www.zachatie.org

Семейство, дом и свободно време => На чашка кафе и на халба бира => Дом и хоби => Темата е започната от: chattenoire84 в Юли 25, 2012, 13:37:04 pm

Титла: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Юли 25, 2012, 13:37:04 pm
Не искам да натрапвам разни религиозни брътвеж, бих искала само да вмъкна, че откакто чета разни неща из нета или по-специялизирана литература все по-ясно ми става, защо не случайно в българските предания за украса на дома и източните има много съвпадения. Не без известно е, че прабългарите или протобългарите са толкова древни, те са имали изключителни познания върху културата и държавността, всички знаем, че те са научили китайците на държавност. Дали са им календара и са ги научили на фън шуй, тоест как точно да си подреждат дома така, че всичко да им върви по вода. Защото в превод от китайски Фън Шуй, значи - вятър и вода. Вярвате или не, имайки малко познания и мъничко надежда към даден амулет, който е поставен на точно определено място в дома Ви, нещата се случват, то поне при мен е така. За това, не знам как ще Ви прозвучи, но поне при мен всичко се оправя, защото човек все се надява на по-добър живот и малко повече щастие. Например вярвали са, че дори и кристалите са живи същества и поставени в дома, те внасят живот и помагат на хората да се чувстват добре, изпълняват желания, но и изискват и отношение към тях, което се състои в това - че всеки ден човек трябва да си мисли за съкровеното си желание, докато ги бърше от прах и то се случва. Същото важи и за останалите атрибути, жабата на финансовото богатство, Хотей - смеещият се Буда, който носи радост и богатство! Кучетата Фу, пазители на дома, Ба Гуа огледало, което поставено на входната врата с огледалната част от пред пази от лоши съседи и лоши хора, вятърни чанове, които внасят положителната енергия и които премахват отрицателното влияния насочени към дома и офиса. Пи Ю, които генерират много финанси на притежателя си, поставени в югозападният квадрант на офиса и Драконът, който е един от най-важните символи във Фън Шуй! Не на последно място и Ганеша - особено силен талисман, почитан и пазител на жените в дома. Да не говорим за цветовете, че ако преобладава червеният цвят в дневната, това също привлича късмет и богатство, забележете само в българската традиция, че почти навсякъде присъства този цвят в шевиците, в чергите, в одеялата, в килимите... и къде ли не още :) Започвам темата тук, защото много мои приятелки луднаха по фън шуй, не претендирам, че много разбирам, защото това е огромна и древна, необятна традиция, но те ме молят да им казвам кое къде се слага в дома, повечето остават изненадани, че нещата при тях проработват, и си казвам защо, ако има и други, които имат някакъв житейски проблем и искат да си разрешат, а не намират рационално решение, мога да дам някой и друг съвет кое за какво се ползва, и да ги насоча към какво да се стремят. Знаем, че всички искаме дечица, е добре де, във всеки един дом има сектор, отговарящ за семейството и ако там се постави даден талисман... може да помогне, нали така. Естествено, че човек първо трябва сам да си помага, за да му помогне и Господ, както е казано :) Та, така има ли мацки, които харесват Фън Шуй?
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: м-и в Юли 25, 2012, 14:23:52 pm
Аз харесвам, но не мога да кажа, че разбирам дори и малко  :). Ще чета с интерес, а може и да питам  :oops:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Юли 25, 2012, 14:35:31 pm
Разбира се,
Много ще се радвам, ако съм ти в помощ, питай ме за всичко, ще ти кажа и с каквото мога ще помагам  :D
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Юли 25, 2012, 15:01:43 pm
И така, когато човек си иска нещо положително - то винаги става, както се казва в една книга - Подсъзнанието може всичко, така чрез съзнателно насочване на мисълта за нещо хубаво, то определено ще се случи.
Ето при мен най-нагледният пример. През 2004-та година имах връзка, която беше от разстояние, той живееше в Русе аз в София, много рядко се виждахме, даже по телефона се чувахме страшно рядко. В един момент без да исках счупих едно огледало, от суеверие си  помислих, че 7 години нещастна любов ме очаква... И така разбрах, че това момче ме е е лъгало и всъщност съм му била момичето от София, с което той се е забавлявал, а в Русе той си е имал друго момиче. Приех раздялата много тежко. По време на следването се влюбих в един колега, но неуспешно, само тайно страдах и нищо повече. Накрая взех да си пиша с разни чужденци, изгубих още две години след дипломирането в напразни скайп обещания за светлото бъдеще и накрая -едно голямо нищо, пълен провал. Тогава си казах, че е крайно време да направя нещо, за да си намеря половинка. Ходих в Манастира Св. Мина, направих там няколко ритуала, папа чете молитви, всичко беше свързано единствено и само за женитба, бре.. този момък никакъв го няма. Мислех си да не е от килограмите взех да отслабвам. Тогава една приятелка ме светна, че трябва да си сложа близо до леглото окачени с червен конец - няколко гълъбови пера, защото гълъбите никога не сменят партньора си. Ок, взех да събира пера, окичих си ги, след това, тази приятелка ме светна, че е хубаво да прочета малко за Фън Шуй за сектора на любовта, че има разни амулети които се поставят на даденото място. И така първо си купих двойка патици мандаринки, те винаги с две! Мъжка и женска, трябва да се сложат на нощното шкафче, където необвързаната жена спи, всеки ден трябва да ги пипа и да ги бърше отпрах, после за да се засили действието и за привличане на още повече любов се взима розов кристал, който се връзва на червен вълнен конец и се окачва в югозападният край на спалнята в близост до прозорец. Общо взето така направих, трябваше да обръщам специално внимание на тези амулети в продължение на 28 дни - 1 лунен месец и чудото стана. Запознах се с моето момче, вече годеник и сме заедно от 2 години и три месеца. Общо взето, смесване на религията и вярата, че нещо ще стане, то наистина става!!! Та така с тази езотерика. Внимавам да не прекалявам, но съм благодарна, че това се случи с мен. При Фън Шуй са много важни посоките, защото ако объркаш дадената посока, може да се получи така, че вместо пари ще привлечеш любим човек, който обича парите. Не, че е лошо, напротив, но трябва да си наясно какво точно искаш, за да се наредят талисманите, така че да се задействат :)
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Юли 28, 2012, 18:28:38 pm
В един дом е много важно да има и дракон: ИМПЕРАТОРСКИ ДРАКОН ЗА ДОБЪР КЪСМЕТ
Драконът е основният символ на абсолютна власт по Фън Шуй, както и в китайската митология. Божественият Дракон осигурява успех на главата на семейството. За да го видите в пълната му сила, поставете го в източната част на дома си, но може да бъде поставен и навсякъде другаде в дома, освен в спалните, за да носи добър късмет на вас и семейството ви. Китайските бизнесмени често го поставят в офисите си, за да увеличат успеха. Поставете дракона на изток от бюрото си, за да ви носи добър късмет и успех. Да бъде по-ниско от нивото на главата ви.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Юли 28, 2012, 18:31:23 pm
АЗИАТСКИ ТИГЪР
В Китай тигърът се смята за цар на дивите животни. Смятат го за естествен символ на царско достойнство, власт и безстрашие. Смята се, че образът на Тигъра ужасява и гони лошите демони. Във Фън Шуй Тигърът е много важен, тъй като неговите ивици обозначават благоприятно съчетание на Ин и Ян. Тигърът символизира изключително мощна сила, която предпазва от демони и зли духове. Според китайската митология Тигърът е най-добрият символ за защита от лошите намерения на хората.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Август 10, 2012, 16:05:17 pm
Годината на Черният Воден Дракон (2012)(
Каква ще бъде 2012 г.? Много очакват тя да бъде края на света, погрешно мислейки за календара на Майте или Хинду космологията възприемайки ги като линейно време вместо като циклично. От гледна точка на фън шуй, 2012, е годината наВодния Дракон, които носи много възможности за добра съдба.

