www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Опити за забременяване и АРТ в чужбина => Темата е започната от: miva в Декември 04, 2008, 07:23:42 am

Титла: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: miva в Декември 04, 2008, 07:23:42 am
Здравейте момичета,

Аз съм на 36 години и през последните 2 години имам 3 поредни спонтанни аборта (два в 8-ма семица и един в 1-ва седмица). Докторите изследваха плода само от втория - тогава причината беше хромозомна абнормалност, която казаха че се случва често. За другите два не се знае.

Искам да попитам дали има други с подобен случай и какви изследвания се правят да се разбере причината за спонтанни аборти. Аз живея в САЩ и тукашните гинеколози ми назначиха наи-различни изследвания, но не съм сигурна че изследват всичко, което е необходимо. Често ми казват, че е "нормално" да имаш 2-3 спонтанни аборта и че могат да се дължат на "случайност." След 3-тиа ми е много трудно да вярвам, че всичко това е поредица от случайности, а оште повече че е нормално.

Досега са изследвали:

Хормони на 3-тия ден от цикъла:

LH
TSH
FSH
естрадиол
пролактин
хормони на штетовидна жлеза

Съшто:
антитела (не сум сигурна какви видове, знам че има ниаколко)
съсирване на кръвта (фактор V, II, MTFHR, и няколко други)
генетичен кариотип на двамата партнйори
цветна снимка (HSG)

Досега всички резултати са нормални освен MTFHR има една мутация. Поради това вземам голиама доза фолиева киселина дневно.

Отделно ми откриха папилома вирус (HPV), за които казаха че е много разпространен и че няма ништо обшто със спонтанните аборти.

Ако сте минали през нешто подобно моля ви споделете какво сте изследвали и какво сте направили да окриете причина и евентуално да я предотвратите.  Трудно е да продължаваме с опитите в неизвестност след толкова  емоционална и физическа болка.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: nicol в Декември 07, 2008, 03:14:51 am
Здравей, Мива!

Непременно си направи имунологични изследвания и АФА (антифосфолипидни антитела).Не във всеки щат се правят - това се прави само в Калифорния в клиниката на покойния вече д-р Беер, в Чикаго- в Миланова клиника - д-р Колум може да ти ги назначи и на около 20-25 мили от Чикаго при д-р Квак-Ким. Имай впредвид, че са много скъпи тук тия изследвания - напр., Кавк може да ти предпише такива от $3500 до $6000 , при Колум може да ти изследват само предплантационен панел - струва към $1200.  Непременно си изследвай тия НК-клетки и тяхната активност! Предполагам, че оттам може да изскочи причината за спонтанните аборти (дано не съм права и са били просто случайност, но все пак ми се струва, че има някаква причина).
Ако имаш НК клетки изписват IvIg, койот е доста скъп - около $2000-$3000 и се прави вливка - имай впредвид, че после постоянно се следят тези показатели и през 3 седмици се прави вливане поне до към 3 месц от бременността. Много по-евтино ще ти излезе в Бг при доц. Конова- ако си имате ходене там, просто отиди при нея!
Ти в кой щат живееш? Пиши какво смяташ да правиш!

Обикновено осигурителните компании може да платят част от изследванията (зависи от осиг. компания и плана, който ползваш), но не и имуновенина!
Ти осигурена ли си тук?
Успех и дано се открие скоро проблемът!
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: miva в Декември 09, 2008, 05:49:42 am
Здравей Никол,

Мерси за съвета и информацията!

Аз успях да си взема копие от изследнията, ето детайлите:

        Antiprothrobine AB (IGG,IGM)q – normal
   Antiphosphotidylserine (IGG,A,M)q -normal
   Homocysteine –  normal
   Antinuclear – normal
   Anticardiolipin -normal 
   Antithrombine-normal
   Antithrombin III –  normal
   Beta-2 glucoprotein – normal
   Lupus – normal
   Protein C -normal
   Protein S -normal
   MTFHR – two mutations  “C677T” and  “A1298C”usually  not found on the same                  chromosome
   Factor V (Lienden)-normal
   Factor II (Prothrombine) – normal
   
   Не виздам да са ми изследвали НК клетки. Ште питам доктора.  Не визждам и АФА но не сум сигурна дали тези антитела, които  са изследвали вече не са част от тазу група. Ти знаеш ли случайно?

   Четох в Интернет и за тези три, но не ги виждам да са изследвани нито пък знам какво точно означават. Кажи ако знаеш нешто за тях...
   Antithyroid?
        Cytotoxic B cells?
   Blocking Antibodies?

