www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Опити за забременяване => Темата е започната от: tedi iska bebe в Октомври 22, 2009, 20:01:36 pm

Титла: Обърната матка
Публикувано от: tedi iska bebe в Октомври 22, 2009, 20:01:36 pm
Здравейте на всички,аз съм ново лице във форума.И аз съм с обърната матка и правим бебе вече година и няколко месеца,не зная къди е проблема в матката или в позата,но взех да се отчайвам вече.Моя колежка също е с О.М ,но бебето станало  от раз,може би защото не са спирали цял месец със секса. :D вероятно не е проблема в матката а в секса  :wink:, така ,че не се отчайвате като мен , а не спирайте да правите секс, и аз така мисля да направя :D,успех на всички които правят бебе.И се надявам скоро да се похваля. :wink:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: radosttinka в Октомври 22, 2009, 21:20:05 pm
Теди, щом опитвате повече от година вече е добре да се посъветвате със специалист по репродуктивна медицина.
А по въпроса с обърната матка ето някълко теми, където това се е обсъждало :)

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34261.msg579043#msg579043
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=16828.msg273650#msg273650
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=31429.msg496102#msg496102
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: tedi iska bebe в Октомври 22, 2009, 22:07:48 pm
Здравей Радост,много се надявам да ми няма нищо,ходя на генеколог и правя изследвания за хормоните , оказа се ,че  ми е висок пролактинът,е не много но е висок,предписаха ми да пия бромокрептин, но не ми действа добре има много странични действия и то много лоши и така продължавам напред и много се надявам да не сме уцелили момента.Ми това е за сега от мен , стискайте палци  :wink:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: sweet_baby в Октомври 30, 2009, 12:48:13 pm
Успех!!!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: crow в Октомври 30, 2009, 14:57:31 pm
Здравей Радост,много се надявам да ми няма нищо,ходя на генеколог и правя изследвания за хормоните , оказа се ,че  ми е висок пролактинът,е не много но е висок,предписаха ми да пия бромокрептин, но не ми действа добре има много странични действия и то много лоши и така продължавам напред и много се надявам да не сме уцелили момента.Ми това е за сега от мен , стискайте палци  :wink:
Ако пролактинът ти не е много висок, го изследвай отново. Провери го пак, защото често и лабораториите грешат, а може би знаеш и че това е хормонът на стреса и не е хубаво да си била запъхтяна, да си бързала, да не си пила кафе и т.н. преди да го изследваш. Проверете и наличието на овулация. При висок пролактин доколкото съм запозната липсва овулация, както и МЦ е нередовен. Съветвам те всичко това, за да не пиеш лекарства, ако не е доказано че имаш нужда от тях. И както те е посъветвала Радосттинка, ако бебето не става повече от година посети специалист по стерилитет - не си губи времето с обикновени гинеколози. Има ред причини, които могат да доведат до незабременяване.
 Успех!
П.П: Обърната матка със сигурност не е причината. Матката има няколко позиции, които може да заема и всички те са нормални, но някои лекари я наричат "обърната", което не е много правилно.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: tedi iska bebe в Октомври 30, 2009, 22:02:57 pm
Здравей,crow пролактина го изследвах рано сутрин,не бях пила кафе,но съм сигурна ,че ако го изследвам пак ще покаже друг резултат.Чувала съм и чела ,че не се изследва лесно и не зная до колко ми е верен резултата.Що се отнася до БТ меря я от скоро,защото се съмнявам ,че нямам овулация,започвам сериозно да обръщам внимание на това и се надявам до няколко месеца да имам някакъв сигурен резултат.Благодаря ви за вниманието и се надявам много скоро да съм от вашата партия :wink: с едно малко сладко  :sbabygirl:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: blue_sky в Октомври 30, 2009, 22:19:44 pm
Теди, трябва и спермограма да се направи, но задължително в клиника по стерилитет, че обикновените лаборатории много често изкарват грешни резултати.
Както са ти казали момичетата, обърнатата матка не е проблем. Аз съм с такава, майка ми също, а и немалка част от жените (не мога да се сетя за какъв процент точно ставаше въпрос, но не беше малък).

Успех!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Януари 19, 2010, 16:27:22 pm
Здравей те момичета.Включвам се в темата защото и аз съм с обърната матка.Знам че тя не е причината за липса на бременност.Аз забременях но за мое огромно съжаление, радостта ми беше кратка.Не се отчайвам и продължавам напред.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: noone.1 в Януари 21, 2010, 09:42:07 am
Аз забременях но за мое огромно съжаление, радостта ми беше кратка.
Ели, на мен също са ми казвали гинеколозите, че съм с обърната матка. Според една акушерка обърнатата матка не създава проблеми със забременяването, а с износването. Не знам дали трябва да й вярвам. Но аз имам два спонтанни аборта и една нормална успешна бременност(между двата спонтанни аборта), така че започвам да търся причина във всичко - включително и в обърнатата матка за проблема с износването. А колкото до забременяването ... смятам, че обърнатата матка трябва да създава проблеми. Накъде е обърната? Не създава ли някакъв проблем с гравитацията. Дали семенната течност може да достигне докъдето трябва? Много ме интересува темата, дано някой да отговори нещо разумно по въпроса.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: crow в Януари 21, 2010, 11:27:52 am
Какъв проблем с гравитацията  :lol:  :lol: Обърната означава няляво, надясно, напред .. ей такива неща, но това са нормални позиции на матката и съвременната медицина вече отбягва такова понятие "обърната".
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: erika в Януари 21, 2010, 11:48:23 am
Аз съм странен случай- двама лекари са ми казвали, че имам обърната матка (накъде е обърната не знам  :lol: ), а останалите- че е нормална.

