www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Генетични, имунологични и неизяснени причини за стерилитет => Темата е започната от: FreshBreeze в Май 15, 2006, 11:56:11 am

Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 15, 2006, 11:56:11 am
Хайде, да започна аз :D

Аз - 32 и половина, той - 35.

Спряхме да се пазим с мъжа ми тъкмо преди 3 години. Е, сумарно месеците с опити са малко по-малко, че поради различни причини се е налагало да се пазим някой и друг месец.

Преди да започна опитите, имам една операция през 2000г. за отстраняване на миома 4 см в стената на матката, открита при профилактичен преглед. Коремната операция, направена перфектно без да се отваря кухината. Около тази операция ми направиха и два кюретажа поради съмнение за полип. Хистология - при първия - полип, при втория - всичко ОК.

Ето систематично кое знаем, че вероятно НЕ е проблемът:

1. Цикъл наред, редовен, малко по-обилен. От две години меря БТ, нямам ановулаторни цикли, на ФМ всичко е 6. ЛФ към 15 дни, лигавица дебела, че чак в повече. Фертилна ЦС колкото щеш. Естрадиол при овулация - към 380, би трябвало яйцеклетките да са качествени. Фоликулите се пукат без никакъв проблем.
2. Хормони преди и сега - в норма. Ехография щитовидна жлеза, ТАТ, МАТ - в норма.
3. Диагностична лапароскопия преди 1 година - тръбите проходими със запазен фимбриален апарат, няма сраствания от коремната операция.
4. Множество микробиологии, изследване за трихомони - неизменно отрицателни.
5. Хламидии - два ДНК теста отрицателни, кръвни преди и сега - отрицателни.
6. Хистероскопия Ноември 2005г. - отстранен фрагмент от полип (вероятно останал още от историите 2000г :?: ) - коментар на оператора- 50:50 това да е било пречка за забременяване. Кухината на матката без други проблеми, малко по-голяма (вероятно заради миомата преди време).
7. Антиспермални антитела- първо изследване в Бодимед - ELISA - 83 при норма 75, коментар на Конова, че не е от значение такова превишение, а и след много прочетено за тези тестове, разбирам, че този метод е много неточен и оттам няма голямо приложение, направихме МАР тест - категорично отрицателен и към материал на партньора, и към материал от доказано фертилен донор.
8. Общо здравословно състояние - много добро, ПКК в норма. Единствени проблеми с гърба - дископатия и шипове. И двамата не сме пушили никога и не пием концентрат. Килограмите ни са нормални и при двамата, без колебания надолу-нагоре.
9. Психически фактор не ми се вярва - психически сме устойчиви и не сме вманиачени в темата. Аз съм силно прагматична. Например не съм плакала досега на отрицателен тест, гледам напред какво още да направим. Нямам дразнители нито в работата, нито в отношенията с любимия, нито с близките, нито битови - щастливо си живеем :D  Разбрали сме се, ако съвсем не стане, ще си осиновим. Аз обаче съм сигурна, че ще успеем. Не очаквах да е лесно, но пък и не очаквах да е толкова трудно, честно казано. :?

Ето как стоят нещата при Половинката:

Първоначално изследванията не са много добри. Решихме, че сме мъжки фактор. Лекува няколко пъти инфекции ентерококи, изпи доста антибиотици. След излекуването им и с прием на малко витамини и чай от магарешки бодил, нещата вървят стабилно нагоре и вече към година - нормоспермия, добра преживяемост. Морфологията по Крюгер - и когато беше най-зле - 16%. МАР тест и при него категорично отрицателен. Наличие на аглутинати в еякулата, които май имат правопропорционална връзка с инфекциите, които се появяват от време на време. Преди няколко месеца се сетихме да си повторим хламидиите, поради един гранично отрицателен кръвен тест при него преди време - ДНК тестът излезе положителен и след лечение сега е отрицателен. Противоречиви диагнози от Кацаров за варикоцеле, което явно не е проблемът при нас, проблем му бяха тези инфекции. Микоплазма изследва - отрицателно.

Така че първо поне мислехме, че сме мъжки стерилитет. Знаеш с какво се бориш. После се надявахме, че като всички показатели влезнаха в норма, ей сега ще стане, но уви. Също се зарадвах като махнаха този остатък от полип при мен, казахме си ей сега вече ще стане, но уви пак нищо.
Какво направихме досега - четири инсеминации (две преди махането на фрагмента от полип), всички с над 15 млн сп-ди, т.е. достатъчно, но без резултат.

И нито една бременност, нито преди да се срещнем с Половинката, поне една по погрешка да беше станала :roll:

Утре сме при Конова, да видим какво може да се изследва по нейната част.

Док се видя в чудо. Нямаме идея защо продължава да не става. Предстои ин-витро с първата ми стимулация с кломифен цитрат (трябва да избягвам стимулации (повишаване на естрадиола) докато мога, заради миомата и полипите.) Надяваме се лигавицата да изтънее малко, защото става към 18-20мм и уж много й се радват, ама май е множко :?:


Благодаря за съпричастността ви и давайте идеи - сигурно пропускаме нещо :roll:

Моите мисли и догатки - може преди да са пречили хламидиите при мъжа ми, фрагмента от полипа при мен? Но пък сега пак не става, при две перфектни инсеминации - също :roll:  Вероятен имунологичен проблем? Въпреки че ако не са антиспермални антитела, не са ТАТ и МАТ, какви ли биха могли да бъдат :roll:  Вероятна естрогенна доминация при мен :?:  Но защо пък с нея не забременявам :roll:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Perdeto в Май 15, 2006, 12:44:12 pm
Фреши добре е че сте се ориентирали към доц.Конова, може да е нещо от нейната компетенция след като другото вече сте го отхвърлили.Ще стискам палци  :balk_50: нещата вече да се наредят при вас,знам сигурна съм че ще изгрее слънце и на вашата улица.Според мен първо виж какво ще излезе от Плевен и тагава мисли вече занапред какво ще правите.  :balk_602:  :goodluck:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Май 15, 2006, 12:51:59 pm
фрешо не само антиспермалните могат да са проблем. антифосфолипидните и нк клетките също може да са. успех в плевен.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: piera в Май 15, 2006, 14:16:53 pm
Успех и от мен,Фреши! :crossfingers:  yahoo_17
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 15, 2006, 14:24:25 pm
Мерси Сладурки, ще видим какво-що в Плевен.
За антифосфолипидните ми е останало в главата, че имат връзки с износването, а за НК клетките само чух, та ще ги видим и тях :roll:
Моята лекарка забравих да я питам дали да взимам аспирин, може да питам Конова?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Май 15, 2006, 14:40:45 pm
:crossfingers: за Плевен Фреши! Дано най-сетне да откриете проблема и той да е лесно решим!
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: manhattan в Май 15, 2006, 15:04:30 pm
и аз ти желая успех, Фрешче, само не знам какво точно е той в случая. да се намери най-накрая нещичко или пък всичко да е ОК. :cry:
запиши си всички предварителни въпроси към Конова да не забравиш нещо в суматохата.
ами хайде :goodluck:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: vkas в Май 15, 2006, 16:47:55 pm
Стискам ти палци в Плевен, Фреши:)

Късмет!
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 15, 2006, 17:04:19 pm
Цитат на: manhattan
запиши си всички предварителни въпроси към Конова да не забравиш нещо в суматохата.


Лелеее, ми аз си нямам нито един предварителен въпрос  :roll:  Честно, нямам грам идея какво да питам, изцяло на нея разчитам :roll:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Grace в Май 15, 2006, 17:06:13 pm
Спокойно, тя ще те пита  :wink: Ще заформите дискусия  :wink:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Май 15, 2006, 17:36:13 pm
Цитат на: FreshBreeze
Цитат на: manhattan
запиши си всички предварителни въпроси към Конова да не забравиш нещо в суматохата.


Лелеее, ми аз си нямам нито един предварителен въпрос  :roll:  Честно, нямам грам идея какво да питам, изцяло на нея разчитам :roll:


И аз съм така за петък :roll: .
Ман, ти какво ще ни посъветваш?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: manhattan в Май 15, 2006, 17:53:50 pm
о, ми не знам какво да ви посъветвам, нищо не разбирам от тези имунологични изследвания :oops:
аз като си ходя при мойте си доктори, до деня преди консултацията си записвам въпроси, които ми хрумват.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Eli_ в Май 15, 2006, 22:18:28 pm
Ух,Фреши ,то цяла одисея ,бе душа. Доста ми прилича на моя случай,като изключим ,това,че при мен борбата беше само от моя страна. Много се надявам най-после да стане при вас ,стискам палци много силно ! :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 17, 2006, 11:04:22 am
Привет, върнахме се от Плевен.

Първо, хиляди благодарности на Мисси, която си загуби цял предиобед с нас  :youwoman:

Поговорихме с доц.Конова за нещата досега, като особено внимание обърна на изследванията ни за хламидии, на щитовидната и на антиспермалните антитела и атлутинатите. Ето какво ни назначи:

За него:
ASA (антиспермални кръвен серум, иначе правели и с еякулат, но нямахме готовност - той има МАР отрицателен, аз МАР отрицателен и кръвен 83 при норма 75, което не било притеснително).
Хуморален имунитет IgG, IgA, IgM (заради честите бактериални инфекции).
RF - ревматичен фактор, щото стана въпрос че малко го боляли две стави, само за всеки случай.

За мен:
Антиовариални антитела;
ANA (което точно какво е не си записах..) ;
Антифосфолипидни - след тях с тире пише нещо, което не разчитам добре, но например aCl - IgG, aCl - IgM;
NK cells

Препоръча Инхибин Б, но трябва да пратя кръв на 3-ти ден.

Ако имате някакъв коментар за назначените неща? А като говорихме, каза че анти зона пелуцида включва, но дали е някое от тези или го изпуснахме накрая?

После ни препоръча да направим генетична консултация при д-р Ковачева. Там пък въобще не бях подготвена кое ни трябва, кое колко струва и т.н., но в крайна сметка направихме всичко препоръчано - хромозомен анализ на двамата и 4 маркера ДНК при мен (нещо за съсирването на кръвта) - не са ни точно по темата тия работи, но пък да видим.

Имунологичните доц.Конова ми ги обеща за петък, а генетичните се бавели месец, така че няма да ги дочакаме преди ин-витрото.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Май 17, 2006, 11:27:17 am
Ох, добре че писа, щях да се пръсна от любопитство.

Сега ще чакаме резултатите....
Какво каза Конова по въпроса за незабременяването въобще (ама че глупост, ама не можах да го формулирам)... може ли да се дължи на имунологичен проблем
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 17, 2006, 11:30:34 am
Уф, ами да ти кажа Фуси, не знам точно кое антитяло как влияе. НК клетките май били като за нашия случай. За останалите, май можело да повлияват в толкова ранна фаза, че да не се регистрира бременност, но това ти го казвам напосоки. Все пак й казах, че нямам никакви бременности и предполагам това го е съобразила, като ми е назначавала изследванията.

Ще имам повече инфо като ми дойдат и резултатите, предполагам.

Поздрави :D
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Май 17, 2006, 11:32:54 am
Благодаря ти

От днес сутринта, съм по-добре психически и още ден два ще съм си в обичайното смешно настроение, така че ще ставам и за виждане


Целувам те и успех
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: missy в Май 17, 2006, 11:36:34 am
Фреши, анти зона пелуцида се включва към антиовариалните антитела  :) Всичко ще бъде изследвано - споко
Сега чакаме хубави резултати в петък

Цунки и успех

П.П. Ако някоя друга мацка скоро идва да се обажда  :)  аз съм на линия
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 17, 2006, 11:51:42 am
Цитат на: missy
Фреши, анти зона пелуцида се включва към антиовариалните антитела  :) Всичко ще бъде изследвано - споко


А, мерси :D  Че там уж всичко ми беше ясно, а после ми стана пълна каша в главата :D

Фани, радвам се, че си "изплувала" и трябва да се видим скоро, може след като си взема резултатите, може да имам нещо по-полезно да ти кажа :D
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Май 17, 2006, 12:04:14 pm
Фреши,

Браво!! До тук много добре  :D. Сега чакаме да се похвалиш и с добри резултати. Благодаря ти и за подробните обяснения на лични  :bighug:  .
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: petiofi в Май 17, 2006, 16:51:39 pm
Фрешче супер значи всичко е минало в Плевен, сега чакаме с нетърпение резултатите от изследванията. За този ли петък става въпрос /19.05./?
Стискам силно палци всичко да е ОК!
 Целувки
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Май 17, 2006, 22:13:19 pm
Мила FreshBreeze стискам палци ако има  някаква причина поради която неможеш да забременееш ,та най накрая тя да се открие,да се коригира и скоро всичко да е ОК!!!!! :crossfingers:  yahoo_17


Фреши мила имам един малко неудобен въпрос .Аз също не съм правила тия изследвания и трябва да ги правя та ме интересува колко струват всичките.
Ако случайно знае някой от момичета ,дали ги правят в Пловдив че ми е по близо???
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 18, 2006, 16:27:30 pm
Благодаря Ади, няма проблем да ти кажа колко ни излезнаха на нас - значи всичко 300 лева, ако броим и Инхибин Б, но той е на 3-ти ден и още не съм го правила. Иначе - изброените имунологични - 110 лева и трябва с благодарност да споделя, че доц.Конова не взима пари за консултацията :youwoman:  като едно от изследванията за около 20 лева се покривало от касата, така че евентуално малко по-малко. Ако обаче нямаш пресно изследвани хламидии, ТАТ и МАТ и тест за антиспермални антитела, още някой лев ще трябва.
Генетичните (така и не се уверих, че всички те ни бяха необходими в този момент :oops: ) струваха 30 за консултация, 2*50 хромозомен анализ за всеки, 35 четерите ДНК маркера, общо 165.

Ако финансово си притеснена мога да ти уверя, че можеш спокойно да го споделиш с доц.Конова, така че тя да определи наистина най-необходимото.

Успех!
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Май 18, 2006, 17:05:22 pm
Фрешинка, не искам да ставам досадна, но понеже вероятно не си имала възможност да си погледнеш личните, да те питам и тук: да взема ли утре резултатите ви от Конова?
За мен не е никакъв проблем, а тя може да ви изпрати коментарите по мейла.
Дори и да не ти донеса аз новините, стискам палци да са добри :lol:  :lol:  :lol: .
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Май 18, 2006, 21:54:25 pm
Цитат на: FreshBreeze
Благодаря Ади, няма проблем да ти кажа колко ни излезнаха на нас - значи всичко 300 лева, ако броим и Инхибин Б, но той е на 3-ти ден и още не съм го правила. Иначе - изброените имунологични - 110 лева и трябва с благодарност да споделя, че доц.Конова не взима пари за консултацията :youwoman:  като едно от изследванията за около 20 лева се покривало от касата, така че евентуално малко по-малко. Ако обаче нямаш пресно изследвани хламидии, ТАТ и МАТ и тест за антиспермални антитела, още някой лев ще трябва.
Генетичните (така и не се уверих, че всички те ни бяха необходими в този момент :oops: ) струваха 30 за консултация, 2*50 хромозомен анализ за всеки, 35 четерите ДНК маркера, общо 165.

Ако финансово си притеснена мога да ти уверя, че можеш спокойно да го споделиш с доц.Конова, така че тя да определи наистина най-необходимото.

Успех!


мИЛИЧКА МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА!сега ще правя ново инсе и дано да имам късмет!Ако пак не ще направя по голяма почивка и ще си направя имунологични и генетични изследвания.Сега наистина финансово  малко съм затруднена в момента.Преди години забременях но неможах да задържам-спонтанни аборти,.Сега пак немога даже да забременея!Ужас!
Успех и на теб ФРЕШИ!
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 19, 2006, 10:06:14 am
Цитат на: peti_pati
Фрешинка, не искам да ставам досадна, но понеже вероятно не си имала възможност да си погледнеш личните, да те питам и тук: да взема ли утре резултатите ви от Конова?
За мен не е никакъв проблем, а тя може да ви изпрати коментарите по мейла.
Дори и да не ти донеса аз новините, стискам палци да са добри :lol:  :lol:  :lol: .



Егати, аз пък вчера на обяд ти писах бележка точно в този смисъл... Явно нещо не сме си ги получили?  :?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 19, 2006, 10:07:43 am
Цитат на: adi
Преди години забременях но неможах да задържам-спонтанни аборти


Е ами ти си си за имунологични и генетични, в такъв случай. Дано се получат нещата с това инсе, ако не - направи ги наистина.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 19, 2006, 16:59:03 pm
Хайде сега мацки, помагайте :oops:

Ето резултатите:

Моите:

Антифосфолипидни антитела:
Анти-кардиолипин IgG - 5.5 (-) (N<10, low pos.10-20, med.pos.20-80,    high >80);
Анти-кардиолипин IgM - 13.4 (+) (N<10, low pos.10-20, med.pos.20-80,    high >80);

Антитела срещу гамети:
Анти-овариални антитела 7.5 (-) (N<10.0 U/ml);
Анти-зона пелуцида 1.5 (-) (N<10.0 U/ml);


И само това виждам да е попълнено? НК клетките да не би да стават по-бавно? АNA кое е, има ли го в горните  :roll:


И при мъжа ми: хуморалният имунитет и ревма факторът са добре,

Анти-спермални антитела - 68.0 (+) (N<60 U/ml)
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Май 19, 2006, 17:30:19 pm
eми след 6 седм трябва да пратиш по някой серум за да се провери антикардиолипина (ring a bell) :D . най-вероятно резултата ще се е обърнал. според мене ти предстои имуновенин, аспирин и/или евентуално хепарин. wellcome to the club.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lan в Май 19, 2006, 17:33:58 pm
FreshBreeze,
я кажи какво общо имат ставите с бременеенето, че нещо нищо не знам за това, ако можеш де, а мен си ме болят колената от време на време! :(
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 19, 2006, 17:35:11 pm
Лан, нищо уж, просто и това е имунологично изследване.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lan в Май 19, 2006, 17:42:23 pm
FreshBreeze, благодаря много! Пак се притесних, постоянно си мисля, че нещо не ми е наред и скачам като ужилена...Иначе нищо не мога да ти кажа, защото точно като на китайски ми звучат изследванията ти, дано този който ги разчита да го знае китайския :D да се излекуваш и да се сдобиеш с бебче и извинявай, че разводних леко темата. Не можах да се стърпя, като чух стави...и скочих!
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: piera в Май 19, 2006, 20:01:11 pm
Фреши и аз съм със завишени ст-ти на антикардиолипина.При повторното изследване 6 седмици след първото,дори бяха още по-завишени.Обаче при мен се откриха и др.проблеми-мутации в ДНК ,точно 2 вида ,пак свързани с предразположеност към тромбофилия.Аз вече от месец съм на аспирин 100 мг и фолиева 4 мг.При евентуална бъдеща бременност ще съм на хепаринови инжекции и вливане на имуновенин.Предполагам,че доц.Конова ще ти каже какво да правиш и какво да приемаш след повторното изследване.Дано то да е отриц.защото като ти гледам стойностите IgG ti e отриц.,а IgM е малко над нормата,така че има шанс повторните да са отриц.Стискам палци генетичните ти да са нормални.Ако имаш въпроси или ако мога да помогна с нещо-насреща съм :wink:
П.П И като станат рез.от генетиката-пиши
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: olianata в Май 19, 2006, 23:42:19 pm
Фреши,да ти кажа за антикардиолипина-не е много завишен,не се притеснявай,и друго тези антитела влияят на износването,така че това не обяснява защо не забременяваш.Според мен не е това причината.Не мисля,че си чак за имуновенин.Имуновенина е за доста по-големи отклонения.
Но виждам някакви антиспермални при мъжа ти,но те не са ми ясни. :roll:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Май 20, 2006, 10:07:48 am
Фреши, а доц. Конова не ти ли препоръча някаква терапия с резултатите?
Няма сташно - аспирин, хепарин, имуновенин...
Питай я за антиспермалните тела. Те ми се виждат по-голям проблем.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: petiofi в Май 22, 2006, 08:52:02 am
Фрешчо това , което виждам е, че Антикардиолипидните IgM единствено са положителни.
Завишени съвсем малко, не би трябвало да са проблем.
Ти говори с Конова по отношение на резултатите, тя какво казва???
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: olianata в Май 22, 2006, 11:05:56 am
Има и антиспермални
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 22, 2006, 11:56:02 am
Благодаря ви момичета за коментарите.

