www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Генетични, имунологични и неизяснени причини за стерилитет => Темата е започната от: elfinna в Януари 15, 2019, 19:29:33 pm

Титла: Цялостно-геномно секвениране/Whole exome sequencing
Публикувано от: elfinna в Януари 15, 2019, 19:29:33 pm
Привет на всички!

След 4 неуспешни бременности, всяка приключила на различен етап (2ри, 3ти, 5ти и 8ми месец), след безкрайни консултации и безброй изследвания, терапии и процедури, настоящият ни специалист, който се е заел да разгадае гатанката, ни препоръча да си направим изследване наречено цялостно-геномно секвениране или на английски whole exome sequencing. Знаем, че такива изследвания се правят в Геника, но също така знаем и че от там само взимат кръвта и я изпращат някъде в чужбина. Цената на въпросното изследване е около 4000 лв на човек (имайте предвид, че ние трябва да си го направим двамата, тъй като никой си няма идея какво ни има).
Започнахме да се ровим в Интернет за лаборатория в чужбина, тъй като предпочитаме да отидем на място, но тотално се объркахме и единственото, което разбрахме, е че има лаборатории, в които това нещо се прави и за по 600 евро.
Та има ли някой, който си е правил такова или подобно изследване някъде, или разполага с информация, къде би било най-удачно да се отиде? Знаем, че има такива лаборатории в Германия, Австрия, Словения, Италия, някъде в Скандинавия и къде ли още не, но ни е трудно да  изберем, още повече като се има предвид какъв е залога.
Титла: Re: Цялостно-геномно секвениране/Whole exome sequencing
Публикувано от: Мели в Януари 16, 2019, 22:34:28 pm
Здравей, elfinna!

Ние имаме договорни отношения с Fulgent (https://www.fulgentgenetics.com/), на лично съобщение ти изпращам телефона на българския представител, можеш да му се обадиш и да го попиташ, защото има различни панели, съотв. цени.

Поздрави!