Въпреки, че годината на Заека се характеризира със спокойствие , годината на Дракона ще бъде белязана от вълнение, непредсказуемост, вдъхновение и интензивност. Заека насища хората с чувство на предпазлив оптимизъм, но хората реагират на духа на Дракона с енергия, жизненост и необуздан ентусиазъм и много често липса на повишено внимание, което не е съвсем разумен ход.  Що се отнася до характеристиките на Дракона- най-подходящата дума  тук е Драма. Затова ако поемете неразумни рискове, може да се окажете във вихъра на собствената си драма.

Годините на Дракона са щастливи за всеки, които мисли да стартира нов бизнес  или да започне нови проекти от всякакъв вид, просто защото парите по-лесно идват при всеки, независимо дали са спечелени, взети назаем  или получени като подарък. Логично би било да очакваме подобряване на икономиката в чисто личен план и да бъдем облекчени през следващата година. Богатството може да бъде натрупано, но може да бъде и и загубено. Имайте предвид, както всички добри неща, че годината на Водния Дракон ще достигне до своя край и след това ще бъдете държан отговорен  за неразумната екстравагантност която сте проявили през нея.
Водните Дракони се явяват на всеки 60 години-  така че имаме Ин Водни Дракони в годините 1952, 1892, 1832, 1772 и т.н. Бъдещето също съдържа Водни Дракони в годините след 2012- 2072, 2132, 2192 и т.н.

Всеки знае, че водата покрива 2/3 от планетата и, че нашите тела са съставени от 95% от нея или казано накратко ние просто не можем да живеем без нея. В китайската теория на елементите, Водата произвежда Дърво което е символ на растеж и естествен елемент от Дракона. Дракона владее Изток/Юг-Изток сектора на Богатството и Акумулирането в часовете между -7 сутрин -9 вечер. Асоцииран с гръмотевица, светкавица и издигане, Водния Дракон символизира творчеството в най-добрата му форма.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Август 17, 2012, 16:58:05 pm
Трикраката жаба на парите притежава изключителната сила да привлича парите към притежателя си.

"Chan chu" както се нарича на китайски се асоциира с Луната. Това е така, защото се вярва, че жабите се трансформират с фазите й. Във Фън Шуй, жабата на парите символизира богатство, добро здраве и е жена на един от 8-те Безсмъртни.

За притежание на открадната жаба получавате наказание от Небесата. Жабата винаги жадува за пари и затова винаги е представяна 'седнала' върху пари. Смята се също, че тя е едно от 5-те свети същества, които предпазват от нещастия и благославят дома ви  с богатство, просперитет, добра заплата и длъжност, добър късмет, щастие и дълголетие. 

За да я активирате я поставете на пода или на масичка близо до входната врата, но не директно срещу нея, а малко под ъгъл за да кани парите вътре в дома. Други подходящи места за активатора на паричния късмет е щастливия ъгъл или Сектора на богатството ( югоизток или под вашето Гуа число).

Можете да я поставите под дивана или масата или на всяко изолирано място. Жабата може да ви помогне да разкриете допълнителни източници на приходи и израстване в кариерата.

Ако щете ми вярвайте, но наистина действа!!! Въпросът е само да повярваш, че става и става!
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Август 19, 2012, 15:49:56 pm
Записче :D
Чела съм няколко книжки и далеч не претендирам да съм информирана, но на няколко неща държа:
1) правилните форми - правоъгълник, квадрат, кръг. Разни апартаменти със странни петоъглълни, трапецовидни стаи или полуовални стени не ми ги хвали.
2) само закрити етажерки (е не може и без малко, но малко открити). Откритите етажерки с много вещи върху тях трупат прах! Прахът не дава възможност на енергията да тече!
3) никакви огледала в спалнята :-) казват дори, че води до изневяра у половинката
4) капакът на тоалетната чиния винаги трябва да е затворен.
5) колкото повече неща си си направил сам вкъщи толкова по-добре.
6) повече естествени материали вкъщи - дърво, камъни, метали, вода (не на пластмасата!)
7) имам бамбук, символ на дълголетие
Признавам, че не съм фенка на трикраките жаби и другите подобни "амулети". Някак си ме отвращават визуално.
Не спазвам също посоките за спане и цветовете.

Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Август 20, 2012, 19:09:05 pm
47 Smiles  :D, привет мила  :bighug: :bighug: :bighug: Тъкмо тези неща щях да публикувам :) Браво, че ме изпревари! Съгласна съм за шашавите стаи, които са не знам колко ъгълни и трапецовидни :) Обаче, живея в едно малко ателиенце, цялото пълно с т.нар. отровни стрели - шашави ъгли, тавани, греди и какво ли още не, та се намесват и амулетите, за да ги коригират, доколкото е възможно... притеснява ме това огледало, дето ми е в спалнята... ужасссс, няма и къде да го запокитя. Та ще видя там какъв амулет да му закича... :oops:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: м-и в Август 20, 2012, 21:44:51 pm
Хич не го мисли огледалото нашето много си е добре, дали защото е срещу прозореца не знам.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Август 20, 2012, 22:40:06 pm
Черна Котке и М-и, и аз имам огледало в спалнята, но то е на вратата на гардероба от вътрешна страна. Отваряш и тогава може да се огледаш. Никога не съм имала открито огледало и не мога да твърдя нищо със сигурност. Много са важни настройките в главата също :-)
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Август 21, 2012, 12:00:31 pm
Ммм...разбира се, всичко си е в главата, човек винаги трябва да мисли положително. BTW и моето огледало е срещу прозореца  :oops:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Август 21, 2012, 22:26:49 pm
Сетих се за един управител на едно предприятие, който също си падаше по Фън Шуй.
Беше помолил всички служители да не оцветяват в червено клетките в екселски файлове, защото значело агресия.
Беше помолил юрист-консултката си да си махне кактуса от стаята поради подобна причина.  :lol:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Август 22, 2012, 11:35:23 am
ЕЕЕехехееее :lol: :lol: :lol: мног сладко ме разсмя  :P  :bighug:, чак пък толкова не съм хипнотизирана, но има хора, които буквално са луди по Фън Шуй, ползвам го до толкова, колкото да ми върши някакъв определен тип работа, например: имам нужда от пари - хоп, купувам си жабата, парите взеха да идват, след това - имам нужда от любов, взимам си розов кристал и патици мандаринки - хоп, мъжа е при мене! Въпреки, че, за да е по-силна любовта окичих няколко гълъбови пера, вързани с червен конец над главите ни в спалнята и готово, имаме нужда от весела къща и добър късмет - Хотей и Драконът влетяха! Приятелките, които имат разни проблеми им казвам, кое горе-долу ще им трябва и хоп те щастливи и доволни  :oops: Ама, така е то :)
Трябва да се поинтересувам, кое божество отговаряше за децата в къщата, за да си го набавя, имаше разни такива, тия дни ще поразпитам и прегледам в нета, ако има нещо свързано с плодовитостта на семейството... В един случай май беше бикът, който отговоря за това, но ще погледна по-детайлно и ще споделя. И все пак, за да се задейства даденият талисман, трябва да мине очно един лунен месец - 28 дни :)
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: sugari75 в Август 22, 2012, 14:37:14 pm
http://sanovnik.bg/n4-26936-%D0%A2%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Август 22, 2012, 16:04:15 pm
И като цяло: http://fengshuibg.com/  :D
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Август 22, 2012, 16:06:09 pm
Стимулиране на сектора, отговарящ за децата в семейството

Ако искате бебе,  стимулирайте Чи (Ци) в западния сектор на вашия дом.  Тук трябва да „властва” Ян енергията и елементът метал. Ето няколко идеи:


Можете да поставите снимка или картина на деца.
Сложете нар  в западния сектор- този плод е могъщ символ на плодородие.
Можете да използвате фигурката на благия слон или двойка слонове.
Сложете красив планински кристал на запад и ако този сектор от дома ви е тъмен, осигурете поне 3 часа силна светлина в него. Можете да запалите свещ или да включите настолна лампа.
Поставете в западния сектор детска играчка – без значение каква.

Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Август 22, 2012, 16:36:40 pm
http://fengshui-bg.com/bg/product-view/0/7.html Много полезен и вдъхновяващ сайт :)
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Септември 04, 2012, 09:49:45 am
Фън Шуй съвети за вашия дом
Фън Шуй философията се основава на подреждането на предметите в пространството така, че да привличат в дома ви, а оттам и в живота ви, романтиката, богатството, хармонията в отношенията, професионалните успехи и мъдростта. Разполагането на обектите обаче не трябва да става на случаен принцип, а по точна схема, която се съобразява с баланса между петте елемента в природата. Да, точно така пет - според Фън Шуй, освен четирите основни елемента вода, огън, дърво и земя, съществува пета, много мощна сила – металът. И във Фън Шуй, именно металът привлича енергията. Освен това той помага за концентрацията и мотивацията. Но не трябва да се прекалява, защото може да предизвика обратен ефект –хаос.
 
Останалите четири Фън Шуй елемента имат също толкова ключово значение за атмосферата във вашия дом. Водата, представена чрез аквариуми и декоративни фонтани, е символ на богатството и професионалния успех. Дървото, представено чрез живите растения, които отглеждате, провокира творческото мислене и личното развитие. Земята, представена чрез камъка или чрез глинените съдове, е стабилната сила, която ви дава сигурност и чувство за ориентация. Огънят е най-мощният от всички Фън Шуй елементи. Представен от червения цвят, свещите или камината, той символизира страстта. Но внимавайте да не лумне пожар.

Според Фън Шуй всяка стая от жилището ви трябва да има свое собствено излъчване и да бъде подредена така, че в нея да се чувствате уютно и спокойно. Всяка вещ трябва да има определено място, а недостатъците на помещението трябва да бъдат компенсирани. И това може да се постигне именно чрез принципите на Фън Шуй учението.

Според китайските традиции спалнята е най-важното помещение в дома ви. Това е източникът на енергия за членовете на едно семейство. Леглото трябва да е солидно, с дървена рамка, задължително да бъде опряно до стената и да не е насочено към вратата. Най-добре е да бъде в центъра на стаята, така че наоколо да имате достатъчно свободно пространство за други мебели. Ако се намира в ъгъла, някой от партньорите ще се чувства като в капан.
 
Стаята трябва да бъде отпускаща, предразполагаща към почивка и да се използва само за спане и интимност. Избягвайте електроуредите (компютър, офис техника, телевизор, спортни съоръжения, книги) – те прекъсват кръговрата на енергията и могат да имат разрушителен ефект върху качеството на съня ви. Цветът и пространството са едни от най-важните Фън Шуй елементи в спалнята. Черното, кафявото или метални нюанси като бронзово и медно, могат да имат успокояващ ефект, особено ако делите леглото с половинката си. Фотографиите също са важни – най-добре е да изберете снимка на щастлива двойка или на природна картина.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Септември 05, 2012, 22:03:58 pm
Ако се намира в ъгъла, някой от партньорите ще се чувства като в капан.
Напълно вярно. В старото ми жилище аз бях "в капана"  :lol:
За съжаление имам компютър в спалнята  :(
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Септември 05, 2012, 23:47:12 pm
И аз имам комп в стаята, не е много удачно, но какво да се прави.  :( Например в стаята аз спя завряна в "капана", защото уж жилището е мое :) За да не се чувства мъжа ми така, нарочно спя отвътре.  :oops:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Септември 10, 2012, 20:45:41 pm
Сетих се, че идеята на кристалите е точно такава - да неутрализират влиянието на лошите енергии на неблагоприятните ъгли, предмети и т.н.. На бюрото до компа, имам червен кристал, над скосеният таван имам розов кристал над леглото. Изобщо - пълна съм с кристали  :oops:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Септември 13, 2012, 01:11:18 am
chattenoire84, приятно бях изненадан да срещна такъв възторжен ентусиазъм като твоя по отношение на Фън Шуй.
Но добрите новини почти свършват тук.
Разбирам, че добиваш знанията си от интернет и от някои книги. В кои книги има грешки, съм посочил в сайта си.
Ако използваш като основен източник сайта на Елза Панайотова, не всичко е загубено. Нужно е само да минеш едно обучение поне на базово ниво, за да разбереш не само КАК се правят промените и анализите, а да ти стане ясно ЗАЩО се правят.
Сега ти четеш недостоверни източници, неподписани и преписани материали откъде ли не и на тяхна основа препоръчваш на хората да правят промени в живота си.
Не съм сигурен, че осъзнаваш каква отговорност е това. Проблемът е в това, че не можеш да обясниш ЗАЩО даваш някоя препоръка, липсва ти теорията, която дава насока на практиката.
Ако познаваше китайския календар и китайската астрология, нямаше да напишеш нищо за прабългарския календар. Ако знаеше историята на Фън Шуй, произходът на основните концепции, използваните инструменти и особеностите на всяка отделна школа, сама щеше да направиш някои изводи.
Обърни внимание на написаното вляво долу на всяка страница от настоящия сайт:
"Информацията, съдържаща се в zachatie.org НЕ може да замени консултацията с лекар за диагнoстика и лечение!"
С Фън Шуй е същото. А ти се опитваш да влезеш в живота на хората и да го променяш със своите съвети. Ако искаш, продължавай да съветваш хората на база на позитивното мислене, но не им казвай , че това е Фън Шуй, защото не е. По тази причина над 90% от всичко написано от теб по темата не се отнася до Фън Шуй, но нямам време и място да обяснявам всичко подробно.
Рано ти е още да правиш годишна прогноза по Фън Шуй, дори и с 8 месеца закъснение. Ето тук можеш да прочетеш нещо по темата:  http://www.bulforums.com/hanlin/viewtopic.php?f=6&t=143

