www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Темата е започната от: Раши в Май 03, 2010, 12:00:11 pm

Титла: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 03, 2010, 12:00:11 pm
Здравейте мамчета :)

Хайде да пусна аз темата тази седмица, че то обяд станало :)

Кристи, душичко, успех - стискам ти палци. Също и на Мари Алчето :) Очакваме прекрасните ви новини тези дни!




Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: shanoar в Май 03, 2010, 12:03:16 pm
Раши, темата не е седмична и не беше заключена, ама щом си решила хайде да ни е на късмет новата тема.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 03, 2010, 12:16:38 pm
Така ли, ми че аз пак нещо не съм разбрала  :oops: Извинете ме ;)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: geri28 в Май 03, 2010, 13:32:35 pm
Явно аз ще съм първата за този месец!
Знам,че още е много рано,но след като видях тупкащото сърчице на бебо реших да се включа preggo
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: anizi в Май 03, 2010, 14:02:14 pm
Цоп и аз в новата темичка - за къде без мен  :lol: :lol: :lol: Аз още съм в еуфорично настроение Събота и неделя винаги ми действат благотворно. Бях в Стара Загора разхождах се, зяпах из зоологическата градина, после се хилихме на кривите огледала -   :oops: :lol: :lol: то аз къде съм изкривена няма да ви кажа как изглеждах на огледалата  :lol: милото заплаши, че ако не слушам щял да сложи такива из новия ни апартамент........ и аз слушам   :wink: какво да правя..........изобщо страхотен ден. В неделя почивка с малка разходчица и сладолед   :o  Ехххх обичам почивните дни и как чакам четвъртък милото пак да ми организира такива прекрасни емоции.
Добре дошла Гери28 в купона  :welcome_1: леко бременеене.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Radka_Marinova в Май 03, 2010, 14:45:26 pm
И аз да се вмъкна в новата темичка. Добре дошла Гери28, тук ще намериш истинска подкрепа и съвет, момичетата са страхотни. Чакам с нетърпение идващите почивни дни, нещо не ми се работи като че ли, ама няма как! Успешна нова седмица.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 03, 2010, 14:49:16 pm
Охо, Аниз, добре си се разходила ти ей :)
И аз търчах като кон този уикенд. В събота на моминско парти, неделя на село. На 6ти пък ще кумуваме, абе изобщо тежка програма ;)


Добре дошла, Гери ;)

Девойки, с каква марка козметика мажете тумбачетата?

Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: dianka в Май 03, 2010, 15:04:43 pm
Хихих, и аз се чудя защо не мога да пиша в другата тема  :lol: а то - катанец :)
добре дошла на Гери - леко бременеене, мила!
Кой беше питал за хемороидите - май Smile baby? аз се сдобих с тая екстра от напъните при първото раждане. тогава сами се прибраха след 1-2 седмици, не съм мазала с нищо. Обаче, сега, още преди да разбера за втората бременност се появиха - ееее, измъчих се, няма така гадост, не можеш да отидеш нормално до тоалетната. Аз си ходя съвсем редовно, даже понякога повече от веднъж на ден (силен метаболизъм, не нещо друго). Наистина, трябва да се мием с хладка вода след всяко ходене по голяма нужда. Кремчето, което много ми помогна се казва "Масту-С" и става за бременни. трябва да се ползва и след отшумяване на симптомите - мисля поне 1 седмица.
Раши, няма да ми се смееш. Аз си мажа корема с един зехтин с босилек, който не мога да ям, понеже смърди адски силно, та реших да си го приложа по кожата, да не иде зян  :oops:  :oops:  :oops:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 03, 2010, 15:10:53 pm
Хи хи хи :) Дианка, разби ме ;) Извини ме, не ти се смея ами ти се радвам. Добра идея, ми даа ;)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: jasmin_veni в Май 03, 2010, 15:20:34 pm
Привет девойки :)
Аз се връщам от преглед в ОБ. Тоновете бяха към 126 и се притесних и питах защо така, та ми пуснаха доплер - ми момъка си спеше :lol:
Хвана ме яд, защото бях там още в 11, когато ми беше часа. И седя аз и чакам и влизат едни роми с една бременна ревяща и охкаща...мръсни...и аз се дръпнах от вратата, защото си викам - боли я, ще ражда, пък и кой знае какви паразити има. Точно тогава я отвориха и те се набутаха преди всички. Само бабата на ромката остана и реши, че трябва да говори някви гадости против лекарите и аз изчезнах на 5 метра от тях. И я взеха, прегледаха я и излезе Жекова и каза на мен и още едно момиче - идете да пиете кафе и след час и половина ви чакам. А то защо - морбилииии. Та трябваше да дензифекцират отделението (ромката я преместиха в друга болница май), да се преобличат всички в него (видях как им свалиха нови престилки, постелки за родилки), абе с две думи раздигаха и оправяха всичко след нея. Само че вместо в 11 ме приеха в 13:15. Обаче пък такова хубаво кафе пиехме с другото момиче :lol:

