www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: klara_mur в Октомври 19, 2004, 23:40:00 pm

Титла: IUI
Публикувано от: klara_mur в Октомври 19, 2004, 23:40:00 pm
Zdrawejte na wsichki!
Radwam se che uspjah da wljaza.

Iskam da wi pomolja da mi preporychate lekar i centyr za wytrematochna inseminacija.
Okaza se che imam spermoantitela i towa e edna ot malkoto wyzmojnosti pred men. Dosega sym prawila edna inseminacija w AG centyr Dimitrow (neuspeshno - kakto se seshtate :)).
Dajte mi njakakyw sywet, molja wi.

pozdrawi na wsichki,
obicham wi!
Титла: Re: IUI
Публикувано от: little_rabbit в Октомври 20, 2004, 11:09:11 am
Моят съвет е да не сменяш лекаря и клиниката. И то не за друго, а защото там вече те познават, знаят какво, защо и как стои при теб.
А защо не си доволна от АГ център Димитров? Ако искаш, драсни един мейл на little_rabbit@abv.bg
Титла: лечение
Публикувано от: ivet в Октомври 21, 2004, 15:28:39 pm
Сподели моляте нещо повече за тези спермоантитела.И аз имам,нямат ли някакво лечение или единствено това е решението.Какво казват др,аз още не сам се консултирала с никой,др ми е далеч и няма как да отида,а по тел не става.
Титла: IUI
Публикувано от: klara_mur в Октомври 23, 2004, 19:38:32 pm
Zdrawej Little Rabbit,
ne che sym nedowolna ot AG Dimitrow - prosto se interesuwam i ot drugite centrowe. Chuwala sym che se prawjat takiwa proceduri i pri Shterev i pri Tabakowa i pri .... mnogo drugi. Zatowa pisha .... Ako njakoj moje da me orientira w obstanowkata - njakoj minal po mojte stypki :).
Титла: Spermoantitela
Публикувано от: klara_mur в Октомври 23, 2004, 19:42:36 pm
Zdrawej Ivet,
ne mi e mnogo jasno i na men ... Towa koeto mi objasniha e che imunologichnite zaboljawanija trudno se lekuwat i se promenja systojanieto neprekysnato. Samite testowa izlizat za okolo mesec, a do togawa systojanieto w organizma moje da e sywsem razlichno ... W obshti linii predlagat lechenie - na men mi prawiha medikamentalno ... no w obshti linii njamashe goljam rezultat. Predpochitat za po-sigurno da prawjat wytrematochni inseminacii, za da se eliminira taja wyzmojnost (osigurjawa se sigurno preminawane na spermatozoidite prez spermoantitelata). Na teb kakwo ti kazaha da prawish?
Титла: и аз незнам какво да правя
Публикувано от: ivet в Октомври 23, 2004, 21:05:49 pm
Здравей,на мен ми казаха че съм за икси,защото имам антипротромбин и тези антиспермални и срастване на тръбата,абе изобщо прекрасна картинка.Още на съм се навила да правя каквото и да е от тези процедури.Ако правя ще е лятото,когато е топло.Имам едно правено ин витро при Др Димитров през 97гд(беше зимата и си умрях от студ)неуспешно.Сега събирам всякаква информация за тези антитела.Все се надявам да се оправят с някакво лечение,но засега нямам инфо по тази тема която да ме успокои.
Титла: за Димитров
Публикувано от: какаgala в Ноември 18, 2004, 13:45:20 pm
Щте ти споделя моят 3год. опит при него но не искам да е тук ако искаш ми пиши на interconsultm@abv.bg
Титла: Re: и аз незнам какво да правя
Публикувано от: Anonymous в Ноември 24, 2004, 12:38:02 pm
Абе това за протромбина няма нищо общо със забременяването, а със износването. А пък с икси-то още по-малко. ИКСИ се прави когато спермограмата на мъжа е ужасно лоша-няма достатъчно сперматозоиди в 1 мл, за да се извърши оплождане и затова се взима един със спринцовка и се вкарва в яйцеклетката-това е икси. Иначе това, което си писала са само женски проблеми и могат да се решат с инвитро, а то е и доста по-евтино. Поздрави!
Титла: Re: и аз незнам какво да правя
Публикувано от: Anonymous в Ноември 24, 2004, 13:12:30 pm
разликата в цената м-у In Vitro i ICSI e 200-300 лв., на фона на 5-6000 лв. които се дават за цялота процедура със стимулацията са нищо