инж. Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Септември 13, 2012, 16:25:03 pm
Не казвам какво да правят хората, споделям какво съм направила лично за себе си и кое ми е помогнало. Момичетата са достатъчно интелигентни и, ако искат ще отидат на курс по Фън Шуй.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Септември 13, 2012, 20:36:08 pm
Банко, тук не му е мястото за реклама!
Особено, когато си се регистрирал няколко дни преди поста, с цел поста!
Не ти прави чест.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Септември 14, 2012, 11:55:58 am
47 Smiles , благодаря за подкрепата мила  :bighug: :bighug: Наистина на този човек инж. Пиронков не му прави чест - рекламата се заплаща! Споделям от опит, а и мои приятелки много се радваха, че съм им помогнала, още повече, че ги насочих от къде да си купуват талисманите и от магазините момичетата им дадоха допълнителни съвети и консултация. Не може да продаваш Фън Шуй, без да си минал някакъв курс. Само им давам насоки, а те ми казват, че даже нещата при тях са и подействали на всичкото отгоре. Така, че не смятам, че бръщолевя глупости!
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Септември 16, 2012, 00:30:41 am
Обяснявам неяснотите подред.
47 Smiles, регистрирах се сега, защото случайно ми попадна този сайт. Нали не си мислите, че бих го търсил специално, за да пиша в него? А и как да пиша, ако не съм регистриран??? Язвителните забележки би трябвало да са обосновани!
Дали има смисъл да си правя реклама тук? Който се интересува сериозно от Фън Шуй, вече е стигнал до мен.
Явно не се приема като реклама това, че chattenoire84 препоръчва сайтовете на Елза Панайотова и на Цветозар Мръвков като особено вдъхновяващи!!!
Няма как да ви насоча към друг сайт, освен моя, където има направени анализи на книгите по Фън Шуй и са показани грешките. Без ни най-малко стеснение ви казвам, че това го няма никъде другаде, защото никой не го прави. Ако го срещнете на друго място, вероятно е преписано от мен (ако не е цитиран източник) и ще съм благодарен за всеки сигнал в тази насока. Неслучайно в сайта ми има раздел ПЛАГИАТСТВО. Не съм единственият, който от години полага някакви усилия в интернет да няма крадени, неподписани и недостоверни материали.
Имаше преди време един блог, подобен на тази страница от сайта ЗАЧАТИЕ. Там едни ентусиасти публикуваха материали, подобни на това, което пуска chattenoire84, и казваха, че го правят само за забавление. След като им обясних всичко за отговорността на публикуване на източни знания, спряха да качват нови неща. Искрено се надявам и тук ситуацията да стане подобна. В момента не мислите за отговорността на съветите, защото не сте имали негативни мнения и резултати. За съжаление, все още голяма част от читателите приемат на доверие всичко, което четат за източните знания, защото нямат критерий за оценка.
Ако искате да разберете в подробности защо всичко качено до момента не отговаря на теорията на Фън Шуй, бих могъл да обясня по начина, по който правя и анализа на книгите. Опасявам се единствено, че това ще натъжи chattenoire84. Нейният оптимизъм по отношение на трикраките жаби и други животни-мутанти е направо завладяващ.
47  Не може да продаваш Фън Шуй, без да си минал някакъв курс.
Може, може.
Може да направиш професионален сайт по Фън Шуй, в който има груби принципни грешки или е неграмонтно запълнен. Може да си прочел няколко книги по Фън Шуй и да решиш, че вече можеш да водиш курсове. Може да не си учил нищо за Фън Шуй, но да решиш да напишеш книга. Както и може да се опиташ да преподаваш курс, който току що си завършил. В тези, както и в други случаи, резултатите са отрицателни, смешни, жалки, дори плачевни. Но няма кой да го разбере поради липса на достоверна информация. Ако някой ви казва на курса, че трябва да си купувате трикраки жаби с монетка в устата и костенурка-дракон и случайно се окаже, че той точно това продава в магазина си, преценете дали да му вярвате. Както и проверявайте накъде се върти знакът ин-ян и как е ориентиран, както и дали се върти вътрешната кръгла част с йероглифите на компаса Луо Пан. Така лесно ще познаете чисто сувенирните продукти, а те заемат над 95% от щандовете на магазините, кръстени Фън Шуй.
Нали и сами се сещате, че амулетите не вършат никаква работа, иначе всички щяхме да имаме амулети против уроки, против крадци, против болести и т.н. Какъв щеше да бъде светът, ако амулетите работеха (не ги бъркайте с внушенията на позитивното мислене)?
Така, че не смятам, че бръщолевя глупости!
Не съм писал нищо подобно, моля да не се перефразират манипулативно постовете ми!!!
ВСЯКА дума и ВСЕКИ съвет, които съм написал някъде, мога да обясня, докажа и покажа. По това се различаваме с chattenoire84.
инж. Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Септември 16, 2012, 09:22:24 am
... случайно ми попадна този сайт.
Това е сайт за хора с репродуктивни проблеми. Хората влизат тук и са активни години наред, защото търсят помощ и съпричастност, а след като са я получили сами се опитват да дадат такава на другите. Освен професионалните теми обаче, има и много теми за хоби, дом, кулинария и т.н. Тук хората:
да продължавам ли? .... и всичко това от техния си житейски опит.
Тези помощни теми нямат целта, която ти влагаш и за която си се регистрирал (имаш само 2 поста и то само в тази тема явно зачеването не те интересува)! Те не претендират да са професионални. Разбери, че това не е сайт за Фън Шуй!
Който се интересува сериозно от Фън Шуй, вече е стигнал до мен.
...
инж. Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй
Нямах намерение да ти отговарям и да споря с теб, но много "обичам" "скромните" хора, а ти явно си от тях!
Щом претендираш, че си специалист (вярвам, че не ни лъжеш за това), дай безплатен съвет (както тук всички правят) как хората с проблеми чрез фън шуй да увеличат шансовете си за зачеване. Не ни препращай към сайта си! Не ни викай на консултации, а пиши тук!
Chattenoire иска само да помогне. Има само добронамереност при нея, а при теб на този етап само реклама!
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: м-и в Септември 16, 2012, 21:06:34 pm

Щом претендираш, че си специалист (вярвам, че не ни лъжеш за това), дай безплатен съвет (както тук всички правят) как хората с проблеми чрез фън шуй да увеличат шансовете си за зачеване. Не ни препращай към сайта си! Не ни викай на консултации, а пиши тук!
Chattenoire иска само да помогне. Има само добронамереност при нея, а при теб на този етап само реклама!
Съгласна! Тук всичко се пише с желание и от сърце.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Септември 16, 2012, 21:31:34 pm
Така е, вместо да се хвалиш, дай безплатен съвет! Тук всички ще сме ти много благодарни, но без препратки, много ще Ви замоля.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Септември 16, 2012, 22:46:10 pm
Благодаря момичета, наистина не искам да Ви обърквам живота, но както казва 47 Smiles , всеки може да готви, но не е професионален готвач. Това е свободна тема за свободна дискусия, но не и конкретна реклама. И както казва м-и, написала съм го с желание и от сърце. Когато съм "плагиатствала" съм цитирала и източниците си, така че не мисля, че съм ощетила някого.
Ако талисманите не помагаха, то нямаше и да ги има. нямаше да има и икони, така че г-н Банко, хайде да не навлизаме чак толкова навътре в темите, че там не можете да ме оборите с точни аргументи.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Септември 19, 2012, 00:45:58 am
Активността показва, че започвате да разбирате това, което ви пиша.
Разбери, че това не е сайт за Фън Шуй!
Ами тогава защо се пише за Фън Шуй като за нещо, което ще помогне?
Със сигурност няма да помогне по начина, по който е написано дотук. Това обясних достатъчно добре още в първия си пост - прочетете го пак.
Най-отговорно твърдя, че не е правилно да съветваш хората по такива важни въпроси, каквито са проблемите в зачатието, на база на копвани интернетски материали, без да си в час с темата.
Цитат на: chattenoire84
 Когато съм "плагиатствала" съм цитирала и източниците си, така че не мисля, че съм ощетила някого.
В първите ти постове аз източници не видях. Двата сайта се появяват доста по-късно и не се разбира от тях ли е копвано и по колко. Материалите обхващат поне четири различни школи от Фън Шуй, някои от които са коренно противоположни като концепции, но това никъде не е обяснено.
.... и всичко това от техния си житейски опит.
Дотук единствено видяхме личния опит с връзката пера с червен конец и единия лунен месец.  chattenoire84, нормално е да не знаеш, че във Фън Шуй се ползва слънчевия календар, а не лунния. Ганеша е божество от Индия, а Фън Шуй е учение от Китай, а кучетата Фу са свързани с будизма, докато Фън Шуй не е свързан с никаква религия и със сигурност амулети в него няма, нито помагат срещу отровни стрели, както и смесица от вяра и религия във Фън Шуй също няма. Не отправям лични нападки, а правя обективен анализ.
Отново се връщам на отговорността от даването на съвети по жизненоважни въпроси, каквито са проблемите с репродуктивността. Единствено към това исках да насоча вниманието ви от самото начало. Всеки сам да си решава на кого да вярва. Практиката е показала, че съветите от недостоверни източници не дават добри резултати, а понякога и влошават ситуацията. Но ние сме свободни хора и всеки може да прави каквото си иска. Купувайте китайски стоки и вярвайте, че всичко ще се оправи. Може двойка патки да решат проблемите, може и две сърчица от розов кварц, може и два къмъка, може и картичка с пожелания, може и всичко друго, на което мисловно му давате задача. Това обаче не е Фън Шуй. Ако ще наблягате на вярата, както ви съветва  chattenoire84, значи трябва да се обърнете към религията, а не към Фън Шуй. Не съм чувал някой да си реши репродуктивен проблем с молитви, но ще се радвам, ако се случи - новият живот е безценен.
И за да престанем с обясненията какво не е казано добре, ще дам и аз някакъв съвет. Преди това обаче - няколко встъпителни обяснения.
Фън Шуй е на повече от 6500 години и днешната му основна цел в чист вид е хармонизация на пространството около хората, чрез която се постига триединство между енергиите на небето, земята и човека. Небесните енергии не са подвластни на нашите действия, но ние можем да ги изучим и да се ръководим от техните дадености чрез астрологията.
Управлението и трансформирането на земните енергии е предметът на Фън Шуй. Ако изградим балансирана среда, енергиите ще текат без проблеми и нашият живот се нарежда по най-добрия начин.
Човек променя своята енергия с мислите и действията си. С протичането на енергията вътре в човешкото тяло се занимава ТКМ - традиционната китайска медицина. Когато човек е енергийно балансиран, той е здрав. Дисбалансът се проявява като болест.
В частта астрология може да се избере дата или период за зачеване - има съответни методики, съобразени с комбинациите на енергиите в момента на раждане на човека. Желателно е това да бъде съобразено с личния китайски хороскоп.
Фън Шуй не решава проблеми със зачатието, защото те са лични и индивидуални, но може да окаже влияние на 1/3 от житейския късмет. Ако 1/3 от късметът ти е на максимално ниво, шансовете ти във всички области нарастват.
Да бъдеш на точното място в точното време: място - Фън Шуй; време - китайска астрология.
А защо китайска, а не западна?
Западната работи с 4 компонента, а китайската, напр. Четирите стълба на съдбата Ба Дзъ - поне с 10. Всеки да си смята сам многообразието на комбинациите и детайлността на резултатите и да си избере на какво да вярва.
Мисля, че най-важният въпрос за всички на този сайт е: "Има ли решение на проблема с репродуктивността?" На него Фън Шуй не може да отговори. Ако някой твърди обратното - лъже!
Отговор с достатъчна точност, според мен, може да се получи само с методите на радиестезията.
Отсега нататък няма повече да коментирам написаното дотук, защото е досадно да се повтарям.
Ако мога и да отговоря на някой конкретен въпрос от областта на Фън Шуй, астрологията и радиестезията, ще го направя - безплатно, както иска  chattenoire84.
инж. Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Септември 19, 2012, 20:22:45 pm
Съпругът ми е любител на китайските практики.
В къщи имаме много книги за дао, меридианите и точките, които признавам, лично аз не съм чела.
През юни месец ходихме до Китай, за да се срещнем с китайски майстор (и доктор).
Преживяването беше уникално и няма как да се разкаже в един пост. При това много хора не биха повярвали на разказ, освен ако не го преживеят, както го преживях аз.
Докторът и хората от неговата школа, правят диагностика на база на пулса и ако се налага на база на кръвта. Отпушват запушени меридиани чрез специална техника и правят редица други неща.
На мен майсторът ми позна основните проблеми само като ми хвана ръката.
Предписаха ми билки (всъщност в чая имаше и гъби, камъни, сушени плодове разни и кора от дърво), които си купих от там и ги изпих в България.
Вече имам резултати от пиенето.
За съжаление ми беше неудобно да споделя за репродуктивния проблем. Надявам се въпреки това и този резултат да дойде сам налице, защото те лекуват общото състояние на човека, не само отделни проблеми.

