www.zachatie.org

За сайта => Правила, условия за поверителност и ползване, въпроси, предложения и техническа помощ => Темата е започната от: mery I в Април 15, 2009, 00:04:29 am

Титла: Продават се картички на сдружение Зачатие от съмнителни момиченца.
Публикувано от: mery I в Април 15, 2009, 00:04:29 am
Обръщам се към модераторите за следното:
Днес в работата ми дойдоха две момичета, които продават картички с данни /адрес, банкова сметка и мобилен телефон/ на Зачатие на цена 2.00лв.. Аз си купих една такава картичка, но имам големи съмнения, дали това се прави от Зачатие или тези момичета просто са мошенички, които от някъде са се сдобили с тези картички :ask:
Причините да имам съмнения, че съм измамена, пък макар и само с два лева, са:
1. Аз работя извън града на около 10-12км. от центъра /освен нашата има още 3-4 фирми в тоя район,/- тези две момичета дойдоха с такси, което си е доста скъпичко за такова или по-голямо разстояние, с едничката цел да събират по 2.00лв.,което е много малко, за да си платят таксито в обратната посока.....и за всичко останало.....
2. При разговора с тях разбрах, че те работят към друга фирма,наета сега от Зачатие  чрез договор, която се занимава точно само с това-набиране на средства за фондации и сдружения. Но разбрах още, че не знаят много за Зачатие.... т.е. с какво точно се занимава сдружението. Споменеха ми само името на Ани Зашева и ми поясниха, че единствения изписан на гърба на картичката мобилнен телефон е именно нейният.... Зададох въпрос за какво точно се събират пари в момента,казаха ми, че с тези пари Зачатие ще заплаща изследванията на двойки с установен стерилитет и за въпросната фирма остават само 0.30ст. от картичка- признавам, зарадвах се и си изкарах портмонето.
3.Вадя от портмонето си 20лв.и аз да си купя една картичка /не заради друго, а от недоверие си взех само една, иначе исках две :lol:/ , обаче момичетата ми връщат ресто 16.00лв. и си тръгват ....аз ги настигнах и им обясних, че си купувам една картичка, извиниха се много учтиво за недоразумението...

Моля да ми обясните действително ли става въпрос за Зачатие или е поредното мошеничество? Повечето от моите колеги не купиха картички,а им се искаше, именно защото се усъмниха по тези причини.
Съжалявам, но не запомних името на фирмата- изпълнител - беше кратко, но не го помня.
Титла: Re: Продават се картички на сдружение Зачатие от съмнителни момиченца.
Публикувано от: ultra в Април 15, 2009, 01:01:57 am
Ами да ми беше звъннала - на ден ми звънят най-малко 10 човека по повода.
Подробна информация има както на началната сраница на Зачатие, където всеки месец обявяваме сумите, постъпили по сметката, както и в още най-малко 10 теми като твоята.

Благодаря ти, че си купила картичка - за дизайните помогнаха наши момичета, а парите ще отидат за лечение на двойки с репродуктивни проблеми.

Гарантираме за това!
Титла: Re: Продават се картички на сдружение Зачатие от съмнителни момиченца.
Публикувано от: mery I в Април 15, 2009, 02:48:58 am
Видях вече и картичките и темите, но след работа и след като пуснах темата. Във фирмата ни идват ежедневно всякакви "представители", търсещи пари,много сме помагали, но сме се нагледали и наслушали на какво ли не,затова вече сме мнителни и забелязваме всичко по- странно. Утре обаче ще спомена на шевката ми за инициативата.

Благодаря за отговора!