www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: Grace в Септември 08, 2005, 08:54:41 am

Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Grace в Септември 08, 2005, 08:54:41 am
е неуспешна :( . На 33 ден от цикъла на УЗ не се видя бременност. Спрях утрогестана и чакам поредната менструация. От петък насам /откакто направих теста/ ми е много мъчно, но предстоят още възможности следващите месеци. Мислим пак да правим септември, но и аз, и мъжа ми имаме пътуване и как ще се съчетаваме незнам...
Съжалявам, че не мога да кажа нещо по-весело рано сутринта, дано при вас да има добри новини...
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: oganche в Септември 08, 2005, 09:02:35 am
Съжалявам Грейси за отрицателният резултат. Напълно те разбирам колко ти е мъчно, особено след такова голямо закъснение. Ще мине време и ще се оправиш, повярвай ми. Зареждай се бързо с нови сили и действайте. Успех! Все някога ще стане, стига човек да е упорит и да преследва мечтите си.
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: kiara в Септември 08, 2005, 09:10:13 am
Много съжалявам, Грейси! Следващият път всичко ще е наред, не се отказвай поне аз така си повтарям и се зареждам със сили!!! Успех и горе главата!
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Lali в Септември 08, 2005, 09:43:20 am
Ех, Грейси, съжалявам. Обаче ще успееш, сигурна съм.
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 08, 2005, 14:06:45 pm
Грейс, съжалявам, че не се е получило този месец!

Ще ти стискаме палци за септември!!

Грейс, ти при кой от докторите при Щерев ходиш? Ако искаш пиши ми на лични. Предстои ни тия дни да ходим и ние и да започваме инсеминации.

Поздрави :D
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Grace в Септември 08, 2005, 15:45:00 pm
Фреш, ами ходила съм при кажи речи всички лекари там /посещенията в тази клиника специално/съм ги започнала през септември миналата година. Преглеждали са ме и д-р Савова, и д-р Тимева, а тази последната инсеминация ми я направи д-р Андреева. Иначе лекуващия ми лекар ако за там изобщо може да се каже такова нещо е д-р Ганева. Последно бях пак при нея, първата инсеминация ми я прави тя, може би и втората щеше да направи, но беше в отпуска. Мисля, че всички са добри. Доволна съм от д-р Андреева, въпреки че до деня на инсеминацията не ме беше виждала изобщо, тя направи всичко възможно за мен в един ден, в който в болницата беше лудница от пациентки. Мисля, че си върши съвестно работата. От д-р Ганева също съм доволна, винаги е била внимателна с мен. Не винаги резултатите са били такива, каквито ми се е искало да бъдат, но за това не могат да бъдат винени лекарите. Впечатленията ми са, че там се работи в екип по една и съща схема и по един и същ метод, затова няма значение при коя от лекарките ще отидеш. Всички са професионалисти. Това, което не ми харесва е, че има много пациенти и понякога се чувстваш като един от многото на конвейра... От ембриоложките също съм доволна, каквото съм питала са ми обяснявали, старали са се да спомогнат с каквото могат. Като цяло съвета ми е при когото и да отидеш да си гониш нещата, да питаш и да разпитваш, защото понякога нещата остават недоизяснени и трябва да ги научаваш в крачка, когато не винаги можеш да реагираш навреме. Успех ти пожелавам!
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Grace в Септември 08, 2005, 15:51:12 pm
Момичета, благодаря ви за подкрепата. Дано всички да имаме успех!
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: katerina74 в Септември 08, 2005, 19:56:11 pm
и за мен днес беше ден за разочарование...е, не ми закъсня чак толкова, а и бях направила тест - отрицателен, но все си мислех че този път може да е станало...на вас какво ви препоръчват? да правите в последователни месеци инсе или да има почивка между 2?
благодаря на всички, които ще ми отговорят
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: cygnus в Септември 08, 2005, 22:59:06 pm
Момичета не се разочаровайте и не унивайте, при инсе не винаги става от първия път, все пак не може да се надмине природата. Ще стане следващия път, ако не следващия по следващия - но едно е сигурно, че ще станем майки всички и то скоро.
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Anonymous в Септември 08, 2005, 23:43:15 pm
вярвам, че си права сигнус, или поне така си набивам в главата, ще стане..
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Grace в Септември 09, 2005, 08:59:03 am
Обикновено препоръчват инсеминациите да се правят една след друга /поне три/, тогава яйчниците и фоликулите, които ще образуват се водели "вербувани". Така поне на мен ми казаха в клиниката, но все пак всичко опира до финансови възможности. На мен това ми беше втора инсеминация, но не съм ги правила една след друга, а през доста дълъг период от време. Сега мисля да бъдат една след друга - да опитаме и така...
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Cvetelina в Септември 09, 2005, 13:36:18 pm
Съжалявам и ти желая успех следващия път :D и да ни се похвалиш с добрата новина.
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: jam в Септември 09, 2005, 14:05:49 pm
Цитат на: Grace
Обикновено препоръчват инсеминациите да се правят една след друга /поне три/, тогава яйчниците и фоликулите, които ще образуват се водели "вербувани".


какво ще рече това "вербувани"? и с какво те стимулираха?
не знам, ако стимулациите се правят не с Клостилбегит, а с гонадотропни препарати, три цикъла един след друг дали не е съсипия за яйчниците...
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Grace в Септември 09, 2005, 14:30:53 pm
Честно да ти кажа, не знам какво точно тряБва да означава "вербувани"  :oops: и тъй като мен стимулацията също много ме притеснява все питам вредно ли е, доколко е вредно и т.н. Отговорът винаги е един същ - не е кой знае какво. Стимулирана съм два пъти със серофен половин таблетка на ден от 3 до 7 ден на цикъла, и един път със серпафар пак по същата схема и дозировка.
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 12, 2005, 10:18:48 am
Грейси, благодаря за споделеното от теб мнение. Аз попаднах при Савова предния път, от нея съм доволна, а сега мисля да ходя при Тимева, защото тя се запозна с моя случай в Майчин дом, преди моята лапароскопия, а и се оказа, че е участвала в екипа на коремната ми операция преди време.
Грейс, а как беше при теб положението с овулацията - имаше ли някакви проблеми? Мисля да говоря с лекарите да минем поне в началото без стимулации, така и така шансът е малък, а и сп-дите като са "непробивни", не виждам такава разлика една или две яйцеклетки ще мъчат. Какво мислиш? При теб категорични ли бяха, че трябва стимулация?
Поздрави :D
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Grace в Септември 12, 2005, 12:36:07 pm
Фреш, цикълът ми е точен като часовник, овулация имам без проблеми. Винаги, когато са ми изследвали естрадиол и ЛХ преди инсеминациите са били в нормите. Въпреки това ме стимулират, макар и с много малко. Когато отидох миналата година, направихме хидротубация и д-р Ганева каза, че следващия цикъл ще правим инсеминацията без стимулация. Така се случи обаче, че следващият цикъл се оказах без овулация. Според докторката това се случвало и било нормално, но ми предписа серофен, за да сме сигурни за следващия път. Така се почна и сега все искат да ме стимулират. Последният път пак питах за инсеминация на естествен цикъл и в крайна сметка решението си е мое, но със стимулация шансът бил по-голям и сега се чудя какво да реша...По принцип хич не ги обичам тези стимулации и ти препоръчвам да говориш с д-р Тимева какви са предимствата и недостатъците на двата варианта и кое ще е най-добре за твоя случай конкретно. Иначе аз точно нея също съм я питала и тя ми отговори да не се притеснявам и че не било опасно.
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 13, 2005, 10:22:02 am
Мерси Грейси :D

Днес имаме среща с д-р Тимева и ще обсъдим тези въпроси. Знам, че не е толкова страшна тази стимулация, но имаме в рода проблеми с гърдите и затова ме е страх, а и понеже съм оперирана от миома преди време, също ме е страх да не се разбута нещо хормоналния ми баланс, защото в много от случаите миомите се появяват отново.

Ще пиша какво сме решили за този месец :D

Ти продължаваш ли този месец, или малко ще почиваш?

Поздрави :D
Титла: Моята инсеминация
Публикувано от: Grace в Септември 13, 2005, 10:38:38 am
А, продължавам, имам УЗ преглед на 19.09., а инсеминацията вероятно ще е на 22-23 /ако всичко е наред разбира се, надявам се да е така/. Взех решение и пак пия серофен. Пиши какво ти е казала д-р Тимева. Успех! :)