www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: manhattan в Юли 23, 2007, 13:29:35 pm

Титла: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: manhattan в Юли 23, 2007, 13:29:35 pm
ама срамота, мами, то пладне мина, тема-няма :D

сполай ни на новата седмица. пазете се от жегите! на всички летовници - весело и безаварийно прекарване! :D
ние резервирахме от 1-8 септември за Созопол. надявам се да не е лудница вече и да не е 40С 8O
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Марито в Юли 23, 2007, 13:33:28 pm
Мамите нещо жегата ги е натиснала или са по почивки вече :lol: Айде весела да е седмичката ви и много усмивки!
Манчо, направо ви завиждам, мен тогава яйце ще ми се пече на г.... :wink:
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: kassi в Юли 23, 2007, 13:49:05 pm
Хубава седмица на всички! Дано захладнее, че не се издържа вече.  :?
Иначе ние почваме ремонта вкъщи най-накрая!  :D Вече нямам търпение!  :wink:

                  Поздрави: Касси
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: ultra в Юли 23, 2007, 14:03:16 pm
Ман, и ние по същото време мислим да сме на Созопол :D
Ама още нямаме резервация...
Бяхме две седмици в габровския балкан и вече си имаме ново любимо занимание - дърпаме опашките на котките и врещим от кеф :lol:
Симеон прояде доста неща, усвои нови думички и умения, дано и някой зъб излезе скоро :P
В нашия южен безклиматиков апартамент ситуацията е трудно поносима, а не смея да го извеждам в жегите.
Единствената ми алернатива е при баба на Свищов, ама там е още по-горещо :x
Преминавам бавно на софийски ритъм, дано успея тази седмица да изплувам от насъбралите се задачки.
Гледам, че има много нови мами и положителни тестове :D Прекрасно лято!
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Silwi25 в Юли 23, 2007, 14:14:12 pm
Здравейте,
Дано наистина да захладнее, че в нас е някаква пълна мор.
Ние днес ставаме на цели 9 месеца. Как минаха не ми е ясно, ама и как да е като съм се качила на някаква супер яка въртележка откакто бебката се роди.А сега вече и почти си ходим сами и нещо самостоятелността ни се услажда.(http://www.laguna-bg.com/catalog/albums/userpics/10002/S9.jpg)
Хайде и да почерпим по случай днешната ни месечинка:).Да Ви е сладко!
И накрая да споделя с Вас нещо, което днес прочетох и много ми допадна.То е цитат от една статия в "Моето бебе и аз".
"Детето не е цел и не е средство. То е човек също като нас. Безсмислено е да му посвещаваме всяка своя минута, даже тогава когато все още е безпомощно бебе. Нека съществува автономно, защото към неговото житейско пътешествие ние имаме само косвено отношение. Да не решаваме вместо него проблемите му, да не носим  неговата отговорност. Не можем да изживеем живота му, защото си имаме свой. Да живеем живота си, за да не упрекваме после неоснователно поколението си за жертвите и усилията, които сме правили заради него. То не ни е молило за тях дори когато  безпомощно е лежало в бебешкото креватче.
Добре е да си признаем, че децата ни са хора, които е безполезно да възпитаваме, защото нищо човешко не им е чуждо. И единственото, което можем да им дадем като компенсация за това, че дълго сме тровили живота им, сме им омръзвали, поучавали - това е ЛЮБОВ. Защото заради любовта са се родили. Заради любовта сме се родили и ние, техните създатели. И тя в края на краищата ще ни помири едни с други."
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: piera в Юли 23, 2007, 14:49:27 pm
Честита месечинка на принцеската на Силви! Да бъде здравичка и усмихната!

