www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Темата е започната от: Bijou в Март 06, 2008, 11:38:41 am

Титла: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Bijou в Март 06, 2008, 11:38:41 am
На мен се пада честта и удоволствието да открия 20-тата поредна тема на бременните.
Поздравления на всички новоприсъединили се!  :balk_47: Оформя се страхотна групичка и пожелавам на всички безоблачна и щастлива бременност.  :bighug:

Аз се отказах от пътуването и в крайна сметка почувствах голямо облекчение.

Относно козметиката за бременни ползвам за лице много висок фактор слънцезащитен крем Vichy Capital Soleil 50+. За сега съм много доволна. Тъй като кожата на лицето много ми се изсуши, след като попие слънцезащитеният крем отгоре си нанасям и дневен по-мазен крем. Не знам дали е правилно, но аз така се чувствам най-добре.

От вчера ползвам мляко за тяло Mustela против стрии. Още нямам впечетления, освен че мирише хубаво и попива добре. Показано е и с какви движения да се нанася на корема, краката и гърдите, което доста улеснява.

Момичета, някой водил ли си е ЖК в Токуда? Аз не мога да си намеря нормален гениколог, който да ме следи редовно. Бях при д-р Колева, но не съм особено впечатлена. След д-р Персенска и д-р Стаменов просто никой не ми се вижда приемлив  :balk_144: А последния път за едно УЗИ чаках 4 часа в Малинов и вече ми е неудобно, пък така и така трябва вече да се запиша някъде, където се предполага, че ще раждам...

Извинете за дългия пост! Успешна седмица на всички  :balk_7:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 06, 2008, 11:55:36 am
Аз ходех при Евтимова по ЗК, но понеже и аз след Стаменов бях свикнала на повече грижи, се записах и платено при Лазарова (ЖК-15 лв с УЗ). Добри впечатления имам от Кирякова, която след като родих идва на визитация и беше много внимателна. Най-много се записват при Диков, но доколкото разбирам, напоследък е много ангажиран.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ole в Март 06, 2008, 12:12:00 pm
Честита нова темичка!!! :)
Да се напълни бързо с много бременелки,
А на бременелките лека да е бременността!
На момичетата, които са на финала леко раждане,
здрави бебета и много красиви емоции!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Bijou в Март 06, 2008, 12:19:59 pm
Благодаря ти, Ани! И аз съм се записала на платен прием при Диков с идеята евентуално да раждам при него, но часът ми е за края на април - наистина е много натоварен.
Аз търся някой добър гениколог, който оперативно да ме следи на ЖК, да мога да ходя по-често, да ми пуска изследвания, да обеснява подробно  и т.н. :D Кирякова наистина изглежда симпатична в сайта им. Да взема да я пробвам...
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 06, 2008, 12:27:10 pm
Честита ни нова темичка!
На всички лека бременност и много усмивки.

И чакаме да се присъединят още нови бъдещи майчета. :D

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 06, 2008, 12:43:28 pm
Bijou , аз соколкото знам първо се нанася дневния крем и върху него се нанася слънцезащитния.

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pippi в Март 06, 2008, 13:29:22 pm
Bijou, аз раждах при д-р Диков и впечатлението ми е, че е прекалено зает, за да може да обърне подобаващо внимание на всичките си пациентки. не се съмнявам в професионализма му, със сигурност е много добър и с много опит, но от отношението му не бих казала, че съм във възторг :) може би и аз се бях "разглезила" от отношението и вниманието на д-р Владимиров (който всъщност едва ли е по-малко ангажиран).
от престоя ми в болницата най-много ми хареса д-р Кирякова и си ходя при нея на прегледи след раждането.

Честита ви нова темичка, лека и безобачна бременност и много нови бременелки да се присъединят!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 06, 2008, 16:45:53 pm
Честита нова темичка!!!
Дай Боже много нови попълнения да има!!!
На всички бременелки желая лека бременност!
На момичета наближили финала,нека той да е безпроблемен и
скоро да си гушкат живи и здрави съкровища!

(http://www.fantasygif.it/Fiori%20e%20Piante/Fiori/l12.gif)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 06, 2008, 17:25:59 pm
Pippi, д-р Владимиров д-р Диков ли препоръчва за раждане? Аз мислех да го питам вчера, но реших, че е рано и го оставих за другия месец. Обаче щом Диков е толкова ангажиран, май трябва да се действа по-отрано.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mpia в Март 06, 2008, 17:32:19 pm
Честита нава тема!
Да се напълни с много нови мами и бебета!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 06, 2008, 17:41:25 pm
Абе така като се замисля, ще взема и аз да се запиша при Кирякова. Наистина останах с много добри впечатления от нея. Герганова също обяснявше и беше внимателна, но понеже попаднах на нея по време на раждането и явно я събудих, беше малко кисела, та затова не можах да я харесам толкова. То няма начин в 02ч. през нощта да ме посрещне с ентусиазъм, предвид седалищното предлежание на бебката и всички останали показания за секцио... :?
Диков най-малко го видях да си следи родилките. Влезе веднъж за задължителната визитация и още веднъж да пита "момичета, как сте?", но иначе винаги като съм го срещала и преди, из кабинета за ЖК, е бил ведър и добронамерен. Лощото е само, че няма време...

Предния път пропуснах да пожелая темичката да се пълни само с новини за големи кореми! :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sunnyflower в Март 06, 2008, 18:27:39 pm
Честита ни нова темичка момичета. С пожелания да продължава да се пълни с все повече бъдещи мами.
Момичета мен ме хвана страхът и параноята от нещо и сега мира не ми дава. Значи ние живеем на квартира и от доста дълго време имахме проблем с банята, мухъл по тавана и падаща стара боя, подобна беше ситуацията и в спалнята с падаща боя и гипс. Просто бебчо наближава да се роди, немога да си позволя да живея с малко дете в такова състояние и вчера дойде един майстор да оправи банята и стените в спалнята. Накрая той боядиса банята с блажна боя. Знаете как неприятно мирише. След като той приключи и си тръгна аз веднага излязох навън за 2 часа за да не дишам изпаренията от прясна боя. След като се прибрах, немеришеше толкова силно, но все пак имаше миризма на блажна боя. Тук в Канада при някои апартаменти между стаите няма врати така е и нашия апартамент има врата само на спалнята. Мъжа ми спа в спалнята а аз спах във всекидневната и уж затворих банята да не ми мирише, но все си се усещаше миризма, а и апартаменчето ни е малко. Сега се притеснявам може ли да се случи нещо с бебо, дали съм го натровила, дали ще му стане нещо, защото все още си понамирисва леко. Четох из интернет че продължително излагане на миризми от блажна боя може да доведе до разни увреждания и сега съм в паника. Не съм била в пряк контакт с боята, не съм боядисвала аз и не мисля, че това е продължително излагане, но все си има изпарения които ме тревожат. Какво мислите момичета, дали има опсаност да съм навредила имате ли опит с такива ситуации.
Много се притеснявам.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 06, 2008, 19:23:50 pm
Bijou, така ти се радвааааааааам! Помня колко беше тъжно след успешната юлска серия, а при теб не се получи въпреки всичко. Много съм щастлива, че вдигна бързо глава и отново опита и Бог те благослови! Дано всичко е наред с теб и бебенцето и бременността ти да е лека! Обикновено д-р Стаменов насочва за ЖК към Тина Киркова, до скоро насочваше към д-р Гергов /лично аз съм доволна, но има спорни мнения/, а отскоро и д-р Ташков. Поне с тях знаеш, че няма да ти направят проблем за болничен, изследвания и т.н. Аз съм при д-р Гергов и пълни кръвни изследвания и урина ми се пуска всеки месец, всеки месец имам УЗ,за болничните - никакви проблеми. Самият доктор и акушерките ме питат кога са ми прегледите в Малинов за да ми планират консултацията, така че да има не повече от две седмици между прегледите.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 06, 2008, 19:46:49 pm
Аз лично не бих отишла в Т.Киркова, но може би има значение кой и при кого те праща там. Наскоро познат ми се оплака, как си е платила пакета за ЖК консултация там и като отишла със силни контакции, са я размотавали напред назад, без да и помогнат. Да не говоря за съвсем пресен случай, когато на друго момиче са му изтекли водите в 8 месец и са я държали един ден, преди да направят секциото, като са отказали да пристъпят към действия, преди да се внесат парите... 8O
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stankova в Март 06, 2008, 20:05:54 pm
Момичета,искам да ви благодаря за подкрепата,която ми оказахте по време на моята бременност и най-вече на финала!!! :bighug:
Да благодаря на Лара,че ви е съобщила  най-хубавата новината за мен-роди се синът ми Тодор на 01.03.08,с помоща на д-р Даскалов в клиника Селена!!!
Искам да им изкажа огромни благоданости на него и всички от АГ-клиника Селена!
Както можете да предположите секциото беше по спешност,оказа се че имам разкритие и запознала родова дейност,причинена от инфекция,заради това аз и малкия бяхме на антибиотици в болницата.Но най-важното е,че всичко завърши благополучно и от вчера сме си вкъщи!
Искам да пожелая на всички бременни мами,най-леката бременност и най-безпроблемното раждане на света!!!А на кандидат мамите в най-скоро време да видят двете чертички и да бъдат много,много щастливи!!! :bighug:


Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Shakira25 в Март 06, 2008, 20:28:37 pm
Добре до6ла отново станкова радвам се ,4е вси4ко е минало добре за теб и беб4ето  :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: aneliarousseva в Март 06, 2008, 20:42:48 pm
Честита ни нова тема !!!
Сланчегледче не се шашкай,бойте който се използват са не токсични и обикновенно не миришат но в предвид бременоста .......какво да се прави чуствителни сме си  :lol:
След като преспа имаше ли подуване на лице или нещо подобно ?
Аз съм в САЩ и тук като си на квартира не ти позволяват да си боядисваш с каквото ти падне и са много стриктни .......споко нищо му няма на бебчо а и на теб надявам се !!!! :)

Станкова да тие честит Тодор!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Виктория в Март 06, 2008, 20:50:22 pm
4естита нова тема и от мен с пожелания за много нови попълнения,много хубави новини,и мнооого здрави беб4ета!!!(http://www.fantasygif.it/Smiles/Smiles/a2001.gif)
Станкова радвам се 4е сте си ве4е вкъщи и вси4ко е добре с теб и малкия юнак, пожелавам ти и за напред да е така!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pippi в Март 06, 2008, 21:16:16 pm
Pippi, д-р Владимиров д-р Диков ли препоръчва за раждане? Аз мислех да го питам вчера, но реших, че е рано и го оставих за другия месец. Обаче щом Диков е толкова ангажиран, май трябва да се действа по-отрано.

да, поне на мен ми препоръча него. няма значение кога ще му се обадиш, като му кажеш, че д-р владимиров те праща, не чакаш месец за час, може да се видите още на следващия ден или когато ти решиш. в това няма никакъв проблем :)
друг е въпросът за вниманието - всеки път на прегледите му казвах, че съм пациентка на д-р Владимиров, питаше ме дали съм с инвитро, аз му обяснявах, че съм имала други проблеми и така... по време на раждането ми се накара, че не съм му казала, че съм имала стерилитет, щото той ако знаел, иначе щял да процедира. така че ако ходиш при него, наблегни на това ;)
иначе пак казвам - в професионализма му не се съмнявам.

Станкова, честит син! да е жив и здрав и много да ви радва![/color]
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 06, 2008, 21:49:23 pm
Станкова честита ти радост! Да сте здравички и много щастливи цялото семейство! Весело и безгрижно детство на малкия Тодор!  :balk_16:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kassi в Март 06, 2008, 22:03:24 pm
Привет на всички бъдещи мами! Желая ви най-хубавите месеци до финала. Бъдете щастливи, момичета! Ще чета отново с интерес темата ви :D.

Станкова, радвам се, че сте добре. Много гушки на малкия Тодор!  :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mariposa в Март 06, 2008, 23:14:16 pm
Станкова, честито ти синче! Да ти е живо и здраво и много да те радва!
Вече си имаме адашче сред зачатските бебоци :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ole в Март 06, 2008, 23:47:11 pm
Честита рожба Станкова!!!
Да ви е жив и здрав юнака и
много да ви радва!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 07, 2008, 07:15:20 am
Станкова честита ти радост!
Да сте здравички и много щастливи цялото семейство!


(http://img246.imageshack.us/img246/2361/jez25yf5.gif)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Lara в Март 07, 2008, 09:38:22 am
Станкова, :bighug: :bighug: :bighug:
Много се радвам, че с бебоче Тодор вече сте си вкъщи! Бъдете здрави и щастливи!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kit kat в Март 07, 2008, 10:16:25 am
станкова,честито и от мен!бъдете живи,здрави и мнооого щастливи с малкия юнак
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 07, 2008, 10:25:30 am
Честито ти детенце Станкова.
 :PДа сте живи и здрави цялото семейство и много, много щастливи!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 07, 2008, 10:40:29 am
Станкова добре дошла отново сред нас, вече като щастлива мама! Най-хубавото тепърва предстои ;)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: st в Март 07, 2008, 11:06:05 am
Станкова, честита ти рожба! :D
Да сте много здрави и щастливи цялото семейство!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mpia в Март 07, 2008, 11:09:43 am
Да е жив и здрав малкия юнак!
Честита радост и бързо въстановяване на Станкова!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 07, 2008, 12:10:48 pm
Pippi, благодаря ти за инфото  :D Значи има време да реша кой да бъде.
stankova, честита ти рожба. Сигурна съм, че ще ти донесе много щастие  :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: dеkki в Март 07, 2008, 12:39:48 pm
Станкова, честит ти син! Да е жив и здрав и много да ви радва!  :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Виктория в Март 07, 2008, 14:06:43 pm
 Моми4ета взех си изследванията за антитела отрицателни са (-) така ли трябва да е!?Не ми се смейте на въпроса :oops: :ask: :balk_56: Благодаря предварително!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: assya_f в Март 07, 2008, 14:16:15 pm
  Станкова честит син, да ти е жив и здрав!!!

  Вики, нали говориш за антителата във връзка с отрицателния Rh, да трябва да са отрицателни  :D И аз ще трябва да ги изследвам.
  Вчера доктора се гони с бебока уж , за да видим момче ли е момиче ли е, но мъника не се дава лесно  :D и след 30 мин. гонене, казах на доки да си гледат пишоците следващия път  :D

     лек ден на всички
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Виктория в Март 07, 2008, 14:20:34 pm
Да Ассс то4но за това говоря благодаря ти ве4е се успокоих 4е вси4ко е наред!!! :D
 Аз сега нямам търпение да дойде 26 4е тогава сме на консултация дали ще се покаже и нашето срамежливо беб4е какво е!!! :lol:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Bijou в Март 07, 2008, 15:32:20 pm
Сега се притеснявам може ли да се случи нещо с бебо, дали съм го натровила, дали ще му стане нещо, защото все още си понамирисва леко. Четох из интернет че продължително излагане на миризми от блажна боя може да доведе до разни увреждания и сега съм в паника.
Според мен не бива да се притесняаваш. Според мен под "продължително излагане" се има предвид повече от един ден да дишаш боя и то пряко. Освен това в Канада поне има чист въздух. Тук в София продължително се излагаме на какво ли не  :balk_153:

Станкова, честит син Тодор! Идва именния му ден. Преданията разказват, че на този ден светецът обличал девет кожуха и отивал при Бога да проси за лято. Пожелавам вечно лято в сърцето му и винаго да гледа от слънчевата страна на нещата!

Вера, благодаря ти за хубавите думи.

Благодаря и за препоръките, записах час при д-р Кирякова. За инфо платени часове има за края на март, а по ЗК за края на април  8O
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 07, 2008, 15:37:33 pm
Да се включа и аз в новата темичка.
Станкова, честит ти малък юнак! Да порасне голям, добър и силен!
Аз последните дни съм повече на леглото, защото започна да ме боли корема и да се втвърдява малко. Започнах да се плаша, че няма да устискам до деветия месец  :? Вече започнах да се моля да стигна до седмия... Нормално ли е едното бебенце да го усещам по-рядко? Ох, май започна да ме хваща параноята...
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 07, 2008, 15:41:33 pm
Станкова, честита ви рожба! Да расте здрав и силен мъж!

