спагети със сос песто, шунка и кашкавал мисля да направя.Стефи, моля за рецептата , сос песто също :eat:
Картофен чипс с масло и подправки в микровълноватаМоля за рецептата :D
Тортата с ябълки на Ани е върха, аз я правих тематична "Беззъб" за РД на МитакаНаправих я, стана чудна, но малко сухичка, хем престоя. В наш село нямаше Чаени бисквити с мед и масло и сложих Еверест. Ама като гледам Еверест е по-голям пакета, та може и повече да са дошли бисквитите. Просто следващия път ще сложа повече сметана
Тортата с ябълки на Ани е върха, аз я правих тематична "Беззъб" за РД на МитакаНаправих я, стана чудна, но малко сухичка, хем престоя. В наш село нямаше Чаени бисквити с мед и масло и сложих Еверест. Ама като гледам Еверест е по-голям пакета, та може и повече да са дошли бисквитите. Просто следващия път ще сложа повече сметана
Само да кажа, че хапките са МНОГО ВКУСНИ наистина. Направих ги точно по рецептата и реших да пека вмесо да пържа. Всичко се изяде за мнооого кратко време. :D Аз съм позарязала темата, тъй като в момента живеем при майка ми и не готвя всеки ден. Но ви чета де. :)Танче, у нас тези сандвичи ги наричам "Сандвичи Бюрек", а вторите съм ги срещала
като "Странджанки" тачат се много и двата вида!
Пилешки хапки със сусам
Толкова ги обича къщата, че единия час дето им отделям
не ми тежи, щото очите на всички светкат, светкат, само като им кажа.
Пилешки гърди /2 единични = една пеперуда/ се нарязват на тънки жулиени,
много стават, две големи плата след финала. В купичка слагам лъжица мед, соев сос и горчица /
може риган, ако обичате/ и вътре слагам жулиените обърквам и в хладилника.
Правя го предната вечер или няколко часа преди да ги сготвя.
После си приготвям една кутия от сладолед с галета+сусам, чиния с брашно и купичка с яйца
/2 или 3 според големината им/. И тука идва пипкавостта първо в брашно, после яйце и накрая в галетата, но аз не слагам 1 по 1 а по няколко поне 5 заедно и става по бързо и с вилици
да не се цапам много.После ги редя на една табла върху хартия и чак след като съм готова със всичките ги обработвам топлинно. Могат да се направят така и да изчакат в хладилника, ако се правят за гости. Два са вариантите за готвенето им - здравословния е върху намазнена хартия за печене се редят поръсват се с много малко мазнина и се пекат във фурната, а нездравословния е изпържени в тиган. Правила съм и двата варианта, вкусни са и за мен няма разлика.
Задължително правя сос от майонеза 3-4 лъжици, кисело мляко-половин кофичка,
горчица 1 супена лъжица и чесън много :P
Да Ви е сладко!
Свинско с кисело зеле+ ориз в гювеча
Суров сладкиш с ябълки (много ни хареса)
Суров сладкиш с ябълки (много ни хареса)
zhristozova, една нова рецепта винаги е добре дошла,
би ли я споделилала с нас!?
Отдавна не съм правила яйца по панагюрски. Това ще е за тази вечер със шопска салата. :)Ще открадна яйцата, че ще пътуваме и трябва да е нещо бързо и да не остава :lol:
М-и, как приготвяш Ориз+булгур с гъби и моркови?
Искам да пробвам рецепта с булгур и тази комбинация ми допада :P
Направо ще ви напиша рецепта, щото не знам кво сготвих :lol:
Около 600гр свински пържоли(без мазнина), 3 моркова, глава лук, 2 шепи замразен грах, резен целина и няколко пръчки и листа.
Запечатах пържолите на намазнен тиган и сипах всичко в тенджера (зеленчука само е почистен), залях с вода, като кипна посолих и варих 1.5ч на най-слабо, под капак. Извадих месото, отцедих бульона, изхвърлих пръчките целина и пасирах зеленчуците с малко бульон да стане сос, който пък овкусявам с краве масло.
Картофено пюре за гарнитура
пп Ако остане бульон е подходящ за супа :)
.........Ей това как се прави :wink:
- айца по панагюрски;
...........
На такива яйца слагам и сирене в киселото мляко. Много вкусно става.Винаги слагам натрошено сирене, само че върху киселото мляко.
