www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Темата е започната от: radosttinka в Февруари 13, 2010, 07:25:40 am

Титла: Тема на бременните - 54
Публикувано от: radosttinka в Февруари 13, 2010, 07:25:40 am
Момичета, заповядайте в новата тема :)
Нека си пожелаем да има много нови бременни сред нас, и всички ние заедно с нашите бебчета да сме добре до края на бременността :D

Линк към старата тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41163.msg681001#new

Аз сега да кажа как мина нашия преглед вчера :wink:. Първото и най-важното бебчето е добре :). Док доста време го гледа на ехографа, мери му главичката, крачетата, там разни кости, които не разбрах какви са, брояхме пръсчетата, същото така май гледа кръвотока (ама не съм сигурна, пък и не питах какво е :oops:, на един екран излизат едни четири картинки и на всяка нещо се движи и имаше лек шум...трябваше да питам :oops:). Вървим си с една седмица назад, но то и отначалото е така, заради късната О, както и да е накрая каза, че всичко е нормално и ни вече ни го показа хубаво, да може да го видим какво прави :D

Това беше най-хубавото от прегледа, много се смяхме на нашето акробатче :D, но не се показа дали ще е момче или момиче...пъпната му връв беше между крачетата и док каза, че ще остане за другия път. Но важното е че сме добре :D

Но съм качила 3кг за един месец, което според мен е много. Въпреки че общите ми килограми се добре за ръста ми, май ще трябва да внимавам повече с храната и то най-вече с хляба, който по принцип не ям, но сега ми е много вкусен :lol:

Улях се :oops: :lol:

Пожелавам само хубави новини за здрави бебчета и майки :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anizi в Февруари 13, 2010, 10:25:46 am
Честита нова темичка момичета, нека наистина да ни е на късмет!
Стинка  osi_6 цял ден вчера чаках!!! Ама нищо  :bighug: много се радвам, че акробатчето е наред и чувствам радостта, която струи от поста ти и затова и аз много се зарадвах!!!  :cheerleader: Обичкам те и да ти кажа май обикновено момите са по-срамежливи и се показват малко по-късно  :wink: :goodluck:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stertje в Февруари 13, 2010, 10:32:28 am
Честита ни нова темичка. :D Радостче - много се радвам, че всичко с бебчо е наред и аз темислех, понеже май не беше писала скоро. Уф, напоследък имам толкова малко свободно време с тая моя работа, че направо ми писва вече и все гледам да се скатавам, аз си чакам другия понеделник - на 22, да чуем живот и здраве най накрая сърчицето. Леки почивни дни момичета и добре дошли и на новите момичета. За някой от "старите пушки" - май вече не остана? :wink: :crossfingers: yahoo_17 :sleepingbabygirl: :sleepingbabyboy:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: santini в Февруари 13, 2010, 12:21:11 pm
здравейте момичета, тази нощ направих спонтанен аборт в 12 г.с., още не мога да повярвам че загубихме бебчето си, направо не съм на себе си, с толкова мъка го заченахме и сега край, надявма се при вас всичко да е наред
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 13, 2010, 13:02:01 pm
Радостинка, много се радвам, че е минал добре прегледа :) Радвай се на твоето акробатче, а като започнеш да усещаш как се обръща в корема е мнооого хубаво.
 
santini, мила, нямам думи :( :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: KRISTI в Февруари 13, 2010, 13:04:55 pm
Записване от мен в нова тема.
С пожелание за много нови попълнения.

Сантини, искрено съжалявам за загубата ви.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Февруари 13, 2010, 13:26:38 pm
Santini, много съжалявам  :(.Не знам какво да кажа, освен, че те разбирам.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: baracuda в Февруари 13, 2010, 13:38:36 pm
                             :D Да е много-късметлийска новата темичка!
                Да се препълни с нови бременни момичета!
            Да са леки и успешни всички бременности!
        И щастливи раждания със здрави и красиви бебчета!

                        :goodluck: :goodluck: :goodluck: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

     santini  , искрено съжалявам.Не се отчайвай!Желая ти бързо възстановяване и скоро да видиш отново двете чертички.Късмет до края! 
                  :bfp: :crossfingers: preggo :cloud9: stork-boy stork-girl yahoo_17
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 13, 2010, 14:39:20 pm
santini мила, много съжалявам. Напълно разбирам как се чувстваш, защото и аз самата съм минала през 3 такива. Каквото и да ти кажем тук, мъката е голяма. Наистина, ужасно съжалявам за това, което ти се е случило.

radosttinka, радвам се за хубавите резултати. Хайде все така да е докрая. Моята мома също се беше скрила и дори в 16та седмица не можаха да кажат със сигурност пола, а само препдолагаха, та се наложи да изчакаме до 20та седмица, че най-после да се пресрами да се покаже. Права си, добре е да се внимава с килограмите, че после трудно се свалят. Ама ти щом си си добре за височината, сигурно няма проблеми. Аз съм с наднормено тегло и за щастие без да полагам усилия съм качила само 2кг до сега, но все ме е страх да не ме нападне някой апетит, че тогава няма да мога да се удържа и сигурно ще се изпусна с килограмите.

Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 13, 2010, 15:20:09 pm
Здравейте, момичета! Да ни е честита новата тема и да ни донесе още много бременни майчета. За мен може би ще е последната тема. Не мога да повярвам, че стигнах до тук. Дай Боже раждането да мине нормално и да се гушкаме живи и здрави. Желая го на всички вас.

Сантини, много съжалявам, миличка. Това, което ти се е случило е ужасно. Дано никога повече не се налага да го преживяваш. Стискам палци много скоро пак да пишеш в тази тема и след това да си даваме съвети в отглеждането на децата.

Радост, много хубави новини. Радвам се за вас. Съвсем скоро ще разберете и пола, ние също се "направихме" на срамежливи първия път, макар че уж чакаме момченце. Те сега момите са по-нахакани, така че не е гаранция ;)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: mari-al в Февруари 13, 2010, 16:11:45 pm
Привет в този слънчев следобед от мен, завърнала се от преглед! Днес д-р Сигридов направи скрининга за синдрома на Даун на бебчовците- всички са си нормалнички и всички показатели, според които се откриват разните му там аномалии за този синдром, са в норма. Броихме даже пръстчетата на всяко бебе. Едното бебче е тръгнало малко да изпреварва останалите и се води за по- голяма г. седмица(да се учудиш откъде на моя малък ръст), а другите си отговарят точно на седмицата. За едното Докторът каза, че е момиче, другият път ще разберем какви са останалите(ако не проявят характер де). Много беше интерсно как всяко си шава в собствената квартирка, а изглеждат сякаш си общуват едно с друго, като едното бебе беше доста по- подвижно от другите. Питах Доктора (защото вчера нали стана въпрос за загряването на краката) в случай на изстинка как да действам да я стопирам, казах му, че съм киснала краката- нямало проблем(не че ми го препоръча, но за да не ме стресира явно нищо отрицателно не каза за такъв вид загряване), и ако се случи да се разболея- да му звънкам.   Darkeyes, tedyto, добре дошли, лека бременност и здрави бебоци като му дойде времето! Stella_k, лек престой в болницата и дано по- бързо овладеете захарта, и не се притеснявай, мисли си хубави неща там! Santini, болката ти е голяма, желая ти сили да преминеш мъката и моментът да е възможно по- кратък, бързо възстановяване и с нови сили напред- ще успееш, вярвай, ние сме с теб!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 13, 2010, 16:17:29 pm
santini, силна прегръдка от мен. Много съжалявам!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stella_k в Февруари 13, 2010, 16:21:49 pm
Здравейте и от мен  :bighug: Да ни е чистита новата темичка и все така да се пълни с нови мами!
Добре дошли на новите мамчета и леки  :cloud9:
Радост радвам се за хубавите новини,все така да продължават занапред
mari-al страхотни новини,браво
santini съжалявам миличка за това което си преживяла,знам че в момента нищо не е в състояние да те утеши,но ще видиш че всичко ще остане зад гърба ти и ще се радваш на прекрасно бебче.
Момичета благодаря ви  :balk_21: дано всичко се нормализира и да няма проблеми в бъдеще.
Приятен слънчев ден и погалете коремчетата  :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bora в Февруари 13, 2010, 17:24:55 pm
santini, съжалявам. Пожелавам ти в най-скоро време да те видим отново в тази тема!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 13, 2010, 17:59:43 pm
Няколко пъти започвам и не мога нищо да напиша, Santini много съжалявам за случилото се. Господ да ти даде сили по-бързо да се изправиш и отново да имаш своето малко чудо. При мен нищо ново няма, настинката слава богу отзвуча само с 3 броя парацетамол за 2 дни и нищо друго.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 13, 2010, 20:30:32 pm
radostinka, не се притеснявай от килограмите - ако си слабичка ще качиш. Скоро четох, че по-слабите жени качват повече при бременност - аз си го обяснявам с това, че организма се запасява, в случай на глад на майката да може да изгори запасите за да нахрани бебето. А по-слабите имат нужда от повече запаси. Аз затова се примирих с качването, само правя разтоварващи дни веднъж в седмицата. Аз до този момент съм 12-14 кг. нагоре, зависи кога се меря и колко вода съм пила предния ден, а като си меря обиколката на бедрата - ми там грам не съм се разширила.
Ще ги свалям после, с малкия ми мъж :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 13, 2010, 21:02:24 pm
Толкова много се похвалих, че вдигнах пак малко температура за голямо съжаление.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: tedyto в Февруари 13, 2010, 21:03:18 pm
Здравейте,
от днес и аз влизам в тази темичка след 8 месечно бебеправене.Ето че дойде и моят ред-днес бях при доки и се видя околоплодно сакче около 1.42см в 5 г.с. Много сме шастливи Smile
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: alimania в Февруари 13, 2010, 22:24:05 pm
Santini,незнам какво да кажа! Толкова съжалявам, мила! :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: fauna в Февруари 13, 2010, 23:45:09 pm

santini, много съжалявам мила за загубата.  :(
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: gbg123 в Февруари 14, 2010, 13:12:34 pm
Сантини,много съжалявам за загубата ти!Не губи вяря!
Аз днес съм много по-добре.Мляко с мед е наистина невероятна и много лечебна комбинация мисля ,че помогна повече от всичко.Надявам се да няма повече болни и вече само добри новини от тук нататък да има :lol:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 14, 2010, 14:44:34 pm
Аз пък тази нощ сънувах кошмари, че откриват генетично заболяване на бебо и докторите настояваха да го махна и едва ли не да го убия, обясняваха, че не можела съм да родя и аз се събудих много ревяща. Цял ден сега ми е смотано и гадно :? Наистина уж беше само сън, ама...остави ми ужасно усещане. Толкова се бях стегнала, че като се събудих получих контракции - добре че магнерича и но-шпа са ми до главата.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Февруари 14, 2010, 16:19:57 pm
Да ни е честита нова темичка и нека се напълни с много нови попълнения :)

Сантини ,сташно много съжалявам!Бъди силна Миличка!
Радост ,mari-al страхотни новини  :)
jasmin_veni ,ей какви са тези гадни сънища. Спало дупе сънувало нали знаеш :)като е лош съня така си казваш и това е.
Момичета оздравявайте по бързо ,че разходки ни чакат :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: goskata в Февруари 14, 2010, 18:31:13 pm
ДА ни е честита новата темичка и да се напълни с много нови бъдещи мамчета.Станини съжалеявам много мила .Честит празник на всички влюбени и не спирайте да празнувате целогодишно този хубав ден....
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: radosttinka в Февруари 15, 2010, 09:14:00 am
Сантини, нямам думи :(, много съжалявам за загубата ви :(

jasmin_veni, наистина съм слаба, даже според близки и приятели прекалено слаба, но с много лишения и усилия постигнах това тегло и близо 5 години си го зъдаржах без проблеми. Но безспорен е факта, че колкото и да се стараех да се храня здравословно, на моменти наистина хапвах прекалено малко (за пример един кроасан за закуска, ми стигаше до обяд, а сега... :wink:). Та сега се старя да балансирам, хем да не ям прекалено, хем пък да не се лишавам от нищо :), ама каквото такова, важно е бебчето да е добре :)

И да ви кажа, че вчера без малко да се изкуша да купя едни терлички и ръкавички за бебето :wink: :lol:, ама понеже още е рано се въздържах. Да видим до кога ще се удържам, че все по-трудно ми става :)

Мери-Ал много се радвам за добрите новини :D
Весела и спокойна седмица на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Tsveti75 в Февруари 15, 2010, 10:07:22 am
Добро утро и от мен, момичета. Днес отново осъмнахме в сняг!!!
Радостинка, хапвай де - протеини, белтъчини, а задължително и сурови зеленчуци.
А сега да си призная, че и аз се изкуших с дребна покупка за бебетата миналата седмица. Обикалях с една приятелка по детските магазини и харесах по едно комплектче боди и чорапки. Взех си ги, а сега отварям скрина и им се радвам по три пъти на ден.
Още седмица-две и трябва да напазарувам дрешките - трябва да съм ги приготвила за болницата, да няма изненади... Ама това са си приятни емоции!
Mari-al, видях, че се настройваш за серклаж в клиниката, писах ти на ЛС за подробности около моя.  В добри ръце си там.
Сантини, съжалявам, много боли, но ще дойде утре - по-добрия ден.

Поздрави на всички момичета и успешна седмица.


Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 15, 2010, 10:29:46 am
Сантини, миличка, много съжалявам за загубата ти. Няма нищо по-тежко от това да загубиш желано и чакано бебче. За съжаление много от нас са минали по този път. Най-доброто, което можеш да направиш сега за себе си, е да се опиташ да се възстановиш по-бързо физически. Пък душевната болка, не че минава, но с времето става по-лесно поносима. Дано скоро отново да се запишеш сред бъдещите мами!
 :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 15, 2010, 11:20:10 am
Radstinka, аз изчаках да мина 13 седмица и купих две бодита, ромпърче, гащеризонче, щапка и какво ли още не. Днес-утре отиваме да вземем гардероб за бебо, че вече нямам къде да държа дрехите - сега ги държа в голям сак и мястото не ми стига :) Тази седмица чакам и още дрешки и евентуално одеалца :)Хич не се и сдържам да купувам- смятам, че щом вярвам в добрия край на бременноста си, суеверията са излишни.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: radosttinka в Февруари 15, 2010, 11:33:16 am
Ако бях сама сигурно щях да купя :D, но бях с майка ми, а нея такова суеверие я тресе, че ако може да отида да пазарувам след като родя, ще е най-добре :lol:
За баща ми няма да казвам, той още не дава на майка ми да се похвали, че ще става баба (въпреки, че тя вече не се сдържа :lol:). Страшни са....хубаво че са надалече, че мога да правя каквото искам :lol:
Иначе и аз не съм суеверна, мъжа ми съвсем, така че скоро съм по магазините :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bora в Февруари 15, 2010, 12:08:54 pm
При мен пък точно обратното - добре, че беше майка да купи разни дрешки за децата. Аз не съм суеверна, пък и пазаруването е такова удоволствие, ама мъжа ми ... Понякога имам чувството, че още не може да повярва, че ще имаме дечица след толкова години!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bo_dim в Февруари 15, 2010, 12:29:06 pm
здравейте  :)
И аз да се запиша в новата ни темичка.
Сантини много съжалявам за загубата!!! Дано се оправиш по-бързо и скоро отново да пишеш в темата на бременните.
Аз бях сутринта на док. Предписа ми магнерот 3 х 2 и ми взе секрет. В четвъртък ще ходя отново до тогава трябва да е станало изследването.
Успех на всички мами и да погалите тумбачетата :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: KRISTI в Февруари 15, 2010, 12:48:23 pm
Момичета, чета че вече сте започнали с покупките за бебчетата. Аз уж не съм суеверна, но все още ми е трудно да повярвам, че чудото на бременността се случва и в нашето семейство. Затова не искам да избързвам с пазара за бебетата.
Иначе с нетърпение чакам деня, в който ще трябва да обикалям по магазините...
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: baracuda в Февруари 15, 2010, 13:52:02 pm
   :D Момичета,моят искрен съвет е да не оставяте пазаренето в последния момент.Аз като влязох в седмия месец си напазарих всичко(дори количка,кошара и кошничка за кола)...много дрешки и т.н.Защото после след 8 месеца и половина,едва ходех(оттичаха ми много краката).Така имах възможност да си набавя всичко по мой вкус,което в последствие ми донесе огромна наслада и щастие.  :D За суеверните,да кажа,че в количката и кошничката бях сложила по една плюшена играчка,както си бяха опаковани в кашоните(държах ги в гаража).А,кошарата мъжа ми я сглоби седмица преди датата на раждане(като също имах играчка в нея),така имаше възможност да се проветри и да не мирише силно на лепила и материала от който е направена,както и матрачето.Пиша ви това,защото е важно,аз не вярвах,че ще мирише толкова на "химии",ама така си беше.Не си мислете лоши неща...то каквото ще става,ще става...и със пазарене и без...Позитивност и много усмивки!  :D На всички желая успех до края!И живи и здрави бебчета,разбира се!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 15, 2010, 14:06:29 pm
За пазаруването, аз да си призная вчера направих първите покупки. Още не се чувствам така уверена, че да се впусна в по-голям пазар, но си казах като повод, че почнах да усещам бебчо. Та се уреди малкият с шапка, комплектче ританки и блузка и една памучна завивчица. Но засега ще задържа с другите покупки, защото в тези грипозни времена хич не ми се обикаля по магазините.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Lisko в Февруари 15, 2010, 14:08:26 pm
:)Напълно подкрепям Бари:)
Аз започнах да купувам уж по 3 бодита, чорапки, шишета още от 4 месец:))))))))))))до 6 месец стята им беше подредена, дрехите изпрани и изгладени:)) а не веднъж съм казвала багажа за София ми беше готов месец преди да тръгна:)))) Като казвах на всички, че не съм добре повечето не ми вярваха:):) Кошниците за кола, легълцата, стерилизатора..абе всичко което щеше да ми трябва. Пренаредих поне 3 пъти стаята им докато ми хареса (откакто сме си в нас я пренаредих около 5:)))))Единственото нещо което не посмях да купя преди да родя беше количката.
Наистина не се лишавайте от тези удоволствия да избирате вие нещата за дечицата си. Накрая...разхождах се но докато изляза ми се прибираше да полегна.
Всичко ще е наред вярвайте. А и с какво една такава радост би могла да навреди. По скоро когато вие сте спокойни и щастливи бебето също е спокойно:)
Успех момичета и наслаждавайте се:)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: mari-al в Февруари 15, 2010, 14:48:13 pm
Аз още не съм излязла от третия месец и вече започнах да пазарувам, но от вкъщи за сега, по интернет. Днес я направих тая работа и сега ви чета чак, защото от сутринта до сега съм ровила къде ли не. Осигурих си столчета за кола, един шезлонг, няколко чифта дрешки за новородени и такива за 3-4 месечно бебче. Но всъщност започнах толкова рано, защото ги комбинирам нещата- етърва ми всеки момент ще роди, а сестра ми- другия месец- първото ще е момиче, второто момче, та заради тях действам и за мен. Доставя ми огромно удоволствие, по някое пакетче ще е и за моите дечица. Сега наведнъж гледам да използвам куриерски разходи и т.н. Бари и Лиско са прави- суеверието няма да помогне да си е всичко по мед и масло до края, дори си мисля по- скоро би навредило да си мислим само глупости и да си стопираме естествените пориви- толкова приятни и истински, вглъбявайки се в предположения: "Ами сега като избързах толкова дали няма да се случи нещо, както казват възрастните хора?" Аз си мисля дори количката да купя предварително, че ще е лято и едва ли ще стоим дълго след като се приберем у дома вътре.   Уф, изтормозих ви да ме четете... Целувки на всички, на коремчетата по една голяма лапа от мен- нежна де!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 15, 2010, 17:14:57 pm
Мен пък още ме е страх да купувам. Таман да започна и всички като скочиха срешу мен,ама как така, толкова рано и т.н. и аз се отказах. Само ходя по магазините и гледам. Избрала съм количка, столче за кола, легълце и разни други неща, но си направих един списък в компютъра с по-големите неща - кое от къде да купя, какъв модел и т.н. и за сега още изчаквам. Общо взето нещата са ми от 3 магазина, така че не смятам, че ще е проблем да ги напазарим за 1-2 дена. Смятам и аз като baracuda да изчакам да влезна в 7мия месец и тогава вече ще хуквам по магазините.



Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bony2 в Февруари 15, 2010, 19:35:19 pm
Здравейте и от мен,
Аз вече почнах усилено да купувам. Легълцето и чаршафите са купени вече и стаята е почти подредена, още малко остава да доизчистя гардероба в стаята. Дрешки накупих 2 големи торби, но още не съм ги изпрала. Повечето гледах да са от 0-3мес., че ми се струва, че за новородено ще ги износи твърде бързо. Върти ми се и една идея, че ще ми устройват бейби шауър но не съм сигурна, ще видим. Ми то няма как тука да не си накупя всичко предварително, защото после като родя няма кой нищо да ми купи, нямам роднини тука, мъжа ми може да ми трябва да е покрай мен за някой друг ден и след това ще почне работа и аз ще съм съвсем сама с бебето. Така че шишета, стерилизатори, шампоани и мазила съм взела вече, остава ми коритото и количката, която ще дойде заедно със столчето за кола и една маса за преобличане и горе долу съм готова, поне за първите седмици да не мисля за магазини.
Боби, и теб да не те изненадат с някой бейби шауър там из Щатите, нали знаеш че тук са много популярни. Това според мен си е много хубаво нещо, не знам защо в Б-я не се практикува, много сме суеверни сигурно, а няма нищо по-хубаво от това да ходиш по магазините и да пазаруваш за това толкова дългоочаквано бебе. Сега например съм много по-спокойна, като съм си наредила легълцето и си го гледкам всеки ден.
Другия понеделник съм на консултация, дано всичко е наред.
Успешна и спокойна седмица на всички.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Varvarita в Февруари 15, 2010, 19:39:44 pm
Понеже не знам доколко четете темите с обяви, ще го напиша и тук - мога да подаря лепенки Nirtoderm. На лични може да се уговорим.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 15, 2010, 19:46:09 pm
Здрасти, мацки! Идвам си от преглед и понеже вече уведомих всички, които трябваше, но не ми стигна  :lol:, реших да се разпиша и тук -   :bori_002: ще получаваме подаръци в синьо, а аз ще пазарувам в други цветове ;). Видях му дупето и подробностите  :D, не изглежда да е срамежливец.
Приятна вечер!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 15, 2010, 20:39:18 pm
Момичета, ние днес купихме гардеробче, ще ни го доставят във вторник - суеверна, несуеверна толкова неща ми подариха като дрехи, че нямам къде да ги държа, затова се налага гардеробче. Кошарка не смея още, че ще ми е гадно да я гледам празна, ще купим по-натам. Но като дрешки приключих пазара - накупих 0-3 м. и 3-6 м. Купих и помпа за кърма на Томи Типи (спях се на тази марка след доста четене и консултиране с продавачи, 2 одеалца, пеленка и комплект за изписване.

Не искам да оставям какъвто и да е избор на свеки, а майка ми няма да е тук. А и се старая да включа мъжо в пазара - в крайна сметка искам и той да си каже мнението и той да хареса сам нещо.
За козметиката хич не мога и да се ориентирам - ще съм благодарна на мамите да споделят опит. Една приятелка много ми похвали Бочко, като лека козметика, на лекциите казват медицинската на Себамед, в магазина казват Бюбхен и съвсем се объркааах :( А много ме е страх от дерматит.

Понеже не знам доколко четете темите с обяви, ще го напиша и тук - мога да подаря лепенки Nirtoderm. На лични може да се уговорим.

А...те за какво са? Аз малко съм изостанала с това инфо :oops:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Lisko в Февруари 15, 2010, 21:22:23 pm
За козметиката хич не мога и да се ориентирам - ще съм благодарна на мамите да споделят опит. Една приятелка много ми похвали Бочко, като лека козметика, на лекциите казват медицинската на Себамед, в магазина казват Бюбхен и съвсем се объркааах :( А много ме е страх от дерматит.
Жаси, вероятно всяка майка ще ти даде различен съвет и препоръка за козметика. Според мен медицинската е най-добра но е възможно на някои деца да не понася, май бях чела в старите теми за такива случаи. Зависи от детето и кожата му.
Аз ползвам всичко на бюбхен и съм много доволна. Къпя ги с гела "от глава до пети", мажа или с олиото или с тоалетното мляко, крема за подсичане ползвах, съпуна за мен:)Много съм доволна и децата нямат никакъв проблем. Ползвах и олиото на Мустела, също много ми хареса. Бочко не съм ползвала но съм чувала добри отзиви.
И не се страхувай от нещо, което може никога да не се случи:) Не мисли отсега за дерматити, за обриви, за проблеми:) Всичко ще е наред.:)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 15, 2010, 21:51:25 pm
cambozzola, честити сини гащи!

bony2 няма опасност да ме изненадат, защото всички съм уведомила, че в България правим погача на 40тия ден. .
  Аз обаче, след като написах съобщението, реших, че все пак ще се престраша и ще си взема нещо мъничко ей така за начало и отидох и купих комплект шишета. Мисля да добявам по малко всяка седица, че да не ми се стовари всичко наведнъж да взимам.

Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 15, 2010, 22:39:17 pm
Не мисли отсега за дерматити, за обриви, за проблеми:) Всичко ще е наред.:)

Това май е най-правилното решение. Благодаря, че ме поотрезви, че наистина започнаха да ме гонят безмислени страхове :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Inke Tinke в Февруари 16, 2010, 01:01:10 am
Жаси,
за козметиката ще ти кажа какво ми препоръча нашата педиатърка, което ми се струва много разумно- без значение каква марка е да се вземе всичко от една марка в началото, та ако се изрине да не се чудиш от кое е.
Иначе ние сме с всичко на Чико и съм супер доволна- олио, крем против подсичане, крем за лице, за тяло, шампоан. Не са силно ароматизирани, а и са на съвсем прилични цени. Мисля, че ако не се установи алергия или чувствителна кожа, няма смисъл от медицинска, особено от такава от висок клас като Uriage  или   A-Derma, които са зверски скъпи.
Поздрави на всички и лека седмица!

Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: mari-al в Февруари 16, 2010, 09:01:12 am
cambozzola, честити ти сини гащи! Ти поне вече знаеш в какви цветове да пазаруваш :wink:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Tsveti75 в Февруари 16, 2010, 09:37:56 am
cambozzola, честито ти синьо камбозолче!

Радвам се, че има толкова полезна информация в темата, а като цяло и във форума относно всичко, което е необходимо за децата в първите месеци след раждането им. Аз започнах да чета и относно захранването. Успявам дори и четейки, да си конспектирам някои неща. Все пак за повечето от нас ни предстои за пръв път "ангажимента бебче". В тази връзка благодаря на момичетата, които вече са станали мами и намират време и за нас.

Хубав слънчев ден на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: radosttinka в Февруари 16, 2010, 10:09:56 am
Камбозола, честити сини ританки :D

Аз сега с поредния въпрос, който ме мъчи от рано :wink: . Понеже Бони, спомена за креватчето, споделете обзавеждате отделна детска стая (ако апартамента позволява) или креватчето е в спалнята?

Много се чудя над този въпрос, и не знам нито какво искам още, нито кое е по-правилно :oops:, няма да се обяснявам на дълго и широко защо, но основото е, че стаите ни са много малки и ако сложа кошарата в спаляната няма да има място да се обърнеш направо, а имам детска стая (двете стаи са преходни, разделени с гипскартон) и се чудя към какви мебели да се ориентирам  osi_10 и дали изобщо е редно бебето да е отделно.

Много ще се радвам на споделен опит от момичетата, които вече са майки :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: blue_sky в Февруари 16, 2010, 11:09:25 am
Радост, колкото хора - толкова и мнения. Моят първите 3 седмици спа при нас и оттогава - в съседната стая. Така не се събуждаме при най-малкия шум, който той произвежда - като смучене на палец например.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 16, 2010, 11:18:06 am
Мерси, момичета, за поздравленията :)

radosttinka, аз също съм мислила по въпроса по същата причина - ако сложа креватче в спалнята, ще трябва да прескачаме. И това, което измислих, засега, е следното: смятам да сложа леглото в детската стая и да спя при бебето първите 2-3 месеца, а после - с бебефон. Сестрата на мъжа ми има почти ново легълце, което ще ни даде, така че не смятам да купувам ново.

Разбира се, всичко си зависи от г-н Бебо и от това как се държи. В случай, че горепосочената схема не проработи, съм замислила да купим сгъваема кошарка (която ще ни служи и за пътуване, може би така или иначе ще си вземем) и да я поставим в спалнята за известно време. Те са по-малки, така че проблемът не би трябвало да е сериозен. Клаустрофобията ще я преживеем някак.

Поздрави!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 16, 2010, 11:32:46 am
Здравейте, момичета!
Радост, ние имахме същия проблем със размера на стаята, където спим. За щастие апартамента ни иначе е доста голям и имахме подходяща стая, която почти не използвахме и я преобзаведохме в "обща" стая /за нас и за бебето/. Купихме си просто по-тясно легло за нас в новата стая /това на което сега спим е огромно, а и поради всички гардероби и мебели в спалнята нямахме място за кошарка/, боядисахме и освежихме. Ние също иначе имаме детска стая, която е на една стена със спалнята, но аз лично не бих се "разделила" с бебчето особено в първите му месеци. Четох доста по темата. Някои казват, че е по-добре бебето от самото начало да е в отделна стая поради доста причини, една от които е че в противен случай после по-трудно се отделят, но въпреки това моето решение си остана първоначалното. Сигурна съм, че и вие ще намерите най-доброто решение за вас. Важното е ти да се чувстваш спокойна и добре докато се грижиш за малкото съкровище. Успех
Камбозола, честито сини памперси. Продължаваме да "посиняваме" темата :) Хайде, очакваме и повечко бъдещи тъщи вече :)
Жаси, аз също си мисля, че не трябва да го мислиш толкова предварително. Доста поразпитвах разни познати, които имат бебета и трябва да ти кажа, че чух коренно различни /противоречиви дори/ мнения за марките бебешка козметика. За това реших, че ще купя някаква, по интуиция едва ли не и ще действам на принципа "проба-грешка". Децата са също като нас- на едни им действа добре примерно един крем за лице, докато други се изриват от него. Всяка кожа е различна. Пожелавам ти да "улучиш" от първия път "вашата" козметика ;)     Честита нова придобивка! :)
Бони, на теб също ;) Много се радвам като прочета подобни постове. Мисля, че няма по-прекрасни покупки от тези, за бебчетата :)
Късмет и усмихнат ден на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: radosttinka в Февруари 16, 2010, 11:42:53 am
Радост, колкото хора - толкова и мнения. Моят първите 3 седмици спа при нас и оттогава - в съседната стая. Така не се събуждаме при най-малкия шум, който той произвежда - като смучене на палец например.
Блу скай, ужасно си права, сигурно всичко си е индивидуално за всяко дете и за всяко семейство :)

За съжаление нашите стаи всичките са много тесни, апартамента е преустроен така, че от двустаен да стане тристаен, просто за да има детска стая (така го купихме и решихме, че един ден ще ни е от полза :wink:).
 Има време ще измисля какво да правя, но и на мен ми минават мисли като на Камбозола :wink:, ако почувствам, че с отделна стая не ми е удобно да взема една сгъваема кошара :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: midge в Февруари 16, 2010, 11:54:52 am
Здравейте, момичета! Лека бременност и щастливи срещи около термин!

Нашето юначе е в отделна стая от раждането. Първите два месеца аз спях при него, а сега си е сам. Дори не ползваме бебефон, тъй като се оказа, че има леко забавяне (може и само при нашия да е така) и аз чувам бебо преди бебефона да отрази звука. При нас е тесничко и отворена врата върши работа :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 16, 2010, 12:04:33 pm
И при нас е бая тесно, та се чудя къде ще се дяваме. Днес да се похваля, че си купих възглавница за бременни, но на нея пише за кърмене,а де...?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Inke Tinke в Февруари 16, 2010, 12:24:47 pm
radosttinka,
Дали бебето ще спи с вас, до вас или в друга стая ще си решите сами, а и то ще си покаже. Момченцето на сестра ми е на АМ от самото начало и освен това е голям кротушко и съответно от раждането си е в собствена стая и така са си супер. Моят момък е ревльо, освен това го и кърмя на поискване, а първите 3 месеца това се случваше по три- четири пъти на нощ на 2-3 часа интервали и ми е по-удобно да е при мен, дори спим в едно легло, а тати в другата стая, за да се наспива и да не става по 100 пъти на нощ. На мен така ми и харесва- от самото начало си сложих кошарката в спалнята. А относно това дали дървено легло или кошарка - вече сме обсъждали предимствата и недостатъците на едното и другото- което на теб ти е най-удобно- това е най-добре.
cambozzola, добре дошла в отбора на свекървите!
Лек ден и спокоен, момичета!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Февруари 16, 2010, 12:41:39 pm
cambozzola,честито ви сини гащи :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: veri77 в Февруари 16, 2010, 13:15:21 pm
Здравейте момичета, тези дни много ме мързи и само ви четях :oops:
cambozzola, честити сини ританки :D. Таткото сигурно е на седмото небе :D
И аз да си призная още нищо не съм купувала за бебчо,но мисля като науча дали ще е  :bori_007: или :bori_005: да започна по малко. Хареса ми този съвет че е нужно време за отмирисване на новото легълце, така че ще го взема поне месец по-рано. Нашата спалня е доста широка и ще има място за кошарата... и ако живот и здраве го кърмя да ми е по-удобно, така че за сега детската стая остава още гостна.
shanoar да пишеш дали си доволна от възглавницата.
Радвам се че всички момичета имат добри резултати от прегледите и всичко с бебчетата е наред.Аз ще докладвам след 1 седмица.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Lisko в Февруари 16, 2010, 15:26:30 pm
Радост и в нас децата са си в отделна стая в която има и легло за мен. Почти целогодишно съм сама и спланята е огромна. Съвсем спокойно биха се събрали и 5 бебета до мен но аз бях решила, че искам да са си в тяхна стая, да заспиват сами и да имам поне едно квадратче место където да оставам сама:) Сега понякога като заспят си лягам в спланята, гледам тв (или тв ме гледа)а после се местя при тях. Тъй като се будят по различно време през ноща ми е по-удобно да спя в тяхната стая но след време смятам да се изнеса тихо:) А и не исках когато съпруга ми си дойде ваканция да ни будят и двамата. По скоро да се сменяме. Но като го знам колко е разсеян най-много да нахрани 2 пъти Дани а Алекс да остане гладен:)
Истината е, че всеки сам преценява според местото, желанията и усещанията си. За мен в отглеждането на децата правила няма. Правилата си ги създаваме ние (да де разбрахте ме:)според това как ни е комфортно. Имаме и бебефон и когато съм в хола или спалнята ги подслушвам. А е ревнал някой съм на нисък старт преди да е събудил другите двама:)
Поздрави и лека бременност момичета:)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: blue_sky в Февруари 16, 2010, 15:53:18 pm
шаноар, по-скоро е за кърмачки възглавницата, защото слагаш бебето на нея, когато го кърмиш. Но понеже е голяма и удобна може да се използва и за много други неща. Нали нещо такова имаш предвид?

(http://www.kidz-biz.de/produktbilder/myjulius_stillkissen_fleure.jpg)

Момичета, един съвет - ако не сте в голямо жилище или къща, няма смисъл от бебефон. Уверявам ви, че много добре се чува, когато бебето плаче.
При Лиса има смисъл бебефонът.  :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: goskata в Февруари 16, 2010, 16:03:38 pm
Моничета кокичета от кой месец е необходимо някаква подготовка на гърдите за по безпроблемно кърмене в последтвие ?С какво е хубаво да се мажат и с какво да се масажират?Колкото до въпросът на Радостинка не мисля че бих могла да оставя бебка сама в друга стая - искам да е до мен поне в началото ,а после сама ще си покаже-поне така мисля сега (после незнам).Целувки и успешни оставащи месеци на всички ... :wink:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 16, 2010, 16:28:59 pm
Точно същата е blue sky, защо ми я дадоха за бременни тогава?
Обаче не мога да се сетя и как ще се кърми с това нещо-имам предвид как се поставя бебето.Както и да е вече е купена ще и намираме приложение.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 16, 2010, 18:04:26 pm
Доста сте изписали днес, но с удоволствие ви изчетох. :)
Камбозолка, добре дошла в отбора на бъдещите свекърви :) Да се стягат и тъщите, че да не останем без снахи накрая.
shanoar, възглавничките за бременни и кърмачки, доколкото съм чела, са едни и същи като форма, в смисъл една възглавничка - две приложения. Като си бременна май се слага под коремчето като спиш на една страна или между коленете, а като кърмиш - около кръста и слагаш бебчо отгоре. Но това само от четене, не говоря от личен опит.
Жаси, честити покупки!  :lol: А за козметиката наистина си мисля, че е хубаво да е от една марка, пък ако не е ок, смяна. Няма друг вариант. И моля те да не си вкарваш разни щуротии в главата от сега. И моята майка голям зор е видяла с моите обриви, алергии, зачервено дупе и т.н., ама пак я виж колко съм пораснала. Няма страшно. :)
Lisko, извинявам се за off-topic-а, ама като разказваше за козметиката и как се къпете, направо ми се прииска да видя как става тройната баня. Голям купон ще да пада.  :lol:
Radostinka, аз на този етап мисля да си направим детска стая, но само с най-необходимите неща и на първо време да спя аз при бебчо. Понякога ще ме сменя таткото. В общи линии идеята е поне единият да се наспива, но каквото дойде. Все ще го измислим.
Аз днес бях на втора ФМ при доц. Томова. Младежът си спинкаше сладко-сладко в началото на прегледа, после се събуди, всичко ни е ок. Лекарката каза, че приличал на мен.  :lol:
Много дълго писание стана...
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Дживотинче в Февруари 16, 2010, 19:40:30 pm
Здравейте, бъдещи мамчета!
Набързичко влизам да ви честитя темичката, да пожелая само положителни емоции и леко раждане на Джиджи.
По въпросите засегнати по-горе:
Ние направихме отделна детска стая, мястото ни беше планувано така. Там сложихме дървена кошарка, която поръчахме повече от месец преди раждането (и наистина доста време трябва да се отмирише, дори имам чувство, че все още не е напълно). Купихме и разтегателен диван за там, като идеята е аз да спя при бебо, а тати на спалнята - поне един да се наспива. Но нашия тати спи при нас с бебчо и така вечер се редуваме като се наложи. Добре се чувстваме, а и аз като Лиска мисля след време да се измъкна тихо по терлички към спалнята, а на бебо да не се налага да сменя обстановката.
За козметиката - ние сме с Пенатен, но за тялото в момента ползвам преварен зехтин. И лицето мажа отвреме навреме с такъв. Дупето със зехтина или Бочко. Засега кожата на бебо се чувства добре и дай Боже да няма проблеми занапред.
За възглавничката Скарлет много добре е обяснила - подкрепям мнението й.
Честито на Комбозолка за сините гащи.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 16, 2010, 19:48:35 pm
Благодаря, Джи. Дано  :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 16, 2010, 19:51:05 pm
Момичета, чували се нещо за Хриска? Постоянно гледам в честитките, но не виждам нищо.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 16, 2010, 20:00:06 pm
Здравейте момичета.
По повод това къде да спи бечето, аз си мисля, че поне първите 1-2 месеца няма да мога да го оставя самичко в стая. Съответно съм уредила мъжа ми с детска стая  :lol:. Идеята е следната - ще докарам креватчето в спалнята, а него ще го пратя да спи в детската. Не смятам да се местя аз, защото спалнята ми е по-удобна, а като се има предвид че ще трябва да се будя по няколко пъти на нощ, само ми липсва и между кърменето да не мога да заспя. А мъжа ми заспива където го сложиш, така че няма да има проблем да спи там известно време. После ще се разместваме -  той ще се върне, а бебка ще си ходи в нейната си стая и може би ще сложа един бебефон, ако имам нужда.
За козметика си мислех да взема на Johnson & Johnson първоначално.

shanoar, аз ги гледах тези възглавници - слагаш си я около кръста и тя ти седи нещо като масичка пред теб и слагаш бебо на нея.Ето виж тук http://www.jollyjumper.com/cat1/426.jpg

Дживотинче , зехтина не на всеки понася. Явно на вас щом ви понася, няма проблем, но за другите мами - аз бих внимавала много, когато го пробвам за първи път. Аз имах една пациентка, която такива жестоки обриви си беше докарала като си мазала лицето със зехтин, че сума ти време не можа да се оправи. И от тогава като чуя зехтин и все за нея се сещам.


