www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Педиатрични грижи и консултации => Темата е започната от: Tutto_bene в Юли 12, 2010, 13:44:02 pm

Титла: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Tutto_bene в Юли 12, 2010, 13:44:02 pm
Мамчета, гледах го и направо бях втрещена! Гала беше поканила отново д-р Папазова, която не се беше подготвила. Започна да чете имунизационния календар и каза, че първите 24 часа се поставяла ваксина за хепатит А 8O и хеп. В/това наистина се поставя/. След това започна да обяснява вредните съставки на ваксините и беше написала с маркер на една дъска разни съставки-живак, фенол и разни такива. След дълго обсъждане на това, че най-безвредната ваксина била непоставената и разни такива от сорта заяви, че боледували от морбили само тези, които били ваксинирани  8O. Това според мен беше поредната глупост. Боледуваха само неваксинираните роми, които не са ваксинирани поне от 20 г. Д-р Папазова се хилеше, че се поставяла ваксината за морбили, паротит и рубеола отдавна и не би трябвало да боледуват, но тя пропуска факта, че въпросните роми не фигурират никъде и никога не са се ваксинирали и никой не е ходил нито да ги регистрира, нито да ги ваксинира. Та те дори не знаят кога са родени, да не говорим, че нямат документи, егн и не съществуват в действителност... Обадиха се по тел. двама други лекари единият беше от инфекциозна болница и не му запомних името, а и на другия не го запомних.. Те обясниха, че въпросната д-р Папазова не е достатъчно добре информирана и не се поставя ваксина за хеп.А на новородени. Отделно този д-р от Инф. болница каза, че не е чувал толкова много глупости накуп и тази сутрин в НТВ просто говорят само глупости. Не знам дали сте гледали, но аз направо се уплаших. Да ви кажа ваксина за морбили не се поставя от 91 г. както си мислят повечето. Аз съм 68 набор и ми е поставена такава 2 пъти-имам записано в картона си. Много ми е чудно, че повечето лекари не знаят, че се е поставяла такава ваксина преди години.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Юли 12, 2010, 13:47:11 pm
М дааа. Дотам стигнахме.
Срам и позор. Държава от ЕС... .
Добре е че е имало протестиращи против мракобесието и тъмните сили.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Tutto_bene в Юли 12, 2010, 13:59:42 pm
Да бяха влезнали в нашия сайт да се информират по въпроса. Щях да забравя и нещо друго. Бяха на гости на някаква жена, на която едното дете е пострадало от ваксина. Обаче когато разказваше как е станало се разбира, че детето е било болно от варицела точно като е било ваксинирано. Защо тази д-р Папазова не каза нито веднъж, че тези странични реакции настъпват само когато детето не е здраво? Тогава просто не се поставя ваксината.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: twin в Юли 12, 2010, 14:26:30 pm
Гледах го в началото.
Не изчаках да чуя за обясненията й за всяка ваксина поотделно, но  ми беше достатъчно това, което в началото обясни: Че ваксините (така и не разбрах коя точно ваксина се визираше в началото) съдържали в себе си живак, фенол и алуминий и приети тези вещества през устата не били толкова вредни, щото "излизали през другия й край" (на устата) почти неусвоени. Докато при ваксините те се усвоявали направо в кръвта на детето и отивали в мозъка му, като (това което най-много ме изуми) подчерта че вследвствие на това мозъка на едно ваксинирано кърмаче ставал като този на възрастен, болен от Алцхаймер. Уникално обяснение просто.
Не знам с каква цел бяха казани всички неща, които тази жена наприказва. Ама със сигурност хвърли в шок много майки, които са слушали обясненията й.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Tutto_bene в Юли 12, 2010, 14:57:15 pm
Тя няколко пъти каза, че била завършила медицина с 5,97 .. Била отличничка. Не е въпроса да си просто отличничка, а да си отличник без никакви усилия. Тя това не го е разбрала. Фактът, че наприказва всичките тези глупости говори за друго. Да наистина. Това за болестта на алцхаймер не можах  да го разбера и наистина прозвуча смешно.  Гала се опита да я защити пред онзи д-р от Инфекциозна болница като каза, че са извадили информация от интернет и са чели публикации на негови колеги. Той направо и каза, че не се е подготвила. Гала твърдеше, че в Белгия и Италия нямало такова нещо със задължителни ваксини, а д-ра каза за Белгия, че не е вярно и започна да изброява задължителните ваксини и той каза, че нашия имунизационен календнар едва сега е като този в европейските страни. Общо взето ужасни щуротии се наговориха. Искаше ми се да се обадя на живо в студиото да кажа няколко думи по въпроса, но нямаше дадена такава възможност.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: синьо кокиче в Юли 12, 2010, 15:06:48 pm
Тази псевдо докторка няма ли да спре да мъти мозъците от ефира на Нова?!? :x
Та тя е вредна за обществото!
Чудя се какво толкова и харесаха от екипа на Гала, че я канят и постоянно по всякакви теми промива мозъците на неориентираните хорица!

Още докато гледах предаването и написах това в статуса си във фейсбук, но явно от моите приятели никой не гледаше "На кафе".

Туто, докторът от инфекциозна се казва Мангъров.
Според тая жена, кърмачетата не били рискова група по отношение на хепатит!?!
Според нея 5-валентния Пентаксим бил по-вреден от ДТК!!! 8O
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: mamaMaria в Юли 12, 2010, 15:36:03 pm
Здравейте,
По повод днешното предаване по Нова ТВ, се поразрових и случайно попаднах на следното филмче:

http://rutube.ru/playlists/play/221935.html?play=2349420

Силно съм впечатлена, като се има предвид че мнение изказват руски лекари.
Иначе тази доктор Папазова ми се стори доста некомпетентна(нямам медицинско образование и не е много коректно да я оценявам), но не бих поверила децата си на нея!
Бъдете здрави! 
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Tutto_bene в Юли 12, 2010, 15:56:15 pm
Аз не можах да изгледам всичко, защото Криси не ме оставя въобще, но почти всичко, което чух ме втрещи и направо се уплаших. А Гала ме дразни, че се ядосва на д-р Мангъров, но той е абсолютно прав. Тази Папазова направо ми падна в очите. Това за пентакксима съм го пропуснала. Тя явно само глупости е приказвала.. Поне да беше прочела мааалко повечко. Пък и ако беше чела в зачатие щеше да види кои деца боледуват от морбили-наскоро четох за едно такова на 14 месеца, което според Бърди трябваше да е ваксинирано, но се оказа че не е и бяха в болница.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Юли 12, 2010, 16:12:11 pm
Както много пъти съм писал, и както се прави навсякъде, първата доза МПР трябва да е НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на 12м възраст.
Втората >> НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на  4г възраст.

Защо си хабите нервите тук с тези феерични персони от клюкарско-жълтата Бг  ТВ камарила?
Не Ви ли е ясно че в Бг разбиращите от ваксини се броят на пръстите на едната Ви ръка?
ЗАВЕЖДАЩАТА най-голямо неонатологично отделение в София бе писала за ненужността на ХепБ имуноглогбулина при новородени от майки с (+) Австралийски антиген... какво очаквате? 90% от хората в Бг дават гъши екстракти, хомеопатии, Изпоринозини, илача Ентерол, Улевиновите глупости, Вит Ц пер ос, Калциев Глюконат пер ос... .
Болшинството софиянци ( и не само) се тълпят пред кабинетите на магесници:

*светещи с фенерчета из детските нослета, след което играещи си с овчи и краве кашкавал.
*правещи гимнастики на здрави деца, кръстени за болни с ДЦП
* пиещи Фризопеп без нужда, защото сродно лице го внася.

Ваксините са последното звено тук... .
Не насърчавайте с изборът си несведущите. Не им правете реклама... .

Ето, колегата Мангъров е много свестен, образован и умен човек.
Проф. Бранков- много свестен човек и МНОГО добър детски хирург.
Има много добри педиатри в "Токуда".
Детският ортопед Д-р Алексиев в София също е много добър специалист. Защо за Бога ходите при онзи ортопед дето ви кара да слагате на децата "профилактични гащички за вродена луксация на тазобедрените стави"? Защо не се запитвате "... аджеба в Европа всички бебета ли са с "профилактични гащички за вродена луксация на тазобедрените стави"?

Защо не ги предпочетете?
Защо за бога ходите да оперирате децата от крипторхизъм при уролози, пък били и те детски??
ЗАЩО за бога правите опашки при "онзи алерголог" дето Ви дава написани лечения-паспарту с по 6м Зиртек-Аериус посменно? Добре, популярен. Ама като пише нещо, и Ви дава нещо, или говори нещо, не се ли запитвате "Абе какви ги говори този човек... нещо не е наред".
Не може ли да ги претегляте, щом ги видите- що за човек е, как се държи, колко знае... .

ЗАЩО? Сами сте си виновни...донякъде. :wink:
Кой свестен ще вирее, щом Вие като "на мед" ходите при съмнителни "образи". Има ли някое дете, на което Доц.Маринова да не е дала Фризопеп и което ДА НЕ Е с диагноза АБКМ? няма... няма такъв пропуск.
Ето тази сега по ТВ- СРАМ за Бг медицинска школа. Какво има да я обсъждаме? ... самата и поява отразява колко е зажадняло Бг общество за подобни "образи", колко е дълбоко падението ни.
Вижте антиваксинационните изверги- в Бг са си разпасали пояса както никъде другаде.

Знаете че съм малко прав, и не ми се сърдете... . :?
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Perdeto в Юли 12, 2010, 16:15:51 pm
Мдааа последно време телевизиите се оцветиха силно в жълто.
Защо трябва да подвеждат/манипулират вместо да ограмотяват, защото скандалното се гледа и търси, ей за това. :x

Както много пъти съм писал, и както се прави навсякъде, първата доза МПР трябва да е НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на 12м възраст.
Втората >> НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на  4г възраст.

Докторе според нашият нов имунизационен календар, реимунзацията е чак на 12 год.
Да речем аз реша и реимунизирам на своя глава на 4 год, на 12 год. пак ли ще трябва или?

Ето, колегата Мангъров е много свестен, образован и умен човек.
Проф. Бранков- много свестен човек и МНОГО добър детски хирург.
Има много добри педиатри в "Токуда".
Детският ортопед Д-р Алексиев в София също е много добър специалист. Защо за Бога ходите при онзи ортопед дето ви кара да слагате на децата "профилактични гащички за вродена луксация на тазобедрените стави"? Защо не се запитвате "... аджеба в Европа всички бебета ли са с "профилактични гащички за вродена луксация на тазобедрените стави"?

Докторе това са единици, при това само в София.
Мисля сте забелязали, че преобладават питащи майки от провинцията.Бихме ги избрали, но са ни далеко. :?
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Юли 12, 2010, 16:33:19 pm
Не. Засега доза 3-та не се предвижда. Но се говори за това усилено... .
ВТОРАТА доза ->> НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на  4г възраст.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Perdeto в Юли 12, 2010, 16:37:09 pm
Не. Засега доза 3-та не се предвижда. Но се говори за това усилено... .
ВТОРАТА доза ->> НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на  4г възраст.

Е тук ще имаме голям да не кажа неразрешим проблем, няма да искат да реимунизират личните лекари на 4 год, щом по календар е 12 год., гаранция давам за това.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Юли 12, 2010, 16:41:07 pm
А трябва... важно е.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Perdeto в Юли 12, 2010, 16:46:55 pm
А хипотетично ако сложа на 4 год. и 12 год, какво рискувам?
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Юли 12, 2010, 17:26:23 pm
Да се разболее, ако след първата доза няма достатъчно силен имунитет.
От Морбили и/или паротит.
Рубелата за бременни е по-опасна.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: White в Юли 12, 2010, 18:17:13 pm
Докторе, споделете имената на добрите педиатри в Токуда. Може и на личи. Това е наистина огромен проблем.
Здрав да сте.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: lady_11 в Юли 16, 2010, 23:21:36 pm

Цитат
Защо си хабите нервите тук с тези феерични персони от клюкарско-жълтата Бг  ТВ камарила?
Не Ви ли е ясно че в Бг разбиращите от ваксини се броят на пръстите на едната Ви ръка?
Хабим се докторе, защото това същество е някакъв вид представителна извадка на българското джи-пи , който лекува от новородени до старци. Изопринозин, Ентерол, Вит Ц и Калциев Глюконат знам от Вас, че не се дават. Изписват ми ги на рецепта, не ги купувам и толкова.
Колкото за Улевиновите глупости. Сегашния доктор Улевинов няма нищо общо с предишния преди около 20-тина години, когато нямаше еднотипто лечение за всички. Улевинов и още един доктор ми правехе бронхоскопията, после ми назначиха лечението, за което съм им безкрайно благодарна /вкл. и простия Кетотифен/, но нямаше и доза от меркантилността на доктора, която се проявява днес.

Цитат
Ето, колегата Мангъров е много свестен, образован и умен човек.
Проф. Бранков- много свестен човек и МНОГО добър детски хирург.
Има много добри педиатри в "Токуда".
Детският ортопед Д-р Алексиев в София също е много добър специалист.

За доктор Мангъров - определено се чуват само добри отзиви за него. Пазя му мобилиня за спешен случай.
По отношение на детски уролози - аз лично съм позитивно настроена към доктор Момчилов - справи се с фимозата на Вики, както и с една доста сериозна уро инфекция. Хирург - доктор Шивачев от Пирогов.
Детски ортопед - д-р Алексиев безспорно. За по-големи деца - ортопед хирург - д-р Гьорев от Пирогов.
По вашето мнение само с педиатрите в Токуда не съм съгласна - Вие разрешихте случая преди година ип половина с два постиинга , написани от мен , а доктор Христова от Токуда / детски невролог/  ми обясни при опита да си запиша час за нея, че детето ми вероятно страда от епилепсия и че пъърво ще се наложи ЕЕГ с приспиване.

Цитат
Не може ли да ги претегляте, щом ги видите- що за човек е, как се държи, колко знае..ЗАЩО? Сами сте си виновни...донякъде. :wink:
Кой свестен ще вирее, щом Вие като "на мед" ходите при съмнителни "образи". Има ли някое дете, на което Доц.Маринова да не е дала Фризопеп и което ДА НЕ Е с диагноза

Преценявам ги  докторе, меря , тегля, но уви, картинката е жалка, дори и за София. Дайте пример за добър детски гастроентеролог. Няма! Дайте пример за добър детски очен лекар /за мен не е такъв дори и доктор Топов/. Няма! Мога да изброявам още ...., но просто в БГ няма добро здравеопазване, камо ли добра педиатрия.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Юли 16, 2010, 23:51:15 pm
Вие ме хвърлихте в оркестъра... .
 Какво остава тогава за Карнобат, Бургас... .
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: lady_11 в Юли 17, 2010, 08:31:58 am
Вие ме хвърлихте в оркестъра... .
 Какво остава тогава за Карнобат, Бургас... .
Ами идват в София или друг по-голям областен град. Първи братовчед на моя мъж в София прави на детето си под годинка операция на запушен слъзен канал.  Манипупацията - в частна клиника Визус, в която работят по-голямата част от детските офтамолози на Александровска болница. Познайте как - на конвейр. Няма тест за упойката. След операцията са изчакали детето да се събуди, постояло 2 часа в частната клиника, взели 400 евро и не издали никакъв документ за проведената манипулация или получената сума.
Специално за лекарите в Бургас и въобще по черноморието се плаша лекичко, защото ще почиваме на море, а пък в медиите се тръби, че там лекарите взимат при преглед в евро и по визуална преценка на клиента. Та така...
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: _Elfita_ в Юли 19, 2010, 14:32:37 pm
Проблема е голям с педиатрите тук у нас за съжаление.Не съм доволна от нашата, добре че не се налага често да ни лекува.Слушам и други майки какво им изписват и как лекуват другите.Е,няма мисъл, няма знание...
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Raissa777 в Август 03, 2010, 15:44:50 pm
Защо за бога ходите да оперирате децата от крипторхизъм при уролози, пък били и те детски??
ЗАЩО за бога правите опашки при "онзи алерголог" дето Ви дава написани лечения-паспарту с по 6м Зиртек-Аериус посменно? Добре, популярен. Ама като пише нещо, и Ви дава нещо, или говори нещо, не се ли запитвате "Абе какви ги говори този човек... нещо не е наред".
Не може ли да ги претегляте, щом ги видите- що за човек е, как се държи, колко знае... .

Гладам майките знаят - дори да ми предпишат X,Y или Z не ги купувам...понеже не трябва да ги давам на детето си.
Оказва се, че за да предпазиш детето си от некомпетентни лекари трябва да станеш поне половин педиатър...
Оказва се, че отивайки на лекар трябва да следиш : как се държи, колко знае ( ..? ), що за човек е ( ..? ) да го претегляш, мериш, да го слушаш дали добре говори (..?)
За един прости юрист, който хал хабер си няма от медицина - това си е направо екстрасенско занятие. Тъжна работа.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Август 03, 2010, 15:56:00 pm
Не, не е така.
Навсякъде хората когато работят с един човек го преценяват и оценяват.
Не вярвам някой и някъде да приеме да му се дават напечатани на лист хартия "стандартни лечения" паспарту ( Кузихром Зиртек/Аериус за 6 месеца и т.н.). Това само в Бг може да стане. Ако някой Ви дава такива "лечения" не е ли ясно "що за човек е"? Щом си играе на овчи/краве/кози кашкавал и "отвиква" децата от "всичко млечно" и "цитрусови" не е ли ясно що за човек е? Ясно е...  и много просто става ясно.
Другият с гимнастиките на здрави деца? Че и "клиника" за да прави гимнастики на здрави деца му основаха... да ги кръщава с "предиспозиция за ДЦП"? това не е ли шарлатания?

Хайде сега... ние като народ чак такива наивници никога не сме били да не можем да се ориентираме.
Това имам пред вид.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: cambozzola в Август 03, 2010, 16:16:16 pm
Да де, ама за да избереш педиатър за детето си, на когото да вярваш, първо трябва да изчетеш купища литература и почти да завършиш медицина, за да можеш да прецениш кое са глупости и кое - не. Както и за да се разведеш културно или да се защитиш по дело за издръжка (Раиска, извинявай, но ще си го позволя, тъй като по образование съм ти колега) - е добре да си толкова наясно с материята, колкото адвоката ти. При всички положения едно е ясно - ти си се грижиш най-добре за собствения интерес и е добре да се придържаш към максимата "на вълка затова му е дебел врата, защото си върши работата сам". А не би трябвало да е така.

През това време обаче биваме облъчвани от екземпляри като гореспоменатата Папазова, която направо ме втрещява с появите си по НТВ... И става една... Да не говорим за хомеопатиите и др. под. алтернативни методи станали толкова популярни напоследък, че привържениците им гледат на нас, феновете на традиционната медицина, като на пълни идиоти.

Такива са ми размишленията по въпроса.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: lady_11 в Август 03, 2010, 23:41:47 pm
Оказва се, че отивайки на лекар трябва да следиш : как се държи, колко знае ( ..? ), що за човек е ( ..? ) да го претегляш, мериш, да го слушаш дали добре говори (..?)
За един прости юрист, който хал хабер си няма от медицина - това си е направо екстрасенско занятие. Тъжна работа.
[/quote]
Явно  си юрист, но не си адвокат. Е, аз съм проста адвокатка. И ме мерят ,теглят , следят с кви дрехи съм облечена, къв часовник нося, къв ми е монитора на бюрото, как говоря или какво ми е отношението. Поне по двадесет пъти на ден. Едни са очаровани, други са разочаровани. И адвокатлъка е екстрасенско занятие - психопрофил правя за пет минутен разговор /може и по-малко/. Понякога на мен не ми харесва психопрофила на клиента-пациента и директно го отблъсквам.

Та като проста адвокатка към лекарите съм си измислила стратегия. Основно правило -никога на първа визита не споменавам какво работя / не знам защо лекарите ги интересува и винаги питат/. Ако имам възможност отивам с детето облечена с дънки и раздърпана блуза. Давам обаче да се разбере, че Здравната каса не ми е приоритет и ако има нещо, което може да се направи извън нея и е обосновано, бих го приела.  Предварително съм направила справка с нет-а /и доктор Бърди естествено/, каква може да е вероятната диагноза, какви изследвания трябва да бъдат предпиети,  общо взето отивам с някаква база. Въз основа на тази база - задавам няколко контолиращи въпроса и ако доктора отговори /пък ако и обясни още по добре/ според очакванията ми - това е лекаря.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: beast в Август 03, 2010, 23:53:34 pm
И изпадаме в една от двете ситуации:
1. Лекаря се подвежда по насочващите въпроси и пропуска правилната диагноза - с цел да ти угоди.
2. Лекаря се обижда от насочващите въпроси и дава грешна диагноза само и само да не е на база насочващите въпроси - с цел да ти покаже колко не си компетентен.

След така описаната от теб подготовка аз не виждам нужда да се ходи на лекар. Ако трябва да съм по професия, адвокат, бояджия, лекар, шофьор, производител на колбаси, ... абе всичко - тогава се обезмисля нуждата от такива хора и всички ние трябва да сме машини и да можем всичко.

Според мен най-важното при избора на лекар е доверието и спокойствието, грешки всички лекари правят, както добрите така и лошите, аз никога не бих си простил ако грешката е направена в резултат на моята некомпетентна намеса.

Поздрави
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Raissa777 в Август 04, 2010, 09:42:18 am
Не съм казвала аз каква съм .

Имах предвид точно това, което е казала Комбозола - че за да отмериш "колко знае" и "какви ги говори" трябва да имаш знания по въпроса.
 Аз не го мисля за себе си, защото знам че се ровя, търся, питам, чета...тръгвам подготвена по пътя си. Но има хора, които се забиват в най-близката поликлиника, записват се при някой лекар и го гледат в очите като теле майка си. Не мога да кажа - "те са си виновни" , просто друг тип хора, доверяват се само по табелката "Д-р еди кой си". Да не забравяме, че има много хора, които изобщо не ползват компютър...а камо ли да се ровят по форуми за информация.
"Всеки да се спасява" - принципно е така, но не би трябвало, си мисля.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Tutto_bene в Август 04, 2010, 10:47:20 am
Аз пак да се включа за д-р Папазова.. Вчера отново я видях в някакво предаване по друга телевизия и там заяви, че е завършила медицина само със 6-ци и една 5-ца по история на БКП.  8O   :lol:
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: lady_11 в Август 04, 2010, 23:00:56 pm
И изпадаме в една от двете ситуации:
1. Лекаря се подвежда по насочващите въпроси и пропуска правилната диагноза - с цел да ти угоди.
2. Лекаря се обижда от насочващите въпроси и дава грешна диагноза само и само да не е на база насочващите въпроси - с цел да ти покаже колко не си компетентен.

След така описаната от теб подготовка аз не виждам нужда да се ходи на лекар. Ако трябва да съм по професия, адвокат, бояджия, лекар, шофьор, производител на колбаси, ... абе всичко - тогава се обезмисля нуждата от такива хора и всички ние трябва да сме машини и да можем всичко.

Според мен най-важното при избора на лекар е доверието и спокойствието, грешки всички лекари правят, както добрите така и лошите, аз никога не бих си простил ако грешката е направена в резултат на моята некомпетентна намеса.

Поздрави

Никъде не съм писала, че питам "насочващи", а "контролиращи" въпроси. От сорта :"Извинете, но точно какво е действието на предписания от Вас Ентерол, то не е ли лекарство за възрастни?" или "Какъв е смисълът да кисна пениса на детето ми в Риванол, при положение, че детето не е уринирало два дена?". Така, че общо взето не попадам в нито една от двете ситуации, описани от теб, а просто преценявам.

И на мен не ми харесва, че трябва да разбирам от много неща, ама се старая. Иначе ме "бъгва" някой шарлататнин - последния хит беше на автомонтьора, който ми обясни, че ми е сменил маслото в скоростната кутия, взе ми пари за ново, включително и труда, но  се оказа, че нищо не направил. 

Доверието и спокойствието в един лекар, адвокат, монтьор, хлебар , магазинер , компютърен специалист / иот такива съм си изпатила/ или прочие
се гради. Никой не е безгрешен, но  трябва да бъде коректен от морална гледна точка. А в днешно време всеки го обръща на печелбарство, за съжаление....
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Perdeto в Август 05, 2010, 11:36:22 am
Много съм съгласна с Лейдито, за съжалението доверието в днешно време изглежда като наивност до глупост. :?
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против вакl
Публикувано от: Дядо в Октомври 16, 2010, 23:29:17 pm
Млади момичета, имам няколко въпроса към вас:
1.В една група от пияници или наркомани, ако вие не сте нито наркомани, нито пияници за какви ви мислят?
2.Защо е толкова трудно да запишете детето си в детска градина без необходимите ваксинации? Нали уж не са задължителни, а са препоръчителни!
3. Повечето от вас познават добре д-р Папазова, поне с такова впечатление останах. Колко от вас са чели нещо от нея? И все пак чели ли сте нещо от д-р Хасърджиев, или от д-р Мангъров, които са за ваксините. Самият д-р Хасърджиев каза в предаването, че във ваксините има риск. Как преценихте, че д-р Мангъров е по-сведущ от д-р Папазова, нали и двамата са лекари? Единственото, което видяхме от д-р Мангъров в предаването беше да каже, че по-голяма простотия и глупост не е чувал. А той какво толкова важно каза?  


Не разбирам смисълът на това,което пишете.
Нито "въпросите" Ви.
За човек само с един пост, това май са провокативни неща.
Но тук не им е мястото... .
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против вакl
Публикувано от: lady_11 в Октомври 16, 2010, 23:54:35 pm
Млади момичета, имам няколко въпроса към вас:
1.В една група от пияници или наркомани, ако вие не сте нито наркомани, нито пияници за какви ви мислят?
2.Защо е толкова трудно да запишете детето си в детска градина без необходимите ваксинации? Нали уж не са задължителни, а са препоръчителни!
3. Повечето от вас познават добре д-р Папазова, поне с такова впечатление останах. Колко от вас са чели нещо от нея? И все пак чели ли сте нещо от д-р Хасърджиев, или от д-р Мангъров, които са за ваксините. Самият д-р Хасърджиев каза в предаването, че във ваксините има риск.   
По въпрос първи: ако не съм пияница или наркоман НЯМА НАЧИН да попадна "в група" с такива хора, в смисъл общуване по собствена воля , а не изискваща се по служба примерно. Сравнението между хора, които не искат да ваксинират децата си с наркомани и пияници , е неуместен, защото първите правят осъзнат волеви избор от името и за сметка на детето си, а вторите - от категорията с пороците , след са болни от своите зависимости. По въпос втори: Има задължителен имунизационен календар, не препоръчителен.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: ketti в Октомври 17, 2010, 00:14:00 am
По въпроса с педиатрите.След няколко "насочващи", въпроса, при това направих грешка и казах, че съм прочела в нета, ме беше казано:"Ми, ти що не записа една педиатрия, до сега щеше да я изкараш", обаче с ирония.Та, дотук с прочетеното и най-вече със споделянето.Ако не бяха ваксините, сигурно за едно мерене и теглене нямаше да мръдна, защото и кантар си купих, а пък и ваксините са кът напоследък, та чакаме по месец-два.
По въпроса за д-р Папазова мнението ми е, че понякога казва и верни неща, но...гледах я в "На 4 очи".Еми, ако не знаех, че е доктор Папазова, щях да реша, че е поредната "лечителка", която с мисъл и вода лекува всичко.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Дядо в Март 07, 2011, 12:32:24 pm
Здравейте, млади мамчета. Не знам откъде да започна. Тъй като ваксините са една огромна тема, нека като за начало спомена

ОРГАНИЧНИТЕ ОТРОВИ И ВИРУСИ


***
Не мисля че има изобщо откъде да започваш.
Защото няма какво просто да се "започва".
Нещата, които "препечатвате" са несъстоятелни, безпочвени, без доказателства.
Който е решил да ваксинира е решил.
Който е решил да не ваксинира- пак си е решил.
Не е нужно да се тиражират безкрайно глупости, опасни за нашите деца!

И то особено тук! В този форум... .
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Март 07, 2011, 16:17:02 pm
Мисля не е уместно тук да се пишат глупости... .
И да се принизява нивото на форума с подобни "писания"... .
Мисля, не е тук също мястото да насърчаваме антиваксинационни "активисти" , давайки им трибуна и форум да "ръсят" познатите вече  от години глупости и да НИ провокират.

Това особенно и в контекста на последните унищожителни за имиджа на страната ни епидемии от Хеп А и морбили.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против вакl
Публикувано от: Varvarita в Март 07, 2011, 16:30:04 pm
Миналата година имаше бум на приети деца в детска неврология, с усложнения след морбили.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Дядо в Март 07, 2011, 19:42:18 pm
Не мисля че може (с три поста САМО потребител и явно провокатор)  в този форум да "препечатвате" глупости.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Март 07, 2011, 19:45:30 pm
Мисля е време цялата тази тема да бъде изтрита.
Тези неща за 2011 са недопустими. Не като тема, а като пълни глупости, писани с апломб и претенция за "достоверност"... .

Имайки пред вид целият ми 5 годишен принос към този форум и усилията ми да се практикуват правилни подходи, смятам да трия всеки Ваш "пост" по несъществуващи "теми".
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: цигу в Март 07, 2011, 20:36:48 pm
Д-р Бърди, радва ме категоричната ви позиция по отношение на ваксините.

Помня следната поучителна история от курс по епидемиология. През 70-те години на миналия век Световната Здравна Организация обявява,
- че сериозните инфекциозни заболявания, бич на човечеството през вековете, вече са изкоренени в развития свят,
- че е въпрос на едно-две десетилетия с имунизационни програми и подобрена обществена хигиена те да бъдат изкоренени и в развиващите се страни, и
- че в бъдеще човечеството ще се бори само с хронични заболявания (диабет, сърдечно-съдови болести и пр.)
Не след дълго СЗО признава тези твърдения за погрешни и прибързани.

Две са причините днес имунизационните програми да се поддържат по-ревностно отвсякога.

Първата е, че поради ефективното ваксиниране на няколко поколения твърде бързо забравихме колко смъртоносни са точно забравените болести, от които ваксините ни предпазват. Понятието за право на избор относно ваксините се тиражира в контекста на граждански и лични свободи, без изобщо да се обсъжда задължението на личността към здравето на общността.
 
Втората е, че в днешния свят никой край на земното кълбо вече не е изолиран. Хора и храни прекосяват огромни разстояния за все по-кратко време, пренасяйки познати и мутиращи бактерии и вируси, увеличавайки многократно риска за всеки един от нас, независимо къде живеем.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: jam в Март 07, 2011, 20:39:12 pm
д-р Birdie, благодаря, че взехте отношение!
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: elle22 в Март 07, 2011, 20:43:45 pm

Първата е, че поради ефективното ваксиниране на няколко поколения твърде бързо забравихме колко смъртоносни са точно забравените болести, от които ваксините ни предпазват. Понятието за право на избор относно ваксините се тиражира в контекста на граждански и лични свободи, без изобщо да се обсъжда задължението на личността към здравето на общността.
 
Втората е, че в днешния свят никой край на земното кълбо вече не е изолиран. Хора и храни прекосяват огромни разстояния за все по-кратко време, пренасяйки познати и мутиращи бактерии и вируси, увеличавайки многократно риска за всеки един от нас, независимо къде живеем.

Напълно подкрепям! Познавам отблизо дете, заболяло тежко след ваксинация. Въпреки  това считам, че това са частни случаи и нещата са несъпоставими.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Цецинка в Март 07, 2011, 20:55:01 pm
Благодаря за последните постове, че започнах да се обърквам-Отговорна или Безотговорна майка съм като си ваксинирам децата.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Март 07, 2011, 21:08:42 pm
д-р Birdie, благодаря, че взехте отношение!
Не мисля че е възможно в 2011 година да има дори и един човек, хранещ илюзии, че в този форум на толкова желани деца, ще бъде допусната дори и една "буква" от антиваксинационни отрепки.
И след толкова десетилетия ваксинации и спасени милиони детски живота... и научени "уроци" .

За 5 години (6?)... за ПЪРВИ път трия пост (2) тук.
Никакъв толеранс няма да има към глупостите на безотговорни, нагли и необразовани типове, живеещи в 15 век. Техен е изборът да си останат там. Нашият избор е да защитим децата си.
Лесно, просто. С ваксинация.
Позиция и на човек пряко работещ тези неща, и имащ пряк поглед. А и знания също... .

С удоволствие бих отговарял на въпроси, свързани със страхове относно сигурността на ваксините. От майки пишещи редовно тук. Не от "фантоми" с по 1,2 поста.
Сам лично съм споменавал ваксини, които аз не ползвам, защото не съм убеден в сигурността им.
Така че- нито съм предубеден, нито имам "финансова изгода" за да съм "за" ваксинациите.

Лудницата в Бг по въпросите за ваксините и ваксинациите трябва да спре! Който има склонност към самоубийство и психически отклонения, моля да си ги практикува персонално. Ние не желаем да опитваме от чужди ястия.
Няма "втори" мнения, когато "второто" е грешно.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Tsveti75 в Март 08, 2011, 00:02:44 am
.... Нашият избор е да защитим децата си.
Лесно, просто. С ваксинация.
........
Няма "втори" мнения, когато "второто" е грешно.

Благодаря Ви, Д-р Бърди.
Безценни са Вашите съвети за нас, респ. здравето на децата ни.
Уважавам много и твърдата Ви позиция.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: cambozzola в Март 08, 2011, 09:19:13 am
Най-неприятното е, че тези "научни открития" и категорични мнения се тиражират масово от различни популярни медии и всяват паника у майки, баби, бащи... Лично познавам една дама с медицинско образование (стоматолог), която категорично отказа да ваксинира детето си, намери педиатър, който да подправя картона, за да може момченцето да посещава детски заведения по-натам, и бясно ме убеждаваше да направя същото... Тъжно, много тъжно.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: jasmin_veni в Март 08, 2011, 10:41:06 am
Най-неприятното е, че тези "научни открития" и категорични мнения се тиражират масово от различни популярни медии и всяват паника у майки, баби, бащи... Лично познавам една дама с медицинско образование (стоматолог), която категорично отказа да ваксинира детето си, намери педиатър, който да подправя картона, за да може момченцето да посещава детски заведения по-натам, и бясно ме убеждаваше да направя същото... Тъжно, много тъжно.

Значи тя е безотговорна не само към собственото си дете, но и към всички останали деца!
Що за безумие!Като е решила да не ваксинира - нейна воля, има глава на раменете, да мисли. Но да излага и други деца на опастност е вече направо...слаба дума е идиотщина.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Bobbie в Март 08, 2011, 22:58:36 pm
Според тая жена, кърмачетата не били рискова група по отношение на хепатит!?!
Ами не са, това е вярно. Хепатит Б се хваща по кръвен и полов път и аз също съм се чудила от какъв зор още в болницата я дават.

Аз бия всички ваксини, но не давам да и слагат прекалено много неща наведнъж. Не съм сигурна какъв е проблема, но има документирани случаи на проблеми след много ваксини наведнъж. Вероятно да е, ако са в отделни спинцовки, заради допълнителните неща, който са там. А може и да се претоварва имунната система, знае ли човек. Може и въобще да няма такива неща, ама аз искам да си внимавам. Например за ротавирус ваксината ходих в допълнителни месеци само и само да не я траскат на един ден с още 6 неща. Но иначе съм много против тези майки, които отказват да ваксинират децата си. Това е лудост. Тръгна от едно така наречено изследване за аутизъм и въпреки че го опровергаха още има хора, които го повтарят както папагали.

Боби
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Дядо в Март 09, 2011, 19:02:42 pm
Здравейте, Бърди.

Но нещо не виждам, къде са ми "писанията"? Само малко не е добре, че ме наричате "отрепка". Постъпихте малко грубо! Не е редно.
Няма проблем вече съм ви простил. По-нататък ще напиша още нещо за ваксините, но преди това ще прегледам какво друго има. До скоро.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Birdie в Март 09, 2011, 19:13:09 pm
"Писанията" Ви бяха изтрити като несъответстващи на тематиката на форума. Освен това, те "тиражират" слухове, намеци и клюки. "Данните", които "изложихте", желаейки с толкова "хъс" да "започнете" ( не знаейки от къде, защото всъщност няма откъде), не почиват на нищо достоверно, научно издържано и актуално.
С една дума "лафчета" за свободното  ни време.
Това тук не минава.

Не вярвам нещо, което да напишете "за в бъдеще", да го пропусна без нужното "внимание". Обещавам честно... .
 :wink:

Всеки, който се прави на наивен, и отрича че това по-долу на снимките го е нямало, е отрепка. От какво мислиш е починало детенцето на последната снимка? от преяждане? или от полио/ дифтерия/хемофилус менингит?  :wink:

Детският форум "Зачатие" е форум свободен от "антиваксинационни активисти"! Докато аз мърдам все още... бухалката за мухи е в ръката ми, готова за употреба по нечии глави, които не се използват по предназначение.
Или както се казва в " Речта на Краля":

- Но Ваше Величество, аз се грижа за главата, на която утре ще положа короната... .
- Архиепископе, не забравяйте обаче, че главата е моя. ( отговор на Краля)


Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Дядо в Март 11, 2011, 19:38:06 pm
Здравейте Birdie!

Само със създаването на този сайт вие и колегите ви сте помогнали на много хора. Ако се съмнявах трябваше да ме убеждавате, че например съществуват камъни, които виждам всеки ден. Сам разбрахте, че употребата на епитети е ненужна.
Снимките, които сте качили, да наистина тъжно. Имало е такива времена.
Но аз мога да кача снимки на дечица пострадали след ваксинации. И какво ще постигнем с това? Нищо друго освен това да си качваме снимки и да плашим майките. Ако реалността вас не Ви плаши, мене ме.
Никъде дори и в изтритите от вас мои писания не съм агитирал майките "да" или да "не" си ваксинират децата! Ако в това трябва да ви убеждавам, значи трябва да ви убеждавам, че съществуват камъни. Проблемът е в това, че Вие пишете невярна, изопачена и спекулативна информация, със селективно подбрани "факти", с цел да отблъснете хората от правене на ваксини. Което е аморално, защото "информацията" Ви е куп лъжи, слухове и инсинуации тип - "той ми каза, че леля ти му е казала, че брат ти е болен".
Аз съм "за" правото на своводен избор.
Против съм използването на прилагателни за хората нежелаещи да ваксинират децата си.
Аз съм "за" това, например да се построят детски градини, в които да се приемат неваксинирани деца, тъй като напоследък това също е голям проблем. Това не е никакъв "проблем" защото в другите страни неваксинираните са малък процент.
Едните майки ваксинират, другите не, но тези на неваксинираните се чудят какво да си правят децата. Остават отритнати от обществото, а не е редно.
Аз съм "за" информираност на хората по въпроса за ваксините. За съжаление, информацията която предлагате, не е вярна, научно издържана и коректна. Трябва да се говори много. Но повечето хора са толкова затрупани от работа, че не знаят кое да свършат по-напред, още по-малко да прочетат нещо. Отиват в поликлиниките, там педиатрите пак затрупани от работа "прас" набързо ваксина и в някои случай става "Леле мамо, германците", както гледаме по телевизията напоследък. Ваксинациите в 99% от случаите са рутинна визита при Педиатър и не е нужно да демонизирате това.
Против съм поставянето на ваксина против хепатит В например на всяко дете, тъй като всяко бебе е различно, те не са оловни войници и не се правят по калъп. Практиките да се ваксинира масово с Хеп Б ваксината са световно утвърдени, резултатни и работещи. Тези практики не важат само за страни с много ниско ниво на носителство и заболеваемост от Хеп Б ( Норвегия,  например). Докато станем Норвегия, децата ще се ваксинират поголовно и от малка възраст.
Аз съм "за" преглеждането на родилките, преди, по време и след бременността
ако има съмнение, че майките са били наркоманки, наскоро им е преливана кръв и т.н. В интернет, книгите, библиотеките интересуващите се могат да намерят достатъчно материали, за да разберат кои хора могат да се разболеят от хепатит, тъй като той не пада така от небето. За него има причина, но причината се измества с това, че не е ваксиниран някой. Аз не съм ваксиниран против хепатит, не съм боледувал. И спокойно може да сте носител, без да го знаете. Наивността и незнанието Ви са опасни!Имам приятели, които са ваксинирани и са изкарали хепатит това е под 1%, а да имат хроничен Хепатит Б, под 0.5%, също имам и такива неваксинирани и пак изкарали хепатит без последици. Ако желаете да ви убеждавам, трябва да ви убеждавам, че съществуват камъни, или да ви запозная с тези хора.
Затова е цялата дандъния. Това мисля аз по въпроса за ваксините. За съжаление, Вие нищо не можете да "мислите" за ваксините, защото нито работите това, нито имате научни познания по темата. Както аз нищо не разбирам от "Критерии за летателна годност на Космическата совалка".
И още нещо Birdie, няма "правилно" и "грешно", няма "лошо" и "добро". Това са понятия измислени от хората, има "различно". Това е все едно да кажа, че мъжете са по-добри от жените, или обратното. Те са различни.  Медицината е наука работеща с точни термини. Това, което пишете, са лаически обяснения за наивни, свирещи на струната на поголовно обърканото Бг население. Лафчета на кафе. Освен че сте избрали начини да се борите с мизерията и нещастието си, слагайки за обект медицинска тематика.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Bobbie в Март 11, 2011, 21:44:11 pm
Дядо, дядо - за свободен избор може да се говори, когато чеовека е информиран с всички факти. Вие какви факти изнесохте, че говорите за свободен избор? Дадохте ли например някаква статистика за това какъв процент от децата са хващали детски паралич преди ваксината да започне да се употрябява и какъв от самата ваксина. Това е била жестока болест. В момента има ваксина с убит вирус и такава с генно изменен така че да не причинява болест. При убитият процентът е 0% (НУЛА), при генно измененият до колкото си спомням беше 1 дете на 3 милиона - това за страна с размерите на България означава, че едно дете на 35 години може да се разболее, ако се позлва само тази ваксина. Може да говорим за право на избор, ако покажете някакви цифри, че преди случаите са били по-малко. Имаче си говорим празни приказки.


Между другото аз не съм запозната коя ваксина се позлва в България. Докто Бърди, може ли да отговорите на този въпрос? При нас се дава убитият вирус първо, за да създаде имунитет без риск и не съм сигурна, но мисля, че следващите вече са с оралната (генно измененият).


Боби
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Дядо в Март 14, 2011, 09:34:06 am
Здравейте Birdie!

Това, което пишете, не е съобразно изискванията на форума.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Bobbie в Март 14, 2011, 09:46:29 am
Хе, хе - че то това е все едно Вие да разпишете декларация, че ще ви реазстрелят, ако детето Ви хване някоя от болестите, за които сте отказал да го ваксинирате.


Б.

Моля, не отговаряйте за да не се насърчава да пише още глупости... .
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Елфи в Март 14, 2011, 10:05:59 am
Правото на личен избор не е безгранично. Границата му е там, където нарушава нечии чужди лични права. Точно затова обществото е въвело правила.

Въпросът ми е риторичен, но все пак - Правилно ли е аз, позовавайки се на правото си на личен избор и на факта, че няма научен експеримент или каквото е научно доказателство, че коланите са 100% ефективни при ПТП, да шофирам и да возя пътници без колани?

Моля, не отговаряйте за да не се насърчава да пише още глупости... .
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: Дядо в Март 14, 2011, 10:33:36 am
Начинът Ви на изразяване не е съвместим с правилата на форума тук.

Както и да е. Лек ден.
Титла: Re: Днес в предаването на Гала за и против ваксините
Публикувано от: jam в Март 14, 2011, 11:27:08 am
мисля да приключим тази тема.