Забременявала съм два пъти, причината в абортите не е в никакъв случай в обърната матка.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: crow в Януари 21, 2010, 11:56:31 am
Казвали са ти, че е нормална именно защото си има няколко позиции и всички те са нормални. Някои лекари все още смятат, че се делят на обърната и необърната. На мен преди повече от 10г. ми казаха, че матката ми е обърната. Казаха ми го колкото да си изкарам акъла и години наред да живея с мисълта, че нещо не съм наред. Но последните няколко години лекарите даже не считат за нужно да ми споменат каква е. Питала съм сегашния си лекар и той ми обясни, че си е съвсем нормална и на повечето жени им е такава позицията.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: noone.1 в Януари 21, 2010, 12:04:33 pm
Какъв проблем с гравитацията 
Амииии, имах предвид дали семенната течност не изтича, вместо да се насочи накъдето трябва  :oops:
Възможно ли е матката да е обърната така, че семенната течност да не може да достигне до яйцеклетката. Такива размисли ме бяха обзели. Още повече, като видях, че тук пишат и за пози, при които се зачева по-лесно при обърната матка.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: !!! в Януари 21, 2010, 12:06:30 pm
Приобърната матка збременяването си е нормано, но при определени пози при секс има по-голям шанс!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: crow в Януари 21, 2010, 12:50:06 pm
...но при определени пози при секс има по-голям шанс!
.. което не е доказано  :wink: Имам познати забременели без ниакакви специални пози, а някои от тях дори са се "пазили"  :wink:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: !!! в Януари 21, 2010, 13:00:33 pm
Гардже казвам по-голям шанс
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Януари 21, 2010, 13:09:05 pm
Аз също знам че в определни ползи има по голям шанс за забременяване,при обърната матка или там както е правилно да се казва  :D
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Януари 21, 2010, 16:34:36 pm
И аз да се включа,че и на мен все ме казват че матката ми е леко обърната ,но не са се уточнили накъде :DКъде ги има тези пози бе дами?Май ще ставаме и акробат :oops:Дайте линк :D
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Януари 22, 2010, 16:59:09 pm
Момичета и аз съм навита за позите само да стане,че напоследък ме е налегнало едно отчаяние.А за обърнатата матка казвам какво ми казаха.Няма проблем,само ,че когато имаме бебенце(както беше при мен) не може да се види с коремен ехограф и се използваше само вагиналния.
Държа на позите :oops:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: noone.1 в Януари 23, 2010, 16:14:44 pm
В линковете, които е дала radosttinka намерих мнения, че при обърната матка по-лесно се забременява при колянно-латътна поза, която още я наричаме "задна прашка". Много хора (сред които и аз) смятат, че по-сигурно се забременява, ако жената постои известно време с вдигнати крака след секс - е, става дума да ги подпреш на стената. Една госпожа по биология каза, че трудът, който полагат сперматозоидите, за да стигнат до целта, се равнява на това ЧОВЕК ДА ПРЕПЛУВА АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН, а океанът да е пълен не с вода, а с КАРАМЕЛ!!! Така че има някакъв смисъл да вдигнеш крака, за да им помогнеш да стигнат докъдето трябва.
Доцент Маркова, каза, че не е нужно да се вдигат крака, достатъчно е да полежиш половин час с възглавничка под дупето...

И е много важно да се провери с тестове за овулация кога точно е овулацията. Защото иначе цял месец да вдигаш крака след секс е страшна досада, особено ако няма никаква полза  :lol:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Януари 23, 2010, 16:25:18 pm
Благодаря! :bighug:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Гальонди в Януари 24, 2010, 07:35:17 am
Последният път като забременях, позата беше "тя отгоре". Не знам дали има значение наистина,въпросната поза, но понеже и аз съм с обърната матка, не си вдигам краката на стената, а лягам по корем с леко вдигнато дупе.(с една възглавничка под бедрата)
(http://www.riversideonline.com/source/images/image_popup/ans7_tipped_uterus.jpg)
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: @Viki@ в Януари 24, 2010, 08:53:55 am
Аз не успявам да лежа по корем, защото всичко излиза / или поне аз така мисля/ :pleasantry:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: noone.1 в Януари 24, 2010, 19:56:13 pm
galiondi, СТРАХОТНО ти благодаря за тази картинка. Откак попаднах на темата за обърнатата матка не спирам да мисля накъде ли точно е обърната моята матка. А имам цветна снимка на тръбите, но от нея не се разбира накъде е матката  :(
Ще трябва да питам при следващия гинекологичен преглед.

Мисля че малко се вманиачавам с тази тема, но тя поне е приятна, защото си говорим за пози и за надеждите си за забременяване, а не за болести и кофти диагнози  :D
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Гальонди в Януари 25, 2010, 05:17:03 am
Аз не успявам да лежа по корем, защото всичко излиза / или поне аз така мисля/ :pleasantry:

@Viki@, не излиза всичко :) Нормално е наистина да изтече нещо, но това е по-скоро семенна течност.
dantealigeri.1 , темата за "обърната" матка е много оспорвана и "вечна"  :) и аз предпочитам да говоря за това, отколкото да се тормозя какво не ми е наред.. Това с обърнатата матка поне го знам  :flower:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Януари 25, 2010, 09:26:28 am
Еми момичета аз специално реших,че малко акробатика няма да ни дойде зле :oops:А пък за лежането след след акробатиката ще ги редувам,един път по гръб,един път по корем а пак те да си му мислят.:00001754:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Януари 25, 2010, 10:46:37 am
Хаха това ми хареса.Ние този месец по препоръка на док.ще се пазим ,на февруари ще ползвам вашите съвети и ще пада премятане :)))))
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Януари 25, 2010, 11:32:26 am
 и ще пада премятане :)))))  :lol:
Това ми хареса. Не се отчайвай с тази обърната матка. Майка ми е с такава, а има 2 дъщари. И на мен ми казаха, че съм с такава и всеки път като правим секс завършваме на "задна прашка". Е, поне разнообразяваме. Да те успокоя - док. ми каза, че при забременяване матката си възвръщала позата. Аз след цветна снимка забременях незнам как но кратка радост) и на прегледа първата работа на док. беше да провери дали се е нормализарала. Така, че прави си кефа и завършвайте на позата където ислиза най - малко течност.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Януари 25, 2010, 16:20:14 pm
То това е ясно ,решено е акробатика ще има ама като обичам да съм си ...Важното е да сме в играта и дано следващия път се похвалим с :bfp1:
Да си призная тук малко се разтоварвам от лошите мисли.
               Благодаря Ви момичета :heartbeat:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Януари 25, 2010, 18:04:47 pm
Да и на мен ми действа ободряващо.Докато се пазим сега съм и малко и на диетка и после се захващаме. Дано да имаме всички гимнастички скоро резултат :bfp: :crossfingers: :goodluck:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: noone.1 в Януари 26, 2010, 13:05:23 pm
сега съм и малко и на диетка