Антиспермалните най не ме притесняват, щото са ми най-ясна територия. Преодоляват се с икси, но завишението е много малко, та ме съмнява това да е проблема. Отделно от това имаме МAR тест, който се смята за по-точен - прави се със сперма, на не с кръв, и по друга технология, и е категорично отрицателен при двамата.

Сега да допълня другата "новина" - NK клетките:

Отгоре пише:
Флоуцитометрична ДКК:
Ly - 29.2%; Mo - 10.5%; Sg - 49.58%,
което ако някой може да ми каже какво е, ще съм много благодарна.

После:Общи Т-лимфоцити CD3+   -  62.42%    N (67%-76%)

Общи NK-клетки  CD3-/CD16+56+    -  16.95%   N<12%
Т.е. и двете са извън норма, като първото пък е под :roll:

Коментар от Конова още нямам :(  днес пак ще й звънна да я помоля за такъв, че ин-витрото чука на вратата :?

ANA щели да са готови утре.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Май 22, 2006, 12:51:43 pm
ANA са антинуклеарните. предполагам вече си разбрала ама ако не си го срещала като обяснение да се включа
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: petiofi в Май 22, 2006, 12:59:57 pm
Цитат на: FreshBreeze

Коментар от Конова още нямам :(  днес пак ще й звънна да я помоля за такъв, че ин-витрото чука на вратата :?


Фрешче защо реши, че инвитрото чука на вратата???
Кое налага инвитро?
Прости ми невежеството ама тая имунология е много неразбираема за мен :oops:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 22, 2006, 14:09:32 pm
Петя, ние си бяхме решили да пробваме ин-витро така или иначе. 4 инсеминации и близо 3 години опити, няма накъде.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 22, 2006, 14:11:01 pm
Цитат на: Lan
FreshBreeze,
я кажи какво общо имат ставите с бременеенето, че нещо нищо не знам за това, ако можеш де, а мен си ме болят колената от време на време! :(


Лан, чакай пак по твоя въпрос. Значи би могло да има връзка, ако имаш ревматоиден артрит (изследва се един ревматичен фактор) - щото това било автоимунно заболяване, и можело да има връзка с други автоимунни заболявания, поне така прочетох.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Grace в Май 22, 2006, 16:02:13 pm
Фреш, подкрепям Морковчето - имуновенина е за големи отклонения и доказан имунологичен стерилитет. Тези завишения, които са открити при теб, не са големи и най-малкото изследванията трябва да се повторят след известно време, за да се види движението. Едва тогава, при евентуална възходяща тенденция, може да се помисли за имуновенин. Така мисля  :D
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Май 22, 2006, 16:10:37 pm
Фрешо, с тия резултати от имунологичните, не щеш ли още едно инсе за последно.....

Щото доколкото знам, по учебник е добре да се правят до 6 инсеминации....

Пък при вас кой знае какъв имунологичен проблем не се вижда май???
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 22, 2006, 16:53:20 pm
Хмм много сте любезни :D

Фани, стига инсеминации бе, нещо по-сигурно искаме :D

Ето един сайт за интерпретиране на резултати от имунологични изследвания, специално за НК клетките:
http://repro-med.net/tests/pheninfo.php

Още нещо интересно - пуснах една търсачка за НК клетките и спорт (физическа активност) - има силна връзка между двете. При спорт от типа бягане, бързо ходене, вело, НК клетките се увеличавали значително (което се смята по принцип за положително, защото тези клетки унищожават клетки, заразени от вирус, и туморни клетки :!:

Даже има изследвания колко часа след упражненията как варирали - тогава може ли с едно изследване да се каже, че има проблем :roll:

Аз нали от половин месец се заех пак с физическа активност :D  (бягане) - но едва ли е това причината за изследването де, щото след 3 месеца тренировки се повишавали.

Въобще ми стана много интересна тази тема :P

От друга страна как да си намалява човек НК клетките, след като хората се борят за повече, те пречат на развитие на тумори .. а при ХИВ спадали доста...

Голяма бъркотия е това за мен, дами :roll:

Иначе още не мога да се добера до Конова за коментар :?


П.С. Още нещо интересно от този сайт - CD3 (тук са посочени реф.ст-сти 63-86%) - завишените стойности били враг на имплантацията, а при мен са занижени :?:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: petiofi в Май 22, 2006, 17:10:16 pm
Цитат на: FreshBreeze
стига инсеминации бе, нещо по-сигурно искаме :D

Аз лично мисля, че трябва да направиш поне още 2 инсета преди да се хвърляш на инвитро. Надявам се, че не ми се сърдиш, че изказвам своето мнение по въпроса.
Всъщност с какво инвитрото е по-сигурно Фреши???
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 22, 2006, 17:15:30 pm
Цитат на: petiofi
Цитат на: FreshBreeze
стига инсеминации бе, нещо по-сигурно искаме :D

Аз лично мисля, че трябва да направиш поне още 2 инсета преди да се хвърляш на инвитро. Надявам се, че не ми се сърдиш, че изказвам своето мнение по въпроса.
Всъщност с какво инвитрото е по-сигурно Фреши???


Не се сърдя, разбира се, радвам се на всеки коментар :D

Бе стига с тия инсеминации бе - сума пари вървят, пък ние въобще не знам става ли оплождане. Ин-витрото с това е по-сигурно - елиминираш едната въпросителна - става ли оплождане, какво е качеството на яйцеклетките/ембрионите. То ако ще ставаше с инсеминации, да бе станало :?
Малко диагностично ще е ин-витрото, така да се каже, пък после ще видим :D
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: petiofi в Май 22, 2006, 17:39:15 pm
Ами добре убеди ме :lol:
Абе каквото и да решиш и правиш ти желая много късмет и успех!!! :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Май 22, 2006, 22:12:09 pm
Фреши мила аз съм съгласна с теб!Ако имаш възможност да направиш инвитро -направи го!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Така нещата ще станат по ясни пак и може найнакрая да се получи!КАКВОТО И ДА РЕШИШ ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ СТИСКАМЕ ПАЛЦИ!!! :lol:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 23, 2006, 10:54:28 am
Вчера говорих с Конова, но малко набързо. Значи да си взема аспирин, и тя препоръчва едно вливане на 30 ампули имуновенин за увеличаване на шансовете.

Още не мога да реша дали да направя това вливане, или да видим първо без него какво ще се случи. А и за първи път се стимулирам, кой знае как ще реагирам и ще стават ли яйцеклетките :roll:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: balmi в Май 23, 2006, 11:00:44 am
Естествено, че ще са супер яйцеклетките. Те са си супер и без стимулация !!!!
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: olianata в Май 23, 2006, 11:13:54 am
Фреши,за какво по-точно ще правиш вливанията?Виж Джам не ги прави и Сигнуса и тя.Когато е толкова малко завишението има ли смисъл?Аз имах 1ни малко завишени антибета 2,ама сега са си в норма.Имах и леко завишени МАТ,сега и те са в норма.Хич не ми се иска да правя вливания,като не е открит проблема 8O
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 23, 2006, 11:18:08 am
Морковче, ами предполагам за НК клетките. Ако беше само антикардиолипина, нямаше въобще да се замислям, щях да си взема само аспирина. Ти НК клетки правила ли си? От прочетено в нета, за тях дават терапия само имуноглобулин. НК клетките пречели на имплантирането :roll:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 23, 2006, 14:34:27 pm
Ето и писмените препоръки на доц.Конова:

Заключение:От направеното имунологично изследване се установява:- Положителни антикардиолипин IgM антитела- Повишени периферни NK клетки Препоръки:-  Повторно изследване след 6-12 седмици на антикардиолипин антитела- Aspirin 100 mg/ден, преди и по време на планувана ART процедура, както и по време на бременност- Immunovenin intact, amp. 5 ml, 250 mg, - 30 amp., i.v., разредени 1:2 в 0.9% NaCl, 7-10 дни преди ЕТ и при положителен УЗД тест за бременност.- Приложението на IVIg по време на бременността да продължи в зависимост от лабораторните и акушерски критерии – по схема.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Май 23, 2006, 14:48:30 pm
По принцип вливането е съвсем лека инвазия, за разлика от ин-витрото(ако е стимулирани, разбира се).Има съвсем малък риск (а според производителите не съществува такъв), заради това, че е продукт, изработен от кръвна плазма.
Аз забременях на втория месец след вливането. Може да е съвпадение. Моята идея е да пробваш вливане + инсе. Може да не стигнеш до ин-витро. :wink:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 23, 2006, 14:48:44 pm
Днес са станали и антинуклеарните:

Антинуклеарни антитела - ANA - 3.36 (-) (N<10)
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: petiofi в Май 23, 2006, 15:11:24 pm
Антинуклеарните са перфектни гледам  :lol:
Фрешче значи не се налага вливане на имуновенин , така ли?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Май 23, 2006, 15:18:11 pm
Цитат на: alia_alia
По принцип вливането е съвсем лека инвазия, за разлика от ин-витрото(ако е стимулирани, разбира се).Има съвсем малък риск (а според производителите не съществува такъв), заради това, че е продукт, изработен от кръвна плазма.
Аз забременях на втория месец след вливането. Може да е съвпадение. Моята идея е да пробваш вливане + инсе. Може да не стигнеш до ин-витро. :wink:

И аз съм на същото мнение Фреши, но ти май вече си решила за ин-витрото, до колкото разбрах  :roll:  Успех каквото и да решиш.

Извинявай Фреши, че се се намесвам в темата ти, но някой знае ли все пак колко време има ефект вливането - 2 или 3 месеца? :roll:  Тук някъде някой беше писал 3, на мен пък ми казаха 2, та затова питам.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: manhattan в Май 23, 2006, 15:48:04 pm
току-що ми отговори доц. Конова. вливането влияе около 30 дни. по-продължителен резултат има от неколкократните вливания.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Май 23, 2006, 15:53:06 pm
Цитат на: manhattan
току-що ми отговори доц. Конова. вливането влияе около 30 дни. по-продължителен резултат има от неколкократните вливания.

Благодаря Манхатан  :bighug:
Ами то излиза, че ако нищо не стане, при следващото инсе пак трябва дасе прави вливане  8O . А не е ли опасно толкова начесто все пак?  :roll:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Май 23, 2006, 18:16:58 pm
на мене са ми назначени 2 вливания през 2 дни по 30 ампули всяко и доц конова каза че това ще покрие 2 овулации. при бременност до 30 дни ново вливане, при неуспех и двата месеца на 3-тия ново вливане. явно не е вредно. при това казаха че това е една от ниските дози. имало и доста по-високи
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ALMATEJA в Май 26, 2006, 16:15:27 pm
Фреши,може да се намесвам малко неадекватно,но разбра ли кое от имунологичните може да влияе за незабременяване?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Май 26, 2006, 21:10:46 pm
нк клетките, антикардиолипина. сигурно има и други
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: wassilena в Май 27, 2006, 11:23:14 am
Цитат на: Lilly
нк клетките, антикардиолипина. сигурно има и други

антитела на зона пелуцида, антиспермални
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: galka в Май 27, 2006, 12:12:06 pm
И аз да се включа в темата,
и аз си правих изследвания при доц.Конова, а при нас проблема излезе че аз имам положителни антиспермални антитела 72.1 при N<60.
Каза ни че най-сигурно е икси, за което пък аз все още не искам да прибягвам, а другия вариянт е вливания -30 ампули, които обхващат 3 цикъла.
Моето решение е първо да пробвам с вливанията и инсе, а след това ако не стане икси.
Фрешче успех!
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 30, 2006, 16:50:24 pm
Благодаря, Галка, упех и на теб!

Ние ще правим хем вливане, хем икси, пък да видим. Мнооого ни се иска да направим ин-витро всъщност, но понеже ще съм със слаба стимулация, респ. малко яйцеклетки, може би една поне трябва да иксираме, а ако има и други, да ги пробваме ин-витро.

Да видим реалността каква ще излезе, де :wink:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Eli_ в Май 30, 2006, 19:43:11 pm
Стискам палци,Фреш ! Хайде ,ти си на ред ! Нещо ми подсказва ,че ти ще си следващата бъдеща мама. Незнам,имам предчуствие ! :balk_602:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lila в Май 30, 2006, 19:49:01 pm
Фрешче, и от мен едни стиснати палци! :) Това според мен е много добър план. Кога планираш да правите инвитрото/иксито?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 31, 2006, 09:37:15 am
Благодаря, мацки :D

Лила, ами планираме го тези дни - днес съм на преглед да видим след първата стимулация с кломифен какъв е резултатът засега, и ако всичко е наред, продължаваме. Ще ви държа в течение :D
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: balmi в Май 31, 2006, 10:15:49 am
Ели, ще ти стискам силно палци !!!!! Всичко ще е О.К. И след трансфер никакво ходене на работа. Само спокойствие и почивка !!!!! :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: oganche в Май 31, 2006, 10:15:56 am
Цитат на: FreshBreeze
Благодаря, мацки :D

Лила, ами планираме го тези дни - днес съм на преглед да видим след първата стимулация с кломифен какъв е резултатът засега, и ако всичко е наред, продължаваме. Ще ви държа в течение :D

Късмет, мацко! И нали знаеш....бъди спокойна. Всичко ще се нареди така както трябва.
Цунки
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Май 31, 2006, 10:27:40 am
Малко съм изпуснала нишката...

Фреши мила, стискам ти огромни палци. Не се напрягай, опитай дане го мислиш много и споко! Юни е ПРЕКРАСЕН месец за зачеване... :lol:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: petiofi в Май 31, 2006, 10:36:42 am
Успех и от мен Фрешче, стискам палци за стигане до заветната цел!!! :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Grace в Май 31, 2006, 10:56:11 am
Цитат на: Fussii


Юни е ПРЕКРАСЕН месец за зачеване... :lol:


И за женене също  :D Хвана ли те вече треска от предстоящото събитие ?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Май 31, 2006, 11:21:36 am
С извинение за спама по темата (няма повече  :oops: ) - такава сенна хрема ме е погнала, че предсватбената треска няма шанс  :lol:  :lol:  :lol:

Още нямам рокля, но пък ди джея е сигурен .... ей такива ми ти работи...

Фрешо - успех още веднъж!!!!!
А вливанията паралелно ли ще ги правиш или как?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Май 31, 2006, 11:37:14 am
Фреши, и аз да кажа, че планът е добър и че ти стискам палци.
 stork-boy
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Май 31, 2006, 12:18:10 pm
И от мен имаш силно стиснати палци Фреши! Успех и много късмет!
 :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:  yahoo_17  yahoo_17  yahoo_17
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: manhattan в Май 31, 2006, 12:46:27 pm
много палци и молитви за успех и от мен, мило Фрешче :D
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: StefiZ в Май 31, 2006, 13:20:32 pm
Успех Фреши, твой ред е, да знаеш :D
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Май 31, 2006, 13:26:45 pm
Фрешинка, ето и едни силно стиснати палци от мен  :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:  :D .
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Май 31, 2006, 15:37:52 pm
Фреши, от сърце ти желая много слънце в душата и 2 черти на теста.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 31, 2006, 16:26:42 pm
Ей, мацки, размекнахте ме с тези мили пожелания :D

Фуси, вливането трябва да се направи 7-10 дни преди ЕТ, така че дано го уговорим за утре, че да има време да мине поне една седмица до евентуален трансфер. Утре ми е 9-ти ден и все се чудя ще има ли достатъчно време :roll:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Май 31, 2006, 16:36:32 pm
Не се безпокой Фреши, ще имаш време. Моето вливане беше на 8-мия ден, а инсето го правихме на 13-тия.
Стискам ти палци за вливането и за всичко останало!
 :crossfingers:  yahoo_17
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Май 31, 2006, 18:45:45 pm
Мила Фреши стискам ти палци за процедурите да минат леко и успешно и след 3-4 седмици да се похвалиш с положителен резултат!! :crossfingers:  :blowingdust:  :bighug:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: olianata в Май 31, 2006, 20:20:44 pm
Фреши и от мен стиснати палци.Желая ти успех :lol:  :goodluck:  :babbycarrage:

а колко ще ти струват вливанията ,само за инфо да обменим.в малинов са 30ампули по 12лв +парите за престой,незнам май 100 или 150.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ALMATEJA в Май 31, 2006, 21:03:25 pm
Цитат на: Fussii
Юни е ПРЕКРАСЕН месец за зачеване... :lol:

И е крайно време да е твоят месец!Много подкрепа и от мен! :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: rally_g в Май 31, 2006, 21:05:49 pm
Късмет и успешна процедура мила Фрешка:)
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 07, 2006, 09:04:10 am
Мацки, нещата не се развиха добре при мен :(  Пих Серпафар от 3-7 ден *1, на 8-ми ден имах 5 фоликула 11-14мм, и 4 7-8мм 8O , но после два се селектираха като доминантни и другите спряха да растат. След доста притеснения стигнахме до пункция, но единият фоликул се оказа празен, а другият, с кухо яйце 8O  8O  Никога не съм предполагала, че точно с яйцеклетките ще имам проблем, всичко винаги върви толкова идеално :roll:  Сега се чудя:
Лош късмет?
Проблем с качеството на яйцеклетките?
Стимулация с кломифен цитрат не е подходяща за мен?

До трансфер не стигнах, което много ме натъжи, защото правих вливане на имуновенин този цикъл - 10 часа висене на системи, натоварване на организма, надежди ...

Така че явно няма да ми се размине сериозната стимулация. Имаме идея още следващия цикъл да е - вие как мислите, има ли проблем?
Търся Конова да я питам това вливане само за текущия цикъл ли влияе, или и за следващия...
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lali в Юни 07, 2006, 09:09:01 am
Направи стимулация със серпафар без/със инсеминация.
Това, че този цикъл така са се развили нещата, не означава, че следващият ще е така.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: little_rabbit в Юни 07, 2006, 09:16:52 am
Цитат на: FreshBreeze

Така че явно няма да ми се размине сериозната стимулация. Имаме идея още следващия цикъл да е - вие как мислите, има ли проблем?
Търся Конова да я питам това вливане само за текущия цикъл ли влияе, или и за следващия...

