www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Стерилитет при мъжа => Темата е започната от: mini в Май 01, 2005, 09:08:58 am

Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: mini в Май 01, 2005, 09:08:58 am
при него:
Обем: около 2-3 ml
pH 8
брой: 560 хил./ml
5% добре подвижни
1% слабо подвижни
94% неподвижни
морфология: около 50% с нормална
Leuc: 39 на поле
Наличие на слуз обилно
Заключение: Наблюдава се анизоцитоза смесен тип(макро- нормо-микро)
При мен:
матка 47/38 mm
ендометриум 13 mm- М
Десен яйчник:25/24 с fol 16/18 mm
Ляв яйчник:26/24 с нормална структура
10x
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Мели в Май 01, 2005, 17:14:25 pm
Mini, извинявай, мила, но това някаква шега ли е?
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: mini в Май 01, 2005, 18:19:05 pm
Кое точно прозвуча като шега в показателите, които съм посочила. Това са спермограмата на съпруга ми и моите изследвания(ако могат да се нарекат такива) и просто търсех консултация при Вас, т.като от така наречения "специалист" по стерилитет не получаваме никаква. Разглеждайки форума, забелязах че давате доста добри интерпретации на такива данни и понеже не съм медик и не мога да си обясня какво точно означават се доверявам на вашето мнение. Всички влизаме в такива форуми, не за да се шегуваме, а да получаваме повече информация и да се подкрепяме,нали?
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Мели в Май 01, 2005, 19:06:58 pm
Мда, май не е шега. Извинявай. Помислих, че някой се майтапи с нас, има ги такива, повярвай ми.

Ами тогава какво да ти кажа за тая спермогарама - все съм виждала, чувала и чела за абсурдни спермограми, но тази държи първенството! Ако не беше жалко, щеше да е много, много смешно.

Можеш ли да кажеш къде е правена, та да предупредим и другите да не ходят там?

Обем: около 2-3 ml Обемът в този диапазон може да е 2,0 мл, 2,1 мл, 2,2 мл и т.н. до 2,9 мл, 3,0 мл. Ако не се измери точно колко е, после всички сметки ще излязат криви.

брой: 560 хил./ml Това е много малко, ако е истина.

5% добре подвижни Също.

94% неподвижни Изисква да се направи допълнителен тест за виталност.

морфология: около 50% с нормална На този показател не му вярвам, но не е съществено, ако бройката е толкова ниска.

Leuc: 39 на поле Изисква уточняване чрез микробиологична посявка.

Наличие на слуз обилно Косвено насочва към възпалителен процес.

Заключение: Наблюдава се анизоцитоза смесен тип(макро- нормо-микро)  Това е толкова нелепо, че ми подсказва нещо - бягай бързо оттам и направете спермограма другаде, където разбират.

За тебе - на кой ден от цикъла е правено това изследване?
Има един доминантен фоликул, добър ендометриум ...
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Хера в Май 01, 2005, 19:44:51 pm
Извинявайте но какво значи тест за виталност? :roll:

П.П ами само с тези думи "около" е трябвало да знаеш че около няма. Ама какво се чудя и аз...и аз първия път при "смислената" спермограма на мъжа ми си мислех, че така трябва. Ако ти си същото Mini от бг-мамата и на лични там ти казах, че този доктор в Стара Загора не е добър. Сменето го.
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Мели в Май 01, 2005, 19:52:12 pm
Тестът за виталност показва дали сперматозоидите са просто неподвижни, но живи или са неподвижни и мъртви. Витален значи жив, всъщност за сперматозоиди значи със запазена мембрана. И затова при  брой неподвижни сперматозоиди над 50% се прави допълнителен тест, който да ги уточни.