Оф, знам че малко измествам темата, но аз пък не мога да си позволя диета, за да не ми се разбутат хормоните на щитовидната жлеза. Но пък тръгнах на фитнес и много се притеснявам, ако евентуално забременея, дали фитнесът няма да ми навреди, преди да разбера, че съм бременна?!?!?! Жената разбира,че й закъснява, около 3 - 4-та гестационна седмица. До този момент физическото натоварване може ли да е фатално :(
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Януари 26, 2010, 13:19:32 pm
Мисля,че няма да ти навреди.Е ,става въпрос за умерени натоварвания де.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: despovche в Януари 28, 2010, 12:57:42 pm
Здравейте !Искам да споделя моят опит и ,ако мога да помогна на авторката на темата ,а и на други момичета много ще се радвам!
Вече съм щастлива мама на прекрасно момченце,но преди да дойде имах доста проблеми със забременяването.И аз съм с обърната матка,моето Аг-ми каза,че по лесно се забременява,ако след секс(за предпочитане "задна прашка")лежа по корем пол.час с възгл. под дупето,естествено минах и през всички изследвания,цветни снимки,на мъжа ми-спермограми,както си му е реда,но без резултат 1 год.Не знам дали от позата,или от резултатите, или от графиката на БТ или,че всичко ни е ок аз се успокоих и се отказах да следя дати,овулация,и вс. свързано със забременяване,правихме секс  само  за удоволствие и забременях!За съжаление направих спонтанен аборт,но 2 мес.след това без въобще да мислим за бебеправене и в дни далечни от овулация правихме секс-и аз отново забременях! Не можах да повярвам-казват че след аборт и раждане се забременява бързо-може би е така,няма значение,родих живо и здраво бебче,което осмисля дните ни.На мен мн.са ми казвали,но и на вас ще кажа-бъдете спокойни,не мислете постоянно за забременяването ,обичайте се с половинките си,правете секс и всичко ще се нареди когато му дойде времето.Пожелавам ви го от сърце.Надявам се да не съм досадила на някой с дългия си пост.Успех!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Януари 28, 2010, 14:58:42 pm
Благодаря за поста despovche. Малко ще се пошегувам.И какво излиза момичета, задна е ми това е.От февруари започваме.Нов месец нов късмет :wave:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: despovche в Януари 28, 2010, 15:03:32 pm
 osi_9 ,и аз забременях февруари мин.година,стискам ти палци,може пък да съм ти на късмет... :P
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: !!! в Януари 28, 2010, 15:03:58 pm
И какво излиза момичета, задна е ми това е.

И аз така знам!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Януари 28, 2010, 15:39:25 pm
Хм ще почнем и ние на задна да караме,видяло се е osi_6 този емотикон е да се посмеем :wink:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Tеди в Януари 28, 2010, 15:49:17 pm
И аз в отбора на "ретро" матките.
И задна и предна все тая...не става! osi_8
Забременях без да си имам понятие от овулация,БТ,тестове,прегледи,и то неведнъж,а цели 3 пъти.Само че имам 2 мисседа в 13г.с. и след тях родих синът си.(преди 7г.)
Но откакто бебеправим нямам и една бременност. :?
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Януари 28, 2010, 18:04:55 pm
Мамче,според мен " то" тогава става ,когато не си информиран,пренавит,когато не го чакаш и още подобни.А ние ,за да се успокоим тук си говорим за пози  :lol:Наистина обаче при някои вярвам ,че и това има значение и още от средата на февруари ще пробваме/нали е за доброто..... :lol:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Януари 28, 2010, 23:16:14 pm
osi_9 ,и аз забременях февруари мин.година,стискам ти палци,може пък да съм ти на късмет... :P

