www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Опити за забременяване => Темата е започната от: sisi4 в Април 06, 2006, 18:03:35 pm

Титла: Розово зацапване
Публикувано от: sisi4 в Април 06, 2006, 18:03:35 pm
Здлавейте,момичета! Както ви се похвалих имам ІІ и закъснение 9 дни! Да ама днес получих някакво леко розово-кафяво течение и да ви кажа изобщо не усещам никакви симптоми - тези дни ми се гадеше, имах страшен апетит, гърдите ме боляха... А днес само ми е празно! Според вас какво се случва?
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: Helios_gery в Април 06, 2006, 18:08:28 pm
Сисич,
При моята приятелка се случи точно такова зацапване, но мисля, че беше на малко по-късен етап. И тогава докторът й каза, че няма повод за притеснение. И все пак, може би е хубаво да се консултираш с твоя лекар.
Стискам ти палци и съм сигурна, че всичко ще е наред  :wink:
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: sisi4 в Април 06, 2006, 18:13:35 pm
Лошото е, че утре заминавам за Франция! Е скоро ще се върна, но дотогава... ще имам притеснения! Дали е подходящо да пия НО-ШПА?
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: Helios_gery в Април 06, 2006, 18:22:21 pm
Току-що се чух с мацката. На нея са й предписали но-шпа само при болка. Казали са й, че няма никакъв проблем кафявото зацапване, обилното течение вече е притеснително.
Ще ти дам телефона на нашия лекар, ако прецениш може да му звъннеш и той ще ти каже какво да наравиш, естествено, ако искаш да чуеш неговото мнение  :wink:
952-38-83
0888269472
Казва се д-р Димитров, любезен е и няма да откаже да те посъветва. Стискам палци, а като се върнеш от Франция-пиши  8)
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: ultra в Април 06, 2006, 18:24:17 pm
Ако имаш силни болки можеш да пиеш Но-шпа най-много три пъти по две хапчета на ден. Лекарството отпуска гладката мускулатура и помага да се избегне контрахирането на матката.
Трябваше да отидеш на лекар досега щом като си знаела, че ще пътуваш. Надявам се да няма неприятни усложнения.
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: sisi4 в Април 06, 2006, 18:32:46 pm
Много ви благодаря! Не отидох на лекар, понеже всички казват че е много рано, дори и личната ми лекарка, а това течение се появи едва преди 2-3 часа! Но ми се струва че е почти спряло!
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: Lali в Април 06, 2006, 20:53:47 pm
Аз бих се отказала от пътуване, бих посетила лекар и бих лежала много.
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: piera в Април 06, 2006, 22:05:59 pm
Подкрепям напълно постинга на Лали.Пази се Сиси
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: sisi4 в Април 06, 2006, 23:32:46 pm
Благодаря, ще ви пиша в понеделник!
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: naiema в Април 07, 2006, 08:44:26 am
Сисич,не се притеснявай излишно,мила.Знам,че подобно зацапване са имали доста бременни жени-някой около времето на предполагаема овулация,други по време на предполагаем цикъл.Но няма нищо притеснително,ако е само леко зацапване.Но все пак ако имаш възможност се консултирай с лекар,ако трябва дори само по телефона.
Кураж , мила , и лека бременност!!! :D
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: Nataly* в Април 07, 2006, 10:28:15 am
Цитат на: sisi4
Много ви благодаря! Не отидох на лекар, понеже всички казват че е много рано, дори и личната ми лекарка, а това течение се появи едва преди 2-3 часа! Но ми се струва че е почти спряло!

Здравей Сиси,не искам да те плаша но аз бях така само преди 5 дни-бременна със съвсем леко розово кафяво зацапване.Консултирах се с док и той каза че трябва да изчакаме защото било още много рано.При мен нещата се развиха зле направих спонтанен аборт а чакахме това бебе 3 години :( Така че отиди на лекар откажи се от пътуването и се пази.Желая ти късмет от цялото си сърце.
Титла: Розово зацапване
Публикувано от: rally_g в Април 07, 2006, 11:10:07 am
Сиси,
аз също мисля, че е по-добре да отидеш на лекар преди пътуването, дори да го отложиш, ако е възможно.  Доказано е, че при полет със самолет налягането оказва негативно въздействие при наличие на бременност (особено в първите 16 седмици, когато вероятността от спонтанен аборт е по-висока).  Това, разбира се, не означава, че при теб ще се случи, имам приятелка, която прелетя половината свят, незнаеше, че е бременна и нямаше проблем, но лично за себе си, бих отложила пътуването си - толкова време го чакам и се боря за това бебе, струва ли си да поемам дори и ултра минимален риск? Но това съм аз, естествено.