Банко, в къщи имаме книга за китайска астрология на Ани Пешева от акедмия Ханлин. Знаеш ли нещо за нея и смяташ ли, че е добра? Тя работи много тясно с д-р Ван, по време на престоя му в България преди няколко години.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: цигу в Септември 19, 2012, 22:11:12 pm
През юни месец ходихме до Китай, за да се срещнем с китайски майстор (и доктор).
Докторът и хората от неговата школа, правят диагностика на база на пулса и ако се налага на база на кръвта...
Предписаха ми билки (всъщност в чая имаше и гъби, камъни, сушени плодове разни и кора от дърво), които си купих от там и ги изпих в България.

Диагностика чрез пулса е описана в романа "Тай Пан" на Джеймс Клавел. Там Мей-Мей, една от главните героини, е посетена от китайски лекар, който бавно и щателно измерва 9 или 12 вида пулс. Когато го прочетох за пръв път ми се стори интересно.

Колкото до традиционната китайска медицина, "лекарствата" й са много популярни в Китай и имат сериозен дял от пазара.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Септември 20, 2012, 20:11:56 pm
47 Smiles, познавам Ани Пешева -  за мен тя е един от най-компетентните хора в България по много въпроси от китайската метафизика и ТКМ.
Началните си знания по китайска астрология (първо и второ ниво) имам от академия Ханлин. Съветвам те да прочетеш материалите в нейния блог - има неочаквани неща.
За ТКМ нямам достатъчно знания, затова не мога да коментирам конкретни методики. Един богат китаец плащал всеки месец абонаментна сума на своя китайски лекар. Веднъж се разболял и спрял да плаща. Казал на достора: аз ти плащам, за да съм здрав, а сега, като съм болен, защо да ти плащам. Това е една от дълбоките идеи на ТКМ.
По принцип, когато човек е балансиран енергийно и енергията тече плавно и равномерно по меридианите, той е здрав. При проблеми, той по-лесно приема леченията и резултатите са по-бързи и качествени. Така че, всяка помощ в тази насока (от китайски билки, пречиствания, медитации и др.) е добре дошла при действията за лечение на репродуктивни проблеми.
Ще си позволя да дам пример с Фън Шуй (все пак съм си пристрастен) - ако имаме баланс на Петте елемента и направим промяна в един от тях, променят се и останалите четири, но по различен начин, за да се стигне отново до баланс.
Пулсовата диагностика е традиционна - тя се прави поне на три дълбочини (нива) и лекарите познават така редица скрити здравни проблеми, които дори и пациентът не знае. Мен са ме обучавали в енергийна диагностика, но разбрах, че това не е дейност за мен и не правя диагностика. Медицинската радиестезия обаче е друго нещо.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Септември 20, 2012, 22:00:58 pm
47 Smiles, познавам Ани Пешева -  за мен тя е един от най-компетентните хора в България по много въпроси от китайската метафизика и ТКМ.
  yahoo_33
Обещавам да я прочета.
Сподели с нас някои съвети по Фън Шуй, които важат принципно, без значение отделната личност.
Мисля, че биха ни били от полза. За мен чистотата на дома е едно от тях.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Септември 20, 2012, 23:45:14 pm
Не бързай да четеш астрологията на Ани Пешева. По-добре е да изчакаш и втория том, а през това време да изкараш при нея курса по китайска астрология - тогава тези книги ще са ти наистина полезни.
Трудно се дават общи съвети по Фън Шуй. Има различни школи - някои от тях правят независим от обитателите анализ, други отчитат личностни характеристики.
Към първите е Школата на формата - тя е най-старата и първоначално е възникнала във връзка с почитта на китайците към предците им, съответно - намиране на най-добро място за гроб на родителите, за да помагат на децата си и от отвъдното. Школата се е развивала през вековете и след откриването на компаса са се появили разширения, включващи компасни измервания. Дори на тази стандартна школа компасът има три различни кръга, които отчитат един и същ параметър (посока), но с последователна разлика от 7.5 градуса. Още преди да се е образувала българската държава китайците са знаели, че магнитният полюс е изместен спрямо географския.
В миналото е имало и само Школа на Ци - отчитано е движението на енергията в пространството. Пряко следствие от нея е общият съвет да се почиства и подрежда жилището, защото така Ци се движи свободно и отдава своята положителна компонента на хората. Оттам идва и съветът да се проветрява редовно, защото Ци се движи със свежия въздух. Ако въздухът спре да се движи, той се превръща в Съ Ци - застояла енергия. За да се възстанови, му е нужна активация. Активация се прави с обикновено проветряване и така Ци се подменя с външна свежа. В по-тежки случаи се добавя светлина и звук, дори и огън и аромати - всичко зависи от конкретния случай. Дори и само този детайл от всекидневието е многообразен и индивидуален, затова не е правилно да се дават общи препоръки. Това е причината да предпочитам да отговарям на конкретни въпроси. По отделни теми и основни понятия всеки от нас е публикувал някакви материали - препоръчвам да ги изчетете с общообразователна цел, не е нужно да е само от моя сайт (пак малко реклама!!!).
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Септември 29, 2012, 12:35:41 pm
Изглежда поохладих ентузиазма в областта на Фън Шуй, но така е по-добре, отколкото да има напразни надежди.
Ще дам още една насока за размисъл. Фън Шуй ни дава техники и за предпазване от отрицателно действащи негативни енергии, наречени Ша Ци, на които няма да се спирам сега, защото темата е обемиста и изисква предварителни познания. Ще се спра само на негативните енергии, които Фън Шуй не може да открие и от които не може да ни предпази. За щастие, европейците са по-напред от китайците в тази насока, а тя е радиестезията. Това, от което трябва да се пазим, е геопатологията. Само с методите на радиестезията, с никакви научни методи не става, могат да се открият негативни енергии, идващи от земните недра и влияещи отрицателно на хората. Тези отрицателни енергии идват от някои подземни води, потоци и езера, от пещери, кухини, геоложки разломи, рудни и нерудни залежи, както и от вредни земни излъчвания, на които искам да обърна повече внимание.
Може би сте чували за мрежата на Хартман и мрежата на Кюри. Хартман е немски учен, който в началото на ХХ век установява, че от земята излиза лъчение във вид на успоредни равнини, което действа зле на хората. Тези лъчисти ивици са разположени през около 2 до 2.5 м в посока север-юг и в посока изток-запад. Така те образуват една мрежа с лъчение, насочено нагоре към небето, която действа по цялата земна повърхност. На места мрежата е деформирана от различни магнитни аномалии, руди, струпване на метали и др. Да не забравяме, че с компаса мерим локално магнитно поле в точка. Хартман е установил опитно, че пресечните точки на мрежата влияят особено зле на хората. Продължително пребиваване върху такава точка влошава здравословното състояие на човека, намалява работоспособността, обостря съществуващи заболявания и проявява латентни такива.
Мрежата на Кюри е с още по-лошо въздействие, но нейните пресечни точки съвпадат с някои от тези на Хартман - през няколко на Хартман има една на Кюри, затова е достатъчно да се защитим само от едната мрежа.
Най-зле влияе мрежата, ако човек спи над пресечна точка. Частта от тялото над точката ще е най-уязвима. Подобно е положението, ако човек седи продължително над такава точка, напр. в офис.
Какво може да се направи? Да се установи мрежата в помещението и да се сложи защита, ако е нужно. В езотеричните магазини има такива продукти.
Защо пиша всичко това? При репродуктивни проблеми е добре да се отсранят всякакви отрицателно влияещи фактори, за да се приложи най-добро лечение или да се вземе правилно решение.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: м-и в Септември 29, 2012, 16:01:44 pm
Изглежда поохладих ентузиазма в областта на Фън Шуй, но така е по-добре, отколкото да има напразни надежди.