И за следващия Фреши. Съжалявам за лошия резултат  :(
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ALMATEJA в Юни 07, 2006, 09:34:03 am
Предполагам лош късмет е било.Дано следващият цикъл да има качествена
яйцеклетка.И при мен нещата са като при теб явно,просто ти трябват повече опити.
Много стискам палци за следващия месец от сега! :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: petiofi в Юни 07, 2006, 09:44:27 am
Цитат на: FreshBreeze
Мацки, нещата не се развиха добре при мен :(  

Съжалявам Фрешче за лошия резултат, но си мисля, както Лали казва, че това може да не се повтори следващия път. Има ли начин да се разбере от някакво изследване дали има проблем с качеството на яйцеклетките??? Имаше някакво излседване на яйчниковия резерв, то какво точно показва? Правила ли си го?? Знам , чер не ти помагам особено, но за това ми хрумна сега.
Силно стискам палци нещата при теб да тръгнат в правилната посока и с резултат :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Юни 07, 2006, 10:09:05 am
Фреши, при доц. Конова като ходи, не пуснахте ли Инхибин?
Ако той е добре, определено е лош късмет. Вливането, мисля, осигурява 2 цикъла.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: balmi в Юни 07, 2006, 10:19:18 am
Ели, много съжалявам !!! Следващия път с малко по-силна стимулация и ще се получат нещата. Ели, а естрадиола колко беше? Какво мисли Тимева по въпроса?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Юни 07, 2006, 10:38:17 am
съжалявам фрешо. на мене конова ми каза че имуновенина ще ми действа 2 цикъла, обаче аз ще правя 2 х 30 амп. а ти си вляла само 30 така че най-добре си питай конова. дано е било лош късмет и всичко да приключи успешно на следващия цикъл.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Юни 07, 2006, 10:44:07 am
Съжалявам Фреши  :cry:
Дано следващия път да е по-успешен. На мен Стаменов ми каза, че вливането влияе два месеца. Може би все пак зависи от конкретния проблем. Но ти питай все пак Конова, щом тя ти го е назначила.
 :bighug:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Юни 07, 2006, 10:44:42 am
:balk_21:

Миличката ми тя....
Ние сме джедаи нали знаеш!!!!
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 07, 2006, 11:28:41 am
Цитат на: Lali
Направи стимулация със серпафар без/със инсеминация.
Това, че този цикъл така са се развили нещата, не означава, че следващият ще е така.


Лалинка, ама ние за ин-витро я правихме стимулацията, и пункция ми направиха.

Благодаря ви момичета за милите думи. Естрадиолът винаги ми е висок, затова никога не съм допускала, че може да имаме проблем точно с качеството на яйцеклетките. В този случай на 10-ти ден при големина на фоликулите 16мм и 14мм беше 500Е. Емблиологът каза, че тези клетки, които отделят естрадиола, си ги имало, но самата яйцеклетка била куха :roll:
Инхибин Б не съм правила, щото се правело на 3-ти ден. Не вярвам да е изчерпване на яйчниковия резерв, майка ми имаше цикъл до 50г, а аз не съм имала ановулаторен цикъл за 2 години. Хормоните винаги са ми били много добри. Началната реакция на серпафара беше направо бурна. Ама знае ли човек вече...
Док засега го отдава на лош късмет. От друга страна пък, ако някои от яйцеклетките са само видимо ОК, а иначе некачествени, това обяснява неуспехите с инсеминациите?
Ще видим сега с една по-сериозна стимулация какво ще е положението.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: olianata в Юни 07, 2006, 11:30:28 am
Съжалявам ,Фреши :cry: .Според Д-Р Стаменов при лошо качество на яйцеклетките си трябва 1на по-силна стимулация,с Гонал Ф примерно.Може пък да е било случайно,ама егати и късмета :(
За вливането и аз знам,че 2 месеца.
А да ти кажа за естрадиола,.Заека беше права,напълно безмислено е това,дето го мерим!
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 07, 2006, 11:44:09 am
Цитат на: morkovche
А да ти кажа за естрадиола,.Заека беше права,напълно безмислено е това,дето го мерим![/color]


Може и така да излезне  :roll:

Док ми каза, че може и с уринарни, и със синтетични препарати да е стимулацията - да решим. Колебаем се ... вие какво ще кажете? Не мога да преценя доколко синтетичните превъзхождат уринарните, дали в значителна степен или горе-долу все тая ... щото си мисля да не се издокараме хем без пари, хем без бебе :(  от друга страна така и така ще се дават много пари, ако пък си струват синтетичните...

Току що говорих с доц.Конова, за два цикъла ми потвърди и тя.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Юни 07, 2006, 11:48:00 am
според стаменов меногона е най-добро (качество - цена)
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Юни 07, 2006, 11:54:31 am
Фреш, защо не пуснеш един инхибин Б, на 3-ия ден, просто информативно? Прати си пръв по куриер и после ще си спокойна, че предишния месец е било малшанс :wink:
А, естрадиола, според мен наистина дава инфо, колко яйцеклетки да очакваме в най-добрия случай.
Не знам с какви препарати е по-добре, все си мисля, че е специфична реакцията на всчка жена, но ти стискам палци за следващия цикъл.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 07, 2006, 12:02:55 pm
Ами мислих да го правя този Инхибин Б, но нали започнах стимулация, а и този месец ще съм, ако всичко върви по план. Особено ако и този път не са добре нещата, непременно ще го направя.
За лекарствата е така - никога не знаеш, докато не опиташ :roll:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Юни 07, 2006, 12:23:57 pm
Цитат на: FreshBreeze
Ами мислих да го правя този Инхибин Б, но нали започнах стимулация, а и този месец ще съм, ако всичко върви по план. Особено ако и този път не са добре нещата, непременно ще го направя.
За лекарствата е така - никога не знаеш, докато не опиташ :roll:

Виж, аз имах предвид, че на 3-ия ден можеш да дадеш кръв и след това да си почнеш стимулацията, ако е от 3-ти ден, де.
Нямам опит с други препарати, но мисля, че преди 3-ти ден не се започва стимулация, освен ако не е с Декапептил или нещо от сорта.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Юни 07, 2006, 12:38:00 pm
Фреши,
Когато ме стимулираха с Клостилбегит за инсета, Владимиров ми включваше и меногон, като казваше, че той повишава качеството на яйцеклетките..... незнам дали дова инфо ще ти е от полза..

А сега започвам да се замислям и за себе си.... за качеството на моите яйцеклетки.....По време намоята стимулация за иксито имах 10 фоликула от коитоизвадиха 8 качествени яйцеклетки.
Какво ли произвеждам на естествен цикъл ... незнам!

Цуфки
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: olianata в Юни 07, 2006, 12:47:09 pm
ЛИЛИ,за цена-да,но за качество-нъц. :lol:
Незнам,обаче меногона е 20лв,Гонала 90лв,при това положение,не може да няма разлика в качеството.Моя приятелка забременя ,след стимулация с Гонал и инсе.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ALMATEJA в Юни 07, 2006, 19:07:26 pm
Фреши,а защо при това положение не опиташ още няколко инсеминации и
ако не стане тогава пак инвитро.При това положение и доколкото разбрах с
добри резултати на спермограмата нямаш предпоставки чак за инвитро,а след
вливания може и с инсеминации да стане?Само разсъждавам.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lali в Юни 07, 2006, 20:21:26 pm
Фреш, аз знам, че за ин-витро се гласеше, но твоите инсеминации ги прави на нестимулиран цикъл. Така че съветът ми си остава.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Юни 07, 2006, 21:04:22 pm
Цитат на: ALMATEJA
Фреши,а защо при това положение не опиташ още няколко инсеминации и
ако не стане тогава пак инвитро.При това положение и доколкото разбрах с
добри резултати на спермограмата нямаш предпоставки чак за инвитро,а след
вливания може и с инсеминации да стане?Само разсъждавам.


Аз също мисля като Алматея!Каквото и да решиш мила Фреши
стискам паци да бъде найправилното решение и да се овенчае с успех! :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: jam в Юни 07, 2006, 22:10:24 pm
аз лично по бих заложила на версията, че при теб не е ставало заради проблем с яйцеклетките, а не поради имунологичен проблем.
според мен, не се коси прекалено дали вливането ще даяни 1 или 2 месеца - това е относително и никой не може да ти даде напълно точна преценка.

по отношение на избора на поведение и медикамент за стимулация оттук нататък, все пак си мисля, че не може това да бъде оставено изцяло в ръцете на пациента!
то ако е така, не ти трябва лекар, а само сестра да ти бие инжекциите и ултразвуков техник да следи процеса...
те са специалистите, познават изтънко различните видове препарати, познават и твоя организъм, те трябва да преценят и да ти предложат най-добрия за теб вариант, а вече ако не можеш финансово да си го позволиш - тогава ще му мислите алтернатива...
имам чувството, че теб съвсем са те оставили да се самолекуваш...
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Юни 07, 2006, 22:35:21 pm
точно това казах и аз морковче. под цена-качество имах пред вид че меногона е най-доброто от евтините варианти.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: little_rabbit в Юни 08, 2006, 08:24:16 am
Цитат на: Lilly
точно това казах и аз морковче. под цена-качество имах пред вид че меногона е най-доброто от евтините варианти.

И дори понякога по-добро от скъпите ;)

Не винаги цената определя качеството. В случая с рекомбинантните препарати фармацевтичните гиганти ни натискат и ни свалят кожите от гръбчетата...
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 08, 2006, 10:16:01 am
Мацки, не ми се мотае с инсеминации - като не знам при какво качество на яйцеклетките ги правим, какъв е смисълът 8O

Джами, не са ме оставили да се самолекувам, просто лекарката смята, че и двата препарата са подходящи - въпрос и на стратегия за по-нататък, ако не стане от първия път, все пак трябва да имаме финансови сили за още.
Каза, че уринарните били три пъти по-евтини и в никакъв случай три пъти по-неефикасни. Иначе каза, че ако касата ни покриваше 8 опита изцяло, въобще нямало да водим този разговор. :?

В крайна сметка като е първа стимулация, и лекарите не знаят кой препарат как ще подейства точно...
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Юни 08, 2006, 10:40:39 am
Фрешо, чета те и си блъскам празната булчинска глава ...  :balk_132:
Първо си мисля, че това, че този цикъл са били некачествени, не означава, че следващия ще бъдат. Та защо не предложиш (макар че съм АБСОЛЮТНО съгласна с Джам, че не ние трябва да предлагаме) на твоята докторка, схемата - Клостил плюс Меногон. По-горе съм писала защо...
Второ, което мисля е, че наистина няма какво да трошиш време, нерви и пари с инсета ... по-добре малко по-скъпо но по-сигурно
Третата умна мисла, която започва да ме гризе е че и аз няма какво да си губя времето с донорски инсета, въобще не мога д азнам, това което произвеждам като яйцеклетки бива ли го ли не...
Ох, много сложно ми стана. Не е за мен тая работа мисленето...
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: balmi в Юни 08, 2006, 10:54:51 am
Цитат на: Fussii
Третата умна мисла, която започва да ме гризе е че и аз няма какво да си губя времето с донорски инсета, въобще не мога д азнам, това което произвеждам като яйцеклетки бива ли го ли не...
Цитат


И мен ме е загризала мисълта за качеството на яйцеклетките ми. Особено след като в последно време естрадиола предовулаторно ми е нисък. На какво ли се дължи това т. е от какво зависи качеството на яйцеклетката?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Eli7 в Юни 08, 2006, 16:16:28 pm
Фреши, я питай Тимева за един среден вариант - да започнеш с по-силните синетични - Пурегон и да продължиш с  уринарните -Мерионал. Схемата е - през ден инжекция. На мен това ми го предложи Савова за следващия опит.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Eli7 в Юни 08, 2006, 16:17:28 pm
Да, забравих да поясня - тази стимулация пак се прои за лека на спонтанен цикъл.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 08, 2006, 16:35:58 pm
Еличка, благодаря, но на мен явно ми трябва една по-сериозна, при тази изненада с яйцеклетките :(  А иначе Док очаква да реагирам добре, дано пък не ме изтърват да ме хиперстимулират нещо ..
Този вариант не съм го чувала, но ще го имам предвид :D
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Starlet в Юни 08, 2006, 17:17:08 pm
Охххххх, Фреши чак сега виждам какво си преминала!!!! Дано нещата да са наред сега вторият път!!! Иначе съвета за инхибин В го подкрепям с двете ръце!!!! Пусни го ако имаш възможност преди стимулацията!!!! Това е доста ценно и точно изследване!!!! Успех мила!!!!  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 15, 2006, 10:55:15 am
Вчера бях на УЗ, няма да стане номерът да правим стимулация и ин-витро още следващия месец, щото имам фоликул 12мм, който си стои след серпафара. Лигавицата пък ми е 17мм :evil:  и въобще този тип стимулация се оказа доста неподходяща за мен, или поне този път.
Док ми препоръча да пия противозачатъчни месеца преди опита, за всеки случай, обаче ако ги почна сега, какво излиза - първи месец след вливането на имуновенин - пропаднал трансфер = никакъв шанс, а вторият: противозачатъчни = никкаъв шанс  :(
От друга страна пък ако отложим с още един месец (т.е. чак за есента), сигурно ще има да се притеснявам цяло лято какво е положението с яйцеклетките :(
Ама сякаш клоня повече към втория варинат :?:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Юни 15, 2006, 11:14:22 am
Фреши, по-добре остави нещата за след месец, дори да се наложи ново вливане. Аз лично съм винаги против противозачатъчните.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: rally_g в Юни 15, 2006, 11:48:53 am
Подкрепям Уайт. За какво сега и с противозач. да се тъпчеш, я релаксирай месец и после с нови сили:). Успех Фрешка:)
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Юни 15, 2006, 12:00:56 pm
фрешо, говори с конова. чуй нейното мнение
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 15, 2006, 14:00:57 pm
Ааа противозачатъчните са и в двата случая - ако действаме веднага, трябва да ги почна като ми дойде М, ако не, в месеца преди опита.

Аз също никога не съм пила противозачатъчни и щях да посрещна на нож идеята, обаче Конова преди няколко дни ми каза, че в САЩ даже 3 месеца минавали на противозачатъчни преди опита и било голяма грешка, че в България някой път не давали противозачатъчни :?

Въпросът е по-скоро дали с М да ги почвам (изпускам имуновенина) или да изчакам следващия месец с естествени опити и по-следващия да почвам противозачатъчните.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Юни 15, 2006, 14:04:17 pm
Фреши, не знам дали е най-правилното, но аз на твое място бих опитала този цикъл по естествения начин, пък дано ефектът на имуновенина да бъде използван максимално  :wink:
А пък противозачатъчните така или иначе няма да ти се разминат явно, ако правиш ин-витро  :?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Grace в Юни 15, 2006, 14:06:35 pm
Фреши, най-логичното е да пропуснеш този месец, за да се възползваш от имуновенина все пак, и да започнеш следващия цикъл.
От друга страна обаче, ако през този месец на отлагане няма да се чувстваш добре емоционално и непрекъснато ще си мислиш разни лоши работи, по-добре хич не отлагай...
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Юни 15, 2006, 14:25:26 pm
Фреши, на това му се вика дилема. От една страна има смисъл да опиташ един "натурален" цикъл, но то друга - каква е вероятността точно този един  от 36 неуспешни преди да е печалившият!? Никога не знаеш, какво печелиш, когато губиш.
Помисли си, кое ще ти е по-леко и успокоително.
Каквото и да решиш, ти пожелавам от цялата си душа да ти донесе онова огромно щастие, за което се бориш.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ALMATEJA в Юни 15, 2006, 19:06:00 pm
Цитат на: pkoprinkova
Фреши, не знам дали е най-правилното, но аз на твое място бих опитала този цикъл по естествения начин, пък дано ефектът на имуновенина да бъде използван максимално  :wink:
А пък противозачатъчните така или иначе няма да ти се разминат явно, ако правиш ин-витро  :?
    :balk_50: Пиши после, моля те, как и къде ще правиш инхибина; колко струва и какъв е
 резултатът при теб?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Юни 15, 2006, 21:04:40 pm
според мене изцеди имуновенина до край, т.е. отложи противозачатъчните за другия. дори да не стане ще знаеш че поне си опитала
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 16, 2006, 12:03:30 pm
Цитат на: Lilly
според мене изцеди имуновенина до край, т.е. отложи противозачатъчните за другия. дори да не стане ще знаеш че поне си опитала


Мда, звучи разумно. На този вариант се гласим и ние :D
Мъж ми даже вика, като имаме пари за един опит в момента, защо да се напъваме да е през лятото :?  Ама кой има нерви да чака още сума месеци :lol:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 16, 2006, 12:04:57 pm
Тамън ще си направя Инхибин Б - Алматея, прави го доц.Конова в Плевен, можеш да й изпратиш кръвен серум по куриер, струва 25 лева.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ALMATEJA в Юни 16, 2006, 20:10:15 pm
Мерси,Фреши.Не ми е ясно как се праща по куриер - къде ти взимат кръвта и ти
ли я носиш и ако имаш идея ти по кой куриер ще го пращаш пиши му адреса.
Предварително много благодаря! :balk_21:
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Юни 16, 2006, 21:35:25 pm
може да не се наложи да чакаш сума месеци... :D
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Юни 17, 2006, 10:53:02 am
Фрешо, що не си "починеш" 1 месец от мислене? Ако имате възможност, измислете някаква почивка, екскурзия или нещо друго за психическо възстановяване. Е, без противозачатъни, защото както знаеш в такива моменти стават "непланирани" бременности :wink:
През лятото, трябва да намираме време поне по 1 месец да не мислим за големия проблем. Защото иначе ще изпушим.
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 19, 2006, 09:49:43 am
Цитат на: ALMATEJA
Мерси,Фреши.Не ми е ясно как се праща по куриер - къде ти взимат кръвта и ти
ли я носиш и ако имаш идея ти по кой куриер ще го пращаш пиши му адреса.
Предварително много благодаря! :balk_21:


Трябва да отидеш в някоя лаборатория, където да ти вземат кръв и да ти приготвят серум - става за 10-тина мин, доколкото знам. Куриерски служби не съм проучвала :?
Титла: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Юни 19, 2006, 10:04:06 am
аз се сещам за една много добра :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Юни 30, 2006, 13:59:25 pm
Фреши,  излязоха ли ви резултатите от генетичните изследвания и как си ги взе от Плевен?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 30, 2006, 16:59:50 pm
Остави, Петя, голяма мъка :? Мотаха ги до миналата седмица, когато Конова ми се обади, че са готови, но тя нямала право да ми ги прати. Ковачева казала, че ще ги прати по пощата, и още си ги чакам. Само Конова ми намекна, че имам мутация в МТХФР, но още си ги чакам да видя какво точно :?

Вашите готови ли са? Ти ходи седмичка след мен май.

Поздрави :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Юли 03, 2006, 08:06:50 am
Фреши, и нашите са готови, но д-р Ковачева каза, че не може да ни ги прати по пощата. Трябвало да ни направи консултация на място :?. Явно при нас проблема е по-сложен щом не може да мине само с писмени препоръки. Тази седмица ще се уговаряме кога да ходя до Плевен :(.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юли 03, 2006, 15:28:00 pm
Петя, не се стряскай :D Тя и на нас не искаше по пощата, ама моят мъж е много тежък на отсъствия от работата, та явно е бил доста красноречив и я е убедил.
Пристигнаха ми изследванията по пощата. Сега трябва да намеря подходящо време да й се обадя на Ковачева, да ме консултира по телефона. Написала ми е жената препоръки - фолиева 4мг и витамини В6 и В12, за тях обаче няма препоръчителни дози.
Междувременно успях да се ориентирам в проблематиката и тамън имам 10 въпроса да й задам :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: olianata в Юли 03, 2006, 17:21:51 pm
Фреши,ако има някакъв проблем с генетичните,най-добре е да посетиш доц.Кременски-много свестен човек и разбран.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Юли 06, 2006, 13:50:51 pm
Фреши, извинявай, че чак сега отговарям, но шефа се опитва да ме умори от пътувания  :x :D. Ще ти пиша на лични, за да не разводняваме излишно тук :D.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юли 24, 2006, 17:53:56 pm
Милички, взех да си мисля, че не ми е проблемът в НК клетките. След вливането на имуновенин отново нямам резултат, въпреки че се оказа, че сме таймирали опитите отлично :? Даже други месеци съм се чувствала "по-бременна", този съвсем нищо :?