Аз съм във Вашингтон DC. Застраховката ми е BCBS и за сега за мои късмет покриват изследанията. А тази др. Миланова българка ли е?

Ако реша да си отида до БГ ште ти пиша.  Др. Конова ли е наи-добрата там?

Аз тук почнах да ходя в специализирана fertility клиника. В сряда имам контролен преглед да обсъдим резултатие от изследванията с доктора.

Аиде до скоро и мерси отново,
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: miki-mouse в Декември 09, 2008, 22:27:07 pm
Здравей те,тряват ви задължително имунологични изследвания,това са клетки който защитават организма и по този начин отхвърлят плода(бебето),защото го смятат за чуждо тяло което застрашава организма на жената .Другото е ендокринолог щитовидна жлеза изследват се ТАТ„МАТ„ТСХ,те също възпрепятсатват плода или го увреждат.При мен и още много жени това е проблем за износване на плод.При мен 11години до като се открият тези изследвания медицината непрекъснато се развива.Пожелавам успех и нокакво отчаяние ние сме жени и трябва да сме силни,затова бог е решил ние да раждаме ,а не мъжете.Нека тези неуспехи да ви накарат да сте още по упорита докато не гушнете бебчето си.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: Renatka в Януари 04, 2009, 13:08:52 pm
Здравейте момичета,

след много ходене по мъките в САЩ, живея в Лос Анжелис, Калифорния се наложи с мъжа ми да се лекуваме в БГ. Дойдохме си ноември и аз все още съм тук. Много сме доволни от клиниката на Др. Конова в Плевен. Моят лекар е ДР. Стойков. След направени пълни изследеания, се установи че имам проблеми с имунната система, подобни на тези, за които пише мики-маус.А също откриха полип, който може също да е пречка. Както и да е, доволна съм че предприех тази крачка, защото 2 години в САЩ само ме мотаха. Тук погледнаха индивидуално на ситуацията ми. Също е много по-евтино, защото в Калифорниа стерилитета не се смята за заболяване и осигуровките не покриват процедурите.

Заради това, че е много скъпо там, си доидохме и сега ще ми се прави операция на полипа и си заминавам за САЩ. Не мога да остана повече в БГ, но ми изписаха лекарства. Ще ги вземам и се надяваме че ще се получи по естествен път. Ако ли не, пак ще се връщаме в БГ по-натам. Това е най-добрият и евтин вариант. Съветвам тези момичета, които нямат успех в САЩ да потърсят помощ в БГ. Иначе в САЩ си никой и не знаеш при кого отиваш. Имам много лоши впечатления аз лично от тяхната здравна система.
Успех и пишете,ако имате въпроси.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: stanka в Януари 08, 2009, 12:56:07 pm
Zdravei mili4ka az sega pravia opiti za zabremeniavane niamam slava bogy takav problem kato tvia no moiata kaka be6e kato teb a eto sega si ima dve prekrasni momi4enza.Taka samo spokoistvie i ste se poly4i :oops: :P

Пиши на кирилица или ползвай кредора. Има и една иконка в ляво до кредора, където може да избереш BP - фонетичната кирилица. (бел. мод.)
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: Bobbie в Февруари 13, 2009, 07:02:14 am
Здравейте момичета,