Ако си ми на късмет ще ти искам адреса(не да ти идваме цялата рода на гости :grouphug2:)ами дати пратя цветя и бонбони за късмета.
А  пък тук сме си дружинка колко фефруарчета.......:party:
Дай боже да си ни късмета.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Януари 28, 2010, 23:29:57 pm
Мамче не се притеснявай,можеш да видиш графиката ми за този месец.Няма БТ,ОВ тест карам го този месец ваканция.За това както казва moniks_s ние тук си отпускаме душичките. osi_5
Моичкия много си пада по тая дето ще я почваме февруари(щастливец).Иначе много си ме слушка като му кажа ай де и той добре, нали трябва да ги пускаме в движение :00001754:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Януари 29, 2010, 08:18:30 am
Елинче и ние сега го караме без БТ ,но от февруари ще почнем с любимата на мъжете позичка и с ОВУ тестовете пък ще видим ,може да ние наистина на късмет :bighug:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Януари 29, 2010, 08:24:43 am
Може ли и аз да те пипна за къдем despovche , може ли, може ли ????
moniks_s , а какво ще кажеш за това  :cul2: ?  :lol:
Приятен ден момичета!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Януари 29, 2010, 08:27:53 am
Хахахаха ми то май това сме НИЕ ....:))))))
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: despovche в Януари 29, 2010, 09:54:22 am
Момичета,невероятни сте,много се радвам,че сте толкова позитивни!!!Прегръщам ви всички и ще съм безкрайно щастлива ,ако скоро се похвалите с две чертички!!! :bighug: :bighug:
Много ме развълнувахте,чак се просълзих  наистина,влизам в положението на всяка една от вас-до преди година и аз бях от тази група,вярвайте,че ще забременеете и си мислете за вашето бъдещо  бебче и то ще дойде при всяка една от вас мили бъдещи мами(и някой настоящи) :balk_50:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Януари 29, 2010, 12:37:04 pm
despovche  Благодаря ти за милите думи. И да не забравяме, че след всяка луна изгрява слънце и то грее на всяка улица.  И най-важното - правете любов!!!
 :balk_21: пък то ще дойде !!!
 :bighug:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Януари 29, 2010, 14:55:23 pm
Права си galka-malka едно цитат че "Правете любов а не война",е има си нужда от едно малко боричкане за тонус  :balk_198: не такова.
Имам предложение може би това ще ни помогне :bellydance:
Имам и още едно ако искате ще говорим за плетки :P
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Февруари 25, 2010, 10:47:58 am
Ехоооооо гимнастичките,няма ли да докладваме за края на месеца кой какви ги е свършил?????Бандата ,повеселихме се януари и сега дайте да се отчетеме момичета!Пишете ,че темата беше много разтоварваща :hug2:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Tеди в Февруари 25, 2010, 11:42:31 am
Ехоооооо гимнастичките,няма ли да докладваме за края на месеца кой какви ги е свършил?????Бандата ,повеселихме се януари и сега дайте да се отчетеме момичета!Пишете ,че темата беше много разтоварваща :hug2:
Още ги вършим,Монка. :bellydance:
Да видим този месец с пиенето на лекарството и "правилната" поза какви ще ги надробим. :lol:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Февруари 25, 2010, 13:14:06 pm
Мамче така си е и ние спазваме позата пък ще видим.Отчет след 7 март
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: despovche в Февруари 25, 2010, 13:38:14 pm
Следя темата момичета и ви стискам палци! :bighug:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Февруари 25, 2010, 13:53:36 pm
Ей  :balk_186: :balk_185: :balk_190: :balk_187: :balk_193:  :veloergo: :shtangi: и подобни. Не мога да намеря акробатче :P. :balk_64:
E, и аз да се отчета.  :D
И при мен няма промяна в положението, но пъъък да ви кажа под секрет, че тая "задна прашка", който я е измислил е бил мноооооого щастлив човек. :oops:
А пък напоследък сексуалния ни живот беше малко и той в криза :lol: и като се кача върху моя направо много е щастлив.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Февруари 25, 2010, 14:50:26 pm
Браво Галка,  само така!е36 има радост/поне така разбрах от графиката и/,дано се похвалим всички скоро !
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Февруари 26, 2010, 09:14:03 am
е36 - стискам ти палци  :wink: .
Нали темета беше "Обърната матка". Да дадем кураж (ако все още не сме й го дали  :lol: ) на авторката.   :P.

п.п. е36, ако има нещо моля те да кажеш как е станало? Дали сте се катерили по лампи, тавани и т.н.
 :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: kydravoto в Февруари 26, 2010, 10:42:42 am
Здравейте момичета. Реших и аз да се включа по темата и да ви вдъхна кураж. Аз също съм с обърната матка. Година и половина почти правихме опити като стриктно спазвахме правилото - завършек на "задна парашка"  :lol:. Честно да ви кажа тази поза вече така ми беше досадила...След това разбира се краката на стената... :D. Доакто един ден се разговорихме с лекарката ми за позите. Не знам защо дотогава не сме коментирали - аз си четях в нета и си мислех че всичко правя правилно. Та като и казах че знам че правилната поза е задната тя ми вика: "Ама как задна трябва ти да си отгоре като дойде момента" 8O. Е аз пък бях чела че аз като съм отгоре е най - трудно щото действала гравитацията :lol:. Оше първия път като завършихме с "аз отгоре " и то взе че се случи. Не знам дали позата помогна или това че ползвахме Pre-Seed-a за първи път, или пък нещо друго. Не знам наистина, но това вече няма значение - важното е че вече си имам голям корем :lol:. Момичета това да го мислиш много не е работа. Наслаждавайте се един на друг и работата ще стане. Успех на всички.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Февруари 26, 2010, 12:08:25 pm
Привет на всички!Само да кажа ,че докато бях аз отгоре после всичко изтичаше,а сега на "задна"почти всичко остава в мен.Е,то всичко е много индивидуално де!Дано всички си имаме голям корем скоро :crossfingers:На теб къдравелке успех и лека бременност!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Февруари 26, 2010, 13:00:48 pm
 kydravoto , пожелавам ти това да са най-приятните и леки 9 месеца. 
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: kydravoto в Февруари 26, 2010, 14:49:15 pm
Благодаря ви момичета. Пожелавам ви и вие в най скоро време да изживеете своите най-приятни 9 месеца.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: blue_sky в Февруари 26, 2010, 15:28:17 pm
Ох, моля ви, не преувеличавайте заради обърнатата матка. Тя не е проблем, а анатомична особеност. Забременявала съм и без задна, предна прашка, че и крака на стената. Ако няма проблем, ще забременеете и без акробатики. Успех!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Февруари 26, 2010, 19:02:04 pm
Ние не преувеличаваме и не казваме ,че това е проблем!То е ясно ,че е анатомична особеност ,просто мисля,че на никой не пречим като пишем в темата!Правим го с цел разтоварване и т.н Извинявам се ако сме попречили с постовете си на някой
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: kydravoto в Февруари 27, 2010, 09:45:03 am
Привет на всички!Само да кажа ,че докато бях аз отгоре после всичко изтичаше,а сега на "задна"почти всичко остава в мен.Е,то всичко е много индивидуално де!Дано всички си имаме голям корем скоро :crossfingers:На теб къдравелке успех и лека бременност!
Moniks_s то и при мен всичко изтичаше и не съм се и надявала че може да стане, но то взе че стана. Важното е да не става вманиачаване за следене на пози като при мен :). Аз така мисля, но дето има една приказка "удавника и за сламка се хваща" :0. Успех мила, дано скоро се похвалиш с двете чертички.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Март 01, 2010, 11:07:27 am
Ние не преувеличаваме и не казваме ,че това е проблем!То е ясно ,че е анатомична особеност ,просто мисля,че на никой не пречим като пишем в темата!

