www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: Fussii в Декември 02, 2008, 10:55:14 am

Титла: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: Fussii в Декември 02, 2008, 10:55:14 am
Предлагам да си отворим тема, в която да обменяме готини бабешки изцепки. Мисълта ми е не да плюем бабите, а да им се радваме  :lol:. Нашите баби към ден днешен са изградили тотален култ към личността на Никола, граничещ до нейде с идолопоклонничество  :lol: Примери:

Майка ми: "Маме, Никола познава часовника!"
Аз  Как разбра бе мамо  8O?
Майка ми: Ами на обяд го питах колко е часа, той ми каза 8 и половина!!!!!

Свеки: "Всички деца де тръшкат, ама нашето най-хубаво се тръшка, някак си най-интелигентно"

Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: StefiZ в Декември 02, 2008, 11:30:57 am
а може ли и на татковците :lol:
снощи баща й я пита какво пише на една топка от коледните играчки на кока кола и тя казва "кола" :lol:
той: яяяя Стефууу, детето може да чете :lol:
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: manhattan в Декември 02, 2008, 11:35:10 am
чудесна темичка! отдавна я предлагах аз.

Криси е на година, прясно проходил. първи опити за изкачване на стъпала. свеки: айде да го заведем при лекарката да го научи да слиза и да се качва 8O
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: mini в Декември 02, 2008, 14:39:05 pm
моята свекърва- на Алекс зъбите вече аз ще му ги мия, защото като си ги мие сам не плюе, а гълта пастата /за дете на 1 г и 5 м/
майка- как няма да даваш на детето вода, нали ще се обезводни /за позицията ми относно даването на вода на новородената Стефания/
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: lidia в Декември 02, 2008, 15:01:22 pm
Прибираме се от родилното и Мони плачка гладна а 5 човека всячески се опитват да и набутат биберон, който тя не иска и да види. Аз около 8 пъти помолих да излязат, но не. В следващия момент влетя свекърва ми с буркана с мед :P На въпроса ми какво ще прави, тя възмутително ми се сепна, как какво, сега ще го науча как се цока биберон :lol:
Мони се прави, че чете книжка и се чува нещо от сорта на : Тати на ти тати, тати ни ти тати и едно и също изречение всеки път което все на тати завършва. майка ми обаче изпадна в екстаз и вика, леле няма 2 годинки, приказки преразказва :lol:
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: gery_k77 в Декември 02, 2008, 15:57:15 pm
Лятото оставихме Ели при майка ми и баща ми за 4 дена и се връщаме и майка ми казва, че Ели я е научила как да сменя снимките с клавиатурата, а не все да цъка на стрелките с мишката (естествено Елена просто е шляпала по всички клавиши и е нацелила спейса, което не е чак толкова трудно...).
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: jam в Декември 02, 2008, 17:45:16 pm
случи се веднъж да оставим детето да го приспива баба му, а ние излязохме. преди това, дадох указания за всичко, като споменах, че преди заспиване има ритуал да му се чете приказка.

връщаме се, питам как е минало, бабата казва - ама не става така с тия приказки. седяхме, четохме, пет приказки изчетохме, ама той как ще заспи така, седнал? та накрая спрях да му чета и го турих в леглото да легне!

аз ей така -  8O 8O 8O. ама ти как му чете приказките?
тя - ами както се чете, седнахме на дивана един до друг и аз чета, той гледа картинките. викам - е как ще заспи така, наистина? а тя - е ако му ги чета докато е легнал в леглото, той как ще вижда картинките?  8O 8O

(това го бройте за 2 хита, щото са си толкова)

понякога се плаша - и нас ли ни очаква такова изглупяване на стари години...
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: dianka в Декември 02, 2008, 18:01:09 pm
страхотна тема!!!! ето нещо съвсем прясно - говоря онзи ден по телефона с моята баба (и прабаба на Момо), тя е на 72 години, т.е не е много възрастна, но явно е забравила много неща. както говорим, и малкия го хващат коликите, започва един страхотен рев и дране. баба ми започва да вика: "стига сте го щипали това дете, чухме му гласа", а отзад чувам и дядо ми да приглася "спрете го".... :lol: :lol: :lol: е,как да го спра не съм разбрала още, но милите ми старци още си мислят, че съм му направила нещо, за да реве така специално за тях.

а пък свекърва ми употребява думата "начишан" за всичко - иди разбери дали детето се е било  наакало до ушите или само е пишкало.
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: eliq в Декември 03, 2008, 15:26:59 pm
Моята майка е луда по малката Тея(на44 дни).Първо,че на фона на останалите деца тя е най-красивата.Другите бебета някак си бледнеят пред нея.Плюс това много емоционална-натъжила се е когато се чу как плаче на записа от изписването от родилния дом,понеже се е сетила колко е било страшно там.
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: Roby в Декември 03, 2008, 16:09:44 pm
Една вечер оставяме свекърва ми да сложи Филип да спи и аз давам пълни инструкции, кое как, кога и т.н. Церемонията ни по приспиване включва пускането на една играчка, която издава звуци на църкащи щурци, крякащи жабки и други успокояващи такива. Заспива си с нея отначалото.

