www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: flyboy в Февруари 06, 2006, 17:17:32 pm

Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: flyboy в Февруари 06, 2006, 17:17:32 pm
Момичета, в момента съм в процес на стимулация с Гонал Ф и проблемът е, че яйчниците ми реагират прекалено добре. На последния преглед преброих горе долу 25 фоликула.  Тази вечер кой знае колко ще са....Разбира се не всички са с еднакъв размер, големите са по малко - около 10. Намалиха ми дозата, която и без това беше минималната. Не спира да ме гложди мисълта, колко е максималнио допустимия брой на образувани фоликули, при който може да се стигне до пункция без това да доведе до патологична хиперстимулация. Такива неща изчетох в нета, че ми настръхна косата - течност в корема, усукани и/или разкъсани яйчници... 8O
Осъзнавам, че това са крайности, но пак си ме е шубе. Ей, да му се невиди, ще мога ли поне един път да стигна до края .....
Титла: здравей
Публикувано от: ema2 в Февруари 06, 2006, 17:29:08 pm
флайбой, не се притеснявай предварително.Аз също имах 25 фоликула, но не направих силна  хиперстимулация.
Само малко течност имаше около яйчниците...
Чела съм в американските форуми за жени с 30-35 фоликула и пак са били ок...
Спокойно, много, много е малък процента на тежката хиперстимулация...
Гледай смело напред и мисли позитивно

 :)
Поздрави
Ема
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: flyboy в Февруари 06, 2006, 18:03:10 pm
Ема, нямаш представа как ми подействаха думите ти. Аз принципно не съм от хората дето се шашкат лесно - първо изчитам де каквото има да се изчете в интерет, но незнам защо много съм се притеснила да не се получи нещо с яйчниците ми. Незнам дали не са и повече тия фоликули. При теб стигна ли се до пункция и трансфер? Пия вода като луда, както ми казаха и ям белтъчна храна...Оф, много е кофти,  при това не е да са ме стимулирали 10 дена примерно с големи дози...а буквално за първите 2 дни  и бум . 25 парчета. Въпросът е, че ЧГХ-то влошава нещата и се чудя дали ще стигнем изобщо до пункция, та после и до трансфер.. :balk_146:
Титла: :)
Публикувано от: ema2 в Февруари 06, 2006, 18:22:06 pm
Мен ме стимулираха също с гонал ф, почнахме с 225 единици после намалихме на 75, защото естрадиола много се вдигна.Мисля, че общо 8 дена си бих гонал ф.Извадиха 18 яйцеклетки, защото имам един фиброид отзад на матката и той попречил да извадят другите, 7 останаха в десен яйчник.На 4-5 ден след трансфера се почувствах много зле, имах сърцебиене, беше ми лошо, повръщах даже една вечер...На деветия ден отидох в клиниката с опасения, че имам хипер стимулация.Взеха ми кръв, естрадиола беше в норма а чхг то беше 60  :D
Попринцип чхг влошава хиперстимулацията, но в моя случай не беше точно така.
Поздрави
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: Divna в Февруари 06, 2006, 19:22:38 pm
Здравеи  flyboy  :) И аз да ти кажа няколко  думи :) Аз също имах голям брои фоликули-първия път имах около 30,втория около 20 .Бях с хиперстимулация-не беше чак толкова тежка, разминах се с малко венозни вливания.От сърце ти желая успех :bighug:
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: cygnus в Февруари 06, 2006, 20:04:24 pm
flyboy , хиперстимулацията е опасно състояние, но ако не се контролира и наблюдава от лекар.  И не е задължително да се развие при всеки.  Аз имах 20 фоликула последния преглед, но на пункцията извадиха 22 яйцеклетки, явно за 3 дни са пораснали и още. Хиперстимулирах се вторично (симптомите се проявиха на 8 ден след трансфера и при мен бяха много силни).  А те самите са много по-силни при многоплодна бременност (както се получи при мен), но въпреки това се овладява, спокойно - има екип, който следи това. Трудно е, но като знае човек заради какво е се понася.
Другото момиче, което прави 2 дни преди мен пункция имаше повече яйцеклетки от мен, съответно повече фоликули, но при нея се получи едноплодна бременност и съответно не разви симптомите на хиперстимулация - хем имаше толкова много фоликули и в същото време и забременя. Явно е много индивидуално. Зависи от организъм и рецептори. Не се плаши, не е задължително да развиеш всички тези симптоми дори и да забременееш. От сърце ти го пожелавам да успееш още този опит и да се похвалиш с бременност :)
Не се притеснявай - поддържай непрекъсната връзка с лекаря си и го информирай за всичко!
Много много късмет ти желая и положителни тестове и много много хубави емоции :)
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: flyboy в Февруари 06, 2006, 20:40:30 pm
Здравейте отново милички! Преди малко се връщам от преглед. Петък или по-вероятно събота или неделя ще е пункцията! Доста наброй и едрички са ми фоликулите, но след като намалиха дозата май са по-добре нещата! Незнам как ще изкарам още толкова дни с този подут корем, но като знам каква е целта....ще понеса всичко! Благодаря ви за постингите, наистина ме поспокоиха! Стискайте палци да са хубави яйцеклетките и да се оплодят, че после още изпитания следват! Прегръщам ви всички! Дано тази година бъде успешна за чакащите!  :wave:
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: Starlet в Февруари 06, 2006, 21:02:09 pm
Цитат на: flyboy
Стискайте палци да са хубави яйцеклетките и да се оплодят, че после още изпитания следват! Прегръщам ви всички! Дано тази година бъде успешна за чакащите!  :wave:


