www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Споделено - текущи процедури => Темата е започната от: p35 в Януари 08, 2019, 21:07:45 pm

Титла: Инсеминация с донор в Пловдив?
Публикувано от: p35 в Януари 08, 2019, 21:07:45 pm
Здравейте,
Аз съм от Пловдив. Нямам партньор в живота, така се стичат обстоятетвата понякога. На 35г съм и годинките напредват заедно с желанието ми да си имам вече бебче. Чувствам как часовника тиктака в тази насока. Не съм запозната много с условия и т.н. за да започна с процедури за инсеминация. Най вече на този етап ме интересува клиника и лекари в Пловдив. Всякаква информация и насока ще ми бъде от полза. Благодаря предварително!
Титла: Re: Инсеминация с донор в Пловдив?
Публикувано от: teri_90 в Януари 08, 2019, 21:23:42 pm
Здрасти, и аз съм в Пловдив. Бих препоръчала клиника New Life при д-р Петрова. Много силно я препоръчвам, но има много пациенти. Тя работи заедно с д-р Танев. При него не се чака дълго за час, както и за прегледи. И двамата са ме преглеждали, затова ти препоръчвам при него да се запишеш, ако избереш New life. Просто с по-малко нерви ще ти се случат нещата. Те присъстват и двамата на процедури.
За инсеминация ти трябва проверка на проходимост на тръбите. В Пълмед, Медикус алфа правят. И разбира се хормони. Абе освен ЦС, ти препоръчвам да идеш при ендокринолог (особено д-р Георгиев в ДКЦ пред ресторант Стадиона). Кажи на ендокринолога какво плануваш и ще те насочи за изследвания. New Life препоръчват този ендокринолог (аз съм очарована от него, а съм била при още двама).
Друга клиника е Селена, но нямам наблюдения за там
Титла: Re: Инсеминация с донор в Пловдив?
Публикувано от: p35 в Януари 08, 2019, 22:12:19 pm
Благодаря за информацията. Аз също четох за тази клиника New Life. Ще проуча още малко и започвам да действам. 
Титла: Re: Инсеминация с донор в Пловдив?
Публикувано от: Мели в Януари 08, 2019, 23:14:09 pm
Здравей, p35, добре дошла при нас! Отлично решение си взела да помислиш сериозно за репродуктивните си планове, респективно шансове, макар и без партньор.

За да се пристъпи към инсеминация, е необходимо първо да се прецени дали си подходяща за тази процедура. Според наредбата за асистирана репродукция, не е разрешено да се прави инсеминация при:
- HIV позитивна жена;
- непроходими маточни тръби;
- частично проходими маточни тръби, представляващи висок риск за реализиране на ектопична бременност;
- вагинални/цервикални инфекции, тазововъзпалителна болест при жената;
- жени с противопоказания за зачеване, износване и родоразрешение на бременност;
- ановулаторни жени, при положение че не са били подложени на успешна индукция на овулацията в конкретния цикъл;
- жени след менопауза.

Отделно от това има показания и противопоказания за индукция на овулацията и контролирана овариална хиперстимулация.

С други думи, първо трябва да се оцени твоето репродуктвино здраве, да се прецени има ли показания и противопоказания за извършване на някакъв вид асистирана репродукция. Аз бих допълнила и оценка на яйчников резерв, предвид годините. 

След това, ако няма противопоказания и се премине към използването на донорски сперматозоиди, трябва да прецениш какъв донор предпочиташ. В България можеш да използваш сперматозоиди от донор за партньорско даряване, както и от анонимен донор за непартньорско даряване (към което, предполагам, си се насочила). Анонимните донори у нас са от два основни източника - българи и чуждестранци. Разликата е в произхода - има жени, които държат на българския произход, както и такива, за които това е без значение; а също и цената - по обясними причини сперматозоидите от български донори са значително по-евтини от тези с чуждестранен произход, заради оскъпяването от транспорта и съхранението от чуждестранната спермална банка до България. Трябва да прецениш кое е подходящо за тебе.

Питай, ако нещо не е ясно. :)
Титла: Re: Инсеминация с донор в Пловдив?
Публикувано от: p35 в Януари 09, 2019, 14:35:59 pm
"С други думи, първо трябва да се оцени твоето репродуктвино здраве, да се прецени има ли показания и противопоказания за извършване на някакъв вид асистирана репродукция. Аз бих допълнила и оценка на яйчников резерв, предвид годините.  "

Това може да се направи с досегашният ми гинеколког или в избраната от мен клиника за процедурата? Как ще е най-добре да действам, моля за съвет!
Титла: Re: Инсеминация с донор в Пловдив?
Публикувано от: Pav-la в Януари 09, 2019, 14:46:18 pm
Аз бих го направила там, където ще правя процедурата. Успех! :)
Титла: Re: Инсеминация с донор в Пловдив?
Публикувано от: p35 в Януари 09, 2019, 14:58:56 pm
Благодаря  :)
Титла: Re: Инсеминация с донор в Пловдив?
Публикувано от: Мели в Януари 09, 2019, 15:20:55 pm
Тъй като някои неща се поемат от касата, можеш да си ги направиш и другаде, напр. при гинеколога, който посещаваш, ако той работи с каса (напр. цитонамазка, фоликулометрия, микробиологична посявка от вагинален секрет). Имай предвид, че повечето изследвания не се поемат от нашата каса, но което се поема, репродуктивната клиника ще го признае.
Титла: Re: Инсеминация с донор в Пловдив?
Публикувано от: p35 в Януари 09, 2019, 16:49:57 pm
Много благодаря за информацията   :)