Мими, нормално е. Аз в твоите седмици имах доста силни контракции, без болка обаче. Но бяха чести, около 5-6 на час. Тогава ми назначиха магнерот-а 3*2 и се успокои положението. Естествено, че ще устискаш! Не си мисли такива неща, почивай повече. Всички сме имали такива страхове, но слава Богу не се случват.
Също така е нормално едното бебенце да го усещаш повече или да са активни по-различно време. Те са си отделни личности с различен темперамент, освен това има значение разположението им, както и това на плацентите.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ElyG в Март 07, 2008, 16:34:36 pm
Здравейте, аз съм съвсем нова тук. Надявам се да намеря подкрепа при вас. Имам нужда да споделям с някой минал по трудния път,по който ни е вървяхме цели 7 години. Първият преглед при доктора изпари голяма част от обхваналата ме еуфория, след научаването на радостната вест. Аз съм в седма г.с. а ембриончето е в 6-та и сега се притеснявам да не е спряло развитието си. Вие как мислите? :ask:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Bijou в Март 07, 2008, 16:45:13 pm
Хей, не се притеснявай излишно!  :balk_602:
Много често УЗИто не отчита с точност седмиците. Аз в началото вървях с 5 дни назад, и после изведнъж станах с 6 дни напред. Една седмица не е въобще повод за притеснение. Важно е сърчицето да бие. Стискам палци бременността ти да протече успешно до края!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ElyG в Март 07, 2008, 16:57:37 pm
да ама сърчице не се видя :( :( :(
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Виктория в Март 07, 2008, 17:01:02 pm
Първо  :welcome_1: legeo съгласна съм с Bijou понякога наистина не от4ита правилно в коя то4но седмица е плода така 4е из4акай до следващия преглед изненадата може би да е огромна ,пожелавам ти леко бременеене и се успокой!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 07, 2008, 17:01:51 pm
в 6та седмица е рано да се види. Спокойно!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 07, 2008, 17:38:12 pm
legeoпривет!Желая ти лека и безпроблемна бременност!
Как то ти казаха момичета не се тревожи ....има време да расте бебка.
по-важното е да има пулс и да се развива.Прио някои в начало вървят малко по-малки с около 1 седмица но после наваксват . :DТака че спокойно.Стискаме палци всичко да е наред! :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 08, 2008, 00:03:08 am
Legeo, добре дошла!
При мен макар и двамата да бяха на еднакъв брой клетки трансферирани, на първия преглед единия беше видимо по-голям от другия. В шеста седмица са не повече от 4-5 мм и не е трудно да се направи грешка при измерването.
Лека бременност и здраво бебенце!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi7 в Март 08, 2008, 08:16:29 am
Legeo, леки :cloud9:и на финала здраво бебче.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ElyG в Март 08, 2008, 13:41:55 pm
Честит 8 март!
Бъдете здрави, щастливи и обичани!

Благодаря ви за подкрепата, сега се чувсвам по-спокойна. Пожелавам ви една много специална вечер с любимия!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: minie_mouse в Март 08, 2008, 15:48:04 pm
И аз да наредя страхливи 2-3 реда тука...
Имам бледа 2-ра чертичка, но го отдавам на  много ранната ми проверка. Имам къс цикъл,25 дневен, трябваше вчера да ми дойде, не дойде, но ми маркира еднократно бледо кафяво петънце.
Сега като ми е така къс  цикъла след 10 дни ли да ходя на лекар или по-късно...Сещам се за мисед-а ми и тръпки ме побиват, ама  дано тоя път да съм късметлийка.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: aneliarousseva в Март 08, 2008, 16:12:52 pm
Честит 8 март !!!
Момичета ,бъдете все така хубави ,упорити и обичани !!!

Mini_mouse,първо не позволявай на страховете да те завладеят ......важно е че имаш положителен тест !!!!
Ако бремеността е естествена след 10 дни  е добре ще могат евентуално да видят къде е бременоста и ........
Ако бременоста е следствие на процедура -трябва да са ти казали кога да се явиш на проверка .....
Честито мила и много се пази сега !! :P
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: minie_mouse в Март 08, 2008, 16:33:22 pm
Анелия, 'естествена' е бременността :).
Бяхме подновили опитите преди няколко месеца...За кой ли път.
Ако питат мене още днес искам да ме прегледат, но няма да има обективни диагнози. След 10-тина дни тогава ще ходя.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: viketo в Март 08, 2008, 17:00:49 pm
mini_mouse, имаш стиснати палци от мен и на краката. познато ми е чувството да се радвам ли да плача ли на втората бледа черта. силно се надявам да има успешна бременност. и да ти кажа не се притеснявай, думите ще са напразно. този кошмар го изживях цял месец декември... да повярвам ли, няма ли да е същото, да се надявам ли ... аз се надавам тази бременност да е успешна за теб!  :crossfingers:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 08, 2008, 18:21:32 pm
legeo, добре дошла  :D
minie_mouse, ако имаш "излишни пари" може да пуснеш бета-ЧХГ през ден. Струва около 20 лв. Трябва да е нарастнал 2 пъти, ако се развиват добре нещата. А, между 1000 и 2000 може да се види точката и на УЗИ. Стискам палци  :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: alex_jp в Март 08, 2008, 18:40:23 pm
Може ли и аз при вас? :oops: Още е много рано, но не се сдържах. Дано всичко да е наред!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: viketo в Март 08, 2008, 18:45:18 pm
Може ли и аз при вас? :oops: Още е много рано, но не се сдържах. Дано всичко да е наред!

 :welcome:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Black_rose в Март 08, 2008, 19:36:43 pm
И аз да наредя страхливи 2-3 реда тука...
Имам бледа 2-ра чертичка, но го отдавам на  много ранната ми проверка. Имам къс цикъл,25 дневен, трябваше вчера да ми дойде, не дойде, но ми маркира еднократно бледо кафяво петънце.
Сега като ми е така къс  цикъла след 10 дни ли да ходя на лекар или по-късно...Сещам се за мисед-а ми и тръпки ме побиват, ама  дано тоя път да съм късметлийка.
Ей, сладур......няма да ти казвам как съм стиснала всички възможни палци.
С теб съм. Ще се моля всичко да е на ред.
Не мисли за миналото сега, обърни поглед към бъдещето. . .
Прегръщам те силно мила моя мишчице  :)

(http://sl.glitter-graphics.net/pub/912/912912cei0jko3cd.gif)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Nadyn в Март 08, 2008, 21:57:08 pm
Да е на късмет новата темичка, и да се напълни многооооооо!

minie_mouse, стискам палци мила, дано всичко се развие както трябва!

alex_jp, много се радвам и теб да видя тук!

Моля се за вас, момичета! Вярвам в успеха ви!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ole в Март 08, 2008, 22:52:15 pm
minie_mouse стиснати палци и от мен
и дано всичко е наред!!!

alex_jp, добре дошла и на теб пожелавам
всичко да е ок!!!

И аз като Надин вярвам в успеха ви!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: nia72 в Март 08, 2008, 23:52:15 pm
хей Мини Маус,страхотно е това което чета.никакво гледане назад, само напред.този път няма да е като предишния.и не вярвам да има втора черта от рано направен тест. :balk_21:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 09, 2008, 07:40:40 am
minie_mouse :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Bora82 в Март 09, 2008, 09:06:43 am
Ей, Мини Маус, страхотни новини  :D само смело и спокойно - всичко ще бъде наред  :D

Алекс, късмет и успех до края и на теб!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mishanta в Март 09, 2008, 11:04:40 am
:hug2:Миниии Маус, скоро си мислех къде се загуби!
Радвам се безкрайно за повода и темата в която пишеш!

(http://teddy.kissdesign.ru/teddy/image/t5.gif)

Ще ви стискам палци на теб и Алекс!

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: minie_mouse в Март 09, 2008, 11:20:24 am
Ох, момичетааааааааааа, не съм се затрила,  само писането поразредих, нямаше какво да пиша.Ставаше ми топло и приятно за тези, станали мами и мъчно за другите-неуспели засега...
Мъжът ми много пътува, та нямаше как да "резервирам" овулация за него.
Нямам търпение да ида на лекар след 10 дни.
На  момичетата, които все още са на "пътя  към успеха" искам да кажа-нито сте стари,нито сте по-малко жени от другите, ще стигнете върха!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 09, 2008, 13:22:47 pm
minie_mouse ,
стискам силно палци! Дано мечтата ви се сбъдне!

alex_jp
добре дошла сред нас!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 09, 2008, 16:49:34 pm
Честито и добре дошли на новите бъдещи мами! Много се радвам, че темата се пълни с нови момичета :lol:

Днес  се отбих и в кварталния магазин и ... О, чудо! Пуснаха ме да прередя опашка от 10 човека! :lol:  Преди мен имаше две баби, едната съвсем неслучайно я подпрях леко с шкембата, обърна се и ме видя, обаче нищо. И след малко, една жена, която може би беше трета след мен, явно ме е видяла с големия корем. Та таз жена ме хвана  за ръката, примъкна ме на касата директно и вика на цялата опашка "Нали нямате нищо против, жената да мине отпред?"  :lol:  Много мило ми стана.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: minie_mouse в Март 09, 2008, 16:53:51 pm
Днес  се отбих и в кварталния магазин и ... О, чудо! Пуснаха ме да прередя опашка от 10 човека! :lol:  Преди мен имаше две баби, едната съвсем неслучайно я подпрях леко с шкембата, обърна се и ме видя, обаче нищо. И след малко, една жена, която може би беше трета след мен, явно ме е видяла с големия корем. Та таз жена ме хвана  за ръката, примъкна ме на касата директно и вика на цялата опашка "Нали нямате нищо против, жената да мине отпред?"  :lol:  Много мило ми стана.
:lol: :lol:
О,да!Малко привилегии.Аз съм ходила с мои бременни приятелки, та и аз намазвах покрай тях бързото пазаруване. :lol:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 09, 2008, 19:39:45 pm
Добре дошли на новите момичета! Лека и спокойна бременност, само позитивни мисли и много усмивки! :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 10, 2008, 00:51:16 am
Момичета имате ли представа при какви стойности на TSH има опасност за бебето? Аз следя всеки месец от началото на бременността и пия L-thyroxin 50 по 1т. дневно, като миналия месец беше 1,58 /0,34-5,5/, а сега е 3,13 и док каза да увелича малко дозата на хаповете, макар да е в граници. Имам пълно доверие на лекаря си и вече изпълнявам новата схема, но се притеснявам дали това повишение на TSH може да повлияе на бебчо, как мислите?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 10, 2008, 07:37:52 am
Добро утро,ето че дойде и новата седмица!
Броя седмици,и благославям всяка изминала седмица!
Желая ви най-хубавите месеци до финала.
Нека Богородица да е с вас
и да пази малките слънчица които растат в вас!

(http://www.fantasygif.it/Smiles/Smiles/FLASHI1223.gif)

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 10, 2008, 12:39:04 pm
Добро утро,ето че дойде и новата седмица!
Броя седмици,и благославям всяка изминала седмица!
Желая ви най-хубавите месеци до финала.
Нека Богородица да е с вас
и да пази малките слънчица които растат в вас!

(http://www.fantasygif.it/Smiles/Smiles/FLASHI1223.gif)



И в теб! :D
И аз съм така, Ади. При мен всяка събота започва новата седмица от бременността и я чакам с нетърпение и благодарност.

Мая, ТСХ- то при бременност трябва да е около 1 и дори под 1.
Моето ТСХ, на последното изследване беше 0.03 и лякарят ми каза, че е идеално.
При стойност около 3 не е опасно за бебчо, но трябва да се вдигне малко дозата /както ти е казал и твоят лекар/, защото нуждите на организма от този хормон се увеличават с напредване на бременността и, ако се вдигне още може да стане опасно.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ole в Март 10, 2008, 13:05:02 pm
Здравейте и от мен!!!
Ади, пожеланието е страхотно, дай боже на всички ни!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kali76 в Март 10, 2008, 13:13:46 pm
При мен TSH-то е 0,9,но и на мен ми изписаха лекарства...доста се притеснявам :oops:ТАТ-а и МАТ-а са доста нагоре...но разчитам на компетентното мнение на Д-р Тодорова
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 10, 2008, 13:38:38 pm
При мен TSH-то е 0,9,но и на мен ми изписаха лекарства...доста се притеснявам :oops:ТАТ-а и МАТ-а са доста нагоре...но разчитам на компетентното мнение на Д-р Тодорова
Тодорова е много много добър специалист,не се притеснявай с добри ръце си! :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 10, 2008, 14:42:11 pm
galli благодаря ти миличка! Сега се чудя дали да чакам следващия месец или по-рано да направя ново изследване, да видим дали не трябва още да увелича дозата на хаповете.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 10, 2008, 14:48:49 pm
Мая, ти сега на каква доза си и от колко време?
На ТСХ-то е нужда поне 30 дни прием на Л-тироксин, за да се повлияе.
Ако скоро си променила дозата, няма смисъл да изследваш хормона. Изчакай да мине 1 месец от както си на новата доза и тогава.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 10, 2008, 14:50:00 pm
Мойто ТСХ се оказа над 5. Лекарката ми изписа Л тироксин 50 и ми каза че трябва да го смъкнем ТСХ под 1.
ТАТ и МАТ са ми доста високи,но при правилно лечение няма страшно.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 10, 2008, 14:57:14 pm
Гали, от година и половина пия по 1 табл. дневно, а от няколко дни през ден пия допълнително още половин таблетка. Как мислиш дали е достатъчно?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: zeituni в Март 10, 2008, 15:09:43 pm
Здравейте!
Реших най-накрая да се разпиша тук, макар че редовно ви чета.
Незнам колко редовно ще пиша, но се надявам и аз да ви бъда полезна.
Дано в този подфорум има все повече хора и всички стигнем до финала.
На мен сърцето ми още е свито и непрекъснато намирам за какво да се притеснявам.
Но пък и вярата ми е голяма.
Много усмивки ви желая!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 10, 2008, 15:11:58 pm
Добре дошла в най-хубавата темичка!  :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Ganka в Март 10, 2008, 15:41:06 pm
Дани, много се радвам за теб! Стискам ти палци и никакви лоши мисли не са позволени!
Алекс - късмет и лека бременност до края!
Цейтуни, да е лека до края, здраво бебе и прекрасна среща!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 10, 2008, 15:51:46 pm
Гали, от година и половина пия по 1 табл. дневно, а от няколко дни през ден пия допълнително още половин таблетка. Как мислиш дали е достатъчно?

Незнам , мила.
Лекарят ти ще прецени.
Аз пия по 150мг. дневно Л-тироксин, а преди да забременя беше по 100мг. И въпреки, че ТСХ- то ми в момента е много ниско лекаря не ми намали дозата.

zeituni,
добре дошла при нас! :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 10, 2008, 17:34:31 pm
zeituniпривет мила! :DЖелая ти лека и безпроблемна бременност! :D
Не само твоето сърце е свито :D,при всички ни е така :D........как то написах днес.........Броя седмици,и благославям всяка изминала седмица!
трябва да вярваме ,че всичко ще мине благополучно!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kit kat в Март 10, 2008, 18:08:48 pm
и аз още ги броя момичета :lol:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: aneliarousseva в Март 10, 2008, 18:24:46 pm
И аз ги броя седмиците ..... :lol: колко са минали и още колко ми остават да преборя!!! :lol:
Страхове кой ли няма ......ами те продължават докато израснат децата и след това ......та няма свършване май.. 8)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: meli_81 в Март 10, 2008, 18:35:53 pm
Здравейте, нова съм сред вас,дойде момента и аз да пиша тука, днеска за първи път бях на преглед, и видяхме плодния сак  :), този момент не може да се опише с думи и вие сте го изпитали и знаете, надявам се че ще ме приемете сред вас. От сега  ви благодаря и ви  :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ole в Март 10, 2008, 18:40:11 pm
Добре дошла Мели_81!! :D
Лека бременност, по-малко притеснения,
повече усмивки и на финала здраво бебче!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 10, 2008, 18:57:06 pm
zeituni, meli_81 добре дошли в най-хубавата темичка! Лека и безпроблемна бременност момичета и по-малко притеснения! Хубаво е че ставаме все повече! :D
galli засега ще карам по тази схема, предполагам, че и док ще иска да види следващи резултати за да прецени дали да увеличавам още дозата.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 10, 2008, 18:59:04 pm
Добре дошли на новите бременелки :welcome_1: Притесненията всички си ги носим, няма как :) Пожелавам на всяка една от нас да са безпочвени.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: joshi в Март 10, 2008, 19:03:50 pm
Мини Маус,Алекс,много се радвам, че ви виждам в тази тема :).
О,спомням си и аз как се радвах на всяка отминала седмица.После пак ще следите седмиците и месеците и ще се радвате на развитието на вече родилите ви се бебета!Те също много бързо се развиват и растат!
Мая_ст, на мен д-р Тодорова ми каза, че в началото на бремеността ТСХ е хубаво да е до 1,5.Имайте предвид,че лятото нуждата от хормона не е толкова голяма.По време на жегите дозата ми беше намалена.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 10, 2008, 19:29:47 pm
zeituni,  meli_81 добре дошли! Лека бременност и здрави бебенца  :D!