Стискаме, стискаме  :crossfingers: ! Ще са хубави! И стига с тез изпитания де може всичко да мине като по учебник, без изпитания! Успех!!!  :grouphug2:
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: deep в Февруари 06, 2006, 22:30:24 pm
Успех и спокойствие!!!
Къде правиш процедурата?
:sunshine:
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: flyboy в Февруари 07, 2006, 09:18:49 am
В Репродуктивно здраве. Дано сте прави! Дони, а какво стана с теб, при положение, че си била хипестимулирана? Имам предвид, това отрази ли се на бременността ти? Оф, тъпото е че днес ми потвърдиха че кандидатствалите миналата година по касата няма да могат да кандидатстват тази...Дай боже да не  :balk_80: се налага де.....
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: cygnus в Февруари 07, 2006, 10:16:33 am
Flyboy, не мисля, че се отрази. След 18 дни в болницата се оправих и ме изписаха, дори не ми назначиха нищо допълнително по-различно от стандартните неща - утрогестан вагинално и фолиева киселина.
Кой ти го потвърди това за НЗОК?
Късмет,  мила!
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: Vanina_sss в Февруари 07, 2006, 10:32:32 am
Здравейте момичета,

Shygirl, какво точно представлява този фиброид зад матката, който са ти открили?
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: lilia_n_s в Февруари 07, 2006, 12:01:48 pm
А колко ти е естрадиола?
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: FreshBreeze в Февруари 07, 2006, 12:44:35 pm
Flyboy, радвам се че на последния преглед всичко вече изглежда наред и определено ще стискам палци!!!
Успех, мила! :D
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: Eli7 в Февруари 07, 2006, 12:56:54 pm
Точно така, както вече е писано, колко ти е естрадиола? Над 3 500 може да се говори за риск за хипер стимулация, макар, че при всеки е различно. При мен го спряха на 3 300, но и после е продължил да расте. Може и  до 5 000 да съм го докарала...
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: ema2 в Февруари 07, 2006, 14:26:01 pm
Цитат на: Vanina_sss
Здравейте момичета,

Shygirl, какво точно представлява този фиброид зад матката, който са ти открили?Здравей Ванина, този фиброид го получих след първия опит Инвитро.Докторите казват,че  няма връзка със стимулациите.Представлява доброкачествено образование върху стената на матката, при мен е само на външния слой и не засяга вътршността.Понякога фиброидите са вътрешни, в матката и тогава се отразяват на имплантирането на ембриончето/та.Не се закачат, ако не създават проблеми, моя не го усещам изобщо, но казват, че ще пречи на раждането, защото виси над шийката на матката...ама това по предварителни разговори.Още сме далече от тази фаза...

