www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: jam в Януари 18, 2020, 12:23:53 pm

Титла: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: jam в Януари 18, 2020, 12:23:53 pm
Честита Нова година на всички майки на пораснали Зачатчета!
Да е здрава, успешна, да ви слушат децата и да имат прекрасно детство!

Като за начало публикувам тук една нова инициатива на Зачатски майки - родители на седмокласници, които се борят с безумията на МОН. Моля, прегледайте, подпишете и разпространете - засегнатите са много, следващите набори няма да ги отмине горчивата чаша също, така че всеки съпричастен може да помогне:

https://www.peticiq.com/nvomat7

Писмо със същия текст сме внесли официално на хартия в МОН на вниманието на министъра.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: StefiZ в Януари 20, 2020, 07:58:09 am
Ама хайде да си възобновим темата дееее   :lol:
Кажете как са децата, предполагам всички толкова са пораснали, че няма да ги позная ако ги видя.

Моите са две големи госпожици вече, особено едната, която е колкото мен вече висока  :lol:
Иначе са добре децата, борим се с петокласни и седмокласни неволи, разбира се седмокласните надделяват, но се надявам да се справи детето, а и ние. мен много ме дразни това безумие и истерията в този 7 клас, сякаш света свършва и единствената година в която могат да научат нещо е точно 7 клас. С колкото познати с по-големи деца съм говорила всички споделят, че в гимназията е яко лежерно, колкото и елитна да е тя. Така че не знам защо е този целия напън, но няма как, в него сме...
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: magi_st в Януари 21, 2020, 17:44:05 pm
Ние сме малки в сравнение с вас.Моника прави 6 другия месец, народа се скъса да ме пита защо няма да я пусна от тази есен на училище.Ми не искам, малка е, нека си поживее.И без това е дива и само гледа да тича и да се катери с момчетата.Борим се с инат, преговаря ни постоянно, прави се че не ни чува.Аз броя до 10 всеки път, ама понякога не се получава.
Продължава да предпочита да играе с момчетата и момичешките игри не са за нея.Вчера обясняваше на баща си, как еди коя си искала да се ожени за не знам кой си, и накрая заключи че са глупави, защото се омъжваш чак като пораснеш, а не като си дете  8O Много момичета харесват едно момче в градината и каза, че са глупави, не могат всичките да се омъжат за него  :lol:
Иначе с наближаване на празника и всеки ден пренарежда децата които ще покани, вече и не правя списъци, ще чакам да стане седмица преди РД и които каже това ще е.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: Pesheck в Януари 21, 2020, 20:40:15 pm
Днес публикувах линка с петицията ни в групата класа на Ники, тъкмо днес говорих с класната ѝ, че тя беше болна когато трябваше да имаме родителска и днес ходих, да се видим. В общи линии и тя смята, че решението на МОН е глупаво и се зарадва, че някой се е заел и прави нещо. Затова, като се прибрах, публикувах в групата, все пак всички имаме четвъртокрасници.
Иначе девойката расте и добре се справя с училището, поне така каза класната ѝ.
Още си ходим на офталмолог и пие хапчета. Според лекарката ѝ вече няма сраствания и всичко изглежда добре, но продължава, да вижда зле с това око. На 28.01. пак е на преглед, ще видим какво ще измисли докторката.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: StefiZ в Януари 22, 2020, 07:44:43 am
Пете, а очила помагат ли, или не?

Маги, Ели е март и тръгна точно на шест и половина години, да ти кажа не съм забелязала живота за нея да е свършил  :lol: :lol: Но тя не обичаше да ходи на ДГ, просто не беше нейното място, не че на училище умира да ходи, ама се налага :lol:
Ако детето иска да ходи на ДГ нямаш основание да бързаш, но ако пък иска да ходи на училище, защо не.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: magi_st в Януари 22, 2020, 10:05:14 am
Не иска Стеф, добре и е в детската.Тя е странен екземпляр, няма приятелки с които да си играе, предпочита с момчетата, и е щастлива с това.Мързи я горката много, ама много.Иначе може да смята до 10(майка ми се развихри тук), но буквите не са и интересни.

