www.zachatie.org

Семейство, дом и свободно време => Спорт и здравословно хранене => Хранене => Темата е започната от: jasmin_veni в Май 30, 2010, 09:52:14 am

Титла: Отслабване след бременност
Публикувано от: jasmin_veni в Май 30, 2010, 09:52:14 am
Здравей Лазар!
По време на бременноста си качих 19 кг., след раждането за две седмици загубих 11 кг. Искам да сваля и останалите и да си стигна предишните килограми - 58 кг.
Висока съм 178 см, в момента съм точно 67 кг.
Винаги съм спазвала режим на хранене, но не строг - на ден не мога да мина поне без един шоколадов бонбон. Закусвам - обикновенно плод+въглехидрати (овесени ядки, бисквити), обяда ми включва кисело мляко с в общи линии каквото хвана, за вечеря задължително салата. Искам да си стигна предишните килограми постепенно.
Забравих да кажа, че кърмя, ако това има значение за килцата. :wink:
Титла: Re: Отслабване след бременност
Публикувано от: dianka в Юни 02, 2010, 13:34:32 pm
Здравей Вени! Позволявам си да отговоря, въпреки че въпроса е към Лазар, дано не нахалствам така  :oops:
Искам да споделя какво стана с мен: качих 20 кг с първа бременност - от 49кг на 69-70кг (и то главно от лакомия в последните месеци). След раждането оставих към 10кг. Но в следващите 3 месеца кантарът не помръдна нито грам. Кърмех активно и за ограничаване и дума не можеше да става - ядях основно готвени гозби с малко месо, защото не съм много месоядна. Движението ми се свеждаше до едночасови лентяйски разходки с количката, и то не всеки ден.
Положението коренно се промени, когато заминахме на почивка в Сандански на 4 месец след раждането - в  рамките на 4 седмици изминавах около 8-10 км на ден, бутайки количка с бебе и разни багажи по не особено равен терен. Диета не съм спазвала никаква. След като се прибрах бях свалила още 6 кг  8) Останалите 3-4 кг до 49-50кг свалих докато синът ми навърши 1 годинка. Ами това е, според мен докато кърмиш няма как да минеш на диета, освен ако не си решила да отбиваш детето. Движението при мен беше основния виновник за влизане във форма. Желая ти успех!!
Титла: Re: Отслабване след бременност
Публикувано от: jasmin_veni в Юни 02, 2010, 15:09:34 pm
Мерси Дианка. Далече съм от мисълта за отбиване, още повече, че нещо кърмата напоследък не го нахранва като хората.
Идеята ми беше как да разпределя храната така, че да покрие дневните нужди на мен и детето, като изключа излишното - сладките и пастичките знам, че са излишни. Обаче мюсли може ли, мога ли да мина без свинско и телешко и с какво месо да заменя, хляб колко пъти седмично трябва да ям, какъв да бъде - ръжен, пълнозърнест, сирене задължително ли е и може ли да е обезмаслено - ей такава ми е идеята за режим, а не строга диета (то аз всъщност не съм фен на диетите).
Титла: Re: Отслабване след бременност
Публикувано от: sia в Юни 02, 2010, 15:13:42 pm
Аз също не съм специалист, но си мисля, че за твоя ръст килограмите ти сега са ок.
Ако държиш да отслабнеш още, по-добре го направи след като спреш да кърмиш. Така или иначе, ако се храниш здравословно без никакви усилия ще свалиш излишните килограми и кърмейки.
Титла: Re: Отслабване след бременност
Публикувано от: Лазар Радков в Юни 12, 2010, 08:57:18 am
Здравей jasmin_veni,

на ръст 178см 58кг е тегло, подходящо за 15-годишна състезателка по художествена гимнастика. И то само докато стане на 16.

Четат жените списания за "красота", гледат кльощави модели, които не само не са здрави, ами и в повечето случаи страдат от болки в кръста, коленете, раменете ... и решават, че и те трябва да изглеждат така, без да си дават сметка за последствията, произтичащи от това.

Та, jasmin_veni:
- на първо място е много важно да кърмиш детето си достатъчно дълго и пълноценно
- на второ място е важно да изчистиш менюто си си от боклуци и да ги замениш с естествена, качествена храна. Виждам, че имаш приблизителна за какво става въпрос - остава само да го направиш.

Един съвет - не ограничавай месото и животинските мазнини - важни са както за теб, така и за детето.

поздрави
Лазар
Титла: Re: Отслабване след бременност
Публикувано от: jasmin_veni в Юни 12, 2010, 23:07:44 pm
Мерси Лазар :) Проблемът с месото е, че просто никога не ми се яде - никога не съм харесвала месо, както преди бебо, така и сега. Ям малко насила и не мога да изям и една малка пържола.
Но ще включа по-разнообразни животински мазнини в менюто.
Титла: Re: Отслабване след бременност
Публикувано от: v_antonova1986 в Ноември 05, 2010, 20:20:58 pm
Качих 20 кг. по време на бременността, а след раждането свалих 8кг. Останалите свалих след като спрях да кърмя и сега съм 170см. и тежа 59гк.