Продължаваме с ин-витро :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Maiski в Юли 24, 2006, 20:22:42 pm
Фреши, ти кога ще правиш инвитрото?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Юли 26, 2006, 14:03:16 pm
Фреши, дано инвитрото е твоят шанс, вярвам в това!!!
Опитай се да си по-спокойна...знам колко е трудно, но като че ли все си мисля за теб, че може и психическият фактор да ти влияе...то при кой не влияе де...Не, че според мен това е основателна причина, но така си мисля нещо за теб...
Прегръщам те и ти желая две бебчета наведнъж скоро!!!
yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Юли 26, 2006, 14:10:38 pm
Съжалявам Фреши  :( :( :(
Дано докато чакаш за ин-витрото чудото да стане  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
 :bighug: :balk_21:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юли 28, 2006, 10:52:45 am
Мерси мацки :D
Данидан, не съм се притеснила бе, мила, просто не очаквам чудеса. Емоционално съм стабилна и поне за себе си съм сигурна, че не ми е това проблемът :D Нито имам големи надежди, нито плача, като ми дойде. Просто следвам плана, който смятам за най-добър. Най-големите ми трудности са точно там - докато реша кое е най-добро за мен :D
Ин-витрото предстои, ама още не знам кога как точно :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Юли 28, 2006, 10:58:43 am
Извинявам се, Фреши...явно аз съм останала с друго впечатление,...отстрани... :wink:
Желая ти успех скоро, миличка!!!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юли 28, 2006, 11:02:26 am
Мила Дани, няма нужда от извинения, моля ти се, знам, че изцяло от добри чувства го казваш :D Може да създавам такова впечатление, щото съм много открит човек и емоциите са ми винаги много видни, а и влагам доста страст в повечето въпроси. Но по отношението на борбата със стерилитета в по-дълбок смисъл съм много стабилна, така си мисля :D
Е, всички имаме моменти на колебания и лоши емоции, ама вие винаги ми помагате да се съвзема бързо :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Юли 31, 2006, 22:30:17 pm
Ами то няма нищо лошо...всички сме така...
Фрешчо, успех миличка!!!
:balk_21:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 10, 2006, 10:02:21 am
За инфо, проверих в Бодимед:

Изследват хомоцистин - 40 лева, пращат го в Германия;
Изследват Фолиева киселина и В12 - по 15 лева парчето.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Август 10, 2006, 11:00:15 am
ще ги пускаш ли
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 10, 2006, 16:59:50 pm
ще ги пускаш ли

Ами Лили, искам по принцип, ама сега нали пия фолиева и В12, сигурно трябва да се тествам, без да съм пила лекарства?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Август 10, 2006, 17:15:12 pm
Фреши, това е страхотна идея, от която се надявам, че и аз ще се възползвам след време...
Защо да трябва да ги спреш...Аз мисля, че тъкмо сега е добре да ги направиш, защото ти знаеш, че имаш липса на фолиева, от генетичните.Сега просто ще разбереш дали приемаш нужното количество или ти е необходимо още! :wink:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Август 10, 2006, 21:07:21 pm
а защо сега си включила В12. на мене ми казаха при положителен тест.
биеш ли си я или я пиеш. съгласна съм с дани, че сега е добре за да се види нивото им след като пиеш лекарства. и аз бих ги пуснала ама са ми кът бележките точно сега...
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 11, 2006, 10:26:06 am
Лили, ами източникът ако ни е д-р Ковачева и на двете, затова така, или на теб Тодорова ти каза при положителен тест?
Щото по америакнските форуми всички пият комбинация от Фолиева, В6 и В12.
Донесоха ми от чужбина таблетки (Ковачева пък защо казваше, че били само на инжекции - тя каза след бременност, май защото била неудобна формата на приложение - инжекции).
За изследванията, при някои тази генетична мутация не увеличавала нивото на хомоцистина, така че най-добре ще е да знам без лекарства дали съм застрашена на този етап, затова си мислех да се изследвам "на чисто". Иначе 4 мг фолиева би трябвало да стигат, и без друго повече едва ли ще пия, има ли смисъл да се изследвам? А пък за В12 нали дефицитът му можел да се маскира от фолиевата киселина - та и по тази причина не е добре сега да го изследвам, си мисля.
А и бележките са важни, както казва Лили :lol:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Август 11, 2006, 11:04:20 am
ами тя ковачева мноо странно ми говореше на мене. първо ми каза да почна веднага фк. аз й казах че я пия от няколко години но е 0.4. тогава тя каза да я спра и да не я пия известно време а да я почна като забременея 8O. после питах за В6 и В12 кога да ги почна и тя каза да зарежа всички лекарства и да си отместя съзнанието от това пък като забременея да ги почна 8O. нищо подобно не направих както се досещаш. почнах веднага фолиева от 4 и питах тодорова за останалото. тя каза че може В6 и В12 да се почнат при положителен тест. преди това фк е достатъчна.
твойто В12 в каква доза е. а В6 пак не разбрах пиеш ли и в каква доза пък него.
тука има комбинация на допел херц от В6, В12, фк и още нещо но като сравнявахме стойностите с дани В12 е в доста ниско съдържание в сравнение с ампулите. една ампула В12 е 1000 мг а в допел херц В12 е в пъти по-малко. не си спомням сега точната цифра но разликата беше огромна.
ти откъде си взе В12
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Август 11, 2006, 11:23:44 am
Фреши, специално говорих с Тодорова по въпроса.Също и с Кременски, но те са по-незапознати май.Те ми обясниха, че В12 и В6 могат да се предозират и че е добре да се приемат само при бременност, евентуално.
Тодорова пък ми обясни, че на таблетки В12 е в доста по-ниски дози, затова препоръчват инжекции, които са в по-големи дози.Причината е както знаем, че фолиевата подтиска В12 и В6.Нужното количество В6 може да се приема на таблетки.
С Лили проверихме в една аптека и наистина се оказа така.Твоето количество В12 в какви дози е?
Аз пия фолиева 4мг вече 9 месеца и ми казаха да не я спирам до бременност, нататък знаете.
Със сигурност фолиевата ми е подтиснала В12, защото я пия от доста време.Следователно сигурно ще имам нужда от допълнителен прием В12, тоест инжекции, при бременност.
А ти кога мислиш да ги изследваш "на чисто", след като поне 2-3 месеца трябва, преди това?Нали пиеш фолиева?
Освен това аз мисля, че няма нужда да се пият В12 и В6 преди бременност, защото тези витамини могат да се предозират и не бих рискувала.
Според мен, няма нужда да се изследват след като вече не ги пием.То е ясно, че имаме недостиг, но това не ни е вредяло досега и се отключва само при бременност.Пък и ни личи, че сме си ок. :lol:
 
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 11, 2006, 17:47:11 pm
Дани, значи, тази генетична мутация не води автоматично до проблем, затова препоръчват изследване най-вече на хомоцистина, поне така чета по чужди сайтове. Май с възрастта било по-вероятно да се превърне в проблем.
Добре де, чудя се защо по всички чужди сайтове на всички дават освен фолиева, също В6 и В12??
Жалко наистина, че в Бг все още няма повече специалисти, човек да чуе и друго мнение.
Иначе, Лили, витамините са както следва: В6 - 50мг, за него пише да се пие с прекъсване, по едно или две на ден, и това било 2500% от препоръчителната дневна доза. Тъй като ми стана много интересно как 2500%, прочетох някои статии, че нормално 1.9мг се водела дневната необходима доза за бременни, но при определени ситуации се пиели повечко, даже повече от 50 мг.
В12 ми е в разфасовка 1000мкг и пише, че това е 100% от необходимата дневна доза и да се пият 1-2 на ден.

За дозите попрочетох колко съдържат комбинираните препарати, които всички пият с МТХФР, и реших да пия по 1 на ден от двете. Въпреки че В6 пиеха и по 200мг някои.
Не знам защо могат да се предозират, нали са водноразтворими (или не?) но специално на В6 пише да се правят прекъсвания, а на В12 - не.

Донесоха ми ги от Англия иначе и не са много евтини - около 30+ лева някъде за двете.

А Ковачева на мен пък ми каза, че В12 направо при бременност (можело), щото бил на инжекции и не бил удобен.

Хммм  :? Споделяйте моля ако се сдобиете с някаква друга информация.

Иначе, Дани, нивото на хомоцистина си е добре да си го знаеш за по-нататък, и след забременяване - а сега съм направила всичко възможно и не виждам смисъл да го изследвам - едва ли могат да ми увеличат дозата на фолиевата още, да кажем :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Август 11, 2006, 19:13:16 pm
на В12 дозата ти е като на инжекциите - вече си го разбрала...обаче ако може да се включат момичета които вече са минали по този път (с инжекциите В12) и да кажат дали не са им били изписани по 1 инжекция седмично...нещо такова ми се върти в главата. абе стигнеме ли до + ще трябва пак да се говори и с конова и с ковачева и с тодорова.
за В6 нищо не знам (като доза) но предполагам че е стандартната която се продава в бг.
реално само 2 седмици ще си бременна без да знаеш и се съмнявам че това е чак такъв фатален срок за включване на другите В-та
преди това всъщност като компромисен вариант може да се включи комбинацията на допел херц защото както вече установихме количеството на В-тата е доста занижено и едва ли има опастност да се предозира.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Август 11, 2006, 23:34:47 pm
Мерси, Фреши, ще го изследвам, само това не съм, така че нищо не пречи.
Ами следователно аз също мисля, че най-добре Допел Херц до бременност и после В12 и В6 в по-големите дози.
Фреши, а къде пише, че В12 ти е достатъчно в тези дози?
Явно Тодорова е имала предвид, че в БГ няма високи дози.
Иначе аз разбрах, че В-тата са опасни да се предозират, защото активирали някакви ракови клетки...незнам колко е вярно.Може би Мели да знае повече?
Затова предпочитам лично аз да пия Допел Херц до бременност и чак тогава да ги увелича, евентуално, да стигнем дотам.
Фреши, какво си чела ти за това?
Дай статии, ако можеш или къде си чела.
Фреши, тези, които пият вече фолиева + В12 и В6, не е ли само при вече бременни там, където си чела?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 14, 2006, 09:45:31 am
Момичета, ами позамислихте ме ...
Дани, това, което чета е, че веднага след диагнозата МТХФР им дават комбиниран препарат с фолиева и тези дози на В6 и В12.
Хмм, явно трябва да се чете повече, но нали имам ограничен интернет, нямам много възможност :?
Ще питам и нашите лекари в МЦРЗ, като ходя за преглед.

А поне Ковачева аз я разбрах така: Да си взема В6 още сега в някой комбиниран препарат, а В12, щото бил неудобен за приложение - инжекции, да се включи след бременност. Един вид - може да се взимат, може да не се взимат :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Август 14, 2006, 09:51:53 am
Един вид - може да се взимат, може да не се взимат :?
Тоест, до бременност.След това трябва да ги взимаме, защото със сигурност се получава някакъв недостиг, заради голямото количество фолиева, което обаче трябва да се взима поне 2-3 месеца преди бременност.
Затова мисля, че идеята ти за изследването им е добра, за да се види след прием на фолиева какво става и дали наистина при всеки се получава недостиг.
Успех, Фреши! :D
Пиши, ако научиш нещо ново.

Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 14, 2006, 16:43:24 pm
Дани, аз пък бях останала с впечатление, че приемът на Фолиева "маскира" недостига на В6 и В12? Т.е. ако имаш недостиг, но пиеш фолиева, изследването ще покаже нормални ст-сти?

 8O Нещо голяма обърквация :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Август 14, 2006, 16:46:30 pm
Не, миличка...тя е само фолиева...няма как.Нищо бе, ще си пием и тях и всичко ще е ок.
Целувки!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 16, 2006, 16:57:00 pm
Ето какво пише в сайта на Цибалаб:

Vit B12

Vit B12 = Extrinsic factor – доставя се на организма чрез храната: черен дроб, месо, мляко, яйца. Intrinsic factor – гликопротеин, образуван от париеталните клетки на стомашната лигавица (абсолютно необходим за резорбцията на Vit B12). Резорбция – терминален илеум. В плазмата свързване с транскобаламини и транспорт към : черен дроб, костен мозък и други бързо пролифериращи тъкани. Нормално около 2mg Vit.В12 се складират в черния дроб, а други 2mg извън него. Това депо е достатъчно да покрие нуждите на организма за срок от 3 години при пълно преустановяване вноса, тъй като времето на полуживот на Vit B12 е дълго – до 750 дни, а дневните нужди са минимални - 5m g .

Фолиева киселина

Набавя се с храната под формата на полиглутамати: спанак, зърнени храни, орехи, лешници, бирена мая, шоколад, черен дроб. В тънкото черво се осъществява деконюгация на полиглутаматите до моноглутамати, които се резорбират основно в йеюнума. Процесът на деконюгация може да се наруши при прием на контрацептиви, Diphenylhidantoin, Phenytoin с последващо нарушение в резорбцията. Чернодробното депо за фолиевата киселина е около 5mg и е достатъчно да покрие нуждите на организма за 3 месеца при пълно прекратяване на вноса. Дневна нужда 100m g, при бременни 400m g.
Значи излиза, че и В9 и В12 се натрупват 8O
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 17, 2006, 14:54:46 pm
Дани, миличка, специално за теб прочетох още 20-тина статии - определено пише, че приемът на фолиева киселина може да маскира съществуващ дефицит на В12 - т.е. картината, по която може да се съди за дефицит на В12, се променя "фалшиво" - намерих и много цитати от статии, ако трябва да ги пускам тук. А не срещнах никъде, че с прием на фолиева се намалява В12.

Ето например един, а имам още 10-тина под ръка:
Everyone should be aware of an important risk when using folic acid supplements. Taking folic acid can mask a Vitamin B-12 deficiency. A special kind of anemia tips off doctors to the possibility of a Vitamin B-12 or folic acid deficiency (megaloblastic anemia).

With deficiencies of Vitamin B-12 and folic acid, the red blood cells are larger than usual. Taking extra folic acid can return them to normal size, even when someone has Vitamin B-12 deficiency. If a Vitamin B-12 deficiency goes unnoticed and untreated, parts of the brain and spinal cord degenerate causing dementia and problems walking.

Но ако пуснеш една търсачка в Гугъл, излизат много неща.

Отделно пише, че не генетичната мутация сама по себе си, а увеличено ниво на хомоцистина трябва да е основание да се взимат повече В витамини, а пък като се пиели, след 2 месеца трябвало да се провери контролно спаднал ли е хомоцистинът. Ние сме малко по обратен ред :D ама сега май няма смисъл да се проверява, щото: 1. може въобще да не ти е бил повишен и да не се нуждаеш от терапия по принцип, 2. може да ти е спаднал от терапията.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Август 17, 2006, 15:38:47 pm
Благодаря ти, Фреши.Добре звучи това. :D
Аз ще говоря пак с Тодорова по-нататък, може пък нещо аз да не съм разбрала.Но доста ми обяснява и затова се чудя.
Успех, миличка!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 18, 2006, 12:42:12 pm
Значи Тодорова е казала, че приемът на фолиева във високи дози води до недостиг на В6 и В12, така ли? Аз с нея още не съм говорила, евентуално и аз по-нататък.

Успех, мила Дани, и на теб :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Август 28, 2006, 00:15:40 am
Ами аз така разбрах, Фреши, но вече не съм сигурна. :lol:Трябва пак да говоря с нея.

 :balk_21:


Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 30, 2006, 12:09:05 pm
Момичета, и вторият опит за IVF/ICSI претърпя крах, този път не стигнах и до пункция, разказала съм подробно в АРТ. А бях по класически дълъг протокол.
Направо не е истина - не стига, че не е ясно защо не забременявам по принцип, ами и стимулацията не действа при мен както се очаква - не се е получило явно потискане на естествената яйчникова функция.

Отчайвам се сериозно, момичета :(
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Август 30, 2006, 14:31:52 pm
Фреши мила, и тук ще ти напиша  :( :( :( Не се отчайвай, сигурна съм че следващия път ще намерите вярното решение.
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: balmi в Август 30, 2006, 14:44:45 pm
Ели, никакво отказване миличка !!! Не може да няма схема и препарат  на който да реагираш добре. Защо не опитате с пурегон ? Нали казват, че е много добър. Освен това мисля, че ще е хубаво да пиеш и противозачатъчни един месец.  :kiss: :balk_21:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 30, 2006, 15:07:07 pm
Специално за уринарни/синтетични Тимева каза, че няма разлика по отношение на развитието, което се получи при мен. За противозачатъчните също каза, че няма разлика, но аз не съм сигурна - ако ще се повтаря същата история, ще пия противозачатъчни, така си мисля.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: lady_11 в Август 30, 2006, 17:55:33 pm
Цитат
За противозачатъчните също каза, че няма разлика, но аз не съм сигурна - ако ще се повтаря същата история, ще пия противозачатъчни, така си мисля.

Фреши, без да съм много запозната в арт стимулациите, мисля, че противозачатъчните имат отношение.
Повечето противозачатъчни са на принципа на поддискане на овулацията, респективно на яйчниковата функция. Някои от тях са си чист прогесерон, а някои са комбинирани.
Мисълта ми е, че прогестерона поддиска Е2 и по този начин се прави блокаж.

Понеже те четох и в темата, поместена в арт, моят искрен съвет към теб е - потърси и второ лекарско мнение в друга репродуктивна клиника. Нищо не губиш, може само да ти помогне да начертаеш следващите стъпки на плана.

