www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: bgrose в Август 13, 2015, 22:58:48 pm

Титла: Инжекцийте: Всяка капка ли е важна?
Публикувано от: bgrose в Август 13, 2015, 22:58:48 pm
Здравейте всички,
днес ми показаха как да си направя инжекцията с Мерионал 150. Много лесно ми се видя, но ето сега вкъщи се явиха въпроси.
- издърпах течноста от ампулата с дебелата игла и я сложих във флакончето с прахта.
- започнах да дърпам готовата течност с дебелата игла, но ми остана мъничко най долу.
- след като бях издърпала буталото до край, нямах как да взема двете капки вътре и я обърнах обратното и леко бутнах буталото, то пък изпусна няколкот капки навън, и така.
Стана малко меле, но общо взето си я инжектирах в корема (с тънката игла разбира се) - но ето че и там на края - когато извадих инжекцията и исках да махна игличката за да ги изхвърля, видях, че между иглата и там дето започва самата пластмасова инжекция, остава малко течност, която просто няма как да извадя от там.
Така че се чудя, дали е предвидена загубата на няколко капки, или всяка капка е важна и аз не си бия пълната доза стимулант?
Знам, сигурно звучи като глупав върпос, но все пак са малки флакончетата и са толкова скъпи..
Благодаря ви!
Надя
Титла: Re: Инжекцийте: Всяка капка ли е важна?
Публикувано от: цигу в Август 13, 2015, 23:04:27 pm
Такава минимална загуба на лекарство при инжектирането е предвидена. Нормално е да се тревожиш, но тези капки не са от значение. Аз също си инжектирах сама лекарствата и зная точно какво описваш. Късмет и процедурата ти да завърши с бебе!
Титла: Re: Инжекцийте: Всяка капка ли е важна?
Публикувано от: bgrose в Август 14, 2015, 16:11:02 pm
Благодаря ти, много.
Успокои ме!
Освен това, днес вече по-добре се справих с цялата процедура :)
И на тебе успех!