www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Усложнения при бременност => Темата е започната от: vypros4eto в Юни 30, 2008, 23:28:14 pm

Титла: DHK TECT
Публикувано от: vypros4eto в Юни 30, 2008, 23:28:14 pm
Здравейте.Бременна съм в 4 седмица.Въпроса ми е следния.Приятеля ми преди време е ходил на лекар и категорично са му казали,че не може да има деца.Обаче 4удото е станало!На него не му се вярва и сме на прага да се разделим,а мислехме за сватба.Кога мога да направя изследвания на плода и да му докажа,че има Господ и той е таткото?Моля ви,не реагирайте остро,просто ми дайте отговор ако можете!Неудобно ми е да попитам за това лекаря,приятелски семейства сме...Благодаря ви!
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: Osiana в Юни 30, 2008, 23:42:07 pm
Аз мисля, че плода не може да се изследва докато си бременна. След раждането на детето може да се направи такъв тест.
И кой е казал на мъжа ти че не може да има деца? Къде и каква спермограма е правил? Дали диагнозата която са му поставили, действително е напълно вярна?
Поговори с него за това.
Един лекар казваше, докато има поне малко сперма, винаги може да се случи чудото!
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: cygnus в Юли 01, 2008, 06:44:29 am
Несериозно е поставянето на диагноза "не може да има деца". За стерилитета има причини. Тези параметри могат да варират. Говорила съм лекари независимо, че в някои случаи шанса може да е нулев за естествено зачеване, но дори и при 1 сперматозоид в еякулата да се открие не може да се оспорва бащинство. По принцип не знам дали с амниоценетезата може да се докаже, но според мен има друг по-сериозен проблем и това е, че той не ти вярва. Опитай се да му обясниш тези неща. Като например, че нещата се изменят с годините и както има случаи преди да е можел сега не, така може и обратното. Да не говорим пък, че спермограма може да се разглежда като достоверна само ако е правена в специализирана клиника по стерилитет.
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: mini в Юли 01, 2008, 08:14:57 am
Моля ти се, забременях спонтанно втори път при условие, че шанса за нормално зачеване при нас беше 2% поради влошена спермограма на съпруга ми. Но той и за миг не се е усъмнил, че той е успял.
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: meminger_ в Юли 01, 2008, 09:04:19 am
Доколкото съм запозната ДНК тест може да се направи след раждането на детето. От къде ви е поставена тази диагноза: "че не може да има деца". Ако сте правили спермограма и тя не е била в лаборатория от ембриолог, може резултата да не е достоверен. Или ако е правено отдавна, сега може да се е подобрила. По-добрия вариант е да поговориш със съпруга си и да му обясниш всичко подробно или пък да прочете нашите мнения.
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: *слонче* в Юли 01, 2008, 09:47:13 am
Напълно подкрепям мнението на Мемингер. На моя братовчедка колежка прави такъв тест, но детето трябваше да бъде около годинка, ако всичко е наред може и по рано но не преди 6 месеца.Поговорете и се надявам да разбере, че шанс има, а тези диагнози не са категорични - винаги има изключения. успех и разбирателство ти желая.
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: Елфи в Юли 01, 2008, 10:12:28 am
 А не може ли вместо тези сложни тестове, приятелят ти да си направи една спермограма в специализирана клиника. Там най-точно ще се разбере състоянието му, и евентуално ще се разбере, че предишната диагноза е била грешна.
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: nadiabebe в Септември 01, 2008, 15:51:30 pm
Извини ме но според мен мъжа ти нещо си измисля.
Ако май си търси причина да отърве кожата.
Нека ти покаже изследвания.
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: Tamara в Септември 01, 2008, 16:40:36 pm
И на майка ми са й казвали, че не може да има деца. Сигурно мен баща ми ме е измътил? Даже сигурно му е харесало, защото после и сестра ми е измътил.
Сигурно аз затова съм такава птица...
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: *Snow-white* в Септември 01, 2008, 18:44:06 pm
Приятеля ти по какъв повод е ходил на лекар, на какъв специалист е бил и въз основа на какви изследвания и прегледи му е поставена тази диагноза?
Титла: Re: DHK TECT
Публикувано от: lenko в Септември 08, 2008, 12:39:11 pm
ДНК тест може да се направи и по време на бременност. Знам, че могат да търсят генетични дефекти,изследва се амниотичната течност за най-различни генетични заболявания:

http://www.biberonbg.com/info/amnio.htm

може да извършват и тест за бащинство така, но има риск. Лабораторията на 14 етаж в Майчин дом правят ДНК по време на бременност, но за заболявания.