www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Фонд "Асистирана репродукция" => Темата е започната от: lenusik в Октомври 20, 2009, 21:22:49 pm

Титла: съпругата е чужд гражданин
Публикувано от: lenusik в Октомври 20, 2009, 21:22:49 pm
Защо "фонда" не отпуска средства за смесени бракова като съпругата е чужд граждани, а съпруга българин. Няма ли значение, че повече от 10г. съпругата работи и живее в Р. България и си плаща осигуровки и данъци.
Тъй като жената е съпруга на гражданин на европейския съюз, по законодателството в България има същите пълни права като съпругът си и може да се ползва с тези права в цяла Европа. Това явно няма значение за фонда.
Титла: Re: съпругата е чужд гражданин
Публикувано от: elymausii в Октомври 28, 2009, 16:35:38 pm
Според мен това не е честно, аз съм одобрена и миналата седмица си взех заповета, моят приятел е чужденец, когато си подавах документите ми казаха да не се притеснявам, щом проблема е в мен, а аз съм българка. А ако реша да правя в неговата държава трябва само да съм осигурявана 3 месеца, дори да нямаме брак и ще платим 25% процента от процедурата. Трябва и тук да измислят нещо по този проблем, все пак твойто дете ще се роди в България.