Раши аз мажа с това: http://www.spirig.bg/excipial-lipo_n.php
Смесено с маслото против стрии на Икаров. Половин бутилка Ексципиал+догоре Икаров и засега нямам нито една стрия. Ще видим по-натам.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Smile_baby в Май 03, 2010, 15:41:18 pm
geri28, добре дошла! Много се радвам като отворим нова тема и започват да се престрашават новите момичета!!! Лека бременност и здраво бебче около термин :wink:
Дианче, аз писах за хемороидите- големи гадини, но аз ги моря със отвара от смрадлика - на памуче около 10 мин го държа и с прокто гливенол крем- пише, че може да се ползва след 4-ти месец, сега почти не ме болят, но не са се прибрали още...дала със им краен срок до започване на раждането :D, когато знам, че пак ще се видим :lol: :lol: аз утре съм на ЖК, ще видим и доктора какво ще каже. Аз ползвам масло против стрии на Икаров :wink: :wink:
А Жасминчето...... незнам за кой път ще го напиша, ама миличка, ти явно си предразположена към какви ли не невероятни ситуации и случки...направо нямам думи с твоите премеждия :lol: Добре, че поне после си изкарала добре на кафето с другото момиче :)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: bo_dim в Май 03, 2010, 16:08:22 pm
Здравейте милички  :)
Добра дошла geri28 и да има все повече новодошли с пожелание за леко изкарване на бременноста!
И аз утре съм на ЖК, ще видиме какво ще каже чичо ДОКТОР  :P
Пожелавам на всички лека седмичка и приятно изкарване по празниците  :)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: dianka в Май 03, 2010, 16:42:28 pm
Лелеее, Жасиии, пу пу пу - няма да коментирам. добре измисли бате Бойко, да ги кара да се ваксинират, ако искат да взимат помощи - надявам се скоро да даде резултат. То като гледам, вие с момъка съвсем до края може да изкарате комплект - както си спи по цял ден  :lol:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Велина в Май 03, 2010, 17:21:23 pm
Здравейте момичета !
Да се запиша и аз в новата темичка :D
Последните няколко дни ме мъчат едни болки ниско в корема,знам ,че е нормално ,но пак ми е  притеснено ,утре ще ходя в болницата за  БХС ,ще питам гинеколога...
Момичета ,знаете ли колко дни трябва да минат след приемането на антибиотик, за да са достоверни показателите на  ПКК и урина?
Успешна седмица на всички :)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Kremkaramel в Май 03, 2010, 18:11:09 pm
Привет на всички!
Първо добре дошла на Гери и лека бременност!
Аз днес бях на ЖК и разказах на д-рката за воднистото течение и как се бях паникьосала, че са околоплодни води. Тя ми изписа глобули Полижинакс за 12 дни и след това да пуснем пак микробиология. Обаче на листовката пише да не се употребяват по време на бременност и кърмене. Та искам да питам на някоя от вас били ли са изписвани. Не смея да ги слагам, може би ще изчакам другата седмица прегледа при Сигридов и да чуя той какво ще каже. Но до тогава това течение ще ме побърка...
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: shanoar в Май 03, 2010, 18:15:33 pm
Стига бе Кремче, не се шашкай нали ти казаха, че не са околоплодни води. И аз се бях шашнала, ама сега гледам по-кротко да я карам.
Добре дошла на Гери28
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: cambozzola в Май 03, 2010, 18:29:13 pm
Кремче, обади се на Сигридов, бе, не се притеснявай. Човекът ще ти каже какво да правиш. Що да не ги почнеш от днес, ако всичко е ок, според него?
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: kotana в Май 03, 2010, 19:03:51 pm
за хемороидите- големи гадини, но аз ги моря със отвара от смрадлика - на памуче около 10 мин го държа и с прокто гливенол крем- пише, че може да се ползва след 4-ти месец, сега почти не ме болят, но не са се прибрали още...

Хайде и аз да се запиша в новата темичка.
Добре дошла на geri28 - леко бременеене.
А за хемороидите да добавя, че има и свещички и доста помагат - пак са проктогливонол но проникват навътре.

ЦВЕТИ - радвам се че си вече изписана и се чувстваш добре. Ще ти пиша на личния /но утре/ че ме вълнуват разни въпроси.
КРИСТИ - стискаме палци и чакаме новини  :)
МАРИ-АЛ - тя няма компютър. Днес я чух - след силно влошаване снощи - днес е вече по-добре. Не очаква да я изпишат докато му дойде времето на бебчетата и затова няма да се включи скоро. Но аз Ви моля за силно стиснати палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: да издържат с бебоците максимално време и да не бързат да излизат скоро - много им е рано. Нека гушкат мама вътре в коремчето за да е спокойна.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Bobbie в Май 03, 2010, 19:21:08 pm
geri28 добре дошла в нашата групичка.
Раши, те заключват темата като станат 15 страници, че е трудно да се следи.
Леле, леле ,големи преживявания бе Жаси. Поне добре, че кафенцето е био добро  :wink:.

Момичета, моята бебка още не се усеща да се движи,ама тонове си има. Звъннах на лекарката и ми назначиха пак биофизикален профил и сега след 2 часа трябва да съм там и като се върна ще пиша. Стискайте ми палци, че вече сериозно започнах да се шашкам.

Боби
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: BUBA12 в Май 03, 2010, 19:53:24 pm
Привет и от мен да се запиша и аз в новата темичка :)
geri28 ,честито ви сърчеце и здраво бебче на финал :crossfingers:
От доста време не съм влизала тук защото нямах компютър  :x ,но виждам че всички сте добре и дай боже да е така до края.
Кристи и Мари ал :) стискам палци и дано има само хубави новини от вас.

Боби  :crossfingers: дано всичко е на ред и притесненията останат на заден план.

Малко вести и от мен  :) при нас нещата вървят добре за сега бебка е добре а аз съм като топка вече :lol: но не се оплаквам.
Бебчето се развива нормално и си отговаря на седмиците ,дано да е така и до края де. А колкото по голяма става и явно и става тясно толкова повече рита и вечер не спа въобще ,снощи пак имах невероятно преживяване  :( порвъщане и киселини със задух до 4 и половина сутринта,въобще правя ги едни оле мале но това да е най лошото.А ми общо взето кофата е неразделна част от интериора в спалнята ни вечер :lol:
Погалете си томбаците от мен :wink:

Да допълня само току що се чух с Мари -ал добре е и са стабилизирали нещата за сега.Каза да поздравя всички :)
Стискайте и палци момичета.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: dama_kupa в Май 03, 2010, 20:13:07 pm
Привет и от мен :),
geri28 честито и безпроблемна бременност до края  :crossfingers:
Kremkaramel и аз съм като теб с едно течение и съм уплашена :oops:. Доктора ме погледна и каза, че било нормално да се увеличава влагалищния секрет по време на бременност, но ми предписа капсули Гино-Дактрин. Но аз смятам пак да отида на преглед и да настоявам да ми пусне микробиология и да се уверя, че не е околоплодна течност  :ask:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: nikid в Май 03, 2010, 23:00:22 pm
Здравейте бременилки,и аз пак да се цопна при вас.
Днес бях на преглед,видя се ембриончето,сърчицето ми тупка,и има оформени крачка.
Дано всичко върви нормално и леко до края.Приятно бременеене.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Bobbie в Май 04, 2010, 04:52:47 am
Само да кажа, че всичко е наред. Бебка както си кротушкаше 2 дена и изведнъж още в чакалнята реши да се разрита, ама така, че отвън се виждаше. Направо се почувствах неудобно, че се оплаквам, че има проблем. В крайна сметка поне се упокоих. Ми това е за сега от мен.

