто си стоях и си чаках, без да знам какво се случва. Мога да ти дам само един много прост съвет. Направи кръвен тест през 48 часа, за да се види как нараства хормона, ако е двойно значи всичко е наред. Кръвният тест ще покаже и какво е нивото на хормона в момента, т.е. ако е над 1000 тогава вече трябва да се вижда със сигурност на УЗИ.
Ако имаш други въпроси питай, без да се притесняваш.
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: CatWoman. в Февруари 10, 2008, 00:36:44 am
Вече ми закъснява с 16 дни.В началото си направих 2 теста-положителни макар че втората ивица беше по-бледа.На петия ден отидох на лекар,защото започна да ми тече тъмно кафяво.Гледа ме с вагинален и каза че нищто не вижда,но според нея има бременност.Лигавицата ми била подходяща-17мм какво значи това?Даде ми да пия хапчета за задържане.След седмица отидох на друг лекар тя също не видя нищо,но каза че според нея ще излезе извънматочна и да се готвя за операция :balk_145:Как може да го каже като не вижда нищо?От 3 дни течението ми вече е бледо кафяво,засега нямям болки.Да пия ли хапчетата?В понеделник съм пак на лекар-друг.Моля ви дайте ми съвет.Дали ще доведе до нещо хубаво?Много съм се отчаяла.БЛАГОДАРЯ
Здрасти. Аз ще говоря от горчивият си личен опит. На мен за съжаление тогава нямаше кой да ми ги обясни тези неща и просто си стоях и си чаках, без да знам какво се случва. Мога да ти дам само един много прост съвет. Направи кръвен тест през 48 часа, за да се види как нараства хормона, ако е двойно значи всичко е наред. Кръвният тест ще покаже и какво е нивото на хормона в момента, т.е. ако е над 1000 тогава вече трябва да се вижда със сигурност на УЗИ.
Ако имаш други въпроси питай, без да се притесняваш.
:balk_133: абсолютно същата история, но мен си ме държаха на задържащи близо два месеца, защото все нищо не се виждаше, кървях седмица, по-точно зацапвах тъмно, почти черно, но те решиха, че е нормално, защото болките ми бяха слаби, а как нямше да бъдат след като бях на конски дози но шпа. На втория месец пак прокървих и пак около датата на цикъла, пак за 5 дена. В крайна сметка ме оперираха по спешност заради извънматочна бременност след като избягах от тук и отидох чак до Варна. Бях в края на втори месец, по-точно началото на третия, с извънматочна, на задържащи, лява тръба пред спукване и кръвоизлив, ембрион със спряла вече сърдечна дейност голям три сантиметра и отговарящ на 9 седмица. Общо взето не чакай!!! От моя горчив опит ти казвам - бързо сменяй лекари, потърси няколко мнения, ако нищо не се вижда, очаква се най-лошото за една бременност, направи си Бета ЧХГ, два теста през 48 часа, ако стойностите не се покачват двойно, .....лошо
Прегръщам те, дано ти се размине  :bighug:
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: Chares в Февруари 20, 2008, 12:28:33 pm
Здравейте,аз съм с подобна история.2+теста и реших веднага да отида на лекар.За съжеление тя не видя нищо там където трябва,усъмни се за извън маточна затова извика още 2ма за консултация,на другата сутрин кръвен тест също + и ме вкараха веднага в болница/на 4.02 преглед,5.02 ме приеха,6.02-лапароскопия/.От тук нататък не съм много наясно какво да правя,но след 1ва менструация,ще ходя пак на преглед и предполагам,че тогава ще получа по-пълна информация.Надявам се при теб нещата все пак да са протекли по-добре.
Титла: Re: 72J=<0B>G=0 1@5<5==>AB 8;8 ?
Публикувано от: zyza в Ноември 08, 2008, 15:00:52 pm
Stoq si v ka6i s izvanmato4na bremennost,otlojiha mi operaciqta za6oto bolkite mi namaleli(postoqnni sa no malki),hormona mi vzel da spada po tqhnata skala 800,ako pokazvala horizontalno skalata 6eli da mi biqt injekciq za iz4istvane na imbrioma i 6 mes.sled tova pazene ot zabremenqvane,a ako bil nagore po skalata 4ak togava 6eli da me operirat.Normalno li e da spada hormona,i da imam postoqnni bolki i da me darjat v ka6i na paracetamol(Co~Dytramol),i tova da mi zastra6ava jovota,ili ds ima posledstviq ot srastvaniq vatre6en kravoizlev ili vazpaleniq,ot tova 4e 4akat organizma mi sam da se prebori i spravi s tazi izvanmato4na bremennost.PI6ETE MI MOLQVI,DAITE SAVEN,STRYVA MI SE NENORMALNQ TAQ MOQ RABOTA
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: CatWoman. в Ноември 10, 2008, 21:53:00 pm
zyza , отговорих ти в другите теми за извънматочната, в които си писала,успех  :balk_133:
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: smil в Ноември 11, 2008, 09:25:35 am
здравейте момичета,
лекарят ми има съмнение за извънматочна бременност, но все още ме следи и не е поставил категорична диагноза. все пак - чхг то се покачва, а в матка не се вижда нищо... в дясната тръба има нещо, за което има съмнение за ембрион, но пулсация няма. въпросът ми е - ако все пак се докаже този вариант, какво бихте ме посъветвали - метотрексат или лапароскопия и къде? (аз съм от Пловдив)
благодаря ви
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: gotina_2007 в Ноември 11, 2008, 10:01:43 am
Ако се потвърди,че е извънматочна бременност,лапароскопията е задължителна.Стискам палци да не е това!Късмет !
Титла: Re: Извънматочна бременност или ?
Публикувано от: fauna в Ноември 11, 2008, 11:01:16 am
здравейте момичета,
лекарят ми има съмнение за извънматочна бременност, но все още ме следи и не е поставил категорична диагноза. все пак - чхг то се покачва, а в матка не се вижда нищо... в дясната тръба има нещо, за което има съмнение за ембрион, но пулсация няма. въпросът ми е - ако все пак се докаже този вариант, какво бихте ме посъветвали - метотрексат или лапароскопия и къде? (аз съм от Пловдив)
благодаря ви
smil, аз бях така преди няколко месеца, но започнах метотрексата едва когато се видяха пулсации в тръбата и изглежда беше късно вече и не се получи. Махнаха тръбата с лапароскопия в Селена. Метотрексата не го използват навсякъде. Във Свети Георги го практикуват. Дори в ранен стадий още когато се съмняват за извънматочна и незнаят къде е ембриона правят диагностична лапароскопия, за да са сигурни че е извънматочна и след това прилагат метотрексат ако преценят. Но за съжаление там нямат оперативен лапароскоп, ако се наложи да се маха оперативно правят операция.
С колко се покачва ЧХГ-то. Моето се покачваше с малко под 65% на 48 часа.