Мисля, че сте пропуснали шегата с Айцата :lol: на Стефи често "Я" и се заменя с "А" :Dyahoo_33
Petqst, по нашия (старозагорския) край на тези яйца им казват "полети яйца". Може би така ги знаеш.
Може да се сложи също сирене и чесън.
Мисля, че сте пропуснали шегата с Айцата :lol: на Стефи често "Я" и се заменя с "А" :D:D М-и ми разгада тънката мисъл :wink:
Чудесно заглавие :D
***нахут сготвен като бял боб ( купих го в буркан и съответно е по-бързо за готвене)
Ще трябва да си избера някоя от вашите идеи, че на мен днес въображението ми е празно :lol: .и аз така :lol:
Усмивке, чудесна рецепта, очаквай фен клуб от нашата къща :PДа, яйцата се бъркат. От зеленчуците обичайно слагам царевица и грах (от консерва или замразени), морковчета (варя си ги докато варя и ориза), соеви кълнове. Може и с други разбира се.
Само да уточним две неща яйцата ги бъркаш нали, за да бъдат навсякъде из ориза после?
И още за зеленчуците, дай примерни - грах, чушка .....
Усмивкие, редактирах рецептата, погледни и ако нямаш забележки да я кача :)Идеално, Мише osi_9
Кюфтета с бял сос
Някаква салатка
Такива кюфтета правих днес за пръв път. Ако знаех, че са толкова лесни, по-рано щях да направя :lol: Станаха като кюфтета с жълт сос, ама са много вкусни. Хайде, похвалих се :lol:Кюфтета с бял сосОт сутринта тия кюфтета са ми в главата :lol:
Някаква салатка
+ дунапренен кекс
С жълт даже е по-красиво, искам рецепта, Смайли, и на мен ми се приядоха такива кюфтенца :DТакива кюфтета правих днес за пръв път. Ако знаех, че са толкова лесни, по-рано щях да направя :lol: Станаха като кюфтета с жълт сос, ама са много вкусни. Хайде, похвалих се :lol:Кюфтета с бял сосОт сутринта тия кюфтета са ми в главата :lol:
Някаква салатка
+ дунапренен кекс
Аз ги правя с бешамел, който застройвам с яйце, но сякаш не става толкова жълт соса.цвета на бешамела конкретно зависи от степента на запържване/запичане на брашното и от бульона - тъмен или светъл или с отенък от зеленчуков
Смайли, направила си варена застройка, плюс повече яйца, затова е жълт сосаТара, какви са другите варианти? Ще ми е интересно да пробвам и други. :P
Смайли, направила си варена застройка, плюс повече яйца, затова е жълт сосаТара, какви са другите варианти? Ще ми е интересно да пробвам и други. :P
и аз като мими, да не решите че не готвя :lol:И аз в кюпа :))))
Не знам как ви харесват неща с Ам ,мен вкуса му ми беше мн .гаден ,може би понеже ползвах АР Ам ,но по малко давах ,и си хвърлях доста Ам .
Закуска - гофреткиИ у нас гофрети
Обяд омлети с кашкавал, сирене и пушено филе
За вечеря рибена супа от сьомга, а за сега съм намислила да импровизирам без рецапта с едни бисквити с мюсли и мед. Стискайте палци да се получат :)
Момичета :)кашкавала на фурна поръсвате ли го отгоре с галета :ask:Аз не, само с магданоз по към края.
Момичета :)кашкавала на фурна поръсвате ли го отгоре с галета :ask:аз поръсвам и отгоре и става като паниран в тиган
Ето ги и бисквитките:
Много добре се получиха - идеални за децата.
Смайлс, да не е този кръглият кекс с дупка в средата? Ама аз го знам като Gugelhupf:Блу, мисля че е същото, само дето не е кръгъл (защото е в хлебопекарната). Прилича обаче не на кекс, а на козунак и кроасан с масло едновременно. Вътре има стафиди и бадеми. Рецептата е от книжката на Мулинекса. Повече ми харесва от наште козунаци.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gugelhupf
Тук направо ме изхваща :lol: Всичко си беше импровизация на око, докато ми се получи достатъчно гъсто тесто. Пиша я, с уговорката че всичко е "около".
Мими тез хубавини без рецепта, не мож се измъкна :)
Теди, ето нещо за бакпулвера " Обикновено съдържанието на бакпулвер включва сода за хляб иБлагодаря и на теб, Мише! :flower:
лимонтузу в съотношение 2:1 и добавка - някакъв вид нишесте (царевично), понякога ванилия."