Има и други тестове за виталност, показващи доколко е запазена полупропускливостта на клетъчната мембрана на опашката и т.н.
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Хера в Май 01, 2005, 19:59:54 pm
Благодаря Мели :D
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: mini в Май 01, 2005, 22:40:01 pm
Май е най- добре да разкажа цялата история докато стигна до тук. Със съпруга ми сме от 7,5 г.заедно. Той е на 26, аз ще ги навърша на 29 този месец. Преди 2 години( на 17.05) беше нашата сватба и от тогава не се пазим. Никога не съм мислела,че ще стане това,което ми се случва сега, та нали и двамата сме от семейства с по 3 деца :?  След като до нова година не успяхме, започнах да търся причината в себе си и се започна: мерене на t; тестове за овулация(нищо че имам симптоми като за световно); пиене на всяка една билка за която прочетях, че помага при безплодие; ежемесечни прегледи при гинеколог...... и така до първата година. Тогава за първи път намерих този сайт и там прочетох, че има възможност проблема да е при мъжа. Прочитайки материали по темата, събрах смелост да говоря със съпруга ми и да го помоля да си направи спермограма"... ей така за успокоение...". Ама че успокоение, а? Тъй като не знаехме къде се ходи, посетихме кабинет по репродуктивно здраве, от който ни упътиха към д-р Кънев:"най-добрия специалист по стерилитет в Стара Загора". Отидохме, а заключението му беше:" Госпожо, ако решите да съдите този човек за издръжка на дете, съда ще го оправдае..." ?????
Назначи му 3 месечен курс със тестостерон( на 21 дни по една инжекция). И после нищо... . Междувременно направихме спермограма в частна лаборатория, от която са резултатите горе.  Дойде и тази нова година и реших,че е време да напомним на "специалиста" за себе си. Пак направи спермограма, и отново без да спомене  конкретни стойности отсече:" Ще пиеш вит. А;Е; спимен и тамоксифен.Назначи ни и микробиол. изследвания, ана мен направи ултразвуков преглед, от който са моите резултати( на 27 ден от цикъла при дължина на същия 32 дни). Оказа се,че имам Candida( бях направила 2 бъбречни кризи с осър цистит през декември). Изписа ни лечение и ми каза:"Ако не стане тази година, догодина ще кандидатстваме.(това беше в началото на февруари). От тогава не сме се виждали с "лекуващия
ни"лекар. Миналият месец ходихме при д-р Кирчева, тя даде билка на съпруга ми, а днес прочетох тук и за добавката "Оксибор форте" и му я купихме.
Само ако знаете колко ми се иска и на мен всичко това да е шега... !
Титла: ...
Публикувано от: kukurigu в Май 01, 2005, 22:58:04 pm
мини, извинявай в кой здравен център правихте спермограмата?
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Мели в Май 01, 2005, 23:43:16 pm
Мини, остави билките, оксибора и т.н. Няма пречка да ги пие, но първо трябва да се разбере какво е състоянието му - а по тази спермограма е абсурдно да се правят изводи. Можеш ли да намериш първата?

Кога беше последният прием на тамоксифен?

Без нова спермограма няма да мине.

Ако резултатите са лоши, вероятно ще трябва да направи и други изследвания (генетични, хормонални). И въз основа на тях ще можете да решите какво да правите, дали да кандидатствате по програмата за ин витро или нещо друго.

Желая ви успех!
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: mini в Май 02, 2005, 06:56:22 am
Спермограмата ни е правена в клиничната лаборатория на МЦ"Здраве М"- там ни прати гинеколожката която посещавам.
А схемата на лекарствата беше 20 дни- витамините и тамоксифена и после почивка от 10 дни и отново..., а спимена-постоянно. Последния прием беше към средата на март, когато си записахме приема при д-р Кирчева и реших, че имам повече доверие на билкар,отколкото на медик. Моите уважения към образованието на лекарите, но след това което видях при този човек почти изгубих доверие към медицината. При прегледа на д-р Кирчева, тя спомена че подвижните сперматозоиди са ни 3% и нивото на Leuc е 39 на поле( в спемограмата пише: "...наличие на Leuc и слуз обилно...").При моя преглед ми каза, че нямам нужда от нея(явно нямам проблем- да се надяваме). А колкото до билките и ирисодиагностиката, чела съм че в Америка си има такива специализирани центрове и това се смята за най-адекватното диагностициране и лечение.
Препоръчайте ни най- добрата лаборатория в Стара Загора, за да си направим нова спермограма и да ви напиша резултатите :)
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: mini в Май 02, 2005, 07:08:34 am
А, и забравих да ви напиша че преди около 20 години майка ми също е ходила при въпросния специалист ей така на профилактичен преглед и той и е казал,че никога няма да има деца, защото има запушени тръби(аз съм била на около 6, а брат ми на 8 години- даже не разбрал, че е раждала,нищо че от първото раждане е имала 32 шева-предполагам че се виждат тези неща). А от 1992 си имаме и сестра- О,ЧУДО.
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: cygnus в Май 02, 2005, 07:45:36 am
Цитат на: mini
Препоръчайте ни най- добрата лаборатория в Стара Загора, за да си направим нова спермограма и да ви напиша резултатите :)


Мила Мини, горещо ти препоръчвам клиника "Торакс" Пловдив. Д-р Даскалова (Мели).
Имам й повече доверие от която и да е лаборатория в БГ, а е най-близо. За Стара Загора не знам :( Може би Луната може да каже.
Късмет и дано всичко е наред!
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Хера в Май 02, 2005, 08:12:54 am
Извинете но да се включа и аз. В Стара Загора няма такава лаборатория...въпреки, че имаме 45 специалиста това е факт. Препоръчвам ти, да отидеш в Пловдив. Не се щляй по нашите старозагорски "специалисти". Успех ти желая.
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Мели в Май 02, 2005, 15:39:42 pm
Цитат на: mini
Моите уважения към образованието на лекарите, но след това което видях при този човек почти изгубих доверие към медицината.

Твой е изборът дали ще ми вярваш, аз ти давам добронамерени съвети, а ти ще решиш каво да правиш.

Цитат на: mini
При прегледа на д-р Кирчева, тя спомена че подвижните сперматозоиди са ни 3% и нивото на Leuc е 39 на поле( в спемограмата пише: "...наличие на Leuc и слуз обилно...").