Четем те и разсъждаваме. Затрупваш ни с много инфо  :lol:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Септември 29, 2012, 16:25:54 pm
Хаха, ОТ ВСИЧКИТЕ КОМЕНТАРИ РАЗБРАХ САМО ДА СИ ПРОВЕТРЯВАМ ДОМА, ЧЕ КОЙ НЕ ГО ПРАВИ!!!!? То и малките деца знаят, че Ци, трябва да циркулира правилно и да влиза и "зарежда" дома!
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Октомври 01, 2012, 07:32:45 am
Може ли човек сам да определи дали в дома му или на работното място са налице такива негативни енергии?
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Октомври 01, 2012, 11:02:05 am
Хаха, ОТ ВСИЧКИТЕ КОМЕНТАРИ РАЗБРАХ САМО ДА СИ ПРОВЕТРЯВАМ ДОМА, ЧЕ КОЙ НЕ ГО ПРАВИ!!!!? То и малките деца знаят, че Ци, трябва да циркулира правилно и да влиза и "зарежда" дома!
Формално погледнато, в йога и цигун учат хората да дишат правилно, за да извлекат максимално възможната енергия от въздуха. Но на това chattenoire84 би възкликнала:"ХАХА, ЩЕ МЕ УЧАТ ДА ДИШАМ, ЧЕ КОЙ НЕ ГО ПРАВИ!!!!?"
Не мога да скрия приятната си изненада, че и малките деца знаят какво е Ци и знаят как се движи правилно. Сигурно  chattenoire84 знае и как да накара Ци да се движи правилно, което не мога да твърдя 100% за себе си. Тя е научила едно нещо, а това е стъпка напред. Знаем какво е казал Лао Дзъ за малката стъпка.
Проветряването влиза в половината от името на Фън Шуй, но всеки би се сетил, че това се върши навсякъде по цял свят, където не са и чували за китайски учения.
Може ли човек сам да определи дали в дома му или на работното място са налице такива негативни енергии?
С Фън Шуй можем да направим две неща за подобряване на обстановката вкъщи или на работното място:
1. откриване и неутрализиране/защита от Ша Ци
2. корекции на обстановката съобразно избраната методика на работа - вариантите са доста, защото и методиките са различни
Човек може и сам да направи всичко това, ако има необходимите знания и умения. Не препоръчвам самообучение от интернет или от книги. Битува една увереност, че всичко китайско е свързано с Фън Шуй и хората се хвърлят директно да пазаруват, да украсяват и да местят мебели. В книгите често има грешки, които няма как обикновен читател да разбере, обичайна е липсата на теория и даването на готови правила във вид на аксиоми. Интернетските материали обикновено са копирани откъде ли не, често вътре има откровени глупости и принципни грешки. Скоро попаднах на сайт на експертка от Бургас, която е ходила на курс при Лилиан Ту, но от написаното вътре  това не може да се приеме обективо, освен на доверие.
С методите на радиестезията можем да установим геопатологията и да си изберем средства за защита. Човек може да го направи и сам, но трябва поне минимално обучение. Казвам минимално, защото има хора, които са с вродена нагласа да приемат информацията отвън неволево и при тях работата с махало и багети тръгва веднага и без проблеми. Познавам хора, които дори в кръчма проверяват с махалото дали дадено питие е добро за тях. При други хора всичко това става бавно и трудно. В България открай време е имало хора, които откриват вода с лозова или лескова пръчка, без да са учили теорията на радиестезията. Днес в курсовете се дава теория и практика, но единствено постоянното упражняване и прилагане на знанията води до все по-добри и по-достоверни резултати. В радиестезията фините усещания са много важни и има възможности за получаване на грешни отговори, ако не са спазени необходимите условия за работа. Това важи главно за начинаещите.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Октомври 01, 2012, 20:35:32 pm
Банко, започваш да ми лазиш по нервите, ти за идиотка ли ме взимаш, или какво? Много добре знам какво правят йогите и защо  е необходимо дишането и как се прави и защо, трябва да се прави! И като си толкова вещ във Фън Шуя наистина, ела със твоята лозова пръчка и установи, защо под къщата ми на село има река и как да я отклоня, нали си голям експерт?
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Октомври 01, 2012, 21:40:59 pm
Нека бъдем позитивни и да не се "караме" повече. osi_9
Сега се сещам, че ние като търсихме вода за кладенец, се обърнахме точно към такъв специалист, но ползвахме ограничено услугите му.