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: к(Р)оки в Февруари 16, 2010, 20:56:34 pm
Радост, аз не че не съм се изказвала по въпроса, но и тук да ти кажа - във вашия случай ако щеш и да залостиш вратата между двете стаи, да и метнеш две одеала отгоре, да си зпушиш ушите и Митко да захърка, само да хлъцне бебето и ще го чуеш  :lol: :lol: :lol:
Обещавам ти!

За мен пък, бебефона е една най-добрите покупки! В предния апартамент, въпреки че спалнята и хола бяха залепени, от спалнята в хола не се чуваше нищичко. Ако нямах бебефон не знам как щях да свърша нещо изобщо.
В сегашната квартира, пък, спалнята и хола са една срещу друга и има коридор - отново не се чува.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 17, 2010, 09:38:40 am
Момичета, чували се нещо за Хриска? Постоянно гледам в честитките, но не виждам нищо.
И аз така. Някой има ли някакви нейни координати? Дано да са добре!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: malvina82 в Февруари 17, 2010, 17:25:06 pm
Здравейте мамчета,
Камбозола честити сини гащи! :P
Вени аз като новоизлюпена мама заложих на козметика на Клоран и нямам проблеми с нея :P
Госка аз използвах Гармастан от 36 седмица,мажех се вечер,но пак ми бяха поразранени зърната и все още използвам силиконови зърна.Недостатък е че трябва да се отмива преди кърмене за разлика от Лансинох,а и може би трябва от по рано да започнеш да се мажеш.
Хриска нали отиде да ражда при техните и мисля че беше казала че нямат нет,ако не се лъжа.Надявам се да са добре и скоро да и честитим!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Nataly* в Февруари 17, 2010, 19:18:26 pm
Момичета, чували се нещо за Хриска? Постоянно гледам в честитките, но не виждам нищо.
И аз така. Някой има ли някакви нейни координати? Дано да са добре!

Хм, и аз така за това влязох и при вас да видя дали не сте писали нещо по случая.
Дано да са добре.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Inke Tinke в Февруари 17, 2010, 19:57:19 pm
Момичета,
изобщо не е необходимо да подготвяте гърдите за кърмене, най-малко пък да ги обтривате с кърпа и въобще да ги разтривате- може да си докарате контракции. Най-важното нещо за успешното кърмене е да се уверите, че поставяте бебето правилно и то захапва правилно. Ако все пак получите проблеми в началото, което е доста вероятно, супер много ви препоръчвам крема за гърди на Авент- не трябва да се измива, бебето не се дразни от него и хидратира и успокоява отлично.
Възглавниците се ползват точно както е описала Скарлет и са много полезно нещо- ако не за кърмене, то от тях става страхотно гнезденце, в което бебето може да лежи под 45градусов наклон, което е много удобно ако плюе или повръща(а те почти всички го правят в един момент).Ние имаме такава от спелта(специален сорт еко пшеница) и си я ползваме от самото начало по този начен и ми е много удобно да я местя из къщата и бебо да ми е пред очите, а и аз пред неговите.
Поздрави от нас и спокойствие, а на джиджи - незабравима среща!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 17, 2010, 21:22:53 pm
Подкрепям казаното от Инке Тинке. Не че съм майка все още, но на всички лекции казват - никакво триене на зърна! Единствено може от 28-29 седмица да се мажат с Лансинох или Авент, ако сметнете за необходимо.
Възглавничките аз още се чудя да купувам ли :?

П.С. В неделя има лекция на Ла Лече Лига е клиника Щерев на тема Хранене на кърмачката и захранване на бебо. Ако на някой му е близо може да прескочи да разкаже за после. Аз още не съм решила дали ще ходя.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 17, 2010, 21:45:29 pm
Здравейте, момичета. Благодаря за пожеланията. Аз все още съм на линия :) За сега бебчо си трае, като го гледам май скоро няма намерение да излиза, ама знае ли човек :) Утре по план съм на преглед, та ще видим какво ще каже нашият доктор.
За гърдите- аз ги мажа с едно немско кремче за зърна, което ми подариха преди в време в комплект със лосион против стрии. Прилича на безцветен вазелин. Не знам дали ще има ефект, но поне няма да навреди предполагам. Иначе лекаря, при който ходих на ЖК ми препоръча Гермастан. Явно е класика в жанра :) Според мен, без да имам някакъв опит разбира се, Инки е права, че е най-важно да се поставя детето правилно на гърдата. Каквато и литература да съм чела по въпроса, всички са на това мнение. Дано само се научим да го правим както трябва :)

Възглавничките аз още се чудя да купувам ли :?
И аз така :)

Поздрави от нас  :wink:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 17, 2010, 23:16:02 pm
Bobbie немога да спра да се смея. Добре, че си качила снимки та да видя как се ползва това чудо от бременни. Иначе вчера аз пробвах ама как я бях поставила не си признавам, че ще ми се смеете. Лека нощ на всички
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Inke Tinke в Февруари 18, 2010, 00:35:27 am
За правилното слагане на бебето на гърдата най-добре ще ви помогне консултант по кърмене- или от Ла Лече Лига или от Консултативния кабинет по кърмене към Майчин Дом. По принцип биха могли да го направят и акушерките, но не е сигурно дали щи имат желание и дали ще знаят точно как да ви помогнат. Мен в МД много ме объркаха за позата и в резултат на това бебето ми и до сега суче в невъзможна поза с корема нагоре и затова и имаме много проблеми с кърменето и всяко хранене ни е малък боксов мач- затова от опит ви казвам ,че правилното поставяне е от огромно значение- то е и това което осигурява безболезненото кърмене и липсата на проблеми с гърдите.
Така че дори и да ви се струва, че всичко е супер, все пак консултирайте се със специалист.
Поздрави!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 18, 2010, 00:41:19 am
На нас ни казаха, че Гермастана е само докато се роди бебо. После не е редно да се използва, защото преди всяко кърмене трябва много добре да се измива и водата няма толкова силни отмивни свойства. Тогава трябва да се ползва сапун, което изсушава зърната и може да доведе до рагади.
Затова само с Авентското кремче мисля да се мажа то е с най-чистия Ланолин и дано свърши работа. Друго, което ми похвалиха е от козметиката на Веледа. Обаче тази козметика има особен мирис.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: radosttinka в Февруари 18, 2010, 09:42:11 am
Момичета, много благодаря за споделените мисли и опит :). Знам, че докато дойде момента, вече ще имам ясно решение по въпроса с креватчето :wink:

Джиджи, то не останало :). Чакаме добри новини след прегледа :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 18, 2010, 17:06:17 pm
И при нас е бая тесно, та се чудя къде ще се дяваме. Днес да се похваля, че си купих възглавница за бременни, но на нея пише за кърмене,а де...?
А ти от къде я купи тази възглавница и колко струва? Търся си за мен, а и една приятелка, която роди наскоро също се интересува, но само по чужди сайтове намирам.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 18, 2010, 17:35:55 pm
Веднага те упътвам, магазин Штъркел-защо ли се пише така винаги съм се чудила. Намира се на бул. Стамболийски между спирката, на която се слиза за Тина Киркова и жп прелеза, от дясната страна в посока Западен парк. Струва 18.60лв. Имаше ги в синьо, розово и бледо жълто.
Маркова е Bertoni, ама произведена в Шумен. :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stertje в Февруари 19, 2010, 07:43:29 am
Момичета - понеже пак ми изместиха часът съм днес след два часа на ехограф, искрено се надявам най накрая да чуем сърчиценце. Стискайте ми палци - отчет после. :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Февруари 19, 2010, 08:51:38 am
Късмет миличка  :)всичко ще е на ред не се притеснявай,чакаме хубавите новини :crossfingers:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 19, 2010, 09:44:18 am
Късмет, Звездичке! После чакаме да се похвалиш с най-прекрасната новина!

Джиджи, леки финални метри! Чакаме с нетърпение красивото ти бебенце :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stertje в Февруари 19, 2010, 11:10:57 am
 :D Много съм щастлива имаме си едно малко тупкащо сърчиценце :heartbeat:, и сме си точно по големината за термина. Благодаря ви милички за стиснатите палчета. :balk_5: :balk_5: :balk_5:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: hriska в Февруари 19, 2010, 11:28:14 am
Здравейте милички!Ние с малката ми принцеса Сияна сме си вече вкъщи :DБлагодаря ви,че бяхте до мен!
Искам да поздравя всички нови момичета с добре дошли и да им пожелая да изживеят прекрасно бременността си!На тези които са към финалната права-леко раждане и незабравима среща с малките ни съкровища!
И още веднъж-ЧУДЕСА СЕ СЛУЧВАТ!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 19, 2010, 12:41:35 pm
Йеее, браво, Стерчи, честито сърчице!  :heartbeat: Все така да върви по мед и масло!

hriska, добре дошла! Да нацелуваш малката красавица от всички нас!  :lol:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: veri77 в Февруари 19, 2010, 12:48:56 pm
stertje, честито ти тупкащо сърчице!
hriska, сега да не ни забравиш :wink: Ще се радваме много отвреме навреме да влизаш в темичката и да ни "светваш" относно безкрайните ни въпроси и чуденки :lol:Между другото много хубаво име сте избрали за щерката :lol:.
И понеже навън е страхотно време, приключвам с готвенето, писането пред компа и излизам да се разходя под хубавото февруарско слънце.
Приятен ден момичета!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: gbg123 в Февруари 19, 2010, 12:49:41 pm
Здравейте,вчера се появи поредния проблем при мен-получих бъбречна криза.24 часа имах ужасни болки,правиха ми ехография и се оказа,че имам пясък и в 2 бъбрека и единия е леко запушен.Казаха ми да пия най-обикновен билков чай,но няма ли билки за бъбреци,които и като бременна мога да пия?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Февруари 19, 2010, 13:07:41 pm
stertje :) Честито ви сърчице
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 19, 2010, 16:20:58 pm
stertje, честито ви  :heartbeat:
Аз днес бях да доки - всичко е наред, бебо си върви седмица напред, плацентата се е вдигнала и е горна, предна. Околоплодните са чисти, бебо си лежи в ляво.
Предупредиха ме обяче, че съм в критични две седмици - 27 и 28 докато свършат по-добре да лежа и да нямам контакт с грипозни хора.Доки каза, че ако се роди сега го водят аборт, затова да си лежа и да не се напрягам с нищо.

gbg123 на мен ми препоръчаха чай от зърнестац като имах инцидент с един хемороид. Доки ми каза, че това е безопасно за бременни. Също шипка, липа и лайка. Мащерка обаче в никакъв случай. Аз за бъбреци пия мноооого вода и опитай с няколко безалкохолни бири :lol: Бирата бързо изчиства песъчинки.

Хриска :bighug: чакаме снимки :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 19, 2010, 17:51:02 pm
hriska, да ти  живаи здрава малката Сияна.

stertje , чесито сърчице  :).

jasmin_veni, какъв е тоя доктор дето ги говори тези неща -  онзи ден гледах по телевизията как направиха цезарово сечение в 25та седмица заради проблеми с бременността и успяха да спасят бебчето. Ти все пак си почивай, щом доки е казал, че колкото повечко седи в коремчето, толкова по-добре. Може би аз съм изпуснала нещо, ама по каква причина смятат, че ще тръгнеш да раждаш по-рано?


Б.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 19, 2010, 18:10:41 pm
Подкрепям казаното от Bobbie. Жаси, на какво основание ти е наговорил Док тези страхотии? Аз също знам за по-малки бебенца, които се развиват после добре. Пък ти здрава, права, още на никакви години, бебето се развива супер, какво е тръгнал да те шашка? Лошите мисли не трябва да имат място в главите на бременните, повтаряй си го непрекъснато. Всичко ще е наред и ще ни зарадваш с едно голямо бебе около термин, сигурна съм. Недей да си мислиш щуротии. Всичко ще е наред!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 19, 2010, 18:42:58 pm
Здравейте, момичета!
Благодаря на всички за пожеланията :)
Много хубави новини си имаме май днес :)
Стерче, честито ви сърчице. Дано все така щастлива се връщаш от преглед занапред :)
Хриска, и тук честито. Чакахме с нетърпение тази новина наистина. Вече дори бяхме започнали да се притесняваме.
gbg, много неприятно това с бъбреците. Два пъти съм преживявала бъбречна криза и знам колко е ужасно. Някои дори сравяват болките с родилните. Дано скоро се оправиш, но Йаси е права, че трябва да пиеш много течности сега.
Жаси, радвам се за бебчо че е добре, но не спирам да се изумявам от "манталитета" на някои лекари. Какви са тия изказвания... 8O Пълни глупости. Пуууу как се ядосвам на такива.
Аз да се отчета за прегледа снощи.. Бебо е пораснал доста и всичко му е наред с изключение на едното бъбрече, в което доктора видя задържана урина. Успокои ме, че не било проблем и в този срок на бременността се случвало, но въпреки това съм малко притеснена. Дано като се роди всичко е наред. А като казах "роди".... снощи за малко не се случи. Часове след като на прегледа обяснявах на доктора как все още никакви признаци на раждане нямам :) Към 23:00 получих някакви "странни" болки, които в последствие станаха доста силни. Направо неможех да помръдна. Добре, че решихме да не бързаме да се обаждаме на доктора /така и не успяхме да засечем на какъв период се получават-всяка болка си беше "сама за себе си"/, защото два часа по-късно всичко приключи. Днес ме срязва от време на време корема, но не е нищо особено. Лошото е, че сега незнам какво точно трябва да усетя, за да съм сигурна, че е дошло време да тръгваме, а ни чака доста път до болницата - 100-тина км  8O
Хайде пак се олях с поста. Извинявам се :oops:


 
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 19, 2010, 19:25:55 pm
Ами мисля, че го каза от гледна точка на това, да не взема да се успокоя, е съм в 7 месец и да хукна на дъъълги раходки, планински приключения и така нататък.
Аз да питам някой запознат - от няколко дни много ме боли муслул на гърба, в ляво, точно над бъбрека. Оправя се с масажи и като лежа, но като седя е ад :(
Някаква идея с какво може да се маже?

Опитах да сложа колана, да не би да боли, защото бебо е в ляво и натежава там, но като го сложих, бебо само дето не изби стената да излезе, много се възмути :lol:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: alimania в Февруари 19, 2010, 21:55:56 pm
Здравейте!
Рядко се престрашавам да пиша тук, но да знаете, че редовно ви чета! :D
Аз съм онази дето се жалваше,че не усеща никакви симптоми на бременност- е, вече усетих, че и още как! Но като цяло съм добре!  :)
В сряда и аз чух сърчицето на моето бебе! За сега то е само 9 мм! Бях за първи път на преглед по каса и останах общо взето потресена! Лекарката беше студена, сърдита и мълчалива. Още като чу, че съм в 7-ма седмица и отсече: много рано идваш! 8O Обясних и, че до сега съм посещавала еди кой си доктор /моя специалист по стерилитет/, който вече е установил бременността ми и ми е изписал еди какви си лекарства....А тя ми заяви, че ако мисля и занапред да ходя при него отказва да ми води консултациите! 8O
Брееей! Ами как да не си ходя при него, като той ме познава от години, знае всичките ми проблеми и през какво съм минала, а тя нищо не каза като и обясних, че това е бременност след стерилитет и т.н и т.н.....
Та така- малко съм разочарована....
Така се моля всичко само да е наред!!!!
О, най-важното което искам да ви питам: ще ми мине ли изобщо някога този нечовешки, постоянен глад!? Хем ми се гади, хем ми се яде, ама адски! :oops: Аз съм слаба по принцип, амаа......Няма такъв апетит, казвам ви! Няма ли да ми помине, а!? Плаша се направо!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Февруари 19, 2010, 22:05:04 pm
alimania, или си ходи при твоя си доктор и недей и казва на тая, или я сменяй докато е време, че те като чуят , че ходим при специалисти по стерилитет, вземат, че се правят на по-компетентни от тях, като почти винаги ни плашат с нещо.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: blue_sky в Февруари 19, 2010, 22:05:51 pm
алимания, смени си лекарката! Цялата бременност ли смяташ да търпиш такова отношение? Все едно някой насила ги кара доктори да стават.  :x :x :x
За апетита не се тревожи! Чувала съм, че намалявал през втория триместър.

Лека бременност и раждане на всички момичета!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 19, 2010, 22:19:04 pm
алимания, сменяй я тая! Ако не я смениш цяла бременност има да ти се цупи и повярвай ми, понякога да ти се нацупи лекарка и да ти наговори страхотии, въобще да се отнася зле с теб, може такъв стрес да ти докара, такива сълзи, че само проблеми си докарваш. От кой град си?
Апетита намалява към края на 6ти месец, като се разположи бебока нагоре и храносмилателната система се "поизмести". Тогава ще получаваш рефлукс, ако се натъпчеш и той апетита сам ще мине :lol:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 19, 2010, 22:23:50 pm
alimania ,аз не съм в България и не съм много наясно с това как седят историите със здравната каса, ама задължително ли е да ходиш при тази лекарка?  Не може ли твоят лекар да си ти прави ЖК и да получава за това пари от касата за позволените прегледи, а отделно да си те гледа и на частно?Колкото до глада - мисля, че при всички момичета е различно.

джиджи, ти направо ме стресна с тези 100 км. Като започне раждането ще можете да засечете контракциите, защото казват, че тогава имат изразено начало и край. Тук казват да тръгнеш от вас, когато са на всеки 5 минути, но не знам за колко дълго пътуване го смятат. Аз лично ще имам към половин час път, а при вас ще е около 1 час. Не мисля обаче, че за първо раждане може да се случи да родиш за по-малко от времето,което ще се наложи да пътуваш. Пожелвам ти да мине всичко възможно най-леко и прекрасна среща с твоят юнак.


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 19, 2010, 22:59:35 pm
Alimania, недей да споделяш нищо с тая в ЖК. Ти си бременна като всички други, да прави там каквото и е по касата и толкоз. За други проблеми си имаш лекар.
За яденето да споделя, че от известно време аз например все не мога да си избера какво да ям.Това не  е много типично за мен, та явно апетита ми е понамалял.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Февруари 20, 2010, 08:17:34 am
Добро утро.Момичета гледали ли сте филма "Le premier cri",как раждат в различни краища по света.Вчера го гледах, беше ми интересно.Който иска да го гледа -
http://www.nanoset.net/torrent/11/9/33313/Le.Premier.Cri.FRENCH.DVDRiP.XViD-PROD
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 20, 2010, 09:49:00 am
джиджи, ти направо ме стресна с тези 100 км.

Боби, не от хубаво съм отишла толкова далече. :? Тук където живея наоколо докторите всичките са като тази, която описа Али. Не стига, че са некомпетентни и некадърни, а и са доста груби обикновено. До някъде съм доволна от това, което мислят да правят новите управляващи със здравната система. Повечето провинциални болници са под всякаква критика и незнам изобщо как съществуват още. Както и да е. Това е дълга и сложна тема. Стига съм спамила :)

Късмет и слънчев ден на всички :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 20, 2010, 09:55:15 am
alimania, моят съвет е да намериш друг лекар, който да ти води ЖК, да е наясно с проблема и да няма нищо против да те следи и друг специалист.

Лично аз питах д-р Сигридов за препоръка, но тъй като той ми препоръча Гергов от ТК, а не ми харесаха мненията за него, се ориентирах към друг доктор, пак от Тина Киркова, който беше следил друга пациентка на Стаменов / Сигридов, и от който тя беше доволна. Човекът се оказа много приятен и разбран, абсолютно наясно е с особеностите на това да забременееш след дългогодишен стерилитет (това е като плюс номер 1). Второто, което не е маловажно, не знам дали е така във всички болници - когато ме пращат да си правя изследванията по Здравна каса, не слагат никакви печати на бележките, поради което мога да ги пускам само в лабораторията на Тина Киркова. Съответно там не можеш да си получиш резултатите от лабораторията, а директно ти ги слагат в досието. Лекарят, при който ходя, няма нищо против да си взимам изследванията, за да ги показвам на Сигридов впоследствие, и да му ги връщам на следващия преглед - помисли и за това, да не се окаже, че ти прави проблеми за такива неща.

Не че няма да се справиш с един-два скандала, изследванията са си твои, но, според мен, е добре да ограничаваме неприятните емоции до възможния минимум и да се наслаждаваме на толкова чаканите мигове на бременност :).

Желая ти успех!

shanoar, мерси за инфото, ще ида другата седмица до Штъркел.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stella_k в Февруари 20, 2010, 19:09:47 pm
Здравейте милички  :D
Прибрах се от болницата,но в понеделник пак ще ходя  :( за няколко дена, няма начин,положението горе долу го постабилизирахме но не напълно.Наложи се да сменя инсулина с друг и сега се боцкам по 5 пъти на ден  8O направо ужас.
cambozzola честити сини гащета   :kickboy:
джиджи пожелавам ти успешни финални метри и леко раждане  :D
stertje честито ти  :heartbeat:
Жаси важното е че бебчо е добре,хич не ги мисли че само психясват хората.
Аз затова и не съм на ЖК,ходя си на частно при двама лекари в София и в Повдив,където ще раждам живот и здраве.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 20, 2010, 19:18:24 pm
Благодаря за пожеланията, Стела!
Дано всичко и при вас с бебчо е наред, но сигурно ще е така щом си под лекарско наблюдение. Аз имах колежка, която е на инсулин и почти всеки месец на бременността си лежеше в МД за няколко дни. Бременността и мина безпроблемно и роди живо и здраво момиченце. Интересно обаче, че тя твърдеше, че такива случаи като нейния задължително се наблюдават и раждат в МД. Може би преди години е било така. Ти къде в Пловдив ще раждаш?

Момичета, може би сте пропуснали, но нашата Zayana днес има празник...
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41424.0
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stella_k в Февруари 20, 2010, 19:24:21 pm
Благодаря ти джиджи  :D Аз в Пловдив ходя при Проф.Пехливанов,преди беше във ВМИ сега е в Селена и съм там.Да преди беше задължително за МД,но сега мисля че не,поне щеше да ми каже доки.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 20, 2010, 19:37:21 pm
Джиджиии, то съвсем малко остана при теб :D Кога си писахме, че си видяла +++ тест, кога мина времето :) Тресе ли ви нервата с мъжа ти вече? Аз имам чувството, че като остане един месец ще се побъркам от нерви :lol:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 20, 2010, 20:10:13 pm
Да, мила, чак не мога да повярвам колко бързо мина това време :) Да ти кажа май наистина не съм го осъзнала още, защото не ме е хванало шубето :) Е, онази вечер като си помислих, че ще раждам ми се бяха свили малко сърмите, ама сега отново всичко е наред. Мен по-скоро ме е страх дали ще улуча точния момент. Незнам дали отново бих разпознала фалшивата тревога от истинската, но.... каквото стане в крайна сметка. Важното е бебето да се роди все пак в болницата :) и всичко да е наред с него, а и с мен де :)
То и вие сте доста напред вече :) До "вчера" се притесняваше дали ще минеш зловещата 13-та седмица... ;)
Извинявам се ако съм досадила с моите емоции :?
Лека вечер на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: KRISTI в Февруари 21, 2010, 14:19:24 pm
На ФМ на която бяхме, на 10.02. стана ясно, че шийката на матката при мен е затворена, но пък е само 3 см. От тогава само го мисля това, макар лекарите да казват, че няма нищо обезпокойтелно.
Имам ли според вас основания да се безпокоя или това скъсяване си е в реда на нещата?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Февруари 21, 2010, 17:32:06 pm
KRISTI, почивай си повече легнала, все пак носиш три бебета.За шийката какво да ти кажа, дали е обезпокоително- и да, и не.Много изчетох за тези шийки и освен да ти кажа, че при всеки е индивидуално, няма какво друго.Едни си изкарват до края така, други едва избутват до по-безопасни месеци, трети пък си ходят с изгладени шийки сума ти време и нищо им няма.Освен да лежиш повече, да се избягват контракции и да се следи редовно, няма какво друго да направиш.Стискам палци да си остане толкова, колкото ти е в момента
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anizi в Февруари 22, 2010, 10:06:37 am
Здравейте момичета!
Стерче, честито ти сърчице  :bighug: Всичко ще е наред от сега нататък!!!
Кристи, не се притеснявай, ще почиваш, както е казала Кети повечко, ще полежаваш, щом докторите казват, че няма място за притеснение, не се тревожи допълнително  :hug2:  :bighug:
Джиджи, мила леки метри до финала и естествено най-красивия финал  :babyflips:  :goodluck:
Слънчева и много усмихната седмица ви пожелавам на всичките!!!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: KRISTI в Февруари 22, 2010, 10:48:09 am
Кети, Анизи, благодаря за отговорите.
То, аз вече почти съм приключила с разходките навън - излизам единствено за прегледите и до лабораторията да ми вземат кръв. Успокоява ме това, че остава доста по-малко, отколкото е минало.

Лек ден от мен.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: tortila в Февруари 22, 2010, 10:56:32 am
Здравейте, отдавна не съм писала, надявам се всички сте добре, добре дошли на новодошлите лека и безпроблемна бременност и здрави бебчета :D Аз  си направих биохимичния скрининг и всичко е наред. Засега си ходя на работа и нямам някакви  проблеми дано е така и занапред, Стерче много се радвам за теб честито сърчице :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Февруари 22, 2010, 13:34:43 pm
Момичета някакъв коментар за тези изследвания.Обърква ме това, че и за IgG има референтни стойности.Да беше за текуща инфекция разбирам да има рефер.с-ти, но за минала. :ask:


(http://my.picresize.com/vault/KN4GJE4DPJ.jpg)


Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 22, 2010, 15:25:01 pm
ketti нямам идея защо ТСХ ти е извън референтни граници. По-добре питай в темата за усложнения при бременост, там някой може да знае. А на ендокринолог ходи ли, защото доколкото знам ТСХ е хормон на щитовидната жлеза. Мисля, че специалист може да каже най-добре.
Аз днес бях на очния преглед - много гадно изживяване
Хубавата новина е, че съм със стабилна ретина и ще раждам естествено. :balk_153: Сега съм като наркоман- само ме дразни светлината и свивам очи  :lol: На всичкото отгоре, като звънях ми казаха, че точно този преглед не се поема от НЗОК. И отиваме ние, лекарката казва - глупости, поема се, ама като нямахме направление в момента и ...платихме 30 лв.  :? Мъжа вдигна скандал на рецепцията, дори не се извиниха, само прибраха парите  :balk_160: Не ми е толкова до тия 30 лв. ама защо като можех да ползвам НЗОК ме излъгаха, че не мога?
Казват - "Ами то едната докторка не работо по здравна каса, вашата работи", а на мен по телефона ми казаха, че изобщо този преглед за очните дъна не се поема.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 22, 2010, 15:27:26 pm
Момичета някакъв коментар за тези изследвания.Обърква ме това, че и за IgG има референтни стойности.Да беше за текуща инфекция разбирам да има рефер.с-ти, но за минала. :ask:

 Обикновено се казва под какава стойност се смятат за отрицателни и между каква и каква е спорно и над каква е положително. Мисля, че са дали стойностите, при които  спорно. Всичко под това е отрицателно, а всичко над него е положително. Все пак, за да си сигурна трябва да попиташ в лабораторията.
Аз лично не разбирам смисълът на тези изследвания за Рубеола. За Рубеола би трябвало да имаш ваксина и без това,а и дори и да нямаше, не е ли малко късно да се правят тези изседвания?  А и за нея само IgG не е достатъчно, за да ти каже дали в момента я имаш или е минала инфекция.


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Февруари 22, 2010, 16:00:01 pm
Благодаря ви момичета.
jasmin_veni, за ТСХ, уж нямало проблем да е по-ниско, дано.Този преглед на очите ти ли си го назначи, или от ЖК?
А и за нея само IgG не е достатъчно, за да ти каже дали в момента я имаш или е минала инфекция.
Боби аз в момента видимо я нямах, просто исках да разбера дали съм  я карала, затова пуснах само IgG, не знаех, че трябва да пусна и текуща, след като нямам оплаквания.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 22, 2010, 17:12:02 pm
Самоназначих си го, откакто ми казаха, че съм почти с 5 диоптър, а аз съм с късогледство. Нали при напъните от естественото може да се стигне до отлепване на ретината, затова реших в 7ми месец да видя как ми е очното налягане и периферията на ретината.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Varvarita в Февруари 22, 2010, 17:40:40 pm
ketti , мисля че са ти добре изследванията за рубеола. И моите антитела бяха по-високи от границите и не е имало проблем. Изследването се прави за да се види доколко е напрегнат имунитета. Понякога дори ваксината не е сигурна.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 22, 2010, 22:38:11 pm

Цитат
Боби аз в момента видимо я нямах, просто исках да разбера дали съм  я карала, затова пуснах само IgG, не знаех, че трябва да пусна и текуща, след като нямам оплаквания.
А ясно - ти си си ги назначила. Ми имаш антитела, значи имаш имунитет - или си ваксинирана,или си я карала. Аз не си спомням вече задължителните ваксини, но знам, че аз съм ваксинирана.

jasmin_veni аз също съм с късогледство ( 3 диоптера), но никой не ми е казал нищо да проверявам. Каква е връзката между късогледството и евентуално отлепяне на ретината? Не е ли това отлепяне възможно при всеки?


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: fauna в Февруари 22, 2010, 23:13:39 pm
ketti, за токсоплазмозата и рубеолата означава, че си ги карала и имаш имунитет, но за щитовидните трябва да се консултираш с ендокринолог, те са важни за развитието на плода.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: harmony в Февруари 22, 2010, 23:18:52 pm
Джиджи, много си наближила термин  8O. Искам да ти пожелая леко раждане и здраво бебче! Тези дни не влизам много, а ми се искаше да ти пожелая успех преди голямото събитие.  :goodluck:
Желая здраве и усмивки на всички момичета! И само добри новини!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 22, 2010, 23:35:48 pm
Благодаря за пожеланията, harmony! И на теб успешни финални метри :)
Аз май вече ще започна да се притеснявам :) На последните два прегледа изкарват бебчо доста едричък, а много се надявам да успея да родя нормално. След извънматочната, мисълта за коремна операция ме вкарва в тих ужас. След време дай Боже мислим да имаме поне още едно детенце, а ме е страх от сраствания :( Както и да е. Важното е все пак сега бебчо да се роди жив и здрав, пък каквото Господ е решил.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 23, 2010, 08:36:51 am
джиджи, колко голям го изкарват бебчо? Нали знаеш, че при естествено раждане има и епиозотомия  - ако се наложи, ще ти направят, а (по думите на една приятелка, която е с 2 броя) не било чак болка за умиране. Тя е кинта и 50, а роди бебета по 3500 и 4400 г, така че прави си сметката ;), но и двата пъти преноси (първият път около седмица, вторият път - само 3-4 дни). Лично аз ти пожелавам успешно и леко естествено раждане и  бързо възстановяване!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 23, 2010, 08:44:41 am
Cambozzola, благодаря за успокояващите думи.
Последно на ЖК го изчислиха 3600. За сега имам леко скъсяване на шийката и никакво разкритие /въпреки, че това естествено бързо може да се промени/. Моят доктор преди един два прегледа ми беше казал, че според него няма да е проблем да родя дете около 3400. Мен не ме притеснява болката в случая, защото мисля, че търпя доста на болка, но като не може да мине през таза, колкото и да търпиш на болка май няма файда. Сега се опитвам да се успокоя, че колкото и да го мисля предварително, докато не дойде времето бебчо да се появи на бял свят, няма как да разбера какво точно ще се случи. Дай Боже да е възможно на-благоприятно за бебето, пък аз ще се оправям по някакъв начин :)
Извинявам се, че ви занимавам с моите кахъри. Скоро се надявам обаче, че вече няма да ви досаждам на тази тема ;)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Февруари 23, 2010, 09:11:26 am
Джиджи  :)успешен и лек финал ти желая найстина малко остава.Не се притеснявай и нормално и секцио да е нали знаеш толкова си изтърпяла че още една болка и тя ще се изтърпи а като видиш малкото съкровище радоста от хубавата среща ще я замести :)
 :crossfingers:всичко да е Ок и да мине леко.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 23, 2010, 09:16:33 am
Джиджи, леки финални метри! Няма страшно, не се притеснявай. Ще си мине бебокът нормално, нищо, че е едричък. Моята лекарка казва, че до 4200 гр. бебе хич не би й хрумнало да прави секцио, ако няма никакви други медицински съображения, освен теглото на бебчо. Предполагам, че си избрала опитен лекар за раждането, така че всичко ще бъде наред. Гледай колко бъдещи мами сме с теб, все някак ще помогне положителната ни енергия. :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 23, 2010, 09:55:58 am
Благодаря още веднъж на всички за пожеланията. С вас ми е по-леко наистина. Радвам се, че ви открих  :bighug: Леко и безоблачно бременеене на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 23, 2010, 11:55:21 am
Джиджи, не се притеснявай :) бебо дори и да е едричък ще мине през таза - нали затова ти се разширяват тазовите кости през цялата бременност? Между двете пубисни кости се натрупва хрущиял, чиято цел е да разделечи костите, така, че бебето да може да мине. Поне така ни обясняват на училището. Освен това, костите в главата на бебчосе "събират" към темето му, тоест главичката е по-мекичка и може да мине през таза. Природата го е измислила, спокойно :)
Майка ми е с по-тесен ханш от твоя, а е родила две големи деца.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 23, 2010, 17:36:35 pm
джиджи, леки последни дни ти пожелавам. Не се притеснявай за размерите на бебчо, всичко ще е наред. Пожелавам ти да мине, както си си го планирала, пък ако случайно се наложи секцио пак не е проблем. Знаеш, че в днешни дни е едва ли не рутинно, така че не го мисли сега толкова. Каквото, такова. Важното е бебчо и мама да са добре, другото са подробности.
Прегръдки от мен.


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: blue_sky в Февруари 23, 2010, 23:50:11 pm
джиджи, не се шашкай толкова! Моето бебе беше 3750 и го родих по нормален начин, с епизиотомия (не че епизиотомията беше най-приятното нещо, но не съм имала коремна операция и не мога да сравнявам, но като цяло се води по-леко от секциото). Имам познати и с по 4-килограмови и пак родени по нормален начин.

Леко раждане!


P.S. Аз си мислех, че ще е по-страшно раждането.  :lol:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 24, 2010, 08:36:36 am
Добро утро, момичета! От 6:30 съм будна, защото дребното човече се беше раздивяло и вилнееше в шкембето ми като лудо. Усещам го за пръв път така категорично ясно. Направо ми беше невъзможно да заспя, да не говорим, че не исках и лежах по корем, защото така го усещах най-добре.
Приятен ден от мен и на тези, които още не са усетили бебоците - скоро да им се случи!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Glory в Февруари 24, 2010, 09:07:04 am
Cambozzola, честити първи ритничета!
Момичета, върлува някакъв гаден вирус, който ми се лепна и сега съм с болно гърло и хремава. Два дена прилагах "алтернативно лечение", но тая сутрин вече се чувствам ужасно и ходих на лекар.
Освен това днес съм и на фетална морфология и ми се е свило още повече сърцето.
Оплаках се...
Бъдете здрави и хубав ден!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: fauna в Февруари 24, 2010, 09:13:59 am
джиджи, леко раждане и да мине всичко по вода.

cambozzola, честити първи здрави ритничета.  :D

Glory M, стискам палци за феталната всичко да е наред и бързо да се оправяш.