Аз всеки вторник тържествено обявявам на милото: Днес навършихме ...-та седмица, започваме ...-та! Чакам го с нетърпение вторника, макар около него винаги да се появява нова болежка :wink:
Утре ще навърша 35-та, а ще започнем 36-та :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: joshi в Март 10, 2008, 21:22:16 pm
Вера, и моят ден беше вторник :).А от тази седмица, в която влизаш ти утре, аз започнах да усещам наближаването на събитието.А навлизайки в 37г.с. си приготвих чантичката :wink:.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 10, 2008, 21:39:34 pm
  meli_81 привет! :Dжелата ти леко бременеене!

Аз всеки вторник тържествено обявявам на милото: Днес навършихме ...-та седмица, започваме ...-та! Чакам го с нетърпение вторника, макар около него винаги да се появява нова болежка :wink:
Утре ще навърша 35-та, а ще започнем 36-та :)
и аз чакам всеки вторник :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Lara в Март 10, 2008, 21:50:52 pm
legeo,alex, zeituni, meli_81 добре дошли!!! Лека и спокойна бременност ви желая! :bighug:
minie_mouse,от сърце стискам палци!!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Lina2 в Март 11, 2008, 08:35:13 am
Добре дошли на новите момичета! Желая Ви леки, безпроблемни и изпълнени с много положителни емоции 9 месеца!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 11, 2008, 10:31:08 am
zeituni,  meli_81 добре дошли! Лека бременност и здрави бебенца  :D!

Аз всеки вторник тържествено обявявам на милото: Днес навършихме ...-та седмица, започваме ...-та! Чакам го с нетърпение вторника, макар около него винаги да се появява нова болежка :wink:
Утре ще навърша 35-та, а ще започнем 36-та :)

И аз така, ама вече от другия бряг броя седмичките  :D Току що обявих на свекървата: " днес навършваме 2 седмици"... :wink:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mismi в Март 11, 2008, 11:15:03 am
Ето ме и мен с новини.Вчера беше първият ми преглед и се видя хубаво плодно сакче.Само едничко е ,а ми върнаха четири.Не успях да се класирам за близнашката тема,ама нищо-следващият път.Не се чуха тонове и ще ходя пак след седмица.Дано всичко да е наред.Кажете ми,ако стимулацията ми е започнала на 28-ми януари,а трансфера е бил на 14-ти февруари,то вчера трябва да съм била първи ден от 7г.с..Правилно ли изчислявам и наистина ли е рано още да се чуе сърчицето.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 11, 2008, 11:25:59 am
Ето ме и мен с новини.Вчера беше първият ми преглед и се видя хубаво плодно сакче.Само едничко е ,а ми върнаха четири.Не успях да се класирам за близнашката тема,ама нищо-следващият път.Не се чуха тонове и ще ходя пак след седмица.Дано всичко да е наред.Кажете ми,ако стимулацията ми е започнала на 28-ми януари,а трансфера е бил на 14-ти февруари,то вчера трябва да съм била първи ден от 7г.с..Правилно ли изчислявам и наистина ли е рано още да се чуе сърчицето.


В никакъв случай не си в 7ма седмица.Моя трансфер беше преди твоя / на 6.02/ и съм още в 6та седмица.  :lol: Кажи кога ти беше последната менструация и ще ти кажа в коя седмица си.А размера на сакчето казаха ли ти?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kassi в Март 11, 2008, 11:31:19 am
Ето ме и мен с новини.Вчера беше първият ми преглед и се видя хубаво плодно сакче.Само едничко е ,а ми върнаха четири.Не успях да се класирам за близнашката тема,ама нищо-следващият път.Не се чуха тонове и ще ходя пак след седмица.Дано всичко да е наред.Кажете ми,ако стимулацията ми е започнала на 28-ми януари,а трансфера е бил на 14-ти февруари,то вчера трябва да съм била първи ден от 7г.с..Правилно ли изчислявам и наистина ли е рано още да се чуе сърчицето.


Възможно е. А също е възможно и да видиш две туптящи сърчица като мен.  :D Успеееех!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kassi в Март 11, 2008, 11:34:25 am
zeituni,  meli_81 добре дошли! Лека бременност и здрави бебенца  :D!

Аз всеки вторник тържествено обявявам на милото: Днес навършихме ...-та седмица, започваме ...-та! Чакам го с нетърпение вторника, макар около него винаги да се появява нова болежка :wink:
Утре ще навърша 35-та, а ще започнем 36-та :)

Вера, и при мен вторника беше преломния ден в новата седмичка. Родих в понеделника преди да вляза в 37-а.  :D

Добре дошли на новите бременелки!  :lol:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 11, 2008, 11:37:02 am
Мисми,ето ти калкулаторче. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=809&Itemid=77 (http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=809&Itemid=77)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 11, 2008, 11:44:49 am
Пуки, кротна ли се малко?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 11, 2008, 11:56:26 am
Пуки, кротна ли се малко?
Ми нямам избор. :lol: Този петък съм пак на преглед и ще видим.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mismi в Март 11, 2008, 12:10:43 pm
Пуки,как да смятам от първи ден на последен цикъл като на мен ми дойде за последно на 8-ми януари-ден след поставяне на диферелина.Мисля си,че за първи ден от ПРМ трябва да броя първият ден на стимулацията.
По този калкулатор ми излиза 6с. и 1д-не е ли същото като първи ден от седма седмица?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 11, 2008, 12:23:29 pm
Да, 6та седмица и 1 ден си. Гледа се навършена седмица,тоест си  6та седмица.Четох доста спорове по това на едно място и повечето твърдяха това. Но и мамите тука ще имат повече опит,така че ще дадат мнение.
Сърчице ще чуете другата седмица,сега може ако отидеш на 4Д,и да ти кажа струва си изживяването.Сърчицето се вижда ясно как тупти. :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 11, 2008, 12:30:52 pm
mismi, за да ти е по-лесно да се ориентираш вземи датата на пункцията като дата на овулацията. Т.е в класическия случай като дата за ПРМ трябва да вземеш 14 дни назад от датата на пункцията. Някои смятат според датата на трансфера, но аз лично така се водя, защото при трансфера все пак ембриона е н-дневен и реалното оплождане е станало в деня на пункцията.

Ако са ти трансферирали на втори ден /14ти февруари/, то следва че за ПРМ трябва да смяташ 29 януари, т.е излиза ти "овулация"/пункция на 12-ти февруари и трябва да си в 6 г.с и 0 дни.

Пуки, стискам палци за петък, всичко да е наред и да си отпуснеш малко сърцето. То си е почти мисията невъзможна, но все пак добрите новини са окуражаващи.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mismi в Март 11, 2008, 13:04:55 pm
Благодаря ти,Вера.Точно на 12-ти ми беше пункцията и така ще броя вече.
Пуки,много ти стискам палци и се моля това да е последното притеснение около бременноста ти и всичко да е наред.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 11, 2008, 13:07:26 pm
Другият начин е като от датата на трансфера се върнат 14 дена назад. Обаче според мен, моят си начин е по-правилен  :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: White в Март 11, 2008, 14:50:12 pm
Другият начин е като от датата на трансфера се върнат 14 дена назад. Обаче според мен, моят си начин е по-правилен  :lol: :lol: :lol:
И аз смятам деня на пункцията за ден на Ову. При всеки друг вариант ми се губи логиката. :D
Тооооолкова ви се радвам на пълната темичка.Здрави мами, растящи кореми и ритащи крачета.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ElyG в Март 11, 2008, 15:05:11 pm
Здравейте и от мен за днес. И аз имам проблем със сметките. Тия гестационни седмици са ми мътна и кървава :D.
Утре съм на преглед - стискайте ми палци този пут да видим сърчице. От 4 дни взе да ми се гади - надявам се това да е добър знак - щом ми се гади значи малкото човече би трябвало да се развива... Дано.... Успех на всички  в сметките :D :D :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 11, 2008, 15:32:00 pm
mismi ето ти един IVF калкулатор......http://www.ivf.ca/calcu.htm (http://www.ivf.ca/calcu.htm) :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 11, 2008, 16:52:09 pm
Аз броих деня на инсето за ден на овулацията. Гинекологът ми, деня на ПРМ  :?
В клиниката на Стаменов имаше едни календарчета на СиБанк, по тях човек може добре да се ориентира...
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: minie_mouse в Март 11, 2008, 17:35:29 pm
И аз намерих едно калкулаторче, последната М беше на 11.02, значи че моето бебче трябва да е скорпионче, ревнало на 17-ти ноември. :lol:/Така е,нали? Не съм объркала сметките или зодията?/ :lol:
Ранните симптоми все са ми били  далечни и съм ги отдавала на внушението на жената.Но сега....  нищо не усещам,ама нищичко,даже гърдите ми не са напрегнати.Трябва ли да се притеснявам?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Теоха в Март 11, 2008, 18:20:08 pm
Момичета, толкова се радвам на новите бременелки!Честито и само вяра!Имам чувството,че тая година е година на бебетата инвитро/или инсе,или икси/..Дали защото и аз съм от тях..
Ние днес видяхме колко е пораснала нашата красавица.Цели 600г.Винаги е толкова вълнуващо.Вече видях на екрана крачетата,които ме ритат и ръчичките които ръкомахат и пръстчетата,които плетат..И започват едни мечтиии!
Оставете страховете си- дайте да мечтаем..Да е светло!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: SummerSun в Март 11, 2008, 18:55:13 pm
Честито на всички!
Бройте ме и мен ...  :D :D :D

По мои скромни сметки точно визам в 9та седмица ...
Чакам с нетърпение да ми мине гаденето и да ми се върне апетита, защото съм отсланала 2 кг. Обаче за сметка на това си имам коремче preggo Мисля, че гледката е интересна, ръст 175, 53 кг и коремче ...

Пожелавам на всички леко бременеене, чета ви и ви се радвам многоооо!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 11, 2008, 19:04:17 pm
SummerSun :welcome:
minie_mouse, не всички имат симптоми. Нека липсата им не те шашка. Зная, че е по-успокоително като усещаш симптоми, но какво да се прави  :?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Виктория в Март 11, 2008, 20:09:08 pm
Ей 4е много попълнения!!! :D 4естито на вси4ки нови бъдещи мами,леко бременеене и красив финал!!! :wink:
 Моми4ета аз пък да ви се похваля усещам бебо ве4е доста по ясно от 4-5 дни направо се разтапям от кеф,4увството е неописуемо!!!(http://www.fantasygif.it/Smiles/Smiles/FULL_O2204.gif)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 11, 2008, 20:18:59 pm
SummerSun привет!Леко бременеене! :D :D :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Марито в Март 11, 2008, 22:56:39 pm
Ей малкото Маусче аз изпуснала ли съм нещо 8) 8) 8)
Много гушки и целувки от нас и да знаеш, че всичко ще е ок! :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: steissy в Март 11, 2008, 23:05:31 pm
Да не изоставам от колектива, момичета бройте ме и мен . :D

Лека и безпроблемна бременност пожелавам на всички.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sany в Март 12, 2008, 04:01:15 am
Момичета моля ви помагайте, имам някакво течение което е като вода, но е много слабо само когато стана от сън и е около 5 капки , винаги е когато стана от сън и спира веднага. Някоя от вас имала ли е подобно нещо? мисля да кажа на док , но ще съм при него чак другата седмица .Благодаря ви много. целувки
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 12, 2008, 08:54:47 am
Ехааааа, всеки ден поне по две нови момичета се записват! Супер! :balk_16:
minie_mouse, твоето както и да го мисля, все скорпионче излиза. Много убави хора сме и най-силното ни качество е скромността  :balk_101:
Теоха, очаквай скоро време да ти проплъзва я краченце, я лакътче по коремчето. Много е готино  :D.
sany , през цялата бременност съм с такова течение. Всеки месец пускам МБ и е чиста. Воднисто е и обикновено е по-силно е сутрин като стана. Моят съвет е да го контролираш с периодични МБ, както и да не ползваш ежедневни превръзки, а по-често да сменяш бельото. За предпочитане е памучно.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 12, 2008, 09:17:21 am
Лелееее... супер! Темичката ни се напълни с нови бъдещи мамчета.
Леко бременеене на всички и само положителни емоции!  :balk_5:

Вики, наистина чувството е невероятно! :D Аз усещам вече моят младеж как се движи, а не като в началото само почукване.

Сани, и при мен има такова воднисто течение, сутрин. Мисля, че е нормално при бременност, защото и моята микробиология е чиста. Но за всеки случай както те е посъветвала Вера, пусни едно изследване.

Слънчев и усмихнат ден на всички!  :sunshine:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: st в Март 12, 2008, 09:20:39 am
Лелеее колко нови момичета са се записали :D
Честито на всички, лека бременост и още повече да се пълни тази тема :D

Sany и при мен има слабо течение, но е както казваш еднократно, при мен се получава, когато съм походила  малко повече. МБ ми беше чиста, а моята гинка от ЖК ме убеждава, че било нормално това за бременността.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: dеkki в Март 12, 2008, 09:40:49 am
И аз съм точно с такова воднисто течение и много се шашках, но явно че е нормално.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 12, 2008, 09:53:40 am
Даже знам, че е добре. Защото така се прочиства влагалището от евентуални болестотворни организми, един вид защитен механизъм е. Но за всеки случай, се контролирайте с МБ.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 12, 2008, 10:15:31 am
Момичета и аз съм с такова воднисто течение.
От началото на бременността съм с такова.
Уж било нормално при бременност.
Освен него имам и отврене навреме бяло течение без мирис.
Микробиологията ми беше чиста.
Много се изненадох, защото аз често имам гъбички, че дори месец преди да забременя лекувах ентерококи и ешерехия коли.
Дано наистина е нормално и не е някаква инфекция или нещо друго.

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 12, 2008, 10:18:29 am
Момичета, да ви питам.
Спрях вече фолиевата киселина.
Какви витамини пиете или сте пили(за вече родилите мами).
Аз пия Центрум матерна, но сама си го назначих да го пия през ден.
Дали правя правилно и дали не трябва да си го пия всеки ден?!
Но пък много противоречиви неща чувам за Матерната.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mpia в Март 12, 2008, 10:21:25 am
И аз пия Центрум Матерна-всеки ден!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 12, 2008, 10:30:25 am
Стелиана и аз съм на матерна всеки ден.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 12, 2008, 10:40:56 am
Добре дошли на новите бъдещи мами, хубаво е че ставаме все повече :D
Stelliana и аз съм на центрум всеки ден, макар че по-рано пиех от течните витамини за бременни на Хип и повече ми харесваше, но сега не мога да си ги намеря.
Момичета нямам търпение вече да усетя бебо, писали сте в предната темичка, че е нормално към 16-17г.с., но аз нищичко не усещам още :?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pippi в Март 12, 2008, 10:52:38 am
Какви витамини пиете или сте пили(за вече родилите мами).
Аз пия Центрум матерна, но сама си го назначих да го пия през ден.

никакви. гледах да ям повече плодове и зеленчуци.

Момичета нямам търпение вече да усетя бебо, писали сте в предната темичка, че е нормално към 16-17г.с., но аз нищичко не усещам още :?

аз го усетих в 21 седмица. не е като да не се бях притеснила, де :) но е нормално всеки да усеща бебето по различно време.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 12, 2008, 11:22:19 am
Stelliana и аз съм на центрум всеки ден, макар че по-рано пиех от течните витамини за бременни на Хип и повече ми харесваше, но сега не мога да си ги намеря.
В Хит Хипермаркет има такива витамини - на бебешките щандове, при храните.

Аз пия Пренатал формула, препоръча ми ги аптекарката, като я попитах за Матерна, та реших да ги опитам и съм доволна. След раждането, заради кърменето, ям ежедневно и пресни плодове.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 12, 2008, 11:43:24 am
Pippi много ме успокои, ще се заредя с търпение и чакам  :)
ani4ka в Пловдив още нямаме Хит, ама като идвам до София ще си взема повечко.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Varvarita в Март 12, 2008, 11:54:37 am
Аз пиех Центрум матерна почти всеки ден. На последния преглед д-ра ми каза, че трябвало да ги пия през ден, защото при матерната имало не знам какво си с калциевата обмяна и главичките на бебенцата ставали по-едри. Те моите от самото начало така си вървят и не знам дали има точно връзка с матерната :?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 12, 2008, 12:00:50 pm
И аз съм чувала лоши отзиви за Матерната във връзка с калцинирането и получаването на големи размери на бебетата.
Но пък от др.страна в нея има от всички витамини и минерали, които са необходими,а аз колкото и плодове да ям се съмнявам,че мога да си набавя от всичко това и то редовно да си го осигурявам на организма само чрез храната.
Затова си го определих през ден. Но какво ли разбирам пък аз?!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: joshi в Март 12, 2008, 12:43:34 pm
И аз намерих едно калкулаторче, последната М беше на 11.02, значи че моето бебче трябва да е скорпионче, ревнало на 17-ти ноември. :lol:/Така е,нали? Не съм объркала сметките или зодията?/ :lol:
Ранните симптоми все са ми били  далечни и съм ги отдавала на внушението на жената.Но сега....  нищо не усещам,ама нищичко,даже гърдите ми не са напрегнати.Трябва ли да се притеснявам?
Мини Маус, не трябва да се притесняваш.И аз нямах, ама никакви симптоми, до поне 8-9 г.с.После започна да ми се повдига.Напрежение в гърдите имах доста по-късно.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sia в Март 12, 2008, 12:54:07 pm
Аз пиех Пренатал. Док ми ги препоръча като най-балансирани. Пиех ги почти всеки ден като само като забравех, ги пропусках. Детенце сега не е с голяма глава, даже напротив. Но пък педиатърът ми се скара че толкова много витамини съм пила, защото имало връзка с фонтанелата (ама не разбрах точно каква). :oops: Така че, разпитайте подробно лекарите си, за да ви предложат най-оптималния вариант.

Мини маус, както са ти казали Джоши и Мари ПЗ, всичко ще бъде наред. :bighug:

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 12, 2008, 12:55:19 pm
steissy :welcome_1:
Момичета нямам търпение вече да усетя бебо, писали сте в предната темичка, че е нормално към 16-17г.с., но аз нищичко не усещам още :?
Аз четох, че при първа бременност е нормално да се усети бобокът чак 20-21 г.с.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sia в Март 12, 2008, 13:01:18 pm
Аз усетих Александра чак в 24-25 седмица, щото съм по-закръгленка. :wink: Общо взето не я усещах много много и все се притеснявах. А като отидех на ехограф, тя се въртеше като пумпал, пък дебелокажата й майка нищо не усещаше. :lol: Така че дори и да не ги усещате, те си шават яко вътре. :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 12, 2008, 13:03:59 pm
Stivariр имаш ли представа каква е разликата м/у първа и следваща бременност?
Благодаря ви момичета, наистина ме успокоихте, явно се притеснявам излишно  :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 12, 2008, 13:52:18 pm
Момичета, т.к. в предните ми изследвания за урина имах малко увеличен белтък и урати ме накара да си направя пак изследване на урината.
Сега белтък нямам , урати също, но пък пише плоски епителни клетки.
Това какво ще рече? Имам ли основание за някакво притеснение?
Всъщност пише 4-5 левкоцита, слуз и плоски епителни клетки.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 12, 2008, 15:27:25 pm
Момичета моля ви помагайте, имам някакво течение което е като вода, но е много слабо само когато стана от сън и е около 5 капки , винаги е когато стана от сън и спира веднага. Някоя от вас имала ли е подобно нещо? мисля да кажа на док , но ще съм при него чак другата седмица .Благодаря ви много. целувки
и аз имам същото  течение,но микробиология ми е ок,явно си е нормално :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Bijou в Март 12, 2008, 15:45:40 pm
Здравейте!

Днес съм особено щастлива  :blob10: Ще си имаме син! :sleepingbabyboy:
Всъщност по-важното е, че ни гледаха НГ и всичко е наред, но полът ме развълнува повече, може би защото почваш да мислиш за ембриона по друг начин и вече има някаква конкретика. Вървим с една седмица напред и въпреки ранния стадии, съвсем ясно се видя, че ще е младеж  :balk_48:
С таткото сме много развълнувани и щастливи. Пожелавам на всички един много прекрасен ден!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 12, 2008, 15:46:14 pm
Stivariр имаш ли представа каква е разликата м/у първа и следваща бременност?
Не зная дали правилно съм разбрала въпроса ти :? Според мен при първа бременност не знаеш какво трябва да почувстваш и усещаш бебока, когато засили ударите. Аз лично прочетох в една книга, че в началото е като пърхане на пеперудка  :) и останах много изненадана. Винаги съм си мислела, че веднага започват с ритниците. Ако не знаех това, когато я почувствах за първи път в 17 г.с., никога нямаше да предположа че е бебка.
Bijou, честит ти малък юнак :bori_003:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 12, 2008, 17:06:47 pm
Bijou Браво!прекрасна новина!ще си имате голям мъж! :D :D :Dрадвам се за вас! :Dмалко ми е странно как толкова рано се вижда.......


а по въпроса за усещане на бебето ...тези дни усетих 2-3 пъти някакво леко докосване всякаш от вътре,но беше толкова леко че не съм сигурна ,дали е точно това :oops:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: DivaRoza в Март 12, 2008, 17:34:31 pm
Добре дошли на новите бременелки!!! Да минава времето неусетно и без проблеми!!!

Моят щастлив ден е събота. Дойде ли събота значи има надежда за още една седмица.

Иначе пия обикновени витамини на Центрум + фолиева + витамин Е + Омега-3 + малко магнезий. Като изключа фолиевата, останалите съм си ги самоназначила, четейки какво пият тук момичетата превантивно. Местните не дават нищо, щото природата си била самодостатъчна.

И аз имам такова воднисто течение, понякога с бяло, но без мирис са, било нормално...

Бижу, не е ли много рано да се види полът?! Не че съм наясно, де! Нашият пол ще стане ясен чак в 20 седмица, в далечния месец април, но на тази година, все пак. Ако оцелеем дотогава, де!!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 12, 2008, 17:42:22 pm
Розичке, не са ли много витамините, които взимаш? На мен док ми каза, че в центрума има всички необходими витамини и фолиева. Затова не било необходимо да се взима отделно фолиева. А такива работи като "ако оцелеем дотогава", хич не мисли. Ще оцелеете, разбира се!
Нашите бебета се видяха кави са точно на 18 седмици. Може би и по-рано щяха да се видят, но аз отидох тогава.
Бижу, честити ви сини гащички  :D
Ади, честито и на теб, вече си започнала да усещаш мъника, скоро ще се засили.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: DivaRoza в Март 12, 2008, 17:59:33 pm
Мими, ами фолиевата в Центрума не е 400 мг, а и аз не ги пия редовно тях.  Омега-3 я хвалят много за това състояние. А и май скоро трябва да спирам фолиевата, но в коя точно седмица...та някои ще отпаднат. Абе, страх лозе пази, та дано го опази този път!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 12, 2008, 18:08:58 pm
Розичке, 400мг е, сега пак погледнах. А лозето ще го опазиш, спокойно  :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kameto79 в Март 12, 2008, 18:40:52 pm
Здравейте и от мен,момичета!
Не съм се включвала много отдавна,но иначе си ви чета редовно!
Много се радвам за всички нови бременелки-честито милички и вярвайте,че всичко ще е наред!
 :welcome_1:Аз мога да кажа,че от 16 г.с започнах да усещам някакво гъделичкане отвътре от време на време.В началото не бях много сигурна,дали е бебчо,ама като го видях на УЗ как се е подпряло малкото човече,се убедих че е то.Само че и аз го гъделичках :lol:След това 2-3 дена не се обаждаше никакво и си мислех,че ми е сърдито,че малко го разтревожих с неприятни емоции,ама след това пак започна да ме закача.А вече от 2 дни като че ли започнах да усещам и някакво движение,но не много често...Предполагам че е то :wink:
В събота съм при Д-р Сигридов да го видим как е човечето и може би ще разберем и пола.
Това е засега от мен!Желая от сърце на всички лека и спокойна бременност и най-щастливите и здрави бебенца на финала!!! :balk_602:
 
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: joshi в Март 12, 2008, 18:56:30 pm
Честито на всички!
Бройте ме и мен ...  :D :D :D

По мои скромни сметки точно визам в 9та седмица ...
Чакам с нетърпение да ми мине гаденето и да ми се върне апетита, защото съм отсланала 2 кг. Обаче за сметка на това си имам коремче preggo Мисля, че гледката е интересна, ръст 175, 53 кг и коремче ...


И аз бях така.От рано започна да ми личи коремчето.Когато легнех даже можех да усетя къде е бебето и ,че се е преместило(това беше малко по-късно,де) :).Като движение го усетих към 16-17г.с.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: DivaRoza в Март 12, 2008, 19:00:01 pm
Мими, оказа се права и аз проверих на кутийката! Благодаря ти! Доста съм заблеяна нещо! Тези витамини ги пие мъжът ми и аз понякога си вземам от тях, но ще ги спра. Едва ли се е получило голямо предозиране на фолиевата...Да се чуди човек какво да прави...
Ками, хубава игра за опознаване си измислила! От моя корем засега нищо не се обажда, но мъжът ми така се е вманиачил, че понякога разказва на корема ми разни истории със същата цел - да се опознаели...луда работа!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 12, 2008, 19:44:42 pm
От моя корем засега нищо не се обажда, но мъжът ми така се е вманиачил, че понякога разказва на корема ми разни истории със същата цел - да се опознаели...луда работа!
не е луда работа,хубаво е да се говори на бебето,така го пише на всякаде :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 12, 2008, 19:47:43 pm
Bijou много хубава новина, честит ви юнак!
Stivarip правилно си разбрала въпроса ми  :D
Розичке, аз пия центрум + фолиева + малтофер, във всички има фолиева к-на и също се бях притеснила за предозиране, питах док и той изрично каза, че няма проблем да не спирам никое от хаповете. Това за твое успокоение :)   Иначе утре съм на преглед и мисля да питам дали не е време да приключа с фолиевата, а се надявам да видим и пола на бебчо, много съм любопитна :lol:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: eleonor в Март 12, 2008, 20:02:26 pm
4естито на вси4ки нови бременелки, много много леки месеци мадами :P
нАИСТИНА Е ПРЕКРАСНО КОГАТО ТАТКОТО СИ ПРИКАЗВА С МАЛКОТО 4ОВЕ4Е,
наслаждавайте се на тези мигове, те са просто незабравими :P
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Lara в Март 12, 2008, 20:49:29 pm
Добре дошли на новите бременелки!!!
Pippi много ме успокои, ще се заредя с търпение и чакам  :)
ani4ka в Пловдив още нямаме Хит, ама като идвам до София ще си взема повечко.
На Хип ги има и в Била. И аз тях пия :D
Аз бебче го усетих към 16 г.с., но бях кльощава и плацентата ми е по задната маточна стена...
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 12, 2008, 22:41:42 pm
Лара, мерси за инфото :balk_21: А колко кльощава беше, аз сега съм 55кг :ask:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: albenanedelcheva в Март 12, 2008, 23:33:29 pm
Дива Роза, извинявам се, че се намесвам. Витамините, които се пият при нормално  състояние, не са за БРЕМЕННИ. При бременност се пие Комбинация витамини, подходящи за случая :) В които няма вит. А и някои други, противопоказани при бременност.
Не трябва да пиеш от витамините на мъжа си. Колкото до фолиевата кисилина, не се притеснявай, не може да се предозира. Аз до 10 седмица пиех по 5мгр.
Поздрави
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sany в Март 13, 2008, 00:02:50 am
Благодаря ви за отговорите момичета незнаете как ме успокоихте, за пореден път се убеждавам че зачатие е едно от най-хубавите неща в моя живот. Незнам какво щях да правя без вас. Целувам ви много.
А относно витамините пия такива за бременни в които има омега-3 , но все още си пия и фолиевата ,питах док и каза че нямало проблем да я пия. Май ще си я пия докрая. Много много ви благодаря за всичко .
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 13, 2008, 08:42:01 am
добро утро! :DМомичета искам да ви питам имате ли сърбежи по цяло тяло и как се справяте с тях?ужасно ме сърби цялото тяло.......
другия ми въпрос е как се справяте с запека,аз съм на Дуфалак,всяка сутрин мюсли с прясно мляко но ефект почти няма :(
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 13, 2008, 09:39:11 am
Добро утро момичета!
Нека този ден мине леко, без нерви и негативни емоции.

Adi и аз съм със същия проблем - сърбежи по цялото тяло.
Мажа си корема и гърдите с пшенично масло, но сърбежите не спират.
Засега не съм открила начин да ги преодолея. Особено ме сърбят зърната на гърдите, но тях не смея с нищо да ги мажа.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Теоха в Март 13, 2008, 10:11:15 am
добро утро! :DМомичета искам да ви питам имате ли сърбежи по цяло тяло и как се справяте с тях?ужасно ме сърби цялото тяло.......
другия ми въпрос е как се справяте с запека,аз съм на Дуфалак,всяка сутрин мюсли с прясно мляко но ефект почти няма :(
Ади,спасение няма...И аз съм като теб-със още по-засилени разхлабващи храни,но ефект няма-все мъка за тоя запек.Док каза да почна да се движа,дано се оправи с ходене..Аз пет месеца бях на легло заради кървене.
А за сърбежите,казват,че е нормално,повече мазане с лосиони и това е..Ще търпим..Все са от симптомите на бременността
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: dеkki в Март 13, 2008, 10:16:25 am
При мен пък няма сърбеж, а има парене на кожата между гърдите и корема, точно на гънката, все едно че кожата се разкъсва, много е болезнено. Но както казвате, ще траем.  :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: zeituni в Март 13, 2008, 10:26:04 am
Благодаря ви, момичета, за топлото посрещане!

Ади, пробвай да ядеш киви. При мен имаше ефект, изяждах всеки следобед по 5-6бр.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 13, 2008, 10:46:04 am
момичета благодаря ви за бързите отговори :D,

zeituni пробвах с киви всеки ден по 3+активия  но ефект никакъв :(,
вчера някаде прочетох че определено трябва да се овеличи прием на фибри.......ако еможе да си наваксва организма,например зимата поради липса на пресни зеленчуци и плодове,имало някакви диетични фибри които се продават в диетичен магазин,но незнам дали стават за бременни?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 13, 2008, 11:32:29 am
Ади и аз бях така, докато не започнах магнеерота. Тогава мойта акушерка ми каза сутрин топла вода с мед, повече течности. Сините сливи и те действат разхлабващо. Ако нямаш компот, вземи сушени, свари ги и пий от сока. Иначе суровите най-добре действам, обаче сега ги няма.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 13, 2008, 11:38:07 am
Понеже аз си имам запек от преди, а сега стана просто ад,а Дуфалака не ми действа и при двойни дози, засега спасявам положението със по 1 чаша зелева чорба. :lol:Хем много витамин С,хем след няколко часа съм готова.Помага ми и за ниското кръвно,щото нали е соленка.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 13, 2008, 11:41:39 am
Пукенке, внимавай обаче със соленото занапред, защото ще започнеш да оттичаш. Снощи аз вечерях с по-соленичко и от сутринта не мога да си свия пръстите на ръцете. Соленото влияе на албумина, а той и без това при бремменост е по-малко, заради разреждането на кръвта.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Lara в Март 13, 2008, 12:48:20 pm
Добре дошли на новите бременелки!!!
Pippi много ме успокои, ще се заредя с търпение и чакам  :)
ani4ka в Пловдив още нямаме Хит, ама като идвам до София ще си взема повечко.
На Хип ги има и в Била. И аз тях пия :D
Аз бебче го усетих към 16 г.с., но бях кльощава и плацентата ми е по задната маточна стена...
Бях 53-54кг, но всичко е много индивидуално, така че - не се притеснявай  :bighug:
Adi, и аз имах огромен проблем със запека. Най-вече ми помогна ушаф от сини сливи с лимон и канела и повечко течности :)На курсовете разбрах, че освен на омързеливянето на гладката мускулатура, запекът се дължи на увеличаването на матката, соято притиска и изгъва дебелото черво...
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 13, 2008, 13:10:48 pm
ще пробвам с ушав от сини сливи ,въпреки че ми идва много сладко и такива глезотии и мармелади хич не ги харесвам и не ги хапвам . :?Дано да има ефект.тези дни ще отида до диетичен магазин и там ще питам за фибри ,и ще видя дали могат да се прилагат при бременност.
Ади и аз бях така, докато не започнах магнеерота. Тогава мойта акушерка ми каза сутрин топла вода с мед, повече течности. Сините сливи и те действат разхлабващо. Ако нямаш компот, вземи сушени, свари ги и пий от сока. Иначе суровите най-добре действам, обаче сега ги няма.
за меда и аз съм чувала,но немога да го консумирам :(,организма ми не го приема.
а магнерота оказва ли влияние?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 13, 2008, 13:16:53 pm
Аз пия Магнерот от 7 г.с. и от както спря да ми е лошо се наливам с прясно мляко по цял ден. Задължително ходех до тоалетна по веднъж на ден. От една седмица обаче съм на желязо и нещата се затегнаха :? И хемороиди ми излязоха  :(
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 13, 2008, 13:18:11 pm
Като една от реакциите след прием, пише диария. Мен не ме хвана точно това, но ми помогна да ходя редовно  :wink:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 13, 2008, 13:34:45 pm
Като една от реакциите след прием, пише диария. Мен не ме хвана точно това, но ми помогна да ходя редовно  :wink:
и на мен да ми го изписали тази седмица,но при нужда а не постоянно.
е значи да си го пия спокойно поне запека няма да ми се овеличи и напротив може да се подобрят нещата :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 13, 2008, 13:53:45 pm
За какво ви изписват този Магнерот?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 13, 2008, 14:05:59 pm
За какво ви изписват този Магнерот?

Предпазно против контракции.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 13, 2008, 14:08:00 pm
Момичета, чета ви тук споменавате плацента на задна стена, на предна стена.
Какво ще рече това? Има ли някакво по-особено значение къде е разположена плацентата.
Моята била на предна стена.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Lara в Март 13, 2008, 14:10:44 pm
Аз магнерота го пия от шестия месец, заради контракции. Може и да е повлиял на запека...Но със сигурност не вреди. За фибрите - аз си хапвам мюсли с прясно мляко. Най-ми допада  едно на Нестле, наречено традиционно...Все нещо от тези неща помага, защото иначе щях да видя доста зор с желязото, дето дъвча...
За плацентата - просто се формира и разполага различно. Доколкото знам, когато е по предна стена, бебочето се усеща по-късно, защото стои между него и коремчето на мама...
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sany в Март 13, 2008, 15:23:30 pm
Аз също имам сърбежи по тялото преди бяха повече сега са по малко, аз си мисля да не е от хормоните, защото докато бях на хормонална терапия преди 1 година пак беше така. За запека пия потокалов сок и  ми помага.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 13, 2008, 15:52:02 pm
Момичета, чета ви тук споменавате плацента на задна стена, на предна стена.
Какво ще рече това? Има ли някакво по-особено значение къде е разположена плацентата.
Моята била на предна стена.
На момиченцето ни е на предната стена, а на момченцето е на задната. Обаче аз усещам момиченцето по-силно и си го обяснявам с предната плацентата, че е по близо до повърхността на корема...
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: aneliarousseva в Март 13, 2008, 16:18:46 pm
Момичета ,запека се дължи освен на хормоните и на допълнителният приема на калций и желязо .....
Опитайте със зелените салати (марули......спанак),яжте плодове който са богати на цеолоза или знаете че ви помагат в такива ситуации и не забравяйте да пиете по 6-8 чаши вода или течности.Внимавайте с броколи че то разхлабва ама и отделя много газове та не е много подходящо... :oops:
За сърбежа на кожата е много особено ...мажете се с каквото се мажете против стрии по 2 пъти на ден и дано помага .
Знам от приятелки минали по тоя път че сърбежа става непоносим през лятото .....освен другите екстри и се потиш и подуваш по-лесно и почти няма нещо което е ефикасно само си търсиш какво те облекчава поне малко . :)

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Ganka в Март 13, 2008, 16:22:36 pm
Ади, накисваш 1-2 лъжици ленено семе във вода, да постои 1 нощ така, на другия ден го отцеждаш и го ядеш смесено с кисело мляко. Вземи си и такъв хляб, в който има ленено семе. То също помага. Можеш да пиеш по една чаша кафе сутрин 50/50 прясно мляко с кафе. Това също оказва влияние. Пакет мюсли, в които има смокини, сини сливи и ленено семе - също помага.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: SummerSun в Март 13, 2008, 17:14:11 pm
Привет дами!
За запек помага нещо много просто. Кипнете малко вода на печката (не през кафе машина)и изпийте една чаща докато е гореща. Не е неприятно, съвсем неутрално е. Ако го правите всяка сутрин преди ядене ще видите как стомаха ви ще се регулира за няколко дена. А ако хапнете и една лъжица мед след това още по-добре :)
При мен нередовното ходене се получава от обездвижване, понеже използвам всяка минута за сън и се занемарява физическата активност.

А сега да се оплача, от снощи съм с температура и с болно гърло, температурата е под 38 и я всалям сравнително бързо като си направя инхалация и пия един горещ чай.
Дайте идеи как да се борим със симптомите на настинката...
При мен действа сутрин на гладно сока от един лимон и една лъжичка сода. Многоооо е гадно, но работи, за 3 дни прогонва неразположението. Наливам се с липов чай и гореща вода. Лежане в леглто под завивката и така. Това ми помага...
Вие как действате?
За сега не мисля да ходя на лекар, без това знам, че няма да ми изпише нищо...
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 13, 2008, 17:41:01 pm
SummerSun аз до скоро бях болна, ходих на лекар, изписа ми уж безопасен антибиотик, на който в листовката пишеше, че не е тестван при бременност и не посмях да го пия. Общо взето се излекувах с много мед, цеден лимон на гладно, лукчета, Стодал за кашлицата /хомеопатичен сироп е/, парацетамол и чай, като внимавах да не пия повече от 2 на ден. Пожелавам ти бързо оздравяване!

Днес бях на преглед и с бебо всичко е наред и в норми, дълги сме 12,1см и според док най-вероятно ще е бебка, още било рано за сигурни прогнози, но вероятността за момиченце е много голяма!  :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: DivaRoza в Март 13, 2008, 17:43:07 pm
Албенче, благодаря ти! Аз ги спрях вече. За витамин А наистина пишат, че може и да е опасен, но то май е при по-голямо предозиране. Както и да е, няма да ги пия вече, съвсем се обърках.

Ади, аз запек досега, да чукна на дърво, не съм имала. Но пия близо два литра вода абсолютно всеки ден + 2,3 малки чашки слабо кафе за ниското ми кръвно. Даже водата започна да ми харесва повече от храната, макар че невинаги ми се пие, но се насилвам. А и всеки ден си имам една купа с плодове, които задължително изяждам, близо един килограм ябълки, няколко кивита и друго, каквото има. Специално ябълката на мен винаги така ми е действала особено в комбинация с кафе. Но при всеки е различно, май. Пиеш ли достатъчно вода?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 13, 2008, 18:46:28 pm


Ади, аз запек досега, да чукна на дърво, не съм имала. Но пия близо два литра вода абсолютно всеки ден + 2,3 малки чашки слабо кафе за ниското ми кръвно. Даже водата започна да ми харесва повече от храната, макар че невинаги ми се пие, но се насилвам. А и всеки ден си имам една купа с плодове, които задължително изяждам, близо един килограм ябълки, няколко кивита и друго, каквото има. Специално ябълката на мен винаги така ми е действала особено в комбинация с кафе. Но при всеки е различно, май. Пиеш ли достатъчно вода?
ами пия межди 1-2 литра на ден,...различно.......,кафе си го пия всяка сутрин,понякога и следобед съвсема малко си правя много слабичко че много ми пада кръвното.

За ленено семе ,пише че не се препоръчва по време на бременност!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Ganka в Март 13, 2008, 19:57:21 pm
Ади, аз и друг път съм го писала - на мен лично гинеколожката ми тук в Германия, където е много строг какво се пие ми го препоръча. Доверявам й се, а също така има ефект от него. Ти си преценяваш, но риск няма. Гарантирам ти. Доказателството е в аватара ми :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 13, 2008, 20:15:41 pm
Аз малко късно се включвам, но все пак да си кажа  :wink:

За сърбежа по кажота си купих лосион за тяло на Mildness със млечни протеини и бадем.
Много съм доволна.
През целият ден кожата е овлажнена и няма сърбежи.

А за запека... аз съм много тежък случай. Имам си го от поне 10 години и винаги съм била на лекарства. От известно време пия Дулколакс, капки.
Помагат ми и не са противопоказани при бременност. /Д-р Владимиров ги одобри/. :)

Ади, ако нищо друго не ти помага, можеш да ги пробваш.
По-добре е да пиеш капки и да си ходиш всеки ден, отколкото да задържаш токсините в организма си.

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: DivaRoza в Март 13, 2008, 21:01:09 pm
Момичета, знам, че сте гледали подобни неща, но те не омръзват!  :D Ето ви още два адреса за развитието по седмици с доста ясни снимки. Руският сайт (първият адрес) малко бавно се зарежда... Който ги знае вече тези сайтове, задължително да ги види пак, не пречи!  :D

http://babyboom.mednovostiru.info/?q=node/2

http://www.3dpregnancy.com/calendar/1-week-pregnant.html
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 13, 2008, 21:37:50 pm
Добър вечер и от мен.Приемате ли нови дебеланки, при вас? :lol:
Адии аз имах същия проблем.Коригирах го, като ядох овесени ядки с кисело мляко.Или сутрин на гладно киви.Прави чудеса.
Лека вечер, сладурки.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 13, 2008, 22:00:48 pm
Добър вечер и от мен.Приемате ли нови дебеланки, при вас? :lol:
Адии аз имах същия проблем.Коригирах го, като ядох овесени ядки с кисело мляко.Или сутрин на гладно киви.Прави чудеса.
Лека вечер, сладурки.

Дебеланке, що се кри досега. :wink:

Дева Розке,днес Сигнусче отвори нова тема Анимации.Мисля че втория ти линк е подходящ за качване и там за да се използва за напред.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 13, 2008, 23:04:39 pm
момичета благодаря за съветите.ще си продължа Дуфалака,мюсли с мляко и ще пробвам и вашите рецепти една по една,все нещо трябва да подейства :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Григчо в Март 14, 2008, 09:45:40 am
Здравейте момичета, добре дошли на всички нови бременелки и леко до финала! Аз не пиша редовно, но ви следя, да знаете :wink:

Искам да попитам момичета на фраксипарин дали им се зачервява кожата, където си слагат инжекциите. При мен е една като леко подута и зачервена и много ме сърби и то само там, където е червеното. Утре съм на лекар и ще го питам, но ми е интересно при вас как е? Дали да сменям вече корема с ръцете например :ask:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 14, 2008, 09:52:57 am
Момичета, има ли от вас от Варна.
Започвам 19-та седмица и исках да си запиша час за фетална при доц.Балев, но естествено не успях.
Записването е само петък от 8-9ч.Звънях, звънях все заето, накрая като се свързах вече нямаше свободни часове.
Другата седмица вероятно пак ще стане така.
Има ли някой друг при когото мога да отида на фетална във Варна.По принцип Балев е най-предпочитан.
Остава Давидков, но някак си не искам да ходя при него.
Чук и че Александров правел фетална.
Ако има момичета от Варна, моля да ми помогнат с инфо.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 14, 2008, 10:26:36 am
stella  :welcome:
Искам да попитам момичета на фраксипарин дали им се зачервява кожата, където си слагат инжекциите. При мен е една като леко подута и зачервена и много ме сърби и то само там, където е червеното. Утре съм на лекар и ще го питам, но ми е интересно при вас как е? Дали да сменям вече корема с ръцете например :ask:
И при мен е така. Питах Владимиров, а той: "Абе, зная че Фраксипарина е неприятен, ама няма как." Но не пречи да питаш и ти. Иначе може да редуваш с ръцете. При мен лично там е по-зле. Стават едни големи топчета и май ме сърбят повече. По-бавно ми се разнасят, а и са сини.
п.п. Малко облекчава, ако се намажа с нещо веднага щом почне да сърби. Като не съм чесала много преди това.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: к(Р)оки в Март 14, 2008, 10:26:51 am
Стелиана, ако отидеш при Балев без час, към края на работния ден няма да те върне.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: viketo в Март 14, 2008, 10:30:50 am
Stelliana, доц. Яков в Майчин дом също прави фетална на модерен апарат като на Давидков и Балев. въпрос на избор, според мен и тримата биха се справили достатъчно адекватно. вярно, давидков много говори и оплюва колегите си, което не е особено професионално и приятно за пациентите, но се справя доста добре в диагностиката, пък и лесно можеш да со запишеш час за него предвид особения му характер ;)
имам малко въпросче, надявам се да се включи някое момиче, минало през подобни оплаквания - от няколко дни се появи сърбене около зърното на едната ми гърда,а днес забелязвам, че кожата е по- твърда и значително по- тъмна от тази на другата гърда. акушерката ми обясни, че най - вероятно се дължи на хормона на бременността и ми препоръча среща с гръден хирург, за всеки  случай, но аз днес не мога да отида и притесненията си продължават. моля ако някоя от вас е имала подобен проблем да сподели как се е справила. мажа редовно с мустела, старая се кожата да е достатъчно омазнена, но все пак се появи сърбеж и втвърдяване... благодаря предварително, ако някоя може да ми помогне със съвет!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Григчо в Март 14, 2008, 10:41:02 am
Stivarip, благодаря ти за отговора. Значи утре да очаквам "Абе, зная че Фраксипарина е неприятен, ама няма как." :wink: но и аз ще го попитам.

Стискайте ми палци за утре момичета, не съм виждала малкото човече от 3 седмици, вече почнах да се побърквам :(
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 14, 2008, 10:42:49 am
Viketo, мерси за инфото.
Иначе за зърната и аз имам същия проблем.
Много ме сърбят и са тъмно лилави.
Но не ги чеша.
Не съм предприела нищо във връзка с това.
За момента търпя.
Не съм се консултирала с лекар по този повод.
Страх ме е да ги мажа с мазилата си против стрии.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 14, 2008, 11:03:05 am
Григчо, да кажеж каво ти е казал за Фраксипарина.
Стискайте ми палци за утре момичета, не съм виждала малкото човече от 3 седмици, вече почнах да се побърквам :(
:goodluck: Аз миналата седмица ходих, а вече почнах пак да се притеснявам докато не ме ритне хубаво за деня бебка :wink:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ole в Март 14, 2008, 11:31:27 am
Привет момичета и от мен!
Добре дошли на новите бременелки,леко бременеене
и повече усмивки!!!

По назад в темата сте обсъждали запека,малко със закъснение да се
включа и аз.На мен ми помогна активиата.

Сега да питам ако някой е имал моя проблем.От магнерота стомаха ми
се подува и имам газове.Заменихме го с диаспорал, същата работа!
Док. вика ще търпиш няма начин и аз търпя вече месец и половина и ако трябва и  докрая,обаче снощи пак не спах.Ходя като луда по цяла нощ и с опънат корем и вече не мога да разбера газове ли са контракции ли са???Ако някой може да ми помогне със съвет ще съм му много благодарна.А и пия еспумизан за газовете,ама много ефект няма.Е това е,оплаках се и на вас че снощи цяла вечер плаках на мъжо :?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 14, 2008, 12:39:37 pm
Григчо, този Фраксипарин наистина е много неприятен, но няма как.
На мен д-р Владимиров ми го спря преди 2-3 седмици, но преди това бях същата картинка. Подутини, синини и адски сърбеше. Аз редувах корема и двете ръце, но въпреки това спасение нямаше.
М-ду другото още ме сърбят ръцете и си стоят твърдите плочки и синините.
Надявам се, докато родя, да се оправят. :wink:

Оле, не мога да ти помогна със съвет, но да споделя, че и аз имам от време на време подуване на корема и газове. Може би трябва да избягваме определен тип храни. :ask:
А Еспумизана не е ли противопоказан при бременност?
От както съм забременяла не смея да пия нищо, освен капките за разхлабване. Търпя си болежките и това е. :?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: dеkki в Март 14, 2008, 13:18:57 pm
Оле, аз имам страшни болки, когато имам газове или ми се приходи до тоалетна по голяма нужда, но тези болки са само тогава, през другото време ги няма, така че си направих извода, че не са контракции. Аз също търсих инфо по този въпрос и навсякъде пишеше, че газовете при бременните предизвикват силни болки.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: White в Март 14, 2008, 13:21:04 pm
По въпроса за фраксипарина - търпение му е майката. При мен в ръцете стават страшни синки и затова си карах в корема до последно.
За зърната на гърдите - опитайте да мажете с Лансинокс. Той е специално за зърна и после ще ви трябва като почнете да кърмите. При мен правеше чудеса. :D
Леки и щастливи дни на очакване.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: синьо кокиче в Март 14, 2008, 13:34:04 pm
Оле,
аз бях на Магнерот от самото начало на бременността до края. Бях на 3 х 1, а последния месец на 3 х 2. Но не ми е действал по този начин. Не знам защо при теб има този страничен ефект. Запек също не съм имала. Чак последните 2 седмици, кагато бях с разкритие и много ме беше страх да се напъна. и след раждането имам запек.
Явно е много индивидуално - въпрос на организъм.
А мъжа ми, моля ви се, викаше да стискам :). Е как? 8O
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 14, 2008, 13:39:28 pm
Момичета,от коя седмица почват да растат коремчетата видимо?След петия месец или по-рано?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Lara в Март 14, 2008, 13:43:57 pm
Ole,при мен този проблем беше от Матерната, а не от магнерота. Като я смених и нещата се нормализираха, въпреки солидното количество магнезий, дето поемах...
Пуканка, при мен си растеше, ама никой не го виждаше до петия месец от...бюста  :oops: Иначе горе-долу тогава ми пролича, но това е много индивидуално. Зависи и от мускулатурата.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 14, 2008, 13:50:18 pm
Стелиана, аз отидох при доц.Балев в петък към 2 часа и ми казаха да мина към 4 :wink:. Без час ме вместиха. Просто казах, че ме изпраща мойта лекарка да огледа бебетата. Питаха ме има ли нещо притеснително и аз им казах че незнам... В петък следобяд преглежда проблемни бременности и не връща. Така че можеш да опиташ днес, ако имаш сили да чакаш. А за записване на час в петък сутринта на място.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: синьо кокиче в Март 14, 2008, 13:51:43 pm
Пуканке,
и това е много индивидуално. При мен започна още от третия месец, защото съм с по-тясна в таза, нама място за бебето вътре и то расте напред. Когато бях в петия, вече ме питаха - кога ще раждам. :D
Ако си по-широкичка в таза, може и към 5ия чак да ти проличи. Моя позната сега е в 7ия, а коремът и е колкото моя в 4ия месец.
Въпрос на конструкция. Можеш да се поизпъчваш, :wink: ако искаш да ти личи повечко.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 14, 2008, 13:53:18 pm
Ето малко интересна информация за бременността по месеци:

цък (http://semeistvo.rozali.com/bremennost-calendar.html)

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 14, 2008, 13:54:31 pm
Миленка, как е малката сладурка?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Григчо в Март 14, 2008, 14:02:39 pm
Гали, защо докторът ти спря фраксито? Заради сърбежите ли?

Уайт, ще търпим душа, то се знае :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: синьо кокиче в Март 14, 2008, 14:53:42 pm
Галли,
благодаря ти за вниманието. Михаела имаше проблеми с червата - не можеше да отделя сама до оня ден, ставаше само чрез клизми, имаше анемия, ниски тромбоцити, но всичко това вече е оправено чрез преливания. на антибиотик е. От 2 дни вече е стабилизирана. Сега остава само да наддава. Ще я сложат на 8кратно хранене. Храни се със сонда. Днес, като я видяхме съвсем беше като извънземна вече миличката. Представете си, системата и я сложили отпред на главичката. След като всички ръчички и краченца са и ги наболи, та чак там са открили венозен източник.
Иначе, днес спеше, но много се мърдаше. Все нещо риткаше с краченца и мърдаше ръчички. Протягаше се - тук поне място има, а в моя корем и беше тясно. Тя и в мен беше такава палава. И правеше някакви муцунки. Баща и, горкия, така и не е имал шанса да я види будна. А на мен на 2 пъти ми се е показвала с отворени очички.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 14, 2008, 15:07:00 pm
Милена Б,много се радвам ,че малката сладурка е по-добре,тя е силно и борбено ангелче и ще видиш ,че след не дтълго време ще си бъде в къщи и ще се гушкате! :DНека Богородица я пази и да й даде сили много бързо да се оправя. :D

Оле ,сигурна ли си че е от магнерота?имам в предвид газовете?да не е от някаква определена храна?или по-точно комбинация магнерота с определена храна?

Pukanka за коремчето,при всеки е индивидуално ,моята приятелка е влезнала вече в 6 ,и почти не й личи,
на мен ми пролича още в начало на 3

иначе днес си купих сушевни сливи ,ще пробваме и тях :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ole в Март 14, 2008, 15:25:42 pm
Благодаря момичета за отговорите!!!

Миленче,браво на твоята дъщеричка.Сега бързо да наддава и скоро да сте заедно в къщи.Тя е борец и ще се справи сигурна съм!!! :bighug:

Ади, сигурна съм че е от магнерота,то и от диаспорала пак същото.От храна не е,защото като ги спра хаповете за два дни и се оправям,ама пък почват контракции.Внимавам много какво хапвам.Аз съм тежък случай все съм наобратно.Док. вика за пръв път имам такъв случай.Ади, дано ти помогнат сливите,ако не опитай с активиата.

Гали, еспумизана не е противопоказен, док. ми го даде.

Лара, и аз при слеващия преглед ще моля да ги сменяме хаповете, ама ако има с какво :?

Dеkki , благодаря за инфото.

По въпроса за коремчето на мен ми пролича още в третия месец, може би защото бях 50кг.,много бързо ме разкриха!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 14, 2008, 15:37:53 pm

Ади, сигурна съм че е от магнерота,то и от диаспорала пак същото.От храна не е,защото като ги спра хаповете за два дни и се оправям,ама пък почват контракции.Внимавам много какво хапвам.Аз съм тежък случай все съм наобратно.Док. вика за пръв път имам такъв случай.Ади, дано ти помогнат сливите,ако не опитай с активиата.

аз активия съм я пробвала от давна,по 2 на ден,но нъцки :(
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 14, 2008, 15:49:37 pm
Пуканка, наистина всичко е до структурата. Аз още не знаех, че съм бременна и се чудих защо пускам корем, а ям по малко  :lol: В средата на втория месец не можех да си закопчея панталоните вече, а сега ме питат този месец ли ще раждам  :oops:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 14, 2008, 15:52:47 pm
Пуканка, наистина всичко е до структурата. Аз още не знаех, че съм бременна и се чудих защо пускам корем, а ям по малко  :lol: В средата на втория месец не можех да си закопчея панталоните вече, а сега ме питат този месец ли ще раждам  :oops:

Ама ти сериозно ли? :lol:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: viketo в Март 14, 2008, 15:59:48 pm
момичета, коя седмица се прави 2-рата фетална? 19 - 20 или по- късно?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 14, 2008, 16:07:52 pm
Пуканка, наистина всичко е до структурата. Аз още не знаех, че съм бременна и се чудих защо пускам корем, а ям по малко  :lol: В средата на втория месец не можех да си закопчея панталоните вече, а сега ме питат този месец ли ще раждам  :oops:

Ама ти сериозно ли? :lol:
Сериозно  :D Бях 2 седмици болнични и като се наложи да се върна на работа, нищо не се закопчаваше, ходих да купувам рокля.

Викето, на мен доц.Балев ми беше казал 18-20, а после 30-32.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: aneliarousseva в Март 14, 2008, 16:13:38 pm
Оля опитай да пиеш лекарствата рано през деня та да можеш поне малко газовете да са се разминали докато стане време за сън.Как е бебка ?
Ади ако няма нещо което да ти помага изписано тук във форума можеш да опиташ с Метамицил(Metamucil).Дано се намира в България ,приема се под формата на сок и основно е цеулоза която помага за редовноста на изхождането а другото е магнезиево мляко и двете ми бяха препоръчани от лекар.
Пуки за коремчето наистина при всички е индивидуално .......аз 3 месец по думите на свекър ми изглеждах като леко преяла на обяд ,4-определено наблегнала на храната ,5-имах си щръкнал напред корем ,но виж 6-вече навсякъде ме питат кога ми е термина,отстъпват ми място на опашка или.....в 7-някой познати ми казват че техни познати са били с толкова големи кореми преди да родят или в края на 8 месец та .....важното всичко да е наред и бебо да се покаже на бял свят жив и здрав!!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kit kat в Март 14, 2008, 16:14:34 pm
и мен много рано ме разкриха,а в началото на 3 месец не ми ставаха вече дрехите.ама аз само ядеех и спеех :lol:

ади,сутрин на гладно киви :ask:.аз със сутрешното кафе нямам проблеми

миленче,като пишеш за мишенцето така мило ми става.представям си на теб какво ти е.като си я взмете сигурно само ще си я гушкате малката душичка

оле,много е гадно това с  газовете.аз една вечер ядох боб и посл мислех,че ще раждам.такива болки :?.плюс това си мисля,че не остава място за бебетата.иначе на мен не ми се е случвало от магнезия
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sany в Март 14, 2008, 16:45:19 pm
Да ви попитам гърдите постоянно ли ви бяха стегнати ?Моите почнаха да растат и да болят а тези дни нещо доста се отпуснаха. Знаете ли дали е нормално?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Lara в Март 14, 2008, 16:51:58 pm
Sany, съвсем нормално си е. Не се притеснявай излишно. Ще минат през още доста фази  :wink:
Ole, аз сама си ги смених :oops: След първата опаковка Матерна си взех сокчетата на Хип и досега си пия тях...Съставът им не се различава особено, но тези повече ми понасят.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 14, 2008, 17:11:50 pm
Миленка дано скоро да гушкаш малкото съкровище, тя е малък герой и се моля много скоро да си бъдете в къщи заедно!
Пуки и аз като Мими още в началото имах коремче, което ме притесняваше малко, навсякъде четях, че 4-5 месец чак проличава, а аз от втория съм с панталони с ластик, но явно при всеки е различно. Важното е да се чувстваш добре и бебчо да расте :)
Вики аз правих втора фетална вчера, но предния път док ми каза, че е препоръчително да се направи в 16-17г.с., задължително е във 22-ра.
sany и при мен е така, в началото много бързо растяха, боляха и бяха изключително чувствителни, но вече не са напрегнати и сякаш напоследък няма промяна в големина, само зърната сърбят.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 14, 2008, 17:47:46 pm
Милена Б
И аз все се каня да те питам как е твоята героиня :)

Pukanka
както момичетата са ти казали -всичко е много индивидуално. Аз например съм с тесен таз, мнгоо слаба, но въпреки това до 3 месец изобщо не ми личеше, към 4 месец си забелязвах главно аз и мъжът ми, че има леко коремче и чак към 5 вече човек можеше да се досети, че не съм преяла  :wink:

viketo
на мен Марков ми препоръча да отида на преглед към 19-21 г.с. Отидохме, когато бях 20 г.с. След това, ако лекарят прецени към 30-32 се ходи за последно, защото след това вече бебето е много голямо и трудно може да се види всичко.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 14, 2008, 17:58:51 pm
Миленка, много се радвам, че твоето малко ангелче е добре. Тя е едно много борбено малко човече и ще се моля бързо да наддаде и да се приберете у дома.  :)

Втора фетална мисля, че се прави м-ду 18 и 22-ра седмица.
Аз съм правила само една в 18-та седмица. Питах доц. Томова кога трябва да правя следващата и тя ми каза, че не е необходимо. Сега само д-р Владимиров ме следи, но той всеки път мери главичка, гръбначен стълб, гледа кръвопотока, органите, така че все едно си е фетална.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ole в Март 14, 2008, 18:17:08 pm
Анелия след лекарствата дето ги пия,кръвотока на бебка влезе в границите и дано изкараме до края,че не ми си мисли иначе!!Другата събота ни е прегледа и ще пиша!!Магнезия го пих рано сутрин и на обед,обаче пак не се получава.Дойде ли вечерта и аз вампирясвам :( Много се уморявам,изнервям и после рев,дали всичко е наред.

Кит Катче, аз въобще не си позволявам бобове,зелета и разни други такива храни,абе много внимавам какво ям.Ама на,пак проблеми.

Лара, и аз пия Хип.

Нали ви има вас и ми помагате, ще се справя!Благодаря момичета!! :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kameto79 в Март 14, 2008, 19:06:31 pm
Миленка,пожелавам ви оттук нататък само щастливи мигове с малкото Мише!Бързо да наддава и да скоро да се гушкате вкъщи!Господ ще я пази и всичко ще е наред!Извинявай,че не попитах,но ми беше неудобно и не исках да те притеснявам...Но се радвам,че нещата се оправят!!! :balk_103:

Момичета искам да ви питам,какво да правя?:
Днес ми изписаха да пия Малтофер,но незнам защо??Хемоглобина ми е 120-верно,че е на долната граница,но не е под нея.Мисля първо да си направя изследване само на жлязото и ако е под нормата,тогава да го пия.Вие какво ще кажете???Зна,че е добре да слушам Док.(изписаха ми го от ЖК),но мисля преди това да се консултирам и с Д-р Персенска и Д-р Сигридов какво мислят по въпроса...
Дано не съм ви досадила,защото ако не се лъжа,бяхте обсъждали този въпрос по-рано...Ама много държа на вашите познания и мнение! :balk_81:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 14, 2008, 22:19:47 pm


Момичета искам да ви питам,какво да правя?:
Днес ми изписаха да пия Малтофер,но незнам защо??Хемоглобина ми е 120-верно,че е на долната граница,но не е под нея.Мисля първо да си направя изследване само на жлязото и ако е под нормата,тогава да го пия.Вие какво ще кажете???Зна,че е добре да слушам Док.(изписаха ми го от ЖК),но мисля преди това да се консултирам и с Д-р Персенска и Д-р Сигридов какво мислят по въпроса...
Дано не съм ви досадила,защото ако не се лъжа,бяхте обсъждали този въпрос по-рано...Ама много държа на вашите познания и мнение! :balk_81:

Камето, наистина си пусни изследване на желязо, и ако то е ниско тогава започвай с Малтофер-а.
Хемоглобина ти е в норма, а ако и желязото е в норма, не е необходимо да си натоварваш допълнително организма.
Моят хемоглобин варира от 80 до 87, но желязото ми е на горна граница и не приемам никакви желязо съдържащи препарати.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 14, 2008, 22:25:38 pm
При първата си бременост имах много нисък хемоглобин.Тогава вместо с лекарства си го оправях с коприва.Супи от коприва.Сега му е и сезона,така че който я обича,да отива да бере.Аз вече направих тази работа.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Ganka в Март 14, 2008, 22:40:59 pm
Консумирането на салати с червено цвекло също помага за възстановяването на желязото и предпазва от анемия.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kameto79 в Март 14, 2008, 23:07:28 pm
Много,много ви благодаря,момичета,за бързите отговори!!! :bighug:
Като имам резултат ще ви кажа какво е положението.Желая ви слънчев и весел уикенд! :balk_602:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 15, 2008, 10:07:07 am
kameto79 ,
на мен на женска консултация ми предписаха Малтофер, при стойности 110, но като отидох при другата си гинеколожка, тя каза, че при тези стойности не е необходимо да го приемам. Пих го за всеки случах, защото бях планирана за секцио, а това бе и причината поради която на ЖК ми го бяха предписали.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 15, 2008, 19:03:01 pm
Момичета,от коя седмица почват да растат коремчетата видимо?След петия месец или по-рано?
Индивидуално е бейби.При мен вече личи, ама много личи.Дори нови дрехи се наложи да си купя.Док се бъзика, че трябва да разширяват вратата на клиниката :balk_62:А почти не ям, защотох ми се гади.Ген, пиле, ген.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 15, 2008, 20:04:58 pm
Отдавна бях пиле. :lol: :lol: :lol:Вече съм кокошка. :wink:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: DivaRoza в Март 15, 2008, 20:07:18 pm
Ками, и моят хемоглобин е горе-долу като твоя - 12.8. Акушерката каза, че се доближава до долната граница, но е в норма и нямало смисъл да се пие нещо. Каза, че с нарастването на месеците можел да пада още или пък да се задържи, едва ли някой може да прогнозира. Та, в този смисъл ми се струва, че, щом нещата са в норма, няма смисъл да се тъпчем излишно с хапове. Наблегни на храните, които повишават естествено хемоглобина, аз поне гледам така да правя, а ако в бъдеще падне още повече, тогава ще се пият хапове. То, ние от страх сме съгласни веднага "за всеки случай" да почнем да пием всичко, което ни предложат, но дали има реална нужда от това. Така си мисля, може да има и други мнения по въпроса.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 15, 2008, 21:32:57 pm
моя хемоглобин последно беше 119,това при бременност е перфектно,и няма смисъл да се пие нещо,поне на мен така ми казаха
вече ако падне около 100 се пият дсопълнителни препарати,но пак зависи дали е желязодефицитна анемия или друг вид
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kameto79 в Март 16, 2008, 00:17:52 am
Ето ме отново сред вас,мили момичета!
Искам отново да благодаря на всички за отговорите за Малтофер-а!Няма да го пия,поне засега.
И сега да ви се похваля: бебчето е момиченце :bori_015:
Днес бях на преглед при Др.Сигридов.Мъничето като че ли в началото спинкаше,защото беше много кротко,но като го поразбутахме,се раздвижи и започна да ни се плези :balk_71:Малко се притесних,че е малко по-мъничко от колкото трябва,но Док.ме успокои,че това е нормално :balk_144:Дано да си навакса...Притока на кръв също беше по-слаб,което доста ме разтревожи :balk_145:Засега и това не било проблем,но ако продължи така и занапред не е добре...И последно,плацентата е прикрепена много ниско и ми изписа Магнерот и трябва много да се пазя.
Направо не знам как ще издържа до следващият преглед на 5-ти април????Дано дотогава нещата да се нормализират и бебка да расте здравичка!!!Моля се на Господ да ми я закриля и да си имаме живо и здраво детенце!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sany в Март 16, 2008, 04:13:21 am
 Камето79 добре дошла в отбора на мамите на принцеси:) Щом док ти е казал че няма страшно значи няма, само го давай по леко и повече почивка. Всичко ще е наред.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 16, 2008, 07:44:01 am
kameto79,честита ти розова панделка :D :D :D

1...за плацента,още може да се вдигне,до скоро и моята беше много ниско ,но сега се вдига :D,ако ли пак неможе да се дигне иска много повече пазене и почивка
2...колко е голямо бебето?ще стискаме палци следващ път да ти кажат хубави новини!и те ще кажат! :Dпонякога бебенца вървят с една седмица напред или назад,това не е голям проблем
всичко ще е наред
 :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kameto79 в Март 16, 2008, 08:38:19 am
Добро утро,ранобудни момичета! :bighug:
adi,бебката е с около седмица по-мъничка,но док.каза,че няма страшно,понеже и двамата с мъжа ми сме дребнички и бебчето няма как да е едро:))Повече ме притеснява,че притока на кръв беше намален,но и за това имаше много обяснения:може да се дължи на това,че е още много рано и студено(беше 9ч.сутринта),може да се влияе от моето кръвно,което е доста ниско и от ще много други неща...И ако е енократно това състояние,не е проблем,опасно е ако се задържи така!Не знам,дали на това се дължи и изоставането в растежа???Затова ще съм "на нокти" докато дойде време за следващия преглед.Затова ми се иска постоянно да я усещам и като не се обажда почвам да се притеснявам :? Предишният път всичко беше перфектно,дано и следващия  да е така!!!По отношение на пазенето,давам всичко от себе си:не ходя на работа и през повечето време съм си в леглото....е,не че не ходя никаде де,но гледам да наблягам на почивката и то от самото начало :wink:
Благодаря ви за това,че ми давате кураж!Дай Боже на всички ни да се радваме на здравички бебенца на финала!!!:crossfingers:
Желая на всички много слънчева и приятна неделя! :cheerleader: :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Теоха в Март 16, 2008, 09:48:32 am
kameto79, не се притеснявай излишно и не събирай страх.С пазене и почивка и подходящи храни всичко ще се оправи.Моята плацента също беше малко ниско,но сега се вдигна нормално нагоре и се чувствам вече добре след 5 месеца на легло.
Честита да ти е малката принцеса и добре дошла в отбора на панделките!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: biby21 в Март 16, 2008, 10:01:14 am
Здравейте момичета

Надявам се че приемате нови мами.
Аз съм Биби и съм в 8 седмица. Ще се радвам да споделям с вас преживяванията си. :bighug: :bighug: :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ole в Март 16, 2008, 10:13:54 am
Добро утро,ранобудни момичета! :bighug:
Повече ме притеснява,че притока на кръв беше намален,но и за това имаше много обяснения:може да се дължи на това,че е още много рано и студено(беше 9ч.сутринта),може да се влияе от моето кръвно,което е доста ниско и от ще много други неща...И ако е енократно това състояние,не е проблем,опасно е ако се задържи така!Не знам,дали на това се дължи и изоставането в растежа???Затова ще съм "на нокти" докато дойде време за следващия преглед.Затова ми се иска постоянно да я усещам и като не се обажда почвам да се притеснявам :? Желая на всички много слънчева и приятна неделя! :cheerleader: :bighug:
Мила не се притеснявай и при мен го има този проблем.Аз що сълзи изплаках!!Ще папкаме правилно, ще почиваме и ще се молим всичко да се нареди.Само не се шашкай като мен,защототова явно много влияе на бебетата.И намен на първия преглед ми обясни същите неща Сигридов и аз като се гипсирах :?после цяла седмица до следващия преглед вяра че всичко ще е наред,нормализираха се засега нещатата,вярно с лекарства,но важното е бебетата да са добре!!!Няма да се даваме на лошите мисли всичко ще е наред!!!

Биби21 добре дошла и лека и безпроблемна бременност,
а на финала здраво бебче!!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: biby21 в Март 16, 2008, 13:19:46 pm
Момичета имам нужда от съвет. Търся си литература за бременни и за бебенца. Искам да се подготвя, но незнам на какво да се доверя. Можете ли да ме посъветвате? Благодаря ви предварително.  :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 16, 2008, 13:46:44 pm
"Какво те чака през първата година на детето" и "Книга за майката и бебето". Втората е малко скъпичка (50 лв), но към всеки текст има снимки с подробно описание на всяко действие, а най-хубавото е, че при спешни ситуации може да ползваш Индекса в края на книгата и по този начин да намериш бързо страницата с нужното инфо.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sia в Март 16, 2008, 14:00:47 pm
Аз не съм купувала книги, а мисля че се справям доста добре. Ползвам инфо от нета.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 16, 2008, 14:20:42 pm
Аз си купих на Д-р Спок, но май не е много изчерпателна.По-скоро информативна.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 16, 2008, 16:35:07 pm
biby21, привет мила!Желая ти леки и безпроблемни месеци до финала! :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 16, 2008, 18:38:57 pm
http://www.pe-bg.com/ (http://www.pe-bg.com/)
Биби,на този линк може да намериш доста книги.Пиши на търсене бебе или бременност и ще ти излязат.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Nina в Март 16, 2008, 18:55:59 pm
kameto79, по принцип дали има изоставане или бебето според УЗ върви малко по-голямо не се приема за абсолютно. Самият УЗ може да даде отклонение. Колкото повече напредва беременността, толкова по-голямо може да бъде до две или три седмици. При мен реално казваха, че бебето върви по-малко. На самото раждане лекарката ми се обзалагаше категорично, че е наваксало, че и отгоре, щяло да е 4 100, пет минути по-късно, когато се роди, се оказа, че тежи 2 650 :) Така че не се притеснявай от размерите толкова, но си следи другите неща с док. За справка сега моята девойка е бамбина и половина, нищо, че се роди дребосъче, навакса, че и малко отгоре.
Стскам палци и кураж!


Виж това: Колко точно може да бъде ехографското измерване?

Много точно в ранните седмици…и по-неточно с напредването на бременността.

От 5 - 6 г.с. отклонението е +/ - 4 дни.
От 7 - 11 г.с. отклонението е +/ - 5 дни.
От 12 - 16 г.с. отклонението е +/ - 7 дни.
От 17 - 26 г.с. отклонението е +/ - 10 дни.
От 27 - 28 г.с. отклонението е +/ - 2 седмици.
От 29 - 40 г.с. отклонението е +/ - 3 седмици.

 
Ето и линка: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/674/37/

Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: MALENA* в Март 16, 2008, 19:20:24 pm
Момичета утре трябва да си направа изследвания за кръвна група, ХИВ, васерман, хепатит и урина, интересува ме трябва ли да е на гладно сутрин или няма значение.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: tini в Март 16, 2008, 19:34:23 pm
Малена зависи дали ще ти изследват кръвна захар. За нея има значение да си гладна и жадна. За останалите изследвания мисля че няма значение, но за по-сигурно обади се в лабораторията или на лекаря си.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sia в Март 16, 2008, 19:49:46 pm
Аз мисля, че и за ПКК се изисква да е на гладно.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: jazzybaby в Март 16, 2008, 19:54:24 pm
Аз мисля, че и за ПКК се изисква да е на гладно.
Да, и урината също.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 16, 2008, 19:57:30 pm
biby21 добре дошла в тази хубава темичка :D Желая ти спокойна и безпроблемна бременност! Аз имам 2 книжки за бременни, едната е на д-р Спок и не ми харесва, а втората е "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае, тя е по-подробна и си четeм с бъдещия татко всяка нова седмица какво се случва с бебо :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: MALENA* в Март 16, 2008, 19:59:17 pm
Няма да права ПКК и кръвна захар. Интересува ме защото сутрин бебките  :wink: ме събуждат още в 6-7 да ядем и ако не ям ми става лошо. 
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Виктория в Март 16, 2008, 20:28:59 pm
Ей моми4ета колко много сте изписали немога да смогна да ви про4ета от няколко дни изобщо нямам време! :(
 Много се радвам за новите попълнения в тази теми4ка biby21 4естито и  от мен и лека бременност!!! :D
MALENA да ти кажа 4е и аз се събуждам от глад и ако не ям ми става много зле..... , а и да ви се похваля от ден на ден все по сериозно усещам бебо да мърда и направо се разтапям!!! :D :D :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sia в Март 16, 2008, 20:33:36 pm
Значи, ставаш, пишкаш за урината и след това хапваш обилно. И после бегом в лабораторията.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 16, 2008, 20:40:09 pm
Момичета утре трябва да си направа изследвания за кръвна група, ХИВ, васерман, хепатит и урина, интересува ме трябва ли да е на гладно сутрин или няма значение.
за кръвните изследвания на  ХИВ, васерман, хепатит ,кръвна група няма нужда да е на гладно! :Dза урина,ами изпишкваш се сутринта у вас,хапни на бързо и после в лаб :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: biby21 в Март 17, 2008, 08:45:52 am
Благодаря за книгите. щеги разгледам всички и це реша. Уви не мога да ги взема всички.  :lol: :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: steissy в Март 17, 2008, 09:36:57 am
Добро утро момичета, пожелавам ви лека и успешна седмица.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kassi в Март 17, 2008, 09:54:37 am
Здравейте и от мен. Имам няколко въпроса към вас. Моята бременна приятелка е в 11-а седмица, кога се правеше БХС и първата ФМ? 13-14 седмица??  :ask:
После беше 18-20 г.с. втората, и 22-а ехокардиографията?
Знаете ли д-р Сигридов дали прави ФМ и БХС, или трябва отделно да посети някой от другите специалисти като Димитрова, Марков?  :ask:
Благодаря ви за отговорите предварително.  :D

Слънчева седмица и здрави коремчета!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Григчо в Март 17, 2008, 09:56:54 am
Добро утро момичета!

Камето, не се притеснявай много. Почивка и спокойствие е най-доброто за бебето. Знам, че понякога е много трудно, но се опитай.

Биби, добре дошла и лека бременност до финала.

И аз да се похваля, в събота бях на лекар и бебето е добре. Сърчицето му бие и е пораснало, но не запомних колко :oops: Аз съм в супер напрежение преди преглед и като видя, че е ок малкото, се отпускам и ставам малко неадекватна след това.
Питах за сърбежа от фраксипарина. Каза ми, че се случва, по-принцип бил препарат, който не дава алергични реакции и ми каза да редувам корема с ръцете, за да не се натрупва много бодене на едно място. Така че, продължаваме напред.

Лек и усмихнат ден!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kameto79 в Март 17, 2008, 10:10:23 am
Благодаря отново на всички за куража и силите,които ми давате!!!
 :thankyousign:
Благодарение на вас вече съм по-спокойна,а и бебката пак започна да ме закача,че нещо 2 дни се беше закротила-като я усещам се чувствам прекрасно
nina,благодаря ти за изчерпателната информация-това е полезно за всички да го знаят :balk_602:
Желая на всички успешна седмица и много приятни емоции! :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: синьо кокиче в Март 17, 2008, 10:23:12 am
и първата ФМ? 13-14 седмица??  :ask:
После беше 18-20 г.с. втората, и 22-а ехокардиографията?

- ултразвуков скрининг за хромозомни аномалии в първото тримесечие на бременността (11-14 седмица от бременността)
   - фетална морфология във второто тримесечие на бременността - 16-18та
   - фетална ехокардиография (диагноза на сърдечни аномалии на плода) - 26 - 28ма

Димитрова, Марков, Мазнейкова
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 17, 2008, 10:26:34 am
Биби :welcome_1:
kassi, виж тук (http://www.bg-mamma.com/site/content/view/744/) за феталните морфолигии. А БХС мисля, че е 15-18 г.с.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 17, 2008, 13:44:30 pm
kassi за БХС се прави 16-тата седмица.
В това поне съм сигурна,т.к.като го правих преди две седмици.
Иначе за фетална на мен ми казаха 19-20-тата седмица да отида.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kassi в Март 17, 2008, 14:04:36 pm
Момичета, благодаря ви за отговорите!  :D
Миленче, струва ми се късно за ехокардиография 26-28-а седмица?
Аз малко бях закъсняла в 22-а седмица при доц. Велковски, ама знам ли и аз вече.
Мерси, мацки!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 17, 2008, 15:17:50 pm
Искам да питам бременните момичета от инвитро,всяка седмица ли ви викаха на преглед,и през 2 седмици на консултация.Защото в мойта клиника е така и се чудя не е ли прекалено. Смятам на своя глава да започна да прескачам повечето прегледи с ехограф.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: sany в Март 17, 2008, 15:32:32 pm
Пуканака мисля че ще те викат така до 12-та седмица и след това би трябвало да е по нарядко.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 17, 2008, 16:25:17 pm
Аз не съм с инвитро, и пак Владимиров ме викаше през 2 седмици до 12 г.с. Сега ходя всеки месец.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Теоха в Март 17, 2008, 17:17:03 pm
Пуки, аз редувам през две седмици платен прием и женска консултация.Сама си разредих платения прием в момента,в който се стабилизирах.Но в началото е по-добре всичко да е под здрав контрол.Не мисля,че е прекалено.По-добре прекалено,отколкото-недай си боже - да се пропусне нещо.Редовното следене най-малкото успокоява нас. А и за наблюдаващия лекар е добре да държи нещата навреме в ръцете си.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 17, 2008, 17:33:53 pm
И аз докато не влязох в 4тия ходих на 2 седм. на преглед и да гледаме мъниците. При мен се налагаше и защото жълтото тяло беше малко за двете и трябваше да следим нещата по-изкъсо. Сега как искам пак да си ги гледам толкова често... Днес ги видях и цял ден са ми пред очите - едното по гръбче и разкрачено, другото срамежливо стиснало крачета и надупено  :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 17, 2008, 17:36:04 pm
Мими26, къде ходиш на консултации, при кой лекар?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 17, 2008, 17:37:37 pm
Гали, аз съм във Варна. ходя в Св.Марина при Раева.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 17, 2008, 17:40:28 pm
Мерси!  :)

Чудя се и аз още къде ще раждам по - близо до Бургас, че Софето нещо далеч ми идва.
Ама ще се почудя още малко. :wink:
Затова питам.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mimi26 в Март 17, 2008, 17:43:26 pm
О, за раждането, най-вероятно в АГ-то ще раждам. Моя позната акушерка ще говори с някой лекар - най-вероятно Георгиев. Защо няма да раждаш в Бургас? Имам приятелка и тя е бременна сега, ходи при един, бил и доста препоръчван, но не помня кой беше. Ако ти представлява интерес ще я питам и ще ти кажа.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: *Галка* в Март 17, 2008, 17:50:24 pm
За сега ходя при д-р Г. Георгиев.
За него чух добри отзиви.
Не ми се иска да раждам в тази мизерна бургаска болница.
Искам в частна клиника, да си платя за условия и отношение.
Така и ще направя, освен ако бебчо не реши да ни изненада и да тръгне по- раничко да излиза.
Има още доста време ди тогава... ще мисля.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 17, 2008, 18:17:22 pm
Искам да питам бременните момичета от инвитро,всяка седмица ли ви викаха на преглед,и през 2 седмици на консултация.Защото в мойта клиника е така и се чудя не е ли прекалено. Смятам на своя глава да започна да прескачам повечето прегледи с ехограф.
в начало е по често,после горе долу на 3-4 седмици :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 17, 2008, 18:39:25 pm
Пуканка, по принцип е нормално, всичко да е под контрол.
Някой мислил е по темата за стволовите клетки.Говорих с док, но той каза, че е адски рано да мисля за това.Как мислите - дали не е поредната машина за пари, или си заслужава. :ask:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 17, 2008, 18:44:54 pm
Пуканка, по принцип е нормално, всичко да е под контрол.
Някой мислил е по темата за стволовите клетки.Говорих с док, но той каза, че е адски рано да мисля за това.Как мислите - дали не е поредната машина за пари, или си заслужава. :ask:

Аз съм мислила и ще замразим такива.По-добре да ги имаме излишно,отколкото някой ден да ни потрябват а да нямаме и да ни тежи на съвеста че е имало начини,а ние сме спестили някой лев.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 17, 2008, 18:57:12 pm
Пуканка, точно за това питам.И при нас не е въпроса във парите.Това което ме разколеба и ме накара да задам въпросай е, че лекар - доцент, на чието мнение много държа и на който много вярвам ми каза - цитирам "Стела, защо предизвикваш съдбата?От толкова години се занимавам с тези неща, и мисля, че това е просто машина за пари.Разбира се избора е твой".Но това означава, че трябва да си размърдам дебелото Д.до София, защото съм н провинцията и да проуча нещата.Четох за СВ.Лазар.Ти имаш ли повече инфо за това.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Григчо в Март 17, 2008, 18:58:16 pm
За стволовите клетки - още не сме решили. Мъжът ми има натрапчивата идея, че по този начин предизвикваш съдбата и наистина може да ти се случи някой проблем. Аз виждам само положителни неща, но още не сме стигнали до консенсус. Пък и има време :wink:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 17, 2008, 19:05:20 pm
Пуканка, точно за това питам.И при нас не е въпроса във парите.Това което ме разколеба и ме накара да задам въпросай е, че лекар - доцент, на чието мнение много държа и на който много вярвам ми каза - цитирам "Стела, защо предизвикваш съдбата?От толкова години се занимавам с тези неща, и мисля, че това е просто машина за пари.Разбира се избора е твой".Но това означава, че трябва да си размърдам дебелото Д.до София, защото съм н провинцията и да проуча нещата.Четох за СВ.Лазар.Ти имаш ли повече инфо за това.

Аз съм от Варна и ще раждам в Майчин дом,където вземат  стволовите клетки. Твоя лекар е прав,че това със стволовите клетки е машина за пари,ама то кое не е? На 6 месеца трябва да плащам по 800 лв. за 6 замразени ембриончета. За стволовите клетки ще е 3000 за 15 години.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 17, 2008, 19:07:42 pm
Пуканка,  ама 3000 еднократно ли, или на година по толкова?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 17, 2008, 19:08:47 pm
Пуканка,  ама 3000 еднократно ли, или на година по толкова?

еднократно. :wink:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 17, 2008, 19:11:02 pm
Стана ми интересно.Зная, че по време на раждането, се вземат - ств.клетки, след като се отреже пъпната връв.А тогава нещо плаща ли се за вземането на клетките или е включено в цената.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Mary в Март 17, 2008, 19:16:39 pm
В София в Шейново, комшийката плати 2 400 и й казаха за 20 год.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: MALENA* в Март 17, 2008, 22:00:03 pm
Ние сме твърдо ЗА стволовите клетки. За сега сме се ориентирали към SMART CELLS в Лондон се съхраняват клетките, излиза 2350 евро (с теста за съвместимост) за 25г. за едно бебе. Аз приемам това като един вид застраховка, поне за мен е немислимо да плащаме застраховка на колите си по 2000-3000л.на година, а за децата си да не дам по 5000л. за 25г..Ако парите не са проблем няма място за колебания. Сигурна съм че ако беше безплатно всички щяха да се възползват от тази възможност. А това с предизвикване на съдбата ми звучи някак си смешно :wink:. 
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 18, 2008, 09:43:52 am
mimi26 и на мен ми препоръчаха д-р Георгиев от АГ за раждането. Дори ходя при него на частно да ми следи бременността. Чувам добри отзиви за него.

А по отношение на стволовите клетки и на мен ми се иска, но хайде като наближи и като се върне мъжа ми може да пообсъдим нещата. Естествено,че и цената е притеснителна за мен, но пък става въпрос за здраве и живот.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Bijou в Март 18, 2008, 11:45:50 am
Искам да попитам момичета на фраксипарин дали им се зачервява кожата, където си слагат инжекциите. При мен е една като леко подута и зачервена и много ме сърби и то само там, където е червеното.
Аз нямам зачервяване на кожата, а направо синини и става на бучки. Много ми помага реванол на крем, който разнася бучките. До скоро биех фраксито само на ръцете, но лекарката каза, че може и в корема да се бие. Голямо облекчение! Вече не ме боли така. Само не знам до кога ще го бия...

Ади, аз също страдам от запек и какво ли не пробвах, но най-много ми помагат разходки! Горещо ти препоръчвам движение поне 30 мин и резултатът е изумителен.  :balk_48:

Момичета, аз вчера вечерта усетих за първи път младежа  :balk_46: Беше нещо като рибка в аквариум. Само в ляво се появи. По-скоро усетих вълни, отколкото ритане в буквалния смисъл. Не съм го усещала повече, чакам пак да се появи...

По-малко грижи и прекрасни емоции на всички през тази седмица пожелавам от сърце!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 18, 2008, 12:24:48 pm
Стелиана, понеже има двама Георгиев в АГ, да не говориш за този с брадичката?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stelliana в Март 18, 2008, 13:13:42 pm
Стелиана, понеже има двама Георгиев в АГ, да не говориш за този с брадичката?

Май да.
Частния му кабинет е на ул.Ивайло.
Препоръчаха ми го горещо.Или той или д-р Николов.
Имаш ли отзиви за д-р Георгиев?
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Григчо в Март 18, 2008, 13:23:03 pm
Бижу, поздравления за новото усещане :D С нетърпение очаквам този момент, защото си мисля, че тогава вече ще се поуспокоя малко. Сега е такова неведение, че от време на време психясвам дали всичко е наред.
За фраксито да ти кажа не само синки, не бучки, а направо плочки имам (както ми беше казала Уайт  :wink: ) Ще пробвам този реванол, дано и при мен ги разнесе по-бързо, че в ръцете много повече ме боли :( (питах д-р Владимиров в събота и той ми каза да редувам корема с ръцете, за да не получава много бодене на едно и също място).
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Stivarip в Март 18, 2008, 13:34:39 pm
И аз се бях замислила за замразяване на стволови клетки, но като прочетох това (http://www.bulpress.net/index.php?p=view&r%5Bid%5D=1909) малко се раколебах.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kameto79 в Март 18, 2008, 19:29:49 pm
Здравейте и от мен,мили момичета!
 :bighug:По моя въпрос за Малтофера,искам да се отчета с резултата на желязото:    28 umol\l при реф.ст-ти: 6.0 - 26.0.
Даже е повече отколкото трябва!!!
Определено НЯМАМ нужда от допълнително :wink:
Това,че е повече,надявам се да не е проблем?!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 18, 2008, 19:41:44 pm
Браво Ками, хубави резултати :) Аз днес правих нови изследвания, хемоглобин 102 /при долна граница 120/ и док изписа ferro-folga... нещо си 3х2, не съм го купила още, че първо да довърша малтофера. Аз на своя глава го бях спряла, та ми се по скараха за което, док обясни, че ако не пия хапчета ще се стигне до кръвопреливане, което определено е по-опасно :(
А за стволовите клетки не сме решили, а и още не съм проучила в Пловдив къде е възможно да се случи и разбира се цената е от значение.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mpia в Март 18, 2008, 19:46:39 pm
В Селена мисля че вземат стволови клетки!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 18, 2008, 23:05:11 pm
mpia проверих в сайта им, наистина вземат. Сега остава да решим дали ще се възползваме...Още се колебая, ще ми се да направим един вид застраховка за малкото човече, но от друга страна не съм убедена, че е достатъчно на ниво всичко. Ако е вярно, че стволовите клетки могат да се ползват макс. до 15-та година, как тогава гарантират 20 и 25г. :ask: Високата цена също ме притеснява, просто защото нямам възможност за съжаление да си я позволя с лекота. А и си мисля, че не дай си боже, ако се наложи след време може тогава да си платим за донорски клетки, които са съвместими.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 18, 2008, 23:18:04 pm
До скоро биех фраксито само на ръцете, но лекарката каза, че може и в корема да се бие. Голямо облекчение! Вече не ме боли така. Само не знам до кога ще го бия...

При мен също са синини.Бия го само в корема.Не зная до кога трябва да се бие фраксипарина, но в ин-витро клиниката в Плевен ми казаха, че може да се бие до края без проблем.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mismi в Март 19, 2008, 12:09:05 pm
Здравейте, момичета.Много съм притеснена.На 17-ти бях на преглед,за да чуем сърчицето на бебчо-е чу се и това много ме зарадва,но се оказа,че едничкото ми плодно сакче от миналата седмица вече си има компания.Вероятно са двойка еднояйчни и още едничко.В големия плоден сак-където са двете по-голямото има сърчице,другите две се борят за живот.В понеделник пак съм на преглед,за да видим как вървят нещата.Докторът спомена за редукция.
Исках да ви питам и как се справяте със сутрешното гадене.При мен е почти непрекъснато.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Pukanka в Март 19, 2008, 14:11:22 pm
Аз нямам гадене,но чета че може да се пие Деган.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: viketo в Март 19, 2008, 15:13:12 pm
момичета, нормално ли е все още да не усещам бебчо?  :? уж знам какви са "знаците", по които да го разпозная, ама май засега нищо ...
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: MALENA* в Март 19, 2008, 15:48:45 pm
Viketo казват че нормално е към 20 седмица да усетиш бебчо. Аз лично моите бебчета ги усетих още в 16 седмица, а в 19 една нощ така се бяха разиграли вътре че и тати ги усети :D.
Аз искам да попитам в резултата от урина имам:
Забележка: СЕДИМЕНТ: 4-5 ЛЕВКОЦИТИ , УРАТИ.
Какво означава това, има ли място за притеснение или не.
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: adi в Март 19, 2008, 15:59:10 pm
Здравейте, момичета.Много съм притеснена.На 17-ти бях на преглед,за да чуем сърчицето на бебчо-е чу се и това много ме зарадва,но се оказа,че едничкото ми плодно сакче от миналата седмица вече си има компания.Вероятно са двойка еднояйчни и още едничко.В големия плоден сак-където са двете по-голямото има сърчице,другите две се борят за живот.В понеделник пак съм на преглед,за да видим как вървят нещата.Докторът спомена за редукция.
Исках да ви питам и как се справяте със сутрешното гадене.При мен е почти непрекъснато.
за сутрешно гадене......по принцип знам зсамо за Деган,но лично при мен в начало имаше такова гадене постоянно 2 седмици и нищо не можах да хапна,после започнах по време на ядене да приемам Мезим Форте и това много ми помогна.
момичета, нормално ли е все още да не усещам бебчо?  :? уж знам какви са "знаците", по които да го разпозная, ама май засега нищо ...
да нормално е.аз вече почнах да усещам но е лекичко за сега,......моята приятелка започна чак 19-20 гс.
При всеки е индивидуално,имало значение и каде ти се намира плацента,мазнините......спокойно ,ще има да рита ... :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: viketo в Март 19, 2008, 16:46:43 pm
благодаря момичета, явно не съм от най- усещащите  :? или пък бебчо е от мързеливите :)
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: kameto79 в Март 19, 2008, 17:02:08 pm
Момичета,аз имам един въпрос,ама не ми се смейте(много) :oops:
Възможно ли е заради магнезия да усещам по-рядко бебето???Преди да започна да го пия,тъкмо бях започнала да го усещам и то доста често и ясно и бях толкова щастлива...а сега... :( ...или просто е някакво моментно затишие?
Търся си някакво логично обяснение,за да не се побъркам от други лоши мисли,които ми минават през главата... :balk_144:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: White в Март 19, 2008, 17:08:47 pm
Не е от магнезия. В тези седмици и аз не го усещах регулярно. Скоро няма да има пропуски. :D
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 19, 2008, 17:36:03 pm
Сладурки да се похваля и аз усетих малкото човече :D  Много е приятно, съвсем лекичко като гъделичкане или потрепване на мускулче, все едно се закача с мен :)
viketo не се притеснявай, скоро и ти ще го усетиш! Както са ти писали вече момичета явно при всеки е по различно време, но няма как да го пропуснеш!  :wink:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 19, 2008, 17:39:09 pm
Ох, и аз искам вече да го усещам, а е толкова рано. :balk_159:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: biby21 в Март 19, 2008, 18:24:31 pm
Здравейте момичета

В понеделник прокървих. доки каза че няма сърдечен ритъм и плода е мъртъв. :balk_145: Вчера ме приеха по спешност В Токуда и ми направиха абразио.Още не мога да го усъзная :balk_145: Доки каза че до 30 дни трябва да ми дойде първия цикъл и чак слид втория да ида при нея и АКО всичко е ок можем пак да ловуваме.
Пазете се. Пожелавам ви спокойни месеци и на финала да прегърнете своите здрави и красиви бебчета  :bighug: :bighug: :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: mpia в Март 19, 2008, 18:33:41 pm
bibi  :bighug:
Съжалявам за това , което е трябвало да преживееш!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: stellla в Март 19, 2008, 18:38:53 pm
biby21 :( съжалявам миличка.Думите са безсилни  :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: синьо кокиче в Март 19, 2008, 18:50:14 pm
Биби,
кураж, мила! Желая ти много вяра и надежда. Не се предавай. Бъди оптимист!
Една силна прегръдка от мен!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: maia_st в Март 19, 2008, 19:18:05 pm
biby21 съжалявам за случилото се!  Не се отчайвай, стискам палци следващия път да е с успешен край! :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: meli_81 в Март 19, 2008, 20:01:18 pm
biby21  :bighug: :bighug:
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: Виктория в Март 19, 2008, 20:40:22 pm
biby21 мили4ка една голяма  :bighug: и от мен!!! :(
 viketo аз усетих бебо в края на 17 г.с. при всеки е индивидуално както казват вси4ки спокойно ,сега си го усещам най редовно и все по силни4ко което ме радва много така 4е и твоя ред ще дойде в най скоро време  :D !!!
Титла: Re: Темата на бременните - 20 част
Публикувано от: ani4ka в Март 19, 2008, 21:19:52 pm
biby21 ,
Много съжалявам за загубата ви! Пожелавам ти скоро късметът да ви споходи с нови 2 чертички и успешна бременност!