Подкрепям те напълно!!!
Просто човек като чуе нещо, което е извън нормалното му идва като гръм от ясно небе. Като ми казаха, че ще ми махат едната тръба аз се уплачих. И за това ли не трябва да се драматизара. Да - имам още една, няма проблем. Като видяхме спермограмата на моя, че нормалните сперматозоиди са само 7% и с това ли не трябва да се  драматизира. Все пак ги има.
И аз забременях с обърната матка (за съжаление до 4 седмица), но с големи усилия.
Желая ви всичко най-хубаво. И Честита Баба Марта!!!!!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Март 01, 2010, 13:34:19 pm
 :bighug:Честита Баба Марта !Да сте живи и здрави момичета![/color]
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: despovche в Март 01, 2010, 19:29:42 pm
Честита Баба Марта мили момичета!!!!
И не забравяйте възглавничката под коремчето ,поне половин час си полежете върху нея!
Стискам палци на всички!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Март 05, 2010, 06:41:18 am
Здравейте момичета.Утре е моя ден .Стискайте ми палци.Боже как се вълнувам.Ще напиша резултатите в понеделник по случай нашия празник. :)
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Март 05, 2010, 11:40:52 am
Много силно ги :crossfingers: и на теб и на moniks_s .
Силно се моля и се надявам за вас чудото да е станало.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Март 05, 2010, 11:43:26 am
Много, ама много  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Март 05, 2010, 12:07:07 pm
Дано Галче!Мерси за палчетата!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Март 07, 2010, 10:41:40 am
Резултата стана днес ясен :(следващия път надявам се
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Март 07, 2010, 11:49:00 am
Съжелявам Ели,ама като ти гледам графиката май не е дошла лелката или не си отбелязала?И БТ ти е висока,как разбра че няма нищо?Аз също нещо съм обезверена де, то е рано но правих тест и беше ----Ти на док ли ходи или?????2 :?
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Март 07, 2010, 11:54:26 am
Сутринта ми дойде.Направих два теста отрицателни не мога да си обясня защо температурата ми е висока.Вторник отивам на док.Давидим какво става.А цикъла ми не е мн обилен.
Не знам какво да мисля или започвам да си внушавам.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: despovche в Март 07, 2010, 17:24:35 pm
Ели ,не искам да давам напразни надежди ,но щом темп. ти е още висока има шанс(моя първи тест също беше отриц. и то на 3 ден закъснение).Стискам палци,след док,пиши
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Март 07, 2010, 18:07:02 pm
Десповче, мерси душко даваш ни все пак надеждица! :hug2:Ели ще чакам да пишеш! :crossfingers:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Март 07, 2010, 19:34:56 pm
Благодаря.Ще пиша като се върна от док.moniks_s стискам ти палци миличка.
Искам да ви честитя празника предварително.Бъдете щастливи и винаги всеотдайни.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Март 08, 2010, 09:44:42 am
Mного съжалявам ели за поредното разочарование  :( . Каквото и да кажа ще е глупаво, но все пак горе главата и напред. Следващия месец ще стане.
Честити празник, момичета!!!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: power в Март 08, 2010, 19:10:55 pm
Здравейте,момичета!
Имам еднин може би доста глупав въпрос,но искам да ви питам нещо. Този месец като бях на преглед,мойта докторка ми каза , че след раждането матката ми се е обърнала. Та въпросът ми е- сега за каква да я смятам за нормална или за обърната, защото нали имало значение позити при секс?
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Март 08, 2010, 20:07:22 pm
Ох Паурче ,душко мойто скромно мнение е ,че няма нормална и ненормална матка/казвам го защото ако не аз друг веднага ще ни поправи  :lol:.От тук досега разбрах ,че по ефикасни са др.пози при такова разположение/обърната  матка,т.е/,т.е "задна "или както и да се казва по-точно.Прочети цялата тема мила и пиши да си по споделяме! :bighug:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Март 09, 2010, 08:51:51 am
Здравейте,момичета!
Имам еднин може би доста глупав въпрос,но искам да ви питам нещо. Този месец като бях на преглед,мойта докторка ми каза , че след раждането матката ми се е обърнала. Та въпросът ми е- сега за каква да я смятам за нормална или за обърната, защото нали имало значение позити при секс?
И аз зная, че като или като забременееш или като родиш и  матката си връща "нормалното" положение, но не мога да ти кажа със сигурност, понеже не съм раждала  :(. Но за позите Моникс те е посъветвала много добре - прегледай темата от начало. Ние стигнахме до извода - ВАЖНОТО Е ДА СИ ПРАВИТЕ КЕФА В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ДНИ!  :D 
За да разбереш каква е в момента посети поне няколко лекари и ако поне на 2-ма мненията съвпаднат - такава е!
Успехи!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: power в Март 09, 2010, 17:59:59 pm
Благодаря ви за отговорите!
За позите съм на ясно,аз имах предвид,че преди матката ми е била в едно положение,а след раждането се е обърнала от тежестта.Може би не съм си задала много правилно въпроса- възможно ли е матката пак да се върне в предишното си положение или не? Интересно ми е,за да знам на кои пози да наблегна.  :)
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: power в Март 13, 2010, 17:54:12 pm
Хайде, момичета,някой може ли да ми отговори на въпроса?
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Март 14, 2010, 01:03:28 am
Прочети няколко страници по напред и ще разбереш :lol:
Успех
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Април 14, 2010, 12:49:53 pm
Хайде обратно в любимата тема!След още едно неуспешно зачеване,с мъжо подновяваме опитите в специалните позички....Ели пиши как си,какво става при теб?Галчето и тук да ти честитя душо и ела в нашата тема да опръскаш с вирусииииии....
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Април 14, 2010, 13:05:52 pm
 :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:
 :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1:

