www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Стерилитет при мъжа => Темата е започната от: Jorje в Февруари 02, 2006, 23:27:54 pm

Титла: Микробиология
Публикувано от: Jorje в Февруари 02, 2006, 23:27:54 pm
Привет на всички!

 Искам да се посъветвам по следния въпрос: Направихме 2 сп/грами.Втората беше в София - при д-р Тачева.Заключението беше- HYPOVOLEMIA, СИЛНО ЗАВИШЕН ВИСКОЗИТЕТ ( но не пише колко ???), също и ЕДИНИЧНИ АГЛУТИНАТИ ОТ СМЕСЕН ТИП, ВИСОК БРОЙ НА LEN (за това LEN не съм много сигурен,че го пиша правилно) НА ПОЛЕ.

   Направихме и микробиология-мъглата стана още по-голяма.Резултатати:      МИКРОСЛОПСКО ИЗЛЕДВАНЕ - Tr.vaginalis ( - ) ; Candida ( - )
Културелно изследване и заключение - посявката не даде бактериален растеж.

 Та да се върна на въпроса.Какво всъщност значи всичко това? Каква трябва да е следващата стъпка?Не пия, не пуша, спортувам.Смятам да посетя и уролог-да чуя и неговото мнение.Същевременни може би е хубаво да се пият и витамини.Какво мислите?

 Благодаря за отделеното внимание.

                                                                                              Jorje
Титла: Микробиология
Публикувано от: Мели в Февруари 02, 2006, 23:49:53 pm
Многото левкоцити говорят за някаква инфекция, която не винаги се открива на стандртната микробиологична посявка. Трябва да се сее на специални среди и не еякулат, а простатен и уретрален секрет (тъкмо повод, като отидеш при уролога, да вземе секрет за посявка). Колко е обема на еякулата? Явно е под 2,0 мл (това значи хиповолемия), но все пак е важно и колко е точно.
Титла: Микробиология
Публикувано от: Jorje в Февруари 03, 2006, 22:42:27 pm
Обема е 1.2 мл при 4-дневно въздържание.По мое мнение количеството е малко по-голямо по принцип.Отдавам го на притеснението.След микробиологията ще продължим с простатен и уретрален секрет при посещението при уролог следващата седмица. След като излязат резултатите ще се надявам отново на помощ и разяснение.

 Благодаря за отделеното внимание.
Титла: Микробиология
Публикувано от: Мели в Февруари 03, 2006, 22:46:21 pm
Мда, сексуалната възбуда по принцип оказва влияние върху обема. Важното е, че си тръгнал да правиш нещо по въпроса, а не седиш и не чакаш нещата да се оправят сами.

Успех!

Между другото, ако се регистрираш на сайта, а това е бързо и лесно, ще можеш да получаваш и да пращаш лични бележки на другите потребители - една много полезна занимавка.  :)
Титла: Re: Микробиология
Публикувано от: krasi-84 в Март 04, 2014, 18:11:30 pm
Моля за мнение от МБ
Трихономас вагиналис      (-)отрицателен
Кандида                             дрожди и хифи
Лактобацили                     силно редуцирани
Културелно изследване и заключение        Кандида албиканс-10/4


Звъннах на АГто,но забравих да и прочета за лактобацилите че са силно редуцирани или това влиза в крайния резултат.Според нея това нормални стойности на кандида по време на бременност и няма да предприемаме нищо засега