Прегръщам те ! Горе главата! Ще успееш!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Август 31, 2006, 09:47:37 am
Фреши, много съжалявам за неуспеха. :(
Може би, наистина трябва да чуеш и друго лекарско мнение, а дали ще се довериш на друга клиника, ще прецениш след това.
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: vkas в Август 31, 2006, 10:49:03 am
Фреши миличка...кураж...ти си силна, много силна.Лично на мен бележките с теб и мненията ти винаги са ми давали много сила и кураж да продължа.Винаги си била пример за мен за разумно подхождане към проблемите и вървене напред в тежката борба.Иска ми се и аз сега да мога да те окуража с нови сили да продължиш.Ще ти дам един от твоите съвети - действай напред разумно...колкото по малко емоции се влагат толкова си мисля, че човек е по-близо до успеха.
Макар, че за самата мен е трудно, много трудно да го постигна, но с разума си знам, че това е правилното решение.
Дай си малко време за психическа почивка и късмет напред.Аз те подкрепям каквото и да решиш, защото знам че това ще е разумно решение.
Целувки :balk_21:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Август 31, 2006, 11:36:22 am
Фреши, това с малките дози Диферелин, не е ли класически Къс протокол? Мисля, че при дългия се започва с голяма доза Диферелин още в предишния цикъл за подтискане на производството на естрадиол.
Това няма голямо значение като уточнение, но разликата между къс и дълъг протокол е голяма. Казват, че с дългия се контролира по-добре процеса и е по-предвидим хода на процедурата.
Непременно отиди да говориш с лекуващата си лекарка отностно този неуспех. Напиши си всички въпроси, които изникнат в гравата ти и си искай отговор на всеки от тях. Ясно е, че никой не може да даде категоричен отговор на въпроса " Къде е ключът от палатката?", но поне няколко хипотези да има. Ако проблемът е бил в Естрадиола, защо не са ти го казали в началото? Ако проблемът е в яйцеклетките, защо не ти препоръчаха изследвания на Инхибин или друго?
И се обади на Коново да чуеш и нейното мнение. Аз все още си имам едно наум за Аспирина. Казвала съм ти го.
Сигурна съм, че в твоята глава вапросите са хиляди. Задай ги. На един, на втори, ако се налага на 100 човека доктори.
И горе главата, с теб сме. Ще се пребориш и ща бъдеш най-щастливата МАМА на света.
 :bighug:
Слънчев и усмихнат ден.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Август 31, 2006, 11:47:37 am
Благодаря ви за милите думи.
Уайт, микродозите диферелин съм ги почнала 7-8 дни преди очакван цикъл, така че е дълъг протокол, ако не бъркам?
Вкас, определено и ти ме окуражаваш!  :D Вече съм по-добре и гледам напред.

Трябва най-сетне да се наканя да отида при друг специалист да чуя мнението му. Според мен, ако има нещо гнило, то трябва да се търси при тази много дебела лигавица и въобще естрогенна доминация.
Мисля, че вече реших коя е следващата разумна стъпка за мен - няколко опита за изваждане на яйцеклетка на естествен цикъл.

Благодаря ви и желая на всички ви много успех :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Август 31, 2006, 11:54:09 am
Ясно, пропуснала съм началото на Диферелина :D.
Подкрепям те за опити на естествен цикъл, но да си кажа, първо още едно мнение :D. Готини са докторите, между които трябва да избираш :D :D :D
Късмет.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: vkas в Август 31, 2006, 12:10:29 pm
Фреши това си вече ти миличка...само така :bighug:
Сега чакаме да чуем какво се случва с теб занапред и късмет!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Марито в Август 31, 2006, 14:00:43 pm
Фреши, съжалявам за неуспеха, но стискам палци следващия път, да е последния :lol: Ние сме силни и ще спечелим борбата. Бъди силна :lol:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Септември 01, 2006, 11:37:59 am
Трябва най-сетне да се наканя да отида при друг специалист да чуя мнението му. Според мен, ако има нещо гнило, то трябва да се търси при тази много дебела лигавица и въобще естрогенна доминация.
Мисля, че вече реших коя е следващата разумна стъпка за мен - няколко опита за изваждане на яйцеклетка на естествен цикъл.
Фреши, защо не си направиш въпросник и да го приложиш при лекуващата си лекарка и друг специалист, на който имаш доверие и след това да решиш какво да правиш. Помниш ли, колко време се кани преди да отидеш при доц. Конова? Това за естрогенната доминация, вероятно е спецификата на твоя организъм, която не трябва да пренебрегват. Каквото и да правиш - с теб съм. :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Септември 03, 2006, 08:30:26 am
Фреши, съжалявам за неуспеха,но продължавай да се бориш!!!!И твоето сълнце ще изгрее....вярвам че лекарите скоро ще намерят най-правилното решение при теб!Успех мила и дай боже следващ опит да е последен!!!!! :balk_600: :balk_21:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 07, 2006, 17:53:16 pm
Момичета, нямам идея всъщност за никакви въпроси, които да задам. Идеи? Просто не се сещам за област, в която не сме ровили. Нито пък имам някои трудни за интерпретиране резултати от изследвания. И аз не знам какво очаквам от тази друга консултация.
Иначе си записах час за д-р Стаменов, за 30.09.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: eternity в Септември 07, 2006, 18:15:19 pm
Ели, твоята естрогенна доминация в какво се изразява и как беше определена? извинявай за тъпия въпрос, ама и аз имам съмнения, че съм като твоя случай...
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Марито в Септември 07, 2006, 18:39:20 pm
Момичета, нямам идея всъщност за никакви въпроси, които да задам. Идеи? Просто не се сещам за област, в която не сме ровили. Нито пък имам някои трудни за интерпретиране резултати от изследвания. И аз не знам какво очаквам от тази друга консултация.
Иначе си записах час за д-р Стаменов, за 30.09.
Малко ОФФ - Събирате се май голяма дружинка за тази дата при Стаменов :lol:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 08, 2006, 10:46:27 am
Ели, твоята естрогенна доминация в какво се изразява и как беше определена? извинявай за тъпия въпрос, ама и аз имам съмнения, че съм като твоя случай...

Ами, Eternity, то всъщност лекар не ми е казал в прав текст, но аз си правя такива изводи (нали все много знам :lol:). Та: имала съм миома - тя е естрогенно позитивна, имала съм полип(и) - те са естрогенно позитивни, имам фиброкистозна структура на гърдите - това също е естрогенно зависимо, доколкото знам, и имам дебела лигавица - и това четох, че било от естрогенна доминация. Имам мнооого обилна ЦС. Винаги ми е висок естрадиолът, като го изследвам предовулационно.
Това е май.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 27, 2006, 17:40:36 pm
Момичета, цикълът ми се нормализира бързо - 8-10 дни кървене след спиране на стимулацията, и после съвсем нормална овулация - всичко било в синхрон, каза Док, фоликул, лигавица, ЦС.
Говорих с нея, че искаме да опитаме няколко месеца на естествен да направим пункция, тя е съгласна. За малко още този месец, ама фоликулът се спука нощта преди насрочената пунцкия. Да ви кажа, не знам работа ще свършим ли с тоя естествен цикъл, но се чувствам толкова добре - няма треперене това как ще мине, онова как ще мине. Нищо не си вложил (здраве, емоции, пари) - нищо не губиш (е, само време).
Днес си направих Прогестерон точно 7 дни след овулацията:
23.68 ng/ml (1.7-27) - види ми се хубав, височък.
Много естрогени с доста прогестерони :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Октомври 13, 2006, 17:14:47 pm
Момичета, пак съмнение за полип  :(
Мамицата им на тези стимулации :x
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: lady_11 в Октомври 13, 2006, 19:47:48 pm
Съжалявам, Фреш.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lali в Октомври 13, 2006, 20:03:58 pm
Хайде бе. :(
Тююю, да му се не види, край няма.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Eli_ в Октомври 14, 2006, 00:21:34 am
Фреш, може да не е ,нали ги знаеш тия полипи какви са ..тука-има ,тука-нема.. :( Айде дано да е фалшива тревога . :balk_159:
Незнам дали се сещаш дето на мен при правиха кюртаж, при съмнение за полип а се оказа,че нямаше. :evil:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Октомври 16, 2006, 11:00:32 am
Точно, сега ще се почне една - има-няма-има-няма .... То и без друго не става, ами сега ако има и полип ... ще видим какво ще последва.
Благодаря ви за подкрепата! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Октомври 16, 2006, 12:09:07 pm
EE чак сего го виждам!
пфу да му се не знае! Какво следва сега?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Октомври 16, 2006, 12:46:18 pm
Фреш, отиди непременно при втори специалист за потвърждение.
Не може да е толкова сложно, не го заслужаваш.
Стискам палци да е фалшива тревога.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Октомври 18, 2006, 17:41:42 pm
Според моята лекарка не е полип, дано е права! Анатомична особеност, щото ми била по-голяма кухината на матката, може би заради миомата, която имах. Така си изглеждало на УЗ и след хистерото, а тогава и да е имало нещо, го махнаха.
Това е добре, лошото е, че малко съмнение винаги остава... ще следим ситуацията.

Благодаря ви, сладурки :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: vkas в Октомври 20, 2006, 15:25:37 pm
Е супер Фреши, това е добра новина.Дано да е така, че много ти станаха и на теб мъките.Дано всичко да е наред занапред  стискам палци :)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Октомври 20, 2006, 15:53:32 pm
Мацки, пунктираха ми вчера фоликулчето - яйцеклетката е хубава без никакви видими дефекти. Така си и мислех, че без лекарства са си добри яйцеклетките, серпафарът явно не ми се отразява добре.
Ако има трасфер, следващата седмица мисля да съм вкъщи.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Октомври 20, 2006, 15:58:52 pm
Браво мила,

Стискам палци за безпроблемен трансфер и деветмесечен резултат :D :D :D.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: solei в Октомври 21, 2006, 09:34:03 am
  Късмет ти желая. Дано се окаже, че това е твоето яйце :eggsperm:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: flower76 в Октомври 21, 2006, 10:27:16 am
Късмет Фреши  :bighug:.Стискам палци скоро да се похвалиш  с  :bfp:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: darilka в Октомври 21, 2006, 17:59:12 pm
Успех, Фреши! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Galia в Октомври 21, 2006, 19:50:27 pm
Айде дано, дано.... :goodluck: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: loana в Октомври 25, 2006, 00:04:09 am


 Стискаме палци,много късмет и спокойствие. :blowingdust:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: balmi в Октомври 25, 2006, 09:42:37 am
Фреши, сънувах те с момиченце !!!! Много стиснати палци и късмет!!! :sleepingbabygirl:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Октомври 25, 2006, 09:46:18 am
Стискам палци!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Октомври 25, 2006, 10:26:44 am
Чак сега прочетох  :oops:
Много късмет Фреши  :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Bora82 в Октомври 25, 2006, 16:46:16 pm
айде, Фрешинкааа!
време ти е за един друг форум  :goodluck:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Eli7 в Октомври 26, 2006, 17:54:58 pm
 yahoo_17 stork-boy ylinfant :balk_602:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: st в Октомври 27, 2006, 10:00:21 am
Хайде, дано да е на късмет!!!
Много, много стискам палци, Фреши,
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:, да се получи един хубав :bfp1:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Христина в Октомври 27, 2006, 11:09:46 am
Стискам силно палци да се получи този път, Фреш!  :D Късмет!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: via в Октомври 27, 2006, 12:15:01 pm
Таман! Сега е време за лъвче 8)
Дано да стане, Фреш!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Октомври 30, 2006, 14:17:07 pm
Фрешинка, желая ти всичкото щастие и още повече късмет!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Ноември 01, 2006, 11:56:30 am
Фреши, дано след дългото мълчание се появиш с прекрасна новина :crossfingers: :crossfingers:.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: samorasliche в Ноември 01, 2006, 13:40:25 pm
Успех, Фреш :goodluck:
Дано да се получи :)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Ноември 06, 2006, 14:07:14 pm
Сладурки, много ви благодаря за подкрепата и пожеланията :D Толкова е приятно! :D

Ами аз малко се забавих да ви пиша, та тъкмо си мислих, зарязвам купищата работа малко да понапиша, че това мълчание става подозрително - ще вземете да си помислите, че съм за честитене.

Значи кръвният ми тест беше 0.6 - не е имало и наченки на имплантация, но като изключим това, съм много доволна от процедурата - първа на естествен. Извади се чудесна яйцеклетка, стана перфектно ембринче - втори ден разделено на 4, трети - на 8 без фрагментации - перфекто било, като по учебник, казаха ембриолозите. Което ми дава вяра да продължавам засега с опитите на естествен. Самото иксиране станало лесно и без проблеми (жалко, че не им се рискува с ин-витро, иначе щях да имам още някой отговор). Та значи, време е да се съсредоточа изцяло върху НК клетките, така си мисля. Преди опита направих пак изследване в София, ст-стите бяха като в Плевен - 17% (въпреки че според реф. ст-сти и лекарите в Иван Рилски били в норма 8O, ама те все пак не се занимават с репродуктивни проблеми). Та като ми направиха трансфера, Док ми даде дехидрокортизон - преднизол е това, в минимална доза - да борим имунологичните проблеми малко - обаче след кръвния тест си направих пак НК клетки и не са се повлияли явно - 16%, но като брой даже повече. Така че сега минавам на имуновенин няколко пъти - ще е доста сложно, щото ще ми трябва баш в месеца с имуновенина пак качествено ембрионче, а то не е концерт по желание с естествения цикъл - рисковете са много, но по съм склонна на няколко вливания, отколкото на стимулация за момента. Поне след първото вливане мисля пак да си направя контрола да видим повлияват ли се тия НК клетки, или ще трябва може би по-голяма доза или комбинация от повече мерки.

Ако имате някакви съвети, ще се радвам да ги чуя :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Galia в Ноември 06, 2006, 14:18:58 pm
Съвети не мога да ти дам, но искам да ти пожелая повече късмет следващия път! :D
И аз съм изпаднала в чуденка за моите Нк клетки-да правя ли или да не правя вливания преди следващия опит :dontknow:Все ще го измисля дотогава. Иначе и аз съм решила още един стимулиран опит и започвам с естествените цикли.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: NDK в Ноември 06, 2006, 15:39:41 pm
 Фреши две неща ми идват светкавично в главата -
 1, Огромно  и искрено- съжалявам-
 2, Една голяма прегръдка ,

 :bighug: :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Ноември 06, 2006, 15:50:15 pm
Фрешо,
ти си пич!!!!!

Не мога сега да обясня възгласите си, но си е така! Евала, че продължаваш смело напред, а не като някои ревливи фусита....

Благодаря, че ме изчака този месец! Другият ще зачеваме заедно  :blob10:.... Спонтанно при това. Ще видиш!!!!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Ноември 06, 2006, 15:53:22 pm
 Фреши:bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Kotaranka в Ноември 06, 2006, 15:57:44 pm
Ех, Фреши, жалко...

Тези НК клетки! При мен е същата хава... Не може ли само с интралипиди?  :ask: Знам колко е спорно, но все пак?

След 3-ия опит (само да видим кога ще е), ако не стане, почвам на естествен цикъл...докато издържа и психически и физически и финансово. И не си представям регулярни вливания на имуновенин...

Какъв съвет - и аз така съм се объркала... Единствено мога да ти кажа - търпение, положителна настройка и огроооооомна доза късмет!

 :hug2:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Ноември 06, 2006, 16:20:22 pm
Фрешинка,  :bighug: и браво за куража и позитивното мислене  :youwoman:.
За съжаление съвет не мога да ти дам - темата с НК клетките ми е много далечна :?.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: kassi в Ноември 06, 2006, 16:39:17 pm
успех следващия път, вече ми намирисва на едно бебче скоро, а, крайно време е май!!! прегръдки  :P
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: kassi в Ноември 06, 2006, 16:46:30 pm

Значи кръвният ми тест беше 0.6 - не е имало и наченки на имплантация,

Аз имам въпросче, по кои стойности се съди дали е имала изобщо имплантация, след което какво би могло да стане??? Надявам се да не задавам тъп въпрос? И при стойности 3.00 какво означава? До колкото знам бременност има при резултат над 5.00, така ли е? и има ли значение, когато е под тази стойност? Мерси, милички.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Ноември 06, 2006, 17:03:42 pm
Благодаря ви, мили приятелки :D

Каси, не знам точно, но при 0.6 е ясно, че не е имало нищо - правих го 10 дни след трансфера, значи 13 след оплождането - няма как да е имало имплантация, да е започнало да се качва бета ЧХГ, да не се е развило, и да е спаднало до 0. От 0 до 3 са стойностите без бременност. Някакви малко по-високи могат да се дължат и на скорошно слагане на прегнил - при мен прегнилът беше само преди пункцията.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: kassi в Ноември 06, 2006, 18:15:42 pm
Фреши, мислиш ли, че на 8-9 ден след овулация, кръвния тест ще отчете бременност, без стимулация и прегнил, абе с две думи при нормално забременяване? благодаря ти за бързите отговори.

(http://calendar.zachatie.org/jsp/common/tickers/ticker68.gif) (http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=patricia)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Ноември 06, 2006, 23:26:10 pm
 :? :(
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: vkas в Ноември 07, 2006, 09:18:03 am
Мила Фреши дълбоко ти се възхищавам на разумния подход и упоритостта в борбата със стерилитета.
Бъди все така смела и вярвам, че ще успееш :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Ноември 08, 2006, 19:38:39 pm
Фреши, мислиш ли, че на 8-9 ден след овулация, кръвния тест ще отчете бременност, без стимулация и прегнил, абе с две думи при нормално забременяване? благодаря ти за бързите отговори.

(http://calendar.zachatie.org/jsp/common/tickers/ticker68.gif) (http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=patricia)

Това ми се вижда раничко, Каси. Аз правих на 10-ти ден, ама от трансфера, което значи 13-ти от евентуално оплождане. Поне толкова да са минали за теста, според мен.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lila в Ноември 09, 2006, 01:54:30 am
Фреши, съжалявам че не станало, но новините са все пак добри. Сигуна съм, че ше стане скоро!  :crossfingers:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: baracuda в Ноември 09, 2006, 09:14:57 am
Съжалявам ,Фреши!Успех! :babyflips:Дано скоро те споходи чудото! :blowingdust:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Bora82 в Ноември 09, 2006, 10:13:12 am
Фреши, мислиш ли, че на 8-9 ден след овулация, кръвния тест ще отчете бременност, без стимулация и прегнил, абе с две думи при нормално забременяване? благодаря ти за бързите отговори.

(http://calendar.zachatie.org/jsp/common/tickers/ticker68.gif) (http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=patricia)
Ами тя, Огънчето май беше правила кръвен тест на 8-9 ден и беше положителен - но не си спомням със сигурност - някъде в асистирани май беше нейната успешна темичка.

Фрешинка, важното е мила, че си намерила верния за теб начин - дано скоро бъде и успешния!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Ноември 30, 2006, 14:41:33 pm
Мацки, първи резултат преди време при Конова за НК клетките - 17%. Две изследвания в София след това в св.Иван Рилски - 17% и 16%.
12 дни след вливане на 30 ампули имуновенин - 21%  8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Не знам какво да мисля???

Сутринта си бях пуснала и бета ЧХГ, естествено - отрицателен резултат.

Мацки, мисля си, че никога няма да забременея.
Не знам има ли толкова гадно нещо като неизяснения стерилитет.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: jazzybaby в Ноември 30, 2006, 14:45:39 pm
Съжалявам Фреши  :(
Нямам думи  :(
Защо не се обадиш на Конова, може тя да ти даде съвет?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Kotaranka в Ноември 30, 2006, 15:51:14 pm
12 дни след вливане на 30 ампули имуновенин - 21%  8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O


Уууф Фреши, това ме разби направо.  :balk_159: Наистина не е лошо да коментираш този резултат с доц. Конова. Това изследване с 21% нали е правено или при Конова или св. Иван Рилски (т.е. сравняваме ябълки с ябълки)?

Мацки, мисля си, че никога няма да забременея.

Фреш, :bighug: На тази земя има слънце и за нас. Убедена съм.
 
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Ноември 30, 2006, 17:20:35 pm
Писах мейл на Конова, дано ми отговори. Първото изследване беше при Конова - 17%, после две в Иван Рилски - 17% и 16% (след прием на ниски дози кортикостероид), от което си направих извода, че резултатите са сравними, щом 3 пъти са еднакви. Сега 21% пак в Иван Рилски.