Весела и здрава седмица и от нас!
Да ви попитам-кога започнахте да слагате бебчетата седнали в количката и кога в проходилка? Ние още нямаме проходилка, та се чудя каква да купим-дайте съвети :)
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: meshko106 в Юли 23, 2007, 15:07:06 pm
Здравейте и от нас. Виждам, че много бебета са се родили докато ни нямаше. Браво! Дано и занапред да е все така. Ние се върнахме от морето, няма да казвам почивка, защото за такава не може да става дума. Който твърди, че с бебе може да се ходи на море, значи не познава моето. Мия ни съживи кошмарите от първите 2 месеца, когато ревеше по цял ден. Бяхме в Синеморец -прекрасни условия за дете -къща със страхотна градина, в която имаше толкова много зеленина, че жегата въобще не сме я усетили. Имаше и фонтанчета, люлки, а за по-големите деца даже направена къщичка на дърво, абе красота. Ама моето зверче рева първите 3 дена без да знае и тя защо. Събужда се в 6 сутринта и започва да реве, а тук си спи до 8. Отиваме на плаж, тя реве и след 15 минути айде обратно. От водата я беше страх, така че я потопих само веднъж в морето. Така за 9 дена успях да се изкъпя 2 пъти в морето. След третия ден се оправи и стана пак прекрасното усмихнато и мило дете, което си е. Хареса си едно място на плажа с пързалка до едно заведение и там ходехме рано сутрин. Даже се пързаля. Минаха 3 хубави дни и взе, че вдигна температура. Прибирането ни също беше кошмарно, получи някакви стомашни болки и така пищеше от болка, че ако бяхма близо до някакъв град щях да я заведа в спешното. Слава Богу бяха само газове и след като се върнахме веднага звънях на педиатърката ни, та сега си пием пак капки за колики, но вече не вдига температура и вчера не спря да се усмихва.  Явно е много доволна, че отново си е вкъщи. На фона на всичко това имаше и някои много положителни промени при нея. Започна да ходи доста по-уверено, даже направи 2 крачки хваната само за една ръка, но още сме далеч от прохождане. Започна да приема храна с пръсти, даже сама си поиска от нашата храна и изяде 3-4 картофчета и малко хляб. Докато бяхме там  ми се обади и една приятелка, която също се бори с проблемите със забременяването и ми каза, че пак са загубили бебето. Първият път преди 2 години направи спонтанен аборт в четвъртия месец, но тогава нещата тръгнаха зле от самото начало, а сега всичко вървеше прекрасно и на консултация в петия месец й казват, че не чуват тонове... Разплаках се, докато говорихме. Как може да има толкова мъка, просто не знам. :x Този път поне ще й направят изследвания, за да видят дали няма някакви антитела или пък генетичен проблем. Та такива новини от нас.
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: tanja в Юли 23, 2007, 16:41:30 pm
Здравейте и от нас  :D! Да е лека новата седмичка и послуШни децата.

Честити 9 месеца на куклата на Силви! Да е жива и zдрава и много послуШна!

Приятно иzкарване на всички, които Ще ходят на почивка теzи дни, както и бърzо въzстановяване на теzи, кото са се преуморили по време на почивката  :lol:.

Ние на почивка не сме ходили, но гостувахме на мама, което zа мен си беШе истинска почивка.
На нас в момента ни никнат първите zъбчета (две на веднъж) и понякога става страШно. Викане, пиЩене, мрънкане, плач. Ама Ще го преживеем, няма начин.

meshko106,
съжалявам много zа приятелката ти. Дано открият каква е причината, zа да се радва и тя по-скоро на живо и zдраво дете.

Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: nia72 в Юли 23, 2007, 17:15:58 pm
Здравейте и от нас.В Русе няколко дни температурата е 42-43 на сянка.излиза се по разходки сутрин от 8 до 10 и вечерта след 8.през останалото време сме под климатиците.даже и басейна не съм валида тези дни.Ние сме по морето началото на септември, вероятно Слънчев бряг.Нямаме оплаквания, с изключение на прословутия запек,за което вече тормозих доктор Бърди и тукашното педи.Да попитам чай за разхлабване някой да е давал на Блевит и съответно ефекта от него??
успешна седмица и малко хлад ако може към Русе.
Силви, честити ви 9 месеца :lol:
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Silwi25 в Юли 23, 2007, 18:22:08 pm
Nia,чай на Блевит лично аз не съм давала, но съм чувала доста добри отзиви за него. ПОдобен проблем при нас аз реших с храната.Давам овесени ядеки, които са пасирани, сини сливи, круша и запек просто няма, даже акаме по 3-4 пъти на ден ио не киселееем, както беше преди.Благодаря на всички за честитките.
На всички почиващи пожелавам приятна почивка и дано не ги измъчи много жегата, а на всички които са си вкъщи дано да са намерили хладничък оазис в жегата.
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: gemi78 в Юли 23, 2007, 20:28:53 pm
Лека и добра седмица седмица и от мен!
И дано малко да захладнее,че вече не се издържа в тези жеги!
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Rommi в Юли 24, 2007, 10:19:18 am