Готово. Пу-пу-пу! Дано ви хване и не ви пусне 9 месеца.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Април 14, 2010, 13:36:44 pm
охаааааа браво :a_cat_06:,ха дано
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: @Viki@ в Април 18, 2010, 08:35:35 am
moniks_s, ако започнеш дуфастона на 11 ден от цикъла ще подтиснеш овулацията!
Той се приема след доказана овулация! Някъде от 16 ден .... !
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Април 18, 2010, 12:04:03 pm
Ами аз в сряда съм на фоликулометрия /11 ден е / и от тогава трябва да почна с дуфастона.
moniks_s, ако започнеш дуфастона на 11 ден от цикъла ще подтиснеш овулацията!
Той се приема след доказана овулация! Някъде от 16 ден .... !
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Април 19, 2010, 08:24:23 am
Монка, аз го пих от 16-ти до 25-ти ден и имаше ефект. И аз съм чувала, че подтискал увото. По-добре говори с доктора ти.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Април 19, 2010, 08:33:19 am
И Галка какво да му кажа,нали се предполага ,че знае повече човека 8O.А и тук четох във форума де,че неподтиска ову.то,защо хем ще го подтиска,хем ще го стимулира с клостила :lol:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Април 19, 2010, 08:45:11 am
Оффф, само се моля да знае какво прави. На мен ми го изписа за регулиране на цикъла, който си ми беше редовен и оффф. Незнам!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: любопитка в Април 20, 2010, 11:16:27 am
Благодаря ви за отговорите!
За позите съм на ясно,аз имах предвид,че преди матката ми е била в едно положение,а след раждането се е обърнала от тежестта.Може би не съм си задала много правилно въпроса- възможно ли е матката пак да се върне в предишното си положение или не? Интересно ми е,за да знам на кои пози да наблегна.  :)
Когато е придобито обръщането на матката както при теб след раждане ,по-принцип би трябвало да може да се върне..зависи от какво е останалаобаче обърната,от слабост на лигаментарния апарат или друго..но не мисля че конкретни пози ще я "наместят" образно казано :)
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: power в Април 20, 2010, 20:42:59 pm
Любопитка,мерси за отговора! Аз поразпитах и разбрах,че важното е шийката в какво положение се намира,а моята си е както преди просто самата матка се е била обърнала,но вече може всичко да е ок, защото минаха 6-7 мес и би трябвало да се е възстановила.Поне аз така мисля. :oops:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Април 20, 2010, 21:38:57 pm
Дано ,всичко е наред power!Успех ,мила
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Април 26, 2010, 15:00:47 pm
Здравейте,момичета!Скоро не съм писала.Здравей moniks_s .Какво да ви пиша милички опитите продължават.Надявам се да ви зарадвам някой ден.А за сега съм добре.Имах напрегнат месец работа, а и станах кума сватбата беше на 24.04.Представете си еуфорията и напрежението.Може да ви кача снимка от сватбата. Имаше много :bellydance:.Знаете как е.А вие как сте?
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Април 26, 2010, 16:19:22 pm
Ами и ние си работиме по въпроса ...ДАно последваме Галка с резултатите
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Април 28, 2010, 08:04:54 am
Дай Боже да я последваме всички тук.За сега ви пожелавам много късмет то Господ си знае работата.И да не забравяме позичките ние си ги прави и е доста интересно........ :lol: :P
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Май 03, 2010, 18:52:26 pm
Здравей те момичета.Искам да споделя най- очаквания момент с вас.Чудото стана имам ме  :bfp1: .Днес бях при доки и се потвърди.Пиша ви и си плача.Надявам се, че този път ще стигнем до края.Искам да ви урочасам ,да ви се случи същото като на мен днес.Утре съм на изследвания на прогестерона.
Целувам ви всички и ви благодаря за подкрепата.
п.п.Да кажа и за матката нали съм си нестандартна, не можаха да го видят с коремен,ползваха вагинален.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Май 03, 2010, 19:03:56 pm
Ухаааааааа браво много се радвам.Честито :cloud9: :dance2:Май само аз си останах в темата...самичкааааааа :(
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Май 03, 2010, 19:20:37 pm
moniks_s Няма толкова лесно да се отървеш от мен миличка.Така и не се запознахме официално но ти си ми скъп приятел.И винаги ще пиша тук само модераторите да не ме спамнат.Между другото
аз се казвам Елина. :P
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Май 03, 2010, 20:26:22 pm
Приятно ми е Моника!Не мисля,че ще те махат,няма за какво пиши ми и на личните и готово успех и се пази много
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Гальонди в Май 03, 2010, 21:55:56 pm
Ухаааааааа браво много се радвам.Честито :cloud9: :dance2:Май само аз си останах в темата...самичкааааааа :(