Не мога да си обясня как могат да се увеличат след вливане на имуновенин 8O 8O
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Dji-djo в Ноември 30, 2006, 19:49:29 pm
Фреши,защо не коментираш тези резултати освен с Конова с Тимева и поне още 1 лекар.Когато организма реагира нелогично понякога лекарите нямат обяснение и замазват очите с общи приказки,а като чуеш мнението на няколко лекаря ще можеш да си направиш някакви изводи.Съжалявам че не се получи и този път.А ти слага ли пак имуноверин /не съм сигурна в името на лекарството/ след като пункцията се отмени.После пи ли аспирин, от този които се пие за тромбофилия.Отскоро чета за имунологични и генетични изследвания и не мога да бъда полезна с информация,но те :bighug: и се надявам да намериш верните отговори и правилното лечение
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Декември 01, 2006, 10:32:50 am
А ти слага ли пак имуноверин /не съм сигурна в името на лекарството/ след като пункцията се отмени.После пи ли аспирин, от този които се пие за тромбофилия.

Имуновенинът се влива, за съжаление 7-10 дни преди ембриотрансфер, та някой път вливаш излишно, но пък ако НК клетките са проблемът, вливането + секс също има шансове, поне така мислих до вчера. Аспиринче пия, да :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Декември 01, 2006, 10:44:33 am
Винаги,  когато се прави някакво изследване, измерване и прочие има процент грешка. Никое изследване не е 100% вярно. Дано да е така.
Друго обяснение - например, ако нещо е провокирало голямо нарастване на броя на тези клетки, и имуновенинът се е оказал с недостатъчно количество.
Сигурно има и трето възможно обяснение.
Защо не звъннеш на Конова по телефона? Тя е много натоварена и напоследък май не отговаря на е-мейли.
Фреши, много е гаден неизясненият стерилитет. В определени моменти и аз си мисля като теб. Дано да грешим :bighug:.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Bora82 в Декември 01, 2006, 11:50:00 am
Фрешинка, много съжалявам, мила!  :(
Дано след консултация с няколко доктора, се изяснят малко нещата, че наистина е ужасно да не знаеш какво да правиш  :?
Много те  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: albena.kn в Декември 01, 2006, 15:47:49 pm
Фреши, ето ти номера на  кю то ми 119808678, аз съм Албена Неделчева, адд-ни ме, ще ти искам оторизация, мисля, че мога да ти предложа нещо от собствен 13 годишен опит в борбата с неизяснения стерилитет.
Поздрави
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Декември 01, 2006, 16:57:53 pm
Фреши, ето ти номера на  кю то ми 119808678, аз съм Албена Неделчева, адд-ни ме, ще ти искам оторизация, мисля, че мога да ти предложа нещо от собствен 13 годишен опит в борбата с неизяснения стерилитет.
Поздрави

Нямам кю и даже интернетска поща поради рестрикция в нета, няма ли начин да си пишем на лични? (трябва да си регистрирана във форума). Чакам с нетърпение, благодаря за предложението :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lali в Декември 01, 2006, 21:57:13 pm
Албена, тук сме се събрали да си помагаме. Моля те пиши тук и давай съвети, за да могат повече момичета да се възползват.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Декември 02, 2006, 14:13:18 pm
Албена, тук има много момичета с неизяснен стерилитет.
Ако имаш какво да предложиш, предполагам, че не е необходимо да го доверяваш само на определени хора.
Тук можеш да помогнеш на много жени.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: albenanedelcheva в Декември 03, 2006, 13:09:01 pm
Привет Аля,
мога разбира се и ще го направя, но на малко по-късен етап. Засега имам съображения, които ме карат да изчакам малко. :)
Не е защото не искам да помогна на момичетата разбира се.
Поздрави :)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: albenanedelcheva в Декември 03, 2006, 13:16:06 pm
Привет Лали,
както казах и на Аля, ще го направя, малко по-късно. Ще разкажа историята на всички. Просто положението на Фреши е много сходно и ме провокира да и се обадя за да и помогна с инфо.
Апропо, седващата седмица съм без комп. :(. Може би ще пиша чак по-другата.
Поздрави и лейа седмица
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lali в Декември 03, 2006, 13:23:16 pm
Албена, човек или прави нещо, или изобщо не го започва. Не може така да хвърлиш думи и после да няма нищо зад тях. Започвам за подозирам пак някаква измама.  :? Разбирай - продажба на нещо.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: sia в Декември 03, 2006, 13:32:01 pm
нека да изчакаме и да видим какво ще напише албена, предлагам да я изслушаме, ако пък прави реклама или пък се опитва да продава нещо, вие ,модераторите си знаете
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: albenanedelcheva в Декември 03, 2006, 14:28:43 pm
Е, Лали, извинявам се, но тоя път ме вбиси.
Хайде попитай Дони, за мен, само я попитай. Дали не съм някой фантом? :D :D, Или пък ще се опитвам да ви пробутвам евтини реклами на чудотворни продукти.
Жалко, едно желание да помогна на момичето, с обяснението, че по-късно ще го направя за всички останали, предизвика  такива дебати,....жалко.
Съжалявам, че го написах
Понякога е по-добре, човек, незапознат с истината да се въздържи от коментари, не мислиш ли????
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lali в Декември 03, 2006, 17:09:55 pm
Ами с тази тайственост около теб какво друго да си помисли човек? Като че ли си попълнила всички данни за себе си с адрес, телефони, ЕГН в профила си, та веднага ще разберем коя си.
Като искаш да кажеш нещо го казваш. А не сега, ама друг път, ама туй, ама онуй. Или казваш, или изобщо не започваш.
Продължавам да имам съмнения относно теб и ще наблюдавам с повишено внимание.
Аз като искам да кажа на някой нещо на лични го казвам директно на човека в съобщение. А не обявявам на целия форум, че смятам да му съобщя изключително важно обстоятелство, ама на лични.
Като правило тези, които продават съмнителни неща действат по твоя начин.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: albenanedelcheva в Декември 04, 2006, 11:14:07 am
 :lol: :lol: :lol:, не съм, не съм от тях Лали, можеш да бъдеш 100% сигурна.
сбърках наистина като го написах така, просто бях изключила, че имам много отдавнашна рег. и бях влезнала като гост, та на лични така не става, нали знаеш.
Както казах, ще си разкажа по-късно историята за всички момичета, по какво от тази реплика се съди, че мога да продавам нещо, не ми е много ясно, но както и да е. Да не разводняваме темата на момичето с безпредметни преперни.
Лека седмица
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Декември 04, 2006, 18:03:02 pm
Мацки, оставете Албенчето на мира, тя е много добронамерена и въобще не влага нищо лошо или шарлатанско, а само желание да помогне. Ще сподели, каквото има да каже, когато й е удобно и прецени, че му е времето. Сигурна съм, че ще го направи.
Нямам отговор на мейла до Конова, освен да я търся по-нататък по тел. Някак не очаквам нищо от този разговор, та не бързам много.

Мисля си, че колкото повече търся истината за нещата, толкова повече съдбата ми се подиграва :lol:  Дали пък е възможно нашенсткият IVIg да не е нещо читав?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Ganka в Декември 04, 2006, 20:10:19 pm
Фрешо, оф топик - съжалявам че се намесвам в темата - Албена си е напълно реален нормален човек и за обща радост не продава нищо. Препатил човек, с няколко процедури зад гърба си. Така че, Лали, не я нападай моля те.
П.С. Не се явявам като адвокат, просто я познавам :lol:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: denito в Декември 04, 2006, 20:45:30 pm
Fresh-че много съжалявам за неуспеха, но като чета твоите постинги ме лъха такъв силен оптимизъм, че съм Сигурна, че много скоро ще се похвалиш с успех и искренно ти го желая. :kiss:

Между другото ти в какви количества аспирин взимаш и след трансфера ли го започна или и преди това взимаше?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Декември 05, 2006, 10:22:39 am
Благодаря на всички за подкпрепата :D

Денито, аспиринче според д-р Конова се пие в месеца на процедурата, аз лично си взех от 75мг. В дните на силен М не го пия, после го почвам - по едно вечер, после ако ще има пункция в деня на прегнила го спирам, за да няма проблеми при пункцията със съсирването, и след пункцията го взимам пак. Не знам ако има стимулация може би е добре да се почне от предния месец.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Kaffee в Декември 05, 2006, 14:25:21 pm
Неделчева, и аз ще те наблюдавам с повишено внимание, да знаеш! :lol:

Лали, Албена я познавам лично, даже преди малко говерехме по телефона с нея, не продава нищо и не е членка на никоя секта, гарантирам. Няма страшно! деиствително няма комп тия дни и не се знае кога ще има. Тя и предишната седмица имаше комп на пресекулки. Даи и малко време! 
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Декември 05, 2006, 15:24:59 pm
Явно има доста момичета, които познават albenanedelcheva и тя е една от нас. Добре.
Обаче, ако не я познавахте, как щяхте да реагирате на репликата й като гост? Нямаше ли да се усъмните? Лали си върши модераторската работа много добре и си реагира напълно адекватно.
За толкова години в Зачатие и в Проблемното на дир-а се нагледахме на хора, които изникват отникъде и съвсем откровено се подиграват с болката ни или предлагат най-невероятни начини да ни "излекуват" с билки, с магии, с незнам какви си магически глупости, глад или рейки.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Kaffee в Декември 05, 2006, 16:16:21 pm
Права си Аля и Лали е напълно права да се съмнява и да предпазва момичетата. Затова веднага казах, че познавам Бени, за да отпаднат всички съмнения около нея. Аз съм от доста години тук и съм се нагледала на продавачи на изцелението. Тя, Бени, също е малко за бои, че се появява от време на време и заради проблема с компа пише многозначително. Тя само да свърши една работа и после ще я бием.  :lol:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Декември 05, 2006, 16:49:08 pm
Аз съм от доста години тук и съм се нагледала на продавачи на изцелението.
За това иде реч, де. :) Да си призная, от година на година ставам все по-мнителна и невярваща.
С интерес ще чакаме Бени да се появи и да каже нещо полезно за нас - "неизяснените". :)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: denito в Декември 05, 2006, 17:10:53 pm
Fresh-че благодаря за отговора.  :kiss:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Януари 29, 2007, 15:07:47 pm
Сладурки, още едно + в графата хубави ембриончета след икси на естествен и успешен трансфер, и още едно - в списъка на бета ЧХГ.

Следващият път ще взема да поискам ин-витро, а не икси - ако става оплождане, нищо не правим с АРТ - сигурно същото се случва и в естествени условия.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Януари 29, 2007, 15:28:21 pm
Фрешинка  :( :bighug:.

Какво е мнението на лекаря, защо смята че не се е получило отново :??
Вярно, че доста често нещата опират до мал-шанс, но и в доста от случаите има причина, която трябва да се търси, открие и противодейства.

Ще успеете, сигурна съм  :kiss:.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Януари 29, 2007, 15:28:59 pm
Фреши, да разбирам ли, че сте направили трансфер и чакаш + резултат?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Kotaranka в Януари 29, 2007, 15:42:37 pm
Фреши, да разбирам ли, че сте направили трансфер и чакаш + резултат?

Ммм да, и аз това се чудя? Това + в бета ЧХГ-то?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Януари 29, 2007, 17:20:51 pm
Не се ли изказах ясно :lol: направих трансфер, а бета ЧХГ-то е кръгла нула - сиреч минус.
Ми, Пети, какво да кажат докторите. Те ако знаеха отговора, нямаше да има неизяснен стерилитет и всичко щеше да е много много по-лесно.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Януари 29, 2007, 17:36:12 pm
 :(
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Kotaranka в Януари 29, 2007, 17:41:40 pm
Их, значи...  :( Съжалявам Фреши... Ама чета аз 2 плюса, виждам това, което искам да видя. И да - права си за естествените условия.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Nadyn в Януари 29, 2007, 17:51:52 pm
Ох,Фреши, съжалявам мила :(
Вяравяй че ще успееш следващия път, пожелавам ти го!!!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: flower76 в Януари 29, 2007, 18:33:59 pm
Фреши, съжелявам  :cry:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishanta в Януари 29, 2007, 19:24:14 pm
  :babydust: Фреши,мило!

(http://a2.rimg.info/c4faf4e346d80b608390e2d420b861f5.gif)

Няма отказване,има просто по-дълъг път!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Януари 29, 2007, 20:09:52 pm
кво да ти кажа мацка. ти си знаеш.
бе фрешо, не ми се рови пак цялата ти тема та ще си питам пак пък ти няма да се сърдиш ако вече си го писала. та въртя - суча имаш ли ти проверка на щитовидна - хормони, антитела и ехография. мамка им на тия клетки
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: du6ka в Януари 29, 2007, 20:48:51 pm
FreshBreeze, много съжалявам, миличка! :bighug:
Дано следващия път за теб е последен и успешен!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: kassi в Януари 29, 2007, 21:50:16 pm
Фреши, и аз чак сега прочетох, миличка. Не  знаех, че пак си опитала. Тъжно е, а ти си толкова силна и упорита заслужаваш да успееш! Ако искаш, може да се видим и да си поговорим. Имаш една силна прегръдка от мен.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: jazzybaby в Януари 29, 2007, 21:57:33 pm
 :( Фреши   :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: NDK в Януари 29, 2007, 22:29:36 pm
Фреши , мисля ,че не всичко е загубено , раничко е това Чхг все си мисля ,че има време  (-) да се превърне в (+) както в приказките до края на този цикъл.
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: zeituni в Януари 29, 2007, 23:36:12 pm
Фреши, съжалявам, мила! Незнам какво да ти кажа, освен да си силна. Както винаги. Прегръщам те! :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Януари 30, 2007, 07:46:56 am
Фреши  съжалявам мила!:(
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lali в Януари 30, 2007, 08:23:00 am
Фреш, съжалявам. :(
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: *слонче* в Януари 30, 2007, 09:05:37 am
Фреши, съжелявам, но бъди силна и вярвай, че следващия път ще стане, ти заслужаваш.късмет и успех.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: fantaniki в Януари 30, 2007, 09:59:02 am
Здравей,Фреши.Аз съм съвсем отскоро в този форум,но прочетох малко за твоя проблем.Искам да ти кажа да не се отказваш.Аз лично съм имала три неуспешни опита за ин-витро и сега се подготвям за следващия,като преди това ще ми направят имунологични изследвания.Всъщност вече ми взеха кръв и сега чакам резултатите,пък да видим какво ще излезе.Също съм притеснена и малко обезверена и вече не очаквам да стане,но аз нямам друг избор-проблема е такъв,че мога да забременея само ин-витро или.. да си осиновим детенце.На 33 години съм и мисля,че още е рано да се отказвам,макар че вече 10 години "ходим по мъките".Чао и доскоро.Стискам палци.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Януари 30, 2007, 11:22:58 am
Фреши,  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Януари 30, 2007, 12:11:48 pm
Фрешинко,
при мен например излезе повишено  ТСХ. Де да знам, ще го оправим, пък ще видим. Ти твоите тироидни от кога не си ги проверявала
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Христина в Януари 30, 2007, 12:39:11 pm
Фреши, съжалявам много.  :( Дано следващия опит бъде успешен!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Януари 30, 2007, 16:59:48 pm
Сладурки, благодаря ви много за подкрепата!
Щитовидната съм я отметнала, няма проблем и там.

Мисля си, че ми трябва чудо :? Просто всичко от наред по-наред, пък не става - защо ли? Ще ми помогне ли въобще АРТ, или същата работа :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: loana в Януари 30, 2007, 19:12:46 pm


   Фреши,много ми е мъчно за теб и ти съчувствам,но дерзай, не се предавай и не унивай, рано или късно ще бъдеш възнаградена!!!!!!!!!!!!!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Bora82 в Януари 31, 2007, 10:01:44 am
Фреши, съжалявам, мила!
Дано изскочи този заек отнякъде, бе - това пък направо не е за вярване  :(
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Grace в Февруари 01, 2007, 09:10:27 am
Фреши, знаеш как се чудя и аз за такива случаи като нашите дали Арт изобщо ще помогне, но какво друго ни остава освен да опитваме  :(.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Февруари 01, 2007, 11:12:39 am
Фреши мила съжалявам  :( :( :( Чак сега виждам  :(
 :bighug:

Все си мисля дали в крайна сметка решението няма да е в тази активна имунизация, за която пишеше Албена Денчева  :roll: Жалко, че за сега у нас не се прави. Дано скоро това да се промени.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Kotaranka в Февруари 01, 2007, 11:51:31 am
Фреши, има чудо за всички нас, ама защо са всички тези изпитания?  :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Февруари 01, 2007, 12:35:52 pm
Мерси, Сладурки!

Така ми се иска всички да успеем!!!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Февруари 01, 2007, 12:45:55 pm
Фреши, любима (ти знаеш колко и  защо  :lol:),
незнам НИЕ дали ще успеем, но, че ТИ ще успееш в това съм повече от убедена. Просто време иска и опити за съжаление... На прав път сме, според мен си уцелихме метода, сега само не трябва да се отказваме.
Целувам те и не увесвай нос

П.С
Забравила съм, генетични прави ли?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Февруари 01, 2007, 12:58:19 pm
Правих, Фани, имам хомозиготна мутация МТХФР, за която взимам увеличена доза фолиева и вит. В6 и В12, както и аспиринче - но това нямало отношение точно към зачеването.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Април 07, 2007, 19:07:42 pm
Да се ъпдейтна малко. Напускахме си сума тестове, дано инвестицията в тях да се окаже по-разумна от инвестиция в процедури, които засега не водят до успех. С идеята да правим LIT пуснахме в Александровска ХЛА типизиране, антигени A, B, DR, DQ, както и кросмач. В Плевен си пуснах пълен панел антифосфолипидни, да видим има ли необходимост от хепарин, три теста от групата на антинуклеарните, които досега не съм изследвала, както и хомоцистин - да видим само с 0.4 мг Неофолик Мета как стоят нещата, без аспирин. Така и така се разтествахме, та мъж ми си пусна също наследствените фактори за тромбофилия. Също и SDI тест. Така че чакаме резултати тези дни, и ще се отчета :D
Направихме консултация с д-р Русев. Питах за обичайно дебелата лигавица при мен, той каза, че била "мечтата на всеки ендокринолог" :D Препоръча ни да се съсредоточим върху свалянето на НК клетките (варианти: интралипид, LIT), даже ни посъветва, докато не ги свалим, въобще да не правим опити.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Април 07, 2007, 19:18:13 pm
Фреши миличка,от давна чета твоята история.....,не съм много редовен читател :oops:,но зная колко много неща опитваш и през колко перипети минаваш.От цялото си сърце ти желая в много скоро време да попаднеш на подходящо място в подходящ момент ,за да разбереш каде точно е проблема ако има такъв и Дай Боже много скоро борбата ти да се овенчае с успех! :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Април 07, 2007, 21:46:20 pm
фреш, ти от кога си на фолиева мета. пускала ли си фолиева да видиш как са ти стойностите.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Април 09, 2007, 10:49:08 am
Лили, на Фолиева Мета съм от около месец и половина. Не съм се наканила да пусна тест за фолиева още ... Твоят хомоцистин стана ли готов всъщност?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Април 09, 2007, 18:28:26 pm
отдавна :D. написала съм си резултатите на всички изследвания, които пуснах последно в мойта тема а тук някъде бях пуснала линк за да не се повтарям 8)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Април 10, 2007, 09:29:41 am
С идеята да правим LIT пуснахме в Александровска ХЛА типизиране, антигени A, B, DR, DQ, както и кросмач.
Фреши, нищо не разбрах от това изречение.  :oops: Какви са тези изследвания?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: NDK в Април 10, 2007, 09:51:44 am
Алия - прави се HLA  т 1 ви и 2-ри клас, за да се определи дали активната имунизация  ще спомогне да се изградят блокиращи  антитела при опит за  имплантиране.  Съвпадение  при DQ   може да се окаже, че АИ може и да няма необходимия положителен ефект.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Април 10, 2007, 10:54:40 am
Благодаря.
Тези изследвания само в Александровска болница ли се правят? И след като правят изследванията, да не би да правят и активно имунизиране?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Април 11, 2007, 14:17:20 pm
Аля, в Александровска се правят. Тези изследвания, заедно с крос-мача мисля, се правят преди трансплантации, та по тая линия си ги правят отдавна хората, така мисля. АИ не правят, а и не съм сигурна колко са в материята. В чуждите сайтове гледам, че правят само единия антиген -  DQ, и то алфа (защото имало и бета).
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Април 11, 2007, 14:21:51 pm
Фрешко, къде ще правиш АИ?
Д-р Русев ли те посъветва за това или е твое решение?
И какво друго ти каза той?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 03, 2007, 13:29:32 pm
Мацки, новите ми имунологични (APA, ANA) са много добри, SDI на половинката - също, но пък много много изненадващо се сдобих с диагноза за автоимунно заболяване - улцерозен колит  8O 8O :( На лечение съм и за момента съм добре. Плануваната LIT не можа да се осъществи, защото съм на кортикостероиди. Плановете за забременяване се отлагат (отменят?).

Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Май 03, 2007, 13:38:18 pm
Фреши, тази гад пък откъде?  :?
Как я открихте? Какви проблеми създава?
Така се зарадвах, че си се върнала на линия, а то ...
Прегръщам те.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: marmotche в Май 03, 2007, 13:39:38 pm
Фреши, вчера се чудех къде се загуби... Много съм боса в новата напаст, която ти е на главата, но те прегръщам и ти желая да се справиш по най-добрия начин и с това...  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: evro в Май 03, 2007, 13:45:42 pm
Ти си мъдър човек, степенувай леченията според тяхната спешност.
Ще се справиш!  
:bighug:
Цитат
Плановете за забременяване се отлагат (отменят?).

силно се надявам само да се отлагат! :kiss:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: jazzybaby в Май 03, 2007, 13:52:45 pm
Фреши, нищо не знам за тази диагноза. Дано не е нещо много гадно. Поне имате вече причина и няма да си в графата неизяснен стерилитет, нали?
Трябва да е преодолимо това! Мразя имунологията  :?
Стискам палци скоро да се пребориш с тая гад  :crossfingers:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Grace в Май 03, 2007, 13:53:06 pm
Фрешче, нищо не се отменя, нещата лекичко се изместват във времето.
Всичко ще бъде наред, скоро ще си съвсем здравичка  :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: jam в Май 03, 2007, 14:08:31 pm
много съжалявам да науча това. толкова ли е тежък случая, че се налагат кортикостероиди? знам малко за улцерозния колит, надявам се да го пребориш бързо.
само отлагане, няма отказване. като спреш с кортикостероидите, пак ще продължите опитите.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Май 03, 2007, 15:25:55 pm
Фреши, това чудо с кои изследвания го откриха?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Bellla в Май 03, 2007, 15:52:58 pm
Фреши сигурна ли си в диагнозата? Този колит не се открива просто така. Но доколкото знам прогнозата е благоприятна и може с години да е в ремисия, ако е това.Все пак направи още една консултация!Успех!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 03, 2007, 16:44:34 pm
Благодаря ви за милите думи, мацки :D

Ами симптоми получих внезапно, никога не съм имала преди проблеми с червата, ама никакви. И изведнъж - в остра форма, даже искаха да ме хоспитализират. За щастие, лечението ми повлия веднага. Засега имам само предварително изследване, а сега след успокояване на симптомите ще се прави пак да се види по-точно какво е положението.
Идеята е сега да съм в продължителни ремисии и заболяването да не води до усложнения, защото доколкото разбрах, те могат да бъдат много много неприятни. :?

Колко е важно здравето и как човек осмисля факта, чак след като има здравословни проблеми :?

Вероятно заболяването има нещо общо със стерилитета. Доколкото разбрах, характеризирало се с увеличени TNF алфа и неблагоприятно съотношение Th1/Th2. Идея нямам тези неща къде да ги изследвам. Въобще идея нямам все още за доста неща, но предстои тепърва да се интересувам и консултирам. Интересно, че всички останали имунологични, без НК клетките, са ми в норма 8O

П.С. Забравих да ви напиша, че изследването ХЛА типизиране показа, че имаме 50% еднакви гени с мъжа ми във всеки от изследваните показатели 8O 8O Може и това да допринася за стерилитета, но още не сме го консултирали с лекар този факт :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Май 03, 2007, 17:09:42 pm
Фреши, :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: solei в Май 03, 2007, 17:23:23 pm
  Кураж Фреши!  :bighug: Ще се пребориш и с това!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: st в Май 03, 2007, 18:53:37 pm
Успех Фреши :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishanta в Май 03, 2007, 19:04:15 pm
Кураж Фреши  yahoo_17

(http://a1.rimg.info/9f36117e6be7150efea33613d860403f.gif)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: flower76 в Май 03, 2007, 19:10:48 pm
Успех фреши.Ще се моля за таб. :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Миники в Май 03, 2007, 20:19:34 pm
Фреши, сигурна съм че неприятностите ще преминат бързо. Прегръщам те!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Май 03, 2007, 21:28:30 pm
Кураж Фреши!!! :crossfingers: yahoo_17 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: StefiZ в Май 03, 2007, 22:18:35 pm
Уф, че гадно, идея си нямам какво е това заболяване, но силно се надявам да се преборите бързо и тези с проблеми :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Nadyn в Май 03, 2007, 22:28:21 pm
Фреши, стискам палци да се справиш и с това чудо.
Кураж, мила  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: *слонче* в Май 04, 2007, 09:41:44 am
Фреши, дано всичко отмине бързо. желая ти здраве и късмет и всичко да пребориш. :)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Май 04, 2007, 10:48:14 am
Ех Фреши, аз се надявах да прочета нещо хубаво от теб, а то какво било  :(
Стискам палци да пребориш и този гаден проблем  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Kotaranka в Май 04, 2007, 11:41:59 am
Фреши, :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Диана в Май 04, 2007, 13:30:04 pm
Фреши, кураж! yahoo_17
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Rommi в Май 04, 2007, 15:29:07 pm

Фреши, никакво отказване.

Не знам какво е това ново чудо дето ти се трупна на главата, и каква е връзката му със стерлитета... ама като чета колко и какви имунологични си направила... то верно тая имунология е необятна материя.(понякога все едно чета нещо написано на китайски :oops:) Пък върви познай кое с кое си влияе и има връзка.

Фреши, винаги в началото нещата изглеждат малко невъзможни... после се понаместват и се намира решение. Сигурна съм.

Цитат
Колко е важно здравето и как човек осмисля факта, чак след като има здравословни проблеми :?

А пък за това ако знаеш колко си права... От доста време си повтарям "само да сме живи и здрави - останалото все ще се нареди"

Дано по-скоро се разсеят облаците над главата ти.
 :balk_21:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Black_rose в Май 04, 2007, 15:51:25 pm
(http://i2.tinypic.com/sypjkg.gif)
Дано това е последната спънка, Фреши !
Стискам палци да се справиш бързо !

(http://i8.photobucket.com/albums/a35/chiccamart/BUON%20COMPLEANNO/DOLLS/PUCCA/FLOATIES/073.gif)(http://i8.photobucket.com/albums/a35/chiccamart/BUON%20COMPLEANNO/DOLLS/PUCCA/FLOATIES/073.gif)(http://i8.photobucket.com/albums/a35/chiccamart/BUON%20COMPLEANNO/DOLLS/PUCCA/FLOATIES/073.gif)(http://i8.photobucket.com/albums/a35/chiccamart/BUON%20COMPLEANNO/DOLLS/PUCCA/FLOATIES/073.gif)

Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Roby в Май 04, 2007, 16:07:15 pm
но пък много много изненадващо се сдобих с диагноза за автоимунно заболяване - улцерозен колит  8O 8O :( На лечение съм и за момента съм добре. Плануваната LIT не можа да се осъществи, защото съм на кортикостероиди. Плановете за забременяване се отлагат (отменят?).
Фреши стискам палци нещата бързо да се оправят и да продължиш напред!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: du6ka в Май 04, 2007, 16:21:50 pm
Ох, миличка, дано това е вече последната пречка по пътя ти към чудото!
Желая ти много кураж, късмет и вяра!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: annaaa в Май 04, 2007, 16:58:21 pm
Аз също незнам какво е това заболяване,
но се надявам много скоро нещата да се оправят!
Много късмет и вяра!
:bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: zeituni в Май 04, 2007, 17:02:15 pm
Фреши, много мъчно ми стана като прочетох какво ти се случва. Но съм сигурна, че ще се справиш и с това!
Стискам палци да се пребориш!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: vkas в Май 05, 2007, 15:30:07 pm
Фреши кураж, миличка.Знам, че ще се справиш.И колкото и кофти да звучи е по-добре да се преодоляват проблемите и да се върви напред.Вярвам в теб и знам, че ще станеш майка.
От все сърце се моля за теб!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 06, 2007, 13:27:11 pm
Благодаря ви мили Приятелки за топлите думи :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: rally_pat в Май 06, 2007, 19:05:14 pm
Ох Фреши, сега пък това откъде миличка?

Много силно си те  :bighug: и стискам палци максимално бързо да се пребориш с нея :balk_21: :balk_21: :balk_21:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Bora82 в Май 08, 2007, 14:00:29 pm
Ех, да му се не види... Толкова много се надявам нещата скоро да се оправят...
Силно те прегръщам и ти пращам тонове положителна енергия!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Май 08, 2007, 15:59:51 pm
Фрешко,
отвратително е това заболавяне. Още щом разбрах за тая гад, дето ти се появи от нищото, изчетох всичко в нета, а после говорих с кумата ми на тема автоимунни заболявания. Тя имаше две пациентки с доста тежки форми на дерматологично автоимунно заболяване. Та кумата ми подробно ми обясни, че обикновено автоимунните заболявания се отключват при раними, чувствителни и емоционални хора, подложени на тежък стрес. Решението е, освен предписната ти лекарска терапия, пълна почивка и отърваване от всички лоши и негативни мисли и страхове.

Ти си толкова мила, мъничка и крехка. Нищо, че го раздаваш джедай  :lol:. Как пък веднъж не те чух да мрънкаш, или да се оплакваш, или да се откажеш, или да рухнеш... Ти мина през страшно много неща и е нормално да има моменти на отчаяние. Мисля, че ти прекалено много стисткаш, прекалено много гълташ навътре, стоиш твърдо изправена, дори когато коленете ти треперят. Ама не може вечно така любима! Ти си човешко същество, пожали се малко, дай си малко почивка, обичай се повече.

Повтарям го за 6754389ти път - "Битката за това да бъдем майки е предварително спечелена". Моля те отпусни малко тая душа, дето през зъби я стискаш

Обичам те!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Май 08, 2007, 17:44:04 pm
Благодаря ви пак от сърце! Вашата подкрепа е незаменима!

Фани, миличка, насълзиха ми се очите от милия ти пост! И аз те обичам! Така си е, Слънчице. Ама има и нещо друго - автоимунните заболявания се предполага, че са генетично заложени донякъде - при някои се отключват, при други не. Стресът определено е рисков фактор за отключване. При моята картина с имунологичния стерилитет (явно, като няма друг какъв да е) - явно имунната дисфункция си е била тук, но не е намерила проявление досега. Явно не е случайно, че не хванах от мъжа ми нито ентерококи, нито дори хламидии, въпреки че правихме дори инсета по това време. Че много ме болят ставите. Даже някои специалисти казват, че самият имунологичен стерилитет е проявление на имунната дисфункция сам по себе си, дори без друго автоимунно заболяване.
Четох и много интересни неща за връзка между ХЛА типове и предразположеност към автоимунни заболявания и може случаят да е нещо от сорта - ще ти разкажа по-подробно като се видим. Иначе съм много екстровертен човек - повече от нормалното, бих казала, просто не сме общували достатъчно, да се увериш сама :lol:

Хомоцистеинът ми бил нормален, научих вчера от Плевен.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Май 08, 2007, 18:49:51 pm
Ох, Фрешинка ... :(.
Силно те прегръщам и ти желая много късмет  :bighug:.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: evro в Май 08, 2007, 18:54:31 pm
Цитат
Хомоцистеинът ми бил нормален, научих вчера от Плевен.

1 дерт по-малко.  :hug2:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ultra в Май 09, 2007, 09:48:08 am
Фреши, миличка, не познавам много хора, които да са последователни и силни като теб. Няма начин да не се справиш. Като чета перипетиите ти се чувствам много безпомощна, че не съм в състояние да ти дам никакъв съвет... Убедена съм обаче, че всички тези изследвания, процедури и знания те водят в правилната посока към твоето бебе!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Христина в Май 17, 2007, 13:45:46 pm
Фреши, чак сега виждам, че нещата при вас доста са се променили. Улцерозният колит е доста гадно заболяване, за съжаление. Знам го от личен опит, защото съпругът ми го има. Но горе главата, при правилното лечение настъпва дълга ремисия. Ако имаш въпроси, пиши ми на лични. Ти си силен човек и вярвам, че ще успееш да се пребориш и с това!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Май 17, 2007, 23:30:31 pm
О, миличка... и аз много вярвам, че рано или късно ще дойде вашият ред!
Много ми хареса Фани и думите и, то не може все така силна.Желая ти  само късмет, иначе съм сигурна, че вървиш по-правилният път и че ти ще се справиш!Успех, Фреши!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Roby в Май 18, 2007, 13:53:30 pm
Хайде Фреши, нали вече утъпкахме пътечката на инвитрото на ЕЦ, чакам да я поемеш и много се надявам да успееш съвсем скоро!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: manhattan в Юни 12, 2007, 20:44:24 pm
влизам аз тук, да видя до къде са стигнали нещата и какво разбирам...
казаното от Фуси е като излязло от мен. щото си знам как придобих модерното Хашимото.
мила Ели, изключително много те харесвам! ти си много борбена, умееш да се владееш и, много важно, много си последователна. вярвам в теб! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lali в Юни 12, 2007, 21:58:01 pm
Много сила, Фреш, ти желая.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Tutto_bene в Юни 13, 2007, 00:33:19 am
Нали знаеш, че съм с теб? Ще успеем да знаеш :bighug:!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: *слонче* в Юни 13, 2007, 09:50:59 am
Всички ще успеят. :)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 13, 2007, 12:59:47 pm
Вие сте големи Сладурки, виртуални сестрички сте ми :D Благодаря ви много за милите думи, стоплят ми душата :D
Ходих на по-обстоен преглед, въпреки че клинично съм добре, ендоскопски не съм :( Поувеличиха ми лекарствата леко и сега чакаме ендоскопско подобрение да настъпи :?
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Юни 13, 2007, 13:38:34 pm
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Март 17, 2008, 10:01:58 am
Хайде най-сетне нещо хубаво и от мен :D

Направихме най-накрая ЛИТ (лимфоцитна имуно-терапия), макар че мина една година от решението до реализацията :lol: Още в първия месец след нея видяхме невижданото досега - положителен тест за бременност :D

Обещавам по-нататък по-подробен, емоционален разказ, искам да благодаря специално на някои хора, които направиха това възможно :D, само всичко да върви добре!

Засега ми стискайте палци, а също и за автоимунното заболяване, да си стои кротко :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Мели в Март 17, 2008, 10:06:40 am
Прекрасна новина за мрачния понеделник. Благодаря ти, Фреши!  :balk_21:

P.S. По инерция написах "Фрешо", ама ти нали се сърдиш, като ти казваме така, та викам хайдe да го поправя.  :)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: miusli в Март 17, 2008, 10:11:43 am
Честито, успешна бременност ти желая!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danny S в Март 17, 2008, 10:23:44 am
Чудесна новина Фреши!  :bighug: Стискам палци сега за едно хубаво бебче :babyflips:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alia_alia в Март 17, 2008, 10:24:54 am
СТРАХОТНО!!!
Ели, много се радвам!
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Змимка в Март 17, 2008, 10:25:51 am
Страхотна новина!!!! :balk_47:
Стиснати палци от мен до край! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mpia в Март 17, 2008, 10:27:17 am
Честито и лека бременност!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: everton в Март 17, 2008, 10:30:23 am
 :balk_47:Лека и безпроблемна бременност до края!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: solei в Март 17, 2008, 10:36:03 am
  Ей, Фрешче браво бе! Това се казва новина! Честито, и дано всичко е наред до края! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: sia в Март 17, 2008, 10:37:38 am
Фрешиииии, как се развълнувах! Стискам палци докрай за лека и безпроблемна бременност.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: лили в Март 17, 2008, 10:38:22 am
само аз ли не знам че се сърдиш на фрешо :?

за другото...чакам с нетърпение подробния емоционален разказ и завършека му в дългоочакваната тема "фреша е мама на..."
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Елфи в Март 17, 2008, 10:39:51 am
Браво, чудесна новина!Лека и безпроблемна бременност желая!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: jam в Март 17, 2008, 10:41:57 am
това е една новина, която отдавна се надявах да прочета. много съм развълнувана, радвам се много, Фреши!  :D
честита радост, заслужили сте си всяка секунда от нея! пожелавам ти много лека и приятна бременност, която да доведе до едно малко слънчице!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ini в Март 17, 2008, 10:44:00 am
 Фреши, много се развълнувах , браво това е страхотна новина , стискам палци  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17силно всичко да върви леко и безпроблемно!  :balk_105:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: alex_jp в Март 17, 2008, 10:53:20 am
Фреши, миличка, много се радвам. Прегръщам те и стискам палци всичко да е наред, до края!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: blue_sky в Март 17, 2008, 10:58:35 am
Фреши, браво!  :balk_47:  Лека бременност ти желая!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: cambozzola в Март 17, 2008, 11:09:43 am
Честито и от мен  :D Имаш стиснатите ми палци за всеки ден от твоята бременност, до щастливо и леко раждане.

Целувки, Ели!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ultra в Март 17, 2008, 11:17:50 am
Фреши, нямам думи да опиша колко щастлива ме прави тази новина, направо не мога да си намеря място от кеф :D
Стискам всички възможни палци и чакам разказче!
Браво, миличка, прегръщам те :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: st в Март 17, 2008, 11:23:48 am
Това е страхотна новина Фреши! :D
Наскоро си мислех за теб, какво ли стана!? :D
Стискам ти силно палци всичко да е наред и чакаме емоционалния разказ!
Винаги съм знаела, че ще успееш  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Galia в Март 17, 2008, 11:35:37 am
Много, много ме зарадва! :D Желая ти лека и безпроблемна бременност! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: синьо кокиче в Март 17, 2008, 11:40:23 am
Фреши,
Честито и от мен! :balk_16:
И аз се радвам най-искрено за теб!
От тук нататък, ти желая успешна бременност, да се пазиш и да родиш живо и здраво бебнце, а може и двечки!
Успех, мила! :balk_7:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Simba в Март 17, 2008, 11:45:50 am
Чудесно  :balk_47:  Лека бременост и от мен :)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Григчо в Март 17, 2008, 11:50:12 am
Честито! :D
Успешна и лека бременност ти желая!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Grace в Март 17, 2008, 11:58:01 am
Фрешко, нали знаеш колко ми е драго на сърцето да прочета тези редове  :D
Скоро се надявам и лентичка да видя  :lol:
Желая ти много лека, неусетна, прекрасна бременност, без тревоги и проблеми, защото ако някой си е заслужил многократно щастието да бъде родител, това си точно ти  :D
Стискаме палци за една прекрасна мама на лъчезарно, весело и щастливо детенце  :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: nia72 в Март 17, 2008, 12:00:52 pm
Фреши   :bighug:  :balk_21:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: midge в Март 17, 2008, 12:27:44 pm
фреши, така ми стопли сърчицето! Стискам палци много  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Danidan в Март 17, 2008, 12:43:03 pm
Eхххххххх, бравоооооооооооооооооооооооооо!Много се радваммммммммммммммммммммм, юпиииииииииииииииииии! :D :D :D
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕгати кефа!
Честита прекрасна новина!
Не само, че е време, ами наистина е време за лека бременност и гушкане на мама и бебо на финала! :D :D :D
Успех, успех, успех!