Знам, че е много важно, ако живееш в стар блок или къща какви са били предшествениците там.
Аз живея в момента в нов блок и се чувствам много добре. Не знам дали има нещо общо.
Единият китайски майстор, при когото мъжът ми ходи на практики, винаги на ново място спи в чисто ново легло, тъй като усеща духовете на тези, които са били там преди него.
Така например, когато е ходил на курс в Румъния, са били в хотел, за който той е казал, че голи духове се навъртат наоколо. Оказало се, че наистина в тази сграда преди години е имало секта, която изпълнявала ритуални оргии.
Само споделям интересен факт  :lol:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Октомври 02, 2012, 11:49:39 am
Признавам, че не съм експерт от такъв висок ранг, че да отговоря защо някъде има подземна река, а и не мога да отклонявам подземни реки  :oops: :oops: :oops:
Но за духовете, без да е свързано с Фън Шуй, едно от обясненията е подобно на слушането на радио. Не виждаме радиовълните, но настройваме приемника на определена честота и слушаме предаването. С хората е подобно - някои могат да приемат сигнали, енергии, знаци и т.н. от друга честота, затова виждат духове. Други могат да видят аурата, дори човек може да се обучи да усеща аурата.
Темата е много обширна.
В повечето езотерични практики наистина се препоръчва някакъв вид енергийно прочистване на мястото, което може да се изпълни по много различни начини, дори и с религиозни техники.
Но и тук има и друг поглед - дали наистина влиянието на предишния собственик е дотолкова значимо. Обикновено примерите са за къщи, където е ставало убийство, това влияе на следващите собственици и т.н. В същото време се препоръчва да ползваш вещи на просперирал човек, за да ползваш и част от неговия късмет. Но няма много случаи, в които практиката да е потвърдила тази препоръка. Бих задал въпроса: ако ползвам писалката, с която Доналд Тръмп е подписвал успешните си договори, ще стана ли като него?
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Nocturnal_dove в Ноември 07, 2012, 14:10:15 pm
Записвам се да следя темичката, проявявам интерес, не съм прочела всичко написано до тук, така че ще запазя въпросите за по късно! Имам само едно питане или нещо като молба... има ли някъкъв бг сайт от който може да си поръчаш тези фигурки и монети с които най често се олицетворява Фън Шуй?
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Ноември 07, 2012, 20:34:31 pm
Има, няколко сайта, този е добър, от там имам няколко амулета, които оказаха сполучливо влияние, защото ми промениха светогледа: http://fengshui-bg.com/
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Nocturnal_dove в Ноември 10, 2012, 12:14:24 pm
chattenoire84 Благодаря!
Как се определя центъра на дома? И какво символизират конете?
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Ноември 11, 2012, 23:39:25 pm
Nocturnal_dove, трябва ти компас Лоу Пан, но си трябва наистина опитен специалист по фън шуй - китаец, не българин! Защото повечето българи са шарлатани. С това шега не бива.
Конете са символ на щастие, успех, късмет. Ново начало, символ на свободата и волята. http://bgfengshui.com/167/169.html
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Nocturnal_dove в Ноември 12, 2012, 09:25:24 am
Nocturnal_dove, трябва ти компас Лоу Пан, но си трябва наистина опитен специалист по фън шуй - китаец, не българин! Защото повечето българи са шарлатани. С това шега не бива.
Малко трудно ще си намеря китаец... Неможе ли сама да се справя... Какъв е този компас?
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Nocturnal_dove в Ноември 12, 2012, 14:41:53 pm
Ако може и съвет при избора на автор на Фън Шуй книга, разгледах доста предложения в онлайн книжарниците, но не мога да избера...
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Ноември 12, 2012, 18:09:46 pm
Виж това сайтче: http://fengshui-bg.com/
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Ноември 13, 2012, 09:39:23 am
Записвам се да следя темичката, проявявам интерес, не съм прочела всичко написано до тук, така че ще запазя въпросите за по късно! Имам само едно питане или нещо като молба... има ли някъкъв бг сайт от който може да си поръчаш тези фигурки и монети с които най често се олицетворява Фън Шуй?
Фън Шуй не се олицетворява с фигурки и монети - там се действа по друг начин. Но нищо не пречи да си напълниш къщата с тях - може пък и да помогнат!
chattenoire84 Благодаря!
Как се определя центъра на дома? И какво символизират конете?
Център на дома се определя лесно, ако формата му е правоъгълник или кръг. Във всички други случаи се търси центъра на тежестта (площният център) - лесно е, ако имаш добри знания па геометрия или аналитична геометрия. Разбира се, това се обяснява и на курсовете за базово ниво по четири различни начина.
Коне във Фън Шуй няма - никъде, в никоя школа и по никакъв начин. Конят е животно от китайската астрология и оттам - в китайския календар. Той се асоциира с посоката юг, но това няма нищо общо с Фън Шуй. Разбира се, не е лошо да си накупиш няколко коня по 75 лв. единия, най-добре е да са 8 и да ги сложиш в осемте посоки на света, за да е сигурно, че ще донесат най-много щастие, успех и късмет. Но само в офиса - така пише в описанието в сайта. В Китай нефритът е по-скъп от златото, но като ти предлагат нефритен кон за 75 лв. - не се колебай, това може да е изгодна сделка. :):):)
Nocturnal_dove, трябва ти компас Лоу Пан, но си трябва наистина опитен специалист по фън шуй - китаец, не българин! Защото повечето българи са шарлатани. С това шега не бива.
chattenoire84, би ли обяснила на нас, простите шарлатани, както и на широката публика, как с компас Луо Пан ще си намериш центъра на дома.
Ако може и съвет при избора на автор на Фън Шуй книга, разгледах доста предложения в онлайн книжарниците, но не мога да избера...
За качеството на книгите по Фън Шуй на български език виж тук: редактирано от модератор - нерегламентирана реклама.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Ноември 13, 2012, 12:56:10 pm
Добри знания по авалитична геометрия??? Я се съвземи малко! Нищо не разбрах от това как да си определя центъра на дома!
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: м-и в Ноември 13, 2012, 15:09:38 pm
chattenoire84 не разбираш АГ затова :) Банко не е обяснил точно, но се дочертава до фигурата къщата и там където се пресичат диагоналите на тази фигура. Всъщност май не е само това, защото си спомням, че май може да има 2 центъра и тогава се избира единия пак по определени критерии. Като цяло специалистите са затова, а любителите трябва малко повече да се потрудят  :D
Банко не се впрягай от "шарлатани" все пак доста са такива  :D а всеки, който иска да ти вземе парите е лош  :lol:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Ноември 13, 2012, 20:16:52 pm
Добри знания по авалитична геометрия??? Я се съвземи малко! Нищо не разбрах от това как да си определя центъра на дома!
Казва се аналитична геометрия, а не авалитична.
Това е един от начините за намиране на центъра на тежестта - разделя се площта на прости форми, избира се удобна координатна система, намират се координатите на центровете на отделните форми, сумира се произведението от всяка площ със съответната координата и се разделя на сумарната площ - така се получава едната координата; другата е по същия начин. Така имаме вече координатите на центъра на тежестта на цялата площ, нанасяме в координатната система и действаме по-нататък с анализа по Фън Шуй.
chattenoire84, ако не разбираш метода, не се напрягай - такива неща се учат в техническите специалности. Няма как да ти го обясня дистанционно, защото са нужни и други знания по математика. На курсовете го обяснявам бавно и напоително, докато всички разберат, а това става трудно, защото хората масово не са учили висша математика. Другите три метода за намиране на център на тежестта на дома са по-лесни, но тук не е он-лайн обучение, за да обяснявам и тях.
Само не можах да разбера защо съветваш хората да си купуват компас Луо Пан за намиране на центъра на дома 8O 8O 8O
Ако можеш да различиш истински от сувенирен компас Луо Пан, както  и Ян-компас от Ин-компас, както и компас Сан Хъ от компас Сан Юан, включително и четенето на йероглифите - ще те поздравя.
Nocturnal_dove , опасявам се, че трудно ще намериш добър специалист по Фън Шуй - китаец, защото те са избягали от Китай преди повече от 60 години. Затова признатите майстори са в Хонконг, Малайзия, Сингапур, Тайван и Тайланд.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Nocturnal_dove в Ноември 14, 2012, 13:36:08 pm
Благодаря на всички за искренните мнения, но явно безплатна помощ няма да си намеря. Скъпи Банко, провеждания от вас курс предполагам не е безплатен, значи за да се науча на каквото и да било от вас трябва да дойда и да си платя една цифра... не благодаря... Колкото до нефритения или там къвто и да е кон...не се е*авайте с мен моля ви се...толкова пари за няква си смотана фигурка няма да дам...Колкото до коня във Фън шуй, не че нещо ама съм гледала предавания по Фън шуй и незнам защо там имаше и кон като олицетворение на нз си кво, аз ако помнех нямаше да питам...
"Фън Шуй не се олицетворява с фигурки и монети - там се действа по друг начин" -моля ви се Банко не ме разсмивайте  :D :D :D за да не ви обяснявам значението на думата олицетворява... Разбирам че сте много запознат, но дали пък чак толкова, че да бъдете добър съветник... Е явно ще си търся това което ме интересува другаде...
Ааа за центъра на дома, учила съм и висша математика, но никъде не видях да обясните формулата по която да си го намеря... Колкото до сайтчетата и специалистите предлагащи тези услуги... не мерси... Колкото до chattenoire84 нямам нищо против нейните съвети и мнения, както и а всички останали...
Другите три метода за намиране на център на тежестта на дома са по-лесни, но тук не е он-лайн обучение, за да обяснявам и тях.
Предлагате ли безплатно онлайн обучение???
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Nocturnal_dove в Ноември 14, 2012, 13:46:13 pm
Пхаха...Колкото до китайските специалисти... Ей сега паля сувалката и заминавам за Тайланд, Малайзия, Сингапур... Или не по добре с машината на времето да върна 70години назад и да си грабна няколко докъто не са избягали от Китай... Кво ще кажете, ако искате и на вас да взема по един... Хорааа??? Аз ако имах възможност да ходя да търся специалисти и да давам пари тук и там, въобще нямаше да си задавам въпросите тука, не мислите ли?  :D :D :D

chattenoire84 ако ме питаш, смени заглавието на темата си на "Фън Шуй за любители" ;) така всеки ще е на ясно че тук специалисти няма ;)
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: м-и в Ноември 14, 2012, 13:51:40 pm
А според мен направо да се затвори темата, защото има само заяждане и нищо полезно, което да не може да се намери в интернет.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Nocturnal_dove в Ноември 14, 2012, 17:34:14 pm
А според мен направо да се затвори темата, защото има само заяждане и нищо полезно, което да не може да се намери в интернет.
Може и така :)
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Банко в Ноември 14, 2012, 20:45:12 pm
Виждам желание за самообразоване от интернет. Ето два примера какво ще намерите там:
1. Секторът на богатството е на ЮИ, елемент дърво. Често се препоръчва там да се слагат метални монети, най-добре де са китайски, за да се активизира сектора.
Всеки, който поне малко разбира от Фън Шуй, ще знае, че метал и дърво си взаимодействат по контролиращия (разрушителен) цикъл, затова метални монети не са добро решение. По-добре е да се сложат банкноти, акции, дори и само листче с надпис "пари", защото хартията е елемент дърво и това поддържа допълнително сектора. Отделен въпрос е дали има нужда да се активира този сектор, защото промени се правят само тогава, когато е необходимо. Активация само на някои сектори води до дисбаланс.
2. Китайските монети трябва да се завързват с червена панделка с дължина (напр.) 9 инча.
Всеки, който поне малко разбира от Фън Шуй, ще знае, че червеното е представител на енергията на огъня, който разтопява метала (на монетите). Затова златна панделка или шнур е доброто решение, но само по отношение на монетите. Червената панделка идва от традиционните китайски вярвания и народопсихология.
Китайците отдавна са казали, че не се цени спечеленото без усилия, американците казват, че безплатен обяд няма, а българите знаят, че лесни пари бързо се харчат. На много хора, близки и познати, съм казвал какво да променят около себе си, но като ги попитам след време какво е станало, обикновено казват, че още нищо не са направили.
Затова курсовете са платени и безплатно обучение няма.
На отделни въпроси мога да отговарям, но цяло обучение няма как да се направи, няма и смисъл, защото никой не подхожда сериозно към такива събития. Когато платиш от джоба си, цениш знанието, което си получил.
Всеки ще прецени за себе си на кого да вярва и как да постъпи. Китайците са казали преди много столетия какво и как да се прави в определени ситуации, но не е задължително да им вярвате. Символичният Фън Шуй е измислн в края на ХХ век и на практика е позитивно мислене - ще си сложа сега тук един кон (например, може и жаба или костенурка) и всичко ще се оправи, пък като си закача 9 монети, ще забогатея.
Ако смятате, че е толкова лесно, действайте :):):)
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: м-и в Ноември 14, 2012, 21:03:32 pm
Аз съм съгласна да се плаща за обучение било то Фен шуй, рисуване, фотография... Безплатен обяд няма и който е тръгнал да обучава също е положил усилия и финанси за да може да го прави.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: chattenoire84 в Февруари 07, 2013, 15:10:52 pm
Тогава, може ли да помоля модераторите да преименуват темата ми на "Фън Шуй за любители" и ще спре спора.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Елза в Март 08, 2013, 09:57:02 am
Здравейте! Сега попаднах на този форум и се регистрирах :)
И ми потекоха някои идеи докато чета ...

Когато човек иска дете, на финно ниво кани Душата на детето да дойде при него. Концентрацията на "не става" не е мъдър подход. По-добре е да мислим КАКВО ИСКАМЕ, а не какво не става. Молитвите са добър подход в този план на мисли, според мен. Защото отклоняват вниманието в посока какво искаме и заявяват на Вселената нашето намерение. Ето една християнска молитва (за мен е малко архаична, но на някой може да му допадне) и една молитва от книгата "Лечение с ангелите" (кратка и ясна :) )

Молитва за божие благословение на бездетни съпрузи

Чуй ни, милосърдни и всемогъщи Боже! Бъди милостив към нашите молби и си спомни Твоите наредби за умножаване на човешкия род.
Преблаги Боже, Ти си сътворил човека по Твой образ и подобие и, като си взел едно от ребрата му, създал си от него жена и си я дал на нашия праотец Адам, благословил си ги и си рекъл: "Плодете се и се множете и обладайте земята!" Погледни милосърдно на тези твои раби (казват се имената), които са свързани със съпружески съюз и просят Твоята помощ да им дадеш плод на утробата, за да раждат и възпитават чеда за вечния живот. Освободи ги от всяко свързване, от всяко злодейство и чародейство на сатаната и неговите слуги.
Умилно Ти се молим, благоволи заради Твоя Единосъщен Син и заради Неговата Майка по плът преблагословената Дева Мария, заради молитвите на Светите праведни Йоаким и Анна, Захария и Елисавета, да се смилиш над тези твои раби (имената), които си съединил в брачно общение. Съживи утробата на тази съпруга, и им дай чеда, за да имат добри наследници на своя християнски дом за Твоя хвала и слава, със Сина и Светия Дух във вечни векове.Амин.

а това е от книгата "Лечение с ангелите":

Мили Боже,
имаме да дадем толкова много любов! С моя съпруг (съпруга) искаме да споделим тази любов с нашето бебе. Молим Теб и ангелите да ни помогнете да си родим дете. Молим Те, изпрати ни най-светлите и щастливи души, нека те да станат наши деца. Благодарим Ти.
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: 47 Smiles в Март 09, 2013, 09:30:27 am
По-добре е да мислим КАКВО ИСКАМЕ, а не какво не става.
.....
:good_post:
Титла: Re: Български Фън Шуй за дома
Публикувано от: Елза в Март 12, 2013, 13:58:32 pm
м дааааааа :)

Днес е новолуние - време за заявяване на Намерения ...