Мони, не си сама де!!! И аз съм тука:) Бях писала в тази тема преди време, ама не съм се връщала отдавна!!  :drunk:
Елина, ЧЕСТИТО, много обичам такива хубави новини!! Безпроблемни 9 месеца ти пожелавам! много прегръдки  :hug2:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Май 03, 2010, 22:43:48 pm
Ха така де влизай и ти иначе Мамче не влиза и ще съм самотния войн тук... :lol:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Гальонди в Май 04, 2010, 03:32:01 am
Вземам си една хубава почивка от кексене, че направо ми се взе акъла!! osi_12 И на всичкото отгоре ако Ову-то ми е от лявата страна пак, направо си е било за нищо!!!Там ми е запушена тръбата от към яйчника. По принцип имам силни болки при Ову и мога да кажа коя страна овулира..Този път .. и от двте страни ме наболява само, ама все боде в ляво...Направо не знам!!!
Мони ти защо не си прави и Ову тестове този месец?
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Май 04, 2010, 07:04:25 am
Благодаря,galiondi дано всичко да е наред и този път да го изкараме до края.Забраниха ми кекса,че вчера доки видя първо една киста(била лутеринова) с коремния а после с вагиналния установихме +++.По ирония кистата е на левия яйчник и там е и зародиша.То май винаги има по нещо.Успех на теб .
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Май 04, 2010, 08:05:09 am
Ели дано всичко и наред.Чела съм ,че не пречи кистата ама доки ще ти каже.Галче,не правя щото ми писнааааа :lol:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: despovche в Май 09, 2010, 21:06:21 pm
Здравейте момичета,виждам хубави новини се носят,явно "задната" поза си е изиграла работата;))),честито на galka i elina!!!лека и безпроблемна бременност ви желая,а на останалите-кураж и мятайте мъжете в леглото!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: vassi24 в Май 10, 2010, 23:38:49 pm
Здравейте  :) и аз се присъединявам към вас, с обърната матка съм само че незнам дали винаги съм си била или се е обърнала след като съм родила  :oops: защото преди да забременея не съм ходила на гинеколог. Вдигането на краката му е майката, първоя път когато правехме бебе два месеца по ред след секс полежавах малко 5 минутки и отивах да се мия, но след като разбрах за форумите и попрочетох това онова за позите и вдигането на краката стана от първия път  :D
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Май 11, 2010, 07:37:39 am
Привет Васи и добре дошла.Ами да ти кажа отначало и аз ставах веднага първите месеци като опитвахме  :oops:,нооо вече си знам урока.Успех  :wink:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: vassi24 в Май 11, 2010, 16:27:11 pm
здравейте  :) присетих се да ви питам за МЦ лекарката ми каза че е нормално да ме боли много корема поради задръжката на кръв, само не ми е ясно нормално ли е да ми текат съсиреци  :oops: преди да родя не беше така, при вас как е?
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Май 12, 2010, 09:35:03 am
ами да  и на мен ми се е случвало,не го мисли ...
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: galka-malka в Май 15, 2010, 12:34:18 pm
Да не мислите, че ще се отървете и от мен лесно?!?
Сега съм още в болнични и се глезим с малкото. Ели, голямо честито от мен и лека бременност. Само недей се притеснява за нищо, а само се усмихвай широко и всичко ще е много хубаво.
Мони, хайде, теб чакаме и няма да те оставим така. Гледам графиката и стискам тайно и силно палци да се присъединиш и ти. Целувки на всички и не забравяйте - правете си кефа със задна прашка и успеха ще е положителен.
Благодаря ти Десповче.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Май 15, 2010, 19:36:31 pm
Хей,Галче липсваше  ми да знаеш,надявам се да си добре и  благодаря за палчетата :hug2:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: vassi24 в Май 18, 2010, 15:14:45 pm
здравейте  :bighug: как сте днеска, времето е ужано но тоа не трябва да разваля настроението ни, няма ли някой най накрая да се похвали че да се обнадеждим  :D. Аз съсвсем се отчаях вече само бебета са ми в главата, нищо че едно по цял ден ми се качва по главата аз искам още едно  preggo за да епълна лудницата  :). Лек ден на всички  :flower:.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Antoaneta_y в Май 18, 2010, 19:16:47 pm
Здравейте, аз наскоро разбрах,че съм бременна и на първия преглед док ми вика: Ама ти си с обърната матка. А пък аз : Така ли? Тоест досега винаги съм ходила при един и същи гинеколог и той нищо не ми е споменавал за тази моя анатомична особеност и разбрах чак като отидох на преглед за установяване на бременност, че я имам.

Въпросът ми е, че от няколко дни насам като се застоя дълго права или седнала на стола в офиса започва силно да ме боли кръста ниско долу. Чудя се дали няма някаква връзка с обърнатата матка (тоест тя като нараства да притиска нещо или ...). Ако някои има информация, моля да сподели.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Май 19, 2010, 09:15:59 am
Привет момичета!За обърнатата матка -то тя си е като другите само по-различно е разположена.Ако имаш някакви болежки от друго е да знаеш,няма нищо общо ,Антоанетке.От бебо ще да е  :D
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Май 19, 2010, 10:34:36 am
Здравей Antoaneta_y болките в кръста не са от обърнатата матка.Това е от бременността.Лекари те казват,че щом има дискомфорт значи нещата са добре :)
moniks_s Мони как си миличка .Продължавам да ти стискам палци.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Май 19, 2010, 11:05:43 am
Ами как да съм Ели?Мммм може и по-добре миричка,вещурляка пак дойде но имам усещане за следващия месец :lol:т.е така ми се иска :DНадявам се ,че с бебо сте добре ,нали? :D
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Май 19, 2010, 11:23:00 am
За сега сме добре ако може да се каже(повръщане,гадене болки в краста) .Днес ще ходя при док.Да видим дали си имаме вече сърчице,как е кистата(дано да е намаляла) и отлепването дали е спряло.Гледам спокойно на нещата не се притеснявам.Оставила съм всичко в божите ръце.Продължавам с дуфастона увеличиха ми го.Това е от мен Мони.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elle22 в Септември 10, 2010, 15:27:47 pm
След спонтанния аборт ме гледаха на видеозон и ми казаха, че матката ми е обърната и недоразвита. Питаха ме колко време сме "правили" бебе. Като казах, че веднага съм забременяла, докторът се зачуди. Втората ми бременност беше успешна, забременях от раз. В момента отново съм бременна... от първия път. Все още е началото, така че не знам дали бременността ми ще е успешна.
Все едно, не мисля, че забременяването се влияе от положението на матката, може би по - скоро износването.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: miai в Септември 10, 2010, 20:53:24 pm
Привет и от мен!
Благодаря Ви!Докато четях писанията Ви усмивката не слезе от лицето ми....
Колкото за матката и моята гледа нанякъде, ма накъде и аз не знам :lol:
Успех момичета!!!!И всяка от нас да се похвали с голям корем и красиво бебенце!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: blue_sky в Септември 10, 2010, 23:25:36 pm
Май само в България се води, че не може да се забременее с обърната матка, което изобщо не е така.  :x  За износването също не е проблем.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elle22 в Септември 20, 2010, 05:41:07 am
Ходих на доктор и той потвърди, че матката ми е обърната. На 5 часа, каквото и да означава това. Обясни ми, че тази анатомична особеност прави цикълът ми много по - болезнен, както и първоначалните болки при забременяването са много по - силни. Не спомена нищо за износването на бебче, а със забременяването не съм имала никакъв проблем. Каза, че обърнатите матки ги имали толкова жени, колкото са левичарите по света :)
Успех на всички и много пухкави бебета  :bori_007: :bori_004:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Септември 20, 2010, 07:59:57 am
Ама аз въобще не знам защо го споменават този факт :x, те и за моята и то само един док ми го каза ,де,че била много назад 8O и т.нНо има разлика от различно положение на матката и от недоразвита матка и още мн.др.Успех момичета :grouphug:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: elina_93 в Октомври 02, 2010, 11:09:18 am
moniks_s ей защо не се похвали :jump12: сега влизам и виждам.
Ма ле колко се радвам.
Пиши на лична.
Титла: Обърната матка
Публикувано от: nina_90 в Февруари 27, 2013, 20:28:10 pm
zdr.ot 3 godini sam jenena i nemoga da zabremeneq hodih  kade li ne sega sam pri edin mn dobar doktor  napravihami svetna snimka i se okaza 4e matkata me e na edna strana i se vijda 4e ediniqt mi q6tnik trabi4kata mi e otvorena a na drugiqt ne se vijda ni6to i sega doktorat mi kaza sled drugiqt mi sikal me iska pak pri nego da mi pravqt nqkolko pati Produhvane ISKAM DA ZNAM I AKO MOJE DA MI KAJETE 6TE IMALI NQKAKV SMISAL OT SVI4KITE TIQ RABOTI MOLQVI PI6ETE MI NA SKYPE PATETO_90 ILI NA E-MAIL ILI TUK 6TE SAM VI MN AAMAA MN MLAGODARNA :(