ние резервирахме от 1-8 септември за Созопол. надявам се да не е лудница вече и да не е 40С 8O

Ех, как ти завиждам тайничко за Созопол. Това е едно от местата които ми е слабост, сигурно защото там сме ходили като гаджета с моя мъж и там съм си изкарвала наистина чудесно и безгрижно. Дори като ходим на друго място, все си намирам повод да отскочим и до там. Атмосферата ми действа много добре.
Ман, пожелавам ви чудесно изкарване, Ако и Ултра се включи по същото време, тъкмо бебовците ще си имат компания.

Само имайте предвид че от началото на септември почва Аполония-та и тогава е меко казано малко лудница, но след това даже града изглежда опустял.
Е-е-е-х-х-х, че се размечтах...

На всички пожелавам хубаво лято, и само усмихнати бебоци.
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: mim4o в Юли 24, 2007, 10:43:17 am
Лека, безгрижна и ... надявам се прохладна седмица на всички. Аз чакам 20.08 с нетърпение - излизаме с Виктор отпуск и отпрашваме първо на Банско за няколко дни после евентуално на Сл. бряг или Созопол. ЦУНКИ
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Fussii в Юли 24, 2007, 10:44:05 am
Ша са оплаквам от Николата....

Аз дето се хвалех с послушно и кротко дете ... на ми сега! Втора нощ това дребното ми разказва играта. Заспива както обикновено към 9, събужда се в 11 и се почва - рев, игра, рев, игра - така докъм 5 сутринта  :x. На другия ден съм на работа естествено. Снощи толкова ми се спеше, че престъпих всичките си възпитателни принципи и го взех при нас в леглото, за да мога поне час да поспя, щото съм на работа все пак. Реве когато не съм до него, ако съм до леглото му - няма проблем, играе си бърборка си, обаче а мръднах 2м към моето легло - писъци и сълзи.
Оставих го да си поплаче, ама няма братче, 45 минути непрестанен писък и се предадох накрая....
Ох, да стане малко по-хладно, че още няколко такива нощи и ще полудея...

Честито на Силви и щерка, добре дошли на завърналите се от почивка и приятен път на отпътуващите :lol:

Ние сме на море - края на август и началото на септ.
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Silwi25 в Юли 24, 2007, 11:07:48 am
СДпоко Фуси, съчувствам ти и ние сме така, ама при нас е целодневно тоя номер и вече света мио е крив.Недоспала съм, за ядене вече не помня от кога не съм яла спокойно, а тва да мога с нещо мое да се занимая си е направо велико достижение:(.
Или е от жегата при нас тоя номер с безнеенето и неспането или зъби ни растата, не знам, ама вече усещам как всичкото ми търпение е позаминало и на моменти ми идва да затворя вратата от външната страна, колкото и грубо и гадно да звучи, ама и аз съм човек да му се не види.
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: marmotche в Юли 24, 2007, 11:58:13 am
Честит празник на дъщеричката на Силви. Добре дошли на пътешествениците. Горките габровски котки - и без това повечето са без опашки, ами и опашатите си намерили майстора вече :) Мешко, много ми стана мъчно за твоята приятелка - май никога няма да разбера защо трябва да се случват такива неща...  :(