Прибираме се и питам как в минало, а свекърва ми казва, "Ами аз не намерих играчката и та се наложи малко да покрякам, докато заспи"  :lol:
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: Delica в Декември 03, 2008, 16:17:57 pm
Хайде и аз да се включа,само че с нашия дядо нали той ни е под ръка.Снощи му показвам работния вариант на календара на зачатие а той вика: е ми много е "убав" ама в цял свят ли ша го продават,а аз да бе тате световно извесни ще станем а той е ми "убави" са тия работи.
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: Tamara в Декември 03, 2008, 17:30:22 pm
Марио още с памперси. Оставила съм го у свекърва ми и тя се обажда:
- Да знаеш, че тоя Марио е феноменален!
И в това време чувам етърва ми да крещи от там някъде
- Майко ела, че тоя феноменалния се насра!
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: lidia в Декември 03, 2008, 22:17:47 pm
Марио още с памперси. Оставила съм го у свекърва ми и тя се обажда:
- Да знаеш, че тоя Марио е феноменален!
И в това време чувам етърва ми да крещи от там някъде
- Майко ела, че тоя феноменалния се насра!
:lol: :lol: :lol:

И майка ми реши, че аз не се старая предостатъчно да я науча и тя ще пробва, резултата беше локвичка на спалнята :lol:
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: Fussii в Декември 04, 2008, 10:37:26 am
Ааааа това за феноменалния си остава мой фаворит засега  :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: tzvetenze в Декември 04, 2008, 16:11:49 pm
o, и ние си имаме дете феномен у дома :wink:
пролетта се наложи да пътуваме служебно с мъжа ми до милано за 10дни. мона остава при нашите, но поради невъзможността на майка ми да вземе отпуск, това направи баща ми. имаше от моя страна няколко листа с инструкции, многократно проведени лекции как се гледа дете :lol:, както и обучение по книгата оказване на първа помощ на деца при инциденти :lol: не успяхме да се научим само да сменяме памперс - лошо му ставаше на човека и реакцията не е много за описване :lol: спряхме се на вариант да си слага предварително напоени в дезодорант медицински маски :wink:
като се прибираме дядо й ми разказва - много е умно детето, и много добро - аз му обясних, че не мога да сменям нааканите памперси, мног ми става лошо и го помолих да не ака, докато е с мен, а да чака баба си да си дойде от работа и то ме послуша! :lol:
за справка мона все още не ходи по-голяма нужда по конкретно време на деня, а абсолютно безразборно като час, но нищо не може го убеди, че не го е направила поради тяхната уговорка :wink:
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: lidia в Декември 05, 2008, 16:17:49 pm
Хихи Цветенце това ми напомня на един случай. Мони беше напълнила памперса, ама здраво. Моят мъж си гледа телевизия с чаша винце. Сто пъти го помолих да ми подаде крема, ама той така и не стана. Най-накрая се ядосах и понеже на следващия ден трябваше да изляза за 5-6 часа и той да я гледа му казах в яда си: Ей дано утре 100 пъти напълни тоя памперс да видиш какво е  :oops:.
Факт на следващата сутрин докато ме е нямало Моника го е напълнила 3 пъти :lol:
Баща и беше сто процента сигурен, че срещу него е подготвен заговор и на детето са му давани пюрета за разхлабване :lol:
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: meshko106 в Декември 05, 2008, 16:54:44 pm
Случката на Цвети ми напомня подобна, само че с нашия тати. Той се справя с всичко около гледането на Мия, с изключение на смяна на памперс. Една вечер бях в командировка и пътувам за София. Той казва няма проблем, ще я гледа, да не се притеснявам. След което ми звъня 2 пъти по пътя, за да ми каже, че тя много се е наакала и мирише отдалеч и се пипало детето, защото явно му е некомфортно (за справка Мия сяда на гърне когато иска, но показва че се е наакала, след като го е свършила, само като информация, въобще не страда от факта). Не знам какво очакваше да направя от разстояние :D
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: lidia в Януари 11, 2009, 15:24:50 pm
Да драсна още някой ред. с 39 температура, свекърва ми тръгна да я завива с дебело одеало, за да се изпоти и свали температурата. След това и направи нещо с лимонтозу и сода, категорично я отрязах. За мен е малка и подобни експерименти ще ни дойдат и на двете в повече. Тя възмутено го изпи, за да ми покаже, че не убива човек :lol:, казах и да заслабне с около 50-60 кг и тогава да го изпие, така де, трябва да съм 100% сигурна :oops: :lol:.
След това ми се накара, че не и давам глюкоза. Казах, че давам хидратин алфа. Отговора беше: Много разбираш ти, друго си е глюкозата. Казах, че моментално ще взема под внимание забележката и :lol:
Слава богу не живее при нас :lol:
Титла: Re: Клуб Баба - хит минус едно
Публикувано от: jam в Януари 11, 2009, 15:28:55 pm
и нашата баба ми е давала съвет да лекувам детето с аспирин. опули се невероятно, като й казах до какво може да доведе аспирин при деца и съм сигурна, че не ми повярва.
давала ми е съвети също да му давам лимон с мед за болно гърло (как дразни това възпаленото гърло, не е истина), да давам амидофенче за температурата (то вече не се произвежда), и др. подобни.

това си знаят жените, от преди 50 години. лошото е, че не искат да приемат, че светът и познанието се развиват и променят, а гледат на нас като на някакви кукувици...