Желая ти много късмет и дано всичко е наред
Титла: Re: Розово зацапване
Публикувано от: mimsito20 в Юни 20, 2012, 10:39:08 am
Здравейте всички който са тук.Аз искам да попитам някоя жена дали знае розовото зацапване кога се появява и ако може да ми каже понеже преди малко забелщзах че имам розово зацапване и исках да се консултирам с вас.Благодаря предварително
Титла: Re: Розово зацапване
Публикувано от: Krisi08 в Юни 21, 2012, 14:44:09 pm
Възможно е да се появи около датата на която е трябвало да имаш М. Също така е възможно след вагинален преглед и сексуален контакт.
Титла: Re: Розово зацапване
Публикувано от: f_33 в Юли 01, 2012, 22:18:38 pm
С тези зацапвания нещата са много объркани. Юни месец не ми идвал Мц, случи ми се така че преди няколко дена, беше 27ми юни и ми беше 35 ден от Мц , последният беше на 24 май но вечерта внезапно имах болки ниско в ляво и ръждиво зацапване , което така и не ми се изясни от какво е.  :P
3  :bfn: в момента пия Оргаметрил за предизвикване на Мц...
Титла: Re: Розово зацапване
Публикувано от: vaseto_dani в Юли 06, 2012, 14:17:30 pm
Здравейте момичета! Нуждая се страшно много от вашите съвети,за които ще Ви бъда много благодарна!  :) Семейна съм от една гадина.До сватбата ми цикълът ми идваше всеки месец,но тогава пих Оргаметрил,за да не съм в цикъл на сватбата си,(което се оказа грешка от моя страна).МЦ ми стана доста нередовен и за тази една година ми е дошло точно 4 пъти,от които 2 предизвикани с Примолут.Откриха ми раничка на шийката на матката,която в последствие обгорихме,изследвах си щитовидната жлеза-всичко е наред,правих си и хормонални изследвания( без прогестерон)-бяха в норма.Яйчниците са ми добре-чисти,без кистички.Последния ми МЦ беше на 16 март и от тогава го няма:( Но друго ме тревожи-от 2 седмици вече имам някакво зацапване,което е ту розово,ту червено,та дори и кафяво,но със сигурност не е МЦ.Не знам какво да правя и на кой лекар да се доверя!  :(
Титла: Re: Розово зацапване
Публикувано от: chattenoire84 в Юли 10, 2012, 20:27:43 pm
Здравейте, и при мен се получава странно. Закъснява ми точно 15 дни. Не съм правила още тест за бременност искам да изчакам. Имах силен емоционален стрес и честно казано, много се притеснявам дали цикълът ми изобщо е спрял поради наличието на бременност или поради наличието на стресовата основа. То, каквото е писано да става ще стане, ако трябва да съм бременна ще съм, ако ли не - надявам се да е скоро. Най-хубавото е, че ще имам подкрепата на близките, които досега се дърпаха, а сега вече ми казват каквото става - да става :) Не чувствам абсолютно никакви предменструални симптоми. Не бързам, ако трябва ще изчакам още и тогава ще ходя на лекар. Не си мислете, че съм безотговорна, но четох доста за това розовко зацапване и си мисля, че ако трябва да задържа бебче, ще го задържа. Още не искам и тест за бременност да правя, ще изчакам още няколко дни и тогава ще направя теста. Ако е положителен ще пиша допълнително. Тогава вече ще тичам при гинеколога.
Титла: Re: Розово зацапване
Публикувано от: chattenoire84 в Юли 20, 2012, 13:45:55 pm
И така - според мен, ако е имало нещо, то с розовото зацапване се е махнало. Направих си тест на 11.07.2012 -  :bfn: Очевадно отрицателен. Пих Оргаметрил още от същият ден 11 - до 15-ти, дойде ми на 5-тият ден след последният прием на лекарството т.е. днес 20-ти. И така, тези странни неменструални кръвотечения са с неизяснен произход, къде ли не, четох, че  в един случай, ако е имало бременност, то при кървенето се изчиства организма. В друг случай четох, че пък се "имплантира" плодното сакче... иди разбери. Та затова и теста показва на къде да се насоча, и така хубаво, че дойде все пак този закъснял м.ц. - най-дългото закъснение, което съм имала досега. :a_cat_03:
Титла: Re: Розово зацапване
Публикувано от: Sisi11 в Януари 14, 2019, 18:23:48 pm
Розовото (червено) течение означава ли че със сигурност си бременна. Тоест питам има ли вариант да не съм бременна, но да имам това течение????
Титла: Re: Розово зацапване
Публикувано от: Pav-la в Януари 14, 2019, 20:55:28 pm
Не знам историята ти, нито конкретната ситуация, но да, може да ти зацапа и да не си бременна.