Та реших да я оставя още една година.После ще е веселба, близначките на ясла, Моника първи клас ще има да тичам напред назад.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: dani_ j в Януари 22, 2020, 14:51:06 pm
Пораснаха ни децата, без майтап... Моята госпожица скоро ще ме стигне на височина, за номера на обувките не ми се говори  :lol: Ходи на училище с желание, справя се отлично и там нямаме проблеми. Но не иска нито да спортува, нито да танцува. Движението не го обича, а пък хапването я влече.
Това с матурите и НВО са пълни идиотщини и вероятно все по-зле ще става  :?
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: bebeshok0326 в Януари 27, 2020, 13:10:53 pm
Привет и от нас.Деа е болна,но за сега го кара леко.Като изключим това след 2 години търсене на диагноза все още си нямаме такава и едва ли ще имаме.Спираме с търсенето.След 8 месечно чакане на митохондриални изледвания получихме резултати-без патология.Пуснахме генетични изледвания в Америка на 190 гена-има един патологичен,но той не е причина за нейното състояние,тъй като е предаден само от единия родител.Според доктор Кадъм има още един пакет,който може да се пусне,но за нея ще са грешно дадени пари.Продължаваме с рехабилитацията,от която има голям ефект.В момента и 2те сме в почивка от хранителните добавки и след 20 дни ще правим контрола,за да се види дали ще имаме нужда от още.Кризите намаляха,на моменти не си личи,говорно навакса и вече дърдори доста,умствено така или иначе не е засегната.Надявам се тази година да ни носи все такива положителни новини и скоро целия този кошмар да е зад гърба ни.
П.П Между другото от Американската лаборатория съм супер доволна-много ефтино,голямо разнообразие от генетични тестове,включително на пренатестове на супер смешни цени спрямо българските,бързи резултати,лесна комуникация,изпращане и тн.Мога да дам координати при нужда.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: StefiZ в Януари 28, 2020, 10:03:00 am
Бебешок, много се радвам за добрите резултати, все по-добре ще става детето  :D

И аз се разболях, на мен слабото място ми е трахеята и всеки вирус там ме удря, но от 3 г. не бях пипвала нищо, а сега съм много зле, имам съмнения и за възпаление на фарингса, защото болката е ужасна. Обаче и личната и баща ми изказаха теория, че не е вирусно, защото нямам Т,  вдигнах 37.2 само, та вероятността да е от "чистия" софийски въздух който дишаме е голяма, тъй като аз съм пешеходец и ми се събира минимум час на ден ходене. Та така, пазете се и дано няма болни  :)
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: magi_st в Януари 28, 2020, 11:05:11 am
Бебешок, радвам се за добрите резултати.Продължавайте така!