Боби
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: dianka в Май 04, 2010, 08:10:38 am
Добро утро! Аз съм се кукнала от ранни зори, ужас  :?
Ники, честито оформено човече - все така лека бременност ти пожелавам!!
Боби, на бебка ще й става все по-тясно с напредването на седмичките - но  щом имаш възможност да я проверяваш - страхотно,няма нищо по-хубаво от това мама да е спокойна  :D .
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: gbg123 в Май 04, 2010, 09:55:36 am
geri28,добре дошла и лека бременност до финала!
Стискам палци и се моля за Мери-ал!
Аз вчера бях в Пловдив,минах на Телк ,дадоха ми решение за удължаване на болничнитеХодих и до клиниката да ми дадат болничен,гледаха и бебето,всичко ни е наред както и до сега :D
Аз във 2 месец бях с течение и се оказаха гъбички с 3 плюса и затова ми изписаха 3 неща- Gynazol,Gino-Pevaryl и 3-то не си спомням как се казваше.Бяха ми по специална схема и като приключих нямаше течение,нямаше сърбене и дразнене!
Ники,много се радвам за теб!За мен 1 от най-вълнуващите ми мигове беше,когат за 1 път чух сърчицето на моето бебе!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Kremkaramel в Май 04, 2010, 10:15:16 am
Добро утро, момичета!
Снощи се чух с д-р Сигридов и каза, че Полижинакс може да се прилага по време на бременност, но не в началото. Разбрахме се първо да пусна микробиология и тогава да прецени дали съм за тези глобули.
gbg123, преди да минеш на ТЕЛК, колко дни имаше болнични? Аз съм болнични от 29.12. и вчера ми дадоха последни 15 дни. Трябвало да постъпя в болница 5 дни след това, да се явя пред ТЕЛК комисия и тогава пак да продължим болничния. Мислех, че имам право на 180 дни, а са минали 138.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: shanoar в Май 04, 2010, 10:28:46 am
Нещо не ти ли обясниха защо така процедират?
В такъв случай и аз ще съм скоро на същото положение и ако може обясни повече да съм подготвена.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: BUBA12 в Май 04, 2010, 10:36:36 am
Kremkaramel, как така имаш право на 180 дни ,след което ако не постъпиш в болница трябва да имаш работено 2-3 дни и отново ти дават 7дена и след това се започва отначало пак 30дни и така до края.
При мен е така питай пак лекаря си и не е задължително да ходиш на ТЕЛК има си и други вратички.Мен лично двама лекари ме предупредиха че с ТЕЛК нищо няма да стане.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 04, 2010, 11:41:22 am
Здравейте сладури :)

Радвам се, че всички сте добре и сте бодри :)

Боби, браво на бебка - нека да ритка ;)
Мари Алчо - стискам ти палци и се моля за вас всичко да е наред!
Бубе, дано скоро да си по-добре и да нямаш тези признаци, за да можеш само да се радваш не бременността си.  :)

Кремче , аз също съм със засилено течение ми ми изписаха Полижинакс. И двете докторки ми казха, че е безвредно и започнах да го слагам. Ще видим другата седмица, като ми пуснат МБ, дали всичко се е изчистило. Според мен, когато е предписан вагинален препарат, не е толкова страшно, е важно да не се взима през устата, да не попада в кръвта. Ако греша, моля поправете ме.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: geri28 в Май 04, 2010, 12:11:46 pm
Благодаря за топлото посрещане :bighug:

Аз а сега ще чета и ще стескам палци на всички за успешен край и здрави бебчета :babyflips:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: jasmin_veni в Май 04, 2010, 13:52:24 pm
Geri28 добре дошла :)
Стискам палци за Мари-Ал и се надявам скоро на добри новини от нея. Сигурна съм, че всичко е наред с нея и бебоците :)
А новини за Кристи има ли?
Боби, дано повече нямаш повод за притеснения и да не се налага да ходиш до доки.
Никид, честито сърчице :)Много вълнуващ момент наистина :)

Мацки, как издържате в тая жега? Аз съм двойно по-голяма от преди два дни - глезените ми са като пънчета направо 8O
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 04, 2010, 14:07:54 pm
Ми Жаско, и аз съм подута - особено в краката. И не мога да спя, защото нощем ми е ту топло, ту студено. Тази нощ главата ме сцепи от болка. Бременна работа, какво да ти кажа :)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Smile_baby в Май 04, 2010, 15:08:43 pm
Здравейте мацки и от мен :D  ники, честито ти  :heartbeat: супер изживяване е :) Мари- Алчето има  :crossfingers: :crossfingers: и от мен !!!
Аз днес бях на ЖК, всичко ни е ок, док каза, че вече да раждам когато си поискам :lol: така че в почивните дни ще си приготвя всичко за бебето, другата седмица има панаир в нашия град и през това време няма да му давам зор да излиза, но после и аз като Жасминчето ще го приканвам някак  :D
А в жегите гледам да не мърдам много, добре че подухва от време на време...че и на мен ми е все горещо.Синът ми е роден през септември, така че последните месеци беше адска жега, но изобщо не ми пречеше, а сега...цяла зима карах с къс ръкав :D :D
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: tedyto в Май 04, 2010, 15:10:10 pm
Привет и от мен, ако позволите да се вмъкна в темата. Kremkaramel, BUBA12 е напълно права. В този момент аз ходя при такава комисия, като имаш право да ползваш 3х20 дни след като си била в болница. Всичко останало е така както казах.
geri28 честито за бебока, леки 9 мес. от мен
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: viviq в Май 04, 2010, 15:12:57 pm
Здравейте и от мен да се запиша!
Леко бременеене и стискам палчета за Мари ал дано всичко да е наред !
Ники еадвам се за добрите новини
Лек ден на всички
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: BUBA12 в Май 04, 2010, 16:13:20 pm
Ники ,честито ти сърчеце и лека бременностдо края :)
Жаси , аз се надувам като бухтичка но само в дясно крака и ръката ,а за жегата май наблягам на сладоледа повече и съм се заредила с минерална вода до мен.
Лек ден на всички и чакаме хубавите вести от Кристи :)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Scarlett в Май 04, 2010, 16:15:34 pm
Добре дошли на новите момичета в темата. Лека и успешна бременност, и здрави бебчета около термин.  :goodluck:
Smile_baby, Жаска, леки финални метри!
А Мари-ал да стиска кълки още поне мъничко!
Nikid, честита прекрасна новина, всичко да върви по мед и масло.
Анизка, как е наборчето, расте ли. :)
Рашинка, аз мажа шкембето с Weleda, само от него не ме сърби.
Аз да ви се похваля, много съм щастлива, защото другата седмица ще ми е последна на работа. Взех си две седмици отпуска и после ми почват 45-те дни преди термин в края на май.  :lol:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Велина в Май 04, 2010, 16:43:54 pm
Момичета ,бързам да се похваля -ще си имаме момченце :D
Толкова съм щастлива и развълнувана :D!!

Nikid ,честито ти сърчице !!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Tsveti75 в Май 04, 2010, 16:46:19 pm
Пиша Ви набързо, че изчезвам по задачи.

Новините са прекрасни:
А честито: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42303.0

Моите бебоци са извън кувьози от вчера, наддават здраво бойците ми. След Гергьовден ще ни местят в Първа Градска болница.

Целувки и :bighug:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 04, 2010, 16:48:39 pm
Ехей, супер! Браво Лейла! :)

Цвети, радвам се, че сте добре! Ураа :)

Скарлетче, браво на теб! Вече е време да си почиваш :) Голям ли е тумбака?
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Bobbie в Май 04, 2010, 17:09:33 pm
Цвети браво на бебчетата, страхотни новини.
Скарлет, супер е това, че вече ще почиваш. Така е и редно. И на мен много ми се иска да можех да излезна по майчинство, ама тук не дават. Вече хич нямам никаква мотивация да ходя на работа и само чакам да минават дните. И като си помисля само, че след това имам само 6 седмици и пак се връщам и от сега ми се плаче.
Снощи се скарах с мъжа ми и направо изпаднах в нервна криза. Чак ме хвана страх да не направя нещо на бебка. За цял нощ съм спала един час и през два часа като се сетя и се разревавам.  Просто нервичките ми не издържат вече - иска ми се да си стоя тук и да си подреждам, къщата е пълен хаос, а аз просто нямам сили след работа да правя почти нищо. Стаята на бебка още не е готова и мъжът ми вчера пак отложи нещо за утре ( което и стана причина за скандала). И на всичкото отгоре взе че се обади на майка ми, защото не заел какво да прави и как да ме успокоява, та и  с нея се скарах, защото се опита да ме накара да се чувствам виновна, че се ядосвам. Днес се обадих, че няма да ходя на работа и сега е 9 сутринта и още не съм успяла да заспя. Както легна и започвам да се треса от нерви. Ето, оплаках ви се и сега отивам пак да се опитам да поспя, стискайте палци този път да стане.

Боби
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: gbg123 в Май 04, 2010, 17:41:48 pm
Здравейте,преди да мина на ТЕЛК имах точно 180(от 4 Ноември) дни болнични без прекъсване и друга алтернатива не ми предложиха от работата,стара отпуска нямам.Преди да ви изтекат 180-те дни болнични няма да ви приемат в ТЕЛК,необходими документи-протокол от ЛКК,Удостоверение от месторабота за коя фирма работите,епикризи(копия),ако сте лежали в болница по време на бременноста независимо поради каква причина,присниман последния болничен(аз носих всички,но ми взеха само последния).
Незнам как стоят нещата,ако прекъсвате,т.к. работата ми е в отрови и да исках нямаше как и 1 ден да ходя на работа!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: ketti в Май 04, 2010, 18:15:21 pm
Цвети, супер новина мила.Герои са те.А защо ви местят в Първа градска?
Боби, успокой се бе момиче.То вярно хормони напират, ама гледай поне бързо да ти минава.И ние още не сме почнали нищо да правим, а уж все се каним.Ние вървим заедно, имаме още време до срещата с бебките, надявам се.Много малко ви дават за майчинство.Какво работиш ако не е тайна?Там не може ли да ти дадат някакъв болничен, че да имаш малко време да пооправиш нещата в ред?
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: anizi в Май 04, 2010, 18:50:56 pm
Здравейте и от мен!
Скарлет растем мила, ама не можеш да си представиш как и двамата растем.  8O Чакам с нетърпение неделя да го видя какво прави дребосъка ама ако доки ми каже, че сме 3 кила и не знам  :lol: :lol: :lol: Аз му викам в момента Мишо от Мишелин - така и така не съм му измислила име  :lol: :lol: :lol:
Боби успокой се - то е лесно да се каже ама все пак. Не са добре тези нерви нито за теб нито за беба. Прави нещо, което обичаш за да се развличаш и се усмихвай повече въпреки всичко  :bighug:
Цвети чудесни новини, дано съвсем скоро да сте си в къщи всичките!  :bighug:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Raissa777 в Май 04, 2010, 18:54:16 pm
Ох, много сте изписали...не могам да наваксам!

Цвети браво на вас :D герои сте и четиримата . С такава борбена мама няма как и бебковците да не са такива !

Прекрасни новини си имаме в Честито  :D И имената ми харесват много !
Мари ми напомня за едно познато детенце - Мариами . Много ми харесва името и не съм го чувала никога.

Боби
аз също минах през ебаси драмите и на финала установих, че в по-голямата им част аз съм си виновна. Тези хормони са страшна работа...що рев изревах! А като се замисля, не е станала чак такава драма...
Опитай се да се успокоиш и да помислиш, дали наистина проблема е толкова голям, че да заслужава всичките ти часове безсъние и сълзи...със сигурност е по-добре да си спокойна и щастлива, пък нека барабар с отложени задачи и хаос.
( слабите се мъчат да вкарат ред в хаоса, докато силните го владеят  :lol: )

Рашинка и аз с Веледа се мажа и съм доволна. Мислех че ще ми лепне по дрехите, но не...попива си.

Добре дошли на новите ! Леко, внимателно, веселичко и умната  :D
Ако ви става лошичко Жаси ще ви каже да пиете сода  :lol: а аз да хапвате солети  :lol:

Аз нямам търпение да отида на пусти преглед! От толкова време не съм ходила...ех! Един месец вече ... ще устискам до 12ти при Дяволов.
Вчера случайно се озовах до поликлиниката, където е личния ми лекар. Той ми е хем роднина, хем е педиатър... Викам си, я да мина да го помоля да ме погледнат на един ехограф при него...ей така, в бързината  :lol: Той ме приземи бързо, каза, че ходенето често на ехограф увеличава риска за Аутизъм. Затова и в щатите има толкова болни...каза че е добре да се сведът до 4-5 видеозона  8O аз толкова ги минах само за първия месец!
Та така...ще си зачакам кротко. Добре че заминаваме в провинцията през празниците, че да се разсея  :D

( нещо ми убягна Жаси...? да не е тръгнал младежа? )
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: cofee lungo в Май 04, 2010, 19:48:49 pm
Той ме приземи бързо, каза, че ходенето често на ехограф увеличава риска за Аутизъм. Затова и в щатите има толкова болни...


Брей,брей, само честото ходене на ехограф не бях чувала като причина за Аутизъм...  8O

    В интерес на истината много от причините приемани дълги години като причина за аутизъм вече се отричат. Сред тях са ваксините, отношението на родителите /добро или лошо/ и редица други. За сега етиологията на диагнозата /а според някои източници се касае за "състоянието"/ Аутизъм се приема за неизвестна, най-често се приема като причина наличието на т.нар. тежки метали в организма на детето.
    В Америка, а напоследък и у нас поставянето на диагноза "Аутизъм", "Състояние от аутистичният спектър", "Атипичен аутизъм", "Синдром на Канер", "Синдром на Ред" се среща все по-често... Все още обаче няма изследвания, които да диагностират която и да е от тези диагнози още от пренаталното развитие.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Radka_Marinova в Май 04, 2010, 20:30:50 pm
Привет и от мен, днес се разходих малко из София /служебно де/, подишах "чистия въздух" и се завърнах.Сутринта преди да тръгна обаче, разбрах че в градината на малкия има скралатина, той не я посещава от четвъртък понеже има хрема , но трябвало да отиде за гърлен секрет.Та малко съм притеснена, поне докато излязат резултатите му. Знаете ли нещо по въпроса, ако не е за тук - извинявам се предварително.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: jasmin_veni в Май 04, 2010, 21:15:27 pm
Оффф...за аутизма не се знае още причината, знам и теории че е от ваксините и явно затова и доста майки не са ваксинирали децата си съзнателно. Четох в един друг форум мнения за ваксините ама това е друга тема.

Рая, тъкмо се чудих къде си от вчера :)
Ради, мисля, че във форума за въпроси към д-р Бърди може да ти отговорят.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Bobbie в Май 04, 2010, 21:50:35 pm
Много малко ви дават за майчинство.Какво работиш ако не е тайна?Там не може ли да ти дадат някакъв болничен, че да имаш малко време да пооправиш нещата в ред?
Тук понятието болничен не съществува в същият смисъл. Дали имаш или нямаш бележка от лекар, никой не е длъжен да ти дава платено да те няма от работа. То си е за теб лекарятда ти каже, че трябва да си си в къщи, но на работодателя му е все тая - имаш определени платени болнични дни и като ти свършат толкова. При мен е дори още по-объркано, защото аз съм докторант ( не  тайна, работя в лаборатория за научни изследвания) и реално ми плаща лично шефа ми от парите, които получава за изследвания. Всякакви дни, които взема, не са официално регламентирани, а са въпрос на разбиране между него и мен. Аз мога да взема  повече, ако искам, но нямада са платени. Проблема дори не е само това, а че той няма право да спре а ми плаща, освен ако аз не подам молба за това да съм в неплатен отпуск, но пък ко го направя ми се спира  здравната застраховка. Абе всичко е толкова вързано, че просто нямам избор. Казал ми е, че ми два 6 седици платени, но ако искам повече просто не може да ми плаща и трябва да подам тази молба, а аз не мога да си позволя да остана без доход и без застраховка. Та това е положението. Иначе по заkон, работата ми се пази до 3 месеца, но при нас пак няма точни регламенти и ако исках и повече можех да взема, но не мога да си го позволя.



Боби
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: dianka в Май 04, 2010, 22:02:55 pm
Леле, Боби, не му се ядосвай толкоз на твоя мъж - пази го, ще ти трябва отмяна като дойде бебка. А за стаята - аз като родих, нямаше къде да отида като ме изписаха от родилното - нееее, имахме къща, но... нямаше ток, вода, нямаше тоалетна чиния в банята, в хола вместо ламинат имаше гол цимент, а на всичкото отгоре беше ноември и нямаше с какво да се топлим  :lol: да не говорим, че не бях изпрала нито една бебешка дреха, нито изгладила. нямах шишета, помпа, козметики и т.н. За 3 дни моя мъж, дето ми беше изпилил нервичките се организира и почти сам пооправи къщата. Дрехите ги беше разхвърлял по роднини да ги перат и гладят - след 3 дни влязох в съвсем непозната къща - подредено, топличко и с дрехи за бебето. Само помпа нямах и оттам ми дойдоха всички бели, но и това мина. Та не му се ядосвай сега, ще видиш че като се роди бебека нищо няма да е същото вече  :bighug:
Раде, дано малкия е избягнал инкубационния период  :crossfingers: иначе за скарлатината знам само, колкото по-голям те хване, толкова по-тежко се кара. Не помня дали създаваше имунитет обаче  :ask: Стискам ви палци!!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Tsveti75 в Май 04, 2010, 23:16:41 pm
Цвети, супер новина мила.Герои са те.А защо ви местят в Първа градска?

