www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: sev0402 в Октомври 08, 2014, 22:29:33 pm

Титла: Ин витро и О% морфология по Крюгер
Публикувано от: sev0402 в Октомври 08, 2014, 22:29:33 pm
Приятели,здравейте.Започнах тази тема с мисълта тук да споделят мнения момичета които са се сблъскали с тази диагноза и да вдъхнат малко кураж на двойки като нас с тежък мъжки фактор,ако има такива,с положителен тест след процедура.Ще помоля да споделят и по какъв протокол са били стимулирани,колко ембриона са получили и въобще всичко свързано с процедурата.
На нас ни остават броени месеци до получаване на заповедта,но покрай последните събития и новини не чух нищо окуражаващо ........и съм в дупка.Не мога да повярвам,че надеждите ни са напразни и нищо няма да се получи с тази морфология+тубарен при мен.Не съм на себе си,а вярвам,че стават чудеса.
Титла: Re: Ин витро и О% морфология по Крюгер
Публикувано от: elis в Октомври 09, 2014, 00:21:17 am
 Здравей sev,  ние сме с много тежък мъжки фактор, дори се говореше  за биопсия, за да се види дали ще има поне няколко за ICSI,  е успяха от замразени и прясна проба да намерят 2, които да се използват и сега чакаме близнаци, имаме и момиченце на 3 години пак след такава процедура, така че шанс има. Ако искаш прочети моите мнения във форума за да не се повтарям, но при нас положението беше отчайващо, а се получи. Имам 3 опита по дълъг протокол, в две клиники-от първата не дадоха много надежди, но при Моите си лекари успяхме и двата пъти.Успех!!!
Титла: Re: Ин витро и О% морфология по Крюгер
Публикувано от: sev0402 в Октомври 09, 2014, 14:40:54 pm
Благодаря за отговора elif надявам се да се включат и др.момичета в същата ситуация.
Титла: Re: Ин витро и О% морфология по Крюгер
Публикувано от: jam в Октомври 09, 2014, 16:17:06 pm
репродуктивната медицина е напреднала ужасно много по отношение на преодоляването на мъжкия стерилитет. особено там са големите постижения. новите микроскопи с огромно увеличение и компютърното селектиране позволяват да се избере най-добрия възможен сперматозоид за оплождане.

разгледай тук:
http://www.ivf.bg/dom/index.php/bg/imsi

а тубарният фактор е най-лесно преодолим от женските причини за стерилитет чрез ин витро.

така че, не губете изобщо кураж!

Титла: Re: Ин витро и О% морфология по Крюгер
Публикувано от: sev0402 в Октомври 09, 2014, 19:51:52 pm
Jam не знаех за тази нова апаратура,много ме зарадва
Дано по скоро да могат и други клиники да разполагат с този софтуер и да направят успевяемостта при процедури още по-голяма и да се съкратят мъките на толкова мн.семейства.