кюфтетаОхх тия бутчета и на мен ми се въртят отново :lol: смятам тия дни и аз да ги правя отново.
зелена салта с пресни чушки
боб с лук за гарнитура
И разглеждам темата назад , за да измисля за следващите дни менюто. Размразявам една кокошка и ми се върти идеята за едни бутчета ала"м-и" и "мели" с кестени и розе :)
Картофи с киноа и коприва
Nimika, рецептата е съвсем семпла, защото го приготвям за бебето и аз ям от него. Та може да не се хареса на всеки.Картофи с киноа и коприваможе ли описание :) , че коприва и картофи аз съчетавам само в картофени кюфтета
(това като го пиша си представям нещо дето плува в мазнина, но не е :lol: )
Мише, рецептата с баничките си я запомних и ще гледам да я пробвам скоро :)Супер си е пояснението, но ако имаш кухненска везна ще е най-най :lol:
Относно рецептата на Кюгелхопфа, мислех, че към всяка хлебопекарна има мерителна лъжица, та затова не съм уточнявала. Извинявам се, за което. Та, сега премерих.
Една малка мерителна лъжица = една чаена лъжица с лек връх,
Една голяма мерителна лъжица = една супена лъжица с малко по-голям връх.
Ох, голямо пояснение направих, няма що :lol:
Смайли,аз понеже живея до Лидъл ,тяхната купувам ,харесвам я. У дома почти винаги има--страхотен дресинг за салата ми е-разбивам със зехтин,оцет и поливам салатките.Nimika, тази на Pilos ли?
Момичета, малко спам, от коя заквасена сметана сте доволни?Аз взимам само "На баба"
макарони на фурна, засега само толкова :lol:
Смайлче, може ли, рецепта на баницата с юфка :PDess, нали знаеш, че това е сладка баница? Ето рецептата. Тя е от мега лесните. :lol:
Смайлче, може ли, рецепта на баницата с юфка :PDess, нали знаеш, че това е сладка баница? Ето рецептата. Тя е от мега лесните. :lol:
Млечна баница с юфка
200 гр. юфка (1 пакет)
5-6 лъжици разтопено масло
За заливката:
3-4 яйца
1-2 ванилии
150 гр. захар
1 л прясно мляко
Юфката се разстила в тавичка. Полива се с маслото и се запича леко във фурната (за 3-4 мин). Залива се със сместа от останалите продукти. Пече се на умерена фурна за около 40 мин.
Стефи и аз това си помислих :lol: Юфката е от тези, които приличат на късчета кори за баница, нали?Да, точно :P
Мими, снимката ти застъпва текста :)Много са пораснали близнаците. :) Не се сдържах.
Някой правил ли е вкусна супа от тиква?
Гювеч
Свинско печено
Печена тиква с мед
Мими, снимката ти застъпва текста :)
Аериран крем-карамел / който гледа МастърШеф ще разбере/ :oops::lol: Добре, че не е деконструиран :lol:
Нимика, страхотен участник в бъдещи издания Мастър шеф :P, ще пусна тема в негова чест .Благодаря , задължена съм тогава да покажа следващите му кулинарни изяви .
Нали сега разбирате как всеки ме видя Блондинка, обяснете ми като на такава,
какво аджеба имате предвид! Дрождите в маята ли убивам с тази температура!?
Аз съм кулинарна хулиганка и този детайл ми убягва
и бъдете снизходителни, молим!
Здравейте, момичета. Не съм писала в тази тема, но обичам да готвя и реших да ви попитам за изпитана рецепта за козунак, че искам да се пробвам тази година. Благодаря ви.За мен най-лесна като за начинаещи е рецепта на Венетаhttps://www.facebook.com/vivien.veneta/media_set?set=a.349563015151085.83176.100002921683569&type=3 , има доста подробни обяснения, прави се с малко количество продукти (по-лесно се меси ако е на ръка), до сега неуспешен такъв не съм имала, преди печах на 170-180, сега на 150 с вентилатор и пак е ок(мисля, че това не беше описано в рецептата).
И по темата - кифлички с шоколад, пиле с ориз, великденска салата, крем малина с шоколадов кекс и бадеми. Приятна вечер.
Момичета, може ли рецептата за печените фалафели (Denis, M-и, или друг ако прави).За фалафели ползвам готова смес / от арабските магазини/
Денис, "зрял боб- ядене" какво означава, яхния от боб ли???Предполагам :) / без запръжка / - имах предвид, че не е боб - чорба
Пиле с ориз за нас
За детето пилешка супа, пъстърва със спанак и моркови
Започвам да пиша и неговите, че да не изглежда, че съвсем не готвя :lol:
Много качамак, много нещо. А някой има ли по-друга рецепта? Най-вкусният качамак, който съм яла, беше правен от една румънка.Блу, баба ми беше преселка от Румъния. Та качамака се правеше по различен начин от нея. В един чувен(даже не знам как се пише това) слага на огъня вода, сипва брашното и с точилката прави дупки, като почне да ври, тя почва да бърка, с точилката докато вземе да се отлепя от стените, товага го сипва във мокра тава и го оформя като питка, после се реже с конец като изстине и се яде с кисело мляко. Правила е и натрошен със сирене и залят със запръжка от червен пипер и олио. Чувала съм и за десерт с качамак, но не съм яла. На румънците им е традиционно ястие, трябва да са специалисти :D
Чувен дори не знам какво е.
Баба ми и дядо ми също са от Добруджа и дори като деца са ходили на румънско у-ще (Южна Добруджа е била румънска известно време). Но от нея знам само традиционната рецепта - със запържено масло, сирене и червен пипер.
А моята приятелка по друг начин го прави. Ще кажа на колежките да питат майките се, че и двете хич ги няма в готвенето.
Щом е здрав и жизнен и не яде само вафли, всичко е ок за мен :D Случва се случайно и спонтанно де. Може и да му омръзне сухоежбенето :lol:..И аз така мисля :)
...Petqst, Дани 2-3 месеца отказваше зеленчуковите и месните пюрета, но сега пак започна да хапва. Предпочиташе само закуските - качамак, попара, каша.Дано Смайли, дано! :) То много се проточи този период вече....
Всеки ден му изхвърлях яденето. Дано и при вас да отмине този период.
ЕлфМай не и сега ме е яд.
Писала ли си някъде из форума твоите промени на Кодред кадира?
Защо ли съм убедена,че днес всички ядем агнешко! :balk_40: :a_sheep_01: beer::Не само днес, а 3 дни вече сме все на агнешко.
козунаци и курабии ми омръзнаха, а има още и още...Има ..
момичета , дайте идея-имам голямо количество пресен лук - какво друго да сготвя ?
С яйца и сирене
Лучена супа,както спаначена се прави,но с пресен лук
супа топчетаи аз с телешка кайма :P плюс
Днес правих един сладкиш, че половинът зяпа постоянно Джеймито Оливър и само ме врънка.Елфи, и ние с моя мъж много гледаме Джейми а и другите от 24 китчън. На Джейми му правих палачинките, които станаха много хубави!
Това е оригиналната рецепта:
http://www.24kitchen.bg/shows/vkusotiite-na-oliver/recipe/shokoladov-fudge-kejk
Мани, добре че обикновено той се вдъхновява да готви, а не врънка мен.Днес правих един сладкиш, че половинът зяпа постоянно Джеймито Оливър и само ме врънка.Елфи, и ние с моя мъж много гледаме Джейми а и другите от 24 китчън. На Джейми му правих палачинките, които станаха много хубави!
Това е оригиналната рецепта:
http://www.24kitchen.bg/shows/vkusotiite-na-oliver/recipe/shokoladov-fudge-kejk
Смайлче, може ли, рецепта за сладкиша :PDess_dess, пропорциите обаче са ми много на око.