Аз съм на 36 години и през последните 2 години имам 3 поредни спонтанни аборта (два в 8-ма семица и един в 1-ва седмица). Докторите изследваха плода само от втория - тогава причината беше хромозомна абнормалност, която казаха че се случва често. За другите два не се знае.
...
Здравей miva, ако искаш вярвай, но докато четях съобщението ти се върнах да проверя да не би да съм го писала аз. Аз също живея в САЩ и имам 3 спонтанни аборта. Чак последното го изследваха и се оказа хромозомна абнормалност - тризомия 21 ( Даун синдром). Моите изследвания също са нормални и имама А1228С мутация, но нямам другата.
Мутацията в MTFHR C677T е проблем тогава, когато имаш ниски нива homcysteine, но твоите са нормални т.е. не би трябвало да е проблем. Ако бяха ниски, тогава се взима фолиева киселина, но нищо не ти пречи да си я взимаш и без това - тя решава проблема с homocysteine-a. Възможно е от това да си имала проблеми преди,ако не зи взимала фолиева киселина, но не смея да гадя какво точно е било.
Колкото до хромозомната абнормалност, те обикновено са случайни, ако твоите хромозоми и тези на мъжа ти са наред. Писала си, че имате направен кариотип, но не видях дали е нормален ( предполагам, че е). При нас понеже също са нормални и моят специалист ме посъветва да пробвам пак и ако отново го загубя да изследваме пак и да видим дали се повтаря. Ако по някаква причина се повтаря( малко вероятно) те имат начини да правят ин витро и да тестват ембрионите,преди да ги имплантират. Това предполагам е доста скъпо, защото се взимат клетки от оплодения ембрион, но пък поне знаем, че има и такава възможност.
Аз питах лекаря за NK клетките - той ми отговори, че за сега е доста спекулативно и не е доказано,че причиняват проблем. Ето виж тук какво казват специалистите по въпроса http://www.bmj.com/cgi/content/extract/329/7477/1283 . NK cells си ги имаш и бeз това и увеличението им при ранна бременност е нормално т.е. при повечето хора тяхното увеличение не е проблем.  Най-вероятно не са ти ги направили, защото не са стандартно и доказано изследване за намиране на причината за повтарящи се спонтанни аборти. Лекарят ми каза също така, че не съществуват тестове за несъвместимост между двама партньори, защото аз попитах дали е въможно с мъжа ми да имаме някакво несходство, понеже преди години съм била бременна( правих аборти като тийнейджър) и нямаше проблеми (поне до 11та седмица знам).
Общо взето, каквото могат да изследват мисля, че са ти изследвали и не са открили някакви сериозни проблеми ( поне за сегашното ниво на медицината). Искам още да ти кажа, че този спонтанент аборт в 1ва седмица излиза, че е бил преди да ти дойде менструацията. Ако е така, трябва да знаеш, че оценките са, че около 30% от бременностите се губят по това време, но повечето жени не знаят, защото почти никой не проверява преди да им закъснее цикъла. Мисълта ми е, че това можеш дори да не го броиш в общата ти бройка от спонтанни аборти. Другият аборт е ясно, че е причинен от хромозомната недостатъчност т.е. добре, че не са те "лекували" с нещо, което би попречило на организма да го изхвърли. Реално, нямаш причина( все още) да мислиш, че имаш имунологичен проблем - поне за 2 от абортите.
Не искам да обиждам никого, но аз бих имала голямо недоверие към изследвания и терапии, които се изписват от 3 човека в САЩ още повече, че посочените по-горе лекари правят консултации по телефона. Те всъщност са били колеги в една клиника преди да разделят клиниките.   Тук лекарите могат всяко една лекарство, което е одобрено за нещо, да ти го дадат за друго нещо по тяхна преценка и някой лекари са натрупали състояние от подобни неща.  Консултирай се с поне двама специалисти, ако ти препоръчват такова нещо. Не знам какво предписват въпросните лекари за антифосфолипиден тест, но антифосфолипиден синдром се диагностицира с лупус панел, антикардиолипин и антитела към бета-кардиолипин.Вж тук: http://www.apsfa.org/aps.htm На теб всичките тези са ти ги направили и са ти нормални. Още повече, че симптомите са бързо съсирване на кръвта, а на теб и тези показатели са ти нормални.
Според мен, на досегашните ти изследвания може би единственото, което ти можеш  да направиш е да си взимаш фолиевата киселина непрекъснато, за всеки случай. Друго нищо не е показало да има проблем.
 И накрая, искам да ти кажа, да не се отчайваш - сигурна съм, че всичко ще е наред и ще си гушнеш и ти бебчето.
Прегръдки.  :bighug:

Боби


П.П. Знам,  че въпросните имунологични лечения за широко обсъждани в този форум, но ако някой има желание и  познания по биология, съветвам да прочетат това обективно ревю: http://edrv.endojournals.org/cgi/content/full/26/1/44 . В крана сметка казват, че "therapy so far has been empirical and not evidence-based"и че до сега само аспирина и хепарина са доказано успешни Only treatment with aspirin and heparin in women with antiphospholipid syndrome has shown documented efficacy , но това епо-скоро за другите, защото при теб няма точно този проблем,както се вижда от изследванията ти.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: bony2 в Април 01, 2009, 23:49:13 pm
Хайде и аз да се запиша тук, писах в темата Усложнения при бременност и не искам да се повтарям отново, но нкратко ще кажа, че и аз съм в САЩ и същите проблеми като вас момичета. 3 спонтанни аборта(5, 6 и 9 седмица), като всеки път им се обаждам веднага щом прокървя и те ми казват, че било нормално. Нищо не изписват нито дори преглед да видят от къде идва кървенето. С първата ми бременност (2001 г.) също прокървих в началото, но си бях в Б-я и се обадих веднага на доктора, даде ми някакви таблетки, но не си спомням какви и кървенето спря, родих жив и здрав син там. Сега в Америка искаме да си имаме 2-ро дете и не става и не става. Вече навърших 37 и затова малко ме е страх и не мога да чакам много време. От две години се пробваме, забременявам, но после го абортирам.
Декември месец си бях в Б-я и ходих до Плевен. Доцент Стойков ми направи имунологични и част от генетичните и всичко беше наред. След като се върнахме в щатите забременях веднага и стигнах до 9 седмица и всичко свърши. Отчаяна се обадих на доктор  Стойков и той ми каза следващия път да започна да вземам аспирин, също е хубаво да се бие хепарин, но с хепарина как ще стане тука не знам. Обадих се и на моя доктор при който ходех на консултации в Б-я и той ще ми даде някакви хапчета, майка ше ми ги изпраща. Също доктора ми каза, че такава им била школата тука, не искат да се намесват в бременността през първия триместър - естествен подбор :?  Абе направо ужас- много съм се разочаровала от здравната им система тука. Още преди да си влязъл на преглед те питат за застр. карта и как ще платиш. Всичко в тая държава е пари. В Б-я поне плащах след процедурите. Почти всичките ми познати са имали кървене в началото и веднага са ги приемали в болница, системи, хапчета, инжекции. Тука от "нормално" кървене вече 3 аборта. Едвам ги склоних да ми направят някакви изследвания миналата седмица и още чакам да ми се обадят за резултатите. Като ги получа ще пиша.
Как сте вие момичета в Америка? Има ли нещо ново при вас. То мойто май излезе повече като оплакване, отколкото съвет, но и аз съм отчаяна. Между другото живея в Лексингтън, Кентъки. Някой наблизо?
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: Bobbie в Април 02, 2009, 03:23:11 am
Здравей bsvane2, наиситна и на теб както и на нас много ти се е насъбрало. Наитина е така - в първият триместър, ако има някакъв проблем те много рядко могат да направят нещо. Освен да ти дадат прогестерон ( ама до колкото разбирам е спорно колко помага след като си тръгнала да помяташ вече)и нещо за разреждане на кръвта ( аспирин примерно) няма кой знае какво друго да се направи. Но не е вярно, че е нормално да имаш 3 спонтанни аборта. Обикновено така казват след първи такъв, на мен така ми казаха в България ( първият ми беше там)и никакви изследвания не ми направиха, нито ме приеха в болница. След като ти е казал да взимаш аспирин,сигърно има нещо предвид. Да не би нещо със съсирването на кръвта не е точно като хората.Това трябва да го провериш.
 Защо не отидеш тук при специалист по стерилитет (infertility) преди да си забременяла?  Те ще ти направят всички необходими изследвания, а които имаш можеш да си ги занесеш - примерно генетични няма да има нужда да ти правят втори път.  Може да ти направят пак съсирването на кръвта и някакви такива дребни неща. Тези диагностичните изследвания се покриват от застраховките, така че не е проблем. Какви изследвания са ти правени?
Междувременно аз загубих още една бременност, много ранна. Дойде си ми цикъла на деня,в който трябваше да дойде, а по това, че имах положителен ЧХГ се разбра, че е имало бременност. Сега на нас но остава само инвитро, но първо ще направя една хистероскопия да влезнат в матката да видят дали няма там някакви проблеми. Стискайте ми палци, че утре ми е процедурата.

