www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: janeta в Октомври 12, 2007, 12:29:34 pm

Титла: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: janeta в Октомври 12, 2007, 12:29:34 pm
Момичета много се чудех дали да пусна това съобщение като нова тема или да го съобщя в някоя от другите теми, но реших че пускайки нова тема ще имат възможност повече настоящи и бъдещи мами да разберат.

От 15.10.07г.(понеделник) по BTV ще се излъчва ново предаване с името "Часът на мама". Темите, които ще бъдат засегнати са свързани с това какво се случва след изписването от родилния дом и трудностите с гледане на бебето. В предаването ще гостуват и специалисти на които ще могат да се задават въпроси. Предаването ще се излъчва всеки делник от 15.30ч. Това е за всички, които се притесняват за това как ще се справят след прибирането вкъщи с малкия човек.

П.П. Ако темата не е за тук моля да бъда извинена и тя да бъде преместена от модераторите.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: Pippi в Октомври 12, 2007, 14:05:26 pm
определено звучи интересно, благодаря за информацията жанета!
ама защо в 15.30 часа... явно смятат, че бременните не ходят на работа...
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: к(Р)оки в Октомври 12, 2007, 14:13:52 pm
Не бременните, а майките  :wink:
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: le в Октомври 12, 2007, 14:26:16 pm
  Тогава са им 'дали' ефирно време на хората  :wink:
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: titkata в Октомври 12, 2007, 14:30:40 pm
Много хубабо предаване ще да е :) Дано го има в нетерра-та за да се гледа от нета :)
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: Pippi в Октомври 12, 2007, 14:35:40 pm
Не бременните, а майките  :wink:

има и за бременните:

Темите, които ще бъдат засегнати са свързани с това какво се случва след изписването от родилния дом и трудностите с гледане на бебето.

но от нетерата сигурно ще става
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: синьо кокиче в Октомври 12, 2007, 14:36:06 pm
Благодаря за инфото, Жанета.
Ще се опитам да гледам, не всеки ден, но когато успея. В момента сме в данъчна ревизия. Но определено ще ми е интересно.

В нетеррата може да се гледа на живо. Пробвала съм.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: janeta в Октомври 12, 2007, 15:28:59 pm
Аз също мисля, че времето в което ще се излъчва е неподходящо, но както е написала Ле явно тогава са и дали ефирно време. Предаването си мисля, че ще бъде интересно не само за родилите вече бебчета, но и за тези които скоро й предстои тази радост. Хубаво е да има предаване от подобен род, защото грижите за малкото човече след завръщане от родилния дом са много и ще е хубаво да има източник на информация. Надявам се темите и информацията да бъдат полезни за грижите, които ни предстоят.

П.П. Не зная дали ще го има в Нетерата, но се надявам, защото така ще може да е достъпно за голямата аудитория на работещите бъдещи майки.
Желая ви приятен ден момичета!
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: mimi7 в Октомври 12, 2007, 17:47:51 pm
Ами то бременните трябва да гледат, защото като родят и ги изпишат да са малко по- спокойни.А ние ,които вече сме минали през този етап можем само да си спомняме за притеснениятя.Успех на всички.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: tanja в Октомври 12, 2007, 18:56:42 pm
Нямам търпение да го гледам  :D. Надявам се наистина да е полеzно zа бъдеЩите майки, а гостите-специалисти да са съвременни педиатри, даваЩи раzумни съвети  :wink:.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: le в Октомври 21, 2007, 09:54:33 am
Момичета,нещо не видях да има такова предаване...  :ask:
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: lisiche в Октомври 21, 2007, 10:20:19 am
всеки делник от 15.30 по БТВ
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: le в Октомври 21, 2007, 18:11:14 pm
всеки делник от 15.30 по БТВ

Делник или понеделник?
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: Mary в Октомври 21, 2007, 18:13:28 pm
делник
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: le в Октомври 21, 2007, 18:15:22 pm
Малиий,сега видях,че по БТВ...и аз чакам на канала  :oops:
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: janeta в Октомври 24, 2007, 13:07:32 pm
Гледам "Часът на мама" и според мен има интересни неща, които са полезни и за бременната и за жената станала вече майка. В последните 2 предавания говориха за теми като: курс за бременни; присъствието на таткото на раждането; приема на фолиева киселина от бременната и родилката; грижи за косата на бременната жена и дори говориха за емоциите, вълненията и притеснинията на бременната жена.