Принцеси с яйце и сирене
Зеленчукова крем супа с тиква, коприва и картоф
Ра4ко, ще споделиш ли как правиш крем-супата с аспержи :D
Пилешки крилца с ориз на фурна, салата от домати и краставици.и ние сме на същото меню+бисквитена торта :lol:
Смайлс, и ние сме с отворена кухня. Абсорбаторът е мощен, но кюфтетата си миришат. Отваряй широко прозореца или вратата към терасата!На тигана се оказа, че все пак наистина по-малко миришат, а и станаха хубави. Бях отворила 2 прозореца и терасата + абсорбаторът и изобщо не миришее накрая :P
Днес ще готвя това:eat:
http://www.vkusnoteka.bg/2014/05/blog-post_19.html
:drunk:
Качамак с овесени ядки, масло и сирене
Традиционното ни смути
Сьомга на тиган (в марината от соев и лимонов сос)
Задушени зеленчуци в уока (тиквички, моркови, лук, броколи и царевица)
:flower: Валерия, благодаря за рецептите!Мога лично да потвърдя, кексчетата се топят в устата!А после се залепят и на дупето. :P
:flower: Валерия, благодаря за рецептите!Мога лично да потвърдя, кексчетата се топят в устата!А после се залепят и на дупето. :P
Остана ли място от дясно :lol: :lol: :lol::flower: Валерия, благодаря за рецептите!Мога лично да потвърдя, кексчетата се топят в устата!А после се залепят и на дупето. :P
Съвсем вярно! Шоколадовите от дясно, а тези с арония от ляво :lol:
Тиквички на скараПотвърждавам от личен опит. За втори път ме гощават с такива тиквички и е крайно време и аз да направя. :P
Стават вълшебни леко мариновани, за втори път правя тази седмица.
М-и, как правиш булгура със спанак?
Рачко, може ли рецепта за тия пилешки гърди с домат и лук
Рачко, какво е шпетцел?Шпетцел се приготвя от брашно, вода и яйца мисля. Забърква се по-рядко тесто и се рендосва във вряща вода. Аз ги купувам в готов вариант.
Мише, като отворих да видя рецептата, ми излязоха и другите съответно и моят син си избра кроасани :lol: другата причина да не съм го пробвала е, че черешите ми са се скапали и ги изхвърлих. Ще чакам отзиви и може да го пробвам с други плодове.
Пържени филийки с яйца
обядът е навън
За вечеря някаква комбинация от свинско и картофи, но още не съм решила
Шпецлето е с вкус на масло. :lol:Намират си баби да им готвят :lol:
Момичета, какво приготвяте по горещините? Аз гледам все да е нещо леко. Не мога и да се залепя за печката.
м-и, специално за теб една бърза, лесна и вкусна рецепта за банички, стават като гюзлеми.Хммм, викаш първо така да пробвам и после да меся ли?!
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD (http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD)
Аз лично ги правя и с кашкавал.
Супа от бакламоля сподели рецептата !
Нинка, ще стане и без краставички вкусно, не се притеснявай, даже с дафинов лист и чер пипер на зърна като консервите ще я докараш :D ние изобщо не сме по рибите, само скумрия и сьомга готвя и то без сос :lol:Стана и още как! Мъжът ми заяви , че по-вкусна риба скоро не е ял и бе очарован ! И аз :oops:
На малкия мъж не мога да устоя на желанията. Замесих и пица :lol:
пп Рачко, местя се у вас и патладжани обичам и грис вече :lol:
Ооох само да беше по-близичко :lol: иначе пък се успокоявам, че скоро ще ям градински патладжани, почти колкото дланта ми са :DНа малкия мъж не мога да устоя на желанията. Замесих и пица :lol:
пп Рачко, местя се у вас и патладжани обичам и грис вече :lol:
Заповядай! И за днес даже ни остана от тях :lol:.
За днес наденички на грил-тиган
салата Снежанка
салата домати и краставици
праскови
заразена от Смайл с тия кисели млека с плодове и овесени ядки, днес кисело мляко с малини, овесени ядки и слънчогледови семкиКогато бях бременна, ядях такава комбинация за закуска, но си слагах и мед. А сега на пухкавото бебе не са му позволени такива екстри :lol:
Ооо, свате и ние сме на качамак със сирене и масло.Така, така, при нас почти през ден фигурира в менюто. Не му омръзва на малкия :)
Елда с масло и сирене (откраднато от м-и, но още не знам малкият дали ще го хапне това)това е сред любимите ни закуски , вероятно утре ще е такава .
Хареса я, за разлика от майка му :lol:Елда с масло и сирене (откраднато от м-и, но още не знам малкият дали ще го хапне това)това е сред любимите ни закуски , вероятно утре ще е такава .
-дроб - не знам мъжа ми пържен или как ще го приготви :lol:
-салата
-ориз с някаква зеления , подобна на спанак , чието име не запомних.
Вчера една бабичка ми го продаде , убеждавайки ме , че е по- вкусно и от спанака .Едни големи огромни листа , приличащи на някакви треви от поляните , все още се питам дали е ядливо и вкусно :ask:, снощи сготвих ,но не опитах , да видим днес .
Картофени шайби в микровълновата
може ли рецептата за това ?