Ами днес ми го сервираха. Лиско беше ми споменала, че това е практика при недоносени деца, за които не е необходимо полагането на специални грижи. Но и аз попитах. Потвърдиха ми, че Стоя и Камен ще бъдат преместени след празниците за вдигане на грамчетата, а най-малката - Мина ще остане още някой ден в Неонатологията под наблюдение. От една страна се радвам, че единствения проблем при децата е теглото, но от друга....ще се наложи да свикваме с нова обстановка, нови наблюдаващи лекари. 25 дни до моето изписване, МД ми стана като втори дом - и мишките ме знаят там! :lol: Важното е, че всичко е ок. А това ме прави щастлива.  :D


Боби, споко.  :balk_602:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: shanoar в Май 04, 2010, 23:19:37 pm
Цвети дечицата в кувьоз ли са?
Много се радвам за вас-ще свикнете, още малко ви остава.Стискам палци да папкат повече бебоците и да наддават по-бързо.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Tsveti75 в Май 04, 2010, 23:28:27 pm
Шани,не, не са вече. Бяха досега, но не им е подавано кислород дори за миг.
 
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: shanoar в Май 04, 2010, 23:31:31 pm
Това е супер, че не са били на кислород.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: shanoar в Май 05, 2010, 11:05:58 am
Хей, добър ден-тука голямо затишие, голямо нещо. Нещо не ви се пише. Нощеска морих киселини с Квамателчето, да е жив и здрав доктора, че ми го изписа иначе нямаше да мигна. Установих също, че ми се получават от определени храни-например като хапна по-късничко кисело мляко е ужас. Хайде хубав ден и да се отчетете, че ми липсвате.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: jasmin_veni в Май 05, 2010, 11:32:36 am
Бе чудих се аз дали някой няма да мъцне нещо днес, че верно голямо затишие :lol:
С тези киселини много да внимавате на Гергьовден, че аз като цяло агнешко не ям, а и като знам от свинско и пилешко месо какви киселини имах и как ми се гадеше 8O
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 05, 2010, 11:42:12 am
О, сладурчета, ще нарушим затишието май :)

Мале да, по празниците ще внимаваме с хапването. Мен още ме мъчат киселинките понякога. Забелязах, че киселини ми излизат винаги, когато ям баница. Пробвах купешка, готова, замразена, домашна - излизат от всякаква баница. Сигурно е от мазнината, защото не излизат ако ям филийка със сиренце например.
Момичета, а вие ядете ли лук и чесън? Аз ги обичам и са полезни, ама много внимавам с тях, защот оми оставят кошмарен вкус в устата.

Та, и аз като Шани, да са живи и здрави докторите и лекарствата. Винаги си имам Но Шпа и лек против киселини под ръка :)


Цветинка, много се радвам , че сте добре с бебоците! :)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: blue_sky в Май 05, 2010, 12:20:41 pm
Момичета, не се паникьосвайте по отношение на аутизма. Не е вярно, че има връзка с броя на проведените ехографски изследвания или някоя ваксина. А и доколкото знам, в САЩ са само 3-4 узита за цялата бременност. Поправете ме, ако греша! Просто там успяват да диагностицират заболяването много по-добре отколкото на друго място, където го взимат за някое друго. Прочетете статията в уикипедия за повече инфо:

На английски (по-пълен вариант):
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

И на български:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC


Лека бременност и не се вкарвайте излишно в разни филми!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Smile_baby в Май 05, 2010, 13:05:35 pm
Забелязах, че киселини ми излизат винаги, когато ям баница. Пробвах купешка, готова, замразена, домашна - излизат от всякаква баница.
и при мен е абсолютно същото :D даже около 1 седмица нямах киселини и един ден си купих една баничка и хоп- отново...явно има нещо там :)
Аз преди малко се прибрах от разходка, явно всички днес са навън  :wink:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: ketti в Май 05, 2010, 14:05:18 pm
Днес само ви чета как сте.Такава жега ми е, че ме мързи  да пиша (http://forum.bg-mamma.com/Smileys/default/smile3507.gif)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Kremkaramel в Май 05, 2010, 14:46:33 pm
Аз имах киселини 3-4 пъти и то последния месец. Установих, че ги получавам от натурален сок - портокал или кайсия. Като спрях соковете и всичко е наред...засега.
Цвети, радвам се че сте добре. Дано по-скоро се гушкате вкъщи!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: miraniki в Май 05, 2010, 15:03:16 pm
И аз се записвам при вас. Пожелавам ви весели празници, вкусно похапване и никакви киселини...
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: stertje в Май 05, 2010, 15:32:33 pm
Да се похваля най накрая и аз - излязоха резултатите от амниото - всичко е наред! Направо камък ми падна от сърцето!  :ballons: :love: :cheerleader:
Сбъдна се още една моя мечта, Ванко да си има има и сестричка -Живот и здраве! Да сега поне със сигурност 100% знаем и пола - бебка! :bori_008: :baby_ :love: :love: :love:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: BUBA12 в Май 05, 2010, 15:44:22 pm
stertje  :)браво много се радвам че резултатите са хубави а и честито ти розови гащи :)
Tsveti75 , да растете бързо и скорошно пребиране у дома ви желая :)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Smile_baby в Май 05, 2010, 15:51:24 pm
stertje, страхотми новини :bighug:! Само така! miraniki, добре дошла и леки 9 месеца + здраво бебче на финала
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: shanoar в Май 05, 2010, 15:53:02 pm
Добре дошла на Мираники,
 Стерче много се радвам за резултатите от амниото-Честита ти мома.
Кети много ме разсмя, че я мързи да пише, но не и да чете.
Жаси да се отчете какво става, че беше с болки.
Весели празници на всички и да няма болежки.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Kremkaramel в Май 05, 2010, 16:07:42 pm
miraniki, добре дошла и лека и успешна бременност!
stertje, радвам се че всичко е наред и честити розови гащи!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: anizi в Май 05, 2010, 16:13:13 pm
ЕЕЕЕ Стерче, страхотни новини  :bighug: остана да почерпиш  :lol: :lol: :lol: за мацката. Мноооого се радвам за хубавите новини и само такива да носиш!
Миреники  :welcome_1: добре дошла ва най-прекрасната тема. Леко бременеене и сладичко вързопче накрая  ylinfant
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Raissa777 в Май 05, 2010, 16:23:29 pm
 :D Стерче Честито !  :sleepingbabygirl:
Ванко сигурно много се радва, че ще става батко на сестричка  :D Супер !
А за амниото - ние не сме се съмнявали !