Боби

П.П. Аз не съм наблизо. В Хюстън, Тексас съм.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: bony2 в Април 02, 2009, 18:11:43 pm
Здравей Боби,
Точно затова се бях ядосала, защото ходя в infertility clinic, плащам си всеки преглед, RE ми е доктора и вместо да видим от къде идва проблема той направо ми казва като ми дойде следващия път да му се обадя да започваме с кломид. Абе чакай бе човек, аз правя трети аборт, той дори не ми назначава елементарни кръвни изследвания преди да започнем опити наново. Давай да се осеменяваме като крави пък каквото ще да става. Извинявам се за сравнението, но точно така се почуствах. Та аз трябваше да настоявам да направим някакви изследвания и той се съгласи.
Боби, стискам ти палци днес, дано да нямаш проблем с матката. Болезнена ли е тази процедура? Пиши, когато имаш възможност.
Успех на всички момичета във форума.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: Bobbie в Април 02, 2009, 20:08:29 pm
Здравей Боби,
Точно затова се бях ядосала, защото ходя в infertility clinic, плащам си всеки преглед, RE ми е доктора и вместо да видим от къде идва проблема той направо ми казва като ми дойде следващия път да му се обадя да започваме с кломид. Абе чакай бе човек, аз правя трети аборт, той дори не ми назначава елементарни кръвни изследвания преди да започнем опити наново. Давай да се осеменяваме като крави пък каквото ще да става. Извинявам се за сравнението, но точно така се почуствах. Та аз трябваше да настоявам да направим някакви изследвания и той се съгласи.
Боби, стискам ти палци днес, дано да нямаш проблем с матката. Болезнена ли е тази процедура? Пиши, когато имаш възможност.
Успех на всички момичета във форума.
Ами сменяй го този лекар. Аз така вече 2 смених докато си намерих моя, който е страхотен. Аз смятам, че щом не се чувстваш добре при даден лекар, не трябва да стоиш при него. Почуствам ли и съвсем леко, че не му пука, до там съм. Също, ако остана неразбрала кое защо го правим. Според мен на лекар трябва да можеш да имаш пълно доверие.

Не е болезнена процедурата, защото е под пълна упойка.След 2 часа трябва да съм там. Ще пиша като мине.

Ама ти никакви изследвания ли не си му показвала?

Боби
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: sany в Април 04, 2009, 07:13:13 am
Боби успех и от мен, стискам палци :goodluck:
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: Bobbie в Април 04, 2009, 07:52:48 am
Момичета, процедурата мина много леко, дори след това сама се закарах до нас. Няма никакви болки, само леко кървене ( ама съвсем лекичко), което казаха, че ще е за няколко дена.
 Страхотен е моят лекар (да не забравя да го похваля, де). Вчера понеже не го видях след операцията и днес звъннах в офиса да помоля сестрата да го пита и да ми се оабди да каже какво е имало. Е, той взе че лично ми се обади следобяд на мобилния и ми обясни всичко. Намерил е един полип и го е махнал  и също каза, че съм имала много малка част, където съм имала scar tissue (не знам как е на български, ама тук май всички занаете английски) и нея я е отстранил. Каза, че освен това матката ми е била много чиста ( представяте ли си - след общо 4 кюртажа и едно помятане + това последното ранното дето не знам както каво да го броя!?)и общо взето нищо не е видял, което да е причината за помятанията. Сега проблема си остава като от преди. Ще си дадем малко почивка, но може би е прав, че проблема най-вероятно е генетичен.


Боби
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: bony2 в Април 06, 2009, 19:00:05 pm
Боби, радвам се, че имаш някакъв отговор на безкрайните въпроси които си задаваме "Защо". Дано един ден чудото се случи. Аз все още не знам резултатие от моите изследвания, чудя се дали да им се обадя да питам дали са готови.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: bony2 в Април 15, 2009, 00:27:14 am
Здравейте момичета!
Ето резултатите от моите изследвания, май всичко е наред както се вижда. остава само пролактин s да стане готов. Май и при мен ще излезе неизяснена причината за абортите. Това е което измъкнах от доктора тука да ми изследва, ако има нещо друго не знам. Как мислите вие да продължавам ли с опитите.

protein c 1.04           (0.69-1.40)U/ml
prothrombin time 10.2    (<11.6)sec
IgG Anticardiolipin  3   (<23) GPL units/ml
IgG Anticardiolipin  3   (<11) MPL units/ml
Lupus Anticoagulant negative  (neg)
Hemoglobin A1c 5.4       (4.7-6.0)%
TSH 1.77                 (0.5-4.0) uIU/ml
Prolactin 11.7           (3-24)ng/ml
Prolactin S pending
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: Bobbie в Април 15, 2009, 05:35:31 am
Здравейте момичета!
Ето резултатите от моите изследвания, май всичко е наред както се вижда. остава само пролактин s да стане готов. Май и при мен ще излезе неизяснена причината за абортите. Това е което измъкнах от доктора тука да ми изследва, ако има нещо друго не знам. Как мислите вие да продължавам ли с опитите.

protein c 1.04           (0.69-1.40)U/ml
prothrombin time 10.2    (<11.6)sec
IgG Anticardiolipin  3   (<23) GPL units/ml
IgG Anticardiolipin  3   (<11) MPL units/ml
Lupus Anticoagulant negative  (neg)
Hemoglobin A1c 5.4       (4.7-6.0)%
TSH 1.77                 (0.5-4.0) uIU/ml
Prolactin 11.7           (3-24)ng/ml
Prolactin S pending

Сама виждаш че до тук са в норма. Обаче това не са всички изследвания, които трябва да направиш.
Какви точно изследвания имаш от България ( дето каза, че били в норма) ? От това , което виждам ти трябва минимум още chromosomal analysis (karyotype) и на двамата и  Homocysteine levels на теб. Има и разни мутации, ама да не ги описвам сега, кажи първо какви изследвания имаш от България и дали си ги показала на тукашният си лекар.