Бел. мод. Моля пиши на кирилица или използвай Кредор
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: jam в Февруари 27, 2013, 22:23:33 pm
nina_90,

кой е този много добър доктор?
по принцип, ако тръбата е запушена, с продухване нищо няма да се постигне. ама нали едната тръба ти е проходима, все пак? ако всичко друго е наред, това трябва да е достатъчно.

но пък ти пишеш, че 3 години не си забременяла. значи, нещо друго не е наред.
или са ти запушени и двете тръби - въпреки видяното на снимката, или има друг проблем.
спермограма на мъжа ти правихте ли?

Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: nina_90 в Март 02, 2013, 11:04:28 am
napravih me na majim isledvaniyata i se okaza 4e e v otlicno sastoyanie a doktorat koyto me preglejda se kazva ivan ivanov ie specyalist po tezi raboti i taka kakto kazah imam mn golyam problem i zaradi tova iskah dami kajete dali ima smisal ot tezi raboti sa6to takami kaza 4e o6te ot dete sam bila taka i ima veroytnost dasam se rodila taka :( :( :(

Бел. мод - Пиши на кирилица или ползвай Кредор!
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: moniks_s в Март 03, 2013, 23:16:52 pm
здр. Нина,от това ,което разбрах е ,че едната ти тръба е отпушена,а другата не!аз бих потърсила и друго мнение,като изпатила знам,че колкото доктори,толкова и диагнози,и това е защото не всеки разбира от репродуктивни проблеми гинеколог....мой съвет като препатила е да отидете в специализирана клиника и да не вярвате на всеки лекар,който си прави опити,не бързай да ти продухват тръби и прочие....все пак това е твоето тяло....успех и пиши,аз не бихх се подложила на никъкви процедури без 2-ро и 3-то мнение
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: blue_sky в Март 03, 2013, 23:32:01 pm
Нина, подкрепям моникс. Обърнете се към репродуктивен специалист! Вероятно има нещо, което до момента убягва на лекаря ти. Джам е права - дори и с една проходима тръба, би трябвало да си забременяла след 3 години опити, ако няма друг проблем.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Bobbie в Март 04, 2013, 05:09:32 am
doktorat koyto me preglejda se kazva ivan ivanov ie specyalist po tezi raboti i
По кои работи е специалист - в клиника по стерилитет ли работи? И аз подкрешям мнението на джам, ако беше само едната тръба, за 3 години щеше да си забременяла.
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: draga_d в Март 05, 2013, 13:06:23 pm
Здравейте момичета,

И аз реших да споделя с вас. Аз също съм с обърната матка. Имам една бременност и едно раждане от преди 7г. Забременях от раз, но имах проблеми с износването, важното е, че края беше успешен. Сега пробваме с приятеля ми почти година вече, но не се получава. Всякакви пози сменихме, възглавници, вдигнати крака и какво ли не...не става и не става. Решила съм ако и този месец не стане да ходя на лекар. Отлагахме до сега, защото той има 2 деца, а и аз имам, но явно или не му е времето или има проблем. направо нз къде да отида на лекар и от къде да започнем.
Успех на всички, които така искат да видят :bfp:
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: Tеди в Март 05, 2013, 13:24:49 pm
draga_d, време е да се ориентирате към изследвания.Моят съвет е първо мъжа ти да си ги направи и след това ти.При него е само спермограма, докато при теб хормони и засичане на овулация, евентуално снимка за проходимост или хидротубация и т.н.
И задължително спермограмата в клиника по стерилитет!
Успех! yahoo_33 
Титла: Re: Обърната матка
Публикувано от: nina_90 в Март 07, 2013, 08:42:51 am
zdr.momi4eta mojebiste pravi mojebi tryabva dase dopitam i s drugi speciyalisti mn  vi blagodarya za vsi4ko koeto mi kazahte blagodarya i za savetite dobre 4e vi ima :wink: :wink: :wink: