www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: satem в Юни 14, 2017, 16:58:06 pm

Титла: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: satem в Юни 14, 2017, 16:58:06 pm
Здравейте!Имам връчена заповед за инвитро процедура от октомври 2016.Все още не съм я почнала.Мислех си че важи една година,т.е че може и октомври 2017 да се започне,но май съм сбъркала.До октомври 2017 трябва да съм приключила ли?Не започвам заради големия си страх който изпитвам/който вече си мисля че е като болестно състояние/.Отделно имах и доста здравословни проблеми-първо няколко грипа ме повалиха,после други проблеми и все лекарства и направо се натрових. Искам да попитам и за тези симулации до колко вредят на организма и колко време протичат.Знам че много хора ще ми се накарат,но....такива ги свърших.                                                                                                                                                 
Титла: Re: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: jam в Юни 14, 2017, 18:13:02 pm
доколкото ми е известно, до 1 година трябва да започнеш процедурата, а не да я приключиш. има и възможност за отлагане по уважителни причини. най-добре е да се обадиш във фонда и те ще те информират най-точно как да стане отлагането, ако не искаш да започваш сега.

в коя клиника ти подготвиха документите? видът и продължителността на стимулацията зависи от това какъв точно е проблемът при двойката.
Титла: Re: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: blue_sky в Юни 14, 2017, 21:11:14 pm
Сатем, кажи каква ви е диагнозата и какво точно те притеснява. Правила съм два опита икси, един замразен трансфер. Тук има момичета с много повече опит от мен. Питай, за да се опитаме поне да разсеем съмненията ти!
Титла: Re: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: satem в Юни 15, 2017, 14:20:02 pm
Ние сме с мъжки фактор.Диагноза олиго терато астенозооспермия тежка степен./нормална морфология 5%,норма над 14%,абнормална морфология 95%/.И така аз все си мисля че лекарствата които се приемат са вредни за организма на жената/нещо като антибиотиците/.Другото което е аз много държа да си ходя на работа/ако не ходя ще се срина психически/.Затова се чудех какви проблеми може да ми докара цялата процедура.Искам да съм наясно.Ако почна да не ми кажат че трябва да вися вкъщи.Отделно ме притесняват и пункцията и трансфера.Те като операции ли са как е.А за срока бях чела някъде че парите трябва да се УСВОЯТ до една година,какво значи това не ми е ясно
Титла: Re: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: Мели в Юни 15, 2017, 14:37:27 pm
Сатем, лекарствата са създадени да помагат (в това число препаратите за стимулация на овулацията и антибиотиците), а не да вредят. Вярно е, че лекарствата имат и странични ефекти, но не е задължително тези ефекти да се проявят при тебе, освен това можеш да коментираш с лекаря каква доза да се даде. При по-ниска доза ще разчиташ на по-малък брой яйцеклетки, съответно и шансовете ти за бременност ще са по-малки. Допълнителен проблем би била възрастта ти (не зная на колко години си точно, възможно е да си го споменавала, но виждам, че правите опити за бременност повече от 10 години). Стимулацията не изисква отсъствие от работа, само пункцията - тя е оперативна процедура. Възможно е след това да се наложи да отсъстваш някой и друг ден от работа, което е въпрос на реакция на организма, както и на приоритети. Ако родиш, също ще отсъстваш от работа. Последно, можеш да отложиш използването на заповедта по медицински причини, от лечебното заведение със сигурност знаят как става това.
Титла: Re: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: avallon в Юни 15, 2017, 14:50:24 pm
Усвояването до една година значи до една година да започнеш процедура. За удължаването Мели е писала. Нито пункцията, нито трансфера са като операции. На пункция има упойка, но тя няма нищо общо с онези,които вероятно си представяш. Можеш да си ходиш на работа. Не вярвам два три неработни дни да са ти фатални за психиката.

И не мога да разбера защо са такава анатема антибиотиците. Малко офтопик.
Титла: Re: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: jam в Юни 15, 2017, 15:43:20 pm
и все пак, ако човек не се чувства склонен да променя своя живот заради зачеването на дете - било поради страх, било поради дискомфорт от някакъв род - то не мисля, че е длъжен да го прави. има хора, които избират да нямат деца и това също е избор.

Титла: Re: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: satem в Юни 15, 2017, 16:54:09 pm
Аз съм на 33г,с наднормено тегло.Откакто съм взела заповедта постоянно съм болна и пия лекарства.Всички вируси каквито съществуваха тази зима ми се залипиха и все антибиотици,защото с по леките не минава.Личната ми каза че имам отслабнала имунна система.След това висок холестерол,айде и там малко лечение.В момента пия хранителни добавки за костите и гръбначния стълб/за които пише че са противопоказни за бременност/,а се пият три месеца.Преди това имах и лечение за тези проблеми с по силни хапчета.И така.Днес,утре и то стана юни месец.Моя мъж все ме притиска кога ще почваме.Аз му казвам че като се лекувам за други проблеми няма как/мисля че съм права/. Последно за срока аз разбрах следното.Примерно трябва до октомври да си вкарам заповедта в клиниката,в системата,а самата процедура може и след това да продължи така ли е./било то месец,два ,три,колкото е/ или трябва парите от фонда да се използват до октомври?!
Титла: Re: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: transtania@abv.bg в Август 24, 2017, 19:24:04 pm
Искам да попитам нали в България Ин витро процедурите за нуждаещите се семейства са безплатни и в неограничен брой. Трябва ли да се подават отново документи към фонда.
Титла: Re: въпрос свързан с фонда
Публикувано от: Мели в Август 24, 2017, 19:37:01 pm
В България опитите са 3 и са на стойност до 5 000 лв. За всеки опит се подават докемунти наново. Това е ситуацията в момента.