(http://a1128.g.akamai.net/7/1128/497/0001/www.proflowers.com/prodimg/LLYEaster07_l.jpg)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Фоксче в Март 17, 2008, 13:40:13 pm
Честито, честито, честито, честито - изключително много се радвам за вас. Лека бременност желая и едно страхотно бебенце.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Ganka в Март 17, 2008, 13:47:41 pm
Фрешиии, така се радвам! Честито и да е лека, безпроблемна и най-здравата до края! Стискаме ти палци и скоро да четем "Фреши е мама на..."
П.С. Така се радвам, полека лека идва реда на Зайко, на Лили, на Рали_пат...
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Fussii в Март 17, 2008, 14:03:31 pm
Ооооообичам теееее, оообичам те милаааааа ....
на на нааааа на нааа
Ти знаеш колко, колко много  :lol:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: *Галка* в Март 17, 2008, 14:05:42 pm
Страхотна новина! :D

Фреши, пожелавам ти много лека и безпроблемна бременност.
(http://www.mamaiaz.com/images/img_26.jpg)

Наслаждавай и се всеки миг и на финала едно прекрасно малко човече.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: cygnus в Март 17, 2008, 14:48:33 pm
Лелелелеле, фрешооооооооооооооо :)
Ама не можеш да си представиш как ми подейства тоя пост!
Много много се радвам слънце!
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и много щастие!
Миличка, пусни ни историята си като осмислиш фактите, представям си как се вълнуваш, тя ще даде кураж на хиляди момичета, уверявам те!
Много ми е кееееф да прочета тая тема бе!
Целувам те!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: dgina в Март 17, 2008, 14:52:37 pm
Фреши,честитоооооооо!Лека и успешна бременност! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Osiana в Март 17, 2008, 15:08:17 pm
(http://dl7.glitter-graphics.net/pub/437/437687w0q6g8tfug.gif) (http://www.glitter-graphics.com)Фреши, честито, браво!
Много се радвам!
Лека и безпроблемна до края!(http://dl7.glitter-graphics.net/pub/437/437687w0q6g8tfug.gif) (http://www.glitter-graphics.com)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: kassi в Март 17, 2008, 15:13:56 pm
С теб съм! Ти го знаеш!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: manhattan в Март 17, 2008, 15:28:32 pm
леле, Ели, тръпки ме побиха!
браво, чудесно, прекрасно да дебелееш!!! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Ani4ka78 в Март 17, 2008, 15:33:38 pm
Честито Фреши!!! Пожелавам безпроблемни девет месеца!!! Успех!!! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: wild cat в Март 17, 2008, 15:37:13 pm
Браво, Фреши!
Ти успя мила, най-сетне! Нека всичко мине леко и безпроблемно до финала.
Желая ти много сили и късмет! :P
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: veneziana в Март 17, 2008, 15:37:25 pm
Честито Фреши! Много, много се радвам за теб. Лека и безпроблемна бременост, и най-здравото и хубаво бебенце ти желая.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishana_debelana в Март 17, 2008, 16:22:40 pm
Честитооооооо!  :bighug: Това се казва хубава новина! Стискам палци всичко от тук нататък да е безпроблемно  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Христина в Март 17, 2008, 16:31:38 pm
Фреши, ЧЕСТИТО!!!  :D Имаш стиснати палци и от мен за лека и безпроблемна бременност!!! Желая ти много щастие и късмет!!! Браво, това е чудесна новина!!!  :blowingdust2:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: deep в Март 17, 2008, 16:34:11 pm
Каква хубава новина!  

Честито мила  Фреши !!!

Лека, спокойна бременност и сладко, здравичко бебче на финала!


(http://dl9.glitter-graphics.net/pub/978/978319oxfml19059.gif) (http://www.glitter-graphics.com)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: zeituni в Март 17, 2008, 16:58:55 pm
Фреши, разревах се от радост! Всичко най-хубаво ти желая, най-леката бременност и най-прекрасното бебче! :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: pgzenga в Март 17, 2008, 17:55:58 pm
Честито, Фреши!

Най-прекасната бременност ти желая и здраво бебче на финала!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Mary в Март 17, 2008, 17:59:27 pm
Лелеее честито, това е прекрасна новина.
Винаги когато прочета за толкова изстрадана бременност, се просълзявам.
Успех и имаш много, много стиснати палци от мен.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mishanta в Март 17, 2008, 18:01:32 pm
Фреши :sunshine: твоята новина, ме прави щастлива лично!

(http://teddy.kissdesign.ru/teddy/bimage/teddy195.jpg)

Очите ми са пълни със сълзи на щастие за теб и за мечтата ти!
Тя ще бъде факт, ти ще бъдеш Майка!
Знам това и ще се моля всеки ден за вас!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Eli7 в Март 17, 2008, 18:02:48 pm
СТРАХОТНО!!!!!!!ВИНАГИ САМ ТИ СТИСКАЛА ПАЛЦИ СЪС СТРАШНА СИЛА!!!!!! :youwoman:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Март 17, 2008, 18:23:13 pm
Толкова сте мили, Мацки, благодаря ви от сърце, толкова ме трогнахте :D Емоцията ми напомни как съм се радвала за бремеността на всяка една от тези от вас, които вече са мами, а и положително ще се радвам със същата сила за бъдещите мами, когато, съвсем скоро, настъпи и техният час! :D

Както аз съм намирала сили да продължа, като прочета за някой изстрадан успех, така се надявам и аз да вдъхна сили на някого :D Щом при мен се оказа възможен положителният тест, то е възможен при всички вас, които го чакате отдавна!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: White в Март 17, 2008, 18:51:17 pm
Мннннного се радвам, че се престраши да споделиш.
Благодаря, че ми подари тайната.
Сигурна бях, че ще се случи. Такъв положителен човек не може да остане с несбъдната Мечта. Ти си родена да бъдеш Майка.
Леки, безоблачни и слънчеви дни на дебелеене. Малко притеснения и много щастие.
Целувам те.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: tini в Март 17, 2008, 19:20:07 pm
Едно голямо честито и от мен! Развълнувах се като видях поста ти. Аз също чаках дълго - 6,5 г, за да видя заветните 2 чертички, така че от сърце ти пожелавам леко бременеене. Наслаждавай се на бременността с и нека бог да те пази.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Nadyn в Март 17, 2008, 19:39:36 pm
Ели, много се радвам за теб! Много съм щастлива от тази новина!
Много, ама много ти стискам палци всичко да е наред до края.
Много целувки от мен!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mini в Март 17, 2008, 19:58:13 pm
Жииииистокооооооооооооооооооо
честитка голяма от мен  :bighug: :goodluck: :crossfingers:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: mariposa в Март 17, 2008, 20:30:54 pm
Ех, как обичам такива новини! Фреши, честито, много, много късмет ти желая, спокойна и щастлива бременост и една прекрасна среща с дълго чаканото съкровище!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: fauna в Март 17, 2008, 20:55:21 pm
Браво Фреш, честито!  :D Дано всичко е наред и да имаш прекрасна и спокойна бременност! :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: klio в Март 17, 2008, 21:25:29 pm
честито! :D
стискам палци  :goodluck: и много се радвам за теб.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: evro в Март 17, 2008, 21:51:02 pm
Още, рано рано ме уведомиха за тази радостна вест и определено се събудих щастлива от твоето щастие, Ели!
Честит ти положителен тест и нека Бог бди над вас и вашата рожба! :heartbeat:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Svejo в Март 17, 2008, 22:31:36 pm
  Честито,Фреши,аз не познавам в дълбочина историята ти,но си спомням че ти беше от първите,които ме посрещнаха в този сайт с кураж  и съвет.Пожелавам ти най -прекрасната бременност!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: annaaa в Март 17, 2008, 23:19:47 pm
Страхотна новина :D :D :D
Честито, Фреши!
Желая ти лека и безпроблемна бременност и едно прекрасно бебче на финала :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: vkas в Март 17, 2008, 23:35:22 pm
Чудесна новина,мила Ели :)
Да знаеш как ме зарадва...в сърцето си винаги съм се молила за теб и твоето семейство.Тази новина ме направи и мен много щастлива!
Пожелавам ти най-леката и безпроблемна бременност и живо и здраво бебче на финала :)
Целувам те!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: NDK в Март 18, 2008, 02:35:32 am
Мила Ели едно чудесно и безоблачно бременеене!!!
Много щастливи  9 месеца и един щастлив пост да видим Мама Ели  днес стана мама на едно чудесно бебче .....
Късмет и успех  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peta в Март 18, 2008, 07:13:17 am
Браво Фреш, страхотна новина!  :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: peti_pati в Март 18, 2008, 09:24:11 am
Ели,
ЧЕСТИТО-о-о-о, миличка!!!
Страшно се радвам за вас!!! Тази пролет щъркелите ще сбъдват мечти и ще носят много, много бебета :D :bighug: :bighug: :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: adi в Март 18, 2008, 12:11:09 pm
Прекрасна новина!!!Честито Фреши,не мога да тъи опиша колко се радвам за теб!!!!! :DРадвам се за всяка една бременелка тук,но при момичета изстрадали толкова много като теб,чувствам нещо по-специално,просълзявам се........немога да го опиша.........
миличка желая ти 9 безоблачни месеца,и прерасен финал,който ще огравя живота ти за винаги!

(http://www.fantasygif.it/Fiori%20e%20Piante/Fiori/fleur_jaune.gif)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Mechtanie в Март 18, 2008, 14:32:08 pm
Честито, Фреши!Много ме зарадва новината!
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и живо и здраво бебче :D
Наистина ми вдъхна много сила и вяра, че мечтите се сбъдват.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ocean в Март 18, 2008, 14:42:47 pm
Фреши, честито! Пожелавам ти незабравима и безпроблемна бременност! На финала здраво и сладко бебче! Вдъхваш много сила и кураж на всички нас, ти си поредното доказателство, че мечтите се сбъдват рано или късно!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: binky-s в Март 18, 2008, 18:36:58 pm
Страхотна новина! Честито, Фреши! Стискам палци всичко да е наред до края!
Благодаря ти за надеждата, която ми вдъхна Твоята новина! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: любопитка в Март 18, 2008, 19:34:49 pm
голяяямо честито и от мен!!!Фреши,изчетох  цялата ти тема..и се възхитих на куража и борбеността ти..не само,че историята ти ми вдъхна кураж,но и ме накара да забравя голяма част от страховете си,защото е вярно ,че успяват само тези,които се борят докрай!!!
желая ти най-леката и изпълнена с хубави емоции бременност!! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: jazzybaby в Март 18, 2008, 21:13:35 pm
Фреши,
надявам се знаеш, че имаш специално място в сърцето ми  :D Твоята добра новина ме направи истински щастлива  :D Стискам палци и ти желая лека и безпроблемна бременност. Радвай се на всеки ден от нея, чакала си я толкова дълго.

Силно те прегръщам  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Roby в Март 18, 2008, 21:47:52 pm
Това наистина е прекрасна новина Фреши! Истински се радвам за теб!
Пожелавам ти всички проблеми да са вече зад гърба ти и да имаш една спокойна, безоблачна бременност и прекрасно бебенце, което много да ви радва!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Миники в Март 18, 2008, 23:14:48 pm
Поздравления, Фреши! Нека тече леко и безпроблемно бременността ти и да се радваш на най-прекрасна рожбичка.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: StefiZ в Март 19, 2008, 11:31:49 am
Абе човк няма комп 10 дни и гледай какви теми изпуска.
Ели, още веднъж честито, лека и безпроблемна и най-хубавото и здраво бебе :D
просто нямам думи да ти кажа колко се радвам :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: marmotche в Март 19, 2008, 12:00:05 pm
Фрешинка, чета и си рева от щастие... Ужасно се радвам за вас! Дано всичко върви по вода оттук нататък. С радост ще си изкривя палците и на краката от стискане до края! Ти си един невероятен, последователен боец, който никога не се предава. Изстрада си го този тест, сега му се радвай всяка минутка. Голямо гуш от всичките мармоти  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Black_rose в Март 19, 2008, 12:58:48 pm
(http://img220.imageshack.us/img220/1579/1007590dm6fri3yjcdr9.gif)

Браво, браво, браааааавоооооо, мила Фреши !
Благодаря ти, че сподели тази новина с нас
и ме накара да се усмихна и да плача от радост
в този мрачен и дъждовен ден !
Стискам силно палците всичко да мине
леко и безпроблемно до така желания край !


(http://img80.imageshack.us/img80/6914/53072318ow6.gif)(http://img84.imageshack.us/img84/2012/78332171os0.gif)(http://img80.imageshack.us/img80/6914/53072318ow6.gif)(http://img84.imageshack.us/img84/2012/78332171os0.gif)(http://img80.imageshack.us/img80/6914/53072318ow6.gif)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lilit в Март 19, 2008, 13:30:36 pm
Честито,Фреш! :D  Страшно много се радвам за теб! Желая ти лека и безпроблемна бременност и най-сладкото и здраво бебче!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Teya в Март 19, 2008, 18:33:01 pm
Честито и от мен Фреш! Наистина чудесна новина! Леко и безпроблемно бременеене!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: kiara в Март 19, 2008, 18:42:27 pm
Фреши, стискам силно палци!!! Нека всичко е наред и прегърнете скоро вашата Мечта!!! Много се радвам за вас!!! :P :P :P
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: little_rabbit в Март 20, 2008, 09:24:35 am
Честито, Фреш! Лека и безпроблемна! Много, много се радвам!!!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Nedda в Март 20, 2008, 12:36:54 pm
Фреши,честито и от мен!

Страхотна новина!

Лека и безпроблемна оттук нататък! :)
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Zlatulka в Март 20, 2008, 14:10:24 pm
Честито и от мен, Фрешинка :D пожелавам ти безоблачно небе оттук нататък :crossfingers:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: DivaRoza в Март 20, 2008, 17:05:35 pm
Честито, радвам се за теб! Дано не усетиш как ще измине безпроблемно времето!

Ще се случи на всеки тук, въпрос на време е!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: ognyana в Март 23, 2008, 11:46:37 am
Браво, момиче! Твоята история ме изпълни с толкова кураж и надежда. Благодаря ти искрено за всичко споделено. Желая ти от сърце лека бременност и най прекрасното слънчице!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: InactiveByRequest в Март 24, 2008, 10:29:50 am
 Честито, мила! Много се обнадеждавам , когато чета подобни истории! Желая ти лека и щастлива бременност! :blowingdust:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Vanina_sss в Март 24, 2008, 13:22:28 pm
Наистина, една от най - прекрасните новини!!!!!

Честито е нека всичко е наред!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: rally_pat в Март 24, 2008, 14:32:24 pm
Малееееееййййййййййййй... Фреши, миличка, направоооо..... ТОЛКОВА МНОГО МНОГО МНОГО се редвам за теб!!!! Един ОГРОООООООМММЕЕЕЕЕЕЕЕННННННН  :bighug: от мен съкровище, лека и безпроблемна бременност миличка!!!!

Оххх божкееее, ще ревна от радост за теб, ейййй :balk_21:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: vassi75 в Март 24, 2008, 17:02:08 pm
Фреш,

твоята история дава надежди на много момичета, и макар да съм съвсем нова тук - тя дава и много надежда на мен.Изчетох цялата история - и тъй като и аз имам завишени НК клетки, искам да те попитам къде прави АИ - до колкото знам в България не се прави. Извини ме, че в толкова щастлив момент за теб, аз пак те връщам към най-трудните ти моменти, но ......
Предварително ти благодаря за отговора
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: vassi75 в Март 24, 2008, 17:05:15 pm
Извинявай, но всъщност къде прави лимфоцитна имуно-терапия
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: FreshBreeze в Март 25, 2008, 14:50:59 pm
Васси75, в Германия.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Melody01 в Март 25, 2008, 17:37:16 pm
 :D4estito i ot men - za sajalenie nqmam kirilica i zatova se vazdarjam da pi6a - no ne se sdarjah, da ti 4estitq!!! Pro4etoh temata ti i prosto sam vazhitena ot kuraja i smelostta ti da se bori6!!!! bravo mila ti zaslujava6 napalno da si maika - ta ti si rodena za tova!!! 6te bade6 perfektnata mama!!! :D
Pojelavam uspeh na vsi4ki momi4eta tuk !!!! I skoro vsi4ki da se pohvalim s podobna radostna novina!!!
Izvinete me za latinicata, moje bi pove4e nqma da pi6a :( dokato ne se snabdq s nova klaviatura ot Balgaria.
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Eфирче в Март 25, 2008, 22:17:00 pm
Фреши ,браво момиче! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: hope в Март 26, 2008, 07:32:40 am
честито, скъпа Ели!
На добър час и щастливи девет месеца! :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Bora82 в Март 26, 2008, 11:20:12 am
Нека ми е като не чета тук... Добре, че писа в бременната тема, че да мога да ти пратя прегръдки там  :D

Голяяямо удоволствие ми доставя да чета и препрочитам тоновете поздрави, изсипани тук - толкова го заслужаваш  :bighug: Страхотен борец си - браво, Фреши!!!

И от Стефан имаш много поздрави и успех до края  :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: z22 в Март 26, 2008, 19:41:54 pm
малеее Фреши,чак сега да видя тази невероятна новина - честито миличка,силно стискам палци за безпроблемна бременност.Да си износиш до края и да родиш прекрасно,здраво бебче!
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: piera в Март 28, 2008, 13:40:49 pm
Йеее, и аз съм пропуснала хубавата новина! Честито, мила Фреши! Мноооого се радвам за теб  :D Искрено ти желая леки, спокойни и безпроблемни месеци до финала.Нека здраво и усмихнато слънчице озарява дома ви, когато му дойде времето  :D
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: borovinka в Април 04, 2008, 21:00:56 pm
Миличка Фреши! Стискам палци!
Ама така се развълнувах, толкова съм щастлива :D :D :D :D :D :D :D
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: baracuda в Април 06, 2008, 16:45:38 pm
    Леко бременеене,Фреши!
  Късмет до края!

 :bighug: :bighug: :bighug:
Титла: Re: Проблемите на FreshBreeze
Публикувано от: Lila в Април 17, 2008, 03:20:05 am
Фреши, не съм влизала отдавна и страшно се зарадвах като видях новините при теб.
Страшно се радвам, че най-накрая нещата са се развили положително при вас.   :cheerleader:
Пожелавам ти безпроблемна и успешна бременност! Ще ти стискам палци докрая!  :crossfingers: :bighug: