www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: gala в Февруари 23, 2006, 15:19:20 pm

Титла: бременост и секс
Публикувано от: gala в Февруари 23, 2006, 15:19:20 pm
Здравейте момичета,имам въпросче към всички бремени  ,забременели инвитро.Колко време след като разбрахте ,че сте бремени се престрашихте да правите секс :oops: Аз съм бремена в 9 г.с. след 3 опит ИКСИ ,бремеността ми е нормална за сега,нямам оплаквания ,но все пак имам някакъв страх.Моля да споделите вашия опит.Задавам си въпроса тука, а не в БГ МАМА,защото знам там какво ще ми отговорят,че щом се чувствам добре няма проблеми.
А на всички останали момичета от клуба желая в най-скоро време да гушнат своето така очаквано съкровище ylinfant
Титла: бременост и секс
Публикувано от: cygnus в Февруари 23, 2006, 15:34:39 pm
Здравей Гала :)
Нормално е това, което ще ти отговорят мамите от БГ-Мамма, но те не са имали проблеми със забременяване, износване и т. н. Тук пък предполагам очакваш какъв друг отговор е вероятно получиш от нас.
И аз съм след 3-то ИКСИ в 23 г. с. и двамата със съпругът ми се чувстваме по-спокойни да не правим и смятаме живот и здраве да е така до края на бременността. Просто не мога да си позволя след всичко, което сме преживели толкова години да рискувам заради нещо подобно.
Лекарите забраняват или позволяват секса през бременността в зависимост от състоянието на жената, но все пак то си остава личен избор на двойката. Това е мое лично мнение де. Нека все пак и други момичета да се включат със съвет!
Честито и лека бременност ти желая :)
Титла: бременост и секс
Публикувано от: jam в Февруари 23, 2006, 16:04:12 pm
след трети опит ИКСИ, аз лично не бих рискувала със секс, поне от страна на жената!
чувала си за контракции, предполагам?
Титла: бременост и секс
Публикувано от: gala в Февруари 23, 2006, 16:28:58 pm
Благодаря ви момичета за бързите отговори :thankyousign: Чувала съм разбира се за контракции :lol: ,но и съм чела статията на д-р Даскалов "Секс по време на бременост" също така :D И за това не случайно се обръщам към вас, едва ли някой друг би ми дал по-добър съвет от вас.Аз също за себе се съм решила (поне за сега де) :lol: както cygnus до края на бремеността да изкарам без секс ,но все пак ми беше интересно да чуя и други мнения.