Поздрави на всички
Ема
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: White_Raven в Февруари 07, 2006, 14:49:12 pm
Фиброид и миома, ако не се лъжа са едно и също нещо.
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: flyboy в Февруари 07, 2006, 16:21:36 pm
Ами за естрадиола не съм много сигурна дали говорим за едни и същи мерни единици - вчера сутринта ми беше 724 и ми обясниха, че над 300 ако е вече вървиш къмхиперстимулационен синдром. Днес сигурно ще е над 800 минимум - довечера ще разбера. Гадното е че доста ме болят вече яйчниците, и макар и да търпя на болка на моменти така ме присвива, че едвам се сдържам на работа, като поотмине нещата са по добре. А и съм се подула като цепелин  :presi:  :lol: Как ще изтрая още вероятно 3 дни незнам... А и после ще има да го мисля това ЧГХ да не направи някоя беля... :balk_132:
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: StefiZ в Февруари 07, 2006, 16:28:42 pm
Незнам какво точно са ти казали, но когато естрадиола е над 250-300 това означава, че има качествена яйцеклетка във фоликула, а ти имаш доста, затова ти е 724 :D  Така, че споко, говорите за едни и същи мерни единици явно, а щом хиперстимулацията е при естрадиол над 3500 не се притеснявай :wink:
успех
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: flyboy в Февруари 07, 2006, 17:44:10 pm
Момичета, благодаря ви за топлите думи и за успокоителното инфо. Дано всичко е ок. Всички сме преживяли толкова много, много от нас са се изтормозили...Казват, че Бог пращал изпитания на най-обичаните от него хора. Дано е така, мисля, че всички ще бъдем страхотни майки! Със сигурност го заслужаваме! Прегръщам ви всички!

P.S. Взех да ставам суеверна и вярваща, да му се невиди! :roll:
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: oganche в Февруари 07, 2006, 17:59:20 pm
Zdravei FlyBoy!
Pri IKSI-to mi iazvadiha 15 iaca i imah leka forma na hiperstimulacia. Doktora me sledeshe izkaso i niamashe problem. Do kolkoto si spomniqm hodim v edna i sasta klinika, taka che se doveri na Dok. Toi niama da izpusne nestata ot kontrol.
Kasmet!

PS: Prostete za latinicata. Namiram se v edin ujasen internet klub v Kustendil, kadeto i Kredora ne raboti.
Титла: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: flyboy в Февруари 10, 2006, 11:08:46 am
Оги какво стана с теб?
Титла: Re: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: radi georgieva в Септември 18, 2017, 16:46:49 pm
Здравейте момичета :)
Мен също ме стимулираха с Гонал Ф и 225 единици за 4-ри дни, след това като отидох на преглед ми изписаха Гонал Ф и  Цетротид по една ампула дневно... Естрадиола ми в петък беше 5275 с 19 фоликула, а след 2 дни ми се покачи на 9311 с 22 фоликули..страшно мнохо ме боли корема... не мога да ходя нормално,а със забавени движения.. Лекаря ми каза че може да получа хиперстмулация..Утре ми е назначена пункцията..Много се притеснявам...
Какво може да стане, ако получа тази хиперстимулация?
Титла: Re: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: magi_st в Септември 18, 2017, 16:56:11 pm
Това са много фоликули, много.Питай лекаря си, но трябва да пиеш много течности, да внимаваш да не събираш течности да ходиш редовно до тоалетна и ако почувстваш дискомфорт директно в болницата.Просто това са прекалено много фоликули и според мен си е чиста хипер стимулация това.
При кой лекар си?
Титла: Re: Хиперстимулация?!?
Публикувано от: radi georgieva в Септември 18, 2017, 22:54:48 pm
При др.Александров в Клиника Щерев... Аз вече съм в болницата, защото получих страшни болки!