www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: vnl_s в Ноември 16, 2016, 12:33:59 pm

Титла: 1/2 таблетка Клостилбегит
Публикувано от: vnl_s в Ноември 16, 2016, 12:33:59 pm
Здравейте момичета! Аз съм на 29 години и пробваме за бебче от приблизително 3 години. Добра спермограма, цветна снимка, задоволителни, но не отлични хормонални изследвания. Установи се чрез фоликулметрия липса на овулация и още един бонус - тънка лигавица. Следващият месец ни предстои инсеминация. А този месец моят доктор реши да се пробваме с моят мъж вкъщи.
Планът му е следния - вика ме на 3тия ден след започване на менструацията, за да провери дали нямам кисти. Естрофем през устата и вагинално, тъй като лигавицата ми е много тънка. След това ще започна да пия Клостилбегит от 5 ден на цикъла по 25 mg(това е половин таблетка) в продължение на 5 дни. Ще ме следи на УЗ, при хубав фоликул/и - инжекция Прегнил и след това Утрогестан - 2х2 таблетки. Въпросът ми е дали знаете за случаи с успешна стимулация с половин таблетка, не е ли ниска дозата? Успява ли яйчника да произведе качествен фоликул с 1/2 таблетка? В упътването пише по една таблетка на ден. Благодаря Ви предварително!
Титла: Re: 1/2 таблетка Клостилбегит
Публикувано от: Мели в Ноември 16, 2016, 13:01:37 pm
Не пише така в упътването. :) Пише да приемате лекарството така, както е изписано от вашия лекар. Пише и кога се препоръчва по-ниска доза. Освен това има много други неща, които трябва да се съобразят и не ги пише в упътването.

Надявам се посещаваш лекар в център по репродуктивно здраве, нали?
Титла: Re: 1/2 таблетка Клостилбегит
Публикувано от: vnl_s в Ноември 16, 2016, 13:13:58 pm
Да, Мели, моят лекар е в център по репродуктивно здраве. Знам, че трябва да му имам доверие, но тази дозировка ме притеснява. От всичко прочетено предполагам, че ми изписва Клостилбегит така, за да не станат много фоликули. Но дали не отиваме в другата крайност - дали ще постигнем овулация с половин таблетка. Какви може да са другите причини за предписаната половин, а не цяла таблетка? И има ли забременяли момичета с 25 mg?
Титла: Re: 1/2 таблетка Клостилбегит
Публикувано от: Мели в Ноември 16, 2016, 13:30:04 pm
Има и други причини да се изписва по-ниска доза, напр. защото ти е тънка маточната лигавица, а този препарат допълнително я изтънява. Или защото няма да правите инсеминация, а клостилбегит влошава качеството на цервикалната слуз, което пък пречи на движението на сперматозоидите през маточната шийка. Също така има значение твоята възраст, килограми, хормони ... Овулацията се постига с прегнил.

Лично аз не съм фен на приложението на клостилбегит без инсеминация, но има всякакви случаи на постигната бременност с много ниски дози или с много високи, противно на общоприетите схеми. Освен това информацията, която ще се събере от този цикъл, ще помогне за следващия.

Надявам се да съм ти била от полза. Но не пречи да обсъдиш с твоя лекар какво има предвид и защо ти препоръчва тази доза. Попитай го. :)
Титла: Re: 1/2 таблетка Клостилбегит
Публикувано от: vnl_s в Ноември 16, 2016, 19:54:47 pm
Разбира се, че си ми била полезна с отговорите, невероятни късметлии сме щом имаме теб за съветник. Благодаря ти много! Безценна си! Особено докато си чакам датата за преглед и в главата ми има куп въпроси. Иначе да, със сигурност ще обсъдим и с доктора въпросите, които ме вълнуват.

Тънката лигавица означава ли липса на овулация?, или може да си овулирам, но лигавицата ми пак да е тънка?
Титла: Re: 1/2 таблетка Клостилбегит
Публикувано от: Мели в Ноември 16, 2016, 21:18:23 pm
Можеш да имаш овулация и лигавицата да е тънка. Трябва да се разбере защо не е добра лигавицата, евентуално да се вземат мерки, ако проблемът е траен и постоянен. Но може инцидентно да не е била добра.
Титла: Re: 1/2 таблетка Клостилбегит
Публикувано от: vnl_s в Ноември 16, 2016, 21:37:22 pm
Още веднъж благодаря!
Титла: Re: 1/2 таблетка Клостилбегит
Публикувано от: vnl_s в Ноември 17, 2016, 14:21:16 pm
Силно разтегливата белтъкообразна цервикална слуз, която остава следи по бельото, хлъзгави усещания по стените на влагалището подсказва, че предстои пукането на фоликула, или по скоро, че жената вече е в овулация?