Хубав ден на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Февруари 24, 2010, 09:16:17 am
Cambozzola :)честито ти ритничета.Това е най хубавото чубство,поне при мен беше така.
Glory M,много са гадни тези вируси -бързо оздравяване и чакаме хубави новини от ФМ.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Февруари 24, 2010, 09:38:34 am
Благодаря ви, милички! Какво щях да правя без вас...  :bighug:
Ние днес сме на поредния преглед при доктора, който ще раждам. Ще докладвам като се приберем.
Жаси, за пореден път съжалявам, че тук нямам възможност да посещавам подобни курсове за бременни. Явно има полза от тях. Благодаря че споделяш тук с нас.
Cambozzola, честити ритничета :) Наистина това е най-прекрасното чувство по време на бременност. Наслаждавай му се постоянно :)
Glory M, надявам се скоро да се излекуваш и повече да не те "хващат" тези вируси. Слушай докторите и се пази. А на ФМ ще видиш, че всичко ще е наред....и се подготви за едно прекрасно 30-минутно преживяване :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: mari-al в Февруари 24, 2010, 09:48:08 am
Здравейте, коремчета- малки и големи! Джиджи, присъединявам се към положителната енергия, която Скарлет ти праща и ти пожелавам нещата да се развият по най- добрия за теб и бебчо възможен начин, какъвто и да е той! Леко раждане! Glory M, всичко ще е наред на феталната, стискаме палци! Cambozzola, много приятно събуждане, честити ти ритничета!   А аз тази вечер(сутрун) едни сънища, едни чудесии, явно предизвикани от превъзбудата покрай вчерашното раждане на етърва ми. Сънувах, че вече раждам, но не знам къде беше, в коя болница, в кой град, само зловещият момент, когато ме зашиват вече, а аз съм видяла само две бебета. Питам майка ми(която беше там до мен, а не мъжът ми) къде ми е третото бебе- Докторът казал, че спряло да се развива и не го извадили. Викам; "Ама как така ще го оставят в мен, да гние ли?" Събудих се, за да прекъсна лошия сън. Такива едни глупости, дето хич не им се връзвам, че значат нещо, но ето на- откак съм се събудила настроението ми е криво.  Иначе- имаме си племенничка, всеки момент може да се "пръкне" и племенника- на сестра ми бебето.  И емоциите са големи и хубави!   Станах доста разточителна...   Много хубав ден  на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Февруари 24, 2010, 10:40:10 am
mari-al :)честита ви радост първо,а за сънищата явно са предизвикани от многото емоции покрай теб.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 24, 2010, 11:23:02 am
Здравейте, дебеланки, малки и големи :)
Mari-al, честита племенничка! Да е жива и здрава! Много се забавлявах като четях поста ти за сънищата. Аз си мислех, че аз съм рекордьорка по сънувани щуротии, но ти също не по-зле се справяш :)
Камбозолка, честити ритничета! И аз като легна по корем ги усещам най-много, но май не е много хубаво да се прави, де да знам де. Гледам повече на една страна да лежа.
Глори, бързо оздравяване! Всичко ще е наред на феталната, не се притеснявай.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Kremkaramel в Февруари 24, 2010, 13:40:14 pm
Здравейте, момичета!
Честита племенничка на Мари-ал и честити ритничета на Камбозола!
Рядко пиша, защото повечето лежа. Имам болки долу ниско в корема, а от 2-3 дни - и горе високо. Пиех но-шпа 3*2, но от вчера минах на ампули. Лошото е, че не помага. На 02.03. съм на преглед, дано всичко е наред с бебето. Имала ли е някоя от вас болки в 15-16 г.с.?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: radosttinka в Февруари 24, 2010, 13:47:22 pm
Карамелче, и аз съм така от няколко дни  :? и не знам дали е за притеснение.
При мен болките са само ниско долу, като остра кратка болка, или рязко опъване не знам точно как да го опиша. Вземам си Но-шпа от вчера, а и съм на работа и малко ме притеснява това, че не мога да полежавам...

Камбозола, честити първи ритничета :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 24, 2010, 14:05:42 pm
Мерси, момичета :)

Кремкарамел, какви са ти болките? Ако е просто опъване / разтягане, мисля, че това е съвсем нормално. Аз също ги усещам, но сравнително рядко. Доста силно понякога, но доколкото разбирам, това е от разтягането на матката.
Лежи си, ако се чувстваш по-добре така. Дано всичко е наред. Кога си на преглед?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Glory в Февруари 24, 2010, 14:35:30 pm
Здравейте момичета!
Благодаря ви за подкрепата.
Много съм щастлива, мина ФМ, всичко си имаме и ни е в норма!
 :bighug:
Джиджи, леко раждане и прекрасна среща!
Mari-al, честита племенница!
Kremkaramel, аз също имах болки ниско долу до 16 г.с., а и сега от време на време имам и при един от прегледите си казах. Обстойно ме прегледаха и казаха, че  при разстягането си матката вероятно притиска други органи и затова ме боли. Казаха при болки да вземам но-шпа.
Но за да бъдеш спокойна иди да те прегледат.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Kremkaramel в Февруари 24, 2010, 14:43:55 pm
Значи не съм единствената с болки. Не са постоянно, но няколко пъти в деня се появяват. Нямам търпение да дойде вторник, за да разбера дали всичко е наред.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: estelitka в Февруари 24, 2010, 15:40:18 pm
Здравейте!И аз се записвам в тази тема.На 17.01.10 разбрах че сам бременна и много сам щастлива!Утре сутрин съм на преглед и се моля да чуя добри новини защото много се притеснявам.По мои сметки съм 6 г.с.Успех на всички и късмет!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Февруари 24, 2010, 16:14:45 pm
estelitka  :) добре дошла и здраво бебче на финал.
Kremkaramel и аз бях със същите болки дори и днес сутринта пак ме боля явно е от разтягане но за твое спокойствие отиди да те видят .
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: lucrecia в Февруари 24, 2010, 16:29:09 pm
Здравейте, момичета! :D
Отдавна не съм се включвала в темичката, но редовно ви следя. Много се радвам, че има нови бременни момичета.
Искам да пожелая леко раждане на Джиджи! Стискам палци всичко да мине гладко и без усложнения.
На всички останили ви желая спокойна бременност! Наслаждавайт се на тези нзабравими моменти!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: estelitka в Февруари 25, 2010, 09:55:39 am
Здравейте момичета! :D Благодаря за хубавото пожелание.Днес се връщам от преглед док каза че всичко е наред и че сме добре а и аз самата видях на екографа че сме пораснали , но ми каза да отида за пулса чак след 17 март :(.Незнам как ще издържа до тогава.До скоро.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 25, 2010, 10:01:49 am
Здравейте, момичета! Добре дошли на новите кандидат-мами!
Аз сутринта ходих да ми взимат кръв и като бликна това чудо, 15 минути не искаше да спре. Лаборантката доста се притесни. Аз си мисля, че вероятно е от аспирин протекта, утре съм на преглед и ще питам гинеколожката ми. На някой друг дали му се е случвало? Преди две-три седмици пак ми взимаха кръв и нямаше такива проблеми, странна работа.
Искам да пожелая леки финални метри и на harmony, че и на нея не й остава много до срещата с прекрасното човече!  :lol:
Хубав ден на всички! Погалете коремчетата от мен.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 25, 2010, 10:32:55 am
Сигурно е от това Скарлетче, виж питай да не ти е много голяма дозата.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: elina0102 в Февруари 25, 2010, 11:27:25 am
Скарлетче на мен така предния път като ми вземаха кръв и лаборантката учудена ме пита дали не съм с високо кръвно понеже имало голямо налягане във вените ми и на мен така шурна по ръката кръв  :? аз не и се вързах понеже си меря редовно уж кръвното и ми е нормално.Но преди две седмици на жк ми измериха високо кръвно  :( Което според мен може и да е от притеснение ама...знам ли.Ако имаш възможност проследи си кръвното седмица две всеки ден.Дано не е от това де.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Февруари 25, 2010, 11:50:56 am
Привет мами!

Скарлет, питай доки за тази кръв, на мен веднага ми спира.
Аз нещо хич не спя напоследък - започнах да кашлям, явно заради сух въздух в стаята. Тази нощ сложихме мокра кърпа и по-малко кашлях,. За сметка на това, нещо ме боли встрани на корема, високо горе в дясно. Усещам го както, когато се разтягаше матката към 15-16 седмица. Както и да легна, все боли :? Дано скоро мине, че е много гадно :(
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: veri77 в Февруари 25, 2010, 12:10:20 pm
Като стана въпрос за това аз онзи ден бях на зъболекър и ми извадина мъдрец, и чак вчера спря да ми кърви. Толкова кръв изгълтах,че направо вампирясах :lol:
Вчера бях на поредния си преглед при док, като за пръв път влезе и мъжа ми да гледа. Много му беше интересно. Всичко си беше наред, отговаряме си на седмиците, обаче точно областта която живо ни интересуваше-дупето беше много ниско доло до цервикалния канал. Обаче в петък ще съм на 3D за ФМ и тогава се надявам... :lol:
Аз от няколко дена по два три пъти на ден усещам леко и краткотрайно втвърдяване на корема и попитах за това  док. Според него тъй като бебето вече става по-активно в ритниците матката контрактира, а самите контракции /понеже за това се притеснявах/ започвали от страни на корема с постепенно втвърдяване към централната част.
Kremkaramel щом имаш възможност полежавай повечко, а във вторник вече окончателно да се успокоиш.
Искам да приветствам новите момичета и да пожелая леки раждания и бързо възтановяване на Джиджи и harmony!!!
Хубав ден и само положителни емоции на всички момичета!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Glory в Февруари 25, 2010, 12:50:47 pm
Хайде и аз да се включа по въпроса за кървенето.
На мен пък венците много ми кървят.
Стоматолога ми даде едни хапченца за смучене, които укрепвали венците, обаче с моя изострен нюх сега изобщо не мога да ги понасям.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 25, 2010, 12:54:01 pm
Четох, че е нормално такова кървене на венците през втория триместър на бременността и не е нужно лечение.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 25, 2010, 15:06:07 pm
Глори, и моите венци кървят. Ходих на зъболекар, каза, че няма проблем и е нормално, както казва shanoar. Аз си купих някаква много мека четка, с която си ги мия, мисля, че е на Elgydium (май така се пишеше) и по принцип се препоръчва след операции на зъбите, една тъничка е и си има капаче. С нея понамаля кървенето, но не е спряло още. Иначе кръвното ми уж е ниско, цял живот е било 90 на 60, сега е понякога 100 на 70. Ама утре ще й кажа на гинеколожката, много странна работа.

harmony има още до раждането като й гледах подписчето, ама като минат 30 седмици и аз почвам да пожелавам леки финални метри. Извинявам се, ако съм ви подвела.  :oops:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: dianka в Февруари 25, 2010, 15:10:45 pm
Здравейте момичета!! Приемате ли нови попълнения? малко ми е рано, но се престраших, даже лентичка си сложих  :oops: Това ми е втора бременност.
Преди 10-ина дни бях на преглед, докторът видя сърдечна дейност. Надявам се всичко да е наред до края!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 25, 2010, 16:02:08 pm
Добре дошла, dianka! Лека и успешна бременност. Хич не ти е рано даже. Доста момичета се записахме в темичката още след положителния тест. Честито ти  :heartbeat:

Аз предварително се извинявам, че цял ден ви занимавам със себе си, но току що ми излязоха кръвните изследвания. Хемоглобин 107 при долна граница 120, хематокрит и той под нормата, кръвната захар на долната граница. Явно ще се вземат хапове някакви. Нямам търпение да отида утре на преглед.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: estelitka в Февруари 25, 2010, 16:56:42 pm
дианка хич не ти е рано според мен аз се записах вече а още не сме чули пулса на бебчето.А и честито! :DИзвинявам се за тъпия въпрос ама как да си направя лентичка и да си прикрепя като вас? :oops:





Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Tsveti75 в Февруари 25, 2010, 18:02:55 pm
Здравейте ветеранки, млади и още по-млади попълнения в темичката!  :D
Аз се позагубих малко, но всеки ден си изчитам всичко и мислено съм с Вас.
Та... моят мъж се прибра на 19-ти и онемя /то аз като се погледна вече в огледалото го правя, та камо ли човек, който не ме е виждал повече от 3 месеца!!!  8O / . След 12-годишно съжителство "в радост и неволи", в събота взехме решение да сключим граждански брак, в понеделник оформихме документите и медицинските и във вторник го направихме. Предложението /поредно/ беше нещо от рода "хайде стига се прави на интересна, давай да разпишем и официално.../  :lol:
По-важното - вчера бях в Сф на преглед. Като ме видя Д-р Сигридов на вратата ме посрещна с думите, че ако не знаел, че са три бебета, от пръв поглед ме определял като за раждане. Коремът ми наистина е хвръкнал доста напред - утре влизам в 26 г.с.
Прегледът беше доста обстоен и продължителен, дечицата се развиват добре, за три седмици сме пораснали доста - 767гр., 713гр. и 660гр. Изследванията ми са добри, според Док. Продължавам си с фраксипарина.
Свързах се и с Д-р Дяволов от МД - иска ме в 28г.с. на разположение.
Днес почивам, но от утре започвам да пазарувам, пера, гладя.

Лека вечер на всички и целувки.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anizi в Февруари 25, 2010, 18:09:42 pm
Добре дошла Дианка и леко бременеене в тази темичка!
Скарлет и аз съм в отбора на кървящите венци, особено като ги мия...направо ужас. Ще пробвам с мека четка, че кръв не ми остана  :lol: А за кръвта може и от аспирин протекта да е няма да ме изненада.
Жаска и аз днес съм със странни болки отстрани-не самия корем, но не горе а долу - много гадно май само по гръб като лежа не ме боли, ама то мога ли много време по гръб да стоя  :lol: дано да мине скоро!
Цвети, честито мила  :bighug: :cheerleader: дълги години съвместен живот и здраве пожелавам на теб и съпруга ти и на мъниците! Развам се че бебоците са добре! Да растат на топличко мъниците!  :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 25, 2010, 18:30:02 pm
Цвети честито
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Февруари 25, 2010, 18:39:20 pm
Цвети ,  :) хубави новини да растат много бебоците.Честито и много дълги години да се радвате един на друг мъжо :)
Дианка ,добре дошла и здраво бебче на финал.
Жаска ,anizi и аз не спирам с моите болешки вчера пак ме боля корема ниско долу а от две седмици ме боли и високо горе но болката е различна имам чубството че ребро се забива някъде из органите ми :lol: не мога да го опиша точно ,боли ме точно в една точка около 3см в дясно.И си го обеснявам с това че коремчето ми е доста голямо и се притиска нещо вътре.Стига с тези мои болежки явно ще е така ама нали съм новобранка в тази област все си задавам въпроси.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: gbg123 в Февруари 25, 2010, 19:42:27 pm
Добре дошли и лека бременност на Дианка и Естелитка :D
Аз имам и добри и лоши новини.Първо добрите,потвърди се ,че ще имаме момиченце и на ФМ всички органи са ОК,отговаря си за седмиците.
Аз обаче цяла седмица съм с болки в бъбреците,3 пъти вече ходя на нефролог и ми казва само да лежа да пия Бусколизин,цитронада и по 2 литра течности.АГ ми каза да пия Неуринал,т.к. левкоцитите са ми много завишени.
А някоя от вас пие ли НутриМаг?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Февруари 25, 2010, 20:23:25 pm
Да споделя с вас един много полезен сайт.Някои може да го знаят.

http://papa-bebe.com/kak_da_izberem.html
 http://papa-bebe.com/kak_da_izberem_dre6ki.html#dr
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Февруари 25, 2010, 20:39:20 pm
Добре дошли и лека бременност на Дианка и Естелитка :D
Аз имам и добри и лоши новини.Първо добрите,потвърди се ,че ще имаме момиченце и на ФМ всички органи са ОК,отговаря си за седмиците.
Аз обаче цяла седмица съм с болки в бъбреците,3 пъти вече ходя на нефролог и ми казва само да лежа да пия Бусколизин,цитронада и по 2 литра течности.АГ ми каза да пия Неуринал,т.к. левкоцитите са ми много завишени.
А някоя от вас пие ли НутриМаг?
И аз бях го позакъсала с песъчинки и температурка, без болка-пия антибиотик и Неоринал също. По-добре съм, ама трябва пазене
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: fauna в Февруари 25, 2010, 21:19:48 pm
Добре дошли на новите момичета и леко бременеене!  :D

Tsveti75, супер новини. Много се радвам, че всичко с бебоците е наред, следва най-приятното - покупките.  :D Честито за подписването, да се радвате на дълъг и щастлив семеен живот!  :D

gbg123, аз пия Nutri-Mag. Това е магнезии за контракциите. Аз мислех, че е по-силен, а то се оказа, че е по-слаб от магнерота. Пия го по две или три на ден.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: tedyto в Февруари 25, 2010, 22:04:58 pm
Здр на всички, аз съм от скоро в тази тема и това ми е първа бременност. Незнам какво трябва да усещам, чувствам лека болка и подпиране от страна на бебето. Това нормално ли е? В момента съм в началото на 8г.с. Помогнете
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: gbg123 в Февруари 25, 2010, 22:07:50 pm
Моя АГ ми обесни,че освен за контракции и за отпускане на матката,помагало и за изкарването на песачинките/Нутри-Маг/,но засега да не го пия,утре ще разбера дали и него да почвам.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: blue_sky в Февруари 25, 2010, 22:23:11 pm
Теди, рано е да усещаш бебето да те подпира. Но иначе може да те боли и придърпва в областта на яйчниците и матката без това да е повод за притеснение.

Честито на новозаписалите се и лека бременност и раждане на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 25, 2010, 23:09:10 pm
Здравейте момичета. Два дена не съм се явявала и гледай колко много сте изписали.

cambozzola честито лудуване в коремчето. mari-al , това със сънищата явно е при много момичета. Имам колежка, която също е бременна и тя сънува подобни глупости. А аз какви сънища сънувах, не е за говорене. Не ми се иска дори да казвам, защото бяха голями  ужасии. Явно е нормално по време на бременността. estelitka и dianka  , добре дошли. Леки  безпроблемни бременности ви пожелавам. Scarlett,аз мисля, че е нормално по-бавно да ти се съсирва кръвта при положение, че си на аспирин, ама кажи го на лекарката като отидеш утре, че може да реши и други изследвания да ти пусне.  

Tsveti75 , прекрасни новини! Най-вече за бебчовците, ама и за това, че вече си госпожа  :lol:.

Момичета и на мен малко ми прокървяха венците. Това може да се случи. Казват да се внимава много с устната хигиена и освен добро миене на зъбите да се ползват и конци и води за плакнене.



Поздрави на всички момичета.


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: dianka в Февруари 26, 2010, 00:05:41 am
Благодаря за посрещането!!
За венците ползвам Лакалут паста, защото при мене положението е много зле още от предишната бременност...
Боби, води за плакнене  казваш.. имам тука една Елудрил или нещо такова,ще проуча дали става и ще пиша.
tedyto, и аз мисля, че няма как да усещах бебето толкова рано, по-скоро е разтягане на матката, нормални са такива усещания. кажи на следващия преглед, и на теб ще ти е по-спокойно.
Джиджи днес май не се е появявала - дали да не чакаме някоя хубава новина?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Февруари 26, 2010, 02:04:14 am
Джиджи днес май не се е появявала - дали да не чакаме някоя хубава новина?
И аз това си мислех дес по-рано. Тя обикновено наминава от тук, а сега я няма.


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Февруари 26, 2010, 08:51:51 am
Цвети, честито, госпожо!  :lol:
Пожелавам ви дълги съвместни щастливи години с много любов и пълна къща с весели детски гласчета! Аз като една заклета романтичка, много се радвам на такива новини.
:party:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: estelitka в Февруари 26, 2010, 09:24:16 am
Здравейте момичета!Цвети честито подписване пожелавам ви дълги години разбирателство и щастлив живот ама и то обратното май е невъзможно с три бебета...Между другото и аз съм като теб само че нашите години са 8 и тази година и ние ще сключим брак.И по този повод да ви питам ако отида на 3д ехограф дали ще засекат пулса по рано в началото на 7г.с
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bora в Февруари 26, 2010, 10:35:55 am
Специално се включвам да кажа на Цвети - Честито!
Да ви кажа момичета, при мен проблема с венците е ужасен. Пробвах всичко - пастата ми е специална, купих мека четка, специална вода, жабуря се със смрадлика и лайка. И като почна да си мия зъбите, чак ми е гадно с тази кръв.
Но при мен се надявам, че малко остана - избрах си лекар за раждане и ми даде ориентировъчна дата за секцио- 1 април :balk_602:.
Ако децата не решат друго, де!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: mari-al в Февруари 26, 2010, 10:52:34 am
Дианка, Естелитка, добре дошли, лека бременност и здрави бебчета! Цвети, честито! И при нас бракът се случи след 8 години съвместен живот и щастието изобщо не се стопи, дори напротив! Весел празник ви желая! И много се радвам, че всичко с бебчетата е наред! Усмихнат ден на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: twin в Февруари 26, 2010, 10:54:57 am
Здравейте момичета!
Прекрасно е човек да вижда в тази тема все нови и нови попълнения. На всички ви желая леки и спокойни бременности!  :crossfingers:

Цвети, поздравления за хубавите новини! Още много по 12 години съвместен живот ви пожелавам, изпълнен с много усмивки и незабравими моменти.
Леки и спокйни дни до най-вълнуващата среща с малките ти съкровища.  yahoo_17

За кървенето на венците аз ползвах паста и четка за зъби на Лакалут и имах ефект от това. Стоматологът ми беше изписал и гел за мазане на венците Parodium, но така и не стигнах до него.

Те това от мен.  :)
Хубави и спокойни дни желая на всички ви!
Наслаждавайте се на тези моменти - незабравими са! :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: tedyto в Февруари 26, 2010, 12:37:40 pm
Благодаря за съветите blue_sky и на теб също dianka  :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anizi в Февруари 26, 2010, 14:05:44 pm
Здравейте! Аз днес съм със странни болки около корема малко като мускулна треска  8O на някой да му се е случвало такова чудо?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: siyana в Февруари 26, 2010, 20:21:43 pm
Здравейте бъдещи мамчета.Скарлет,благодаря ти мила , че ме насочи къде мога да срещна себеподобни. :D Аз чакам тризначета и много бих се радвала да се запозная с бъдещи мами като мен.Да обменим опит и мисли.
Най-голямото ми притеснение до този момент са болките които изпитвам ниско долу, заради които доста време прекарах и в болница , но според лекарие са от разпъването.Дано.Всяка седмица поне един ден имам с такива силни болки.
От скоро обаче, от както влязох в 24 седмица започна да ме тревожи и темата къде е най-добре(за децата)да родя.
До сега мислех да родя в Старозагорската АГ болница, но след двумесечен престои там имах възможността да видя работата в гинекология родилно отделение и неонтология.И ДА СИ ПРИЗНАЯ СЪМ ПРИТЕСНЕНА.От всичко прочетено, разбирам , че Майчин дом е най-добрият вариант.Но как да стане?Аз не познавам нито един лекар там.Нито те са запознати с състоянието ми.Ох, наистина не зная какво да направя.
tsveti 75 честито за бракосъчетанието!Рабирам , че и ти като мен си пациентка на др.Стаменов и след това на Сегридов,аз при него( Сигридов)не съм ходила, защото от 8г.с влязох в болница заради проблеми с повръщането после с болките ниско долу и така пътуването до София ми стана невъзможно.С др. Стаменов се чувам отвреме на време, а иначе бременността ми следи др.Цонева.Виждам , 4е си се насочила към  др. Дяволов МД.Искам да те попитам, ти ли си го избра или Сигридов ти го препоръча.И как става ти ли се свърза с него или той?Благодаря
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: dianka в Февруари 26, 2010, 21:15:46 pm
Сияна, надникни в Близнашката тема  :wink: и там има много бъдещи мами на тризнаци  :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anmar в Февруари 26, 2010, 21:20:41 pm
Джиджи днес май не се е появявала - дали да не чакаме някоя хубава новина?
И аз това си мислех дес по-рано. Тя обикновено наминава от тук, а сега я няма.


Новината е повече от прекрасна и се казва Свилен  :D

 http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=41633.0 (http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=41633.0)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Tsveti75 в Февруари 26, 2010, 22:47:35 pm
Eeee, страхотна новина за Джиджи!
Момичета, благодаря за пожеланията. Желая на всички щастливи мигове вкъщи с любимите хора!

tsveti 75 ...Виждам , 4е си се насочила към  др. Дяволов МД.Искам да те попитам, ти ли си го избра или Сигридов ти го препоръча.И как става ти ли се свърза с него или той?Благодаря
Да, действително се насочих към Д-р Дяволов в МД. Но това решение е лично и е след като бе обсъждан този въпрос както в Близнашката тема - къде,при кой лекар, така и в лична кореспонденция. За мен показателен е примерът на останалите вече щастливо приключили бременности тризнашки мами. Лиско бе повече от изчерпателна, а с Вали не съм контактувала лично, а друго момиче от форума. Няма да е лошо да надникнеш в темата, има доста полезни неща. С Д-р Стаменов не съм обсъждала въпроса с раждането, а Д-р Сигридов е твърдо за Болница Токуда.
Ей, Twin, радвам се, че ни навестяваш. Растете здрави и щастливи.
Спокойна вечер на всички.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: hriska в Февруари 27, 2010, 13:18:32 pm
Добре дошли на новите бъдещи мамчета! :DЖелая на всички лека и спокойна бременност!
Анизи мила,как си?Защо не звъннеш на доки да питаш?
Още едни тризначета са се появили-страхотно е :D
Много целувки от нас със Сиянка!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 28, 2010, 10:15:54 am
Момичета, някоя от вас ходи ли на курсовете за бременни, организирани от клиника "Надежда"? Аз вчера разбрах, че има такива, и ще звънна да проверя за какво иде реч. Курсът е платен и се води от половинката на д-р Стаменов, някъде близо до болницата. Разделен е на две части - начална бременност и кърмене, грижи и отглеждане на бебето. Мен по-скоро ме интересува втората част, че нещо темата за кърменето ми е доста скучна и обширна, ще ми се някой да ми я представи сбито и ясно ;)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: eterna в Февруари 28, 2010, 10:27:21 am
cambozzola, пробвай тук да питаш за инфо.
http://xedra.wordpress.com/consultants/
Освен това има една малка брошурка на Авент за кърменето, която е синтезирана и ясна.Търси я по магазините, в които продават продуктите им.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: annie13 в Февруари 28, 2010, 13:21:47 pm
Cambozzola, живот и здраве след като родиш, можеш да получиш много полезни съвети от консултантите по кърмене, от линка, който ти е изпратила eterna. Добра идея е да им се обадиш още от болницата.
За да стимулирате добре кърмата, най-добре е бебчето да засуче още първия ден, но това рядко се случва,защото в повечето ни болници реално не се помага на майките да кърмят. Затова е важно да имате ръчна помпа в болницата.  Ако носят децата по час, задължително се цедете през нощта. Настоявайте да ви носят детето ненахранено. Ако не успее да суче, чак тогава ВИЕ да му дадете адаптираното мляко с шише. След 3-5тия ден млякото обикновено слиза много бързо и не трябва да оставяте гърдите си тежки и болезнени, цедете се. Опитайте се още от самото начало да кърмите.
За майчетата,чакащи тризнаци - ако бебовците се появят по-рано и сте разделени за няколко дни, задължително се цедете по 8-10 пъти още от първия ден. Напълно възможно е да поддържате кърмата си с помпа (в този случай по-добре електрическа), независимо от това какво ви казват лекарите. Аз лично успях да докарам "добив" от около 600 мл на 9-ти ден само с помпа, при положение,че бях с тежка инфекция, температура 38 градуса и изключително стресирана, защото не знаех дали детето ми ще оживее. Не се оставяйте да ви убедят, че кърмата ви няма да е достатъчна и в никакъв случай не се отказвайте доброволно от кърменето. 
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Kremkaramel в Февруари 28, 2010, 13:38:02 pm
Камбозола, ето тук има информация за школата на Надя
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40968.0;topicseen
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Февруари 28, 2010, 17:05:01 pm
Мерси за отговорите! Честно казано, колкото съм убедена, че искам да кърмя и няма да се предам лесно, толкова ми е скучно да чета по този въпрос - не знам защо така. Уредила съм си вече една приятелка, която да ми покаже нагледно как става кърменето и да ме улесни с някои трикове, които е открила за себе си. Отделно още обмислям (тъй като смятам да раждам в Токуда) дали да не се хвърля на ВИП стая (или както се казваха самостоятелните такива), точно защото бебето е взможно да бъде с майката 24 часа и това й дава възможност за кърмене от самото начало, без да се свиква бебето "на лесното" - с шише и АМ. Не че майки не успяват да кърмят и след тази намеса, разбира се.
етерна, Кремкарамел, мерси за линковете!
анни13, това, което казваш, значи ли, че консултантите по кърмене могат да дойдат в болницата и да покажат / помогнат на майката с правилно поставяне на бебето, пози и т.н.? Като чета статиите, нещата изглеждат елементарни и лесни, но от мненията на кърмили, излиза, че не е толкова проста работа за хора без опит.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: annie13 в Февруари 28, 2010, 20:37:38 pm
Консултантите не идват на място в болницата (най-малкото няма да ги допуснат в Родилното),но на място вкъщи - да.Но дават и добри съвети по телефон. Ако раждаш в Токуда, мисля, че ще можеш да разчиташ на помощ и от акушерките. А щом си се подготвила и с приятелка, няма да имаш проблеми  :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Glory в Март 01, 2010, 08:08:04 am
Честита Баба Марта!
Да сте здрави, бели и червени, румени, засмени!
Прекрасен ден!  :balk_7:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Март 01, 2010, 08:21:56 am
Честита баба Марта и от мен! Да сте живи и здрави вие, дечицата ви, мъжете и домашните любимци, както и всички, които обичате! :bori_020: :bori_021:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Март 01, 2010, 08:23:35 am
И от мен Честита Баба Марта на всички ! Много здраве да ви носи, на вас, семействата ви и разбира се на бебчетата.


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Март 01, 2010, 09:20:24 am
Честита Баба Марта и от мен ! Бели и червени, весели и засмени да сме всички и най-вече здрави. Весел празник!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anizi в Март 01, 2010, 09:48:11 am
Честита Баба Марта! Нека да сме биле, червени, засмени и от Бог с най-хубавото надарени!
(http://0704.netclime.net/4_2/000/000/0a2/268/1234306354203193.gif)

Хриска , добре съм миличка, много благодаря, че ме мислиш  :bighug: ! Звъннах на доки и той каза, че за месеците в които съм е нормално да ме понаболява тук там по този начин, защото коремчето ми не беше много голямо и крайно време беше да порасне малко и затова били странните болки - разстягали се връзките на матката  :oops: ама на... парен каша духа и аз ме беше налегнало едно шубе....Сега обаче съм с гордо вдигната глава, слава Богу и с изпъчено шкембе  :lol: :lol: :lol:
Хубава седмица момичета!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stertje в Март 01, 2010, 10:04:27 am
Честита Баба марата момичета! :) Да сте румени засмени и много здравички. Аз съм днес пак на преглед - ще правим трипел тест мисля, не знам как е на бг, в смисъл изследват дали има някакви предпоставки за някаква болест. После ще ви пиша.
лек ден момичета.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bora в Март 01, 2010, 10:37:03 am
Бели небесни мечти, червени блестящи лъчи, утринно слънце огрява - ново начало ти дава!Да сте здрави и силни, да сте бели и червени, да сте весели засмени! Честита Баба Марта!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: alimania в Март 01, 2010, 10:49:23 am
Честита баба Марта на всички! :D
Да сте живи и здрави вие и близките ви хора!
Тук, в Пловдив, баба Марта нещо се мръщи, но дано преосмисли мрачното си държание и вземе та ни се усмихне! :wink:
Успах на всички, които днес са на преглед!
Аз самата уж съм на ендокринолог! Вече 2 пъти ми отлагат часа точно в последния момент и ако и днес това се случи вече ще полудея! :x
Целувки и хубава седмица!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: fauna в Март 01, 2010, 11:04:26 am
Честита Баба Марта на всички!  :D Да сте живи, здрави, весели, засмяни, бели и червени! Семействата ви да преливат от щастие и любов!  :D
(http://www.allabouthappylife.com/kartichki/baba_marta/thumbs/marteni4ka_01.jpg)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Март 01, 2010, 11:30:55 am
Честита Баба Марта  :)Да сте бели и червени и винаги засмени.Живот и здраве на всички да дава и с усмивка да ни дарява :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: goskata в Март 01, 2010, 12:28:47 pm
(http://blog.lpopov.net/wp-content/uploads/2008/03/babamarta51.gif)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: hriska в Март 01, 2010, 17:08:39 pm
Честита баба Марта!

Анизка много се радвам,че всичко е наред!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bo_dim в Март 01, 2010, 17:21:49 pm
Честита баба Марта и от мен милички!
Здраве, щастие, късмет
и с усмивка винаги напред!
 :cheerleader:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: harmony в Март 01, 2010, 17:30:25 pm
Честита Баба Марта момичета! Да сте бели и червени и винаги засмени!

(http://unikalni.com/catalog/images/O-RD011-1.jpg)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: gbg123 в Март 01, 2010, 20:15:45 pm
Честита Баба Марта!
Бъдете живи, здрави, бели и червени
във вас да блика щастие и любов!
Възраждащата сила на Пролетта отново
да озарява с обич сърцата Ви и нека
вълшебно да пребъде чрез думите навеки!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: veselyshko в Март 02, 2010, 09:31:23 am
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА МОМИЧЕТА   Да сте живи, здрави, румени и засмени  :D
Пожелавам ви дните, които ви остават до срещата с най- чаканите съкровища да минат леко и безпроблемно и да си гушнете едни живи и здрави прекрасни слънчица  :D
На тези, на които им предстои да раждат съвсем скоро- леко и безпроблемно раждане и най- прекрасните първи срещи с малките съкровища  :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: sladko в Март 02, 2010, 13:28:23 pm
Отделно още обмислям (тъй като смятам да раждам в Токуда) дали да не се хвърля на ВИП стая (или както се казваха самостоятелните такива), точно защото бебето е взможно да бъде с майката 24 часа и това й дава възможност за кърменззе от самото начало, без да се свиква бебето "на лесното" - с шише и АМ.

Аз раждах в Токуда преди четири месеца. Там бебетата и в обикновените стаи са по цял ден при майките си. Водят ги сутрин към 7.00 часа и си ги взимат към 22.30 часа. Взимат ги само за смяна на памперс, така че се хранят изцяло с майка си. За майките, които нямат кърма дават шише с АМ. Така, че не се притеснявай, че ще свикне бебето бързо с шишето и няма да иска да суче - моето от началото беше на кърма с добавка АМ и така си и остана, като никой път не отказа да суче докато премина изцяло на АМ.
Поздрави и леки оставащи седмици.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: goskata в Март 02, 2010, 13:48:09 pm
ЗДравейте момичта кокичета:)!!!
Имамм едно притеснение относно това кога трябва да се завърти бебето тъй като ние сме седалищно и поради тази причина ми разказва играта от ритници в яйчниците .Не че се оплаквам ,но и доктора ми каза че колкото повече растем толкова по трудно ще е завъртането ,а ако не се случи до последно се налагало секцио  :oops: .Целувки на вас и коремчетета :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Март 02, 2010, 13:58:21 pm
goskata, пише, че обикновено ставало между 28ма и 32ра седмица, но може и по-късно да стане понякога.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Март 02, 2010, 14:08:54 pm
goskata, пробвала ли си разните му там техники за обръщане? Два линка, предоставени ми от white:
http://www.estestveno.com/childbirth/pregnancy%20and%20childbirth%20techniques%20and%20exercises
http://www.estestveno.com/node/114
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Март 02, 2010, 14:30:41 pm
Привет момичета и Честита Баба Марта!
Мен на 25 вечерта ме приеха в Майчин дом с бъбречна криза и беше много страшно и болезнено, но всичко мина. Днес ме изписаха.
Сега търся добър нефролог да ме следи, затова, ако някой има инфо да свирка.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Scarlett в Март 02, 2010, 14:50:26 pm
Жаси, съжалявам за случилото се! Дано бързо се възстановиш и да няма повече премеждия!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anizi в Март 02, 2010, 15:48:58 pm
Ей Жаскааааа, днес тъкмо се бях запитала къде изчезна...пък то крушка си имала опашка...... е няма мир за теб все някакви неща ти се случват и сега бъбречна криза! Направо не знам вече какво да кажа.... :bighug: иди запали една свещичка в църквата. Сега малко да те разсмея - казват, че бъбречната криза боляла повече от контракциите, така че споко - това е било една подготовка за раждането!  :lol: :wink:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Март 02, 2010, 16:33:15 pm
Anizi и мен това ме успокояваха :) Най-"якото" беше да усещам пристъпите в линейката по дупките на София - то цели ями де.  И както пищя и се гърча, по едно време викам на Кало - "Я, а първи път виждам линейка от вътре".
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: White в Март 02, 2010, 16:33:46 pm
Госката, в линковете, които ти е пуснала Камбозола има две техники "инверсия" и "ребозо". С тях обърнах два пъти Божана. Първо в 30 г.с. и после в 32-ра. Освен това ми помогна няколко пъти като си притискаше пъпната връв и се влошаваха тоновете. Опитай.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Kremkaramel в Март 02, 2010, 18:05:50 pm
Днес бяхме на преглед. Ей, успокоих се, всичко е наред и ...май ще си имаме дамско бебе . :D
Болките в корема ми продължават, д-ра изписа магнерот, дано минат вече.
Жаси, радвам се че всичко е минало и вече си добре.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Март 02, 2010, 18:30:31 pm
Кремкарамел, честита ти мома! Друго си е да знаеш, а ;)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Kremkaramel в Март 02, 2010, 19:23:10 pm
Мерси, ама не е много сигурно. Ще разберем на феталната морфология след 2 седмици.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Март 03, 2010, 10:05:54 am
Много свенлива твойта :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: estelitka в Март 03, 2010, 12:30:16 pm
Хей , момичета здравейте и честита баба марта с малко закъснение ! Искам да ви питам нещо - днес както си седях усетих силна пулсация в корема и веднага сложих ръка там усещаше се толкова ясно и силно "туп-туп-туп" и до сега 2 пъти през деня мисля че усетих как бие сърчицето на бебо , ама е толкова рано че немога да повярвам.Вие как мислите възможно ли е?В 7 седмица съм.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: blue_sky в Март 03, 2010, 13:01:38 pm
Хей , момичета здравейте и честита баба марта с малко закъснение ! Искам да ви питам нещо - днес както си седях усетих силна пулсация в корема и веднага сложих ръка там усещаше се толкова ясно и силно "туп-туп-туп" и до сега 2 пъти през деня мисля че усетих как бие сърчицето на бебо , ама е толкова рано че немога да повярвам.Вие как мислите възможно ли е?В 7 седмица съм.

Ще те разочаровам, но не е възможно. И този момент ще дойде. Имай търпение!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: mari-al в Март 03, 2010, 14:01:10 pm
Здравейте, момичета! Аз днес се върнах от София, зашита здраво след серклажа, спокойна за бебетата от тук нататък(не че преди съм била притеснена). Сега си лежа до неиздържане на дивана, но ще трябва да стискам 3-4 дена така, че и без друго ми е почти невъзможно да свърша каквото и да е. Вече си знаем и пола на бебчетата- 2 към 1 в полза на мъжката част- отново желанията на съпруга ми се сбъдват! Аз също съм много щастлива от този факт! Естелитка, аз също мисля, че не възможно в този ранен етап да усещаш ритъма на сърчицето на бебчето, но е хубаво да си мислиш такива неща, които ти поднасят приятни емоции и изживявания.Жаси, прекарала си страшни и болезнени моменти, но дано това е до края и успешно възстановяване! Хубав ден на всички!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: gbg123 в Март 03, 2010, 14:35:16 pm
Честит 3 Март! :D
Май всички са отишли да празнуват днес и затова е толкова пусто тук...
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Tsveti75 в Март 03, 2010, 17:30:15 pm
Честит празник!

Май всички са отишли да празнуват днес и затова е толкова пусто тук...


Ама какъв ти празник?! В къщи кипи трескав ремонт!!! Стигна се чак до къртене на таван-промяна на осветлението /правя и стенно, и таванно/, събаряне на стена, зидане на нова... Но нали сте чували - "Господ като иска да накаже някого, му взема акъла".  :lol:Хубавото е, че стаята за децата се нуждае само от освежаване на таван и тапетки.
 
Здравейте, момичета! Аз днес се върнах от София, зашита здраво след серклажа, спокойна за бебетата от тук нататък(не че преди съм била притеснена).  Вече си знаем и пола на бебчетата- 2 към 1 в полза на мъжката част- отново желанията на съпруга ми се сбъдват! Аз също съм много щастлива от този факт!

Супер ошарена банда! Върха! Много се радвам! Честито!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bony2 в Март 03, 2010, 19:00:32 pm
Здравейте момичета и Честит Национален Празник - 3 март. Ей, че ми се иска да не съм на работа днес, ама така като не съм в родината.
Вече почнах на 2 седмици да ходя на консултации и другия път ще ми правят някакъв нонстрес тест за бебо. Иначе още не знам дали се е обърнал, колко е пораснал и т.н. Доктора каза че към 35-6 седмица е важно да се провери дали се е обърнал, преди това не е фатално и да не е. Не съм сигурна и дали ще имам още ултрасаунд, но това не е важно, усещам бебо всеки ден, така че това ме успокоява.
Как сте с покупките, за тези които им наближава. Готови ли сте.
Хайде до скоро.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Март 03, 2010, 21:34:53 pm
Милички, здравейте отново!
Аз влизам набързо да ви кажа само, че ние със малкия сме добре и вече сме в къщи и се гледаме. Е, няма по-голямо щастие наистина. Вие ще го разберете скоро :) Първите дни обаче на мен ми е малко трудно, за това не успявам да влезна тук. Който е имал проблеми с кърмата, а държи да кърми ще ме разбере ;) В къщи в момента е като в кравеферма  :D Надявам се обаче скоро нещата да си дойдат на място и ще ви посещавам по-честичко :)
Пожелавам спокойна бременност на всички и щастлив финална на тези, на които скоро им предстои "срещата".
Радвам се, че ви има. Без вас нямаше да е същото.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: lucrecia в Март 03, 2010, 22:34:47 pm
Който е имал проблеми с кърмата, а държи да кърми ще ме разбере ;) В къщи в момента е като в кравеферма  :D Надявам се обаче скоро нещата да си дойдат на място и ще ви посещавам по-честичко :)
Джиджи, напълно те разбирам. Кърменето в началото е доста сложен процес, но с търпение и постоянство се превръща в незабравим момент след това. Ако имаш някакъв въпрос, пиши ми на личния, ако искаш. Минах през това и ще се радвам, ако мога да ти помогна с нещо.
На момичетата, на които им предстои, им препоръчвам да се подготвят за кърменето предварително, ако имат намерение да кърмят. Аз не бях обърнала внимание на този момент и първите 2-3 седмици бяха истински ад. Подгответе гърдите си предварително, за да не са толкова нежни и чувствителни зърната. Иначе след това е адски болезнено. Поне при мен беше така...  
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Март 03, 2010, 23:12:19 pm
Милички, здравейте отново!
Аз влизам набързо да ви кажа само, че ние със малкия сме добре и вече сме в къщи и се гледаме. Е, няма по-голямо щастие наистина. Вие ще го разберете скоро :) Първите дни обаче на мен ми е малко трудно, за това не успявам да влезна тук. Който е имал проблеми с кърмата, а държи да кърми ще ме разбере ;) В къщи в момента е като в кравеферма  :D Надявам се обаче скоро нещата да си дойдат на място и ще ви посещавам по-честичко :)
Пожелавам спокойна бременност на всички и щастлив финална на тези, на които скоро им предстои "срещата".
Радвам се, че ви има. Без вас нямаше да е същото.
Джиджи мила, много се радвам за вас. Прекрасно е това, което ти се случва. Видях снимката, много е сладък малкия.
 Аз държа да кърмя, така че сигурно и у нас ще е така.
Много прегръдки от мен.

Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: dianka в Март 03, 2010, 23:40:30 pm
Който е имал проблеми с кърмата, а държи да кърми ще ме разбере ;) В къщи в момента е като в кравеферма  :D Надявам се обаче скоро нещата да си дойдат на място и ще ви посещавам по-честичко :)
Джиджи, напълно те разбирам. Кърменето в началото е доста сложен процес, но с търпение и постоянство се превръща в незабравим момент след това. Ако имаш някакъв въпрос, пиши ми на личния, ако искаш. Минах през това и ще се радвам, ако мога да ти помогна с нещо.
На момичетата, на които им предстои, им препоръчвам да се подготвят за кърменето предварително, ако имат намерение да кърмят. Аз не бях обърнала внимание на този момент и първите 2-3 седмици бяха истински ад. Подгответе гърдите си предварително, за да не са толкова нежни и чувствителни зърната. Иначе след това е адски болезнено. Поне при мен беше така...  
напълно подкрепям Лукреция!! Джиджи, и аз знам колко е трудно, особено цеденето, но мисля, че е по-добре да имаш много и да цедиш, отколкото да няма никой... Пожелавам ти успех!!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Март 04, 2010, 10:38:23 am
Джиджи, радвам се, че си си у дома най-после :) Стискам палци всичко да потръгне с кърменето :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bora в Март 04, 2010, 11:30:01 am
Джиджи, да сте живи и здрави!
Да се справите с кърменето, та после да давате акъл! osi_9
Tsveti75, по време на ремонта е тегаво, но после като всичко ти е ново е толкова приятно...
Жаси, надявам се вече да си добре и да нямаш такива проблеми! :crossfingers:
mari-al, много хубаво съотношение! Честито!
Аз лежа и стискам до 1 април, ама как ще стане с този корем, вече над 120 см 8O.
Ходих на запис на тонове за пръв път, доста досадно, лежиш 1 час, защото първо е едното бебе, после другото.
Но щом сме стигнали до тук, добре е!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: KRISTI в Март 04, 2010, 11:41:28 am
Да се отчета и аз. На 01.03 бяхме на преглед - бебетата вървят добре. Две от тях са по 600 гр, другото е по-мъничко.
Всичко е наред с кръвооттока и сърдечния пулс е в норма.
Говорих с д-р Владимиров за раждането - каза категорично  в Майчин Дом да отида.
Сега лежа основно, защото бебетата много започнаха да ми тежат и послушно си чакам края на месеца, началото на април, когато ще се свържа отново с д-р Дяволов, за да каже кога ще иска да ме види.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Март 04, 2010, 22:15:25 pm
Здравейте момичета  :)виждам че има много хубави новини.
Джиджи,радвам се че сте добре и че сте в къщи.
Мари -ал , супер комбинация.

И аз да ви се отчета на 1.03.2010 бях на ФМ. Огледаха ни добре и най вече сърчицето всичко е ОК  :)дай боже до края да е така.Плацентата ми си е ниска и не се е вдигнала но ме успокоиха че има още малко време и не е фатално.А най накрая се показа добре момата да я видим и ние и доктора да потвърди  :) така че оставаме с розови гащи :D

Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stella_k в Март 04, 2010, 22:33:50 pm
Здравейте мили мами  :D Отдавна не съм влизала тук  :oops:
Жаси дано от тук нататък вече всичко е наред и няма неприятни изненади
Джиджи радвам се много за теб и че вече си у дома с малкото съкровище и дано проблема с кърмата се оправи скоро  :D
KRISTI прекрасни новини за бебоците
mari-al важното е,че сте добре,а сега повечко почивка  :D
Бубе браво страхотни новини,и добре дошла в нашия отбор  :D
При мен нещата вървят горе долу,важното е че бебка е добре за сега.Но явно е доста високо и немога нито да седя,нито да лежа,болката е страшна  :lol: особено в ребрата,като потрушени са ми,но няма начин ще търпим :D Другата седмица съм пак на преглед та да видим как ще е до тогава.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Smile_baby в Март 05, 2010, 15:55:05 pm
Здравейте и от мен, най- накрая да успея да се запиша и аз в темата :lol:
Жаси, то твоето...направо нямам думи...дано вече да няма никакви неприятни инциденти до края
Бора, Кристи, Бубе, Стеле радвам се, че бебетата са добре, а ние ще стискаме зъби и ще си траем, щом сме стигнали до тук :wink: Джиджи, ще потръгнат нещата, наистина в началото е трудно. Ние сме ок, аз си взех болничен, че нещо много ми идваше работата напоследък и сега съм се отдала на релакс  :D Така се получи, че случайно минах и един преглед на 4Д, всичко и там беше ок, но това нашето бебе голямо криене се крие- през цялото време ни беше обърлано гръб, седалищно разположено, пъпната връв минаваше между краката и си беше пъхнало главичката в плацентата навътре, успяхме да го видим само за миг като се обърна за малко в профил и после пак се завъртя... :D :D :D но важното е че другото му е наред, пък като излезе ще се гледаме  :wink:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: dianka в Март 06, 2010, 16:08:06 pm
Здравейте момичета!! Искам да попитам тези от вас, които са страдали от гадене и повръщане в началните месеци - колко време продължи туй чудо при вас? С първата ми бременност повръщането продължи до към 14 г.с., но не всеки ден. Сега е всеки ден, по няколко пъти, дори нощем... знам, че ще мине, но вече не зная какво да ям. апетит имам, но не много.. проблемът е,че от честотата на това не толкова приятно нещо вече ми се раздразни хранопровода и понякога си повръщам кръв... Извинявайте за натуралистичното описание  :oops:  :oops:  :oops:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: goskata в Март 06, 2010, 17:07:09 pm
dianka пробвай да ядеш банани като ти се гади .На мен много ми помагаше :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Tsveti75 в Март 06, 2010, 17:15:04 pm
dianka, на мен ми изписаха Церукал, но след първия прием на хаповете се почувствах по-зле и ги изхвърлих. Има си го този период, хубавото е, че минава... :lol:
Пробвай с нещо солено - солетките при мен вършеха чудеса.
Неприятно е, ама... няма как. Част от "лукса и екстрите на бременността" е.  :D Сега забравих вече за гаденето, но пък какви ритничета получавам в коремаааааа - страхотно е!
Прегръдки за всички.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stella_k в Март 06, 2010, 17:26:41 pm
dianka при мен продължи до края на 4 месец това неразположение,по принцип лек няма,но на мен ми помагаха солетките и обикн.бисквитки сутрин преди да стана  :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: dianka в Март 06, 2010, 18:53:58 pm
Госка, Стела, Цвети - благодаря за отговорите. за съжаление нито солети, нито бисквити, банан - нищо не помага.а и точно от сухите храни ми се раздразни хранопровода.. днес пих сода за хляб на празен стомах, но да ви кажа, не става, все едно не си го пил. Преди 2 години д-р Сигридов ми беше изписал Квамател 40 мг, преди малко изпих едно хапче... знам, че е с/у киселини, но мисля, че ще подейства. Жалко, че не съм негов пациент и този път, но важното е всичко да е наред! и дано Кваматела да подейства  :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: gbg123 в Март 06, 2010, 21:28:35 pm
dianka На мен много ми се гадеше до 17 седмица,спасяваше ме това,че веднага лягах по гръб или хляб с маслини,повръщала съм само лекарства!Ти пробвало ли си Диган?Преди да забременея ссташно много повръщах от Бромокриптин и Дигана много помагаше,тогава АГ ми каза,че и на бременни се изписвал.След повръщане за дразненето на гърлото помага 1 лъжичка сироп за кашлица и или изтискани лимони.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 06, 2010, 23:34:23 pm
Ей каква хубава тема !  :)

От коя седмица може да се включа  :blob10:  :D

И на мен ми става лошо, всеки ден...по което време си иска.
И за мен солетките са спасение, даже това е малко лошо защото ми се яде само хляб и производни...
Но както изглежда при теб, Дианка, за жалост е по-тежко...Дано да отмине скоро!  :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Март 06, 2010, 23:59:42 pm
dianka, с риск да стана досада с моята прехвалена газирана вода...на мен само това ми помага и при киселини, и при главоболие и при гадене. Гледам в нас винаги да имам газирана минерална вода, без аромати. Другото беше съвет от мама - вечер преди да легнеш разбъркваш супена лъжица мед в чаша с вода и изпиваш водата сутрин на гладно. Яж нещо щадящо стомаха - варен ориз, варени или печени картофи ей такива неща.
Раиса, аз не разбрах в коя седмица си :)Погледнах постовете ти и вече трябва да си 9-10 или се лъжа? Интересно ми при кого се следиш, тъй като прочетох, че имаш и проблем с ТСХ-то и какво пиеш в момента?
П.С. Няма определена седмица за записване в темата, повечето момичета чакат да мине 12-13 седмица, но аз се записах тук още в 6та. Въпрос на избор.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: e36 в Март 07, 2010, 07:15:10 am
Здравей !
Къде си бе човече и какво става с теб??????????????аз на 2.03 съм на нов или моя си лекар още незнам какво е положението при мен и бебока
моля те пиши
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 07, 2010, 09:47:43 am
 :) Аз за писането не толкова, но със лентичката ще изчакам до 12-13 .

Ходех до скоро при един лекар, сега го смених с Д-р Дяволов .
Та той ме насочи към Д-р Тодорова заради хормоните.

Според Дяволов съм 8-9 седмица, а според старият ми лекар 9-10 седмица.
Аз не знам ... последният ми цикъл дойде на 31.12. , но спрях да следя каквото и да било още началото на Октомври 2009, та нямам и на идея кога е станало.  :? Цикълът ми не беше редовен Ову също. Особено след всички хормони, които приех - още по-голяма каша.

В сряда съм при Дяволов на преглед, ще видим какво ще каже  :D

Сетих се нещо да попитам  :) от кой месец започват да се усещат тоновете на бебко? (от майката) И въобще движенията...
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 07, 2010, 10:04:37 am
Оп да, забравих.

Хапчетата...
Пих Метизол, още Декември заминахме на почивка за 2 седмици и аз си бях забравила хапчетата. Върнахме се, на мен ми беше доста по-добре без тях и не ги започнах изобщо. Само хомеопатичните капки си пиех.
На 20.01. спрях да пия каквото и да било. До ден днешен, освен витамините ми нищо друго не пия. И се чувствам прекрасно  :)
Искренно се надявам, във вторник като отида на преглед при Д-р Тодорова, да не ми каже да пия нещо...Хич не ми се иска. Но ако кажа - ще пия, къде ще ходя.
За сега изследванията ми са добри, та се надявам че ще се размина без лекарства.
 :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Март 07, 2010, 11:12:07 am
Раиса  :)добре дошла и здраво бебче на финал.За ритането при всеки е различно аз започнах да го усещам в 5 месец а иначе тупкане и трептене към 18-20седмица.

Дианка ,при всеки е различно аз все още съм със силни киселини и ме успокоява но малко газирана вода с лимон и хапчета Талцит.Иначе като цяло повръщане не съм имала но киселини от стимулацията започнаха до сега.Дано се отървеш от тези неразположения или поне да намериш нещо което да ги облекчи.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Март 07, 2010, 11:19:57 am
Ами аз за пръв път усетих бебо (и успях да разгранича усещането от газове ;) ) в 16-та седмица. От тогава насам го усещам рядко и значително по-слабо от този първи път - явно се беше развилнял яко. Сега очаквам с нетърпение да започна да го усещам редовно, защото това ще ме кара да се чувствам по-спокойна. Иначе акълът ми е все в следващия УЗ преглед...
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: dama_kupa в Март 07, 2010, 11:47:03 am
Здравейте момичета,  :grouphug2:
да се похваля и аз. Вчера бях на преглед и вероятно ще сме в розовия отбор  :bori_007:, важното е, че е живо и здраво, и е в рамките на нормите за 16 седмица. Но моето ТСХ пак скочи от 0,56 миналия месец, вече сме на 4,34 и след консултация с д-р Тодорова отново започвам да пия еутирокса. Моля се това да не се отрази негативно на бебчето. След 20 дни пак ще си пускам изследвания и дано вече да сме в границите.
Аз преди 2 дни, за пръв път усетих нещо като придраскване  :ask: надявам се да е бебчето, защото и аз с огромно нетърпение очаквам да усетя риничетата.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Март 07, 2010, 11:52:22 am
При първа бременност пише бебчо се усеща 18-22 седмица - така пише по книгите. Аз го усетих доста по-рано - 15-16 седмица, ама това май защото бях пила доста Кола същия ден и малкия все едно му бях дала РедБул :lol:Така заскача, че го усетих.
Дама_купа честити розови гащи :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 07, 2010, 12:41:14 pm
 :) Дама купа - честити розови гащи !  :sleepingbabygirl:

Не се притеснявай за стойностите, ще слязат  :)
Какато изглежда, имаме противоположните проблеми и един и същ лекар.

Ех, 4-5 месец...явно аз още доста време ще чакам от преглед на преглед. :)
Мисля да си купя лекарска слушалка  :lol: може би с нея ще е малко по-рано.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Март 07, 2010, 14:03:47 pm
Raissa777, аз като теб хич не можех да чакам и си поръчах това:

http://cgi.ebay.com/ANGELSOUND-HOME-USE-NEW-BABY-PRENATAL-FETAL-DOPPLER-B4_W0QQitemZ350324639285QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ?hash=item5190f9c635

Е, аз го взех малко по-евтин, но ми е удобен и до днес - ако нещо не усетя бебо някой ден, слагам на корема слушалките и слушам сърчицето. В Продавалника скоро някой предлагаше.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stertje в Март 07, 2010, 14:29:35 pm
дама купа - Честити ти розови гащета. :) И на мене много ми се искат едни такива, но ще почакам още докато се разбере какви ще са. :D
Джинка - честита бебка, много щастие заедно ви пожелавам.
Фибс - не остана миличка. :bighug: :crossfingers: :bighug:
аз съм утре за 1 път на консулатцията и ако всичко е наред ще чуем и сърчицето, защото бебка досега не сме я(го) чували, а само я(го) видяхме. Ще ходя с една приятелка която бях с нея на първия и неин преглед. Утре ще пиша повече ако имам време. :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 07, 2010, 20:54:47 pm
 :) Жасмин изглежда страхотно !

Ще го потърся, Благодаря!  :bighug:
Аз доста пазарувам от и-бей, щатския обаче.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Март 08, 2010, 01:54:42 am
Момичета, таман писах почти за всички, които бяха писали след мен и по погрешка  взех, че си затворих страницата. Много ме хвана яд! Сега не ми е пише цялото наново, та само ще кажа много поздрави от мен на всички. Гледам все добри новини има. При мен за сега няма нищо ново, освен че бебка май набра сили, защото вчера за първи път риташе доста силно, така че да ми повдигне лекичко ръката, която ми беше на корема. Много ме зарадва. И мъжа ми успя най-после и той да се пробута и него да го ритнат :-). Днес обаче съм я усетила има-няма 2-3 пъти. Все едно се измори от вчера и днес релаксира. Ние с мъжа ми пък започнахме ремонт в нейната стая. Нямам търпение да я свършим, че да започна да си я подреждам както си ми е кеф.
Много поздрави на всички и да погалите коремчетата.


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Март 08, 2010, 08:35:19 am
Bobbie, завижд, завижд за ритниците .... :) Айде, дано бързо приключите ремонта, да се фокусираш върху приятните занимания с подредбите. Мойто мъж категорично отказва да се говори и мисли за подредби, креватчета, имена и др. под., така че аз още чакам знак, кога ще е безопасно според него. Иначе само мечтая и си представям момента и как ще се развихря, като дойде!
Поздрави и прекрасна седмица!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Март 08, 2010, 09:16:15 am
Честит 8 март мили дами, желая на всяка от вас да гушне най-чаканото съкровище и да бъде много щастлива през тази година!
Весело изкарване на празника(http://media.snimka.bg/2575/011405372-special.jpg)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Март 08, 2010, 09:28:14 am
Честит 8-ми март!
Нека бъдем силни, търпеливи и винаги обичани.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: mari-al в Март 08, 2010, 09:52:21 am
Честит празник, мили момичета! Бъдете обичани и желани като Жени- работещи, като Жени и като Майки!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Март 08, 2010, 10:43:20 am
Честит осми март  :)желая ви много здраве и семейно щастие момичета ,нека половинките ви ви правят най обичаните и желани жени :)

Боби  :)страхотни са ритничетата и ще стават все по ясни и силни.
дама купа  :) Честити ти розови гащета и добре дошла в отбора.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: twin в Март 08, 2010, 11:39:53 am
Честит осми март, мили момичета!
Пожелавам ви да бъдете най-щастливите майки и най-обичаните съпруги!
Хубав ден на всички!  :flower:

И дано темата се пълни с все нови и нови момичета, сбъднали мечтата си!  :crossfingers:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: eterna в Март 08, 2010, 11:49:17 am
Честит празник, ангели-хранители!
http://www.vbox7.com/play:0057033d
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: KRISTI в Март 08, 2010, 11:53:37 am
Честит празник и от мен!
Макар днес да е доста студено и снежно, нека в сърцата и душите ни бъде винаги слънчево и изпълнено с много топлина!!!

Днес гледах много интересен материал в предаването "На кафе" относно кърменето на бебетата. А в петък пък даваха за единствената в България Банка за майчина кърма. Все полезни и любопитни неща за бъдещи майки....
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: dianka в Март 08, 2010, 11:55:04 am
Честит празник, мили дами!! Бъдете здрави и много щастливи!!
По въпроса за първите ритници - Момчил го усетих някъде към 14 г.с., след това чак към 18 г.с. Като цяло не беше от най-дивите, не обичаше много да ме посритва. Може да пробвате да хапнете лимони - от тях започват доста да подритват  :lol:
а за моето гадене - забелязах, че като не съм вкъщи, а върша някаква работа из града и сякаш забравям, че ми се гади  :oops: но остана ли вкъщи...  :x както и да е, за кислеините Quamatel - а много ми помогна!
В сряда ще се записвам на ЖК - в този ред на мисли, знаете ли дали само ДжПи-тата и зъболекарите стачкуват, или това важи и за гинеколозите? хич не ми се иска да пропускам час, и аз като Стерче до сега бях само един път на док и вече нямам тъпение да видя как върви малкото човече  :oops:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Март 08, 2010, 12:38:08 pm
Честит Осми март и от мен :)
Вчера сглобихме гардеробчето и изпрах половината дрешки, които имам за бебо, сега започвам с гладенето :)
dianka, за лимоните не знам, но моето момче реагира на грейпфрути и портокали :lol:
Джи-питата стачкуват ли? Изпуснала съм новината...
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Март 08, 2010, 12:40:37 pm
Честит празник и от мен, бъдещи майчета! Да сте живи и здрави, много щастливи и позитивно настроени. Успешни финални метри на всяка една от вас! Весел и безгрижен ден!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: stertje в Март 08, 2010, 12:42:20 pm
Честит празник милички!

(http://bglog.net/ClientFiles/176ccfae-7e0d-422c-8e5b-05d8b73d222e/8-mi.gif)

Ние чухме днес нашето малко тупкащо сърчиценце. Много невороятно усещане! :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: goskata в Март 08, 2010, 12:56:09 pm
(http://3.bp.blogspot.com/_XrHOXdacolw/R9I2frJ8DjI/AAAAAAAACxA/ZD62X5-y4D0/s400/chestit_8_mart_lillii_a1.gif)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Март 08, 2010, 13:00:36 pm
Момичета някой правил ли си е тест за антитела при отр. резус фактор?Дали се поема от касата?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anizi в Март 08, 2010, 13:37:12 pm
ЧЕСТИТ ОСМЕ МАРТ, МИЛИ МОИ!!!!
"Как тревожно е да си ЖЕНА!!!
Красота и усмивка да бъдеш
сред всекидневния сив кръговрат,
вярност – срещу изменчивия вятър
нежност – в загрубелия свят.
От безбройните пътища земни
най-рискования да избереш –
безразсъдния път на сърцето –
и до край да го извървиш.
Твоя единствена радост да бъде
радост да даваш … да бъдеш в нощта
светло прозорче, което чака
първа стъпка разбудила утрото.
И непростимото да простиш,
и да градиш живот от отломки.
Отговорно е да си ЖЕНА!!!
Бъдещето да носиш в утроба
да продължиш в един детски вик
дългата мълчалива целувка.
Вечност да сториш от краткия миг.
Твоите прострени ръце за прегръдка
люлка да станат за нов живот.
Нощем над него безсънна да тръпнеш
светла като звездоокия свод.
Всяка детска усмивка със бръчка
да заплатиш и в косите със скреж.
Сълза по сълза на живото стръкче
своята хубост да предадеш.
Нищо за себе си да не оставиш.
Саможертва е да си ЖЕНА!!!
И до ранена разбита гръд
чистите извори да защитаваш
просто за да съществува светът.
Горда съм, че съм родена ЖЕНА!!!"
                    Блага Димитрова
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Glory в Март 08, 2010, 13:56:58 pm
Честит празник! 
Много слънчево настроение и усмивки!  :balk_7:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: fauna в Март 08, 2010, 14:58:20 pm
Честит празник момичета!  :D Да сте здрави, щастливи, много обичани и желани!  :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: elina0102 в Март 08, 2010, 16:54:22 pm
Здравейте момичета :D
Честит празник.Бъдете здрави усмихнати и обичани жени.
Кети аз съм с положителен резус фактор но жк реши все пак да ми пусне антитела-поемат се от касата.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: hriska в Март 08, 2010, 17:35:24 pm
Честит празник!Бъдете живи и здрави и винаги много обичани!
Лека и спокойна бременност на всички :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Tsveti75 в Март 08, 2010, 18:20:44 pm
Честит празник и от мен на всички бъдещи и тези, сбъднали мечтата си да станат майки.
Желая от сърце здраве и любов!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Bobbie в Март 08, 2010, 18:56:44 pm
Bobbie, завижд, завижд за ритниците .... :) Айде, дано бързо приключите ремонта, да се фокусираш върху приятните занимания с подредбите. Мойто мъж категорично отказва да се говори и мисли за подредби, креватчета, имена и др. под., така че аз още чакам знак, кога ще е безопасно според него. Иначе само мечтая и си представям момента и как ще се развихря, като дойде!
Поздрави и прекрасна седмица!
И моят мъж беше така, но в последно време се поотпусна. Аз съм загубила 3 бременности преди, но все в ранните седмици. От както ни мина феталната морфология в 20та седмица и двамата се поуспокоихме и започнахме малко по-спокойно да планираме. То рискове винаги има, но не мога все за това да мисля. Аз  първо купих едни дрешки и си признах чак след няколко дена. Мислех, че ще се ядоса, но на него му стана кеф като ги разглеждаше. Като минат още няколко седмици и твоят мъж ще се успокои.


Боби
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: cambozzola в Март 08, 2010, 19:33:29 pm
Bobbie, права си - аз търпеливо чакам. Мен ме тресеше шубето до теста, него явно  след това го затресе. Но имаме напредък, поне започна да споменава факта, че съм бременна и да ме нарича "шкемби", което е голяма крачка напред  :lol:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: annie13 в Март 08, 2010, 19:37:34 pm
Честит празник момичета![(http://galeria.bgrod.org/albums/userpics/10001/IS230-020%5B1%5D.jpg)
Лека бременност, обезпокоявана само от сладки ритничета  :D и да гушкате скоро най-хубавите подаръци  :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bora в Март 08, 2010, 20:57:58 pm
Честит 8 март! Пожелавам ви много здраве и споделена любов!
ketti, аз съм с отрицателен резус фактор и досега 2 пъти са ми пускали антитела от ЖК - поемат се от ЗК.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: alimania в Март 08, 2010, 21:04:22 pm
Девойкииии, преди минути ме затресе такова шубе! :( От мен изтича достаъчно утрагестан /извинявам се за гадното обяснение/, но винаги всичко си е било бяло-беленичко, а одеве като отидох до тоалетната видях по хартията някаква жълтеникаво-гноевидна гадост! Знам, че не сте АГ специалисти, но докато ида в четвъртък на лекар ще се спукам от притеснение! И без това от 2 дни "бременните" симптоми пак ми изчезнаха- гърдите ми са покойни, даже и аз спя спокойно /от 2 месеца насам/ Ох, стискайте палци всичко да е наред, дано, дано и да не прокървя! :(
Даже и не можах да прочета какво сте писали от притеснение, за което се извинявам! :(
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Март 08, 2010, 21:08:07 pm
Кое от двете да искам от личния?Защото точно той ми казва, че не се поемало това изследване от касата и май ще поспорим с него.
12.04 - Изследване за автоеритроантитела при фиксирани антитела върху еритроцитите—чрез директен антиглобулинов (Coombs) тест с поливалентен антиглобулинов серум, при свободни антитела в серума—чрез аглутина ционен или ензимен метод
или     12.05 - Изследване за алоеритроантитела чрез аглутинационен или ензимен метод или индиректен антиглобулинов (Coombs) тест с поливалентен антиглобулинов серум
гинеколожката при която ходя на ЖК не работи с касата.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 09, 2010, 09:13:05 am
Честит 8ми Март на патерици !  :)

За всички бъдещи мами от София - стойте си вкъщи! Загащени, с шапка и ръкавички  :lol:
А тези, на които им се налага да ходят на работа или просто навън... кураж, бавничко , полека и успех !  :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 09, 2010, 09:20:39 am
Alimania,
аз не мога нищо да кажа по този въпрос, освен да се успокоиш...
Надявам се всичко да е наред !   :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 09, 2010, 09:22:34 am
Пак аз ...
коя седмица е нормално да се запиша на ЖК ?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Март 09, 2010, 09:30:04 am
Alimania, не се притеснявай излишно. Теченията по време на бременност се засилват и това е нещо нормално ако нямаш естествено някакви неразположения, като сърбеж, парене и т.н. Разбира се като отидеш на преглед накарай доктора да ти направи микробиологична посявка за успокоение, пък и не само :) Защо пък реши че ще прокървиш  8O Успокой се, наистина. Така само може да си навредиш. Симптомите на бремнна и аз ги бях изгубила рано, рано. Особено гърдите. В началото щяха да се "пръснат", а след някоя и друга седмица се успокоиха и така до края.
Raissa777, ако си в България, мисля че към 12 г.с. е добре да се запишеш на ЖК, и без това там кой знае какво няма да се случи :) Здравната каса не покрива кой знае какво, да не говорим, че лекарите обикновено спестяват повечето прегледи и изследвания. Ходи си за сега на частно по-добре.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: ketti в Март 09, 2010, 09:42:33 am
Alimania, Здравната каса не покрива кой знае какво, да не говорим, че лекарите обикновено спестяват повечето прегледи и изследвания.
Ето това не разбирам защо, като че ли си го плащят от джоба.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: bora в Март 09, 2010, 09:44:04 am
ketti, понеже съм върнала направлението, не мога да се сетя кое от двете беше. В мен е само резултата, от Цибалаб, пише "Ало-Еритроантитела /вкл.Rh/".
Ето два линка набързо
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=760&Itemid=36
http://www.bg-mamma.com/articles/full/28
alimania, не се притеснявай. Само при кървене веднага се обаждаш на лекаря.Иначе всичко е както го е казала Джиджи.
Raissa777, аз се записах в 12 г.с. заради болнични и направления, след като чухме сърцата в клиниката, в която забременях.
Аз отивам на запис на тонове и после до ЖК да си взема 45-дневния болничен за майчинство. :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Март 09, 2010, 09:49:24 am
Alimania, Здравната каса не покрива кой знае какво, да не говорим, че лекарите обикновено спестяват повечето прегледи и изследвания.
Ето това не разбирам защо, като че ли си го плащат от джоба.
И аз не мога да го разбера. Или не им се занимава /не пестят парите на касата със сигурност, защото с очите си съм виждала как в документите, които те карат да подписваш след всяка консултация пишат неща, които не са ти правили/, или "играят" с лабораториите.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anizi в Март 09, 2010, 10:02:14 am
Добро утро момичета!
alimania Джиджи е права теченията са нормални и аз така се шашках в началото (дори понякога още се шашкам), но все пак си звънни на доки за твое успокоение.
Милички, давайте илачи за гърло, че нещо се опитвам да се предам - драска ми покашлям малко. Моля вииии!!!!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: джиджи в Март 09, 2010, 10:09:49 am
Добро утро момичета!
alimania Джиджи е права теченията са нормални и аз така се шашках в началото (дори понякога още се шашкам), но все пак си звънни на доки за твое успокоение.
Милички, давайте илачи за гърло, че нещо се опитвам да се предам - драска ми покашлям малко. Моля вииии!!!!
Ще ти кажа аз как се лекувам.
Изцеден лимон с повечко мед всеки ден. Понякога си нарязвам един лимон заедно с корите и с мед. Всеки ден дори и когато съм здрава пия билков чай с мед. Много плодове, както и пресни зеленчуци преди хранене. Компрес с ракия на гърлото. Осцилококцинум /по време на бременността ми в грипния сезон го пиех и профилактично по една доза на седмица/. Спомням си че Жаси пък беше доволна от Прополките /те май бяха точно за гърло/. Успех и дано ти се размине
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Март 09, 2010, 10:17:04 am
anizi, Прополките мен ме спасяват, нищо друго.

Raissa777, аз се записах след 12 г.с. на ЖК, платено в ТК и да ти кажа малко съжалявам. Всеки път ми взимат кръв и урина, гледат на ехо и това е. Даже все още ходя веднъж месечно. В частните болници платения пакет е 160-180 лв. отгоре и от началото на 7ми месец записват и тонове и се ходи два пъти месечно. А на мен ми казаха, че два пъти ще почнат да ме следят като си взема документите за майчинството 45 дни. А и запис на тонове досега не само не са ми правили, но и не влиза в платения пакет :?
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Март 09, 2010, 10:17:36 am
Добро утро момичета!
alimania Джиджи е права теченията са нормални и аз така се шашках в началото (дори понякога още се шашкам), но все пак си звънни на доки за твое успокоение.
Милички, давайте илачи за гърло, че нещо се опитвам да се предам - драска ми покашлям малко. Моля вииии!!!!
Много е неприятно да се опраяш бързо.
А аз бях с студени компреси /само вода/,ментови лукчета и тантом-верде за смучене и пръскане, а като вземех да кашлям по една лъжица мед и така малко се успокоявах.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anizi в Март 09, 2010, 10:46:41 am
Ох започвам веднага, че не е добре работата , страхотни сте милички!!!! :bighug:
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: dianka в Март 09, 2010, 11:04:58 am
Anizi, сложи си капки в ушите - на мен това ми помага - моментално усещаш облекчение!! Иначе другите неща, които се смучат или пият, само преминават покрай възпалението и отиват в стомаха... аз ползвам най-евтините капки за уши, няма проблем да се слагат при бременност. Успех!
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 09, 2010, 11:15:14 am
Ох, толкова е лошо да не знаеш !  :lol:
Нищо де, всяко нещо с времето си . Единственното ми успокоение е, че личният ми лекар ми е роднина и се надявам , че ще ми обърне малко повече внимание.
Така или иначе имам време до ЖК .

Жаси, казваш че малко съжаляваш...
А сега ако трябваше да избираш? Какво щеше да е ..кои са тези частни болници ?

Много се извинявам, ако задавам глупави въпроси !  :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: Raissa777 в Март 09, 2010, 11:21:01 am
По повод гърлото,
аз една зима изкарах 4 гнойни ангини една след друга. Явно съм предразположена, защото тръгне ли да ме боли гърло - ако не го пресека го обръщам на ангина.
Точно "онази" злополучна зима открих " йода септа " ( ако се пише така... :) ),
само че аз не си правих гаргара с разтвор, а направо с концентрата си мажех сливиците.
Това не знам дали не е опасно..и дали е позволено за бременни изобщо, но на мен адски много ми помогна.
И до ден днешен като усетя че тръгвам зле - мажа си гърлото и на следващишт ден съм нов човек.

А иначе скоро карах ски ( бременна...не знаех ) и ме заболя гърлото. Ако
тези Прополки са големи вкусни таблетки за смучене - и на мен ми помогнаха . :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: shanoar в Март 09, 2010, 11:25:50 am
Раиса, както вече си открила има бутон редактирай. Не е нужно да пишеш няколко поста един след друг, ако се сетиш още нещо просто го добави.
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: anmar в Март 09, 2010, 11:28:11 am
...
Точно "онази" злополучна зима открих " йода септа " ( ако се пише така... :) ),
само че аз не си правих гаргара с разтвор, а направо с концентрата си маьех сливиците.
Това не знам дали не е опасно..и дали е позволено за бременни изобщо, но на мен адски много ми помогна.
И до ден днешен като усетш че тръгвам зле - маьа си гърлото и на следващишт ден съм нов човек....

Без да съм лекар ще ви предупредя, че с това шега не бива. Не знам до колко е позволено при бременност, но лично съм си докарвала изгаряна на сливиците и гърлото след злоупотреба от мая страна с този метод. При положение, че само съм правила гаргара с недостатъчно разреден разтвор, да не говорим чрез директно мазане. Внимавайте!

Раиса 77, до 2 часа след публикация можеш да коригираш поста си  :wink:

Бързо оздравяване на болните!  :D :D :D
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: BUBA12 в Март 09, 2010, 12:39:14 pm
 :)Да си презная и аз съм правила това с Йода септ ,дори сега в началото на бременноста но наистина с много страх и по малко.А бе не е желателно ама като се знае човек.Особенно аз какви гнойни ангини правя и без системи и нджекции не минават.Та за това предпочетох да се пресека така  :(
Пазете се момичета че това време и тези вируси не са шега.
Бързо оздравяване :)
Титла: Re: Тема на бременните - 54
Публикувано от: jasmin_veni в Март 09, 2010, 13:52:58 pm
Йода септ - това е ужасна работа, как търпите ужасния вкус? Не че някога съм имала проблеми с гнойни ангини или сливици, ама вкуса сигурно е ужасен!
Раиса, чувам добри отзиви за ЖК-то във Вита и Щерев. Иначе има един лекар в Младост, май беше в 25 поликлиника, който също много добре следи, въпреки, че е по НЗОК. Важно е да ти е сравнително близко.