Уф как чакам и аз другата сряда...тогава ще се похваля със сигурност дали си оставаме с девойка  :lol: :lol: :lol: или ни е порастнало нещо...

Жаааасииииииии .....?
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 05, 2010, 16:40:27 pm
Браво, Стерчи :) Радвам се за теб. Добре, че са хубави резултатите. Всичко ще е наред и ще гушкаш скоро една малка красавица! :)

Жас, отчитай се бързо, ще съм хванала телефона и те набирам ако не кажеш какво става ... :wink:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: BUBA12 в Май 05, 2010, 18:55:21 pm
Мираника :)добре дошла и от мен и един хубав здрав бебок около термин :crossfingers:
Раиса ще чакаме с теб да видим отбора на момите ли ще води тази година :)така като гледам около мен само моми се чакат.
Жаааас... ,чакаме добри новини.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Раши в Май 05, 2010, 19:15:47 pm
Момичетааааа, роди се синът на Жаси! Добре са и двамата. Ураааааа! Вижте темата в Честито. :)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: dianka в Май 05, 2010, 19:52:30 pm
Много се радвам за Вени!!! Страхотна новина!! от 3 дни около мен се раждат бебета, и то само момчета - вече имаме Филип, Георги и днес Ники!! Направо хвърча от радост  :D
Стерче, страхотни новини и при теб - честити розови гащи!!
аз ще има да си почакам - на Фм съм чак на 01.06, да го видим, дали ще се покаже или пак ще стиска краката  :lol:
След такива хубави новини, отивам да си сипя едно голямо...... айранче, че вече не издържам  :P
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Bobbie в Май 05, 2010, 20:18:19 pm
Браво на Жаси. Като си го беше планирала, така и стана  момъча се примами да излезне малко по-рано.
stertje, честити розови гащи. В нашия отбор сте значи. Честито и за добрите резултати от амниото.
miraniki, добре дошла в темичката. Леко бременеене до края ти пожелавам.

Моята бебка както не се движеже събота и неделя, сега пък е обратното. От два дена е станала футболистка. Не знам много заякна ли или какво, обаче в корема ми някой определено подскача и рита като за световно. Много е смешно като го гледаш отвън как се тресе.  Иначе ми е супер приятно и поне не се притеснявам.

Хайде чао за сега от мен и да погалите коремчетата.

Боби

П.П. Момичета, нещо тази клавиатура явно трябва да се натиска по-яко и често изпуска букви или празното място. Аз уж гледам да ги добавям след това, но понякога изпускам и става неприятно за четене, за което се извинявам.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Велина в Май 05, 2010, 20:25:29 pm
miraniki, добре дошла и лека ,безпроблемна бременност ти желая :wink:
stertje радвам се че всичко при теб е наред,сега се наслаждвай на бременноста :D
И аз си чакам резултат от БХС,ще е готов сле 10 -ина дни..дано всичо е наред.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Raissa777 в Май 05, 2010, 23:07:01 pm
 :D :D :D Урааааааа!
Отивам в Честито!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Bobbie в Май 06, 2010, 09:19:36 am
Обаче аз сега си мислех,че Жаси последно е писала тук на 5ти Май в 11:30, а в темата в Честито пише, че е родила в 17:00.Дай Боже на всеки му толкова бързо да мине.
 Браво Жаси !  Сега те чакаме да се появиш със снимков материал и да кажеш как е минало.


Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: shanoar в Май 06, 2010, 09:45:58 am
Боби, благородна завист е това, на едно друго място е писала в 13.30ч- значи още по-добре. Дано да е минало леко, че и бурното раждане на първескиня не е много добро.
Честит празник на всички именници днес.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Bobbie в Май 06, 2010, 09:57:22 am
, че и бурното раждане на първескиня не е много добро.
Виж това не ми беше минало през акъла. Все като става дума за раждане и си мисля за това колко време ще отнеме. Дано да е минало леко.

Б.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: kotana в Май 06, 2010, 10:32:41 am
Здравете момичета,

Не съм писала отдавна /но ви чета/ защото не ми е до писане тия дни.
Вчерая се чух с МАРИ-АЛ и за мое голямо съжаление след подобрението й се е наложило да роди бебета по-рано от очакваното. Тя е добре и се опитва да се "държи" - но естествено много се притеснява. Докторите се борят за живота им, но не са оптимисти. ЗА ТОВА на този хубав празник ГЕРГЬОВДЕН призовавам всеки от вас да отправи по една молитва за малките бебоци.
Моля се от сърце Господ да ги закриля и да им даде щанса да радват мама и тати.
МАРИ-АЛ - прегръщам те мила и съм мислено с теб!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: cambozzola в Май 06, 2010, 10:53:04 am
Стерче, много хубави новини, радвам се, че резултатите от амниото са добри и, че ще се радваш на малка кифла ;)

Виждам и неприятните новини за Мари-ал. Стискам палци и се моля дечицата да се стабилизират.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: BUBA12 в Май 06, 2010, 10:59:08 am
Дано господ е с Мари ал и бебчетата и да им помага.

Много се радвам за Жаси отивам в Честито.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Radka_Marinova в Май 06, 2010, 11:09:42 am
Браво Стерче, много се радвам за теб! Искренно се надявам дечицата на Мари-Ал да се оправят, да се помолим всички.Честит празник и на именниците, да са живи и здрави!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Tsveti75 в Май 06, 2010, 12:15:33 pm
Да, Котана - за огромно съжаление е така. Не можех да Ви пиша какво се случва. Аз от два дни не мога да си намеря място от болка, примесена с яд. Вика ми се от безпомощност! В непрекъсната връзка съм с Мари-ал. Тя изживя много...
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: ketti в Май 06, 2010, 12:44:33 pm
Моля се на този празник  малките душички на Мари-ал да се преборят. Дано Бог им даде сила.(http://forum.bg-mamma.com/Smileys/default/newsm17.gif)
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: denisa в Май 06, 2010, 13:40:03 pm
Нека Господ ги закриля! Дано си ги приберат живи и здрави у дома!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: rumibumy в Май 06, 2010, 13:56:02 pm
Нека Господ закриля Мари-ал и дечицата!Дано се стабилизират !
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Smile_baby в Май 06, 2010, 15:20:34 pm
Дано Бог помогне на Мари-ал и дечицата й :|
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: stertje в Май 06, 2010, 18:00:00 pm
Дано Господ да ги закриля! yahoo_17
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: shanoar в Май 06, 2010, 18:18:56 pm
Дано Бог ги запази!
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Bobbie в Май 06, 2010, 18:48:33 pm
О Боже, дано да се закрепят бебечетата на Мари-ал. 
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: kartiche в Май 06, 2010, 19:06:06 pm
Господи, моля ти се запази бебетата на Мари-ал!!!
Тя с такова желание ги чакаше!
Моля ти се направи чудо! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: veri77 в Май 06, 2010, 19:32:59 pm
Колко е полярен живота...  в Честито такива хубави новини, а тук :( ...Моля се на Господ да помогне и запази дечицата на Мари-ал.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Lisko в Май 06, 2010, 21:09:08 pm
:(Много ми е мъчно да прочета тези  новини за Мари ал.
Дано още едно чудо се случи и децата да се преборят за живот.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Raissa777 в Май 06, 2010, 21:36:06 pm
Моля се на Господ и Вярвам! че новините ще продължат както до сега...много хубави!
Вълшебни !
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Raissa777 в Май 07, 2010, 11:59:41 am
Тук е паднала бомба...

Снощи много се изплаших. Ако си бях в Сф , сигурно щях да хукна към някоя болница през нощта...
Бебето се беше завъртяло някак си...и беше само в лявата половина на корема ми. Беше застанало супер странно, сякаш беше стъпило на гърба ми и се изправило. Абе стърчеше ми корема, все едно имам портокал под кожата. Явно главичката стърчеше така.
Супер много се изплаших, не очаквах че може толкова рано да застане така...сякаш беше заседнало. Въртях се наляво, надясно...побутвах леко - не! Легна ли по гръб пак си стърчеше... :(
И мъжа ми беше на гуляй, нямаше на кой да кажа....абе ужас.
Едва заспах след часове въртене...
На сутринта си бях ок. Нищо не ми стърчи .  :?
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Glory в Май 07, 2010, 12:05:57 pm
От все сърце се моля Свети Георги да закриля дечицата на Мари-ал
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: dianka в Май 07, 2010, 12:08:03 pm
Боже, помогни на дечицата на Мари-ал  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: stella_k в Май 07, 2010, 12:24:53 pm
Дано Господ помогне на Мари-ал и дечицата й  :youwoman:
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Tsveti75 в Май 07, 2010, 12:53:39 pm
Не мога дори да го напиша - гледам компа и съм онемяла.  :(
За съжаление, всичко свърши. Мари-ал е физически добре и утре ще я изпишат от болницата.
Момичета, нека да подкрепим мислено Мари-ал и да й влеем цялата си положителна енергия: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=39164.120


 
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Bobbie в Май 07, 2010, 15:21:51 pm
Ох, това е голяма трагедия. На фона на това, моите дребни болежки дето щях да споделям не са нищо и нямам и желание да пиша.

Б.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: BUBA12 в Май 07, 2010, 16:44:37 pm
Как да ти се пише Боби то е кошмар. Пази боже и дано на никой не се случват подобни случки .Пиша и ми текат сълзите охххх ужас направо.

 :bighug: ви всички
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: Tsveti75 в Май 08, 2010, 00:00:57 am

Молба към модераторите:

Знаем, че т.нар."Бременна тема" е желаното място за споделяне от всички момичета, борещи се да станат майки... "Бременната тема" е междинна спирка и за родилите вече своите рожби. Всяка една от нас е споделяла както своите трудности по време на бременността, така и чувството на щастие от резултата на първия ултразвук, видяни пулсации, установена сърдечна дейност, първото ритниче...приготовленията за детска стая...
Настоящата бременна тема е пълна с добри новини /на наш си език/.
Дано продължават да се множат новите попълнения и имат най-безпроблемната бременност! Моля се за това!
Но има и една отвратително гадна - тя съсипва всички ни. На една прекрасна жена не й достигнаха броени метри до финала.
Нека да оставим тук мъката. След като узнахме за случилото се, на никого не му се пише... Боли ни.
Нека отсега нататък Вярата бъде с нас. Да вдъхнем кураж на Мари-ал - загуби една от битките, но не и войната.

В този ред на мисли е и молбата ми към модераторите да заключат темата и символично оставим злото тук!

П.П. Нека ако някой от нас има нещо против това, да си напише и темата продължи.
Титла: Re: Първа майска тема на бременните #59
Публикувано от: mini в Май 08, 2010, 00:55:04 am
дано мари ал намери скоро сили да се усмихва отново и да продължи напред
заключвам темата