Фуси, според мен от жегата са луднали и децата. Дани го държа в парка до 9ч, моря го с ходене, шеги и закачки, докато почне да подгъва коленцата и пак едва го измолвам да заспи около 10:30, буди се за вода 2-3 пъти на нощ и сутрин скача в 6:30. При нормални температури заспива най-късно в 10 и става в 8, ама сега явно всички живо не е на себе си. Айде дано дочакаме по-добри времена скоро.
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Fia в Юли 24, 2007, 18:16:14 pm
Хайде и аз да се разпиша в седмичната тема с една хубава новина.
Бяхме на фетална морфология, всичко е много добре. Живот и здраве ще се радваме на момиченце  :bori_008:  :D

някой се оплакваше, че няма момичета  :D, споко, идваме веднага след кавалерите.
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: kassi в Юли 24, 2007, 19:11:36 pm
Fia, много се радвам за вас. Супер е че ще имаш момиченце. Къде прави феталната? Аз съм на трета такава на 9 август, вече нямам търпение да си видя мъжагите, които здраво ритат.  :D
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Eli_ в Юли 24, 2007, 19:23:09 pm
Здравейте и от мен ! Еееех ние дето сме постоянно на морето нямаме право да се оплакваме  :wink: Аз пък искам на планина ,но незнам точно къде . По цял ден чета разни туристически форуми и само отрицателни мнения виждам кой къде и как се набутал из планинските хотелчета.
Може би ще направим някакво странно пътешествие с половинката ама още е плана не е много ясен. Приемам идеи за хубаво местенце в някоя планина ,някой ако знае  :)Някъде където е красиво,хладно и има самостоятелен санитарен възел  :lol: А пък аз ще отвърна с някоя и друга идейка за морска почивка  :wink:..Абе изобщо само за почивка си мисля напоследък ...  :balk_177:
 Весела седмичка на всички !!! И да ви слушат бебетата !  :hello:
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Fia в Юли 25, 2007, 19:02:53 pm
Kassi, феталната я правихме в МБАЛ "Света София". Колко фетални морфологии се правят по време на бременността  :ask:, на мен това ми беше първата.
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: kassi в Юли 25, 2007, 19:09:37 pm
Kassi, феталната я правихме в МБАЛ "Света София". Колко фетални морфологии се правят по време на бременността  :ask:, на мен това ми беше първата.

Мисля, че три. Поне при мен е така. На 9 август съм на третата при д-р Димитрова във Фемина. Иначе правих и фетална ехокардиография в 3-а градска при доц. Велковски. Много съм доволна!
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Nadyn в Юли 25, 2007, 19:44:25 pm
ние резервирахме от 1-8 септември за Созопол. надявам се да не е лудница вече и да не е 40С 8O

Ман, това е най-благоприятното време за море, и то на Созопол.
Това е и нашия период за почивка . Въобще не е лудница, и
градусите са прекрасни. Дано да сте в стария град, там е страхотно :D

За Аполонията, наистина има хора, но повечето са прииждащи, вечер, и
през останалото време не пълнят града!

Силви, честита месечинка!

Успешна и по-хладна седмица на всички!
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: venus_melena в Юли 26, 2007, 13:30:02 pm
Ели, ние ще ходим ето тук : http://www.nezabravka.net/, но преди това не съм ходила! Искахме да ходим на Люляците, защото сме били и сме доволни, но нямаше места!
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: manhattan в Юли 26, 2007, 14:39:21 pm
аз много се радвам, че сме по Аполониево време :D, защото културния ни живот доста куцука напоследък :D
Фусик, вас къде ще ви вее морския бриз? дали ще можем да запознаем диванаците :D
искам разни отговори за морето, но ще пусна тема май :ask:
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: Fussii в Юли 26, 2007, 14:59:58 pm
Манчо, страхотно би било!
Ние сме на Варвара от 25 август докъм 9 септември. Все ще организираме нещо по трасето. сКалата не мога го дотътря до Созопол (щото са му застроили града и той е лично обиден  :lol:), Ама на плажа на Каваците - уха!
Титла: Re: Новата седмица 23 - 29.07.2007 г.
Публикувано от: manhattan в Юли 26, 2007, 22:49:09 pm
оооо, направо слагайте бирата да изстива :bighug: