Малко късно се включвам, но чак сега виждам темата.Предполагам, че вече си правила плов.Мога да ти напиша рецептата която правя от време на време в къщи.Тя е по опростена.400-500гр свинско месо нарязано на ситно
2-3 голями моркова настъргани |
1-2 голями глави лук нарязани нормално |
1 и 1/2ч.ч ориз |
куркума |
щипка черен пипер |
сол |
пакет краве масло |
2 голями чаени чаши вода |
Най-лесно става в голям тефлонов тиган.Разтопяваш маслото и слагаш лука да омекне, като омекне лука добавяш месото и го задушаваш под капак 30 мин.Добавяш морковите и като се задушат и те, добавяш добре измития ориз и заливаш с 2 чаши вода.Добавяш подправките.Отгоре слагаш парченца кр.масло.Намаляваш котлона на най-минималното и оставяш да се задушава под капак до готовност.Ориза не се разбърква, аз от време на време отварям капака и бода със шишче да излезе парата.