Боби
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: S A R A в Април 15, 2009, 06:45:08 am
Bobbie,момичета ако правите инвитро /икси направете PGD ,за да сте сигурни,че проблема не е генетичен.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: bony2 в Април 15, 2009, 18:21:29 pm
Анти-кардиолипин IgG   2.38 (-)   (N<10, Low pos. 10-20,
Med. pos. 20-80, High>80)
Анти-кардиолипин IgM   1.38 (-)   (N<10, Low pos. 10-20,
Med. pos. 20-80, High>80)
Aнти-β2GPI - IgG, IgA, IgM   0.34 (-)   (Cut off 0.528)
Chlamydia trachomatis IgG   9.19 (+/-)   (N<9, Low pos. 9 – 11, Pos.>11)


РЕЗУЛТАТ ОТ ГЕНЕТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ:


Фактор V Leiden:
Хомозиготен носител по нормален алел

Мутация G20210A в Протромбиновия ген:
Хомозиготен носител по нормален алел

Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хомозиготен носител по нормален алел

Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI – 1): носителство на генотип 4G/5G
Носител на генотип 4G/5G



Интерпретация на резултата:

Няма изменения в изследваните генетични фактори, свързани с предразположения към тромбофилични състояния.

Това са изследванията от б-я. Не можаха да направят другите генетични изследвания, защото беше Коледа и лабораторията беше затворена за празниците, а след това ние пътувахме за насам. Какво друго трябва?
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: Bobbie в Април 16, 2009, 00:25:35 am
bsvane2 , нищо друго  не виждам да липсва освен хромозомният анализ (кариотип-а) на теб и мъжа ти.

Б.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: bony2 в Април 17, 2009, 21:50:29 pm
Как е на английски този хромозомен анализ, дали ще мога да ги накарам да ми го направят тука.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: Bobbie в Април 18, 2009, 04:10:06 am
Как е на английски този хромозомен анализ, дали ще мога да ги накарам да ми го направят тука.
Съшото е- chromosomal analysis. На мен тук ми го правиха.

Б.
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: daniski в Юни 11, 2009, 23:38:26 pm
Боби,полипа също може да причина за спонтанен аборт,много зависи къде е.А scar tissue  e релефен белег,вероятна последица от кюртажите и много добре че я е премахнал!
Вярно е,че тук разчитат на естествения подбор. :(
И аз препоръчвам връщане в БГ при следващо забременяване.Поне за ранните месеци.
Аз имах почти безпроблемна бременност тук-Ню Джърси,а раждането беше секцио и отношението е супер,гледат те като царица.
Но не е така при ранните прокървявания,не им пука... :?
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: Гальонди в Юли 04, 2010, 23:42:35 pm
Привет момичета, Отдавна никoй не е писал тук.. Аз след 3 години пък се престраших! Накратко, от Април 2007 досега сме с 4 спонтанни аборта ( 2 от които бяха биохимични бременности, много ранни- 3-4 дена след датата за М(като вече бяхме видели + тест)и една .. cornual pregnancy(имплантирало се беше бебето в левия ъгъл на матката ), която завърши с лапароскопия (но и там беше спрял плода да се развива в 6-та седмица, а ние отидохме на лекар, когато се предполагаше, че съм в 10та седмица- без кървене, без нищо..)
Правиха ми генетични .. трябва да изровя листа с имената на изследванията, кариотип също правихме (само на мен обаче) и всичко беше ОК.. След 10 дена сме на преглед в Colorado University Hospital(advanced reproductive medicine) и се надявам да се намери някакъв отговор за неуспехите ни досега.. Аз направо съм се отчаяла и не знам кой път да хвана! Ще пиша с подробности, само да се намери някакъв отговор.
Аз съм Денвъp, Colorado.. Някои наблизо?
Титла: Re: Поредица спонтанни аборти (САЩ) -помогнете със съвет
Публикувано от: elle22 в Август 30, 2010, 17:53:29 pm
Какво стана след прегледа? Пиши, аз съм в Чикаго.