www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Профилактика и грижа за репродуктивното здраве => Темата е започната от: Gabi_95 в Август 22, 2018, 21:03:45 pm

Титла: Невролог? Или?
Публикувано от: Gabi_95 в Август 22, 2018, 21:03:45 pm
Здравейте,извинете ,ако темата не е на правилното място,но имам проблем,който никога досега не ми се е случвал. Онзи ден излязох на разходка, вярно, че беше доста топло, но както се разхождах ми се замая главата, имах чувството, че всеки момент ще падна, не можех да мръдна, трепереха ми ръцете и краката, имах ужасна болка в главата, която не преминаваше, дори след прием на болкоуспокояващо, от време на време усещам като заглъхване в ушите . Повиках близки да ме приберат, и след това вкъщи като легнах станах малко по добре, на моменти продължава да ми е замаяно. Преди малко реших да отида до магазина и както си вървях отново се замаях /най силно е при местене на главата /, и отново ми трепереха краката,имах чувството,че не мога да продължа,защото ще падна. Докато съм вкъщи съм по малко замаяна и се чувствам малко по-добре,но изляза ли навън веднага се появяват симптомите.По принцип съм с ниско кръвно . Мерила съм кръвното налягане с електронен апарат за кръвно/не знам до колко са точни резултатите/, но на няколко пъти границите бяха близо . Последно кръвното ми беше 117 на 81 . Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Към какъв специалист да се обърна?
Титла: Re: Невролог? Или?
Публикувано от: jam в Август 23, 2018, 11:36:34 am
може да е паник атака. най-напред коментирай с личния си лекар, нека той да прецени накъде да те насочи.
Титла: Re: Невролог? Или?
Публикувано от: Gabi_95 в Август 23, 2018, 18:05:54 pm
Днес отидох до личната си лекарка, насочи ме към невролог. Обясних му ситуацията и след прегледа ми каза, че имам много тежка форма на невроза. Изписа ми Ксанакс. Имам странно заглъхване в ушите, най - вече в дясното. При такава поставена диагноза това нормално ли е? Странното е, че когато се получи за пръв път тази ситуация с прилошаването бях спокойна, не съм била под напрежение. Просто всичко стана изведнъж, дано да се оправя, защото много се притеснявам. От година и половина се боря и с подут корем, възможно ли е въпросното подуване да е следствие на нерви, а не на раздразнено дебело черво /така ми каза гастроентеролог и ми назначи лечение, което не помогна ? Самото подуване е най - много след хранене  и вечер също.
Титла: Re: Невролог? Или?
Публикувано от: Kukapetal в Август 23, 2018, 18:28:03 pm
Възможно е да ви е паднала кръвната захар, аз скоро имах подобен проблем, хапвайте нещо сладко, ако пак ви прималее. На мен цялото тяло ми трепереше, не можех да ходя. Пиийте много течности.
Титла: Re: Невролог? Или?
Публикувано от: avallon в Август 23, 2018, 18:48:00 pm
Без да оспорвам диагнози, с цялото ми уважение към лекар ... Но не бих бързала със ксанакса (не, че не съм пила и такова, макар в единични случаи).
Подкрепям Кукапетал. Ниско кръвно (или събиране на граници) , паднала захар, ако например си била гладна, жеги ... нищо чудно да се почустваш точно така.
Бих излязла отново с бонбони и количка в "джоба"  и не в най-големия пек.
Подуването е друга "бира", потърси второ мнение.
Титла: Re: Невролог? Или?
Публикувано от: Gabi_95 в Август 23, 2018, 19:21:56 pm
И аз обмислям да не бързвам с приема на Ксанакс.  Още не съм се оправила напълно, макар, че минаха 3 - 4 дни вече, но не мога и да оспоря факта, че съм и малко  по - добре, в сравнение с деня, в който се случи въпросното преживяване. Последно време се хранех по - малко от обичайното, възможно е да е от това. Надявам се да отшуми. Все още имам замайване и леко напрежение в главата понякога с болка и странно усещане в ушите, наподобяващо заглъхване. Забравих да подчертая, че от самото прилошаване до ден днешен имам колебания в кръвното - ту ниско, ту  завишено.
Титла: Re: Невролог? Или?
Публикувано от: teri_90 в Август 23, 2018, 20:23:52 pm
Моя колежка ми изкара акъла по подобен начин веднъж. Направо не можеше да диша, посиня. Имах чувството, че получаваше инфаркт. Този пристъп се оказа заради рязката граница в температури: в офиса на климатик и навън на жегата. Така че и температурните амплитуди стресират тялото. Понякога на работа също започва да трепери, вдига кръвно и не може да диша: това пък е от схващания във врата, които намаляват оросяването на мозъка. (Дори не осъзнава, че има тези схващания, докато не отиде на специалист да я намести и пристъпите изчезват). Така че подобен тип пристъпи особено през лятото могат да имат много банално обяснение (Пожелавам ти да е точно така).
Титла: Re: Невролог? Или?
Публикувано от: Gabi_95 в Август 23, 2018, 20:42:45 pm
При мен притеснителното е ,че 3 -4 дни имам все още тези симптоми,макар и малко по-добре да се чувствам постепенно . Забравих да спомена,че имам чувството,че ме обливат горещи вълни пак от няколко дни. А въпросния ден преди да ми прилошее се събудих със силно главоболие ,и не можех да се разсъня доста време
Титла: Re: Невролог? Или?
Публикувано от: jam в Август 26, 2018, 00:06:03 am
аз пък мисля, че е добре да почне с Ксанакса....
Титла: Re: Невролог? Или?
Публикувано от: bebeshok0326 в Август 26, 2018, 17:38:37 pm
Преди много години бях в същото положение.С ниско кръвно съм,а когато съм по-слаба още по-ниско(след кола и кафе ЛЛ ми го е мерил 70/35).Работех доста стресираща работа ,макар да си мислех че не е така.В един момент симптомите ми бяха същите,в офиса имаше апарат за кръвно,не беше от кръвното.След 3 поредни дни на прилошаване реших да си измеря кръвната захар с апаратът на баба ми и се оказа 2.3 в единия случай.Започнах да си нося захарчета с мен и при прилошаване изяждах по едно.Симптомите отшумяха след 2 седмици.Няколко месеца по-късно започнах да скърцам със зъби през ноща до степен ,в която сутрин челюстта ми беше схваната.Докторите ми изписаха някакви успокоителни,но така и не ги почнах,реших да сменя работата.От тогава не ми се е случвало.
Помисли дали няма някакво напрежение в живота ти,което подценяваш и го промени.