Мисля, че човек може на научи много полезна информация. Дано да бъдат полезни с предаването на бременните и на жените с бебета и малки деца.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: Roby в Октомври 24, 2007, 17:23:36 pm
Ох аз гледах 2 предавания и ми се струва малко инфантилно... ами не знам, може би повечето от нас, които четат във форума ги знаят тези неща. поне аз не можех да разбера изненадата на едната водеща "колко била важна фолиевата киселина  8O 8O", но пък може би повечето момичета наистина не знаят...

А след като видях тази, която води училище за бременни се зарадвах, че така и не отидох на такова, умалителните определения, които използваше и тона й беше суупер дразнещ. Но иначе, съм съгласна, че като цяло, предаването е добра идея.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: mpia в Октомври 24, 2007, 17:32:00 pm
Форум Зачатие-е по - полезен :)
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: mariposa в Октомври 24, 2007, 18:29:35 pm
Гледам го това предаване, когато мога, но засега не ми е особено полезно. Дори не ми е много интересно, темите, водещите, гостите, нещо куца. В темата за фолиевата киселина, след като надълго и нашироко обясниха ползата от приема и още преди  бремеността, русата водеща обобщи: значи, когато майката приема фолиева киселина, няма опасност бебето да се роди със спина бифида 8O та се наложи да и дообясняват, че все пак става въпрос за превенция, а не за панацея. Все пак се надявам, че с времето нещата ще се променят и предаването ще заприлича на това, за което е замислено, защото е хубаво да го има.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: lady_11 в Октомври 24, 2007, 19:05:00 pm
Цитат
Гледам го това предаване, когато мога, но засега не ми е особено полезно. Дори не ми е много интересно, темите, водещите, гостите, нещо куца.
На същото мнение съм. Като искам такива лиготии - отивам в да чета  в бг-мама, ТВ предаване ми идва в повече. Лошото е, че нашата баба го гледа с интерес и се прехласва колко било полезно.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: bebe_13+15 в Октомври 24, 2007, 19:27:25 pm
 :lol: сигурно сте прави, че малко лигаво е предаването - аз още не съм го гледала, но като пишете какво дават... Прилича ми на предаването на Марта Вачкова - това са едни такива повърхностни предавания, дето са колкото да убиеш времето и то не особено приятно. Може би все пак е информативно за мамчетата, които не четат толкова много като нас. Сигурна съм, че всяка бременна и майка тук чете, пита доктора си и се знае доста повече, отколкото ще дадат в такова предаване ;)
Колкото за фолиевата- то доктори има дето не се сещат да я изпишат, какво да се чудим за ТВ водещи.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: manhattan в Октомври 24, 2007, 23:34:19 pm
е хубаво де, искате да е като По света и у нас ли? :D
и аз знам повечето неща, но ми е приятно и интересно. полезна информация, поднесена леко. има дечица, бавачка и две позитивни водещи, хумор. мамите и бременните предпочитат такава атмосвера, си мисля :? така и така ни е сериозно ежедневието.
водещият може да знае всичко, но трябва да се държи и пита сякаш не знае. той е на мястото на зрителя, задава неговите въпроси.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: Марито в Октомври 25, 2007, 08:53:24 am
Ми аз го гледам горе-долу редовно, защото ми е много симпатична тази водеща Боги (май така беше). Особено пък вчера, с глас се смях с нея, когато накрая каза, че в тях телевизора е целия в домати, защото сина й я хранел като я видел на екрана. Ми малко свежи смешни ми идват добре :wink:
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: korinka в Октомври 25, 2007, 14:15:09 pm
:lol: сигурно сте прави, че малко лигаво е предаването - аз още не съм го гледала, но като пишете какво дават... Прилича ми на предаването на Марта Вачкова - това са едни такива повърхностни предавания, дето са колкото да убиеш времето и то не особено приятно. Може би все пак е информативно за мамчетата, ....

Така е , момичета, но не бъдете строги - ние сме такива каквито сме, защото животът така ни е поставил. Наистина за другите жени е много полезно, предполагам и интересно. Имам една съседка, която не беше чувала за фолиева, за БХС, фетална... беше необходимо известно усилие докато я убедя, че са необходими. Мнението и беше,че това е за параноички; на въпроса защо не е отишла на поредната консултация отговорът беше, че какво може да ми каце, че съм бременна ли?... впоследствие направи нещо с бъбреците и сега е на антибиотици и сърцето й се свива от притеснения...
Всичко това е следствие не на безотговорност, а на липса на информация, да не говорим, че лекарят й също не си е давал много зор.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: Bora82 в Октомври 25, 2007, 18:33:43 pm
Всичко това е следствие не на безотговорност, а на липса на информация, да не говорим, че лекарят й също не си е давал много зор.

Ох, само като си помисля, че то много от докторите не си дават труда да се информират допълнително  :?, какво остава за пациентите  :(

Иначе нормално точно това предаване за нас, "зачатките", нищо ново да не каже  :D - ние сме една по-специална порода  :D
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: mishanta в Октомври 25, 2007, 19:18:09 pm
Аз съм съгласна и с Ман, и с Кори, и с Бора!
Ние знаем повече от другите, така ни е поставил живота!

За мен предаването е пъстро цветно и няма такова в българския ефир!
Много леко ми е инфантилно, но аз самата съм такава , така че не ме дразни!
Боги е много свежа и заразителна,Евелина ми допада също!Така че става!

А и информацията се поднася леко с подбрани гости!
По-добре да го има и да образова и жените чули от ТВто да питат и изискват.
Отколкото личните лекари и "незапознатите" гинеколози,
да препоръчват фолиева след третия месец на бременността!
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: mariposa в Октомври 28, 2007, 12:29:01 pm
Лично аз предпочитам предаването Биберон по СКАТ, в пъти е по-добро.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: korinka в Октомври 28, 2007, 14:53:58 pm
Лично аз предпочитам предаването Биберон по СКАТ, в пъти е по-добро.

Хубу де!
Ма кажи от колко и кога го дават.
 :D
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: mariposa в Октомври 28, 2007, 15:02:30 pm
В събота, започва в 13,45ч. Има и две повторения през седмицата, но не знам кога.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: mishanta в Октомври 28, 2007, 15:12:29 pm
:D Мariposa, ние нямаме скат! :wink:
И си оставаме с БТИВИТО на културата! :lol:
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: Tamara в Октомври 29, 2007, 09:13:49 am
Лично аз предпочитам предаването Биберон по СКАТ, в пъти е по-добро.

Да ако проблемът са лиготиите в Биберон няма лиготии. Водещата разговаря със специалисти (лекари, психолози). Освен това и тя е запозната, защото има дъщеричка на около 6 години и следи промяната на "модните тенденции". Например какви обувки трябва да носят децата, какво да ядат и какво не... Памперси, басейни, гърнета и какво ли още не. Има за бременни - гимнастики, дишане... Започна горе долу когато се роди Марио и го следих редовно в началото, но сега си давам сметка, че последните две години не съм го гледала и не зная какво е станало.
А часът на мама го гледах само веднъж и не ми се стори чак толкова лигаво. По принцип мразя лиготиите, но това по-скоро го слушах, отколкото да гледам и може и за това да не ми се е сторило загуба на време.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: janeta в Октомври 29, 2007, 13:47:25 pm
Аз също съм гледала Биберон по Скат(но в момента нямаме Скат). Съгласна съм, че Биберон е по-готино от двете предавания. Съществува доста отдавна, защото когато Вальо се роди(преди 5г.и 8м.) това предаване го имаше пък  Скат и доколкото зная не е преставало да съществува. И наистина водещата е много приятна и темите са интересни. "Часът на мама" го гледам от време на време и съм съгласна че водещите малко прекаляват с лигавенето, но също има интересни теми.
Титла: Re: "Часът на мама"-по BTV
Публикувано от: eleonor в Октомври 29, 2007, 18:47:06 pm
И аз съм на мнение, 4е предаването не е никак лоШо :lol:
наистина по_ ве4ето неЩа ги знаем и то благодарение на "За4атие".
Но всеки има право на избор :wink: , на който му харесва да си го гледка , на който не да не го гледка :wink: