www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: parsi в Ноември 01, 2010, 08:03:42 am

Титла: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: parsi в Ноември 01, 2010, 08:03:42 am
Честит ден на Народните будители!Хубава и здрава седмица!Ние с това ново време съвсем объркахме режима :?.Надявам се Митака бързо да се адаптира :)
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Раши в Ноември 01, 2010, 08:49:07 am
Добро утро, Парси :)
Май се пообърка режима с тази смяна на времето да! :)
Хубав ден!
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Малина в Ноември 01, 2010, 10:38:44 am
Слънчева седмица и здрави дечица.

Аз пък точно смяната на времето чаках за да си оправим малко режима ;-)
Късно ставахме оттам всичко изоставаше и накрая преди 22ч. няма заспиване с нейните 3-4 часа следобеден сън :-)

Честит празник на празнуващите.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: rozovelka в Ноември 01, 2010, 10:43:44 am
Слънчева седмица и от нас! Да са здрави всички дечица!
Мамчета, споделете как празнувахте първия рожден ден на децата си? Нашият се пада през седмицата и мислех да го направим през почивните дни :? Добра идея ли е да е по обяд или по-добре следобед? Децата ви опитаха ли от тортата, аз все още не съм давала прясно мляко :? Изобщо ще съм благодарна, ако споделите нещо за този ден във всеки аспект :D
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: gery_k77 в Ноември 01, 2010, 11:05:18 am
Честит празник и от нас! Слънчева и здрава седмица на всички :).

На мен пък пИрфектно ми дойде смяната на времето - сутринта ставането в 7.30 се оказа по-лесна задача :).

rozovelka, аз за първия рожден ден на рождениците торта не съм давала и изобщо сладки благинки  :lol:. Първия рожден ден си е основно за родителите и за бабите, така че на Ели като се падна през седмицата и го правихме в събота. Също добра идея ми се вижда да е на обяд, при нас и при двамата беше вечерта и бяха леко изморени и мрънкащи, но нямахме възможност да го направим по обяд.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: jasmin_veni в Ноември 01, 2010, 11:11:36 am
Честит ден на Будителите!
И ние объркахме режима, но сега явно по-рано ще ляга - към 20 часа, вместо към 21 часа :)
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: mimi26 в Ноември 01, 2010, 11:18:13 am
Привет и от нас!
Ние отново ще сме в къщи тази седмица. В петък като се прибрахме от яслата малките се бяха обзавели с кашлица и сополи. В събота вечерта съм спала цяла нощ седнала, а Дани полуизправен в мен, толкова яко кашля, че чак се давеше и сам отака успяваше да се успокои. Снощи през нощта не кашляха ама сутринта бяха като дърти тютюнджии. Дано мине бързо, че....
Розовелка, напия рд се падаше в петък. На деня им направих купон с децата, а в събота с роднините. Освен голямата торта, за малките бях направила бебешка (тази година съшо), според захранването им. За първата годинка беше пасиран банан  и череши и сгъстено с оризова каша на Милупа, изсипах го във форма и го обърнах, украсих с плодове, тази година беше бишкотена с крем пудинг и Оле на д-р Йоткер. Не съм им давала от сметаните и поне до следващия няма да им дам. Тогава ще видя какъв акъл ще ми дойде  :lol:
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: sia в Ноември 01, 2010, 11:20:04 am
Розовелка, никакви торти на едно годишно дете. Ние празнувахме в ресторант с родата и близки приятели, щото нямахме място да ги съберем у нас. Ние си хапвахме кой каквото пожелае, а рожденичката пийна адаптирано млекце за празника за вечеря.  :lol: Май и пюренце носех, но тя го отказа.

Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: yana-v в Ноември 01, 2010, 11:43:50 am
Бързо оздравяване на всички болни дечица!
Слънчева и топла първа ноеврийска седмица пожелавам!

Мими, горките дечица, бързо да се оправят! Спането в това положение вече взе да ми става традиционно. :( Важното е те да могат малко да съберат сили.
И ние сме така, вчера така кашляше, че док реши, че е най-добре да направим снимка! 8O Днес обаче рязко намаля кашлянето, дано ни се разминат усложнения. Аман от тези вируси. Този път само три дни ходихме на градина и се подредихме.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Inke Tinke в Ноември 01, 2010, 12:55:43 pm
Честит Ден на Народните Будители!И слънчева и здрава седмица, изпълнена с приключения и игри!
Дано болните дечица бързо да оздравяват!
Нашият първи рожден ден се състоя в една зала, която наехме, от следобед до вечерта, с приятели и децата им и с роднини. Получи се голям купон и рожденникът, който не спа следобед, героично издържа без мрънкане.
Тортата я направих аз- плодова с покритие от марципан, но рожденникът беше на пюрета и адаптирно мляко.Опита малко от питката.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: parsi в Ноември 01, 2010, 13:13:29 pm
На първия рожден ден направих бисквитена торта с кисело мляко и плод банан за дечицата,а за нас кой каквато си хареса,защото се състоя в сладкарница :)
Мими,бързо оздравяване на дечица :?
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: sia в Ноември 01, 2010, 13:40:56 pm
Мими26, yana-v, бързо да се оправят децата. А как се справяте със спането под наклон. Моята дъщеря толкова се върти, че и да я поставя така, след пет минути ще е в някаква друга поза.
И Александра така ходи - 2, 3 дена на детска, 2 седмици в къщи. :( Сега уикенда взе да повръща, и двата дни беше с температура. Но днес да чукна на дърво е екстра. Ако се задържи така, утре ще я пращам на детска. Нито температура, нито повръща, няма и разстройство. Май бързо го преборихме тоя вирус. :)
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: nunu в Ноември 01, 2010, 16:02:44 pm
Привет и от мен! Не помня откога не съм писала тук, но поне успявам чат-пат да ви изчета. Ние също стартираме седмицата с болести :? От петък вечер започна да кашля и хрема, като вървеше на оправяне и снощи вече я довърши и с температура. Явно и ние сме си хванали вирус от яслата. Аз пък стартирах работа с ревизия по ДДС за 2 години назад и за да е пълно щастието + насрещна проверка на едни от контрагентите ни. Направо "пирфектно". Та се чудя и мая как ще я свърша всичката тази работа с болно дете за капак вкъщи...Таткото си взе 3 дни за предишното й боледуване, но като се има предвид, че той изкарва парите вкъщи не мога да го карам да взима отново...Та се замислям да си допродължа отпуска за гледане на дете и да си стоя вкъщи да си я гледам като се наложи... Та такааааааа...Наоплаках ви се едно хубаво! Сега да пожелая на болните мъници бързо оздравяване, а на родителите им кураж и здрави нерви! :wink:
Розовелка, аз за първия рожден ден бях поръчала една торта с лек крем и банан и още една - бисквитена. А и от едно парченце от тортата едва ли ще му стане нещо...не се притеснявай толкова.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: asi73 в Ноември 01, 2010, 16:56:20 pm
Нашия първи рожден ден го празнувахме с дечица вкъщи и имаше две торти и други неща.Така или иначе децата бяха на различна възраст,а и си бяха най-малкото с майките и трябваше и за тях да има нещо за почерпка.Аз мисля,че рождения ден си е на децата не ме бъркат роднините.
Втория си беше също за тях,клубче,но без гости за да можем да им обърнем достатъчно внимание и подаръци които те си избраха.Третия предстои....
Но така или иначе на годинка са много малки и е най добре с роднините,но някъде на вън иначе детето остава на заден план от сервиране и т.н.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Виктория в Ноември 02, 2010, 10:42:01 am
Здравейте! Нямам много време да пиша но си ви чета бих казала редовно  :wink: аз имам следния въпрос- сега съм на борсата(6 месеца),след майчинство Мони е на 2г. и 3 месеца аз си го гледам,та при втора бременност как се процедира след изтичане на борсата :oops:
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: jasmin_veni в Ноември 02, 2010, 11:53:44 am
Леле Нуну, ревизия на ДДС...ако си счети като мъжа ми, знам за какво иде реч и да да имаш някой на помощ, че и без деца това си е егати хамалогията.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: lidia в Ноември 02, 2010, 16:28:12 pm
Първия рожден ден ли?  :lol: Ааа това което си причиних тогава няма да се повтори  :lol:.
Сутринта 15 лазещи и току що проходили мъника + вече тичащи и дивеещи + 20 техни родители в нашата схлупена къщурка декември месец.  :lol: Това повече не. Бяхме пренаредили мебелите в хола, за да дивеят децата, ние седяхме в кухнята, абе беше лудница в истинския смисъл на думата. На мони и потече носа и и се доспа след час. Почна да реве и да води децата към вратата  :oops:. Еми искаше да поспи детето, ама в тая лудница. След два часа всичко се изнесе и тя заспа, о блажена тишина. Започна пренареждане на мебели и лъскане и чистене. Готвене и вечерта посрещане на баби и дядовци, чичовци и лели и вуйни. Отново лудница, този път обаче на детето му беше по забавно и май се беше наспало. В 2 сутринта всичко се изнесе и след  операция чистене си казах, че това втори път няма да стане..
Останалите два рожденни дни бяхме в детски клуб и всичко беше ок.
Само една мама ми се тръшна, че са вегетарианци, пък аз съм взела пици с шунка, ама вече ще знам и ще поръчвам от всичко по малко. С шунка, без шунка, пици, сандвичи, даже обмислям варянта с 5 торти, една шоколадова за по голямите, друга сметанова за средните и освен бисквитена с нишесте за бебетата, за да не ме набият тази година  :lol:. Миналата година ми се размина за малко..
То безобразие, шунка в пицата на рожден ден, как не ме беше срам... :P

За градината и взех миналата година бисквитена торта, сметанова. Всички бяха доволни, никой не тръгна да ме бие, значи и тази година ще им взема същата  :)
Вече знам, че свирки за този празник определено не са подходящи, още ми търни главата от миналите. Може шапки, конфети, бенгалски огън и разните му там фоерверки.

На въпроса, какво да и вземат за подарък, вече обикновенно и казвам какво да не и взимат за подарък. Списъка е дълъг и включва : гримове, токчета, барабани, йоника,пълнещи се с вода балони,шоколади... Конструктор с малки частици(тва вечно е разпиляно и като го настъпи човек простоооо...) А в нас са 5-6 и се сетете кой ги разхвърля и кой ги прибира. Е стига толкова!
Та така с рожденните дни, добре ме подсещате и на Моника наближава. Трябва да и запазя отсега детския клуб, от това зависи моето психично здраве.  :lol:

А ревизия, насрещна проверка и тем подобни, Дети моя скъпа счетоводителко. Много те обичам, жива и здрава да си и да вършиш това вместо мен цял живот.  :lol:
При нас в момента е пълно отново и отново с данъчни, всяка седмица си ни посещават. Свикнах и за мен вече са си част от интериора. Хората 4 декара къщи покрили, площадки за хиликоптери се развяват а ние тука с наща фирмичка ще се запритесняваме  :D.
А кой е учил за счетоводител да се оправя  :lol: и тоя дето си е взел за мъж счетоводител  :lol:, не че и аз си вдигам главата цял ден от сметки и изчисления, ама ...това е. Лесно нЕма.

Да си дойдем и на думата за болестите. При нас на мода е вирусче с висока температура..., засега така тактично ни заобикаля и се моля да не ни нацели.
Бързо оздравяване на болничките.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: gery_k77 в Ноември 02, 2010, 17:43:46 pm
Аз рождените дни с бабите, съм ги решила радикално ;) Така и така няма място в София и ги събирам в Търново, т.е. при мама, и свеки идва там. Мама готви и чисти, свеки и помага, че да не се чувства неудобно, пък аз си гледам децата  :lol: Е от нас е тортата и продуктите но с това ми се изчерпва приготовлението за роднините ;)

А в София, за първите им рождени дни не сме канили гости. За втория на Ели имаше повече възрастни от колкото деца, но пък всички бяха на сандвичи тъй че не съм си усложнила много живота, а тая година минахме само по съседски, че и приятелчето и беше със счупен крак, и дивеенето се отложи.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: z22 в Ноември 03, 2010, 00:23:11 am
здравейте и от нас.Много болнички нещо  :(,бъзо да се оправят!
 Жорето и той е болен.Тъкмо го похвалих в предишната тема,че не е боледувал от много време и от Събота е с температура,а от днес и със сополи.Сега си се гледаме у дома и ни е тоолкова хубаво,като изключим ,че е болен разбира се.
 Да има как да не работя и да си гледам детето.Искам да имам 3 деца с разлика от 2-3 години и да си ги гледам поне до 5г. :lol:Повечето ми познати с деца едва чакат да се върнат на работа ,а аз да има как да си седя с Жорето- най-ще ми е добре.

 За РД : първият беше у дома .Жорето тогава спеше 2 пъти дневно.Поканих майки с деца към 12 часа,те постояха до към 15ч. Жорето си дремна и следобедният сън и към 19ч. поканих роднините.Не мисля ,че беше уморително за него - много му хареса даже,той е много общителен и се радва  на гостите си.
За 2-та година роднините поканих на самият ден ,а децата в Съботата след РД - отново в домашна обстановка.Разчистих мебели ,извадих всички играчки (а те са мноого),купихме свирки,шапки.От този сайт Крокотак,принтирах маски ,оцветих ги ,залепих за картон,рязах и сложих ластичета - добре ми се получиха,но на 2 годишните хлапета хич не им беше до маски ,не им обърнаха грам внимание. :lol:
 Сега за третият РД ще видим как ще е.Искаше ми се да е в клубче този път,но толкова скъпо излиза(поне за моето разбиране),направо прекаляват с цените.

Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: jasmin_veni в Ноември 03, 2010, 09:26:38 am
Привет.
Ники се разболя за първи път :( Чакам да стане 14 и отиваме на лекар. Сополи, кашлица, но няма Т. слава Богу. С какво да ги тегля тия сополи - имам една помпичка, не върши кой знае каква работа. Има една Бейби-Вак за прахосмукачка, уж много са доволни от нея, ама малко шумно ми се вижда посред нощ да включвам прахосмукачката на всеки час.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: lidia в Ноември 03, 2010, 09:31:46 am
Зори поразпитай за оферти. Имат много хубави предложения. Аз си намерих клуб, достатъчно голям за да ни побере и миналата година ми излезе 230 лв всичко. Като присъстваха 13 деца и 18 възрастни. Мисля, че е просто чудесно и тази година сигурно пак ще сме там.

Аз съм със страхотен гърлобол. Моника стана с рев и не спря да реве около час. накрая на вратата пак се разрева, че не иска на градина и и е отпаднало и аз си я оставих. Сега дивее, нищо не съм и давала. Дано да не се разболее.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Виктория в Ноември 03, 2010, 09:40:18 am
Дано оздравяват всички бързо ! Ние вече оздравяхме ама беше ужасно - магарешка кашлица и хрема мислех че няма да свършат никога  8O но сега слава богу се оправи малкия!
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: albenanedelcheva в Ноември 03, 2010, 10:30:15 am
Пожелавам бързо оздравяване на болните родители и деца.
Започва за съжаление болното време.

Тук между другото много ме агитират лекарите /вече няколко/ да поставя  противогрипна ваксина на Дара. Дори четох миналата седмица в кабинета на гинеколога, че и за бременните било добре да се ваксинират, така и бебето получавало защита.
И нямало никакви странични ефекти /поне не по-различни от нормалните/. За разлика от твърденията на Бърди, които все пак не станаха ясни.

Момичета, и един въпрос. Има ли такива прояви и при вас.
Дъщеря ми все още лапа  и дъвче всичко  - съвсем тенденциозно. Дрехи, играчки, мебели.....  Всичко, което и попадне в ръцете. Дъвче си яката на якето например.

Напоследък често я прибирам от ДГ с абсолютно мокър ръкав.... от дъвкане. Това го прави когато реве и се инати.
Ако няма нещо за лапане, то ръцете й са непрекъснато наврени в устата :(

Започвам вече да се плаша и изнервям от всичко това. Мисля, че има някаква причина, но нямам идея какво да направя. Замислям сериозно да зя заведа при детски психолог и да поговорим... Знам ли.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: parsi в Ноември 03, 2010, 13:34:02 pm
Бени,голямото ми дете мина през някакви такива вредни навици.Първо си бъркаше в пъпа :D/откъде му дойде на акъл незнам/,после нервно си чешеше горната устна докато не я разрани.За капак някъде около 4г.вечер като си легнеше си дъвчеше юргана-чак го беше скъсал.Всичко отминаваше в разстояние на няколко месеца с много говорене от моя страна.Надявам се и вие с това да се преборите :)
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: ultra в Ноември 03, 2010, 14:30:57 pm
Здравейте, ние сме здрави, но от 3 нощи не сме спали нормално. Мони се буди с ужасни писъци, дори два пъти се напика от страх. Засега подозирам, че причината е в играенето на компютърни игри, на които баща му го зариби въпреки моите протести. Тази нощ ще спя при него, за да видя дали няма някакви нови шумове, които да го плашат. Доскоро съседите над неговата стая отсъстваха, но май пак се нанесоха и може да са шумни на моменти.

За първия рожден ден - празнувахме в свекървата всички роднини, заедно с кумовете дори. Бях поръчала красива торта, която възрастните си изядохме с удоволствие. После сложихме малкия да спи и продължихме с младите на дискотека ;)
Следващите рожденни дни са били в клубове - вкъщи нямахме необходимото пространство. Обичайно го празхувахме 3 пъти - веднъж с приятелчетата от Зачатие, веднъж с роднините и веднъж в детската градина. Прекалено е скъпо, но друг избор не сме имали.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: nunu в Ноември 03, 2010, 23:13:06 pm
Леле Нуну, ревизия на ДДС...ако си счети като мъжа ми, знам за какво иде реч и да да имаш някой на помощ, че и без деца това си е егати хамалогията.
Ами срам-несрам примолих се на майка ми да дойде...въпреки че в момента гледа баба ми която е на легло. Може да звучи малко егоистично, но по добре да погледа внучето си, хем ще се поразведри и ще си почине, отколкото да гледа болен възрастен човек вкъщи. А за бабата ще се погрижат синът и дъщеря й :) Верно множко ми дойде - денем гърч на работа, нощем дежурство около дребната, така не съм полезна нито на нея, нито на себе си. Прави сте - като съм си избирала професията ще си нося кръста :(
Дара от днес е на антибиотик - не можахме да се справим без. Освен това е с налепи по гърлото и ужасна кашлица. Надявам се скоро да се оправи и всичко да си дойде на мястото.
Лека и спокойна вечер на всички!
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: yana-v в Ноември 04, 2010, 08:25:33 am
Ох, тези болести!  :(

Бързо оздравяване на Дара!
Много е трудно, когато всичко се струпа накуп и няма на кого да разчиташ за помощ!
В един момент и ти капитулираш! Няма начин, ще трябва да се справяме с всичко!
Аз съм много доволна, че този път пропуснахме антибиотика. Вики вече е добре, покашля от време на време, но и това ще мине.

Лек и успешен ден на всички!
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Виктория в Ноември 04, 2010, 10:33:45 am
За навиците мога и аз да се включа - Мони пък можеби от както махнахме бибата (това беше 3 месеца преди да навърши 2 години) 8O от раз казахме че ве4е е голям батко и бебетата само имат биби  :wink: сега преди да заспи сии смуче пижамата или одеалото докато заспи  8O
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Раши в Ноември 04, 2010, 13:06:16 pm
Здравейте момичета

Моето бебе отказва биберона, храни се и се успокоява само на гърда. Когато не е на гърда си дъвче ръцете нон стоп. Някой може ли да ме посъветва както да правя с тези ръце? Да я оставя ли да ги дъвче? Да упорствам ли да я приуча към биберон, при положение, че по принцип той не е препоръчителен?

Мерси много и дано всички болни дечица да оздавяват бързо! :)
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: marmotche в Ноември 04, 2010, 13:49:31 pm
Бързо оздравяване на всички мъничета, а майките им да се справят още по-бързо със служебните задачи, които ги заливат напоследък. Пък здравите да си останат все така!

Не знам, за 1 РД не бих канила повече от 1-2 деца с майките и толкова. Баби и дядовци са добре дошли, но поотделно и без суматохи, шумове и др. излишни дандании. Поне у дома беше така. Всичко друго на мен ми се струва празник за възрастните, но излишно напрежение и ненужно излагане на здравни рискове за самото дете.

Вече на 2 и особено на 3г е друга бира - децата са много по-осъзнати и си е празник и за тях.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: mishanta в Ноември 04, 2010, 16:37:35 pm
Докато преборя няколко компютъра за да успея да вляза в сайта и седмицата мина!

Здраве и спорна работа пожелавам на всички ни.
У нас местата се смениха, Калина се разболя малко след рожденния си ден,
от днес на обяд и Митака върви по тази схема.
Вдигна висока температура, а гърлото му е огнено.
Дано с малко му се размине на него, защото тя три дни поддържа много висока т,
възпали и двете ушички и за да не е само това се сдоби и с обрив.

На мен ми се получават повече непланувани събирания, това е.



Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: stertje в Ноември 04, 2010, 17:14:47 pm
Записче и от мене в темичката - когато имам малко повече време ще пиша.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: mishanta в Ноември 05, 2010, 07:44:36 am
Момичета, препоръчайте ми надежден термометър за чело или ухо.
Нашия е weewell, служи ни две години, но взе да мери неточно.
Сменихме батерията, но явно е повреден, вече не е в гаранция,
все пак ще се обадя да попитам в магазина от който го купихме
за сервизно обслужване, но не ми се вярва да го поправят.
 :flower: Благодаря за всяко мнение!  
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: parsi в Ноември 05, 2010, 08:36:57 am
Мише,съжалявам да чуя за болестите при вас.Дано бързо се оправи и Митака без усложнения.За термометъра Лиско беше писала неотдавна,че е доволна от един на Чико.Чувала съм и аз добри отзиви за него.Ето линк http://family-bg.com/prX_4544.htm?ref=56
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: lidia в Ноември 05, 2010, 08:49:46 am
Aз си имам един на чико и си карам с него от както се е родила Мони. Обикновен цифров детски термометър. Имам си и един най-обикновен термометър за нас и ако падне батерията на цифровия. Тук гледкам, че давате доста парички. Засега съм доволна от това което имам.

Моника вчера е учила как е седни и долу на англииски. Госпожата и е показала думичките и за да ги запомнят клякат и сядат на земята. Обаче защо реши да ми покаже номера навън в двора и то в локва с кал незнам. Ще стане на 4, но е факт, че вчера седна в кална локва... :lol:

После и пуснах клипчета от преди година две и се забавлявахме страхотно. Как казва за Бъркало Мише кашичка, или как "Тута тинките доба" (Слага стотинките в джоба) :lol: Страхотни моменти и се чудя как мога да не си ги спомням.
Между другото за да сложи стотинките в джоба, си е свалила джинсите до коленете и се опитва да ги натика вътре. На мен не би ми хрумнало да си сваля панталона, за да сложа нещо в джоба  :lol:

Мише, оздравявайте бързо.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: dani_ j в Ноември 05, 2010, 09:59:21 am
Мише, ние сме взели този http://www.microlife.bg/products/fever/1second/products/?id=78 (http://www.microlife.bg/products/fever/1second/products/?id=78). За сега сме го ползвали само след ваксина, но сравнявах с живачен и показваха едно и също. Като цена мисля, че беше 80лв.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Раши в Ноември 05, 2010, 10:19:00 am
Мишанка, аз за термометъра послушах мъжа ми тъй като е медицинско лице. Купихме инфрачервен термометър за ухо на Омрон. По негово мнение те са най-точни и мерят температурата за секунди. Но, струваше почти 80 лева. Има ги по аптеките. В кутийката има и 20 еднократни накрайника, за да може да се ползва и от мама и тате, не само от бебо.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: severina в Ноември 05, 2010, 10:58:58 am
Mише, ние използваме Geratherm duotemp GEF-100. Доволна съм, струва 65 лв и го има по аптеките. Това успях да намеря: http://www.cito-pharm.com/produkti.htm
Ние това с температурата го минахме предната седмица, много е неприятно. При нас беше само Т и нищо друго.
Бързо да оздравявате!  :bighug:
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: jasmin_veni в Ноември 05, 2010, 12:02:30 pm
Привет.
След Ники и аз съм болна, сега двамата заедно си подсмърчаме. Лекарката изписа морска вода, половин ампула вит.Ц на едн и ако морската вода не помага - по една капка Виброцил три пъти дневно. Но тя помогна, само един път капахме Виброцил и два пъти дадох 0.25 мл. Нурофен за деца, като вдигна лека температура и беше неспокоен.
Взех си помпичка на Маример - по-добра е от Томи Типовската, обаче и с нея Ники като я види и пищи на заклано. Съседите сигурно мислят, че го коля, такива писъци са.
Ние ползваме обикновен термометър с гъвкав връх на Куик и съм доволна.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: tzvetenze в Ноември 05, 2010, 12:05:12 pm
Мише, съжалявам да чуя, че сте болни!

За термометрите - когато се роди Мона, едни приятели ни подариха за ухо на Браун. Наистина е скъп, но за мен това е от скъпите покупки, заслужаващи си парите. Точен е, удобно и бързо мери - за секунди. Има си малко чалъми на правилно поставяне, но се усвояват.
А аз за приятели купих на Омрон - 79лв (на Браун е 120лв, в чуждите сайтове е по-евтин). Този на Омрон ми изглежда дори по-удобен за употреба от нашия, мн компактен, ако някой даде отзиви за точността му - значи също е добър вариант на по - ниска цена (самите му накрайници също са по-евтини от тези на Браун)

Пожелавам ти бързо да се оправят дечицата, да купите хубав термометър и малко да се ползва!

Раши, прави ми впечатление, че май почти няма бебе от раз да засмуче бибка, т.е. и там има някакъв елемент на приучаване. С първото дете не настоявах - един вреден навик по-малко уж, но по-късно засмука пръста и трудно, много трудно се отказахме, в резултат имаме 4 предни зъбчета накривени. Затова сега с второто много настоявах за биберона, отначало го отхвърляше и му се чудеше, но за около седмица го прие. Сега е на година и биберон смуче само преди заспиване, но и аз предимно само по такъв повод съм го предлагала. Еми има вариант да го откажем трудно, ама все ще го откажем, с палеца е много по зор, няма как да го махнеш. Разбира се, ако не смуче биберон, това не означава, че ще си засмуче пръста, ама при мен страх лозе пази.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Inke Tinke в Ноември 05, 2010, 13:27:42 pm
Мише, бързо да оздравявате!
термометър- Омрон за уше- точен е, бърз и батерията му издържа 1 година. Само иска свикване със стойностите на температурата в ушето.
Жаси, всички пищят- носът е неприкосновен!Важното е да се почисти, пък съседите каквото искат да си мислят! Можеш и сребърна вода да му капеш- да се стече и по гърлото- за прочестване и профилактика.
Бързо оздравяване и на вас!
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: lidia в Ноември 05, 2010, 14:56:04 pm
Привет.
След Ники и аз съм болна, сега двамата заедно си подсмърчаме. Лекарката изписа морска вода, половин ампула вит.Ц на едн и ако морската вода не помага - по една капка Виброцил три пъти дневно. Но тя помогна, само един път капахме Виброцил и два пъти дадох 0.25 мл. Нурофен за деца, като вдигна лека температура и беше неспокоен.
Взех си помпичка на Маример - по-добра е от Томи Типовската, обаче и с нея Ники като я види и пищи на заклано. Съседите сигурно мислят, че го коля, такива писъци са.
Ние ползваме обикновен термометър с гъвкав връх на Куик и съм доволна.

Съседките ме навестяваха в един период от време, мисля че към годинката беше, когато и режех ноктите  :lol: Когато ме видеха с нокторезачката оставаха изумени, явно си мислеха, че ще ме видят с тупалка в ръка  :x
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Раши в Ноември 05, 2010, 15:47:41 pm
Хаха, момичета, разсмяхте ме! :) Тупалки, помпички, а!
Жаси, бързо да оздравявате мила. Всичко, което ми даде ми е от огромна полза! Мерсииии!

Мерси много за съветите. Значи не само моето си смуче лапичките :)
Определено не ги смуче от глад, защото се храним доста начесто. Явно като не и дам гърда, ги дъвче от нерви. Може би и е силно изразен сукателния рефлекс. Като я махна от гърдата много се дразни. Ама не може да виси там нон стоп. Ще упорствам с биберона да видим. Благодаря!

Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: mishanta в Ноември 05, 2010, 16:09:47 pm
Благодаря на всички ви за споделеното!Безценни сте, както винаги!

От прочетените мнения из нета и вашите мнения тук се спрях на Браун за ухо,
ако мога да го поръчам а някой да ми го купи от чужбина ще е още по-добре!
Разликата в цената е почти три пъти...
Ако не стане Омрон, Microlife или Чико.

Цветенце бърз въпрос, Браун и той ли е с накрайници
и как точно се процедира с тях, всеки от семейството има свой и след определен период се подменят или как?

Обадих се и в Пигис Хаус откъдето е купен стария и съм приятно изненадана
от управителката, която каза да го занесем да го погледнат те!
Въпреки, че вече не продавт марката, а аз не намерих ни гаранция, ни касов бон!
Служителката с която говорих сутринта дори за подмяна говореше,
защото имали останали бройки на склад.Ще го занесм и ако нещо разумо добре,
поне да имаме някакъв докато дойде другия.
Защото меренето под мишницата не винаги е безпрепятствено,
независимо колко са отпуснати при висока темперетура.

Жаси бързо оздавяване, за помпите моя опит показа, че Чиковската дърпа,
накрайника е мек и ако усвоиш последователноста на движенията върши работа!

Раши, предлагай залъгалка, може и да свикне,
Калина е бебе кърмено 11 месеца, не възприе тази вещ.
Когато кърмата ми намаля към 10 месец се опитах отново да я внедря,
поне за приспиването, не ми се получи отново.
Сега я ползваме само за да и мажа венците с гел,
защото наличните 4 зъба са опасни за мен и показалеца ми.

За протокола Митака днес не е вдигал висока темпереура,
спокоен е и дори бели измисля, а дано се разминем!
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: blue_sky в Ноември 05, 2010, 16:28:49 pm
Мише, колко пари искат за тоя Браун в България? Аз имам такъв, но не мога много да изкажа мнение, защото съм го ползвала веднъж-два пъти. Подарявала съм и веднъж същия. За мен е добре, че мери толкова бързо.

Имам една колежка, която след 2 седмици ще си пътува за Сф, така че мога по него да ти пратя термометъра, ако решиш да ти го купя.  :wink:

И при нас всеки опит да се почисти носа завършва с писъци, изразяващи възмущение.  :lol: :lol: :lol:

ултра, как е Мони? Минаха ли му кошмарите?


Да оздравяват всички болни дечица!
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: tzvetenze в Ноември 05, 2010, 17:12:06 pm
Брауна в Премама е 120лв, по чужди сайтове съм го виждала осезаемо по-евтин, ама чак 3 пъти по-евтин категорично не беше, Мише да не гледаш друг? Накрайниците в Премама са 18лв за 20бр, но аз си ги поръчвам от чужбина - пак са по-евтини.
Мише, водят се еднократни, но на практика се зачистват - например в спиртено памуче, а се подменят вече когато се деформират (или ако ще се ползва от друг член в семейството)
В инструкцията на Омрон-а пише същото за неговите накрайници. Те са найлонови, закрепени за едно рингче, докато на Браун са от нещо като много тънка пластмаса и много удобно се почистват. Но предполагам и с найлоновите е лесно чистенето, щом в инструкцията пише, че се практикува.
Пък, ако ти оправят твоя - най-добре :wink:

Аз мисля от днес да прекратя кърменето. От две седмици не проявява интерес, дърпа се, хапе зверски, единственият начин да го накърмя вечер е да го изчакам да заспи и после да го сложа на гърда да засуче в полусънно състояние.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: jam в Ноември 05, 2010, 17:31:28 pm
прословутия Браун на мен ми го донесоха от Канада преди 4 години и помня, че платих около 100 лв за него. не мисля, че някъде може да се купи много евтино.

накрайниците не знам на колко време трябва да се сменят, аз ги държа докато "имат вид", ползвам термометъра основно за детето, ако реша да го ползвам за себе си - ползвам друг накрайник.

лидия, как е гърлото? аз след 3 дни огнено гърло, вече съм на АБ без тенденция към оправяне...
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: tzvetenze в Ноември 05, 2010, 17:44:24 pm
аз след 3 дни огнено гърло, вече съм на АБ без тенденция към оправяне...

опитвала ли си някога с изварения компрес?
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: jam в Ноември 05, 2010, 17:53:43 pm
не го знам този "изварен компрес", разкажи ми?
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: lidia в Ноември 05, 2010, 17:55:16 pm
Аз съм само с лека хрема вече. Гърлото го оправих по стария начин. И Мони беше тръгнала, засега пресякох вируса и при нея.
Много лош и упорит вирус, покрай нас всички са болни, кой с температура, кой с разстройство, трети с кашлица  :(.
И аз като бабите да дам малко акъл, сякаш ми е в повече  :), ама пробвай с Хималая. Намажи си гърлото хубавко и си сложи една кърпа преди да заспиш. Ще се почувстваш по добре, сигурна съм. Тантум верде също много помага.

Чакам и аз да разбера за компреса  :)
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: tzvetenze в Ноември 05, 2010, 18:07:04 pm
не го знам този "изварен компрес", разкажи ми?

Аз няоколко седмици след раждането на Антон се сдобих с такова червено гърло като никога дотогава. Два дена опитвах с разни неща за смучене, жабурене с лайки, мазане със сода, но накрая реших да не бавя нещата, отидох на лекар - имаше схема с таблети за смучене и ако до 3 дена няма резултат, изписа и АБ. След трите дена никакво подобрение опитах с въпросния компрес и имаше голям ефект, АБто така и не влезе в употреба. Съвсем наскоро, близо година след въпросния случай, ме повтори същото гърло и този път веднага почнах с компресите и се оправих много бързо.

Сварявате 1л мляко и както е топло, добавяте сока на 1 лимон да пресече и стане на извара. Ако нямате лимон, предполагам и оцет или лимонтозу би трябвало да вършат същото. Колкото по-хубаво мляко вземете, толкова повече извара ще стане. След като се пресече, прецеждате през тензух, хубаво отцеждате да няма вода и така, като е горещо-топла още изварата (гореща да се търпи), увивате я с тензуха и налагате на болезненото гърло. Отгоре се слага найлон - аз ползвам найлоново фолио, че по-лесно задържа тензуха. След това увивате с топъл, по-възможност вълнен шал. Така спите. Хубаво е поне 3 нощи да се повтори, но облекчението се усеща и по-рано.
Важно е изварата да е разположена върху тензуха на плътен пласт, а не рехаво.
Това е метод на Дънов, може да го намерете в нета. Дано помогне, за мен е вълшебен.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Виктория в Ноември 05, 2010, 20:22:51 pm
За компреси и аз мога да препоръ4ам един който аз лично си го правя като имам такъв проблем с гърлото-
 на една кърпа слагам вестник след това памук и на памука поливам малко ракия да не подгизва много памука , и после поръсвам черен пипер завързвам кърпата отзад на врата а памука е на гърлото и си обличам поло или слагам шал, и така стоя вечер даже и съм спала така наистина доста бърз ефект има, а другото което знам е- в една чаша се сипва червено вино една лъжичка заха и половин кафена лъжичка черен смлян пипер , та тази смес се затопля и се пие като чай  :wink:
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: jasmin_veni в Ноември 05, 2010, 20:52:36 pm
За ракиения компрес - подкрепям има бърз ефект. За изварения - на мъжо не действа хич.
Джам, на мен много ми помага отвара от ленено семе - в 250 мл. вода две чаени лъжички ги вариш 2 мин, оставяш да се охлади и пиеш по две супени лъжици на час.
За мокра кашлица - мед със смляно синапено семе и оставяш някой друг да домакинства, че синапеното семе приспива за минутки :lol:
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: tzvetenze в Ноември 05, 2010, 21:30:59 pm
Изварата в компреса трябва да е плътно положена, както и после шията да е много плътно увита, за да може топлината да се задържи за всичките часове и да е ефикасен. Също с един компрес няма да стане, хубаво е няколко поредни да са.
Желателно е и асистент да има, за да може да се сложи по-лесно, сам е трудно.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: mini в Ноември 05, 2010, 22:12:17 pm
Аз купувах от Ибей термометър на Браун за ledena_luna, по спомен около 27 паунда беше с комплект 10 накрайника
това, което си спомням е, че бяха много малко предложения за браун
Мише, ако решиш мога да се пробвам да ти намеря, само ми кажи точния модел
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: mishanta в Ноември 05, 2010, 23:28:07 pm
Ми то е така, дайте на Блондинка да рови из нета и после и гледай резила...

Разбира се, че не е три пъти по-евтин, но е на много разумна цена,
сравнена с 120 лв тук, поне този който Сия откри е 27 паунда ЦЪК (http://www.amazon.co.uk/Braun-4520-Thermoscan-Thermometer-66022780/dp/B0001D0LMS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=drugstore&qid=1288985491&sr=8-1).

Блу, Мини  :flower:Благодаря за предложенията,  :D ще ги обсъдим!

Джам, бързо оздравяване!
Уникално гадно за моите вкусови рецептори е дори една глътка клей със спирт/ракия,
но е много ефикасно!Топчица клей (колкото един орех) се натрошава в стъклено шишенце,
залива се със спирт или ракия, престоява няколко дни и в такива моменти се пие на малки глътки.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: nikitali в Ноември 06, 2010, 09:53:54 am
И аз да изкажа положително мнение за изварения компрес от личен опит - действа и при мен и при децата. Освен това може да се използва и при кашлица, като се слага на гърдите и плътно се увива тялото с шал, за да се запази топлината.
Бързо да се оправят всички болни, а здравите да си останат все такива!
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: mariposa в Ноември 06, 2010, 10:28:48 am
Преди няколко дни моя колежка ми разказа за този изварен компрес, и според нея бил много ефикасен. Само че тя го прави направо с готова извара - имам предвид, че няма нужда да се вари и пресича мляко, а само да се затопли изварата в микровълновата до поносима температура.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: tzvetenze в Ноември 06, 2010, 13:03:54 pm
Да, може и с готова затоплена извара, но аз досега все съм го правила по указанията на Дънов с пресичането на млякото.
Чела съм, че се ползва и при възпалени уши, но ми е трудно да си представя как точно ще стане закрепянето - всъщност не знам къде точно боли възпалено ухо, ако е по врата, явно се увива на същия принцип.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Perdeto в Ноември 06, 2010, 20:27:12 pm
Да, може и с готова затоплена извара, но аз досега все съм го правила по указанията на Дънов с пресичането на млякото.
Чела съм, че се ползва и при възпалени уши, но ми е трудно да си представя как точно ще стане закрепянето - всъщност не знам къде точно боли възпалено ухо, ако е по врата, явно се увива на същия принцип.

Тъй като аз съм лежала в болница за перфорация на тъпанче, са ми прилагали какви ли не илачи. Компреси ми правиха и в болницата, но със спирт. Увива се главата с бинт, почти цялата, за да обхване и двете уши. Има ефект, но за малко дете не става. Опитах се да поставя и тази година компрес при гнойната ангина, еми не ми разреши отново диването. Иначе за тоз изварен компрес, все добри отзиви получавам, но не съм го изпробвала. За сега за червено гърло при нас, работят хомеопатичните Angin Heel
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Tutto_bene в Ноември 06, 2010, 21:16:13 pm
Аз да ви кажа, че когато ме заболи гърлото правя гаргара с лайка и смрадлика, но не трябва да е горещо, а топло. В 250 гр вода слагам по една с. лъжица от двете билки, кипвам ги и после ги оставям със захлупен капак да се запарят 20,25 мин. Прецеждам след 20 мин и правя гаргара. 5, 6 пъти на ден. За 2 дена съм ок. Ако има и хрема гаргаря доста силно и така, че да ми влезе и в носа. В къщи ми се смеят, но аз се оправям бързо с това. Особено като бях бременна и не можеше да се пие каквото и да е действах по този начин.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Марито в Ноември 07, 2010, 10:27:29 am
За сега за червено гърло при нас, работят хомеопатичните Angin Heel
При нас на 2 пъти лекуваме ангина с него. Компреси и чай са мисия невъзможна - за съжаление. Дъщеря ми освен вода друго не признава за пиене. Мнооооооооого рядко сок и то ако види някое друго дете.
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: lidia в Ноември 07, 2010, 11:53:04 am
Jam от толкова много компреси не казвай, че все още те боли гърлото  :)
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: jam в Ноември 07, 2010, 14:00:16 pm
lidia, мамата си трака. от всички предложения успях да направя веднъж ракиения компрес и веднъж гаргара с лайка и сода. плюс, дето си пия и антибиотика. подобрение има, но не мога да кажа, че съм оздравяла напълно.
голяма гадост излезе тоя път...
Титла: Re: Първа ноемврийска седмица (1.11-7.11)
Публикувано от: Раши в Ноември 07, 2010, 19:09:29 pm
Jam, пожелавам ти да се оправяш бързо!

Момичета, вчера водих бебето на село, а днес бяхме в парка. Ей, много готино навън. У дома плаче и се превива, а навън спинка като къпано! :) Дано времето се задържи такова и тази седмица.