Ако варваш, че можеш да светнеш в очите на един мъж и по това да му кажеш колко броя сперматозоиди има, колко са подвижни, колко левкоцити ... изобщо каквото и да било по спермалния анализ, то аз наистина не мога да ти помогна.

Цитат на: mini
А колкото до билките и ирисодиагностиката, чела съм че в Америка си има такива специализирани центрове и това се смята за най-адекватното диагностициране и лечение.

Най - адекватно? Сериозно ли го мислиш? Разбирам разочарованието ти от конкретен лекар и поведение, но с тези убеждения вредиш на съпруга си, не му помагаш.

Пак ще ти го кажа - ориентирай се първо към добра диагностика, да се види какво е състоянието на човека, да се прецени има ли някакви терапевтични възможнисти или ще ходите на ин витро. Но бързо. Времето не е ваш съюзник.
Титла: ...
Публикувано от: kukurigu в Май 02, 2005, 16:36:44 pm
"Здраве-м" - съвсем не е най-подходящата лаборатория, аз съжалявам че си изгубихме времето с тях, в момента и ние се ориентираме към Пловдив. В нашата спермограма има написани точно 3 неща.

  Преди 1м. съпруга на сестра ми даде кръв за иследване на левкоцити. Върнаха му резултата с показатели, каквито имат само болните от рак- последна фаза. При тези показатели, обикновено хората предават Богу дух. Добре,че майка ми е мед. сестра и ни успокои, инъче щахме всички да откачим. Извинението беше, че "току що почиствали уреда" и е възможно нещо да не е както трябва. А, забравих да кажа, че като видели кой лекар е дал направлението, решили че при него е възможно да има пациенти с такива показатели... Ужас!
Титла: mini
Публикувано от: mini в Май 02, 2005, 19:26:56 pm
Благодаря на всички включили се по темата :D
Мели, ако съм те засегнала в професионален аспект, ОГРОМНО ИЗВИНЯВАЙ. Заключението ми се отнасяше за човека, който подходи толкова непрофесионално към една толкова сериозна тема. По време на следването си съм изучавала биохимия, микробиология и биофизика, така че долу горе имам представа за действието на синтетичен и на природен продукт. От друга страна, благодарение на медицината и един стахотен екип от лекари баба ми е жива 8-ма година след операция на рак на дебелото черво.
Но и сами се сещате,че разрешаването на проблема който имаме не зависи само от мен. Досега винаги аз съм предприемала инициативата за всяко едно изследване, но вече се страхувам че моето момче ще го приеме като натякване... .
Много ми се иска той самия да се интерисува от това което става и ще става, но... .
Мели, доколкото разбрах ти си специалист и работиш в клиника"Торакс". Ако ми обясниш как да се запишем, ще ви посетим и ще ми е изключително приятно да се запозная лично с теб.
Както вече писах, влязох в този форум  с надеждата да намеря информация и подкрепа. Радвам се, че ги получавам :D
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Мели в Май 02, 2005, 19:53:56 pm
Знам, Мини, знам, не се извинявай. И аз на твое място бих се отчаяла и обезверила. Но нали не бива да позволяваме на отчаянието да ни победи. Затова ми докривява, когато виждам, че хората се лутат и не намират адекватната и навременна помощ.

Винаги можеш да се запознаеш с мен, когато пожелаеш. :)
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: FreshBreeze в Май 03, 2005, 10:29:26 am
Мини, доста неприятно е, но е факт - в някои градове (всъщност всички с 3-4 изключения) няма добри специалисти по инферлитет!! След като Майка ти има "полезен" опит с този "специалист", чудя се защо въобще си губите времето в Стара Загора... На вас поне Пловдив ви е близо!
Доста момичета пишат сума странни неща за разни провинциални лекари и изследвания... Много неприятен факт, ама я по-добре не си губете времето на място, дето няма да ви помогнат!

Успех!
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Ledena_luna в Май 03, 2005, 12:36:12 pm
И аз да кажа с голямо съжаление като живуща в Стара Загора, не си губете времето тук. Колкото и да ми се искаше да вярвам че след като имаме 45 гинеколога а може би и повече все един ще е специалист и ще работи адекватно, нема такова нещо. Повдив е близо така че помислете си.
И след като се появиха толкова момичета в Старара Загора не бихте ли искали да се видим да се запознаем и да обменим опит или все още искате да оставате анонимни.
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Хера в Май 03, 2005, 12:49:55 pm
Цитат на: Ledena_luna
.....
И след като се появиха толкова момичета в Старара Загора не бихте ли искали да се видим да се запознаем и да обменим опит или все още искате да оставате анонимни.


Мда...малко извън темата ама аз съм ЗА срещичка :D с удоволствие даже :D
Титла: ...
Публикувано от: kukurigu в Май 03, 2005, 15:56:00 pm
ще се радвам да се запознаем :D , Ледена луна ти ще поемеш ли инициативата?
Титла: А какво ще кажете за тези показатели?
Публикувано от: Ledena_luna в Май 03, 2005, 15:59:55 pm
:) ами няма проблем, може да се раберем на лични ако ви притеснява тук.
Пускам тема в На кафе и бира за да се преброим и разберем кога да бъде.