Стеф, и аз такава температура вдигам като се разболея и не ме взимат на сериозно, а съм болна бе.Иначе въздуха ви е прекрасен в София, то и тук не е по-различен.Дано бързо се оправиш.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: StefiZ в Януари 28, 2020, 11:16:23 am
Маги, аз наистина боледувам много рядко, от години, над 15 сигурно не съм вдигала температура, но като дете при настинка, че тогава нямаше такива вируси, вдигах 39-40 градуса. Асега върлуващия вирус бил с много висока температура, на личната дъщеря й която е голяма жена била с 40 градуса. Та, затова се усъмни жената. Ама ще видя как ще се развие при мен  :lol:
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: magi_st в Януари 28, 2020, 12:24:59 pm
Аз покрай яслата на Моника изкарах де що вирус витае в тоя свят.Направо беше някакъв ужас, и два пъти хванах някакъв вирус с 38 и нещо температура, чак учудих всички около мен :)
Иначе сега вируса наистина е с висока температура.Всички покрай мен се оплакват от някакви 40+ градуса.Аз направо се ужасявам.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: Pesheck в Януари 29, 2020, 10:25:29 am
Ние сме в грипна ваканция, голямо гледане на детски филми и сериали ще падне.
Маги, аз бях така с вирусите, когато Ники почна градина - всичко, което тя лепнеше, или минеше покрай нея ми го влачеше в къщи. Толкова не бях боледувала от дете.
Стеф, баща ми беше като теб или по-зле даже - той температура не вдигаше. С перитонит пак си беше с 36,6. Даже изкара една пневмония на крак, понеже не вдига Т и лекарите не му обърнали внимание (то не че той много си обръщаше) и чак когато мама го заведе на лекар и много настояваше за снимка, разбраха, че е било пневмония, която отшумяваше вече. Тази му особеност можеше доста проблеми да му докара, добре че е имал издържлив организъм.
Да се оправят болните и малки и големи.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: Pav-la в Януари 29, 2020, 11:15:48 am
Не знам кое е по-добре. Симеон е като мен- вятър да ни духне и 38С си ги имаме. Лятото го хвана някакво вирусче и вдигаше над 40С. Падне ли на 39С и си играеше. Сега пак е така. Лошото е, че трябва да се прави профилактика заради сърцето и тази температура плаши много лекарите.
Двамата за сега боледуваме заедно. Надявам се да опазя само новото като дойде.   
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: dani_ j в Януари 29, 2020, 13:22:50 pm
Не знам какви вируси върлуват, но са отвратителни. Ние сме с кашлица, цялото семейство. Нищо друго освен кашлица - гадна, през деня влажна, през нощта суха и дразнеща. Завлачили сме я от началото на декември и все още продължаваме да кашляме. Знайни и незнайни сиропи изпихме, антибиотици - два за Теди и един за мен, инхалации, народни рецепти. Дано отмине скоро, че е адски неприятно  :?
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: StefiZ в Януари 29, 2020, 14:30:10 pm
Много неприятно, явно всеки го кара различно, дано само бързо да минава. Аз вече трети ден се влача. Не бих казала, че съм много зле, но не съм и добре де :lol:
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: Pesheck в Януари 29, 2020, 18:36:17 pm
А моят ЛЛ ми разправяше, че трябва, да се пазя от вируси, понеже с моята диагноза, тежко се карали, пък и бях 4 дни на системи кортикостероиди и с тях било по-опасно. Ама аз просто обещах, като ходя при него и на други в рискови места, да нося маска. И го питах с дете в училище, как смята, че ще се опазя.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: StefiZ в Януари 30, 2020, 10:05:16 am
Ох Пете, ами да се пази човек, ама как, и аз това питам. Все пак сме сред хора, децата ходят на училище ...
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: Pav-la в Януари 30, 2020, 10:59:25 am
Болните трябва да  са съвестните- маски и при възможност въобще да не излизат. Здравите и да носят и да не носят маска няма как да се опазят, ако са сред болни.
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: bebeshok0326 в Август 04, 2020, 14:08:36 pm
Привет на всички.Как сте?Как са децата?Как минава лятото?Не ми остава време да се включвам,но е за хубаво.На конролните през месец февруари Деа се оказа с доста лоши показатели-дефицита на Б12 си го имаше,освен това на вит.Д,желязо,фолиева и проблем  с щитовидната жлеза(ФТ3 беше под долна граница,останалите бяха в норма.)Опитахме се с хранителни добавки да го вкараме в норма,но без успех и месец по-късно мина на хормон.Аз бях в същото състояние с изключение на щитовидината.
В пика на извънредното положение на няколко пъти ни изкара ангелите с фалшиви диагнози като пневмония и уро инфекция,така и не разбрахме от къде идваше всичко,но си изпи 2 АБ за отрицателно време.Даде  на зад с походката.
В началото на май реших,че трябва да направя нещо по въпроса и започнахме преходи в планината поне 2 пъти седмично,завърнахме се на рехабилитация,започна и логопед,бяхме на море и след него правихме поредната конторола-за първи път всичко е в норма.Кадъм и остави все пак поддържаща доза витамини и хормона.Тества и мускулатурата и беше супер доволна от резултатите.Работата с логопед ,също си оказа своето влиание(логопедите и Кадъм искаха да работят с нея,защото според тях мисълта и вървеше по-бързо от речта).Иска ни на преглед през ноември.
Аз също вкарах всичко в норма,но и при мен щитовидната се разклати ,само че ФТ4,имам 1 месец проба с хранителни добавки да се опитам да го вкарам в норма,на своя глава реших да спра глутена и всички млечни продукти.Надявам се това да ми помогне.
До края на лятото Деа има замислени още 2 морета(едно с баща и и едно с баба и) и едноседмичен престой с мен в Родопите,където мисля да я тормозя всеки ден с преходи.Успява да изминава 6-7 км без мрънкане ,с което много се гордея(вървим 3-3.5км в посока,почивка и след това обратно)
Титла: Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
Публикувано от: StefiZ в Август 04, 2020, 14:53:31 pm
Браво на Деа, дано да нямате вече сериозни проблеми, другото лека полека ще се оправи :)

Големите и те са във ваканция. Моите са на село при баба и дядо и живот си живеят :lol: