www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Общински програми за финансиране => Темата е започната от: sne_do в Юли 18, 2013, 12:22:08 pm

Титла: Община Силистра с фонд "Ин витро"
Публикувано от: sne_do в Юли 18, 2013, 12:22:08 pm
Честито и на Силистренци!
Общината в Силистра ще подпомага финансово двойки с репродуктивни проблеми. Вече е в сила специална наредба, с която са уредени начинът и критериите за отпускане на средствата. Право да се възползват от новоучредения фонд “Ин витро” на община Силистра имат семейства и двойки във фактическо съжителство, които са с адресна регистрация на територията на общината и с доказани с медицински документи репродуктивни проблеми.
В тазгодишния бюджет на общината са заложени 30 000 лева за фонд “Ин витро”, като всяка двойка може да получи максимум 1000 лева за изследвания и манипулации, описани в наредбата.
По данни на фондация “Искам бебе” семействата с репродуктивни проблеми в района са около 1 200. Желаещите да кандидатстват за подпомагане трябва да подадат молба по образец до общината и да приложат медицинска документация, както и документи, че не дължат местни данъци и такси.

В правилника са посочени условията за кандидатстване за финансиране
Титла: Re: Община Силистра с фонд "Ин витро"
Публикувано от: petqst в Април 02, 2015, 23:27:47 pm
Сдружение "Зачатие" организира за десети пореден път най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в страната - Деня на репродуктивното здраве. Тази година ще се проведе в град Банско на 6 юни 2015 г. Мотото на тазгодишното издание e "Дългият път към мечтата", а основна тема – „Неизясненият стерилитет”. Акцентите ще бъдат: взаимопомощ и споделяне на опит, безплатни индивидуални консултации и групови беседи със специалисти в областта на репродуктивното здраве, новости в лечението на безплодието.
Записване за безплатни индивидуални консултации можете да направите на e-mail: drz2015.zachatie@gmail.com

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51026.msg1091340#new